Духовно развитие

          

Страници: [1]   Надолу
Сподели тази тема във Facebook Сподели тази тема във Facebook
Автор Тема: Индиговите и Кристалните Деца  (Прочетена 7470 пъти)
giti
Гост
« -: Юли 13, 2009, 18:20:25 »

 
  Дясна ориентация на мозъка

Индиговите и кристалните деца работят предимно с дясната половина на мозъка си. Това означава, че те са креативни, интуитивни, с богато въображение и емоционално интелигентни. Нашата култура е основно с лява ориентация на мозъка, което означава, че е праволинейна, рационална и логична. Трудностите започват, когато детето навлезе в училищната система и трябва да се адаптира. Дясно-мозъчно ориентираните учат много бързо и правят големи интуитивни скокове, демонстрирайки завидна интелигентност. Но училищната система е изградена от и за хора с лява ориентация на мозъка. Набляга се на повтарянето, рутината, организираността, праволинейността. Това бавно движение предизвиква у детето отегчение и то губи интерес. Започва да търси други неща, които предизвикват интереса му. Това води до факта, че много индигови деца грешно са диагностицирани като проблемни със съсредоточаването, а всъщност те са просто отегчени.

       Освен това, поради тяхната интуитивна интелигентност, те могат да преминат няколко години в училище, без да се забележи, че не пишат и не четат правилно. Това пък е причина да лепват на децата друг етикет, а именно, че имат “дислексия”. Това е пагубно, защото детето индиго има силно усещане, че е “перфектно” и е тук на “мисия”. Ако детето си мисли, че е нефункционално или, че “нещо с мен не е наред”, то ще се травматизира и ще търси начини да излекува или да замаскира тази нанесена му рана. Това може да доведе до наркотична зависимост или хранително разтройство през юношеските години, като начин да се справи с травмата.

    Жизнено важно е индиговото или кристалното дете да бъде разпознато като различно, а не като неспособно. Ако различието му се уважава и отглежда правилно, детето ще израстне балансирано, ако не, това отношение ще доведе до дисфункционалност и проблеми.

   
Деца индиго - характеристики

    Чувствителност към заобикалящия стрес

    Детето ви е далеч по-чувствително отколкото вие сте били някога. Неговите слух, зрение и усещания са много по-развити от вашите. Това е резултат от човешката еволюция, хората стват все по-отворени и сензитивни.

    Това означава, че детето ви ще се стресира от силни шумове, крещящи хора, силна музика и телевизионни предавания. Външният израз на неговото състояние може да бъде подтиснатост и затваряне в себе си или хиперактивност и разрушителни наклонности.

    Детето има нужда от тиха и спокойна домашна атмосфера, с минимум електронни играчки и в никакъв случай телевизор за бавачка. Има директна връзка между поведението на детето и това, което е попило от телевизионния екран.

    Обкръжаващият стрес включва и отношенията между родителите. Ако в дома има явно или скрито напрежение и агресия, детето ще ги долови и това ще доведе до дисфункционалност или до активиране на някакви защитни механизми. Не можете да скриете нищо от индиговото или кисталното дете, то разчита енергийното ви излъчване и разбира какво мислите и чувствате, дори да се опитвате да го скриете.

    Хранителни алергии

    Физически, тялото на индиговото и кристалното дете е много чувствително. Те често не понасят преработени храни и хранителни добавки. Също реагират лошо на захар и кофеин.

    Това означава, че сладките, изкуствено оцветени напитки, снаксовете, пакетираните храни, шоколадите водят до дисбаланс и хиперактивност. Храненето на деца индиго с шоколад и кока-кола е еквивалентно на даване на наркотик. Неговата нервна система ще откликне, като провокира хиперактивно поведение, а после, когато кофеиновият ефект премине, се получава спад – раздразнение, гняв, избухвания. Детето страда от кофеинова и захарна зависимост. Това, което сегашното общество е приело за “нормален” хранителен режим, не се приема добре от индиговите деца. Пилешкото, а и другите меса са пълни с хормони, антибиотици и химикали, повечето от консервираните и преработените храни също съдържат химикали. Като следствие, детето може да развие непоносимост към млечните и зърнените храни, която да предизвиква екземи, храносмилателни разтройства и проблеми с уши, нос, гърло.

