Духовно развитие

          

Страници: [1]   Надолу
Сподели тази тема във Facebook Сподели тази тема във Facebook
Автор Тема: Дневникът на Kissing You Good Night – Презареждане  (Прочетена 3336 пъти)
Kissing You Good Night
***
Неактивен Неактивен

Публикации: 448


 • Град: Варна
 • zdr kp животче, вървиш ли?

  « -: Юни 27, 2016, 03:59:08 »

  Пет години след като открих индиго форума, сякаш и помен не остана от онова детинско очарование, доверие и откритост, с които гледах на всичко духовно тогава. Онази наивна вяра в ню ейдж се изпари като капки вода върху нагорещен котлон. Безрезервното приемане от моя страна на всички необикновени и паранормални явления, за които тогава вярвах, че са все плод на добри и светли сили, отстъпи място на внимателен анализ по критерия «По плода им ще ги познаете»
  Поведох се с Бялото Братство, но, уви, в първия момент това, което виждаш като напудрена и лустросана реклама, далеч не е това, което са всъщност. Мислиш си, че там са от светия нагоре, а, примерно, единия се окаже, че след себе си в тоалетната не пуска водата и трябва някой подире му постоянно да мие мизерии. Друг се ползва със славата на ерудит и езотерик, а в същото време има изключително голямо его и е даже доста надменен. Трети крие хомосексуалните си наклонности, съчетани с една много деликатна форма на фанатизъм. Четвърти идва на Лозето заради манджата или за да си набере за без пари ябълки, круши или череши. Изобщо зад лъскавата рекламна фасада на Бялото Братство прозират толкова тривиални и типични за днешния ден явления… и там има гурувци – насъберат си една тумба почитатели на Рила, пък обикалят с тях като преторианска гвардейска кохорта, а вместо с денарии и сестерциуми заплатите на тия преторианци се заплащат във витиевати и нееднозначни мъдрувания и философствания. Кеф ти света преподобна-безподобна Риния Дуно, която както уж не ядяла, така в Тропс-къща нагъва големите хайдушки шишове като невиждала. Или света високовибрационна квазибогиня Джорджия, която от много духовност ходи по дискотеки и се снима във фейсбук почти гола. В добавка защитава други takia batali i rupsita като нея, които си snimat gaza za laikove, когато Мотикаря im ka4i mindil6tinata i bolestite u feisbuka на страницата си и даже му докладва постовете с подобни utaikadjiiki.
  За тия пет години промених и възгледите си за Любовта. Разбрах, че полът на човека няма особено значение, защото и сексът въобще не е задължителен. Не че сексът би пречил на любовта, но в повечето случаи сексът е поставен със знак на тъждественост с Любовта, което е, меко казано, грозно и гнусно. Повечето хора си хващат гадже с идеята да имат безплатна персонална проститутка, без да си дават сметка, че къде по-целесъобразно и евтино ще им излезе да си хванат някоя кифла в дискотеката за една вечер, щом толкова им е важен сексът. Толкова важен, че се е превърнал в самоцел.
  По-рано търсех отчаяно начин да изградя нормални взаимоотношения с връстниците си. Но, уви, оказа се, че няма смисъл да се затормозявам без нужда. От моите връстници свестните отдавна или са заминали зад граница и са забравили за България, или са умрели от редки болести, или отдавна са се отказали от всичко и са се самоубили тихомълком. Само аз съм някаква бяла врана.
  Някак си ония хвъркати идеали отстъпиха място на доста по-земни и практични такива. Разбрах, че не всичко, което блести, е злато. Не всичко, което хвърчи, се яде.
  Не всеки с паранормални способности е озарен от Бога. Има ги и такива. През 2012 индиговото чудо на чудесата, с което се запознах, се оказа най-обикновен психопат и полека-лека разбрах, че явно тия истории с демони и обсебени не са съвсем безпочвени и несъстоятелни. Иначе не мога да си представя човек, който едвам е навлязъл в пубертета, да убива за забавление малки животинки и да е способен да се опитва да посяга сексуално на по-слаби от него. Какво индиго може да е човек, който просто мрази всички в различна степен и единствено обича своето его.
  Онази наивна вяра в квантовия скок през 5,883 измерение в 7,17/26 измерение също се изпари. На 21 декември 2012 единственото нещо, което ми е известно да се е разпаднало, беше на комшията старото Рено 19.
  През 2013 пак щеше да го има тоя квантов скок някъде там около 20 декември. Единствената промяна в света, която настъпи, беше, че във Варна бракуваха старите автобуси Икарус и на тяхно място пуснаха автобусите Соларис, които днес са голямата гордост на нашия чудо-чудесен кмет Потник.
  При мене търсенията се промениха от търсене на Духа и Духовното на света ти Петка в трънето по медитации, звезди, галактики и тп в посока към доста по-земни и обикновени неща. Човек вече трудно може да ме впечатли с някакви извънземни галактически филмчета, защото вече видях, че тия с Галактическата Федерация са някак си доста съмнителни и неестествени. Липсва им онази истинност. Оказа се, че доста по-духовно преживявяне е да обикаляш с приятелчета из нощна Варна, вместо да зобаш ченълингите на Крион. Оказа се, че доста по-сериозна концентрация можеш да събереш в себе си, когато ти се наложи да разплетеш заплелата се връв на шортите си, защото ти се ходи по нужда, отколкото с месеци медитации и тп дрямки. Всъщност, даже и самата медитация поне за мене се оказа доста по-различна като преживяване.
  Моята медитация се оказа не фиксация върху несъществуващи виолетови и пембени пламъци, а пускане на музика, докато изпълнявам ежедневните си дейности.
  За жалост, спрях и да вярвам в чудеса. Предвид факта, че една маса народ ми наобещаваха всякакви неща, какви ли не звезди и галактики ми сваляха от небето, пък накрая ме оставиха да се спасявам както намеря за добре. Всички тия не се замислиха, че и тях някой може така да забатачи. А уж с карма плашат народа най-редовно.
  За жалост, за много неща станах скептик – преди да повярвам в нещо, го разчеквам от проверки. Разнищвам го до субатомно ниво, за да мога да му повярвам. Просто разбрах какво е значението на онази култова фраза на Сталин, че проверката е висша форма на доверие.
  Някак си не мога да не си призная, че съм жестоко разочарован от това, което се получи. В началото (февруари 2011) нашият форум беше наистина духовен център, но всичко се промени, деградира, и онзи дух, който цареше тук, отдавна си е заминал. Форумците от Варна се разпиляхме като семена на глухарчета по вятъра, сега-засега от време на време ще засека я Странника (Руслан), я Amaranth (Петя). Марто Туриста го разбрахме всички къде е отишъл и каква промяна е преживял. Миро съвсем ми изчезна от полезрението, Еруин съм я засичал 2-3 пъти из Варна, но винаги е заета и бърза нанякъде. Ето това е от мене. Усмивчица
  Активен

