Духовно развитие

          

Страници:  [1] 2   Надолу
Сподели тази тема във Facebook Сподели тази тема във Facebook
Автор Тема: Житни кръгове  (Прочетена 6916 пъти)
delfin
Гост
« -: Юни 16, 2009, 17:42:43 »

ОПЕРАЦИЯ МЕДУЗА НА АЛБИОНА

Небесни учители ни пратиха символа на АпокалипсисаГигантска медуза се появи изневиделица във Великобритания. От няколко дни учените са на крак и напразно си блъскат главите върху произхода и целта на неземното творение. Феноменът се появи в долината Кингстън в Оксфордшир. Експертът по подобни посевни изображения (пиктограми-б.р.) Карън Александър също е озадачен. "Все сме виждали пеперуди и модели на птици в миналото, но това е първата медуза върху поле в света. Пиктограмата е три пъти по-голяма от останалите модели, които сме регистрирали досега. Тя е изключително интересна и детайлна, а хората останаха втрещени от размера й - 200 м. Все още търсим смисъла и значението й, но засега, изглежда, сякаш се е появила от нищото", вдига рамене специалистът. Скептиците обаче подхвърлят, че някой в Оксфордшир се опитва да припечели от уфологичен туризъм. От април до септември мистериозните кръгове са донесли милиони паунда от туризъм в западната част на страната. Дизайнът на медузата е далеч по различен от фигурите, появилите се през 1980 г. и получили прозвището "посевни кръгове". Някои спорят, че формите на последния са работа на художници с достъп до компютри и достатъчно доброволци. В същото време самите ентусиасти фалшификатори признават, че летните нощи вече са прекалено къси, за да се изработи такава мащабна творба. "Това чудовище не може да бъде направено без предварителна подготовка и поне един хеликоптер, който да насочва косачките. А миналата нощ светлини и хора в полето не е имало", кълнат се фермерите. "Стандарт" потърси за мнение един от най-големите специалисти в България арх. Мариана Везнева. Тя изследва проблема от 1980 година и има издадени няколко книги за него. В тях разкрива, че същества от нечовешки произход ни говорят, използвайки посевите като лист за писане.
"Чух за тази пиктограма, но все още не съм я изследвала подробно. Това, което мога да кажа на пръв прочит, е, че медузите, също като планктона и водораслите, са изключително чувствителни към екологичните промени. Т.е. чрез символа на медузата ни предупреждават, че глобалното затопляне е влязло в необратима фаза. С две думи - лошо ни се пише", тълкува арх. Везнева.

http://paper.standartnews.com/bg/article.php?d=2009-06-09&article=280958

« Последна редакция: Юни 21, 2009, 20:41:44 от delfin » Активен
delfin
Гост
« Отговор #1 -: Юни 21, 2009, 20:49:25 »

 
ДИАЛОГЪТ ЗАПОЧНА

        
Автор:арх. Мариана Везнева, член-кор. на МАИ

          
Вече 20 год. по цял свят се появяват странни кръгове в житните поля

(из ръкописа на книгата "Окото на Всезнанието")
      


          
В Англия тези кръгове съдържат понякога прости геометрични фигури, друг път цели композиции. С течение на времето стават все по-сложни, дори фантастични. Сноп от светлина ги очертава само за петнайсетина секунди. Начинът на образуването на житните формации, видът и прецизността на изпълнението им изключва възможността пиктограмите да са дело на човешка ръка. Скоро след първите фигури в житата се появяват и имитации, но опитното око на специалист лесно може да различи фалшивите от истинските.

        
Този, който има нагласата за разпрочитане на символи и проследи пиктограмите в житните кръгове през годините, ще разбере, че става дума за непознато образно писмо. Постепенно ще осъзнае, че в пиктограмите са вложени Послания от Висша цивилизация, адресирани до цялото човечество. При запознаването с Посланието ще стане ясно, че те са предадени на Универсалния космически език Сензар – Сакралният език, за който първа споменава видната теософка Елена Блаватска.