    Как да се справим с тези проблеми?

    Образование

    Вашето индигово дете ще реагира добре на образователна система, която да балансира левия и десния мозък. Трябва да включва креативност, под формата на музика, изкуство, танц, театър. Най-добрата система за индиговите и кристалните деца е може би Валдорфската система, която първоначално максимилизира дясно-мозъчните елементи, а ляво-мозъчните се разиват като поддържащи. При тази система се акцентира върху “привързване” на детето към тялото му, тъй като много индигови деца се справят с проблемите като излизат от тялото си. Ако детето ви е диагностицирано като Хиперактивно с дефицит на концентрация /ADD или ADHD/, внимавайте с поставянето му на медикаменти, като например Ritalin, което си е наркотик /със странични ефекти и скрити симптоми/ и е направен да помогне на родителите и учителите да пречупят и дресират детето, вместо да му помогнат да изрази истинската си същност. Има хомеопатични алтернативи, които са по-малко вредни и по-ефективни.

    Обкръжаващ стрес

    В първите години от живота на детето минимализирайте шума и стреса. Това означава да сведете до минимум телевизията, електронните игри и игрите с елемент на насилие.

    Окуражавайте го да свири на някакъв инструмент, да си представя, да чете, да оцветява, да рисува, да си разказвате истории.

    Създайте топла и спокойна атмосфера.

    Храна

    Това е най-трудно да се спазва. “Нормалното” за нас пазаруване в огромните супермаркети означава, че детето ще бъде изложено на съблазните на “фалшивата” храна.

    Насочвайте се към натурални, органични и здравословни алтенативи.
Активен
giti
Гост
« Отговор #1 -: Юли 13, 2009, 18:22:52 »

 
Те се открояват сред своите връстници с необичаен ум и мъдрост. С лекота майсторят сложни технически "играчки". Езиковите и възрастови бариери не са пречка за тях. Ненавиждат насилието и омразата, състрадателни са и привързани към семейството и приятелите. Наричат ги "индигови" и "кристални" деца.

Първите представители на генерация от изключително способни и надарени хора се появяват преди около сто години.

Бум от раждания на "индигови" деца се наблюдава през 70-те години на ХХ век, а днес те вече са на възраст, която им позволява да поемат своята роля на наставници, лидери и реформатори на човечеството. "Кристалните" деца започват да се раждат около 2000 година. Призванието им е да ускорят човешката еволюция, като разкрият на хората техните духовни сили и божествен произход, ръководени от "Закона на единството".

Изследователката Дорийн Вирту първа проучва същността на феномена и разкрива удивителните послания на индиговите и кристални деца. Названията им произтичат от цветовете на аурата и енергията, която излъчват. Аурата (астралното тяло) на индиговите деца е с мастиленосин (индигов) цвят. Това е цветът на чакрата, която екстрасенсите наричат "трето око" и представлява енергиен център в средата на челото. Тази чакра регулира ясновидските дарби за проникване в незримото и контакти с форми на материя и енергия отвъд познатите ни измерения. Кристалните деца имат прекрасна многоцветна аура в пастелни тонове, напомняща на огрян от слънчевите лъчи кристал. И двете генерации се отличават с висока чувствителност и свръхестествени дарби.

Индиговите деца са по-стара генерация и сега се проявяват най-вече във възрастовия диапазон от 7 до 25 години. Със своя астрален "детектор на лъжата" те безпогрешно усещат лъжата, безчестието и авторитарността. Индиговите деца са неспособни да бъдат лицемерни или да симулират толерантност към злобата и нетърпимостта в средата, която ги заобикаля. Тъй като тяхната колективна цел е да съборят стария световен ред, те са по-войнствени и енергични от по-късната генерация на кристалните деца. Те са тук, за да разрушат или реформират правителствените, образователни и законодателни системи, които възпрепятстват обединението на човечеството. За да осъществят своите намерения, те се нуждаят от изключителна непоколебимост и завладяваща решителност.

