Духовно развитие

          

Страници:  1 ... 23 24 [25] 26   Надолу
Сподели тази тема във Facebook Сподели тази тема във Facebook
Автор Тема: Слънчево хранене  (Прочетена 106182 пъти)
pandora
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 9

« Отговор #360 -: Септември 10, 2012, 14:56:49 »

голямо благодаря и от мен за споделения опит Усмивчица аз пия слънчева вода от 2г. , има невероятен вкус на супа Усмивчица почти цялото лято изкарах само на плодове, вода и лимонов сок, тялото ми отхвърли цигари, кафе , месо и млечни продукти, опитвала съм да гладувам, но единствено вкуса на плодовете ме задържа в отбора суровоядците Усмивчица любов и светлина   
Активен
scchmetod
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 18


Plamen Gotchev
« Отговор #361 -: Септември 11, 2012, 20:44:56 »

Здравейте,

Гледам Слънцето от години , харесва ми коментара на лекарят.
Всичко в нашето съществуване и във Вселената е променлива величина това  важи и за резултатите при слънце гледането. Аз минах през вегетарианството и суровоядството за разлика от доктора хиперметропията и астигматизма  имаха абсолютна корекция даже изхвърлих очилата.
Ходих бос 2 години  и нещо по- важно печенето на слънце на цялото тяло е много важно, защото слънчевата вода не действа еднакво на всички, тя е много мощно средство когато наистина е слънчева.
Важното е когато гледате Слънцето  да не го приемате за даденост или една нова терапия или система. То е РАЗУМ и ако наистина го осъзнае човек ще го гледа доста по различно. То сбъдва мечти и молби, пази и закриля, предава информация  и дава такава. То е връзка с космическия разум и Бог.
АКО ИМАТЕ ТОВА ПРЕДВИД И СЕ СВЪРЖЕТЕ С НЕГО КАТО РАЗУМ С РАЗУМ! - ще получите всичко каквото ви е необходимо и в духовния и в материалния аспект на вашето съществуване ще се докоснете и до божественото! Но незначи че всичко ще се задържи като резултат защото всичко се движи и променя ! Ако можете да се движите заедно с промените и вселенските енергии резултатите ще са ви трайни като на Хира Манек и Мирослав Кис и др .   Докато живеем в този свят - измерение или каквото е състезанието не спира. Манек просто не споделя целият си опит . Колкото е голяма Вярата Ви толкова големи ще сте и Вие в тази практика  Незнам Слънцето, Вселенския разум и Бог дали са едно , но при всички случай когато застанете срещу Слънцето може да сте абсолютно сигурни , че  Ви чуват и тримата ,
Благодаря
Активен
nigezabu
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 2

« Отговор #362 -: Септември 12, 2012, 00:25:10 »

Абсолютно съм съгласен със scchmetod,тъй като  Манек не отваря цялата врата ,а я остава само открехната,налага се човек посветил се на тази практика ,да действа интуитивно,да я адаптира  към реалностите на ежедневието ни.Аз постепенно с времето стигнах до същите изводи като  scchmetod,че слънцето е нещо повече от дневно светило и източник на енергия и,че както и самият Манек казва многократно- не е най-важното отказа от храненето и преминаване към слънчево такова,а пътя до там т.е. духовната еволюция, която трябва да се извърши в съзнанието на човек, така, че слънчевото хранене да си дойде съвсем естествено ,както например вегетарянството при мен - без насилие от страна на волята а спонтанно. Не случайна слънцето е обожествявано в миналото от древните и те са имали подобни практики и те са стигнали до тези прозрения,както се казва нищо ново под слънцето -нали така?Тук е мястото да кажа ,че споделянето на опита на по-дълго практикувалите е мн. важен,той е някаква опора и насока ,че се движим по правилния път,за да успяваме да се променяме в движение. Следейки редовно дискусиите,забелязвам основно две неща - първо, че интереса към метода някак си заглъхва,предполагам ,че след първоначалният ентусиазъм повечето се отказват поради дългия процес,липса на условия или друго,и второ повечето, предполагам младите, наблягат повече на отказа от хранене,което е повече може би атрактивно.                                      Слънчеви поздрави на всички
Активен
galalex4
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 5

« Отговор #363 -: Септември 12, 2012, 09:58:09 »