        
Универсалният космически език Сензар е познат досега в две разновидности: Старинна приказна форма, на която са предадени древните митове и легендите, и Съвременна пиктограмна форма, използвана за знаците в Зодиакалния кръг, буквите в Глаголицата на свети Кирил и пиктограмите в житните кръгове.

        
Ако проследим Посланията, предадени в полята, ще разберем, че се започва с Въвеждащи послания, следват Послания за Сътворението на Човека, за Еволюцията на Човешките раси и за Бъдещето на света.

          
ПОСЛАНИЯ ЗА БЪДЕЩЕТО НА СВЕТА


        
Ясно могат да се различат Посланията за Предстоящ Апокалипсис със смърт, болести и разрушения от действие на стихиите – пожари, наводнения, бури, земетресения, свлачища, вулкани и промяна на климата; Послания за Новия човек с възможности за телепатична връзка със себеподобните; Послания за Обединението на света – Планетарно и Галактическо.

        
Някои от хилядите пиктограми, спуснати досега, разкриват, че Създателите на житните формации са тук, на Земята; че източникът на формирането на пиктограмите е Шамбала – онази мистична страна, за която съобщават Великата посветена Елена Блаватска (XIX век), художникът и общественик Николай Рьорих (XX век) и съвременникът ни проф. Ернст Мулдашев.
        
В някои житни формации Създателите им съобщават, че тяхната цел е подпомагане на духовното развитие на нашата цивилизация.

        
Имах възможност да разчета Посланията до 2003 г., включително и да издам неголяма книга "Посланията в житните кръгове". Глобалната информация ме привлече и аз продължих да ги следя и в следващите години.

        
Посланията в пиктограмите от 2004 г. се отнасят до идването на Нова човешка раса с развити духовни сетива. Показан е кръстопътят, на който се намира нашата цивилизация и двете възможности – да продължи Еволюцията си или да загине. Тревожни са Посланията в пиктограмите за края на света.

        
През 2005 г. Посланията в житните кръгове продължават с показване на Второто пришествие с всички събития, описани в Евангелските текстове – бедствия и катастрофи, удар от космическо тяло, водещ до разклащане на земната ос и изместване на полюсите.
        
В някои от пиктограмите, спуснати през 2005 г., могат да се намерят отговори на въпросите, които би си задал всеки човек с отговорност към Живота на планетата ни и запознат с Посланията досега.

          
Диалогът между Създателите и будните умове

        
Нашите въпроси и техните отговори могат да бъдат обобщени в няколко теми.На въпроса за начина, по който се изграждат житните формации, ни отговарят, че пиктограмите са създадени с формите на Мисълта и в тях са вложени мисловни послания, които следва да бъдат разчетени. Показват ни още, че Посланията в пиктограмите са сакрални.

        
За да узнаем какво ще стане с човешкия род след глобален катаклизъм, ни показват пиктограма с информацията, че същността на човека ще бъде съхранена. Показват ни, че Бог е разумна енергия и присъства във всички прояви на Живота. За края на света и Съдния ден е изписана сложна геометрична композиция с датата 3433.

        
На интереса ни какво може да направи всеки един от нас, за да помогне за запазване на Живота на планетата, ни отговарят, че трябва да създадем школи, които да бъдат ръководени пряко от тях – Учителите на човечеството – чрез словото им в пиктограмите; че информацията трябва да бъде разпространена по целия свят (вероятно чрез интернет); че трябва да се научим да владеем мислите и тогава ще можем да реализираме идеите си, ако са положителни.

        
В търсене на конкретни отговори кое е най-подходящото време за телепатичен контакт с тях, ни насочват към пиктограма, изобразяваща годишния календар с означение на пролетното и есенното равноденствие, на зимното и лятното слънцестоене. За най-защитено място ни показват геометрична композиция, изобразяваща планински масив – асоциация с Твърдината на света – Шамбала.
        