  Повърхностната температура на атмосферата на Уран е -225°С. Или с около 45° повече от тази на сърцето и душата ми
  Ich
  ****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 1647

 • Град: различни планетки
 • Michail Kolev
  « Отговор #1 -: Юни 27, 2016, 17:05:50 »

  Да, времето и животът променят мнението ни за много неща.
  Романтизмът и идеализмът може да отстъпят мястото си на реализма и зрелостта. Мисля, че това не бива да ни разочарова, защото предишните мечти и илюзии може и да са си отишли, но истинският живот при правилното му насочване може да ни доведе до далеч по-прекрасни открития и постижения. Те обаче не се дават лесно, а само на търпеливите, постоянните, верните на благородните и възвишени духовни цели, които неизбежно ще бъдат подкрепяни от висшите духовни същества, които невидимо бдят над нас и скромно ни насочват, разкривайки пред нас различни аспекти от мирозданието. Въпросът обаче е какви избори ще направим и какви пътища ще изберем.
  Активен
  Kissing You Good Night
  ***
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 448


 • Град: Варна
 • zdr kp животче, вървиш ли?

  « Отговор #2 -: Юни 27, 2016, 22:37:10 »

  Мишо, проблемът е, че много хора, в тч и претендиращи да са духовни, ме използваха за свои интереси, предадоха ме и нз какво още. Някак си в търсенето на духовността открих, че къде повече духовност има в полунезаконното ми хоби да карам градски автобуси без книжка и с оня моя приятел Недим да си правим гонки и състезания по пътищата. Дори и онова характерното мяукане на турбо компресора на двигателя, когато сваляш обороти, може да ти каже повече от тия циклостилни писания, с които ни залива пазара. Някои сили превърнаха духовността и духовното развитие в стока, в елемент от пласментното многообразие на пазарната икономика. Тия книжки, които по-рано ме докарваха до сляпо възхищение, се оказаха философски псевдоезотеричен маргарин. Изобщо няма начин човек да не се разочарова след като са го измамили.
  Чак сам си се чудя как съм се връзвал на басните на Галактическата Федерация на Светлината и други подобни. Последователите ѝ в масовия случай едвам сколасват да оправят физиката за 8 клас, ама се юрнали света да оправят с нз какви технологии, които те щели да download-нат от дълбокия космос. Айде холан, аз не мога да си сваля ъпдейт за Андроида на таблета, те такива чудеса ще свалят, дето сме еднакво зле с точните науки като ги гледам и тях, и себе си.
  Хора, които се имат за особено духовни, но не искат и за момент да те изслушат. Абе, майка му и мечка, може да имам и аз кво да кажа@…
  Изобщо всичко отдавна не е вселенско училище, а вселенски битпазар
  Активен

