Духовно развитие

          

Страници:  [1] 2 3   Надолу
Сподели тази тема във Facebook Сподели тази тема във Facebook
Автор Тема: Вампиризма и вампирите  (Прочетена 6072 пъти)
Админ
Дидо
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 1131


 • Град: Варна
 • dean.radnev
  WWW
  « -: Януари 08, 2010, 23:26:58 »

  Кармическата медицина учи как можем да се предпазим от енергетичната агресия на вампирите

  В съвременната медицина няма направление, което да изследва вампиризма като социално явление и болест. Все още няма и критерии на оценка, според които може да се постави диагноза кои хора са енергийни вампири и какво лечение им е необходимо. Бихме могли да кажем, че днес тази празнота в науката се заема от кармическата медицина, която изучава невидимите енергийни връзки между хората.

  В митологията и окултизма понятието вампиризъм се разбира като безсмъртие чрез кражба на човешки живот.

  Сигурно си спомняте приказките, в които се разказва как Баба Яга превръща прекрасната принцеса в жаба, а момчето в агне. Отнемайки живота им, към вещицата се вливат нови сили и енергия за още по-страшни злодеяния, от които Баба Яга изпитва все по-голямо удоволствие и блаженство.

  С тези примери от приказките бихме могли да обясним понятието вампиризъм, с което се сблъскваме във всекидневните си взаимоотношения с хората. Те могат да послужат и за свидетелство на дълбоките корени на вампиризма.

  В славянските народни поверия “вампир” означава мъртвец, излязъл от гроба, за да смуче кръв от живите хора. В кармическата медицина “енергийни вампири” се наричат тези хора, които съзнателно отнемат жизнените сили на жертвите си, станали техни донори.

  Китайците наричат жизнените сили “ци”, японците “ки”, а индийските йоги – “прана”. У нас е популярен терминът “биополе”. Съвременната медицина работи с общото определение “психсческа енергия”. Нарушенията в психическото състояние на човека психолозите наричат: срив и стрес, афект и раздразнение, психически кризи.

  Изследвайки процесите в психиката на човека, медиците и психолозите дават оценка на на взаимоотношенията с другите хора и на влиянието, което оказва върху него обкръжаващата го среда. За съжаление обаче не обръщат внимание на психическия ефект от агресията на енергийните вампири.

  Вероятно като основна причина за тяхното мълчаливо отношение към тези така специфични изменения в психическото здраве на човека би могъл да се приеме фактът, че повечето от психиатрите и психолозите разглеждат вампиризма буквално, по начина, описан в приказките – “човек-кръвопиец”. Възможно е също тяхното равнодушие да се дължи на неразбирането, че по същество психическата енергия също е кръв, но разглеждана в друг план и на друго – по-високо ниво. Както казва Фридрих Ницше: “Пишете с кръв и ще разберете, че кръвта също е душа”.

  Отъждествяването на кръвта с душата е присъщо на много магически традиции сред древните народи, а представата за хората-кръвопийци дори и днес продължава да тревожи съзнанието ни.

  Както кръвта, така и психическата енергия прониква във всяка клетка на човешкото тяло, затова и най-малката тяхна загуба (на кръв или на психическа енергия) се отрзява върху физическото и психическото здраве на човека.

  “Не се ядосвайте!” – съветва лекарят. “Бъдете спокойни” – казва психологът, но и двамата забравят, че между нас съществуват хора, които умишлено ни тласкат към психически сривове, тъй като това е единственият начин, по който те могат да се доберат до жизнените ни сили, а след това да ги отнемат.

  По правило след контакт с вампир възниква усещането за пълна загуба на жизнените сили и доброто настроение, а в душата се загнездва чувството на пустота, обида и пропиляно време. Навярно всеки от нас може да си припомни взаимоотношенията с хора, които са оцветвни в черно.

  В Светото Писание се казва: “Нито крадците, нито злодеите, пияниците или злословниците, нито хищниците ще наследят царствотв Божие”.

  Бог нарича “хищници” вампирите. “Измежду вас ще въстанат вълците и ще ви унищожат” – така библейската мъдрост разкрива истината за вампиризма.

  По своята същност вампиризмът е енергийно мародерство, чрез което вампирът получава краткотрайно психическо облекчение. Именно това усещане за възстановяване на психическото му равновесие го тласка, подобно на хищник, с животинска стръв да се нахвърли върху жертвата си, за да удувлетвори своя постоянен енергиен глад.

  Като използват неизчерпаема фантазия и упоритост, вампирите отнемат докрай чуждата енергия, тъй като това е единственият им шанс да продължат да живеят.

  След като нанесе своя енергиен удар вампирът се успокоява, чертите на лицето му се отпускат, дори е възможно да започне да се смее. Вампирът се чувства пълноценен и доволен от себе си. Натрупалото се психическо напрежение и енергиен глад са изчезнали!

  Като разумно и изобретателно съшество човекът е измислил множество “хватки”, присъщи на вампиризма, воден от единствената цел – независимо на каква цена, да спаси и продължи живота си. Такова вампирско желание за живот и насишане с чужда психическа енергия е прсъщо само  на хора (вампири), които вече не са способни да живеят нормален човешки живот. Те са тежко болни, а физическите и психическите им сили вече са се изчерпали.

  Всяка болест е вид наказание за неправилен начин на живот, мисли и постъпки.

  Животът на вампира и отношението му към хората образно биха могли да се сравнят с един от законите на термодинамиката, според който процесите, произтичащи в затворена систвма, се стремят към равновесие, а за да се постигне то, е необходим приток на свежа енергия. Без нова, чиста енергия процесите в системата започват да затихват и умират.

  Вампирът не подозира, че е тежко болен човек. Той не осъзнава истинската съшност на своята човешка трагедия и пагубната си роля в живота на хората около него.

  Като социално явление вампиризмът винаги е съпъстатвал човека, но днес, във времето, което бихме могли да наречем “нервно” и “психично”, с него се сблъскваме все по-често и сред все по-голям брой хора. Колкото по-сложни и напрегнати стават човешките взаимоотношения, толкова по-често вампиризмът става причина за нови болести или изострянето на стари травми.