На тревожното запитване дали цивилизацията ни ще се самоунищожи отговорът е даден в две пиктограми, спуснати едновременно на 25 август 2005 г. една до друга в Marden, Wiltshire
На тях ще се спра по-подробно.

                
ВЪПРОСЪТ ЗА КРАЯ НА СВЕТА


          
Първата житна формация е от типа на геометрична композиция с форма на око. Окото символизира Бог, т.е. информацията идва от Космическия Разум, от Словото, от Бога и е твърде важна. Четири концентрични кръга с по 18 (2 х 9) стрелки, намаляващи към центъра, показват, че Земната цивилизация изживява завършека на своя цикъл. (Числото 4 е символ на Земята като повърхност, като квадратура, като територия, а числото 9 означава край или последен цикъл.

          
Втората пиктограма е комбинация от геометрична композиция и картинно изображение. В центъра е оформен кръг, около който се въртят четири малки кръга, свързани с обща орбита. Това създава асоциация на едновременно развихряне на четирите стихии (на Водата, Огъня, Въздуха и Земята).
          
Най-интересно е изображението на централния кръг, който с пояса около него създава асоциация за Земята с нейната атмосфера. За разлика от досегашните геометрични композиции и в отличие от познатите фотограми на човешко и извънземно лице, изображението е изградено като гоблен, като детайлно нарисувана картина, като сложен релеф. В тази кръгла картина може да се види релефно изображение на крава с рога като корона, т.е. става дума за Божествена крава. Кравата обаче е тежко ранена. Очите й са изцъклени, езикът – изплезен. Голяма рана точно на челото и множество други по тялото внушават, че Кравата умира. Надежда ни дава триъгълникът – символ на Идеята, т.е. събитието е още само в етап на идея, а не на реализация. Поясът, създаващ асоциация на земната атмосфера – замърсена от радиация – обикаля цялата земя и не оставя незасегнато нито едно кътче. В картината могат да се открият не съвсем ясни фигури на спирала – символ на Еволюцията – но тя сякаш е прекъсната; както и фигури на плътни кръгове, наподобяващи дим от бомба и фигури, подобни на гъба. В пиктограмата е вложено предупреждение за опасност от ядрена война.

        
Според древни и архаични религии Кравата е символ на плодородие, изобилие и благоденствие. Известен е библейския разказ за съня на фараона със седем охранени и седем мършави крави, който пророкът Йосиф изтълкувал като плодородни и гладни години. Не случайно Майката-Земя наричаме Майка-Кърмилница, а в Индия Кравата се почита като свещена.

            
 Можем да разчетем посланието така:

          
В мислите на някои хора от Земното човечество се оформя идеята за война. Една ядрена война ще убие Земята като живо същество и тя няма да може да храни земните жители. Цялата атмосфера ще бъде отровна и радиоактивна. Няма да бъде пощадена никаква част от Земята. Няма да се намери нито едно кътче, незасегнато от катастрофата. Ако се разрази ядрена война, това ще бъде последният цикъл на Земната Еволюция, краят на земната цивилизация. Ядрената война означава самоунищожение.

          
Посланието в двете пиктограми от 21 август е зов на Шамбала, зов на Словото, зов на Бога – предупреждение да не се предприема ядрена война, която може да унищожи Живота на Земята.В езотеричното тълкуване на Глаголицата на Св. Кирил (IX век) периодът 1981-2080 г. е показан като мирен период с Висше Духовно Ръководство. Това Висше Духовно Ръководство може да бъде само Духовната Йерархия на Шамбала – Невидимото Правителство, което според теософията следи Еволюцията на земната цивилизация и пази Земята от самоунищожение.

          
В своите астрологически пророчества великият Нострадамус (XVI век) съобщава за идването на Йерархията на Седмицата, която ще установи мир в света. Йерархията на Седмицата е без съмнение Духовната Йерархия на Шамбала, чийто символ е седмолъчна звезда.

                      
"Само Шамбала знае..."

