Духовно развитие

          

Страници:  [1] 2   Надолу
Сподели тази тема във Facebook Сподели тази тема във Facebook
Автор Тема: Живот в съня  (Прочетена 3718 пъти)
onzi
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 50


WWW
« -: Януари 20, 2010, 21:23:18 »

В съня съществува истината - другото е илюзия (или сънят на другите - техните мисли и емоций) + ТВОЯТ ПОГЛЕД от гледната точка на земно сЪщество. Когато се "събудите" в това измерение (или сън) вие "заспивате" в другите измерения или в истинският си живот (без време-пространствено измерение на възможностите). Целта на живота ни на Земята е да създаваме ситуации, в които да съзнаваме щастие (когато сме на правилната честота на трептене или ъгъл на гледната точка). Затова нашите очи са и наш прозорец и едновременно решетка за него, към Вселената.

Това око, което е всевиждащо и което седи на банкнотата от 1 долар върху пирамида, е окото, което дарява светлина и живот на тази реалност - материалната. В древността това око е било слънцето, което със своя поглед е зареждало Вселената със светлина (енергия). А какво е материята, не е ли тя уловена светлина, забавила своята скорост във времевия поток и достигнала честота на трептене за материална визуализация? Чрез окото ние пречупваме светлината, а със силата на мислите си пречупваме материята и я визуализираме. Затова Вселената за всеки е различна и голяма толкова, колкото е способен да я види (осъзнае, представи). Ние имаме възможност да използваме божествената си частица (прашинката звезден прах, най-малкият импулс или трептене, момента, в който си бил всичко) и чрез нашия разум (душа, второ аз, гласът в главата ни) да творим със силата на мисълта.

Щом можеш да стигнеш до заключението, че всяко нещо е постижимо, на практика ти си бог. Или по-точно си негов образ и подобие.

Нека се замислим къде виждаме ние нашите отражения:

Във водата, от която са изградени над 70% от нашето тяло и без която нямаше да има такава форма на материален живот тук на земята. Водата, която е единственото вещество, в което се чувстваме в безтегловност на Земята, подобна на тази в Космоса, световен океан от милиарди микро вселени и обитатели на всякакво ниво на интелект и развитие (разум).

Виждаме нашият двоен образ и в огледалото. То отразява нашата гледна точка и ни вкарва в своята едновремено.

Сънят е мястото, където съществуват  всички те помежду си и едновременно не са материално истински. Сънят е и мястото където сме неограничени в осъзнатите си възможности. Там можеш едновременно да си навсякъде където пожелаеш, без значение от материя и време. Тъй като сънят е едновременно и част от нас, той сам по себе си е истински - жив. Енергията, която излъчва съзнанието ни по време на "сън", се материализира там "наяве", тоест ние създаваме реалност от материя чрез мислите си.
 
Сега се замислете за това, че навсякъде по света хората винаги са се стремяли да достигнат звездите и през всичките тези години сме искали да полетим и да бъдем свободни - без граници на пространство, време и материя,  да блестим от щастие и да даряваме радост на себе си и на другите. Да да постигнем това, ние сме способни да правим жертви със себе си (аз-а) - продаваме свободното си време, в което хабим енергията си. Тази неосъзната енергия, която може да вдъхва живот само с помощта на волята и да твори. Какво ли би направил 1 човек, ако утре се събуди и разбере, че колкото повече благоприятни емоции-трептениаяпреживява(осъзнава), толкова повече енергия ще има, когато "заспива" или почва "истинският му живот", за да твори без да има органичения в избора на възможности! 

Вече споменах за слънцето и за двойнственият му ефект върху човека - материята-светлината. Когато се появи то на хоризонта на едната половина на Земята, Слънцето (енергията,светлината) дарява материалния си живот, като задържа разума (душата) на определена вибрация. От другата страна идва тъмнината - Безкрая на Вселената (възможностите). Без "помощта" на Слънцето, материята е свободна да се разпадне на най-малките си частици (атоми и т.н.), които сами по себе си не са твърди тела.

