Духовно развитие

          

Страници: [1]   Надолу
Сподели тази тема във Facebook Сподели тази тема във Facebook
Автор Тема: Разумът във вселената  (Прочетена 1698 пъти)
Administrator
Дидо
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 640


 • Град: Варна
 • dean.radnev
  WWW
  « -: Юни 16, 2009, 18:51:02 »

  РАЗУМЪТ ВЪВ ВСЕЛЕНАТА


  - Част от земните хора живеят с надеждата, че на са сами във Вселената. Други твърдят, че земният разум е уникален.

  - И едните, и другите са прави, но истината има и трето лице. РАЗУМЪТ ВЪВ ВСЕЛЕНАТА - творецът, създателят и контрольорът, съществува във Вселената в различни времеви измерения, под различна форма и полета, но с различна степен на развитие, възможности и съвършенство. Както човекът най-напред е зародиш - бебе - дете - юноша - младеж - зрял - стар - умира и минава в друга форма и поле на съществуване, така и МНОГОЛИКИЯТ ВСЕЛЕНСКИ РАЗУМ съществува и действа в Космоса.
          
  Най-нисша форма на разум са клетките и гените в човешкия организъм (миникомпютърни програми за възпроизводство), семената на растенията, яйцата на птиците и на някои животни, минералите и т.н. Планетата Земя е вид разум с определени параметри.
          
  Земният разум във всичките му проявления за Космоса още е на нисш етап на развитие. На същото ниво има и други планети из Вселената.

  - Как градирате еволюцията на разума?

  - Степените в развитието на космическия разум са 7 (не случайно 7 е особено число - ключ за посветените). Понякога минават хилядолетия, за да прескочи разумът от една степен в друга. Вселената измерва протичането на тези процеси с друга мярка и по друг начин.
        
  - Какво ще последва, след като целият Вселенски разум стане съвършен? А съвършеният не е ли в застой и няма ли да настъпи деградация?

  - След VІІ нива е Безсмъртието или Вечността. Част от разумните единици стават Учители на друг по-нисш разум или на отделни индивиди. Вселената е така огромна и непжстижима, че тези, които зостигнат VІІ степен в развитието на своя разум, пак са малко. Освен това не цялата планета и всички нейни обитатели успяват за отреденото време да стигнат някакво ниво на разума според космическите критерии и изисквания. Например на Земята се заражда VІ раса, но не цялото човечество ще е годно за нея. Още по-малко са посветените, учениците и Учителите от различни степени на обучение, а единици са земните хора - Учители от космически мащаб. Трудно и дълго се върви към космическото съвършенство. Колкото по-висока е степента на развитие на разума, толкова по-строги са изискванията и санкциите. Всяка съзнателна грешка се наказва мнага по-строго.

  - Искам да знам повече за Слънчевата система от ваша гледна точка.

  - Отрязъкът от Вселената, в който е твоята звездна система с главно Слънце, носи общите белези на космическото вещество в различните му разновидности - енергия, газове, плазма, твърди тела, праховидни мъглявини, пари и магнитни полета.
      
  Температурата в атмосферата около планетите от Слънчевата система и в т.нар. открит Космос е различна, защото е резултат от специфичното в еволюцията на дадено тяло. При формирането на една планета или звезда и зараждането на живота върху нея са в действие общовалидни физико-химични процеси, но са пригодени за спецификата на звездата и пространството около нея.
      
  Космическата първородна смес съдържа всички вещества, необходими за зараждането на живота и вида разум за определеното планетарно тяло. Процесите след т.нар. Голям взрив се движат по своята логика и вътрешни закони, като Сътвореното също дава отражение върху тях.

  - Какво е нивото на разума в Слънчевата система?

  - На Меркурий разумът е достигнал ІІ степен, на Марс - ІІІ, на Юпитер - ІІІ, на Плутон - ІV, на Уран - ІІІ. На Луната има нисш разум - камъни, клетки, полета, тя е база за космически кораби от различни краища на Вселената. На Венера няма разумен живот, защото е мъртва планета, нейните обитатели я напуснаха и се преселиха на друга звезда. На невидимата планета между Меркурий и Венера има разум, достигнал до ІІ степен. Там е експериментална база с обратно време и друго измерение.