И аз да се включа в коментарите от Берлин. Тук слънцето за съжаление е голям лукс, кът... Усмивчица Та аз успях да стигна до 45 мин. едва след близо година гледане и то с големи интервали на прекъсване. Както и да е. От юли месец вече ги стигнах. Продължавам да гледам когато има слънце по 10, 15, 20 минути...като имам време, и когато има слънце - както дойде! Храната и аз не съм я спряла - вегетарианка съм и ...дотам...Вярвам и съм убедена, че всичко ще си дойде на мястото като му дойде времето!
И аз нося очила са късогледство, но не смятам за приоритет на всяка цена да ги свалям. В смисъл - както дойде. Да не бъдем максималисти в крайна сметка. Да не говорим, че свалянето на никакви очила не може да се сравни с всички други ползи които получих. Спокойствие, уверенест в себе си, липса на страх от бъдещето, уравновесяване на емоциите, Любов към всички и към всичко, невероятна радост от живота, рязък скок в развитието на интуицията ми - станала съм една малка "врачка" сама за себе си....Да не говорим, че каквито и други болежки да имах (освен късогледството) - всички вече ги няма! Скързащите болки в колената ги нямам вече, болките в гърба са  вече история, имах тежко постоянно изтръпване с нетърпими болки нощно време в лявата ръка....Всичко, всичко остана зад гърба ми!Е, как да не се радва човек....
Да споделя все пак, че аз успоредно със слънцегледането играя и ЦИ-ГУН (или ЧИ-ГОНГ както го наричат немците) - когато го гледах всеки ден до достигането на 45 мин. - заедно с гледането, изпълнявах и упражненията и така ми беше далеч по-лесно, а не само да седя без да правя нищо, докато го гледам. Сега вече си играя ци-гун самостоятелно, и гледам от време на време слънцето по 15-тина минути когато имам възможност.
И още нещо - не пия слънчева вода, но всеки път когато пия каквото и да е, пия на глътки и на всяка глътка мисля "Любов", "Благодаря", "Любов", "Благодаря"...и така на всяка глътка.....И един "трик", който ми беше казан от Учителя ми по ци-гун - Станчо Станев - много голям Българин. Всеки път когато ходите в тоалетната, си казвате наум:"Всички болести излизат от мен, всички негативни енергии излизат от мен, всички шлаки излизат от мен, всичко лошо излиза от мен". Или дори само една част от това.....Ще се удивите какви резултати ще получите....
Та така, скъпи мои слънчогледци.....Всичко по вътрешните ви гласове трябва да се прави - нищо насила, нищо по шаблон ;"ама другите така го правят". Адаптирайте всичко според личните си усещания.....Любов и Благодаря за всички вас!!!!

Активен
gabro
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 3

« Отговор #364 -: Септември 21, 2012, 17:30:58 »

Равноденствието е добър повод за равно-сметка.
Ще я направя и аз.
Започнах съвсем осъзнато слънце-гледане на 1.03.2011т. – преди 18 мес. Слънцето винаги ме е привличало, споделям учението на Беинса Дуно /Петър Дънов/ от години.
Карах точно по методиката на Хира Манек, 10 сек на ден. Гледам на изгрев, рядко на залез. . След достигане на 45-50 мин свалих постепенно до 15-20. Сега гледам по усет – не повече от 30 мин. Пия слънчева вода и се обливам с нея.
В момента съм на близо 55 т.. Последните 15-20 г. съм водил доста чист живот – и физически, и не само. Станах полу-вегетарианец преди 10-на год / пиле и риба си позволявах понякога/. Оставих и тях. Само плодове, зеленчуци, зърна, ядки, млечни, мед и яйца – толкова. Голяма част от храната си произвеждам сам Тази година отгледах и лимец. Слънце и лимец – това е мечтата ми. И течности – миналото лято се запознах с т.н. Хипократово хранене, замяна на твърдата храна с течни извлеци и отвари от нея.
Какви други „бонуси” се появиха:
1.Зрението – на моята възраст бе нормално известно отслабване, 1.5 късогледство и 1.25 дългогледство. Не бе много, и  2 чифта очила поставях – не винаги. Бях пробвал системата на Норбеков с променлив успех - обикновено зимния сезон отслабването се засилваше, което е нормално.
  В момента зрението ми е почти перфектно – и на близо, и на далеч /чета джобния формат на „Завета на цветните лъчи” без усилие/. Очилата ги пазя – за спомен и доказателство. Махнах и слънчевите – очния мускул вече е много стабилен.
2. Имах ставни болки в големите стави /тазо-бедрена, раменна/. Бавно, но сигурно започнаха да изчезват, почти ги няма вече. Голяма гъвкавост в ставите и гръбнака.
3.Здравето ми като цяло е много добро – но аз и не съм имал сериозни проблеми и преди. Тялото се подмладява. Скъсах със здравна каса и класически лекари. Просто – няма ги за мен.
4. Относно отказа от храна – наистина на 35-40 мин. апетита ми намаля силно. Но аз не гонех пълен отказ от храна – поне засега. Нека организма сам избере кога.
5. Започнах да усещам колко е разумно Слънцето – възприемам връзката ни вече по съвсем осъзнат начин. В духовно-психологически план промените също са факт – спокойствие, увереност в бъдещето. Рязко засилване на интуицията. И постепенен излаз от матричността, в която по принуда сме вкарани.
Мотивирах 7-8 нови слънце-гледа. Един от тях е и баща ми – на 81 г. в момента! Няма ограничение във възрастта за започването.
Радвам се много, че се множим и споделяме опита си. Преди около 2 седм. имах шанса да срещна във Велинград човека, слънце-гледащ от 21 г.! Уникален опит има, готов е да споделя.
И неговия съвет е -  не бързайте с пълния отказ от храна, 5-6 г. поне са необходими. Особено в по-напреднала възраст.
Успех и мноооого Слънце на всички пожелавам от сърце!
И да не се крием от хората – напротив, те трябва да ни виждат, ние сме модел за подражание!
Активен
Sunshine(sun)
Разумна Любов
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 972