          
При експедицията в Тибет, организирана от Международната Академия на науките към ООН, нашият съвременник проф. Мулдашев описва кръгове от гъста и избуяла растителност, ясно открояваща се над ниската трева наоколо. Той пита местните жители от кого са тези кръгове и какво означават. Отговарят му: "Разбира се, от Шамбала" и "Само Шамбала знае..."
          
Всяка година от месец май до септември се появяват в житните поля на Англия десетки нови пиктограми с нови Послания до човечеството.
           http://www.usuri-bg.net/index.php?option=com_content&task=view&id=387&Itemid=47&lang=bg
« Последна редакция: Октомври 11, 2009, 20:09:31 от delfin » Активен
11WOLF11
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 301


 • Град: София
 • « Отговор #2 -: Юни 29, 2009, 13:59:46 »

  ОПЕРАЦИЯ МЕДУЗА НА АЛБИОНА

  Небесни учители ни пратиха символа на Апокалипсиса  Гигантска медуза се появи изневиделица във Великобритания. От няколко дни учените са на крак и напразно си блъскат главите върху произхода и целта на неземното творение. Феноменът се появи в долината Кингстън в Оксфордшир. Експертът по подобни посевни изображения (пиктограми-б.р.) Карън Александър също е озадачен. "Все сме виждали пеперуди и модели на птици в миналото, но това е първата медуза върху поле в света. Пиктограмата е три пъти по-голяма от останалите модели, които сме регистрирали досега. Тя е изключително интересна и детайлна, а хората останаха втрещени от размера й - 200 м. Все още търсим смисъла и значението й, но засега, изглежда, сякаш се е появила от нищото", вдига рамене специалистът. Скептиците обаче подхвърлят, че някой в Оксфордшир се опитва да припечели от уфологичен туризъм. От април до септември мистериозните кръгове са донесли милиони паунда от туризъм в западната част на страната. Дизайнът на медузата е далеч по различен от фигурите, появилите се през 1980 г. и получили прозвището "посевни кръгове". Някои спорят, че формите на последния са работа на художници с достъп до компютри и достатъчно доброволци. В същото време самите ентусиасти фалшификатори признават, че летните нощи вече са прекалено къси, за да се изработи такава мащабна творба. "Това чудовище не може да бъде направено без предварителна подготовка и поне един хеликоптер, който да насочва косачките. А миналата нощ светлини и хора в полето не е имало", кълнат се фермерите. "Стандарт" потърси за мнение един от най-големите специалисти в България арх. Мариана Везнева. Тя изследва проблема от 1980 година и има издадени няколко книги за него. В тях разкрива, че същества от нечовешки произход ни говорят, използвайки посевите като лист за писане.
  "Чух за тази пиктограма, но все още не съм я изследвала подробно. Това, което мога да кажа на пръв прочит, е, че медузите, също като планктона и водораслите, са изключително чувствителни към екологичните промени. Т.е. чрез символа на медузата ни предупреждават, че глобалното затопляне е влязло в необратима фаза. С две думи - лошо ни се пише", тълкува арх. Везнева.

  http://paper.standartnews.com/bg/article.php?d=2009-06-09&article=280958
  Странно, но аз виждам правилна Т конфигурация на 11 планети, които са защитени от нещо като щит срещу някакво излъчване. Хммм
  « Последна редакция: Юни 29, 2009, 14:02:09 от 11WOLF11 » Активен
  delfin
  Гост
  « Отговор #3 -: Октомври 11, 2009, 19:09:35 »

  Освен кръгове в Житата се срещат и такива по Поляните. Лично аз съм разглеждал едни по сигнал край с. Караджалово през 2002г. Понеже обичам в такива случаи да съм точен, си бях взел и един метър. Какво видях когато пристигнах там.Това бе равнинно място, пресечено по средата от един коларски път. Тази тъй наречена Поляна бе обраснала с ниска, почти полегнала до Земята суха трева с признаци на загниване. Даже можеше да мине и за много ситен троскот.

