Духовно развитие

          

Страници:  1 ... 24 25 [26]   Надолу
Сподели тази тема във Facebook Сподели тази тема във Facebook
Автор Тема: Слънчево хранене  (Прочетена 106179 пъти)
Eona Lightholder
Global moderator
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 2519


NEVERENDING STORY

« Отговор #375 -: Октомври 05, 2012, 10:32:41 »

Меандър си е по майтапите , но мисля ,че е прав по отношение на наименованието на процеса , защото sungazing означава слънцегледане , не сънцеядене. Също при процесът  зареждаш, прочистваш цялото тяло и не само физическото , не отиват парченца светина в корема. Даже да се каже фотосинтезиране е по- правилно ,отколкото хранене.
Това, че резутатът е намаляване на консумацията на хранителни продукти -- хранене , не значи , че другите процеси за добив на енергия за организма са също хранене. Докато си стои така името на темата , ще има хора предствящи си слънчева супа и слънчево кебапче Усмивчица Надявам се наистина пробващите хора да не стоят срещу слънцето с отворена уста, най-много да ти влезе някоя муха , то пак е мръвка Меандър  Веселяк Веселяк Веселяк
Активен

"weird " is indication for creative force ♥
Слънчев лъч
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 203


« Отговор #376 -: Октомври 05, 2012, 13:36:37 »

Силата на слънчевата енергия

Видео: http://tv7.bg/news/9470562.html

Този петък в "Тайната на щастието" ви разказахме затова защо през топлите сезони сме по-усмихнати и кипим от енергия, а през по-студените - сме по меланхолични и склонни към мрачни мисли. Светлината и топлината – два ключови за човешкия организъм фактора, са в основата на тези наши реакции.

Как да използваме силата и енергията на Слънцето и можем ли да се храним със светлината му? Всички отговори в "Тайната на щастието".

Срещнахме ви с Деян Раднев, който се храни със слънчева енергия от години. Той разказа за своята мотивация да започне да практикува слънцеядството. Положителни промени Деян е усетил на четвъртия месец от практикуването на метода.

Значение за практиките има по кое време на годината се правят и в кои части от деня. Безопасно е да се гледа слънцето само сутрин 1 час след изгрев и вечер 1 час преди залез. Деян зарежда всяко слънчево хранене и с молитва, която е негова лична и идва от сърцето му.

Той говори и за връзката между храненето и слънцеядството. Ако организмът не изисква да се спре приема на храна, то това не е необходимо. Неговият опит показал, че въпреки че е нулева кръвна група, за която се смята традиционно, че предполага хранене предимно с месо, той инстинктивно започнал да отхвърля месото, след като достигнал 20 минути слънчевото хранене.

С времето приемът на храна действително намалява, твърди той. Причинта затова е, че тялото от една страна приема голямо количество от нужните му вещества от Слънцето и от друга, просто успява да извлече повече полезни за себе си неща от храната.

Още информация: http://shirinan.com/statii/225-gledane-na-slunceto-sungazing
« Последна редакция: Юни 12, 2014, 23:57:09 от Administrator » Активен

Слънчево хранене - Благодаря ти слънце, че ни подпомагаш!
Sunbeammm
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 6


 • Град: Стара Загора
 • « Отговор #377 -: Октомври 05, 2012, 17:13:40 »

  Меандър си е по майтапите , но мисля ,че е прав по отношение на наименованието на процеса , защото sungazing означава слънцегледане , не сънцеядене.