 • Град: Тук и сега
 • Тук и сега ...

  100006741217887
  WWW
  « Отговор #365 -: Септември 21, 2012, 20:06:04 »

  Здравей, здравето за да го постигнеш трябва да си оправиш храненето, което е пряко свързано с суровоядството, пиене на вода и положителни мисли. Колкото повече заместваш в храненето преработените храни със сурови толкова по голям е процента на живи клетки в организмът ти, които се борят болестите и толкова повече енергия имаш за да бъде тялото самостоятелно без да взема енергия от душата, която се храни с космична енергия за която това ще е определено един голям плюс за да работи по пълноценно с по голяма концентрация. Не забрявай водата, тя слуги за изчистване тялото от токсините натрупани от нездравословно хранене,пушене и пиене. И не забравяй през целия ден изправена стойка прибран корем с усмивка на лице и положително мислене. Другото което е важно за очилата е че ти си мислиш, че ти Трябват точно в това е проблемът Те не ти Трябват, колкото по малко ги носиш и колкото повече се стараеш и вярваш че Можеш да виждаш и без тяхна помощ и практикуваш своето виждане, АЗ съм сигурен в тебе и в твоите възможности да премахнеш това веднъж завинаги в най близко време зависи от желанието и вярата ти в Това. Слънцето е важно, но по важно е как го гледаш и с какви мисли и че ти Трябва да си Слънцето, То да свети от вътре навън. Ще се радвам много ако съм помогнал с нещо всеки сам за себе си избира кое е правилно и кое не това е моя Съвет, Изборът е Твой.
  Мир, Хармония и Любов към Всички                   
  Напълно е така  , но хората четат и не вярват за жалост.
  Аз вярвам понеже минах и минавам по този път.И кога започнеш да приемаш сурова храна и семена или ядки, прилива на енергия е изумителен , всичко се променя и в теб и около теб.
  При промяната на режима на хранене става точно воина във всеки човек и там се борят едни клетки със други , а на самия човек го избива на нерви и там всичко зависи от волята.
  При някои хора е нормално и леко.
  Давам съвети на доста хора ,но те ми се възхищават и толкова , а на мен не ме топли това искам да го почустват.
  Както и да е , важното е ,че слънцето помага за всичко и то ни дава енергия, но ако се дисбалансираме става кофти.
  Затова е важно да знаете какво правите.
  Ако приемете много слънце или мъжка енергия във вас , ще сте енергични но и нервни ,раздразнителни.
  При всеки е различно.
  Нервите или дразнението е нещо което ако му се поддадем ни кара да правим кофти работи.
  Скоро ще дам някои съвети за тези които им е интересно.
  Понеже метода на манек на мен, не ми харесва, и има други начини и неща, които той не знае или не ги е казал.
  Здраве на всички.
   
  Активен

  Sunshine(sun)
  Разумна Любов
  *****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 972


 • Град: Тук и сега
 • Тук и сега ...

