Духовно развитие

          

Страници: [1]   Надолу
Сподели тази тема във Facebook Сподели тази тема във Facebook
Автор Тема: Лунни вампири  (Прочетена 2427 пъти)
Админ
Дидо
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 1131


 • Град: Варна
 • dean.radnev
  WWW
  « -: Януари 08, 2010, 23:16:27 »

  Чрез магнетичната си същност лунният вампир изсмуква и с тиха стъпка пренася чуждата енергия към себе си.

  Енергията на лунните вампири е хладна и влажна. Тя е противоположна на тази на слънчевитя. Известно е, че лунната енергия притежава силни магнетични качества. Лунните вампири вадят душата с памук, тихо и спокойно.

  Ако слънчевият вампир е “енергиен бандит”, лунният е “енергиен крадец”, двуличен и потаен. Пред хората лунният вампир е тъжен и нещастен, объркан в проблемите си. Той успешно се преструва на глух и сляп. Непрекъснато повтаря, че не разбира и няма отношение към това, което става около него. Той не се кара, не повдига глас, не се сърди, не желае да доказва себе си и да защитава позиции.

  Лунният вампир говори бавно и тихо. Той мънка, като по този начин умишлено изнервя околните. Но за съжаление хората са така устроени, че щом като някой не ги напада директно и не ги обижда в лицето, не успяват да намерят подходяш начин да отблъснат досадника, още повече когато този човек е “нещастен” и “искрено”, със сълзи на очи очаква съветите и помощта им.

  Лунните вампири са като мишките – тихи и не чак толкова опасни. Те не се обиждат лесно, дори могат да простят обидата и грубостта. Те винаги високо "оценяват дружбата” си с нас, защото са успяли да намерят ключа към сърцето ни и знаят как тихомълком, без излишни емоции и напрежение да отворят шлюзовете на енергийните ни канали.

  Лунният вампир обсъжда прблемите си с хората, но не чува нито един съвет. Той продължава да бъде еднакво печален всеки път, независимо колко пъти е разказвал преживяванията си. В това поведение по същество се крие истинската цел на лунния вампир. Да изнерви своя слушател, да го накара да му “писне” и да се зареди с енергията му.

  Извън дома и семейството си лунните вампири са “по-тихи от водата и по-ниски от тревата”, винаги мънкащи и шушукащи, но към близките си те са груби и жестоки.

  Като правило както на слънчевите, така и на лунните вампири е прсъщо двуличието.

  В обществото, пред хората те са великодушни, дори веселяци, но в къщи маската пада и вампирите лъсват в истинската си светлина – дребнави и нахални – различни от това, което са били преди няколко часа пред чуждите хора.

  Подобно на двуликия Ян вампирът показва ту едната, ту другата страна на своята личност в зависимост от обстоятелствата, в които се намира.

  При лунния тип хора настроението им е непостоянно, то често се мени. Не им достига вътрешна сила и опора на духа, които носят истинската Вяра и Воля. Този тип хора остро реагират на събитията около тях и бързо преминават от едно психическо състояние в друго, при което новото може да замести напълно старото. Ако са били весели и щастливи, минута след като са отреагирали  на отрицателен източник, от радостта и доброто им настроение може да не остане и следа.

  Тези хора не знаят, че вместо да изпадат в отчаяние и психически срив, трябва да си припомнят състоянието, в което са били преди малко.

  Лунните вампири са особено чувствителни на обиди, което ги прави още по-тежки за общуване.

  Радост на душата – това е чувството, което не достига и което е необходимо в живота на вампирите. “Не падай духом – ще сгрешиш!” – казва народната мъдрост.

  Лунните вампири често говорят за своите болести, като очакват съчувствие, но много често в замяна получават репликата: “Престани, писна ми от твоите болежки”. От тези думи те започват да страдат още повече.

  Моят съвет е – постарайте се по-често да сменяте впечатленията си. Ходете на театър, на изложби, разхождайте се в парка и в планината. Всичко това ще прекрати отрицателните вибрации на чувствата и емоциите от тежките думи, които сте получили и ще ви изпълни с чиста психическа енергия. Новата енергия ще пробуди духовния ви мир.