Необичайното поведение и мотиви на индиговите деца често се тълкуват превратно и психиатрите им поставят погрешни диагнози за умствени разстройства като например "Хиперактивност с дефицит на концентрация" - Attention Deficit with Hyperactivity Disorder (ADHD). Вирту е убедена, че правилната "диагноза" всъщност е "Концентрация, ориентирана към по-висши измерения" - Attention Dialed into a Higher Dimension. За съжаление, когато неправилно бъдат подложени на лечение, индиговите деца губят своята енергичност и паранормални способности. Според Вирту първото смущаващо впечатление при контакт с кристалните деца са техните излъчващи неземна мъдрост големи пронизващи очи, които сякаш ни хипнотизират и "разголват" душата ни. Най-големите от тях в момента са на не повече от 7-8 години. Кристалните деца са по-вглъбени, търпеливи и опрощаващи. Техните предшественици са духовни водачи, които драстично реформират съзнанието и управлението на обществото, докато кристалните деца са "верни на сърцето", които проповядват христовите ценности и следват вече проправения път към един по-сигурен и хармоничен свят. Кристалните деца са прелюдия към реалност на директно безсловесно общуване. Вместо с писмени символи и устна реч хората ще обменят мисли и знания посредством телепатия. Користта, лъжата и омразата вече няма да могат да бъдат скривани и ще бъдат изкоренени. Нарастващия брой индивиди с екстрасензорни способности в нашето съвремие свидетелства, че процесът на духовна трансформация и обръщане на човечеството към силите на незримото вече набира скорост.

Телепатичните дарби на кристалните деца се отразяват на вербалното им общуване с другите хора. При много от тях има изоставане в развитието на речта и те проговарят едва на 3-4 години. Въпреки това родителите им споделят пред Вирту, че по неведоми причини никога не са имали усещането, че не могат да общуват с тях. Кристалните деца употребяват комбинация от телепатия, своеобразен език на символите и звуци (включително песни). Едва ли е странно, че тези форми на контакт се определят като "аномалия" от медици и педагози. От появата на кристалните деца броят на диагнозите "аутизъм" е рекордно висок. Според дефиницията засегнатият от аутизъм индивид се изолира в свой собствен свят и поради индиферентността си към случващото се в живота е неспособен да общува с околните.

Дорийн Вирту обаче е убедена, че кристалните деца не само не са аутисти, но всъщност са най-общителните, съпричастни и духовно просветени участници в човешката еволюция. Посегателството върху техните дарби според нея е престъпление, което заплашва да "прекърши цивилизацията още преди да покълнат семената на промяната".

Кандидатът на техническите науки и автор на книгата "Перспективи на човешката еволюция" Юрий Фомин прогнозира, че вследствие на мутации, породени от техногенната активност на човека, в близко бъдеще ще се появи универсално същество, надарено с телепатични, ясновидски и други екстрасензорни способности. Парапсихоложката Селия Фен обаче е уверена, че причината за тези промени ще е не техническия прогрес, а осъществяван понастоящем "групов проект" на Вселенския разум. Следвайки неговите повели, хиляди просветени души слизат от по-високи нива на духовни вибрации в нашия материален свят и се въплътяват във физически тела като "индигови" и "кристални" деца, за да станат "учители" и "лечители" на човечеството. Целта на тази спиритуалистична интервенция е създаването на свят на единство, наричан "Нова Земя". В него хората ще преоткрият своите добродетели и уникалността си като разумен вид. Освободени от оковите на материалното, те ще се устремят към безбройните светове във Всемира, за да намерят отговорите на своите вечни въпроси и разкрият великото тайнство на Живота.
Активен
giti
Гост
« Отговор #2 -: Юли 13, 2009, 18:33:52 »

Необичайни особености и способности и дори различно ДНК притежава следващата генерация – твърдят го медици, генетици, психолози и езотерици

Някои изследователи твърдят, че тези вундеркинди ги обединява цветът на аурата, която е лилава с цвят на индиго. От съвсем малки гледат мъдро и знаещо с очи на зрели и умни хора. Често срещат трудности при общуване с връстници. Психолози съветват родителите на дете “Индиго” да се отнасят с него като със зрял възрастен човек. Тези деца имат и необичайно добра памет, наподобяваща нещо като "жив компютър". Необикновени за възрастта им са психологическата им характеристика и поведението. Откроява се ранното им сексуално съзряване.