  100006741217887
  WWW
  « Отговор #366 -: Септември 21, 2012, 20:32:45 »

  gabro  страхотно и поздравления за всичко.
  Много се радвам от подобни хора.
  То само ако се вслушаме във Учителя и нещата се променят.
  Кога проявим постоянство , рано или късно идва положителното.
  Но ако се правим на тарикати и грешим тайно , пак рано или късно идват отрицателните бонуси.
  Всичко е до знания.
  И аз искам да си имам градинка , някои ден. 
  Колкото до лимеца и аз го употребявам от доста време , заедно със житни кълнове и сок от трева.
  Кога храната е произведена от нас самите , е с различна енергия.
  Кога пием сокове ефекта пак е поразителен.Но се изисква да пием сокове в огромни количества.
  Затова на суровоядство и със слънце,ядки и семена.После само на плодове,ядки може.
  Иска се желание и промяната е изумителна.
  Какво казва Учителя "Затова казваме, че хората страдат поради своето невежество."
  За мен е така , кога не знаем, страдаме и патим за да се научим, да не грешим.
  Повярвайте на слънцето и то ще ви помогне, ще ви даде знания,защита,енергия.

  Активен

  Щуродино
  ***
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 256

  « Отговор #367 -: Септември 22, 2012, 13:13:09 »

    Има и още неща и които са много важни едно от тях е Дишането и Енергетиката на тялото, което е описано в книгата 1-ва стъпка-Освобождението от Д.С.Вервичагин, за да няма някой вампир да ви взема от енергията. Дишането е спокойно 6-7 сек. вдишване и 6-7 сек. издишване.
   Очаквам и други същества да се включат в обмена на информация.
   Мир, Хармония и Любов към Всички                         
  И други са писали за дишанетоВ момента чета такава"Йога на дишането и движението"-Тензин Уангял Римпоче-книжна книжка е Намигване
  Активен

  Омръзна ми да се обяснявам-47 годишна
  Sunshine(sun)
  Разумна Любов
  *****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 972


 • Град: Тук и сега
 • Тук и сега ...

  100006741217887
  WWW
  « Отговор #368 -: Септември 29, 2012, 20:03:20 »

  Готини снимки на изгрева.  
  Нямаше как да не ги споделя.


  * DSC00993.JPG (825.27 KB, 2592x1944 - видяно 340 пъти.)

  * DSC00988.JPG (1335 KB, 2592x1944 - видяно 351 пъти.)
  Активен

  Administrator
  Дидо
  *****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 640


 • Град: Варна
 • dean.radnev
  WWW
  « Отговор #369 -: Октомври 04, 2012, 13:31:43 »

  Повече за моя опит, който съм споделил може да прочетете тук: http://slunchevi.com/sungazing
  Активен

  Sunshine(sun)
  Разумна Любов
  *****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 972


 • Град: Тук и сега
 • Тук и сега ...

  100006741217887
  WWW
  « Отговор #370 -: Октомври 04, 2012, 14:39:38 »

  Повече за моя опит, който съм споделил може да прочетете тук: http://slunchevi.com/sungazing
  Сайта ти е супер , поздрави за пореден път.
  Активен

  Administrator
  Дидо
  *****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 640


 • Град: Варна
 • dean.radnev
  WWW
  « Отговор #371 -: Октомври 04, 2012, 20:31:34 »

  Повече за моя опит, който съм споделил може да прочетете тук: http://slunchevi.com/sungazing
  Сайта ти е супер , поздрави за пореден път.

  Благодаря ти! http://slunchevi.com/statii/gledane-na-slunceto тук вече двама споделиха още опита си с гледане на Слънцето и ако искаш може и ти да напишеш един текст и да ми го изпратиш с една снимчица и да добавим. Хората имат нужда от примери, от личен опит, не само от теория.