  Правилното разбиране е, че е захранване, т.е. получаване на енергия чрез гледане на слънце. Не трябва да се разбира буквално. Освен това понятието "храна" се използва и когато се храни душата.
  Активен
  Pelin
  ОЙ 8:11
  ***
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 280


  Red Overtone Serpent

  WWW
  « Отговор #378 -: Октомври 05, 2012, 19:38:54 »

  Клетките се хранят с глюкоза.
  edinica_nula:
  Цитат
  Фотосинтеза и светлина
  Фотосинтезата е химически процес, чието наименование е познато на всеки, който е ходил на училище. Повечето хора обаче не осъзнават колко жизненоважен е този процес за живота на Земята или каква мистерия е неговото протичане.
  Първо, нека опресним знанията си по химия от гимназията и да си припомним формулата на процеса фотосинтеза:
  6H2O + 6CO2 + Слънчева светлина = C6H12O6 + 6O2
  Гликоза
  Изразена с думи формулата означава: Вода + въглероден двуокис + слънчева светлина образуват гликоза и кислород.
  За да изобразим по-точно какво се случва в тази химична реакция: шест молекули вода (H2O) влизат в реакция с шест молекули въглероден двуокис (CO2), която се стимулира от слънчевата светлина. Когато реакцията завърши резултатът е една единствена молекула гликоза (C6H12O6) – чиста захар, която е основен хранителен елемент – и шест молекули кислород (O2). Източникът на всички храни на нашата планета – гликозата, съдържа голямо количество енергия.
  Някои от вас ще кажат - "Да, ама растенията притежават изграден апарат, за да трансформират по този начин енергията и да я свеждат до физическо ниво!"
  Светлината е ключов фактор в процеса фотосинтеза. Светлината трансформира, зарежда, обогатява, претворява. Тя е тази, която "сваля" презаредените и "пренастроени" молекулярно частици до нивото на растенията, за да могат те да бъдат използвани.
  Наистина растенията притежават нужния апарт за фотосинтезата, те улавят фотоните.
  Човек също има изграден апарат и то в пъти по-еволюирал от апарата на растенията.
  Човек притежава енергиини тела, имащи на физическо ниво основни енергиини центрове и биоактивни точки.
  Всички имаме опит с планината, където по-малко ни се прияжда и по-малко ни се спи, пък за сметка на това силите се увеличават обратнопропорционално на тези.
  А какво ще кажем за влюбените, който пък често забравят да се хранят?
  Въздухът (атмосферата) е с такъв състав, че позволява едно по-различно съществуване. Всичко е налице и ни чака!
  Идва Светлина от Слънцето, която безпрепятствено достига до нас. Във въздуха съществуват и всички онези съставки от гореспоменатата формула за осъществяването на процеса.
  Какво са Слънчевите лъчи?
  Това е електромагнитна радиация.
  Цитат
  Правилната дължина на вълната
  Както светлината, така и топлината е различно проявление на електромагнитната радиация. Всички видове форми на електромагнитната радиация се придвижват в космоса под формата на енергийни вълни. Това прилича на вълните, които се образуват, като хвърлим камък в една локва. И така както в една сянка вълните могат да бъдат с различна дължина, така при електромагнитната радиация също има вълни с различна дължина. Между дължините на вълните на радиацията има големи различия. Докато някои са няколко километра дълги, други са по-къси от един милиард от сантиметъра, а трети пък могат да бъдат забелязани в един равен и непрекъснат спектър помежду всичко. За да направят нещата по лесни учените разделят този спектър според дължината на вълната и дават различни имена на различните части.
  Например радиацията с най-късата дължина на вълната (един трилион от сантиметъра) е наречена „гама лъчи": тези лъчи съдържат огромни количества енергия. Най-дългата дължина на вълните е наречена „радиовълни": те могат да имат дължина от няколко километра, но притежават много малка енергия. (Една последица от това може да е фактът, че радиовълните са напълно безвредни за нас, докато излагането на гама лъчите може да е фатално.)
  Светлината е форма на електромагнитна радиация, която лежи между тези две крайности. Първото нещо, което трябва да бъде отбелязано за електромагнитният спектър е колко обширен е той: най-дългата дължина на вълната е 1025 пъти размера на най-късата. Ако разпишем това, то числото 1025 ще изглежда така: 10,000,000,000,000,000,000,000,000. Едно толкова голямо число е далеч отвъд представите на човека.
  Това е обширният спектър, върху който различните дължини на вълните на електромагнитната енергия на Вселената се простират. Интересното тук обаче е, че електромагнитната енергия излъчена от нашето Слънце е ограничена в едно много, много малко сечение на този спектър. 70% от различните по дължина вълни, които се разпръскват от Слънцето, се намират в миниатюрните граници от 0.3 до 1.50 микрона. В това пространство има три вида лъчи: видими лъчи, близки ултрачервени лъчи и близки ултравиолетови лъчи.
  Трите вида светлина може да изглеждат напълно достатъчни, но събрани заедно те формират само една незначителна част от общият спектър. С други думи, ако цялата слънчева светлина представлява 1025 на броя карти за игра подредени една върху друга, то тази ивицата светлина ще отговаря само на една от тези карти!
  Защо слънчевата светлина е ограничена в един такъв тесен диапазон?
  Отговорът на този въпрос е съдбоносен, защото единственото лъчеизпускане, което може да поддържа живота на земята, е този вид, който притежава дължина на вълните, които попадат в този тесен диапазон.
  източник: Дизайнът в светлината - Има Бог, Доказателства във Вселената