  Лунният вампир може да се познае по линиите на ръката. Техният цвят е жълт, кафяв или тъмнокафяв за разлика от линиите на здравия човек от лунен тип, които са безцветни или с цвета на тялото.

  “ЕНЕРГИЙНИТЕ ВАМПИРИ”
  Александър Александрович
  Превод от руски: Надежда Чехомска
  Редактор: Иванка Павлова
  Активен

  pluton
  ***
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 687


 • Град: Невинаги знам...
 • WWW
  « Отговор #1 -: Януари 08, 2010, 23:32:49 »


  настроението им е непостоянно, то често се мени. Не им достига вътрешна сила и опора на духа, които носят истинската Вяра и Воля. Този тип хора остро реагират на събитията около тях и бързо преминават от едно психическо състояние в друго, при което новото може да замести напълно старото. Ако са били весели и щастливи, минута след като са отреагирали  на отрицателен източник, от радостта и доброто им настроение може да не остане и следа.

  Четейки това описание, леко започвам да се плаша...  Когато съм сред много хора (ОСОБЕНО В МЕТРОТО И В ОГРОООМНИТЕ ТЪРГОВСКИ ЦЕНТРОВЕ), изпадам в подобни състояния... Това значи ли, че съм лунен вампир? Не мисля. По-скоро аз съм тази, която е кошче за душевни отпадъци...  Хората от обкръжението ми даже ме наричат "интелектуален психолог" (каквото и да значи това!).
  Активен

  Админ
  Дидо
  *****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 1131


 • Град: Варна
 • dean.radnev
  WWW
  « Отговор #2 -: Януари 10, 2010, 00:44:27 »

  scorpion, след като си кошче за душевни отпадъци и ти имаш нужда да се зареждаш с енергия защото не може само да даваш, трябва и да получаваш  и зареди това може да го правиш несъзнателно. Когато имаш рязка смяна на насроенията и това го таиш вътре в себе си, не оказва влияние на околните.

  Случвало ли ти се е докато разговаряш с някой, да се почувстваш толкова изтощена, че да ти се вие толкова силно свят и да изпиташ огромна нужда да полегнеш, докато отмине?
  Активен

  pluton
  ***
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 687


 • Град: Невинаги знам...
 • WWW
  « Отговор #3 -: Януари 11, 2010, 00:03:39 »

  Случвало ли ти се е докато разговаряш с някой, да се почувстваш толкова изтощена, че да ти се вие толкова силно свят и да изпиташ огромна нужда да полегнеш, докато отмине?
  Не, не ми се е случвало... Но аз се зареждам най- добре с подходяща музика, визуализация или сред природата, която ме заземява...
  Активен

  Еlsha
  Диди
  *****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 523


  « Отговор #4 -: Януари 11, 2010, 00:55:19 »

  scorpion
  Не си лунен вампир.
  Имала съм връзка с такъв, не само в метро и тнт., а на всякъде си беше такъв.
  Вечно се оплаква, може да се разреве за на-малкото нещо, може да го караш 2 дена да реве от смях и някой изведъж да реагира остро  казва: -ооо нищо не ми върви тези 2 дена са провал... Сълзи Сълзи Сълзи

  Само се оплаква, вечият нещастен живот, все страда, не вижда хубавото и когато направиш всичко възможно да му помогнеш, не те слуша, той си знае неговото. Накрая резултата е нервост и умора.

