Духовно развитие

          

Страници:  1 [2] 3 4 ... 26   Надолу
Сподели тази тема във Facebook Сподели тази тема във Facebook
Автор Тема: Слънчево хранене  (Прочетена 105934 пъти)
Админ
Дидо
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 1131


 • Град: Варна
 • dean.radnev
  WWW
  « Отговор #15 -: Април 01, 2010, 16:05:20 »

  Здравей Shirinan,
  Започнах практиката на 27.08.2009 и вече съм на 17 минути и 40 секунди, днес очаквам да станат с 10 повече, ако времето повели. След като си затворя очите, в зависимост от това колко налична енергия имам толкова по-бавно изчезва петното от светлина(разбира се има и значение дали съм ял или на празен стомах гледам), а за цветовете - по памет мисля че преобладават тъмно синио с две малки точки зелено и червено и цялото това е обвито във виолетово сияние, но днес ще се опитам да се концентрирам за да видя наистина кои са цветовете(това всъщност цветовете на нашата аура ли са?) Усмивчица  Също мисля че е от голяма важност състоянието на роговицата на окото за това до колко светлина приемаме (ненаситените мастни кисели омега-3,6,9 участват в изграждането на роговицата(и на много други важни органи) и затова е необходимо да се приемат храни съдържащи ги - ленено семе, рибено масло, риби, яйца, синъо-зелени водорасли, овесени трици). А колкото до груповото практикуване, опитах се да зарибя още хора, но уви да ставаш рано и да следиш слънцето се оказа доста трудно за тях и засега съм си сам(важното е че посях семената в тях, и надявам се скоро да дадат плодове), но съм сигурен че ако двама или повече хора обединят силите си ефекта ще се увеличи многократно. Ще се радвам ако и ти споделиш нещо от своя опит Усмивчица

  Много се зарадвах на поста ти, защото наистина ми се иска да се съберем повече хора, които да обменяме информация за подходящи места в градовете, където може да се гледа изгрева и залеза и още по-хубаво ще е ако го правим групово.

  Цветовете, които виждаш не са нашата аура а отговарят на енергийните центрове(чакрите), на които оказва най-голямо влияние в него момент. При мене също преобладаващи са тези цветове, но не винаги. Обикновено ги виждам като топка(в центъра е синьо, външната част е зелена и е обвита с червен ореол, а извън този ореол се наблюдава тънка виолетова обвивка). Не знам дали си правил опити докато наблюдаваш тези цветове да се концентрираш и да визуализираш други предмети, но когато го направя започват да сменят формата си на различни геометрични фигури.

  За всички, които започват сега, искам да ви кажа, че е много важно с каква нагласа подхождате към слънцето, как го възприемате и за какво си мислите докато го гледате. Опитайте се докато го гледате да си представяте как все едно се къпете с всички цветове на дъгата и как достигат до всяка точка от вашето тяло, представете си как преминават през очите и обхождат цялото ви тяло. Ако нямате вътрешна нагласа да го гледате, по-добре не го гледайте докато не се почувствате готови.

  curfex, благодаря ти още веднъж за отговора ти. Ще се радвам да споделяме опит.
  Активен

  bars_i
  Гост
  « Отговор #16 -: Април 06, 2010, 23:52:37 »

  Занимавам се слънчево хранене от 17.07.2009г. На 14.04.2010 привършвам с 9 месечния период. Мога да гледам слънцето по 1ч.30м.,но повече не съм се пробвал.А и за сега не искам.От 7 месеца не се храня с месни продукти.Яйца и риба използвам рядко.
  Активен
  curfex
  *
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 15


 • Град: Благоевград
 • « Отговор #17 -: Април 13, 2010, 22:12:59 »

  bars_i, в България ли живееш, защото по данните които си дал излиза че абсолютно всеки ден си гледал,а това през зимата ми се струва съмнително, а и 9 месеца=45мин, което е максимума според Х.Манек(по колко секунди увеличаваш на ден? - 20?), лично аз ако гледам малко повече от колкото трябва ми става лошо..
  Активен
  bars_i
  Гост
  « Отговор #18 -: Април 14, 2010, 00:22:35 »

  Да в България живея.Месеците са точно 9,но минутите са повече защото в хубави дни когато е ясно гледам по два пъти на ден-сутрин и вечер по 45 минути.Не съм изпускал ден в който е имало слънце и да не го гледам.Свиква се,но все пак трябва да се внимава защото има и странични ефекти,като болки в коремната област,болки в гърлото,прилошаване,замайвне,колебания в кръвното и др.Но всички те преминават.Днес привършвам.Сега ще гледам от време на време за удоволствие и за презареждане.Продължавам да ходя бос,защото от юли 2009 ходех и сега възобновявам процеса.
  Активен
  Аэ съм
  Слава ввишних Богу, и на земли мир, в человецех благоволение.
  *****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 2396


  Hello! I am Andy!