Сега се надявам да ме разберете като ви кажа, че ние живеем в един мехур от енергия, в който ние сме центъра (или точката на въртене), около който се случват неща, които сами сме избрали да видим. Това е като филм, който си гледал и в който знаеш какъв е финала, но си и главен участник. Трябва да разбереш, че само от теб зависи дали той да бъде драма, комедия, трилър или ужас. В крайна сметка какъвто и да е твоят избор, винаги можеш да смениш честотата на сигнала и да развиеш нов сценарий, в който да си щастлив. Всичко съществува до момента, в който ние не забравим за него и не го изключм от вероятностите, които да възпроизведем.

Библията говори за нас (хората) с други думи - Храм на бога на земята (крепост на съзнанието му в материално тяло). Най-древната мъдрост гласи, че истината винаги е проста и се крие в самите нас и че истината винаги е била пред очите ни (нашето собствено отражение)! Очите, които пречупват хванатата енергия (светлина) и пресъздават материя. 

Кога човек заспива - на тъмно, или когато слънцето не свети! *13' (светлината сякаш ни пречи да видим безкрая на възможностите си). Дали в сънят ние сме по-свободни да бъдем себе си и да изживеем себе си по друг начин? Без решетката на светлината, съзнанието (Аз-а) сякаш по-лесно се отделя от обвивката си и потегля.... в Безкрая на възможностите. Та тук, на Земята сме само временно и трябва да сме щастливи и удоволетворени от постъпките си.
Страха от непознанието на всичкото (себе си) е страх от живота:*2' (а живота е всъщност сън от пречупена светлина ...)     

"В съня, в огледалото, във водата съществува светът. Всичко, което го има и го няма там, присъства тук, а не там. Ето защо мъдрецът не отхвърля света, а отстранява знанието за него."

Гуан Ин Дзъ
« Последна редакция: Януари 21, 2010, 06:58:07 от delfin » Активен

мислете нестандартно,творете с размах и винаги следвайте интуицията си
onzi
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 50


WWW
« Отговор #1 -: Януари 25, 2010, 20:05:39 »

явно съм открил моята реалност и само там действат за сега наблюданията ми за "реалността" Ухилен Ухилен Ухилен Плезещ се
Активен

мислете нестандартно,творете с размах и винаги следвайте интуицията си
delfin
Гост
« Отговор #2 -: Януари 25, 2010, 21:37:04 »

Всеки е в своята си реалност, т.е. във своята собствена Вселена.
 Веселяк
Активен
onzi
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 50


WWW
« Отговор #3 -: Януари 25, 2010, 22:09:43 »

какво по- прекрасно от това Не бях аз
сега само трябва са свикне(припомни) истинският живот и да му се наслади  Аплодисменти Аплодисменти
Активен

мислете нестандартно,творете с размах и винаги следвайте интуицията си
Icko
Гост
« Отговор #4 -: Януари 25, 2010, 22:56:34 »

 Ах, сънят, една приказка безкрайна Усмивчица. Той може да ни даде толкова много, да ни помогне да осъзнаем някои неща, които понякога химера ни изглеждат те. Могат да превърнат компнжът ти в реалност, дори и само за миг, за да ти покажат, че и тук на Земята, в този ти живот всичко е възможно и заслужаваш "отговора", ти да откриеш и на този миг в съня си Живот да му дадеш.
 Имал сам такива сънища, макар и рядкост да са те, които изпълвали са ме с надежда и чувството, което изпитал съм в тях помня и до днес. И казват ми, да ти го заслужаваш, може да се случи, да бъде ралност, не само в мечтите Усмивчица
 За това сънувайте, сънувайте и помнете сънищата си, открийте какво ви казват и радвайте се, защото този Живот в съня ви може да не е само сън Усмивчица
Активен
onzi
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 50


WWW
« Отговор #5 -: Януари 25, 2010, 23:31:16 »

живейте над мирогледа си , докато ходите по дългият път за вкъщи:)
а когато се приберете, ще забравите за трудностите които сте надживели, и ще останете само с радостта в истинският си живот  Плезещ се
Активен

мислете нестандартно,творете с размах и винаги следвайте интуицията си
dark_lady
Гост
« Отговор #6 -: Януари 28, 2010, 17:43:56 »