  Не мисля, че си такава. По прицип, когато човек е тъжен изсмуква другите(всеки е така). А що се отнася до обществените места, хората са много и ги усещаш, а отвориш ли се да ги усещаш се сваля защитата ти и е нормално да се чувстваш така.
  Активен

  Карма - КаРаМа - движение, живот, анализиране. Усмивчица
  giti
  Гост
  « Отговор #5 -: Януари 11, 2010, 01:19:49 »

  Лунен вампир беше майка ми. Самосъжалението е най-големият враг да знаете! От там е тръгнало всичко при майка, още като дете е почнала да се самосъжалява, че баща й я е зарязал и така... Дори се разболя от базедова болест сама. Татко, който е лечител на енергийно ниво, но не го практикува, разбираемо защо... та той я излекува. И аз помогнах малко с приказки, като с мнооогоооо гооооолямооо търпение, наложащо е при такива хора, й показах къде греши. Понякога вмъквах само думичка ей така, подсказвателната, защото знам, че ако не съзнателно, то подсъзнателно ще долови. А най-важното е посланието да стигне до съзнанието, от там нататък човек сам се променя... Лекарите още се чудят как е изчезнала болеста на майка ми. А тя изчезна в съшият ден в който я убедух, че трябва да прости на баща си- видях го с очите си.... От тогава изчезна и вампиризма й. Да знаете само колко много ни пречеше този неин вампиризъм, като бяхме деца с брат ми...ужас, не искам и да си спомням даже....
  Активен
  praiseyou
  Гост
  « Отговор #6 -: Януари 11, 2010, 05:26:48 »

   И аз имах до преди 3-4 месеца приятел, който усещах, че смуче енергия, но наистина го прави толкова прикрито, че самите инстинкти се притъпяват.. този човек ми беше приятел и то близък в продължение на 5 години, докато не започнах да усещам че буквално ми изпива енергията, като я заменя с неговата отрицателна енергия. Така го усещах вътрешно, но тогава още не вярвах на тези неща (по скоро не се интересувах). От както юни месец превъртях теста за индиго  Намигване и благодарение на хората в този форум (и майка ми) започнах да разбирам нещата по друг начин и така да се каже събрах сили да се откажа от това приятелство. Да си призная честно от тогава живота ми се промени на енергийно ниво, не мога да кажа точно какво но знам, че се чувствам много по-добре и много по-уверен в себе си. Този човек дори не искаше да разбере защо не сме вече приятели...
   Искам да вметна и нещо за мнението на Гити - от личен опит знам, че прошката е най-доброто лекарство, което освобождава.. толкова е просто, но за човек е много трудно да го осъзнае.. Когато човек прости на себе си, на близки, приятели, врагове и дори на напълно непознати за неща с които са те натоварили (или сам си си го направил), тогава човек върви само напред защото не е окован в белезниците на миналитер грешки.
   Извинявам се ако имам граматически грешки, но изпуснах 5ти клас и още не ми е ясно кое е подлог и къде се слагат запетайките  Засрамен
  Активен
  proxima22
  *
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 2

  « Отговор #7 -: Януари 11, 2010, 20:39:33 »

  Интересна тема!
  В момента и към мен се е привързал един лунен вампирник ...
  От месеци се опитва да насади вина у мен заради това че няма пари, че е нещастен, че се развежда...
  И непрекъснато реди "трябва ми комуникация (разбирай лаптоп)", трябва да съм мобилен (разбирай кола)... имам да взимам пари от ... ама не мога защото не мога да си задвижа проекта защото нямам ... комуникации, не съм мобилен... оф.
  Взех си беля на главата, съжалих го преди време и се примолих на приятеля ми да го вземе за две три седмици на работа, за да изкара малко пари и оттогава нямам мира. Всеки ден ми се обажда "шефке, здрасти", мрън - мрън, "ами това е", "с каквото мога ще помагам", "ама ми трябва кола, комуникация..." и така - с часове.
  И понеже се развежда за пореден път - психически тормоз за квартира и "сгодна женица", която да го приюти.
  От мен да знаете, най-могъщия начин за изсмукване на енергия и за манипулация е насаждането на вина за чужди неуспехи.
  Мда, засега не се поддавам на манипулациите и исканията да му търся "сгодна женица", да видим как ще се отърва.
  Активен
  pluton
  ***
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 687


 • Град: Невинаги знам...
 • WWW
  « Отговор #8 -: Януари 11, 2010, 21:54:57 »