  Въпросните Кръгове всъщност се оказаха Пръстени. Личеше, че са от доста време тук. Бяха 3 на брой. Два по 2.40 и един 1.60. Разстоянието между не бе повече от 3 крачки. Дебелината на пръстените -  не повече от една педя. Според мен те не бяха Човешко творение. Защо? Тревата в този пущинак тук е била подложена на Термична обработка. Тя не беше изгорена, а направо Сварена. Като Фиде. Не открих нито едно загнило стръгче при нея - докато при другата имаше. И друго: докато около тях се мяркаха избуяли зелени стръкове, в тях и вътре в тях, не се виждаше нищо. След една седмица ми съобщиха, че на около 150 метра по на Север е имало още един Пръстен, но много по голям. По неговата окръжност били разположени други четири по малки. На другата година отидох да прверя дали има нещо ново. Имаше нещо, но не можеше да се разбере, защото тревата бе избуяла яко в тях и около тях. Най ми направи впечатление това че Тя Синееше. На места се мяркаха чисто сини стръкове.


  Дадено от: loveca
  « Последна редакция: Октомври 11, 2009, 20:10:33 от delfin » Активен
  divine
  *
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 12


  « Отговор #4 -: Ноември 08, 2009, 02:12:21 »

  Много обичам житните кръгове, да ги гледам и да улавям посланията им интуитивно.

  Информацията по тази тема е доста оскъдна дори в интернет. Рядко съм срещала смислени тълкувания и това на нашата българка далеч не е сред тях.

  Ето пълен сборник от снимки на житни кръгове появили се в Англия от 93г. насам. За мен лично няма съмнения откъде идват тези съобщения. Освен това така са направени , че да не се изисква никакво "специално" образование , за да разберем.

  http://www.lucypringle.co.uk/photos/2009/aug.shtml

  http://www.cropcircleconnector.com/2009/tidcombe/tidcombe2009.html

  Освен това наблюдението на тези кръгове действа като ДНК-активатор, като при по-будните индивиди информацията се предава директно, а по-неосъзнатите "взимат" нужната им информация чрез подсъзнанието.

  Няма нищо сложно - нашите звездни приятели ни рисуват картинки , за да си спомним Кои сме.


  « Последна редакция: Ноември 08, 2009, 02:24:05 от divine » Активен

  Аз СЪМ това, което АЗ СЪМ
  ИНТИ
  *
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 11


  بشرى - أحلى كلام

  « Отговор #5 -: Февруари 14, 2010, 23:35:20 »

  Препоръчвам ви една много хубава книга за житните кръгове на Фреди Силва:

  "ТАЙНИ В ПОЛЯТА"
  Активен

  Аэ съм
  Слава ввишних Богу, и на земли мир, в человецех благоволение.
  *****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 2396


  Hello! I am Andy!

  « Отговор #6 -: Март 13, 2010, 18:53:13 »

  Житните кръгове ни ги изпраща самата Вселена.Ние не можем да разберем как стават,защото сме в третото измерение.Неслучайно Едгар Кейси е казал,че всички днешни загадки на земята ще бъдат разгадани в началото на новата епоха,която в момента настъпва.Великия посветен ще ги открие,според някой той е Христос-ще видим в бъдеще!
  Но за мен тези кръгове са послания на Вселената,че не сме сами.Ако забелязвате във всички житни кръгове има форми подобни на планети,които са свързани по някакъв начин-в кръговете тези линий играят ролята на орбита!Според мен на всяка населена планета във Вселената има такива кръгове!Пак казвам,според мен,не ги оформят нито извънземни,нито хора,а ВСЕЛЕНАТА със сила,която не можем да разберем или усетим!
  Активен
  nia.boneva6
  Гост
  « Отговор #7 -: Юни 04, 2010, 19:01:30 »

  Едното прилича на медуза, а другото на пеперуда или същество с криле! Е, и другите приличат на разни работи
  Активен
  nia.boneva6
  Гост
  « Отговор #8 -: Юни 04, 2010, 19:06:36 »

   В повечето житни кръгове се виждат форми от сакралната геометрия. Може ако всички се разгледат под някакъв ред, да образъват послание или нещо подобно, де да знам... но може да не е някакво определено съобщение
   А медузата прилича също и на чадърче!
  Активен
  Аэ съм
  Слава ввишних Богу, и на земли мир, в человецех благоволение.
  *****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 2396


  Hello! I am Andy!