  Вампирът все е изнервен и превъзбуден и затова не се чувства добре, ако някой живее спокойно и щастливо. Той изпитва болезнена завист към “нормалните хора”, затова спонтанната му реакция е да нагруби някого. Моя пациентка ми разказа как всеки път, след като се прибират в къщи от гости или някъде, където са срещнали доволни от живота си семейства и хора, съпругът й вдигал скандал, който освен с ругатни завършвал и плесници по лицето.

  Пример за енергиен вампир най-ярко може да се илюстрира с човек, който обича да спори, като цел на спора е не изясняванв на истината, а провокирането на конфликтна ситуация. Този човек много често заповядва: “Недей да спориш и да воюваш”, дори когато му съобщават най-незначителни факти.

  Основна отличителна черта на вампиризма е отсъствието на позитивен обмен на енергия в междуличностните контакти. Например определен човек от вашето обкръжение живее с постоянната вътрешна нагласа, че сте му длъжен. Вие му правите услуга след услуга, помагате му, а в отговор не получавате нито благодарност, нито уважение, нито пари.

  След всяка среща с вампир изпитваме чувство на неудовлетвореност, на умора, на съприкосновение с душевна посредственост и грубост. Контактувайки с биовампир, неволно започваме да проявяваме прекомерна раздразнителност, а след това, попадайки в потока на негативните емоции загубваме самоконтрол, което на свой ред води до загуба на енергия. Усещаме особен вид физическа слабост и сънливост, повишена емоционална и физическа възбудимост. Неочаквано се появяват физически травми и още множество други здравословни проблеми, за които не можем да намерим обяснение.

  Започваме да боледуваме! Затова пък вампирът е зареден с нашата енергия. Той е спокоен! Той е здрав!

  Печалните последици от донорско-вампирските отношения са свързани и с това, че в съдбата на донора все по-често се появяват програмите на черната карма, което го отдалечава от самосъзнанието и самореализацията. И още нещо, което непременно трябва да кажем.

  Ние сами, доброволно подхранваме вампирите, а неравностойните отношения с тях от позицията на енергията са следствие на нашия вътрешен свободен избор!

  “ЕНЕРГИЙНИТЕ ВАМПИРИ”
  Александър Александрович
  Превод от руски: Надежда Чехомска
  Редактор: Иванка Павлова
  Активен

  praiseyou
  Гост
  « Отговор #1 -: Януари 11, 2010, 08:17:17 »

   Искам да кажа(от лош личен опит), за тези които не вярват в енергийният вампиризъм, че той съществува наистина! Моля преценявайте хората които допускате до себе си.
  Допълнение: искам да се извиня, че пиша и в двете теми за вампиризма, но има случайни посетители които не преглеждат всички теми, а според мен тази е наистина важна понеже не искам да си губите енергията да подхранвате тъмните същества.
  « Последна редакция: Януари 11, 2010, 08:19:15 от PraiseYou » Активен
  JoanMihaylov
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 37

  « Отговор #2 -: Януари 11, 2010, 13:55:38 »

  1-во, ако си Енергиен вампир как можеш да прекратиш тази лакомия и да излекуваш себе си, а така да спасиш и всички от обкръжението си ? Питам не защото аз съм такъв или поне се надявам да не съм, но пък съм човек който вярва, че стига да го осъзнава и желае всеки има право на борба за оцеляване или втори шанс. Ако неговия единствен шанс е да смуче, то тогава той неможе да бъде винен нали ?
  Активен
  zaharisa
  Човек, обикновен.
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 120


  « Отговор #3 -: Февруари 11, 2010, 04:22:58 »

  1-во, ако си Енергиен вампир как можеш да прекратиш тази лакомия и да излекуваш себе си, а така да спасиш и всички от обкръжението си ? Питам не защото аз съм такъв или поне се надявам да не съм, но пък съм човек който вярва, че стига да го осъзнава и желае всеки има право на борба за оцеляване или втори шанс. Ако неговия единствен шанс е да смуче, то тогава той неможе да бъде винен нали ?

  Аз исках да попитам съвсем същото.
  Но аз имам известни подозрения, че е възможно да съм вампир.)
  Активен

  "Бъди самият ти промяната, която искаш да видиш в света. "- Ганди
  orange moon
  *
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 8


  om mani padme hum

  « Отговор #4 -: Април 24, 2010, 00:15:14 »

    В тази тема,бих искала да разкажа...съвсем доскоро бях жертва на вампири,ако позволите да кажа, от "висше ниво".Съзнателно или не,аз усещах,че ден след ден си гасна,но не исках да повярвам,че е възможно едни от най-близките ми хора да ме смучат.Фактите,обаче,говорят сами за себе си.От самото начало имах усещането за това,но си казвах-не е хубаво да съм подозрителна.Е,поизтърпях доста за тези 2 години.Ако не бяха приятелите около мен,които ми отваряха очите непрекъснато,ако не беше и моят духовен учител,който ме измъкна..скоро,наистина, съвсем скоро щях да угасна.Защото смученето на енергия беше в огромни размери...никога преди,а и след това не съм се чувствала толкова омаломощена!Сякаш някой ми изцеждаше кръвта.Колкото до заболявания в резултат на това смукане-лекарите ме гледаха и цъкаха с език и ме питаха-ама ти сигурна ли си,че не си преживяла някоя катастрофа...?Проблемът се усилваше и от факта,че постоянно ми се внушаваше,че нямам нужда от храна,от лекарства,от приятели,от забавления.Стигнах дотам,че за мен най-доброто беше в почивните дни да стоя на дивана и да гледам в една точка..Мозъкът ми не раждаше нито една идея(към края).Нямах желание да виждам никого,освен тях двамата,а въздухът ми не стигаше и едва дишах.Сега наистина си давам сметка къде съм била..Слава Богу,това е зад гърба ми!
  Съвет към всички,които се усещат изсмуквани-не губете нито миг и намерете начин да ги ограничите или да се махнете.Не позволявайте като мен съзнателно да ви кръвосмучат.Не за това сме на тази планета-да храним низшите,а да спасим другите от тях! Усмивчица
  Активен
  До
  Гост
  « Отговор #5 -: Май 26, 2010, 05:18:45 »