  Пожелавам ти слънчо винаги да грее над теб!
  Активен

  meander
  Каквото дадеш това ти се връща.
  ***
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 376


  « Отговор #372 -: Октомври 04, 2012, 20:51:05 »

  Здравейте.
  Извинявайте, ма имам едно недоумение.Оня ден не бях закусил,и корема така ме загриза че човек ухапвах,само да хапна нещо.Та са сетих за слънчевото хранене.Та значи гледах си аз "закуската"(слънцето),и  са размлясках доволно.Ма нъцки,в устата ми само слюнка,и нищо хранително.Дали аз съм се подвел или нещо не съм доразбрал.
  Дали не дъвча правилно,или с гледане човек не се храни а само зее.Щото знам че имаме уста,зъби,хранопровод,стомах и т.н.,и оттам се храниме.Иначе с гледане съм го пробвал на кебапчета,е не става.Кебапчето си е на скарата,и не мога да го хапна с поглед.Ако има някакъв чалъм,ще се радвам да  ме светнете.
  Живи и здрави.
  Активен

  Мечтите ни помагат да намерим посоката,а желанията ни помагат да загубим пътя.
  Когато човек говори истината - не се налага да лъже!
  Мухата влиза само в отворена уста!!!
  Мъдрост и Хармония
  ***
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 164


 • Град: Навсякъде където има Светлина
 • « Отговор #373 -: Октомври 04, 2012, 22:54:07 »

       Ха-ха, ако гледаш Слънцето и си мислиш за кебапчето и гледаш кебапчето и си мислиш за Слънцето може и да се получи нещо средно като закуска.
    Жив и Здрав
   И по Оптимистично с песимизъмът който е наоколо няма Просветление.
   Любовта е навсякъде около Нас и в Нас.         
  Активен

  Всичко е Любов. Любовта е
  светлина, озаряваща за нас обекта и всички чувства към него. Любовта е
  възможна само към Бога и, съответно, възниква само тогава, когато ние видим
  Бога в обекта. Всеки един обогатява Бога с Любовта Си. Пътят към Бога е Любовта във Всичко. Божествена Хармония във Всичко.
  Sunbeammm
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 6


 • Град: Стара Загора
 • « Отговор #374 -: Октомври 04, 2012, 23:07:26 »

  Здравейте.
  Извинявайте, ма имам едно недоумение.Оня ден не бях закусил,и корема така ме загриза че човек ухапвах,само да хапна нещо.Та са сетих за слънчевото хранене.Та значи гледах си аз "закуската"(слънцето),и  са размлясках доволно.Ма нъцки,в устата ми само слюнка,и нищо хранително.Дали аз съм се подвел или нещо не съм доразбрал.
  Дали не дъвча правилно,или с гледане човек не се храни а само зее.Щото знам че имаме уста,зъби,хранопровод,стомах и т.н.,и оттам се храниме.Иначе с гледане съм го пробвал на кебапчета,е не става.Кебапчето си е на скарата,и не мога да го хапна с поглед.Ако има някакъв чалъм,ще се радвам да  ме светнете.
  Живи и здрави.


   Повечето хора, практикуващи sungazing не са тръгнали по този път, за да спрат да приемат храна, а най-вече заради много по-примамливи неща в духовното израстване. Ефектът на промяна в храненето настъпва сам -  не е единствена и главна цел. Не разбирайте като храна само онова, което слагате в стомаха си! Ироничният Ви тон е неуместен...
  Активен
  Страници:  1 ... 23 24 [25] 26   Нагоре
  Отиди на:  


  Подобни теми:
  Заглавие Започната от Отговори Прегледи Последна
  публикация
  Запис на звуковата вълна при Слънчево изригване
  Видео клипове
  Evolution 0 2550 Последна<br />публикация Юни 20, 2010, 18:02:03
  от Evolution
  Пълно слънчево затъмнение на 11 юли 2010 г.
  Астрология и нумерология
  The One 2 1947 Последна<br />публикация Юли 10, 2010, 11:31:40
  от shining_star
  Слънчево хранене.Куче. Варна
  Здрав дух здраво тяло
  Турист 6 3113 Последна<br />публикация Декември 19, 2010, 20:39:10
  от pufi
  Слънчево хранене или фотосинтеза?
  Любопитни факти
  Еlsha 2 2735 Последна<br />публикация Октомври 12, 2011, 14:17:22
  от ИВЕВЕ
  Пръстеновидно слънчево затъмнение - 20 Май / 2012
  Великият преход
  protoplasma 4 1944 Последна<br />публикация Май 21, 2012, 07:37:45
  от dayana

  Бог е Любов и е в мен, аз съм Любовта и с Бога в едно цяло с вярата и упованието в Бога аз съм неговото най-достойно проявление, за което той ме обича и облича в ризница от Любов, която да ме пази и закриля от всякакви зли сили и вмешателства в живота ми и в мен самия! Амин
  Паник атака | Планински кристал - Кварц  © Copyright