Духовно развитие

          

Страници:  [1] 2   Надолу
Сподели тази тема във Facebook Сподели тази тема във Facebook
Автор Тема: Храненето при децата индиго  (Прочетена 5567 пъти)
Админ
Дидо
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 1131


 • Град: Варна
 • dean.radnev
  WWW
  « -: Януари 24, 2010, 22:43:53 »

  Новите деца имат съвсем различни навици за хранене. Някои почти непрекъснато недоволстват от това, което им се поднася и не харесват вкуса на много неща. Редовното сядане на масата за тях е мъка. Познавам не едно семейство, в което децата се самообслужват от хладилника. Киселото мляко сякаш е сред основните им "ястия". Може би е крайно време родителите да се освободят от старите модели по отношение на храненето.

  Детето иска само да избира какво и кога ще яде. To държи да определя и как ще се храни. Това не е лесно, ако стремежът е цялото семейство да се събира задушевно около току-що сервираната маса. Наистина най-добре е да не се намесвате и да оставите индигото само да реши какво да си сложи в чинията, пък ако ще всеки ден да е едно и също. Така то няма да се стресира, ще се научи интуитивно да разпознава от какво се нуждае организмът му и ще развие афинитет към храната. Можете да му давате хранителни добавки, които ще му осигуряват всички жизненоважни хранителни вещества.

  Дете, което поради хиперактивност или ADD взима лекарството риталин, обикновено не изпитва глад и често изобщо не иска да сложи нищо в уста. To огладнява едва вечерта, когато действието на риталина отслабне и всички останали членове на семейството отдавна са се нахранили. Тогава вече без съмнение е "гладно като вълк". За родителите е важно да разберат, че в този момент следва да му дадат да яде. Риталинът е известен с това, че убива апетита. Би било грешка детето да се принуждава да се храни през деня.

  Индиговите деца, които са "събрани в своя център", знаят кое е добро за тях. Те най-вече настояват сами да направят избора си и още на две или три годинки могат с невероятна точност да опишат как биха искали да им поднесете храната. Ако е сипана, например, в точно определена жълта чиния и нарязана на 5-милиметрови парченца, а сосът е по края и в никакъв случай в средата, тогава... индиговият крал (или кралица) ще излапа всичко. Горко ви обаче, ако я разположите другояче или се случи да промените големината на парченцата, или разбъркате coca c останалото. Понякога това не е никак преувеличено, защото, допуснете ли подобно нещо, току - виж последвала истинска катастрофа: чинията полита през стаята или към главата ви.

  Детето-индиго обича да определя мястото си на масата, както и - кой ще седи по съседство. Една от най-важните му теми е неговото пълно интегриране като член на семейството. Ето защо в повечето случаи все пак ще успеете да го убедите да седне, за да се наслади на храната заедно със семейството. В момента може и да не му се яде, но само след половин час ще съобщи колко е гладно и какво точно иска. Тогава то настоява да бъде обслужено незабавно.

  От една страна индиговите деца са много чувствителни по отношение на храната. От друга - често се хранят еднообразно, без това обаче да им вреди. Както вече бе споменато, междувременно се установи, че черният дроб на много от тях е различен от нашия, което изглежда е еволюционно нагаждане към хранителните продукти от последните десетилетия. Този нов черен дроб е "направен, за да се ядат боклуци", без човек да се разболява. В своето развитие природата винаги се грижи за нашето приспособяване, така че хората, животните и растенията "мутират", за да оцелеят в съответствие с променените условия за живот.

  На малкото следва да се дава колкото може по-често естествена, екологично чиста храна. Физическото тяло е неговото транспортно средство, неговата връзка със Земята и материалния свят. To трябва да бъде обгрижвано и хранено добре. Екологичната храна отговаря най-точно на силните му вибрации и позволява на детето да порасне в добро здраве. За съжаление, повечето от днешните хранителни продукти са така преработени, че организмът ни не може пълноценно да усвоява полезните им вещества.