  "След всяка среща с вампир изпитваме чувство на неудовлетвореност, на умора, на съприкосновение с душевна посредственост и грубост. Контактувайки с биовампир, неволно започваме да проявяваме прекомерна раздразнителност, а след това, попадайки в потока на негативните емоции загубваме самоконтрол, което на свой ред води до загуба на енергия. Усещаме особен вид физическа слабост и сънливост, повишена емоционална и физическа възбудимост. Неочаквано се появяват физически травми и още множество други здравословни проблеми, за които не можем да намерим обяснение."

  Точно това ми се случва последните 2 дни и е кошмарно, ужасяващо и потресаващо, което акъла ми не го побира. И между другото вчера се събудих с ужасна болка в кръста и още ме боли кръста, сякаш съм правила силови упражнения, а реална причина за това да ме боли -  няма!! Никаква. Дори и гърба ме заболя днес. Много силно болят кръста и гърба - като след усилено физическо натоварване. Сега вече разбирам думите "Неочаквано се появяват физически травми и още множество други здравословни проблеми, за които не можем да намерим обяснение."
  Активен
  Gayatri
  ****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 609


 • Град: София
 • « Отговор #6 -: Май 26, 2010, 14:15:09 »

  И мен ме интересува как може да се предпазим от енергийни вампири?
  А ако някой е енергиен вампир, как може да му се помогне да не смуче така енергията на хората?
  Ако следваме това, което е описано в Селестинското пророчество, ако човек черпи енергия от Вселената, няма да има нужда да "краде" чужда енергия.
  По един или друг начин всички си набавяме енергия от заобикалящите се, често пъти абсолютно несъзнателно, но често пъти съзнателно.
  Като че ли, колкото по- чувствителен е един човек, толкова повече се отнема от неговата енергия. Трябва да е поставя някаква бариера, но как ? Как да запазим нашата енергия за себе си по чисто мисловен начин?
  Аз имам някои идеи в главата си, интуиция, но не ми се е занимавало да ги изпробвам. 1-во ще ми трябват поне 10-тина минути, което реално погледнато не е много време... по- сложното е как ще остана насаме със себе си Усмивчица

  Активен
  pluton
  ***
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 687


 • Град: Невинаги знам...
 • WWW
  « Отговор #7 -: Май 26, 2010, 23:32:20 »

  Като че ли, колкото по-чувствителен е един човек, толкова повече се отнема от неговата енергия.
  Да, много си права! На мен ми помагат кристалите, наистина!
  Активен

  kim
  Гост
  « Отговор #8 -: Май 27, 2010, 10:27:40 »

  Можем да се предпазим, и като си правим защита. Ето един пример в прикачената картинка. Изпълнява се с лице към светлината. Разбира се всяка силна и съзнателна визуализация на действието помага. Наример, когато изпълняваме движението си казваме на ум "с движенито на ръцете аз се покривам със светлинен щит, който да ме пази от енергийни нападения". Всеки може да измисли своя техника за това, своя броня. Хората, които са измислили дадената защита са подходили също така. Ако имате силна връзка с висшото си Аз вижте, какво то ще каже - интуиция. Всичко това подкрепено с вярата ви е в плюс - грешка няма. След като изпълните движението и поседите няколко секунди върнете ръцете си по същия начин до началната фаза. Учителят ми каза, че е достатъчно, като защита от същности, мисъл форми и тн. за деня.
  Няма съмнение в това, как нещата работят, когато съзнателно и с вяра боравим с тях. Помолете за подкрепа дори, ако се налага; Ангел, Водач, Пазител - ще дойдат! Споделям го от опит, за който само аз знаех, но друг е видял какво е дошло без да знае, че съм го викал... Усмивчица  И да не забравите да благодарите после на който там Веселяк
  Ето още интересно, което чух за пръв път като метод и останах много възхитен. Практика - Трябвало е да се прегръщат, но е имало човек, който абсолютно умишлено е нападал по конкретни чакри. И ето реакцията на друг човек, който е забелязъл вампира - Обратното на защитната реакция той се е отворил за да почерпи, но не от собсвената си енергия, а отваряйки на секундата Рейки от каналът си! Вселенска енергия дал Бог! Просто се е превърнал в проводник запазвайки себе си, давайки Рейки на вампирът, че накрая го е изпратил и с благословия! За мен това е чудесен пример, гениална постъпка и висш пилотаж от едно светло същество!

  * DSC_0207.jpg (155.47 KB, 700x393 - видяно 380 пъти.)
  Активен
  chitta
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 138


  « Отговор #9 -: Май 27, 2010, 12:04:44 »

  Да, тази защита в действителност работи за деня, както е споменал Star Rover Усмивчица и ако вярвате, разбира се в това, което вършите Усмивчица A относно отварянето на канала си (какъвто и той да е, както и познания от Рейки Мастер) и черпенето на енергия от там, това е абсолютно възможно на всяко ниво Усмивчица Само трябва да има изграден канал, Усмивчица а и да се знае как да се борави с него Усмивчица Thank you, Star   А ето и една статия за вампиризма, на практика всички сме вампири, когато говорим с даден човек, пак се черпи енергия несъзнателно Усмивчица Проблемът е, когато е съзнателно. А наистина, да не те засегнат такива енергийни паразити, първо аурата ти трябва да е напълно здрава, както и електромагнитното ти поле също да е без блокажи Мен ме съмнява на всички хора аурите да са абсолютно запълнени, все някъде има пробив. За да няма пробив, се изисква много практики, липса на болести и т.н. много са нещата, достатъчно литература има и в нета. Ето една статия, мисля, че я пуснах и преди, но и сега пак ще я пусна за вампиризма, за да се разбере,че всеки черпи енергия от всеки Усмивчица съзнателно или не....иска или не иска....