Какво да кажа, аз имам много странни сънища, а някои от тях се сбъдват дословно, което от време на време ме плаши. Примерно миналата седмица имах контролно и сутринта преди да отида на у-ще сънувам, че госпожата отменя контролното. Отивам на у-ще и тя казва същите неща както в съня ми, дори беше облечена със същите дрехи като в съня...
« Последна редакция: Януари 28, 2010, 18:05:55 от delfin » Активен
incorrigi
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 161

« Отговор #7 -: Януари 31, 2010, 22:32:20 »

Аз преди години сънувах нещо, на което не обърнах внимание, но го сънувах доста детайлно, сгради детайли от улиците всичко. След три години отидох в един град с влак, слязох от влака и излязох от гарата към града и гледам всичко ми е познато, не знаех кога съм бил в този град и реших че съм бил като дете на някоя екскурзия. В този момент гледам една сграда в строеж много позната точно на тоя етап от строежа на който е тогава, а тя се строи активно не е изоставена. Проверих никога не бях ходил в тоя град бях го сънувал преди 3 години, дори и сградата на този етап на строежа, а преди 3 години тя не е била започната още, всички детайли бяха същите, като от съня ми.
Активен
onzi
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 50


WWW
« Отговор #8 -: Февруари 03, 2010, 01:04:06 »

За да ме разберете по-точно, ви приканвам да изгледате този филм. Той най-точно изобразява това, което "сънувах" -изживях" в съзнанието си и което исках да споделя с тези, които търсят  

Само да отбележа, че под Аллах се разбира също БОГ, ДУША, АЗ, ЕНЕРГИЯ, ПЪРВОИЗТОЧНИК  Плезещ сеЕто и филма: The Secret Beyond Matter
« Последна редакция: Февруари 03, 2010, 15:06:20 от delfin » Активен

мислете нестандартно,творете с размах и винаги следвайте интуицията си
nia.boneva6
Гост
« Отговор #9 -: Юли 07, 2010, 16:12:47 »

За кой сън става въпрос? Физически, или духовен?
Активен
ioankukuzel
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 1

« Отговор #10 -: Юли 08, 2010, 19:44:45 »

Уча се сам да избирам битките които водя ,но моят сън е друг.Този свят е сън за мен само когато го погледна с очите на Спасителя Исус.Цялата суета,борба за власт,за материалното за мен са сън който има за произход човешкия грях,мойте собствени грехове .Те ме учат на смирение и Любов защото искам да съм близо до Него ,защото Го познах и обикнах като свой Отец.Не бягам в свойте сънища ,а се уча да бъда лек и светъл чрез битието ,което Той е отредил за мен .Учз се да нямам воля ,а да следвам Неговата ,както монасите.Всяка молитва ме доближава до Него и кара сърцето ми да Го търси с трепет.Уча се на безмълвие и въздържание.Не искам да убивам ,а да нося Светлината дарена на нас от Исус.Битката в този потънал в "даровете " на гордоста свят е голяма и не искам да живея в сънища те са за мечтатели.Завещал ни е да пазим повече от всичко сърцата си .Ще го следвам колкото и да е труден пътя и изпълнен с изпитания и жертви .За сънища нямам време битката с тъмнината е постоянна .Лъжливата хармония на онзи другия не ще ме омае .Божията Любов ще ме води.Не търся чудеса в сънищата си .Най -голямото чудо за мен е че той е сред нас
.....Господи Иисусе Христе,Сине Божии помилуй нас грешните...Това е молитвата на ума която както са ни завещали Светите Отци ще повтарям където и да съм ...
Активен
werdim1
Вяра
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 21


 • Град: ТУК И СЕГА
 • Започни денят с усмивка!