  Служителите на светлината, терапевтите и лекарите от години експериментират върху себе си с различни режими на хранене и гладуване. Те опитаха множество пътища и се придържаха към какви ли не теории, но никога не успяха да установят еднозначно дали съществува оптимален за всички начин на хранене. Онова, което все пак разбраха е, че връзката между съзнанието и преработката на храната от организма не бива да се пренебрегва.

  Човекът приема разнообразна храна, за да уравновеси емоционалните си и ментални колебания. Ако някой, да речем, ви засегне и вие страдате, и сте нещастни, ... посягате към шоколада, сладоледа или други лакомства. Това поведение се нарича "хранене на емоционалното тяло". Шоколадът осигурява производството на ендорфини в мозъка - тези така наречените хормони на щастието, с чиято помощ се чувствате по-добре и можете да изпълнявате ежедневните си задължения.

  Намират се много причини на човек да му се хапва нещо. Ние се храним не само за да поддържаме физическото си тяло жизнено и здраво, а и защото инак не бихме се чувствали свободни, хармонични и изпълнени с енергия. Но най-важното е да го правим с радост и апетит - това се отнася на първо място за децата.

  Приемането на храна служи и за подпомагане и укрепване .на имунната система. Детето трябва да може да се развива свободно и здраво, за да успее да отблъсне всички болести. Нека приемем, че малките индиго наистина носят различни от нашите духовни и емоционални качества, че тяхната ДНК е променена и " електрическата им мрежа" действа по нов начин. Оттук следва логичното заключение, че и във физическо, и в химико-биологическо отношение са им нужни по-други вещества, за да хранят телата си и поддържат протичащите в тях милиони химически процеси.

  Като цяло човешкият организъм поема само три субстанции: въздух, вода и твърда храна. Но погледнато както от нивото на фините субстанции, така и през призмата на науката, може да се каже, че в него ведно с храната се внасят и определени информации, необходими, за да бъде поддържано в равновесие като биоенергийна система. Ние изразходваме много време, за да набавим всичко, което ще ядем: да то купим, приготвим, сдъвчем и смелим.

  Ако бяхме наясно колко малко знаем за онова, което поглъщаме, би трябвало всъщност да се запитаме дали все пак нещо в организма ни не е излязло от релси. Вече сме изгубили напълно контакт с храната си, с нейното информационно съдържание, с нейното качество и въобще - с природата. Естествените ни инстинкти са объркани. Бе установена една по-скоро материалистична представа за храненето, която ние просто следваме, защото така сме научени. Фактът, че по-голямата част от населението, главно от проспериращите държави, е с наднормено тегло и постоянно пази диети, докато на други места хората умират от глад, недвусмислено го потвърждава.

  Много от диетолозите през последните две десетилетия се опитваха да възкресят древното мистично знание за храната. Д-р Гейбриъл Къзънс, американски лекар, прочут с проучванията си в тази област, пише в своята книга "Здравословното хранене": "Според новата парадигма Храната повече не може да се разглежда като състояща се от калории, протеини, мазнини и въглехидрати. Тя е динамична сила, която влиза във взаимодействие с човешкото същество на физическо, ментално-емоционално, енергийно и духовно ниво."

  Още във въведението д-р Къзънс изтъква: "Ако се храним здравословно и хармонично, ние ще сме по-способни да влезем в съзвучие с божественото и да общуваме с него. От тази гледна точка предлагам да не "живеем, за да ядем", да не "ядем, за да живеем", а "да ядем, за да ускорим нашето единение с божественото".

  Човешкият организъм вече се нуждае от храна по-лека, с по-високо трептене - съответно на степента, с която се увеличава вибрационната честотата на Земята. Пък и всеобщата тенденция отчетливо клони натам. Много хора постят един или два пъти годишно, а други живеят само от въздух и вода. Някогашното вярване, че човек трябва много да яде, е остаряло. Поне за западните индустриални общества то със сигурност е изгубило валидността си. Но как изглежда новото, което ще го замени?

  Просветлените учители и същностите от високите сфери ни предават, че все повече ще се храним със светлина. Те казват също така, че сме на път да открием как да удължим живота си. Мненията по този въпрос все още са твърде много и твърде различни. Всекидневно се създават или вече излизат на пазара хиляди нови хранителни добавки, витамини или комбинации от двете. Този бранш отбелязва небивал подем. Дори само това би трябвало да ни подскаже, че назрява някаква промяна.