  - А в Млечния път?

  - Най-високата степен в развитието на разума е V. Притежава го цивилизация от съзвездието Орион. Съзвездието Дева е достигнало до ІV степен в еволюцията на разума, Близнаци - също. Сириус и двете звезди, за които знаят догоните от Африка, имат разумен живот с еволюционна степен ІV. Техните посетители на Земята преди време са оставили ценни знания, за да тласнат еволюцията напред. Понякога разумът някъде загива, без да установи контакт с поносимо ниво на интелект и развитие, а самотата е нещо опасно за разума. Той деградира, ако не се сравнява, не се развива и не върши нищо.

  - Какво е нивото на разума на днешната земна цивилизация?

  - Нула, клоняща към 1. Отделните нации имат свой коефициент и степен на развитие на разума. Например САЩ - ІV, Япония - ІІІ, Германия - ІІ, Англия - ІІ, Китай - ІІ, България - І, има и 0 - Русия. И тук степените са 7. Турция - ІІ, Гърция - ІІІ, Индия - ІІІ, Корея - ІІ, Латинска Америка - І, Мексико - ІІІ, Древен Египет - ІV, Асирия - ІІІ.
        
  България има своя мисия. Тук има най-много "деца" от VІ раса и контактьори с висш разум, най-много лечители.
        
  Тези знания ще помогнат да направите скок като нация и да минете в друга степен.
        
  ВСЯКА ЗЕМНА ДЪРЖАВА има свои наблюдатели от Космоса, както и извънземни от други галактики, но те са с друг интерес и понякога с користни цели.
        
  Наблюдателите ви гарантират автономно развитие и се намесват само в много критични ситуации, които могат да навредят на Слънчевата система.
        
  Освен това галактиката МЛЕЧЕН ПЪТ е огромна и вие не я познавате.
        
  Общуването със земни братя и сестри по разум взаимно ни обогатява. Колкото по-висш е разумът, той се откъсва от някои неща и се самоограничава, а контакт с друг разум от друго ниво и друга култура (планета) е КОРЕКТИВ и ОГЛЕДАЛО.
        
  НУЖНИ СМЕ СИ ВСИЧКИ В КОСМОСА
        
  Другата разграничителна черта при определяне нивото на развитие и същност на разума е  на кое от двете начала - ДОБРО или ЗЛО, служи. Всяка от тези две сили е в непрекъснато противоборство, за да има равновесие и нещата да са балансирани.
        
  Злото за по-нисшите степени е КОРЕКТИВ, необходимо зло, за да се знае кое е добро и за да има развитие.
        
  След VІІ космическа степен нещата са други.

  Нина Ничева

  Специални благодарности на delfin за публикуването на тази статия
  « Последна редакция: Юни 16, 2009, 19:10:38 от indigo » Активен

  Страници: [1]   Нагоре
  Отиди на:  


  Подобни теми:
  Заглавие Започната от Отговори Прегледи Последна
  публикация
  Божествените закони за еволюция на Вселената « 1 2 »
  Вселенски закони
  delfin 29 14632 Последна<br />публикация Ноември 19, 2013, 12:03:35
  от vanko57
  Скала на вселената
  Полезни сайтове
  Eona Lightholder 1 1552 Последна<br />публикация Ноември 29, 2012, 16:41:52
  от Svetoslav
  Сътворението на Духовната и Материалната Вселената
  Езотерика
  Astromidel 4 1827 Последна<br />публикация Декември 04, 2011, 23:11:56
  от Astromidel
  Енергийното поле на Вселената
  Книги
  paparosko 0 1370 Последна<br />публикация Февруари 02, 2012, 10:33:21
  от paparosko
  Ден и нощ във вселената
  Великият преход
  Sunshine(sun) 12 3196 Последна<br />публикация Август 17, 2012, 11:06:23
  от Sunshine(sun)

  Бог е Любов и е в мен, аз съм Любовта и с Бога в едно цяло с вярата и упованието в Бога аз съм неговото най-достойно проявление, за което той ме обича и облича в ризница от Любов, която да ме пази и закриля от всякакви зли сили и вмешателства в живота ми и в мен самия! Амин
  Паник атака | Планински кристал - Кварц  © Copyright