  « Отговор #11 -: Юли 11, 2010, 12:29:18 »


  Сънят не е ли една малка смърт,след която се пробуждаме за нов живот!
  Съгласна съм ,че има сънища които се случват ,като на кадър и в реалния живот!Но кой е реален?Този в будно или сънно състояние?Понякога се събуждам по-изморена отколкото съм заспала вечер.А запомня ли съня-то той ме е предупредил за предстоящето,кога буквално,кога кодирано.Жалко, че не го разчитам винаги,но като усещане никога не ме е лъгало-до седмица нещата просто се случват!
  Така,че аз вярвам в сънищата!Те са изпратено послание за нас в този земен живот , в който сами сме си избрали какво да ни се случи!Просто,като пътеуказател ни разтварят следваща карта в нашия живот тук и сега!Може би ни е позволено да променяме някои събития и затова в съня си коригираме нещата ,които сме предизвикали съзнателно или подсъзнателно за по-добро надявам се!Не се страхувайте да пътувате нощем ,може би взетите решения тогава са по-правилни отколкото тези взети под влиянието на емоцията ни!Весело пътуване на всички,които го умеят - защото и това е дарба от Бог!!!http://www.indigota.com/jslibs/smiles/imgs/small/na/ssm17.gif
  Активен

  Факти,хора и събития се подреждат по-най добрият начин за мен!
  werdim1
  Вяра
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 21


 • Град: ТУК И СЕГА
 • Започни денят с усмивка!

  « Отговор #12 -: Юли 11, 2010, 12:42:31 »

  Към joanufurzel
  Приятелю,нима пророците от библилията не предсказваха сънувайки!
  http://www.indigota.com/jslibs/smiles/imgs/small/na/ssm13.gif
  Та нали Бог сключи завет с хората Каквото пожелаем да го постигнем!
  Нима човечеството не е получило хиляди прозрения в съня на учените,музикантите,поетите....Нима това не врата към нашето себеопознаване?Спи БУДЕН е пак от Библията!Дерзай човече!
  Активен

  Факти,хора и събития се подреждат по-най добрият начин за мен!
  kim
  Гост
  « Отговор #13 -: Юли 11, 2010, 13:09:39 »

  Към joanufurzel
  Приятелю,нима пророците от библилията не предсказваха сънувайки!
  http://www.indigota.com/jslibs/smiles/imgs/small/na/ssm13.gif
  Та нали Бог сключи завет с хората Каквото пожелаем да го постигнем!
  Нима човечеството не е получило хиляди прозрения в съня на учените,музикантите,поетите....Нима това не врата към нашето себеопознаване?Спи БУДЕН е пак от Библията!Дерзай човече!

  Факт!
  Ето един пример - това, което прикачвам го видях в просъница, а днес то е реалност Усмивчица


  * DSC_03342.jpg (201.76 KB, 600x399 - видяно 364 пъти.)
  Активен
  nia.boneva6
  Гост
  « Отговор #14 -: Февруари 06, 2011, 16:47:35 »

  За кой сън става въпрос? Физически, или духовен?
  Какви глупости съм писала без да чета
  Активен
  Страници:  [1] 2   Нагоре
  Отиди на:  


  Подобни теми:
  Заглавие Започната от Отговори Прегледи Последна
  публикация
  Появата на постчовешкия геоневрон, 2012
  Великият преход
  delfin 10 6569 Последна<br />публикация Февруари 08, 2010, 09:47:46
  от otsawa
  Животът днес « 1 2 3 4 5 »
  Обща тематика
  Аэ съм 72 2137 Последна<br />публикация Ноември 05, 2010, 15:49:34
  от shining_star
  Упражнения за духовно усъвършенстване « 1 2 3 »
  Духовни учения
  nia.boneva6 35 6176 Последна<br />публикация Ноември 12, 2013, 21:53:34
  от Ich
  Създаването на живота(дискусия)
  Обща тематика
  Аэ съм 2 1273 Последна<br />публикация Декември 12, 2010, 02:02:46
  от Аэ съм
  Имат ли място технологиите в Новия свят/ време ?
  Великият преход
  Georgio 6 1803 Последна<br />публикация Януари 13, 2011, 00:35:52
  от Johnatan Livingston

  Бог е Любов и е в мен, аз съм Любовта и с Бога в едно цяло с вярата и упованието в Бога аз съм неговото най-достойно проявление, за което той ме обича и облича в ризница от Любов, която да ме пази и закриля от всякакви зли сили и вмешателства в живота ми и в мен самия! Амин
  Паник атака | Планински кристал - Кварц  © Copyright