  Изглежда, че децата-индиго не обичат сложните ястия, а определено предпочитат простата бърза храна. Нейната характеристика трябва да е съвсем друга от тази, с която сме свикнали ние, за да не им пречи да следват духовния си път. Те поемат по-малки количества на едно хранене, но затова пък ядат по-често.

  Ритуалът на храненето бавно изгубва своята важност. Защо? Нима всички ние ще се превърнем в същества, които ще живеят от светлината и въздуха? Трябва ли да преминем само на растителна храна? Дали да не престанем да държим животни в големи ферми, за да ги ядем след това?
  Активен

  delfin
  Гост
  « Отговор #1 -: Януари 28, 2010, 21:17:46 »

  КОНСЕРВАНТИТЕ ПРАВЯТ ДЕЦАТА ХИПЕРАКТИВНИ

  Храните и напитките, съдържащи консерванти и изкуствени оцветители, могат да повлияят на детското поведение, развивайки хиперактивност, предаде ИТАР-ТАСС.
  При хиперактивност децата изпитват дефицит на внимание и не са способни да се концентрират над изучавания материал.

  Учени от Университета на Сидни предлагат да се изключи от детското меню храните с подобни химически вещества и да се използва този метод като алтернатива на лечението на хиперактивността.

  Австралийските експерти са анализирали ефектите от изкуствените оцветители и консервантите в течение на шест седмици върху 297 деца от 3 до 9 години.

  Също така са били разгледани по-ранни 22 изследвания, направени в периода между 1975-1994 г.

  Обзорът е показал, че 16 от тях са доказали негативните свойства на изкуствените съставки в храните върху поведенческите навици на децата.


  :http://health.actualno.com/new_164817.htm
  Активен
  ива петрова
  Гост
  « Отговор #2 -: Май 24, 2011, 13:33:56 »

  За децата е особено важно да се хранят здравословно и да спортуват активно. Този навик трябва да се гради както вкъщи, така и в училище. Според данни на Националния център по опазване на общественото здраве като цяло се регистрира снижаване нивото на физическа дееспособност сред децата. Много разпространени са свръхтеглото (средно 15%) и затлъстяването (средно 5%), като се установява тенденция за тяхното увеличаване. Като основна причина за това се изтъква лошото състояние на материалната база за спорт в училищата. Децата искат да спортуват, но нямат необходимите условия за това. И тук се включват инициативи като "Активни и Здрави" на Фондация "Димитър Бербатов" и "Данон Сердика". Целта й е създаване на трайни навици за здравословен начин на живот сред децата в училищна възраст чрез активен спорт и здравословно хранене.
  Активен
  Мар
  Гост
  « Отговор #3 -: Май 24, 2011, 15:59:09 »

  Точно с инициативи на "Данон", които са естествено с цел Реклама, така ще се наспортуват децата, и особено "здравословните" буклуци на Данон, в които всичко е изкуствено тотално, без никакви естествени лактобактерии в млеката им. Преди няколко месеца бяха осъдени да плащат доста голяма сума за подвеждаща реклама относно прословутата им "Активия", която както и другите им "млечни произведения" е просто една кръгла нула като качество.
  Активен
  Eona Lightholder
  Global moderator
  *****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 2519


  NEVERENDING STORY

  « Отговор #4 -: Май 24, 2011, 20:15:16 »

  Мойто чудо е на 2 вече и може да звучи безотговорно ,ама го оставям да си избира какво да яде. Съответно много се изненадвам ,защото изборът е - мляко, кашкавал,салатка ,ябълка,банан, рибка, много рядко да ми иска нещо като бонбони или шоколад. Месо не иска , само риба и евентуално кремвирш. Отказва и готвено често , най-много разни картофи варени. Ако може да живее на таратор ще е най-щастлив. От т.нар вредни храни обича пица , ама маха месото. И да искаш не можеш да му дадеш нещо на сила или да го залъжеш.
  Активен

  "weird " is indication for creative force ♥
  air_fairy
  ***
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 153