Много от тях са с телепатични способности и учудващи проницания в бъдещето. От съвсем ранна възраст проявяват необичайна за годините си мъдрост. Имат изключително силна имунна защита и много рядко боледуват, т.е. надарени са и със здрава психика и физика.
Ето един от примерите, сочени от американски учени. В началото на 90-те години на ХХ век в САЩ се родило дете от майка и баща, заразени със СПИН. Оказало се, че то също е вирусоносител. Но след около пет години медиците били шокирани – неколкократни прецизни изследвания категорично показвали, че в кръвта му не са останали никакви следи от смъртоносната болест.
Две групи изследователи – от Сиатъл и Ню Йорк, изучавали загадъчния случай и установили, че тялото направо отхвърля болестите. След обстоен анализ шокът бил пълен, защото и ДНК-то на детето се оказал различен.

ДНК се състои от четири нуклеинови киселини, които образуват 64 кодона, от които работят само 20. При това дете Индиго работят цели 24 кодона! После били открити още няколко такива деца със силен имунитет и изключително ДНК.

Редица изследователи имат интересно мнение за децата “Индиго”. Сред тях е и британският учен-проницател Стивън Хокинг. Този световно известен физик теоретик и астрофизик, който е прикован на инвалиден стол, е признат за един от най-големите умове на нашето време. Той и други изследователи на феномена смятат, че малчуганите “Индиго” са своеобразни нови месии, които ще помогнат на човечеството да открие нови по-хуманни и по-справедливи ценности и да преоткрият смисъла на живота. Някои от тях например могат да четат мисли от разстояние, да преместват предмети с поглед, имат способности на лечители и пр.

Ето още един ярък пример за свръхспособности. 17-годишната Наташа Демкина живее в Саранск (Мордовия). Тя може, без каквито и да било прибори, да вижда вътрешните органи на хората. Нейната дарба се появила когато момичето било на 10 години, след операция на апендикс. Операцията преминала неуспешно – лекарите забравили тампон в коремната кухина. След повторната оперативна намеса в организма на момиченцето, тя изведнъж видяла себе си в корема на майка си, като в телевизор. Всички помислили, че бълнува и я завели при психиатър. Но тя видяла, че той има язва на стомаха, за което направо му съобщила... Лекарят бил шашардисан...

Отвели Наташа в чужбина, където отново се потвърдили способностите й. Оттогава в родния си град тя е нещо като ходещ феномен, при който се записват за преглед болни хора. Сеансът продължава няколко минути. През това време Наташа изпада направо в лек транс. Зениците й се разширяват и тя гледа към тялото на човека, все едно вижда през него. После дава информация за видяното.

“Кристални” деца
Има и друга група особени деца – вундеркинди, които са родени около 2000 г. Според редица изследователи, те са следващото стъпало в духовната еволюция на човечеството след децата “Индиго” и са сред най-съвършените съвременни жители на Земята. Тези деца пък имат многоцветна аура и затова са наречени "кристални". Ред особености, включително телепатични и други уникални способности, а и това че очите им проникват дълбоко във всеки, който ги гледа, ги доближават до децата “Индиго”. Но има и съществени разлики. Например “кристалните” деца са много общителни, докато другите, с лилава аура са затворени и съсредоточени в себе си. Децата с многоцветна аура прощават лесно на всеки и сърцето им прелива от любов към целия свят. В тях няма образно понятие за враг. Но родителите на кристални деца са загрижено озадачени, че повечето от тези малчугани проговарят едва когато са на три години, но за сметка на това говорят като възрастен човек и невероятно бързо се развиват.
Активен
TevoiveCype
Гост
« Отговор #3 -: Ноември 14, 2010, 16:05:54 »

Вио... Оня ден Ванко беше на гости при бабето, което го гледа когато работя. Бяха във фермата на синът и. Т отиваме да му занеса нощницата и други дрешки за игра, и го гледам как кара като ненормален по едно надолнище... В момента в който казахвахподвиквах  да кара внимателно, и колелото беше на земята...  и той с пукната устна и ужилени колене и лакти поне на зъбчетат му нямаше нищо, та накарах се аз едно хубаво, но пред погледа ми застана моя образ, каква бях аз на неговите години... И как карах и аз по надолнището в Бургас зад летния театър, а на него му викахме дяволското надолнище...Тези които познават и мен и Ванката старши сто процента, мислят че той е по строгия, да ама не, просто за мене когато кажа не, наистина е не. Само дето има и реакция - Татко, пък мама...Нямах щастието да имам щастливо детство, но знам какво бих се опитала да науча детето си и да му покажа, че много, много си го обичкам, без да се уливам, за сега успявам, бъдещето ще покаже, какво имаме още да учим едим един от друг.
Я да видим, вашите деца на кого приличат повече като характер?
Активен
TevoiveCype
Гост
« Отговор #4 -: Ноември 29, 2010, 11:31:44 »