  « Отговор #9 -: Юни 04, 2010, 19:13:26 »

  Лол,житен кръг-човек-пеперуда.

  А за оная медуза,съм сигурен,че става въпрос за планети.До колкото знам планетите в слънчевата систме не са 9,а 10.Нищо чудно тук да става въпрос и за 11 планета,която не сме открили,а онази голямата планета,която влияние на четирите малки е самата Нибиру.
  Активен
  nia.boneva6
  Гост
  « Отговор #10 -: Юни 04, 2010, 21:23:31 »

  http://btourism.com/read.php?id=146&menu=&id_comment=0&pad=rating&zz=new   Това е статия за житни кръгове в България
  Активен
  nia.boneva6
  Гост
  « Отговор #11 -: Юни 04, 2010, 21:32:24 »

  Намерих още една статия

    Житните кръгове - загадката остава
  0:00 23-07-2005 Грета Маринова 3933 | 3 | 2 Коментирай
  В България фигурите са уникални, твърди Иван Лазаров

  Никой не може да ви принуди да се отнесете сериозно към различните теории за появата на странни фигури в житните поля. Вярвате или не обаче, фактите говорят, че само през тази година в Англия са регистрирани 12 нови случая на природния феномен. Последните публикувани снимки са от 3 юли т.г., когато в местността Ийстфийлд в графство Уилтшър е забелязана последната (поне засега) поява на нова необичайна фигура. Този път не става дума за често срещаните кръгови образувания, а за осмоъгълник с два вписани в него квадрата.

  Първите сведения за "житните кръгове" вероятно датират от 1590 г. В холандски ръкописи се споменава за подобно овално образувание недалеч от град Асен. В исторически документи от 1678 г. се говори за появата на "окосено за една нощ от Дявола" поле в Стирлингшир, Шотландия.

  От края на 70-те години на миналия век нивите в Англия все по-често са набраздявани от странни геометрични образувания с невероятна сложност на рисунъка. Съществуват стотици хипотези за произхода на мистериозното явление. Създадена е дори

  наука за изучаване на житните кръгове - цереология

  Сред многобройните обяснения най-често се повтарят теориите, че те са продукт на особен вид гъби, че са породени от мистериозни атмосферни завихряния или са се появили след въздействието на плазмени полета. Суеверните хора виждат в житните кръгове символика и послания от задгробния живот. Други откриват сходства между тях, египетските папируси и библейската книга на Апокалипсиса.

  В миналото англичаните ги наричат "вещерски пръстени". Повечето изследователи са склонни да вярват, че странните образувания са дело на извънземни. В Сибир е регистриран случай на изпопадали в кръг дървета. Той много напомня на житните фигури, но уфолозите са категорични, че няма никаква връзка с тях. Просто защото появата му най-вероятно се дължи на падането на т. нар Тонгурски метеорит.

  В българския фолклор също се споменава за подобни кръгове в полята.

  Старите българи ги наричали "самодивски хора"

  и ги избягвали, защото смятали, че те носят гибел. През 1998 г. съобщения за поява на житни кръгове в Добричко предизвикват сензация у нас. Първото образувание е забелязано в местността Хайдушка поляна край село Цар Асен. Скоро същото явление се появява в района на село Карапелит. На 7 май 2000 г. координаторът на българската уфологична мрежа Иван Лазаров организира експедиция за проучване на мистериозни кръгове от бързорастяща трева в три различни местности край Исперих.

  Според учения у нас няма нито един класически случай на житни кръгове като тези в Англия. По-приемливо е да се говори за пръстени от трева, които често се появяват и в конфигурации с формата на цифрите 3 и 8. Последният такъв случай е регистриран на 24 май 2004 г.