 • Град: Бургас
 • « Отговор #5 -: Май 24, 2011, 21:25:34 »

  Нека и аз да споделя моя опит. За себе си мога да кажа, че никога не съм спазвала диета, противоестествено ми е някак си. Винаги ям това, което ми се яде, тялото ми само ми подсказва. Минала съм перодите на тотално вегетарианство и ядене само на вафли и ядки.  Като че ли постоянно съм на някакви периоди. Имала съм периоди само на зеленчуци, месеци наред, после следваха баничките.... така.
  Сина ми е също така извън всякакви норми. Не обича прясно мляко, ето защо мина на пюрета в 3 месец, нямаше захранване при нас. После в 8 месец си бяхме яки фенове на месото. Отказва обаче да яде пилешко. Аз също не ям, мирише ми на гадно. Не яде зеленчуци, яде плодове и то пресни само. До 2 години не обичаше нищо сладко, после откри вафлите, но ги яде когато той иска /перфектни са за заземяване/. Сладкото не го възбужда, напротив, действа му успокояващо, иначе е е супер шугав. Това го казвам за родителите, които се притесняват ако децата им имат периоди да ядат сладко.
  Никога не е имал режим. Яде когато иска. На 1,6 започна сам да си избира храната от хладилника. Не обича готвено. След втората си година яде храната, коятпо той си е избрал,  в купичка или чиния която той иска и с каквото иска. Яде пържени картофи с лъжица и всякакви такива странности. Не вечеря. Вече е на 3 и държи сам да си приготвя храната и соковете, сам да си ги подрежда и да си сипва каквото и където иска. Всичко различно от това го докарва до тотално отрицание и намеса. Това пак за родителите, които искат да имат приятна семйна вечеря със всички на масата, да се яде еднакво и т.н. Такъв вариант няма просто. Не, че не се опитах Усмивчица
  Така , че мили родители, системи, правила, налагане на хранителни навици са химера. Само ще се изнервите Усмивчица Пожелавам ви успех и много весели моменти с малките съкровища.
  Активен

  Чашата на живота се пие до дъно
  Lola
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 67


  « Отговор #6 -: Май 24, 2011, 23:07:10 »

  И аз бих искала да споделя особеностите на моя мушморок, макар, че не мога да твърдя дали е индиго или не. Започвам от липсата на какъвто и да било режим не само за храненето. За щастие разбрах, че няма да ни се получи с режимите още, когато беше на няколко месеца и си спестих малка част от нервите свързани с това. Сега е почти на 3 и някъде от 2 годишен с облекчение можем да кажем, че се храни  сам, ходи носи си, подрежда, пренарежда, сменя вилици, чаши, пресипва, прелива, но за щастие  сам.Защото кошмара беше ужасен, когато искаше да прави всички тези неща, но не можеше. Сменяме по няколко яденета, докато прецени, кое точно иска и как го иска и колко точно трябва да бъде в чинията му, спазваме правилото вилицата да не е изцапана примерно с картофи, ако ще бодваме с нея месо. Е коства ни по няколко прибори, и доста крясъци и писъци, ако изцапаме вилицата му с друга храна, но поне ще ни научи на ред . Преди сядане на масата сме малко под строй, докато се реши кой къде ще сяда, защото всеки ден  е с различно мнение не само за за собственото си място, но и за нашите. За съжаление сме стигнали до окончателното заключение, че тези навици са неизкореними и с възрастта стават все повечко. Малко е притеснително и трудно, но се надявам да стигнем до консенсус. Радвам се, че не е злояд, за да не ми се налага да го насилвам, защото и това не се получава. ИМаше месеци на сандвичи с кашкавал, има дни на банани, има и такива с от всичко по много или от нищо по малко, но това зависи най-вече от настроението и от това дали е получил достатъчно забавления и внимание през деня. Най-трудното, обаче си остава да обясниш на околните, че това не е инат и не са глезотии и начина на възпитание не е бой.
  Активен
  Eona Lightholder
  Global moderator
  *****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 2519


  NEVERENDING STORY

  « Отговор #7 -: Май 25, 2011, 01:17:04 »