  Вампиризъм

      „Вампиризъм” е условното название на паразитен начин на съществуване, при който един индивид живее за сметка на енергията и жизнените сили на други. Такава възможност възниква при нарушение на естествените процеси при енергообмена, съпровождащ всяко общуване между хората. Обмен на думи, мисли, чувства, одушевени и неодушевени предмети, пари, винаги имат и енергийна съставка. Но баланса на всяко взаимодействие може да бъде нарушен – някой започва „да придърпва одеялото към себе си”, стреми се да привлече към себе си всеобщото внимание, да предизвика съжаление, съчувствие или да очарова и „отнеме” мъжете на другите жени…
      „Енергийно заемане” е възможно на всяко ниво, от „две” до „седем”. Умелия „вампир” може да се храни от разни нива и от различни хора. Някои се подхранват и от животните и дори от растенията – при такива хора домашните животни и растения не живеят дълго.
      Най-често „енергийния вампир” не се смята за такъв, напротив, оплаква се от недостиг на внимание от страна на околните или твърди, че „изсмукват” него. Действително, вампиризма понякога създава цяла поредица отношения на „взаимно изсмукване”: човек изтощен от домашен вампир (например съпругата или майката), отива при приятели, за да се „зареди”, а те от своя страна търсят подхранване някъде другаде. Енергийно „лакомия” може да се окаже любящата майка, опитваща се да събере от всички обкръжаващи възхищението към детето й; или поне част от енергията („спонсорска помощ”) се предава и на детето (което не е добър вариант за ранно приобщаване към такова съществуване), но и голяма част остава и за мамичката. Някои стават вампири на преклонна възраст, когато усещат приближаването на болестите и смъртта (а много им се иска да поживеят още малко или просто ги е страх от смъртта) и тогава, за продължаване на, възможно, вече безрадостен, безполезен и безсмислен живот, човека започва да подяжда обкръжаващите: роднини и близки, медицински персонал, просто добрите и отзивчиви хора…
      Вампиризъм от дълбоките нива (6, 7) има редица специфични свойства. Той често е много добре замаскиран. Тъй като вампира обезателно трябва да бъде привлекателен и притегателен за своите „донори”, той може да изглежда много щедър, общителен, весел, сърдечен, а и външно да е обаятелен. В действителност, отдавайки на другите енергия от нива 2 – 4, в същото време се насища с много по-плътни, по-„засищащи” енергии. Освен това вътрешната му пустота създава своеобразен енергиен водовъртеж (подобно на съблазняването в 13-та зона), притегателната сила, на който е толкова голяма, че попадналите в сферата на въздействие често не могат да прекъснат връзката с живеещия за тяхна сметка, дори да осъзнават напълно, какво се случва.
      Освен „активната” страна на това качество, има и „пасивна” – свойствена за тези, които постоянно „хранят” вампири. В качеството на донори най-често са хора с отклонения по други Зони, особено по 3, 16 и 12-пасивна. Да кажем, човек, неуверен в себе си, се опитва да се самоутвърди, имитирайки добрина и услужливост; този, който лесно се поддава на внушение и чуждо влияние, хваща се на внушена му вина, попада във властта на по-силния; търсещия чужда защита, страхуващия се от всичко, с желание отива под „крилото” на този, който изглежда по-силен и се разплаща за покровителството със своите жизнени сили.
      Такава псевдо добрина, влошава кармата и на донора, и на репициента, няма нищо общо с истинското самоотдаване (пример, за което е знаменитата Майка Тереза), когато слабите, нещастни, болни и осакатени, получават, наред с телесната помощ (а често и без нея) и духовна помощ, носеща им просветление и успокоение. В този случай оздравяването на болния, ако настъпи, то не е за сметка на „напомпването” с чужди енергии, а благодарение на дълбоките вътрешни трансформации на цялото същество. Ако смъртта се окаже неизбежна, то човека я приема очистен и вътрешно подготвен, а това може да повлияе съществено на след смъртното състояние и на следващото прераждане.
      Обикновено между „ядящия” и „изяждания” се завързва кармична връзка. В следващите инкарнации могат да си сменят местата, след това отново и отново да се срещат в разни житейски ситуации, но винаги с присъствието на това Качество, дотогава, докато някой от тях не намери сили да излезе изпод властта на това отклонение.
      Вампиризът е свойствен и на организирано общество от хора, например, на държави, когато по-силна покорява и използва слаба за свои цели, изтощавайки природните и човешки ресурси. Качеството на 11-та Зона тук е тясно преплетено с Качеството на 10-та Зона (робство). Често държавата или религиозната организация, намиращи се под силното влияние на Низшите Зони, изсмукват своите членове, изсмуквайки жизнените сили за да повиши своята мощ (да си припомним колективизацията през 30-те години или концлагерите, където бавно измират под непосилния труд милиони затворници). Много тоталитарни секти изискват от своите членове, да предадат цялото си имущество в „общия котел” (под претекст за всеобщо благо), а също да отдават всичките си физически, духовни и душевни сили до пълно изтощение (което, както често се обявява, е единствения път към просветлението).
      Освобождаването от влиянието на 11-та Зона е възможно само в резултат на съзнателни, целенасочени усилия. Обикновено, това е продължителен и тежък процес. При самия вампир, на 4-то ниво стават дълбоки промени на цялата биоенергийна структура. Той изпада напълно под зависимостта от допълнително подхранване, без което е немислимо съществуването му. Ако човека осъзнава неправомерността на действията си и поиска да се откаже, ще му се наложи да приложи немалки волеви усилия, преди да успеят фините му тела да се преустроят на „законното” състояние и ще им се наложи да „погладуват” достатъчно дълго време. През този период, човека може да изпадне в тъга, безпокойство, депресия (между другото, да отбележим, че депресията е много характерна „болест на гладния вампир”). Който успее да изтърпи тези състояния, да мине без странична помощ, да намери в самия себе си източника на жизнените сили – той е на пътя към освобождението.
      Не по-малко, ако не и по-трудна е участта на „подхранващите” – техния енергобаланс също е неестествен и възстановяването му изисква определени усилия. Това пренастройване е особено трудно, тъй като често ги спират морални съображения или чувството за съжаление (точно на тази струна подрънква най-често вампира от всеки вид и ниво) – на тях им се струва, че без тях „подхранвания” ще заболее тежко, ще умре или ще се самоубие. Често и така се случва, но при такива случаи трябва добре да се помисли, кое е по-добре – да се живее в дълбоко отклонение, утежнявайки го с всеки изминал ден (при това, като правило, въвличайки и други хора), заработвайки за себе си и другите мъчително състояние след смъртта и силно кармично натрупване за следващите животи или да позволи на човека да приключи бързо сметките си с този живот.