  Кое в тялото произвежда глюкоза и как можем да го стимулираме?
  Активен

  "... Защото в (от)даването получаваме и в смъртта се раждаме за Живота Вечен..." св. Франциск от Асизи
  scchmetod
  *
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 18


  Plamen Gotchev
  « Отговор #379 -: Декември 22, 2012, 08:25:16 »

  Поздравления Слънчев Лъч за предаването!!!
  Преминаването изцяло на хранене със светлина е трудно достижимо за всеки човек, но наистина е много важно!!!
  То  е единственият начин да бъдеш истински освободен от влиянието на паралелните светове и кармата ,както и да се освободиш от оковите  на земния матричен, изкуствен начин на живот. В началото на практиката си през първата година и половина мислех , че това не е най важното !
  Сега знам , че няма друг път  освен живота в божественото1 където хиляди същества и енергии ще те оставят на мира. През останалото време те си играят със съдбите ни като деца с коте и кълбо прежда!

  ОКОВИТЕ   НА КАРМАТА БОРБАТА Е ЖЕСТОКА- и само 100% сливане със светлината може да те направи истински свободен.
  Цитирам Хира Манек!

  Човека си го казва аз просто открих ,че е абсолютно прав !!!
  Активен
  Sunshine(sun)
  Разумна Любов
  *****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 972


 • Град: Тук и сега
 • Тук и сега ...

  100006741217887
  WWW
  « Отговор #380 -: Декември 22, 2012, 10:57:22 »

  За мен и за много други ... това е бъдещето и които е готов го приема ...
  За другите , поне пробвайте и резултата идва , и тогава и вярата идва ... но без проба и само неверие не става.
  Аз казах и пак ще споделя няколко години експериментирам и сега знам как и кога ... обичам кога правя нещо да го изпитвам върху мен ...
  За мен факт е ,че лятото ям много по малко и имам огромна енергия ... нещо което съм го доказвал и на хората около мен ...
  Светлината е храна и ако се замислите ще е откриете в други форми на земята .... просто при някои растения е много концентрирана или при други се получава като малки бомби с енергия ...
  Но всичко си е до човек и всичко скоро с малко търпение ще се подреди ...
  Няма да е странно да посрещнеш слънцето , другото ще е странно. 
  Активен

  JesusChrist
  *
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 6


  който иска да вярва

  WWW
  « Отговор #381 -: Януари 23, 2013, 15:01:37 »

  Огромни обекти около СЛЪНЦЕТО


  http://indigota.com/index.php?topic=6682.msg80421;topicseen#msg80421

  Какво мислите за това?
  « Последна редакция: Януари 23, 2013, 16:22:51 от JesusChrist » Активен

  Изведи слепия народ, макар да има очи, и глухия, макар да има уши.
  Исая 43:8 - Библия
  The One
  *****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 1537


  Винаги на точното място в точното време

  WWW
  « Отговор #382 -: Април 27, 2013, 07:08:05 »

  Здравейте искам само да споделя нещо относно слънчевото гледане.

  Понеже видях няколко случая вече на хора които поради голямото си желание и копнеж увреждат зрението си под една или друга форма къде по-малко къде повече.