  на територията на Студентски град

  Българският уфолог е споделял наблюденията си с много чуждестранни колеги и е категоричен, че тревните пръстени са уникален феномен, регистриран засега само на територията на България. Обяснение за появата им още не е намерено. За разлика от повечето познати случаи, когато тревата е изсъхнала, а по контурите на появилата се фигура няма никаква растителност, за първи път слегнатите растения имат по-тъмнозелен цвят.

  Експерти на Гражданска защита обявяват, че радиацията в района е в рамките на допустимото, а съдържанието на тежки метали в почвата, върху която са се появили кръговете, е под нормата. Един от участниците в експедицията разказва, че когато застанал в центъра на геометричната фигура, усетил силово поле, което се стремяло да го изхвърли извън очертанията на кръга. През 2001 г. близо до разградското село Дряновец се появяват кръгове и полукръгове от изсъхнала растителност. Този път феноменът е съпроводен с три поредни появи на

  светеща жълта окръжност през нощта

  Това затвърждава убеждението, че става дума за извънземна намеса.

  Житни кръгове са забелязвани още в Канада, Русия, Испания, Гърция и Словакия. Но най-многобройни - 10 000, са случаите в Англия. В Холандия има сведения за появата на 97 такива фигури, в Америка - 50 случая, а в Япония и Германия - по 30. Общото за всички описани случаи е, че житните класове не са счупени, а само са полегнали, и то в точно определена посока.

  Английските инженери Колин Ендрюс и Пет Делгадо са сред очевидците на появата на житните фигури. Според описанията им те се образуват светкавично - за около 10-15 сек. Двамата твърдят, че в този кратък интервал се чува и странен шум, напомнящ жужене, който са успели да запишат. След изследвания, проведени от екипи на НАСА, става ясно, че зукът има хармонична компонента и инфразвуков обхват. При някои от житните кръгове апаратурата отчита и фонова радиация, която надвишава с 300% обичайната норма. В голяма част от случаите

  кръговете се оформят между 2 и 4 часа

  през нощта. Според Ендрюс и Делгадо, те не може да са друго освен следствие от кацане на НЛО. Учени обаче отхвърлят хипотезата им, защото с нея могат да се обяснят само по-простите фигури с кръгли контури.

  Друг изследовател - Дон Скот, твърди, че феноменът е предизвикан от специфичното движение на множество мравки, които се въртят в кръг заради земното магнитно поле. Неговата теория обаче също е отхвърлена като недостатъчно достоверна.

  Една от гелемите сензации, свързани с житните кръгове, се появява през 2002 г. Става дума за образувание с дължина 100 м и ширина 77 м. Житният кръг наподобява компактдиск с двоичен код. Учените разпознават в него символи от международната английска кодировка. Оказва се, че те носят конкретно послание, което гласи:

  Пазете се от носителите на фалшиви подаръци

  и лъжливи обещания. Много болка, но още има време. Ние противостоим на измамата. Тайният проход се затваря (звън от камбана).

  Някои хора приписват на житните кръгове лечебна сила и твърдят, че те благоприятстват изпадането в състояние на хиперчувствителност. Изследователите откриват и определена последователност при появата им - винаги в периода от началото на април до края на септември. Според учените растенията, от които са образувани, не се променят и са годни да бъдат ожънати. По-скептичните представители на сериозната наука все още смятат, че житните кръгове не са нищо друго освен "човешка шега".

  През 1992 г. се появява документален филм, който обяснява, че житните кръгове са дело на английските ентусиасти Дъг Боуър и Дейв Чорли. Когато обаче изследователите започват да ги разпитват подробно кои от известните фигури са тяхно дело, те не могат да посочат своите творения. Въпреки това от 1975-а насам двамата създават над 200 фалшификата. През 1998 г. те правят неочакваното изявление, че работата им винаги е била направлявана от неизвестна сила. Тв каналът "Дискавъри" плаща на други

  известни имитатори на феномена

  за да демонстрират пред камера целия процес на създаването на странните фигури.