  Леле това с вилицата и тои го прави и ако си е избрал примерно да яде , краставици , домати и сиренце си ги яде първо едното ,после другото и накрая третото и ако му се нацапа с вилицата с от другото ,дето не го яде в момента - тръшка я ,бърше я ,голям майтап. За режим и дума да не става. Ние бяхме 9 месеца на кърма и тогава си ядеше ,както му падне. Сега тръгнахме на забавачка за по няколко часа 3 пъти седмично и е голям кошмар , не ми се мисли как ще е ако ми се наложи да е целодневно, но май ще се наложи и от сега съм в някакъв супер стрес. Купон Купон Купон
  Активен

  "weird " is indication for creative force ♥
  Lola
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 67


  « Отговор #8 -: Май 25, 2011, 01:36:22 »

  Леле това с вилицата и тои го прави и ако си е избрал примерно да яде , краставици , домати и сиренце си ги яде първо едното ,после другото и накрая третото и ако му се нацапа с вилицата с от другото ,дето не го яде в момента - тръшка я ,бърше я ,голям майтап. За режим и дума да не става. Ние бяхме 9 месеца на кърма и тогава си ядеше ,както му падне. Сега тръгнахме на забавачка за по няколко часа 3 пъти седмично и е голям кошмар , не ми се мисли как ще е ако ми се наложи да е целодневно, но май ще се наложи и от сега съм в някакъв супер стрес. Купон Купон Купон

  А ПОЗВОЛЯВА ЛИ ТИ ДА МУ НАПЪХАШ НЕЩО ДОПЪЛНИТЕЛНО В УСТАТА АКО ХАПВА ДРУГО В ТОЗИ МОМЕНТ  Усмивчица Аз обикновено го чакам сумати време, да си сдъвче месото, за да му дам хляб примерно и не успявам да му внуша, че се ядът заедно  Усмивчица
  Ние приключихме с мъките по яслата. Отписахме го  Затъпяване  Усмивчица
  Активен
  Eona Lightholder
  Global moderator
  *****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 2519


  NEVERENDING STORY

  « Отговор #9 -: Май 25, 2011, 12:05:14 »

  Ами трябва много да се е заплеснал ,та да му набутам нещо ама ,се усеща и го плюе. Хляб поне обича. Той много не иска да го храня ,а пък като яде сам ,всичкkо ,което не иска го пуска на кучето и вече откачам ,да чистя мазаници. Не знам какво ще правим със всекидневната ясла , защото има шанс другата седмица да започнnа постоянна работа и не ми се мисли. От друга страна трябва да свиква ,защото тук започват училище от 4 и тогава ще е още по-кошмарно за него.Просто от няколко дни място не мога да си намеря от нерви , от както ми се обадиха ,че имат предложение за мен ,за работа. Направо си се разболях.Тъжен
  Активен

  "weird " is indication for creative force ♥
  Sentinel
  SentinelOfLove
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 359


 • Град: Sofia
 • « Отговор #10 -: Май 25, 2011, 13:15:25 »

  Според мен просто трябва да се свържете на още по-дълбоко ниво ако е възможно, и да не използвате трикове.. аз нямам деца та незнам.. просто идея Усмивчица Щастливко
  Активен
  Eona Lightholder
  Global moderator
  *****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 2519


  NEVERENDING STORY

  « Отговор #11 -: Май 25, 2011, 14:11:16 »

  Ами за храненето и други неща ,те просто ти" заявяват", че си знаят по-добре. А по принцип именно ,че имат дълбока връзка с теб им е по-трудно ,да са с хора ,където още не са създали такава. Да не говорим ,че не харесват ли някой ,просто е ужас. Предполагам ,че защото усещат коя енергия не им е необходима ,точно в този момент.От друга страна съм забелязала , че е като магнит за хора и деца с проблеми ,като синдром на Даун или олигофрения, но той няма против тяхната компания.
  Активен

  "weird " is indication for creative force ♥
  Nachtmahr
  Nachtmahr
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 19


 • Град: Велико Търново
 • profile.php?id=1000005356
  « Отговор #12 -: Август 02, 2011, 01:48:13 »