  Повърхностната температура на атмосферата на Уран е -225°С. Или с около 45° повече от тази на сърцето и душата ми
  Странник
  Global moderator
  *****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 1375


 • Град: Варна
 • « Отговор #3 -: Юни 27, 2016, 23:28:53 »

  Kissing You Good Night когато сме се срещали не един път съм те питал две неща:
  - Как си ?
  - Намери ли си работа?

  От един момент нататък вече може да се съди за твоите цели по твоите действия.
  Вече отдавна не си в детската градина нали ?
  Активен

  Ако не ние -кой? Ако не сега - кога?
  Kissing You Good Night
  ***
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 448


 • Град: Варна
 • zdr kp животче, вървиш ли?

  « Отговор #4 -: Юни 28, 2016, 06:38:12 »

  Не ми върви, тва е положението. Отдавна съм смазан. Ей това имах предвид още от самото начало – преди пет години направо на криле хвърчах, сега съм смазан и има дни, в които наистина не знам на коя планета се намирам. Някои хора от форума даже какви ли не неща ми наобещаваха, ама само с обещанията си останаха.
  Сега сам се сещай защо така започнах най-малкото нещо да го чепкам с месеци, докато го верифицирам. Просто изгубих доверие в хората и вече каквото и да ми каже човек, все го посрещам на инак и започвам собствено проучване по темата. И ако не знам всичко възможно за човека срещу мене, не ме чакай да започна разговор с него, камо ли нещо по-сериозно. Много народ се «потрудиха» над мене. Сега нека си сърбат попарките с чест, тяхната мама
  Активен

  Повърхностната температура на атмосферата на Уран е -225°С. Или с около 45° повече от тази на сърцето и душата ми
  Kissing You Good Night
  ***
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 448


 • Град: Варна
 • zdr kp животче, вървиш ли?

  « Отговор #5 -: Юли 05, 2016, 13:13:07 »

  Досега не съм имал нужда от просяшки статуси във фейсбук от рода на «Харесай, ако ти пука за мен, коментирай, ако си ми приятел»
  Просто винаги обстоятелствата ми показват кой ми е приятел и на кого му пука за мен. Странното е, че около мене има няколко човека, от които и да искам да се отърва, толкова лесно няма да мога да им се изплъзна. Дори и да са ме изоставили (привидно), от тях пак няма да мога да избягам.
  Добре, че са все мои приятели. Единствено в подобни моменти съзирам онази горчива ирония, че тия, с които най-много се ненавиждаме, са тия, на които им пука наистина за нас. И знам, че тия са ни най-близките души в Невидимия свят. Тука просто се кефя на цялостната ирония
  Активен

  Повърхностната температура на атмосферата на Уран е -225°С. Или с около 45° повече от тази на сърцето и душата ми
  Страници: [1]   Нагоре
  Отиди на:  


  Подобни теми:
  Заглавие Започната от Отговори Прегледи Последна
  публикация
  Дневникът на Аэ съм « 1 2 ... 11 12 »
  Лични дневници
  Аэ съм 169 7900 Последна<br />публикация Юли 02, 2012, 18:30:57
  от venturyy
  Изповед на Kissing You Good Night на прага на 11:11:11 « 1 2 »
  Послания
  Kissing You Good Night 25 2682 Последна<br />публикация Ноември 17, 2011, 12:00:30
  от Финист
  Дневникът на Sianna
  Лични дневници
  sianna 4 1060 Последна<br />публикация Ноември 19, 2012, 07:37:23
  от sianna
  Дневникът на До
  Лични дневници
  Do_It 10 1397 Последна<br />публикация Май 13, 2013, 16:25:18
  от Ru Alfa
  Дневникът на Свелината
  Лични дневници
  svetlinata 8 1125 Последна<br />публикация Ноември 25, 2013, 18:37:34
  от Alida

  Бог е Любов и е в мен, аз съм Любовта и с Бога в едно цяло с вярата и упованието в Бога аз съм неговото най-достойно проявление, за което той ме обича и облича в ризница от Любов, която да ме пази и закриля от всякакви зли сили и вмешателства в живота ми и в мен самия! Амин
  Паник атака | Планински кристал - Кварц  © Copyright