      Качеството на 11-та Зона е присъщо и на представители от другите природни царства: например, известни са много растения паразити, насекоми, снасящи яйцата си в други живи същества или кръвосмучещи (комари, дървеници, пиявици, кърлежи).
      2. Увереността, че да се живее за чужда сметка (за него лично) е напълно естествено. Един обмисля, как да си създаде „хранителна среда”, друг иска да се сгуши в някого, да си намери защитник, приятел, общество, любим човек – казано направо, да си подготви почвата за паразитиране.
      „Вампиризмът на ума” е хранене с мислите на другите хора. Постоянния информационен глад, потребността да се разговаря с някого непрекъснато, да слуша радио, да гледа телевизор, да чете унесено и безразборно – само и само главата да бъде заета.
      3. Неудържимото бърборене, способността да надговориш всеки до пълно блокиране: словесния водопад, демобилизирайки събеседника, създава отлично прикритие за смучещия енергия паразит.
      Особени стереотипи на поведение подпомагащи организирането на енергийно подхранване. Някой се опитва да изглежда услужлив и приветлив, помнейки че „ласкавото теле от седем майки сучи”. Други наблягат на жалостта – стремят се да предизвикат съчувствие в обкръжаващите, разказвайки на всички познати и непознати за своите нещастия, болести, неблагодарни роднини, зли началници. С превръщането това в навик, се появява унило изражение на лицето, вяли движения, а често човека и в действителност се разболява, което дава на вампира реално основание за „нещастния му вид” и енергийното подхранване във вид на съчувствие и помощ, започва в голям размер.
      Има хора, които изглеждат много добри, винаги са готови да помогнат, сами си предлагат услугите, но в действителност очакват и дори изискват от обкръжаващите благодарност. Освен насищайки се енергията на тези думи, често опитват да привържат към себе си, тези, на които правят „добро”, наблягайки на чувството за дълг и желанието за отплата на благодетеля.
      4. Изсмукването на сърдечни енергии, на любовни импулси, проявата на разнообразни чувства (в това число и ненавист, страх, ревност…). Широко са разпространени между хората от противоположни полове – съпрузи и любовници, но може да се проявява и в отношенията на родителите с децата, между приятели и приятелки. „Гладното сърце” не е в състояние да обича само, но стига до всякакви хитрини, за да поддържа и предизвиква любовта на другите, провокирайки ги постоянно да проявяват емоциите си. Като сурогат на любовта се демонстрира постоянно желание, сантименталност, сълзливо умиление от „емоционални” сцени във филми и книги (макар да се забелязва, че сантименталността прекрасно съжителства с жестокостта).
      5. Стремеж да потиска някого, да го подчинява, да го смачка и да е доволен от властта си.
      Насищането с злобна енергия, способността да предизвиква конфликти със самото си присъствие. Където и да се появи такъв човек, веднага раздразва, предизвиква скандал, сбиване, при това самият той да е в ролята на наблюдател, наслаждаващ се на случващото се. Може да бъде поглъщана дори ненавистта към самия него – провокирайки специално другите да проявяват злобата си, на сблъсък или сбиване.
      Домашният вампир постоянно „досажда” всички обкръжаващи – намесва се в делата им, които не го засягат, досажда с глупави съвети, пречи с безсмислено суетене или знаейки за болното място на близките си, нарочно ги засяга, а на всичко отгоре упреква всички наоколо в неблагодарност и жестокост. Освен това, постоянно се оказва в центъра на внимание – дразнейки другите, вампира предизвиква да излъчват силна енергия, която веднага поглъща.
      Садистите се хранят с енергията на чуждата болка, а мазохистите – от собствената, а някои, в края на краищата, изяждат сами себе си – за това помага постоянното самосъжаление или точно обратното – ненавист към себе си. Започвайки от това ниво, човек вече не е в състояние да съществува без чуждо подхранване, постоянно търси нови енергийни източници и падението по Качество на 11-та Зона се задълбочава необратимо.
      6. Неравностоен обмен на енергии при полов акт, когато един от партньорите си „похапва” от другия. След съвкуплението първия усеща ситост и удовлетвореност, а втория тъга, празнота, безпокойство. Ако това се повтаря многократно, жертвата губи постепенно сили, отслабва, дори се разболява, а при продължителен съвместен живот може дори да умре.
      По-изтънчените способи за хранене със сексуални енергии не изискват физическа близост. Създавайки около себе си ореол на привлекателност, очаровайки обкръжаващите, може да привлече към себе си множество хора от противоположния пол (а понякога и от същия). Предизвиквайки и поддържайки в тях постоянно сексуално желание, но не докарвайки отношенията до полов акт, той (или тя) се хранят с енергиите на увлечението, което може да достигне до такова нажежаване, че жертвите губят способност да мислят за друго, освен за своя кумир, и са готови буквално на всичко.
      Случва се, вампиризъм от това ниво да е обусловен от пълно сексуално или творческо безсилие, от зееща вътрешна пустота и нищо и никой не може да запълни тази празнина, и затова преминаването на следващото, крайно дълбоко отклонение, е въпрос на време.
      7. Пълно изсмукване на човешките жизнени сили. Преждевременната смърт на единия от съпрузите, често е следствие вампиризма на другия.
      Крайните прояви на това качество, например, изнасилване и убийство, са тежко престъпление и се наказва от закона, а тихото и незабележимо поглъщане на жизнените сили на един човек от друг, остава незабележимо и дори едва ли се осъзнава от участващите в трагедията.
      Случва се и вампира да загине от глад. Лишен поради някакви жизнени обстоятелства от възможността за енергийно подхранване отстрани, той може тихо да угасне или да се самоубие. Мнозина вампири са склонни към така наречените демонстративни суицидни опити, целта на които е привличане на вниманието, когато всички други възможности са изчерпани. Обикновено такъв самоубиец опитва да изчисли времето и мястото за действието така, че да бъде спасен и в крайна сметка получава своята доза жалост и грижа. Дори при негативна реакция на околните към постъпката му – дори да го ругаят, осъждат, да му се присмиват или да се гаврят с него – той получава необходимата доза внимание и се успокоява докато смели енергията.
      Но да се нахрани веднъж за винаги вампира не може, „храна” му е нужна още и още, и все повече по количество и все по-разнообразна по качество. Бедата е в това, че енергийната зависимост е подобна на наркотичната – с времето само се усилва. Това е свързано с факта, че много вампири хранят не само себе си, но и „отливат” енергия и ефирен материал в Низшите Зони, където отива за подхранване на разни инфернални същности, за енергийно обезпечаване на 12-та и 13-та Зона или енергоснабдяват разрушителните програми на 14-та.