че и за мен ще дойде момент да се замисля...Толкова е лесно да се грижим за децата си когато са мънички и имат нужда от нас.Достатъчно е да ги обичаме, и те са щастливи. Не оспорват решенията ни, не правят напук, просто се усмихват.Вчера гледах осеммесечния Жорко е си мислех „Наистина ли ще стане голям човек някога?”
Знам, че това ще стане рано или късно.Най-добре късно.Надявам се да съм добър родител, да не се намесвам прекалено, и същевременно да знае, че аз съм винаги до него, за да помогна.Това е идеалният вариант. А в действителност...времето ще покаже.
 
Аз самата бях възпитавана много ненатрапчиво, никога не са ми налагали мнението си, но същевременно ми създаваха отговорности, знаех, че не съм безкрайно свободна.Баща ми пътуваше много, и докато бях по-малка, ние пътувахме с него.Срещите с нови места ме обогатиха, но и оставиха у мен тъга по хората, с които се разделях.
Винаги съм споделяла с майка ми.Разбира се, имаше неща, които премълчавах.Но имах истински приятел в нейно лице.Сега, когато я загубих завинаги ми липсва много.Надявам се да приличам на нея като родител, не искам да съм точно като нея, защото аз съм си аз, но има какво да взаимствам.

Засега се виждам по следния начин : Харесва ми да се грижа сама за детето си, не ми липсват помагачи.Аз и Дрънк Буда сме достатъчни  като изключим българската агитка в Гуанджоу.Двамата го гледаме на смени – той работи сутрин, а аз след  обяд.Жорко е много живо и енергично дете в това прилича на мен – аз до деветия месец на бремеността си работех, пътувах, танцувах, грижих се за всичко сама.Та покрай Жорко ежедневието е много динамично .Хората, които са го виждали се питат дали той изобщо плаче някога.Просто извадихме голям късмет с него.Излизали сме и на ресторант с него вечер единственото, на което държа е да не се пуши около него, и затова винаги наемаме отделна стая само за нас.
Вече се замислям как да му помогна да научи български.С Буда сме свалили много анимации, аудиоприказки специални благодарности на Вио, купили сме детски книжки, често когато се разхождаме назовавам предметите, които виждаме, за да запомня думичките.Понякога ми се струва, че си говоря сама, но съм сигурна, че в бъдеще ще има полза.Вече казваме „мама”.
Усетих, че му липсва контакт с деца.Китайските деца на неговата възраст са много вяли, не проявяват интерес почти към нищо.Не знам защо е така...Жоро винаги протяга ръчички към тях, иска да ги докосне, говори им на бебешки...А отсреща обикновено няма реакция.Всеки път ми се свива сърцето...
Та общо взето така растем.Жоро се учи да говори, да пълзи, да ходи, а ние се учим да бъдем родители.
Активен
Eona Lightholder
Global moderator
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 2519


NEVERENDING STORY

« Отговор #5 -: Ноември 29, 2010, 16:25:28 »

Тези работи са ми познати от някъде.Бихте прикачили от къде е копирана информацията и защо?Каква е връзката с темата?
Активен

"weird " is indication for creative force ♥
TevoiveCype
Гост
« Отговор #6 -: Ноември 30, 2010, 18:57:56 »

Мен лично никога не са ме ограничавали,дори напротив давали са ми пълна свобода,което сега разбирам, на майка ми сигурно и струвало много.Разбира се детето е прекалено малко за да мога да кажа,че прави каквото си иска,но имайки предвид характера на баща и ,то съм напълно сигурна,че ще ни се качи на главите.Не мисля,че децата трябва да се ограничават и да им налагаме мнението си.Гери,не мислиш ли,че голяма част от проблемите идват именно когато една майка не хареса бъдещата половинка на детето си?В крайна сметка мисля,че изборът си е неин/негов и животът също.Ами я си представи,че примерно твоята свекърва не те харесва и настройва съпруга ти срещу теб,ти как ще се почувстваш?Аз лично съм на мнение,че всеки си има живот и има право да избира начина по който да живее,както и с кого да го сподели.
Активен
Kissing You Good Night
***
Неактивен Неактивен

Публикации: 448


 • Град: Варна
 • zdr kp животче, вървиш ли?