  Слънчевото гледане е наистина нещо много, много ценно, красиво, полезно и едва ли ще ми стигнат думите да опиша всички ползи от него, аз самият също го практикувам и се радвам ако все повече хора го направят чест от ежедневието си.

  Това обаче на което ставам свидетел е, че има хора които приемат много на сериозно и твърдо думите на външен авторитет, пък било той и Хира Ратан Манек, който казва да се увеличават с по 5 , 10 секунди гледанията.

  Много добре го е казал човека, но все пак моля ви имайте предвид, че всеки ден слънцето е с различен интензитет или понякога е по-силно понякога е по-слабо.Понякога има леки перести облаци, а понякога няма.Не е задължително когато сте стигнали например до 25 тата минута и на другия ден да гледате 25 мин и 10 секунди, просто ако ви е силно в този ден послушайте вътрешния си глас и спрете на 15тата ако е нужно.

  Случва ми се понякога да го гледам 45 мин, а на другия ден 20 или 15 , просто защото от вътре ми казва интуицията, че няма нужда да подлагам на риск зрението си заради още няколко минути.


  Бъдете разумни и слушайте себе си в противен случай силните желания макар и добронамерени могат да превърнат най-полезното нещо в нещо изключително неприятно.

  Активен

  Не мога да променя това което виждам,но мога да променя точката през която гледам.
  Това е достатъчно да промени онова което изживявам,а това променя цялата гледка.

  Всичко перфектно е точно такова,
  течащ в безкрая свещен резултат!
  Бъди сега причината нова,
  за твоя бленуван в мечтите ти свят.
  Ru Alfa
  ****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 315


  « Отговор #383 -: Май 22, 2013, 16:36:25 »

  Мисля The one е засегнал важни въпроси, отнасящи се до предпазливостта при слънчевото хранене. Aз и до сега, въпреки че начина за това е да се взираме в слънцето, не го правя така. Предпочитам да се разходя час, два под слънчевите лъчи. Така усещам цялата енергия на слънцето, която преминава през мен и захранва клетките ми, както при растенията един вид. Но това си е моят начин за зареждане със слънчева енергия. А иначе поглеждам към слънцето само рано сутрин, при изгрев, когато е нито много силно, нито слабо.
  Активен
  Sunshine(sun)
  Разумна Любов
  *****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 972


 • Град: Тук и сега
 • Тук и сега ...

  100006741217887
  WWW
  « Отговор #384 -: Юни 06, 2013, 20:06:53 »

  Напълно подкрепям The One , и аз казвам и виждам хора , които минават границата.А границата е да става всичко плавно и леко , нежно и нормално ,както за храната , така и за слънцето.
  ЗА ДА си промените хранителните навици е нужно да , превъзпитате клетките си , а после и да минете към новото , това важи и за слънцето.Да , всеки може да подобри здравето си , чрез слънцето , може и други неща , но за да се получи се изисква дълга и упорита работа , докато вашите клетки стигнат нужните нива.
  Кога е разумно е за благото на вас и на хората около вас.Кога е неразумно , става страдание.
  Моя съвет, които е от минат път в слънчевото хранене е следния.
  Ако гледате , слънцето да е рано , при изгрев  до 11 или дори до 10 чеса , за напреднали.
  За нови,започващи, до към 8 или 9 часа.Според мен, след това, не е добре да се гледа , освен в случай на облачно време.
  След тези часове , може да се препичате, но с очила.
  И всеки да го гледа , бавно и плавно , понеже , ако клетките ви, не са готови , вие ги натоварвате и те загиват или се увреждат.
  Преди гледане , изпийте една чаша вода , топла.
  И ако сте решили това да е начин на живот , при вас четящия в момента , е важно да преминете на вегетариански , вегански, суровоядски режим , понеже , така клетките имат нужното.
  Кълновете , дават нужните елементи за да се възстанови и приспособи очната клетка, към новите нива на живот.
  Сок от плод , и по-малко от зеленчук , също благоприятстват за минаване , на плавно приемане , на слънчевата светлина.
  Кога имате ,много приета слънчева енергия , ще усетите напрежение във вас , много енергия, но и напрягане , ако се случи това , е нужно да пиете гореща вода и да походите час или повече боси, около природата с нужното внимание за опасности.Така ще балансирате , преработите енергията , която е нова и за вас и тялото ви.
  С едното , приемате , с другото предавате и става нужното.
  На всички Разумна Любов.

