Духовно развитие

          

Страници: [1]   Надолу
Сподели тази тема във Facebook Сподели тази тема във Facebook
Автор Тема: Йога за здраве  (Прочетена 1816 пъти)
Админ
Дидо
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 1131


 • Град: Варна
 • dean.radnev
  WWW
  « -: Януари 09, 2010, 19:21:41 »

  Науката на йога дава на човек разбирането за смисъла на живота и начина за ускоряване на човешката еволюция. В нейният балансиращ и лечебен аспект тя ни помага да познаем себе си като космични същества и ни учи как да се хармонизираме с Великите Природни Закони. Чрез йога нашият житейски път и болестта не са вече безнадежност, а уроци, които можем да научим и да преодолеем чрез разбирането на дълбоките им причини. За всеки човек - мъж, жена или дете, който има вътрешен подтик да разбере и промени себе си в по-верна насока, който има желание да направи своето лично усилие да подобри себе си и по този начин да направи този свят по-добър и хармоничен, йога е отворила широко своите врати


  "Вие имате силата да нараните или подобрите себе си... Ако вие не изберете да бъдете щастлив, никой не може да ви направи щастлив. Не обвинявайте Бог за това! И ако вие изберете да бъдете щастлив, никой не може да ви направи нещастен... Ние сме тези, които правим живота такъв какъвто е."
  Парамаханса Йогананда


  "Днес човек е болен, защото той мисли, че е болен. Болестите нямат място в живота на човек, който не приема и не толерира себе-ограничаващите мисли, които са действителните семена на нашите милиарди заболявания. Ние ставаме хипнотизирани от вярването, че болестите са нашата съдба, отколкото са здравето и блаженството, които са наистина нашето рожденно право и наследство. За да излезем от нашата масова хипноза и колективна хистерия и да преживеем здравето, радостта и творческото изпълнение, ние трябва да прилагаме систематично йога в нашето ежедневие."
  Парамаханса Сатиянанда Сарасвати


  "Доброто здраве е ценно качество в човека. То е голямо съкровище. Дарява щастие и благополучие. Здравето е същността на щастието. Здравето не е просто отсъствие на болест. То включва пълното развитие на физическа, умствена и духовна сила в човека. Здравето е условие за физическо и умствено благополучие, нормално състояние на тялото и ума, в които всички части и органи изпълняват своите функции правилно, с лекота и убедително; и са освободени от болест, болка и слабост."

  Свами Шивананда
  Активен

  Страници: [1]   Нагоре
  Отиди на:    Бог е Любов и е в мен, аз съм Любовта и с Бога в едно цяло с вярата и упованието в Бога аз съм неговото най-достойно проявление, за което той ме обича и облича в ризница от Любов, която да ме пази и закриля от всякакви зли сили и вмешателства в живота ми и в мен самия! Амин
  Паник атака | Планински кристал - Кварц  © Copyright