  « Отговор #19 -: Април 14, 2010, 13:40:51 »

  И аз някой ден може и да почна да се занимавам с това,но засега не искам.
  Иначе браво и успех на всички,които го практикуват!
  Активен
  m_banovski
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 9


  « Отговор #20 -: Април 14, 2010, 15:05:42 »

  Упражненията за очи със сигурност помагат за подобряване на зрението. Въпросът е да се правят редовно и да се разбира каква е целта им. По принцип далекогледството или късогледството се дължат на постоянната промяна на формата на окото поради напрежението и липсата на еластичност в околоочните мускули, които не могат да се управляват волево.

  Целта на упражненията е да върнат нормалното състояние, при което окото автоматично реагира и се настройва правилно, за да даде ясен образ на мозъка.

  Има няколко прости неща, които можете да правите при голяма натовареност на очите:
  1. Мигайте колкото може по-често, така очите почиват.
  2. На всеки половин час плискайте всяко око по десетина - петнайсет пъти със студена вода.
  3. При изгрев и при залез, гледайте слънцето, колкото може по-дълго без да мигате. Окото обича светлината и топлината на слънцето, те му помагат да се отпусне.
  4. Вдигнете очи нагоре и гледайте в точката между очите. Натягайте докрай и дръжте колкото може повече. Целта е очите мускули да се напрегнат максимално силно и дълго, за да могат автоматично да се отпуснат след това. Дори и очите ви да почнат да сълзят, продължавайте.
  5. Гледайте пламъка на свещ, поставен пред вас, без да мигате. Дори и очите ви да почнат да сълзят, продължавайте. Опитайте да разделите образа на лявото и дясното око. Гледайте без да мигате в пространството между двата пламъка.
  6. Колкото може по-често слагайте длани върху очите си. Добре е никаква светлина да не стига до тях, но да не ги притискате. Ако виждате светлинки или петънца, това не е добре. Идеалното състоятие е да виждате чисто черен фон.
  7. Когато се разхождате, се опитайте без да мигате да обхванете с очите си цялата полусфера пред вас. Това означава, ако вдигнете двете си ръце настрани - да гледате напред и да виждате дланите си. Опитайте да ходите, като гледате по този начин максимално дълго време, без да фокусирате зрението си върху конкретен обект.
  8. Ходете на планина и гледайте надалече - сливането на небето и земята, далечния хоризонт, небето. Това също отпуска напрежението в очите.
  9. Когато сте на открито, фиксирайте някакъв предмет на около 1 метър от очите ви така, че да го виждате идеално ясно с всички малки подробности. Постепенно отдалечете погледа си от него и стигнете до далечината. Мигайте, за да проясните виждането си. След това многократно връщайте и отдалечавайте погледа до и от предмета. Винаги искайте от себе максимално ясния образ. Мигайте, за да го постигнете.

   

  При повечето от тези упражнения не става въпрос за заякване на очните мускули, както твърдят някои, а за отпускане на съществуващите напрежения в мускулите, които не могат да се контролират волево.

  По тази причина упражнения от рода на движения на очите наляво, надясно, нагоре и надолу, не са толкова ефективни за подобряване на зрението. Стават за поддържане на очите в добро състояние, защото подобряват кръвоснабдяването, но не и за възстановяване. Много по ефективни са изометрични упражнения, които след спиране на напрягането, автоматично водят до отпускане на околоочните мускули. Те помагат за отпускане на очите и възстановяване на акомодацията (автоматичното фокусиране на образите).

  Тук съм дал най-съществените - те работят. Дори след 2-3 дни ще имате "проблясъци" на идеално виждане, когато мигате по-често. 

  Има и правила за правилно четене и използване на четенето за подобрение на зрението. Който търси - намира.
  Малко книги по въпросите:

  http://universalinternetlibrary.ru/lib.cgi?cat=80

  http://www.biblio.nhat-nam.ru/chzhoui_chigung_dlya_glaz.djvu

  Проблемът на влошеното зрение не е проблем само на окото, а по-скоро на експлоатацията му, ползването му от мозъка, от вниманието.

  Майсторите казват, че очите могат да гледат, могат и да виждат. Първа стъпка към виждането е обръщането на погледа навътре и гледането на самия себе си. Усещането на всички движения в тялото и съзнанието ни.

  Казват, че когато погледнем с вътрешното си зрение част от тялото си, светлината на вниманието ни задвижва енергията на тялото. Това подпомага процеса на отпускане и съответно нормализиране на дадения участък. Важно е да имаме физическото усещане, че очите ни гледат там.   

  Развиването на усещане, чувство за пространството и енергийната му наситеност е от първостепенна важност.