  Изследователите отбелязват, че в не малко случаи още на следващото лято в полетата няма и следа от кръговете. На други места обаче се наблюдава странна мутация при растенията, израснали върху местата, където предишната година са забелязани странните фигури. Новата реколта е с по-тъмен цвят, стръковете често са по-високи от останалите наоколо. Съществуват и случаи, при които през следващата година върху контурите на появилите се фигури растенията изобщо не поникват.

  В средата на 90-те години на ХХ век други двама ентусиасти - Глен Брогтън и Стийв Пейдж се заемат с изучаването на поредица от случаи на поява на житни кръгове в Англия. Те опитват да обяснят защо формите изникват относително често в определени райони, докато в други никога не са забелязвани. Нанасят върху картата на Англия разположението на странните образувания и откриват, че в не малък брой случаи житните кръгове се появяват в местности с подземни варовикови залежи. На базата на това разкритие ученият Джон Бърк формулира хипотезата, че пролетните дъждове, дълбоко просмукали се във варовика през лятото стават причина за повишаването на земния електричен заряд и това вероятно има връзка с образуването на житни кръгове.
  Активен
  lessus
  ****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 249


 • Град: Абсолюта, У Дома
 • До скоро :)

  « Отговор #12 -: Август 19, 2010, 10:50:59 »

  Макрокосмоса съдържа в себе си Микрокосмоса и обртното . Усмивчица Житните кръгове не са просто планети , звезди . Те са и вътрешната ни същност - те са Самите нас .. Както Съзнанието се развива ,стават все по... Пример - фигурите в Наска са по-близки до човешкото съзнание ,"тогава" кога са правени - Птици ,насекоми ...сега виждаме други по-сложни форми ... така че "Честито ви/ни Дипломиране" Намигване
  Активен

  Отразената светлина не топли ...
  zvezdichka
  ***
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 240


  Нека бъде вечна светлина!

  « Отговор #13 -: Януари 12, 2011, 01:10:27 »

  http://img692.imageshack.us/i/netherlandsbutterflymet.jpg/
   Хей.. за тази снимка ми хрумна -
   Те ще се свържат с нас по всички възможни отворени канали като енергия идващо от тяхните свещетещи души!Като започнат от гръдната чакра и от короната .
  Също човека показва ,третата и петата плананиета ,показват ни ,че са от венера,или преминаването ни в по горно измерение ,че те ни съдействат!!!!
  Също ,че има още обединени планитарни планети ,който ни пращат енергия,или души.Това е ерархия  ,обединене за нашето извисяване.Най - накрая ,че ние мажем да се трансформираме,възнесение.
  « Последна редакция: Януари 12, 2011, 01:19:32 от zvezdichka » Активен
  nia.boneva6
  Гост
  « Отговор #14 -: Януари 12, 2011, 20:35:14 »

  Вижте... приличат си. Усмивчица


  * vitruvian-man.jpg (210.85 KB, 711x1000 - видяно 382 пъти.)
  Активен
  Страници:  [1] 2   Нагоре
  Отиди на:  


  Подобни теми:
  Заглавие Започната от Отговори Прегледи Последна
  публикация
  Разкодирано съобщение от житните кръгове - сезон 2009
  Видео клипове
  snifo 0 2193 Последна<br />публикация Януари 20, 2010, 05:32:27
  от snifo
  Мариана Везнева - българката, разчела посланията в житните кръгове
  Извънземни цивилизации
  Evolution 4 4603 Последна<br />публикация Юни 05, 2011, 18:53:51
  от Sirius_999

  Бог е Любов и е в мен, аз съм Любовта и с Бога в едно цяло с вярата и упованието в Бога аз съм неговото най-достойно проявление, за което той ме обича и облича в ризница от Любов, която да ме пази и закриля от всякакви зли сили и вмешателства в живота ми и в мен самия! Амин
  Паник атака | Планински кристал - Кварц  © Copyright