  Ох, този проблем с храненето до болка ми е познат! Като малка бях много злояда, почти нищо не ядях, хранех се еднообразно и винаги по различно време и не харесвах много храни, и сега това не се е променило. Но родителите ми, особено баба ми постоянно ми се караше за дето не искам да ям и дори беше почнала да ми дава бирена мая за да ми се отвори апетита. Тогава напълнях много от тези хапчета, но за щастие успях да отслабна, когато спряха да ми дават. Но вече се примириха с този мой "дефект".
  Активен

  Wer nicht bereit ist, sein Leben zu geben, er ist nicht würdig, es zu besitzen.
  angel_aura
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 20


 • Град: Cremona
 • « Отговор #13 -: Януари 27, 2012, 15:52:32 »

  Здравейте
  Момичета, имам един въпрос към вас- татковците как се отнасят към "странностите" в храненето на децата? Нашият например постоянно настоява малкия да яде топла храна, манджи със сос в който да му топим хляб, супи... общо взето неща, които детето не обича и с които имам големи трудности. На кухнята бяхме записани за по-малко от месец, защото постоянно изхвърлях храна. Сега много обича да си хапва горчица и майонеза - това се прилага при всяко ядене. Аз като съм сама през деня му давам да яде каквото той си хареса и иска, но вечер е по-сложно.
  Активен

  Ще става каквото ще става - и то ще стане, когато ще стане...
  Eona Lightholder
  Global moderator
  *****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 2519


  NEVERENDING STORY

  « Отговор #14 -: Януари 27, 2012, 16:38:52 »

  Tо да са само татковците , а бабите Усмивчица ?
  Не бива да се насилва детето , но и трябва да си имаме едно наум ,че токолкото и да е ново е подвластно на земните изкушения и има земно тяло. Слушайки земното си тяло то може да има нужди , примерно сладко - но кое сладко ще му предложиш зависи от теб.
  Моичкият също си има предпочитания , но се радвам ,че са краставици , сирене и маслини Усмивчица Със супата имахме проблеми обаче ,след една реклама изведнъж прояде супа , която му се отразява много добре ,защото е доста запечен принципно.
  Така че с две думи избора на храна е съвместна работа , ние сме техни земни водачи и учители ,както за това ,така и за останалите неща.
  Колкото за намесата на другите върху менюто им , бъдете по твърди и казвайте примерно , има време за манджите или внимавай да не го отвратиш и тнт. И моят обича сос да си топи , ама вместо майонеза и други тежки неща му взимам йогурт сос и той си топи , то номера не е кой е соса , а топенето Усмивчица))))
  Активен

  "weird " is indication for creative force ♥
  Страници:  [1] 2   Нагоре
  Отиди на:  


  Подобни теми:
  Заглавие Започната от Отговори Прегледи Последна
  публикация
  Здравето на децата индиго
  Децата индиго
  giti 3 5010 Последна<br />публикация Юли 13, 2009, 19:58:53
  от giti
  Опасността за децата индиго « 1 2 »
  Децата индиго
  giti 19 7005 Последна<br />публикация Декември 04, 2012, 23:13:18
  от Ru Alfa
  помощ за децата индиго « 1 2 3 »
  Въпроси и отговори
  dana 35 7437 Последна<br />публикация Април 06, 2013, 20:10:54
  от my life...
  Децата индиго мигновено различават истината от лъжата « 1 2 3 »
  Децата индиго
  Kery 33 6422 Последна<br />публикация Ноември 27, 2012, 22:52:55
  от MouseMaiki
  Сънищата на индиго децата « 1 2 »
  Всичко относно индиготата
  sweetsunshine05 26 5344 Последна<br />публикация Октомври 17, 2012, 01:06:44
  от Elenakiss

  Бог е Любов и е в мен, аз съм Любовта и с Бога в едно цяло с вярата и упованието в Бога аз съм неговото най-достойно проявление, за което той ме обича и облича в ризница от Любов, която да ме пази и закриля от всякакви зли сили и вмешателства в живота ми и в мен самия! Амин
  Паник атака | Планински кристал - Кварц  © Copyright