  Активен

  anavia
  *
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 2

  « Отговор #385 -: Юни 08, 2013, 08:09:24 »

  Да споделя и аз своето изживяване във връзката ми със СЛЪНЦЕТО. 1 или 2 секунди след като се съсредоточа с поглед в него,лъчите се отстраняват и на фона на синьо небе ми се открива бяло електрично кълбо,в което мога да гледам ,,завинаги,, Понеже започнах в зимния период,аз правех това при всяка свободна минута и хвърча от щастие!!! Сега се съобразявам,въпреки че и на обяд слънцето ме   ,,приема,,и мога да гледам в това прекрасно електрично кълбо колкото си поискам! За мен светът е нов,цветовете на природата са искрящи,имам усещане че виждам ,,цвета,, на въздуха.отстраних очилата. Всъщност малко преди това спрях да употребявам месо. Цялата ми реалност за мен е слънце...Аз се осъзнавам като слънчево същество и БЛАГОДАРЯ за това на БОГ ОТЕЦ, БОГ СИН в мен и на БОГ дух!!! Благодаря света ТРОИЦЕ!!!
  « Последна редакция: Юни 09, 2013, 22:06:24 от anavia » Активен
  Svetoslav
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 55


  всичко е наред

  « Отговор #386 -: Октомври 06, 2013, 10:46:02 »

        А какво си хапвате привечер ?

  п.с.

   Днес както си седях на слънце в ръцете ми ненадейно попадна един стар вестник от 2012 и се зачетох ставаше въпрос за Атлантида, както и да е погледнах пак навън и ми хрумна че не е толкова важно дали си хапваш  слънчеви лъчи в неограничени количества или в по-малки по-важно ми се стори да има някой с теб да ги споделиш .

   Добро утро anavia
  « Последна редакция: Октомври 09, 2013, 09:22:57 от Svetoslav » Активен

  Колкото различни звезди има на небето - толкова различни хора има и на земята .
  anavia
  *
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 2

  « Отговор #387 -: Октомври 09, 2013, 00:19:07 »

  Същото като теб-нищо.
  Активен
  Страници:  1 ... 24 25 [26]   Нагоре
  Отиди на:  


  Подобни теми:
  Заглавие Започната от Отговори Прегледи Последна
  публикация
  Запис на звуковата вълна при Слънчево изригване
  Видео клипове
  Evolution 0 2550 Последна<br />публикация Юни 20, 2010, 18:02:03
  от Evolution
  Пълно слънчево затъмнение на 11 юли 2010 г.
  Астрология и нумерология
  The One 2 1947 Последна<br />публикация Юли 10, 2010, 11:31:40
  от shining_star
  Слънчево хранене.Куче. Варна
  Здрав дух здраво тяло
  Турист 6 3113 Последна<br />публикация Декември 19, 2010, 20:39:10
  от pufi
  Слънчево хранене или фотосинтеза?
  Любопитни факти
  Еlsha 2 2735 Последна<br />публикация Октомври 12, 2011, 14:17:22
  от ИВЕВЕ
  Пръстеновидно слънчево затъмнение - 20 Май / 2012
  Великият преход
  protoplasma 4 1944 Последна<br />публикация Май 21, 2012, 07:37:45
  от dayana

  Бог е Любов и е в мен, аз съм Любовта и с Бога в едно цяло с вярата и упованието в Бога аз съм неговото най-достойно проявление, за което той ме обича и облича в ризница от Любов, която да ме пази и закриля от всякакви зли сили и вмешателства в живота ми и в мен самия! Амин
  Паник атака | Планински кристал - Кварц  © Copyright