      Откъс от книгата на И.В.Улрих „Нетрадиционна Астрология. Кратък курс.”

  http://www.citarhis.ru/books/NA_new/Zone11_new.html

  « Последна редакция: Май 27, 2010, 12:16:00 от chitta » Активен
  chitta
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 138


  « Отговор #10 -: Май 27, 2010, 12:23:28 »

  Ето още малко инфо Усмивчица по темата, мисля, че и това съм пускала, но ще се повторя. Относно помагането Усмивчица аз считам, че такива хора, които съзнателно го правят, можете да ги избягвате. А за тези, които несъзнателно, би могло да им се обясни механизма, но за да го обясните, трябва да сте го преживели или да сте станали жертва дъгло време от такива енергийни паразити. Оrange moon значително много точно обяснява какво е положението с "такива", на практика е преживян този неприятен процес...Хубаво е, че е имало кой да помогне... И да спомена още, че има хора, които черпят енергия, самите те са малки вампирчета, но това не е толкова опасно, понеже такива се виждат още на 50 м. можеш да ги засечеш, не знаят как да се прикриват.....вибрацията, която излъчват се усеща и е друга. Но за хора, за които е прикрепен енергиен паразит, бил той от астрала...или друга област, където реално замърсяват всичко около себе си и човекът, към когото се прикрепят е съгласен с това, такива хора са опасни, понеже тънко и фино са проводници и черпят от най-светли същества енергия. Тъмнината се насочва към светлината. Просто е. И тогава пак е добре да се прекъснат отношенията на момента, за да не се черпи примерно с години, понеже....просто си умираш бавно и славно Усмивчица А помагане....на такива хора със закачени енергийни паразити трябва някой да помогне да ги изчисти, има си, които чистят....това е пак по желание на "клиента". Но повечето с прикачени паразити, отказват да има такова нещо за тях Усмивчица Ето и статията Усмивчица


  Очистване от енергийни паразити - Андрей Миронов
  Пространството в холографското (триизмерното) поле около нас е населено с безброй високоразвити създания, доброжелателни и светли, които могат да ни помогнат и които са призвани да ни помагат. Но, уви, има и такива, които са агресивно настроени…

  Тези същности паразитират върху човешкото биополе и имат разрушителна програма.

  Те така се и наричат – енергийни паразити. Атакувайки волята на индивида, те се опитват да го извадят от равновесие, наслаждавайки се на своята власт, и му натрапват мрачни мисли, депресия и тъга. Подсъзнателно такива хора като че ли усещат, че се движат към някаква „мъртва зона”. Най-уязвимите изпадат в апатия, енергийният им енергообмен се нарушава почти моментално.

  Във Вселената действа законът за съхранение на информацията: никакво събитие не може да се случи, ако за него няма информация (тоест, ако не знаем, че е нещо е станало, за нас това нещо всъщност не е станало). От научна гледна точка доказателство за реалността на каквото и да е събитие е неговата повторяемост, а също така и свидетелствата на очевидците. Това се отнася и до областта на непознатите енергии, в това число и на феномена „разрушаване на биополето”

  Времето вече потвърди верността на идеята на руския учен К. Е. Циолковски, че заедно с нас живеят невидими ефирни същества. Така например, изследвания, извършени от италианския учен Лучано Боконе, показват зашеметяващи резултати. По време на експериментите му уреди с инфрачервено и ултравиолетово излъчване фиксирали в тъмните часове на денонощието реално съществуващи, но невидими за очите ни, живи субекти. Оказва се, че ние живеем рамо до рамо с множество невидими форми, наречени от Боконе „критери” (същества). Човешките енергийни полета са изследвани и от академик Анатолий Охатрин. На направените от него фотоснимки се виждат отделяните от хора с натрапчиви мисли и силни преживявания снопове енергия, наречени „кластъри” (от англ. cluster - грозд, чепка, кичур, китка, храст). На снимките могат да се видят и финоенергийните паразити, привлечени от енергийните спадове и стремящи се да се внедрят в човешкото тяло.

  Нашето биополе, енергийният ни запас е нещо, което интересува същности от ниско ниво – енергийни паразити. Поглъщайки енергия през дупки и пробиви в биополето,

  те ни натрапват чужди мисли, манипулират ни с емоции,

  предлагат ни да решим проблемите си в общуването с околния свят за сметка на „мними любими” ни хора. Те нахлуват в нечий енергиен свят, без да се интересуват дали го желае или не притежателят му.