  « Отговор #7 -: Март 31, 2011, 19:22:18 »

  Егати! Откакто спрях да ям шоколад и да пия кола, се успокоих. Освен това в първи клас имах IQ=142. Е сега кажете, че съм луд, какъвто се мъчат да ме изкарат родители, доФТУри и даскали! Явно има истина в статията. Освен това познавам едно момче, приятелче ми е, родено 1996. Възможно ли е да е кристалче, защото на 85% отговаря на характеристиките на кристалчетата?
  Активен

  Повърхностната температура на атмосферата на Уран е -225°С. Или с около 45° повече от тази на сърцето и душата ми
  Lili
  Гост
  « Отговор #8 -: Май 31, 2011, 20:04:25 »

  Здравейте, бях чувала за индиговите деца, но чак сега прочетох статийте за тях. Искам да споделя с вас и да се посъветвам каде може човек да отиде и да се изследва за това. Още от малка знаех неща които се случиха в последствие, незнам откаде. Родих син, после се омъжих и известно време нямахме деца. После сънувах един сън 3 пъти подред (че имам 3 момчета).Сега те вече се по големи но всичко е така както го сънувах, и годините и визията всичко. има и още от съня ми но незнам дали ще се случи. има още около 3-4 год. до това и ме е страх защото не беше хубаво. Гледачки немогат да ми гледат нещо им пречи, една ми каза че имам дарбата затова,  но нещо ми пречи, дали лекарствата с които ме тъпчеха като малка заради моето вечно главоболие и умора, която така и не се разбра от какво е, и си я нося с мен вече почти 35 год. Единият ми син е просто уникат, дори да имаш железни нерви може да ти ги изпили като струна. Неще да ходи на училище защото не му е интересно, пали се от най малкото. Но е много умен и много обича цветята , музиката , рисуването и природата. Като малък го избраха в художествена  паралелка с рисуване, но се преместихме и го записахме в обикновенна. Искахме да го заведем на психолог но незнам при кого, не искам да го объркат както много други. Свекървата ходи в Стара Загора при една лечителка, и взе негова снимка след като я видяла, тя казала, че в него живеят две личности (незнам какво значи) но е възможно, защото поведението му е двулично, хем е чувствителен и прави на мравката път,а в следващия момент започва да се бие и да предизвиква останалита и да троши. Той е със светла коса и сини очи ако това има значение. Моля ви ако някой знае човек който разбира от тези неща да ми пише. Дано има такъв защото толкова години се чувствам като ненужна вещ, вечно ме боли глава, изморена, и сякаш живея в някакъв сън и си мисля че ще се събудя, ама не. Искам и аз да се чувствам добре и да бъда жизнена и енергична като другите. 
  Активен
  Gabbie Unfaithful
  Gabbie
  *
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 2

 • Град: Sofia
 • « Отговор #9 -: Юни 30, 2011, 15:09:14 »

  Егати! Откакто спрях да ям шоколад и да пия кола, се успокоих. Освен това в първи клас имах IQ=142. Е сега кажете, че съм луд, какъвто се мъчат да ме изкарат родители, доФТУри и даскали! Явно има истина в статията. Освен това познавам едно момче, приятелче ми е, родено 1996. Възможно ли е да е кристалче, защото на 85% отговаря на характеристиките на кристалчетата?

  Възможно е. Особено щом отговаря до такава степен на характеристиката. : ]
  Активен

  Gabbie . : ]
  Страници: [1]   Нагоре
  Отиди на:    Бог е Любов и е в мен, аз съм Любовта и с Бога в едно цяло с вярата и упованието в Бога аз съм неговото най-достойно проявление, за което той ме обича и облича в ризница от Любов, която да ме пази и закриля от всякакви зли сили и вмешателства в живота ми и в мен самия! Амин
  Паник атака | Планински кристал - Кварц  © Copyright