  „В природата всичко е опън и напън.”
  Активен
  Веселин
  ***
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 228


 • Град: Пловдив
 • « Отговор #21 -: Април 14, 2010, 15:14:27 »

  Много благодаря, m_banovski, за упраженията за очи! Точно това ми трябваше точно в този момент.  Някои от тях ги знаех вече, други - не, но се надявам наистина да ми помогнат.
  Активен
  Аэ съм
  Слава ввишних Богу, и на земли мир, в человецех благоволение.
  *****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 2396


  Hello! I am Andy!

  « Отговор #22 -: Април 14, 2010, 17:01:35 »

  Тази информация е полезна за мен понеже аз имам наследствен стегматизъм под формата на далекогледство.Въпреки това не използван очила.
  В четвърти клас ми взеха едни,които бяха 0.1 диоптер.Аз не ги нося въпреки всичко,защото нямам толкова голям проблем със зрението.
  Активен
  The One
  *****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 1537


  Винаги на точното място в точното време

  WWW
  « Отговор #23 -: Април 16, 2010, 01:29:08 »

  Здравейте,първо искам да благодаря на Shirinan за страхотната тема.
  След като прочетох внимателно всичко се залових с практиката още на следващия изгрев,тоест вчера сутринта.
  От доста време насам ми се върти само слънцето в главата дори миналата седмица станах няколко пъти да го посрещна въвличайки с мене и шурето Усмивчица.
  Не знам дали всеки път е винаги толкова вълнуващ но днес си беше нещо неописуемо.
  Посрещнах слънцето на плажа бос по къси гащета с огромна радост и вълнение в сърцето,приятно ме изненадаха доста хора които видях около мене повечето от тях се къпеха в морето и тичаха,всеки се усмихваше и поздравяваше другия като стари приятели бяха всички.
  Предната вечер не можах да спя къде от вълнение къде от разни мисли заспал съм около 5.00ч и се събудих в 6.00ч.
  Живот и здраве тази сутрин съм пак там :)Усетих прилив на щастие и радост.
  Споделям това мое преживяване защото вярвам,че ще вдъхнови някой да направи първата крачка,не е сложно,дори е толкова приятно,държа да отбележа,че аз съм от хората кото много,много обичат да си поспиват сладко Усмивчица но това не е за изпускане.
  Искам и да попитам хората с по голям опит когато минат определени дни как  засичат времето което гледат към слънцето.
  На вътрешно усещане ли става всичко или просто се засича с нещо като хронометър  Ухилен.
  Извинявам се предварително ако на някой му се стори тъп въпроса Усмивчица.
  Успех на всички в тази практика както и в всички други Усмивчица

  Активен

  Не мога да променя това което виждам,но мога да променя точката през която гледам.
  Това е достатъчно да промени онова което изживявам,а това променя цялата гледка.

  Всичко перфектно е точно такова,
  течащ в безкрая свещен резултат!
  Бъди сега причината нова,
  за твоя бленуван в мечтите ти свят.
  curfex
  *
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 15


 • Град: Благоевград
 • « Отговор #24 -: Април 16, 2010, 05:30:10 »

  С хронометъра на телефона Усмивчица
  Активен
  Administrator
  Дидо
  *****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 640


 • Град: Варна
 • dean.radnev
  WWW
  « Отговор #25 -: Април 23, 2010, 01:19:24 »

  От тука може да следите ултравиолетовия индекс за Европа на слънцето в най-високия и диапазон между 12:00 и 14:00


  Това не е моментна снимка, данните се опресняват ежедневно.
  Активен

  The One
  *****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 1537


  Винаги на точното място в точното време

  WWW
  « Отговор #26 -: Април 23, 2010, 01:59:28 »

  Благодаря ти Indigo,както винаги спази обещанието си Усмивчица.
  Аз искам да споделя,че по принцип постоянността  не беше много типична за мене черта,но въпреки това от както писах по темата не съм пропускал нито един изгрев да видя.
  Въпреки че си лягам  след 2.00 и заспивам в 4.30,сутринта успявам да стана в 5.55 и да отида на плажа да посрещна изгрева,днес беше исключително внушителен,жалко че не можах да го снимам.
  За съжаление са доста големи снимките и не мога да ги пусна(на другите изгреви).
  Утре ще гледам в слънцето 1мин и 30 сек.
  Незнам дали си въобразявам или не,но усещам разлика в себе си,по-точно съм някак си по-уравновесен,абе с две думи се харесвам повече Усмивчица и всички около мене ги харесвам повече.
  Може и да не е от слънцето,знам ли все пак съм ходил само 8 пъти до сега,но наистина се чувствам много добре след като почнах да ходя на плажа всяка сутрин.
  Ще видим какво ще се получи,ще се опитам и да метна някоя снимка в форума.
  Пожелавам на всички ни да грееме като слънцето.