  Или може би не вярвате, че има енергийна връзка между света на хората и царството на тъмнината? Ако е така, би било жалко. Защото мисията на енергийните паразити е да получават, да се хранят с енергия „за чужда сметка“. И не е случайно, че самото словосъчетание носи в себе си емоционално негативна оценка.

  Енергийните паразити (енергопаразитите) не са абстрактно понятие, откъснато от живота, и съвсем не са някаква мистична разрушаваща сила, която преследва неудачниците и слабите духом. Едва ли единствената мисия на „тъмните сенки” е да нарушават енергийното поле на човека и да провалят живота му. Но обикновено те наистина присъстват в живота на човек в не особено добри за него периоди. Тогава

  по биополето на човека се появяват „тъмни петна”.

  Съществува, освен това, мнение, че енергопаразитите са особени биоенергийни фунии, през които по един особен начин енергията ви се сгъстява и изтича в тях. Има още една любопитна парапсихологична теория, според която енергопаразитът на финото ниво на тялото ни е сивият кардинал, който може да превърне човека в свой роб, в своя лична енергийна батерия, дори в свой слуга, който му доставя енергия, източвайки я от други хора. В този случай подвластният на енергопаразита може да причини болка на околните или да стане за тях източник на необясними страхове.

  Езотериците твърдят, че единственият начин „да се изтрият тъмните петна” е осъзнатото вътрешно очистване. Освобождаването от всичко, което ни лишава от радостта да живеем.

  Като начало трябва да направим всичко възможно финото ни тяло да спре да бъде гостоприемник на „неканени гости”. Настанилите се на „яслата ни” същности не само живеят за сметка на енергията ни, но и тровят биополето ни с вредните остатъци от собствената си жизнена дейност. Така че, спасявайки се от тях, ние решаваме проблема с екологичната чистота на тялото и душата си.

  Тук трябва да спазваме едно просто правило –

  не нахлувайте в чуждото психично пространство и не допускайте други да навлизат във вашето.

  Има още един начин – да се настроите на максимално висока честота и тогава за паразита ще бъде изключително трудно да влезе в енергиен контакт с вас, той няма да може да се възползва от енергията ви, защото тя просто ще го отблъсква. Ако успеете да направите това, ще можете да се докоснете и до други канали във висшето тяло на същността ви, откъдето ще получите нова, допълнителна защита, както и очистваща енергия.

  Из книгата на Андрей Миронов “Очистване от енергийни паразити”
  http://galatceq.blog.bg/hobi/2010/03/24/ochistvane-ot-energiini-paraziti-andrei-mironov.517167

  « Последна редакция: Май 27, 2010, 12:32:17 от chitta » Активен
  Victim
  Гост
  « Отговор #11 -: Юни 28, 2010, 15:10:49 »

  Да, след 4 години опити да се освободя от изключително силен осъзнат вампир това с представянето че съм в яйце което ме защитава и закодирането да не може никой да тегли енергия от мен и да е непробиваемо - проработи, вампира ме остави точно след седмица. И той самия не знаеше какво се случва стана още по-жесток, но след като физически вече неможеше да ме нарани, а аз не му се давах психически, се отказа точно за 1 седмица и отиде да си търси други жертви.

  Помолих и стари дървета в гората да ми дадат от енергията си за да възстановя моята.
  Здравето ми все още е разклатено но се надявам да се оправя, ако не друго поне вече не съм ядосана и депресирана.

  Вампира все още се опитва да контактива с мен но не прави вече опити да ме ядоса защото видя че резултата е нулев.

  Имайте предвид че не е нужно да сте с вампира физически близо. Той може да е на другия край на планетата и ефекта ще е същия.
  Активен
  ambela
  Гост
  « Отговор #12 -: Юли 12, 2010, 09:27:56 »

  Здрвейте Усмивчица За съжаление и на мен ми се случи,така че да започна да се срещам с един "вампир",което установих в последствие...Не бях добре запозната с материята и не ми се вярваше въпросната ми позната да е такава.Целия ми живот започна да се променя виждахме се всеки ден и постоянно ме обсебваше искаше да сме доста често заедно.След срещите си с нея се чувствах отпаднала и изключително емоционално и психически срината,а съм безкраен оптимист.. Та аз реших да пробвам мой си метод,за да се справя с нея на всяка нейна словестна и психическа атака бях в пълно противоречие с нея и усещах как я спирам и неможеше да ми влияе... Тя започваше да се прави на жертва и да се опитва да предизвика отново съчувствието ми,но не се поддавах.Реших да прекратя контактите си с нея и от няколко месеца живота ми коренно се промени и се чувствам прекрасно


  Искам да отбележа,че забелязах хората които си подбира "да смуче" са позитивни и емоционални хора.
  Активен
  bars_i
  Гост
  « Отговор #13 -: Август 17, 2010, 19:12:14 »

  Тук съм си у нас.
  Активен
  bars_i
  Гост
  « Отговор #14 -: Септември 10, 2010, 18:52:04 »

