Духовно развитие

          

Страници: [1]   Надолу
Сподели тази тема във Facebook Сподели тази тема във Facebook
Автор Тема: Капсулата на безсмъртието  (Прочетена 1337 пъти)
Administrator
Дидо
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 640


 • Град: Варна
 • dean.radnev
  WWW
  « -: Юни 16, 2009, 19:00:42 »

  КАПСУЛАТА НА БЕЗСМЪРТИЕТО

  Във всеки разумен индивид /същество, обитател/ на видимия и невидимия свят от различен порядък и форма на проявление на материята /плазма, твърда материя, газ, енергия, полета, вълни и т.н./ е заложена клетка с разумните импулси на Съзиданието и Познанието. Това е т.нар. "Капсула на безсмъртието", нещо относително вечно и константно на фона на преходното битие на биологичното физическо тяло на човека. Докато органите и тъканите му имат заложени параметри за съществуване /за днешния човекв границите от 0 до 150 години/, то концентрираното в тази клетка-капсула е вечно, неунищожимо.
        
  Разумният дух е безсмъртното НЕЩО, което остава след смъртта във физическия план на прехода към друго състояние. Той се пробужда при сливането на двете полови клетки и образуването на зародиш. Тогава автоматично се включва генният код и започва минисътворението - създаването на нов живот.
        
  "Капсулата на безсмъртието" в човека се намира в т.нар. "трето око". За човешкия вид тя се вгражда в предния челен дял на мозъка и условно има три лъча, които тръгват от общо начало и действат както обединено, така и поотделно. Проекциите на трите лъча образуват равнобедрен триъгълник с връх към чакрата на фонтанелата /темето/.
        
  Пулсациите на тази "капсула" на вечния разумен живот извършват периодичен кръговрат през целия човешки организъм. Посоката е по часовниковата стрелка, а периодът е 7 години, макар че има и отклонения - при едни индивиди става за 5, а при други - за 9 години. В тези случаи има известни функционални нарушения и болестни прояви.
        
  При някои човешки същества поради карма, мутации, лоша медицинска намеса това триединство на действие на "Капсулата на безсмъртието" е нарушено или почти липсва. Това се среща при хора с умствени увреждания, защото човекът мисли точно с този разумен код- "капсула". В действителност тя е миниатюрна, много прецизна и може да се оприличи с компютърен чип от най-висш порядък.
        
  Понякога някои извънземни раси крадат от земни или други същества "Капсулата на безсмъртието", която се вгражда на други същества. При липсата й обикновено детето умира в много ранна възраст. Когато земен човек напусне земния свят поради физическата си смърт, "Капсулата на безсмъртието", съхранила натрупания пореден опит и познание, после се включва при следващата материализация на индивида.
        
  Кражбите стават, когато даден обитател на Космоса е лишен от т.нар. безсмъртие поради нарушаване на основните космически закони и морал. Тези некоректни намеси, ако нямат кармична причина или следствие, са недопустими и се санкционират строго от висшите Космически йерархии.
        
  Всеки индивид има определено количество априори заложени данни, които са неизменни, но които могат да бъдат развити /усъвършенствани, деградирали или закърнели/.
        
  Генният и енергийният "код" на човека е вечното зрънце на Духа му. Всеки индивид взема по нещо и от своите биологични родители, което допълва неговия Аз като духовна и енергийна субстанция.
        
  Част от земните жители сами се поставят в ролята на "биологичен баласт". Други стават такива по независещи от тях причини и са лишени от "Капсулата на безсмъртието" и субстанцията на вечността. Някои неразвити до определена степен индивиди се раждат като клонинги, "работен материал" на еволюцията, но не са вечти като духовна еманация.
        
  Остава вечен духовният прародител - матрицата, която ги размножава механично. Този тип хора имат разум, съзнание, но на елементарно ниво - инстинкти, рефлекси, макар че говорят, работят, размножават се. Липсва им "духовната пластинка", гарантираща им вечност.
        
  Самото планетарно тяло, което е съградено за определен брой населяващи го същества, в определен момент чрез катаклизми се отърсва от биологичния баласт.
        
  Силите на хаоса са заинтересувани от появата на многобройни бездуховни маси, генериращи мощен поток от отрицателна енергия, проявяваща се при паника и елементарните инстинкти за оцеляване. Вместо еволюция по вертикала /на Духа/ човечеството е тласнато към развитие по хоризонтала /биологично ниво/. След 12-ото поколение от една духовна същност започва деградация, мутации и регрес. "Капсулата на безсмъртието" вече не създава материално /въплътено/ потомство.


  Нина Ничева
  « Последна редакция: Октомври 05, 2009, 21:04:04 от delfin » Активен

  Страници: [1]   Нагоре
  Отиди на:  


  Подобни теми:
  Заглавие Започната от Отговори Прегледи Последна
  публикация
  В преследване на безсмъртието
  Любопитни факти
  dayana 4 735 Последна<br />публикация Май 26, 2010, 22:18:56
  от izida

  Бог е Любов и е в мен, аз съм Любовта и с Бога в едно цяло с вярата и упованието в Бога аз съм неговото най-достойно проявление, за което той ме обича и облича в ризница от Любов, която да ме пази и закриля от всякакви зли сили и вмешателства в живота ми и в мен самия! Амин
  Паник атака | Планински кристал - Кварц  © Copyright