  Активен

  Не мога да променя това което виждам,но мога да променя точката през която гледам.
  Това е достатъчно да промени онова което изживявам,а това променя цялата гледка.

  Всичко перфектно е точно такова,
  течащ в безкрая свещен резултат!
  Бъди сега причината нова,
  за твоя бленуван в мечтите ти свят.
  Administrator
  Дидо
  *****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 640


 • Град: Варна
 • dean.radnev
  WWW
  « Отговор #27 -: Април 23, 2010, 11:17:14 »

  AMAZING, радвам се много за теб, че с толкова любов си се обърнал към Слънцето, и че така ти въздейства. Обеден съм, че и още много други хора биха го направили стига да имаха, нужната информация.

  Ще се радвам, ако споделите идеи как чрез този форум и други начини разпространим повече тази информация.

  За в момента мога да ви предложа "фен страница" във фейсбук относно слънцето, където ще се публикува информация относно слънцето: http://www.facebook.com/pages/Slnceto-moat-naj-dobr-priatel/117283011621386?ref=ts
  Активен

  bars_i
  Гост
  « Отговор #28 -: Април 23, 2010, 17:29:22 »

  AMAZING ,за 1мин. 30сек. такива резултати.Какво ли ще се получи когато започнеш да го гледаш като мен по 1час 30мин.
  Активен
  Админ
  Дидо
  *****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 1131


 • Град: Варна
 • dean.radnev
  WWW
  « Отговор #29 -: Април 24, 2010, 00:23:58 »

  Мисли от Учителя Петър Дънов

  Всичко е светлина. Ако ти можеш да сгъстиш светлината, ще имаш храна… Хиляди години могат да минат, но хората ще се хранят със светлина и това ще бъде един голям успех. Аз мисля, че едва след 2100 години може да се създадат условия, да се храни човек със светлина… / „Живият хляб” 1932-33г./

  Енергията на нашия физически, умствен, даже и морален живот иде от Слънцето. То носи живот.

  Няма болест, която да не се лекува от Слънцето.

  Слънцето съдържа всички медикаменти в себе си. Няма болест, която да не се подчинява на действието на слънчевите лъчи.

  Аз казвам, че единственият най-добър хирург, когото познавам, е природата, слънчевите лъчи. Само те режат най-правилно - отрязват гнилото месо, без да закачат здравото.

  Бог е поставил на небето Слънцето, на което да се греете, а вие търсите лекар... Ако се греете всеки ден на Слънцето, съзнателно, по половин час, с участието на мисълта, ще придобиете повече, отколкото с дни да се ровите из книгите да търсите какво казват лекарите за дадена болест.

  Като говорим за Слънцето, ние нямаме предвид само физическото слънце, но и духовното слънце, като проява на интелигентни, разумни сили, като проява на същества, носители на любов и мъдрост.

  В бъдеще, когато хората съзнаят това, ще се лекуват само със слънчевите лъчи. Те ще знаят кои лъчи срещу какви болести и недъзи могат да се използуват.

  Под влияние на Слънцето се събужда космическото съзнание в човека.

  www.beinsadouno.com
  Активен

  Страници:  1 [2] 3 4 ... 26   Нагоре
  Отиди на:  


  Подобни теми:
  Заглавие Започната от Отговори Прегледи Последна
  публикация
  Запис на звуковата вълна при Слънчево изригване
  Видео клипове
  Evolution 0 2540 Последна<br />публикация Юни 20, 2010, 18:02:03
  от Evolution
  Пълно слънчево затъмнение на 11 юли 2010 г.
  Астрология и нумерология
  The One 2 1935 Последна<br />публикация Юли 10, 2010, 11:31:40
  от shining_star
  Слънчево хранене.Куче. Варна
  Здрав дух здраво тяло
  Турист 6 3093 Последна<br />публикация Декември 19, 2010, 20:39:10
  от pufi
  Слънчево хранене или фотосинтеза?
  Любопитни факти
  Еlsha 2 2716 Последна<br />публикация Октомври 12, 2011, 14:17:22
  от ИВЕВЕ
  Пръстеновидно слънчево затъмнение - 20 Май / 2012
  Великият преход
  protoplasma 4 1930 Последна<br />публикация Май 21, 2012, 07:37:45
  от dayana

  Бог е Любов и е в мен, аз съм Любовта и с Бога в едно цяло с вярата и упованието в Бога аз съм неговото най-достойно проявление, за което той ме обича и облича в ризница от Любов, която да ме пази и закриля от всякакви зли сили и вмешателства в живота ми и в мен самия! Амин
  Паник атака | Планински кристал - Кварц  © Copyright