  Това е една малка част от тема, която искам да започна да пиша и винаги е предизвиквала интерес не само за последователите на окултизма, а за всички като цяло. Темата за вампиризма. Ще си кажете – какво има да се каже още? Всичко вече е открито и дори е в Интернет! Да, ама не точно, за вапирите може да се говори още много, проблемът е, че се тъпче само на едно и също място.
  Какво си представя човек като чуе думата вампир? Луд мускулест тип като “Блейд”, който върти меч и трепе събратя наред? Секси синеока мацка като Селин от “Underworld”, която се влюбва в противоположния пол (буквално) и пак трепе наред или аристократични мъжаги като Луи и Лестат от “Интервю с вампир”.
  Всъщност никой не знае, може би всичко зависи от годините, все пак и вампирите се влияят от времето и пространството, и те са подвластни на промените на вековете. Може би това е същината на проблема, но това ще е тема на друга история.
  Нека забравим обяснението на Леви за “Трансмутациите” и да приемем официалното твърдение, общоприето за вампирите. А именно, че тях ги има и са прокълнати заради едно или друго, души, обречени на самота, страх и вечен глад за кръвта на другите. А под другите влиза и семейство и приятели.
  Кои са най-култовите вампири в историята? Дракула (Брам Стокър), Байрон (Вампирът – Том Холанд), графиня Батори (легенди). И трите фигури са заслужили по един или друг начин догмата “Вампир”, било с жестокост, сатанизъм или разврат. Но забелязвате ли една малка подробност? И трите фигури са стъпвали на родна българска земя. За Батори нямам точни доказателства, но Дракула е гонил османците до Варна и дори според легенди е оставил потомци тук. Според други легенди е сътворил църква в покрайнините на Варна, в която е зазидал някаква тайна, но е факт, че Варна напоследък е окултната столица на страната.
  Лорд Байрон е обикалял Европа в търсене на вдъхновение, сила, отговори, а защо не и жертви. Говори се, че негови седалища са Италия (Венеция), Англия (Лондон) и Гърция, където намира “смъртта” си. Той все пак е идвал в България.
  И накрая излиза това, че сме посетени от едни от най-влиятелните фигури на мрака, а в нашата малка компактна страна няма нито един подаден сигнал за прояви на вампиризъм. Това ми се стори крайно странно и невъзможно, вярно е, че нашите медии се интересуват от Холивудските и ВИП събития повече от самия Холивуд дори. Иначе как ще ми обясните, че телевизия като CNN показа кадри на НЛО, което прелита докато новият президент на САЩ – Обама дава своята клетва, а ние тук май го пропуснахме. Но мисля, че е крайно време да се погледне и в друга посока. Затова се допитах до Интернет, за да проверя за някакви съобщения за нападение или поне изяви на вампири на наша територия. Нямаше! Тогава се допитах до нашия учтив (но докога ли?) администратор (става дума за BgPentagram - бел. на администратора ), дали няма да е наясно къде има вампири. И той ми даде сайта на данъчното. Обясних, че съм сериозна и чак тогава получих задоволителен отговор. Да кажеш, че си видяла вампир е даже по-зле от това да кажеш, че са те отвлекли извънземни, защото второто поне се води за модерно напоследък. Има няколко неща, които не може да се пропуснат. Първото е, че не всеки, който знае за някакви изяви на тези същества, ще седне моментално да го напише в някой форум. Второто е, че може и сам да не си повярва или просто да го пренебрегне като някакво странно събитие.
  В древността се е говорело изключително много за вампирите и странното е, че има и доказателства за всичко това. Прочетете дисертацията на Calmet по темата. А и Трансилвания е треперела в действителност от яростта на своя Бог.
  И ние сме пак назад. В България се е вярвало главно в три вида вампири. Първите са се хранели с торта на животните през нощта. Вторите са се наричали Дермини и са причаквали своите жертви в мелници и мазета. Третите са се появявали само по Коледа и се е считало, че това е духът на закланото прасе, някъде се казва и че това са таласъми. Като цяло това е вампирската история с нас. На мен това не ми беше достатъчно и реших да мина към някой изпитан вече метод. Разпитах баба ми дали не е чувала някаква легенда за вампирите и ето какво ми каза тя.
  Когато е била малко момиче останала вечерта сама в къщата. Родителите и се прибирали по тъмно от полето, но този път баща й влязъл уплашен и блед. Взел пушката и излязъл, без да каже нито дума. След малко майка й влязла и запалила кандилата, хванала я за ръката и й казали да се молят за здраве и дълъг живот. След малко и баща й се прибрал, но никой не й дал никакво обяснение. Минали няколко години и тя пораснала, но не забравила историята, тогава разпитала майка си и ето какво било станало. Когато се прибирали от полето, видели на средата на пътя съборена коза и над нея бил надвесен човек, който я е бил захапал за врата. Погледнал към тях и в тъмнината очите му светнали като на котка. Скочил изведнъж и побягнал към гората.
  Познавам баба си много добре и много се обичаме, тя не обича да си прави шеги особено с подобни истории, защото е дълбоко вярващ християнин. Така, че аз приемам историята за вярна. Поразпитах доста хора още и попаднах на други подобни истории. В нашата малка страна има някаква тайнствена сила и тя не се крие в “готически” облечените момиченца, които не знаят за  какво да се борят, но са най-готините. Нито във фалшивите “вампири”, които пият кръв и казват, че са вампири, но ще са първите умрели от заразена кръв вампири. Дано нямате нищо против да кажа думата “фейкове”. Ще се опитам да намеря някаква истина и да ви я представя така, че казвам край на 1-ва част!
  Очаквайте продължение…

   Алексей Воронов           
  Активен
  Страници:  [1] 2 3   Нагоре
  Отиди на:  


  Подобни теми:
  Заглавие Започната от Отговори Прегледи Последна
  публикация
  Агни Йога за вампиризма
  Езотерика
  Админ 0 1799 Последна<br />публикация Януари 08, 2010, 22:48:21
  от Админ
  Астрологията за вампиризма
  Езотерика
  Админ 0 1732 Последна<br />публикация Януари 08, 2010, 22:51:22
  от Админ
  Енергийната същност на вампирите
  Езотерика
  Админ 3 2101 Последна<br />публикация Февруари 11, 2010, 17:42:17
  от zaharisa
  Как да се браним от агресията на вампирите
  Духовни връзки и взаимоотношения
  Админ 7 3313 Последна<br />публикация Септември 28, 2010, 14:42:33
  от nia.boneva6
  Тайните номера на вампирите
  Езотерика
  Админ 2 1927 Последна<br />публикация Февруари 11, 2010, 15:33:36
  от zaharisa

  Бог е Любов и е в мен, аз съм Любовта и с Бога в едно цяло с вярата и упованието в Бога аз съм неговото най-достойно проявление, за което той ме обича и облича в ризница от Любов, която да ме пази и закриля от всякакви зли сили и вмешателства в живота ми и в мен самия! Амин
  Паник атака | Планински кристал - Кварц  © Copyright