  А що се отнася до обществените места, хората са много и ги усещаш, а отвориш ли се да ги усещаш се сваля защитата ти и е нормално да се чувстваш така.
  Да, точно в метрото ми е най-тежко... Толкова много и различни енергии, които ме карат да се чувствам ужасно! Дори сега, около час след като съм се прибрала и слязла от метрото, още ме боли страшно много в областта на третото око и на темето... Това с тези болки и преди съм си го имала, но от известно време се увеличава все повече и повече...  Някой може ли да даде съвети за защита, моля? Днес цял ден бях в равновесие, със изключение на времето сутрин и вечер, прекарано в метрото!
  Активен

  giti
  Гост
  « Отговор #9 -: Януари 11, 2010, 22:02:46 »

  Мила, не мисля, че болките са от изсмукване на енергията ти, ако е така би трябвало да те боли при сърдечната чакра и слънчевият сплит, стомаха и т.н. Помисли си добре за какво си мислила и дали не си си задала въпроси, които да са отпушили приток на енергия към третото око. Мен лично ме боли тогава, когато ми идва информация, или когато си пожелая сила и мъдрост. Като затворя очи виждам струя от 2 преплитащи се спирали във виолетов цвят. Едната спирала мисля е приток на енергия, а другата е излизащата от мен енергия в следствие на трескави мисли... Поне при мен е така, едва ли при другите ще е по-различно Хммм
  Активен
  zaharisa
  Човек, обикновен.
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 120


  « Отговор #10 -: Февруари 11, 2010, 04:13:18 »

  Здравейте.
  Предварително се извинявам, че не прочетох цялата ви статия...

  Имам съмнения, че е възможно самата аз да съм вампир.

  Аз имам две лица- също като Янус/Ян. И също- две настроения.
  Когато се събудя понякога "правилно" така да се каже.. има дни, в които кипя от енергия.. усмихвам се на хората.. и след като знам, че усмивката ми е заразна.. ами.. опитвам се да заразя колкото се може повече хора с нея- опитвам се да ги накарам хората да се усмихват заради мен- да ме забележат.
  Също така- се случва да се оплаквам, но рядко приемам съвети за това как да потръгнат нещата ми.
  Понякога имам чувството, че нарочно саботирам всичко хубаво в живота си.. и когато някой се опитва да ми покаже, че ме обича.. аз.. нарочно се опитвам да го прегазя, защото... не вярвам, че някой би ме обикнал.. точно мен. Провалям се- без причина- въпреки това, когато разбера за успеха на провала си- се чувствам зле и изпадам в депресия.

  Дори, когато се старая да не го правя- имам чувството, че винаги натъжавам хората около мен.

  --------------------------------
  Също така бих искала да ви попитам за няколко неща,в живота ми, които.. се чудя се дали биха могли да бъдат вид вампиризъм:

  1. Веднъж се сприятелих с едно момиче по интернет, с което имахме сходни интереси и сходни имена. След като отидох с нея на кафе забелязах странни симптоми (забелязах ги още по време на разговора ни и тъй като вече ми беше известно, че същетсвуват енергийни вампири си взех- нещо като бележка наум... ). По време на разговора си с нея започнах да се чувствам не-особено добре и не можех да се сетя за правилните думи- опитвах се да мисля добре, но някак си- не се получаваше. Като забелязах това- през ума мина на шега мисълта, че тя може да е енергиен вампир- засмях се на себе си- и после й се усмихнах ("Ха да те видим вампире! Няма да ти позволя да изсмучеш енергията ми"- но това си го мислех на ум- като някаква шега, а не като реалност- затова седях като нея- и й се усмихвах- предизвикателно)... Както и да е- през цялото време от едно време на разговора ни нататък- не се чувствах добре- накрая успях да я убедя да си тръгна под предтекст, че имам работа. Тя не искаше да си тръгна. Искаше да ме изпрати до спирката- макар че бях в различна псока.. и въобще...се държеше така- като че ли не искаше да ме пусне. Макар че понасям жегите добре (в онзи ден си беше жега , но в кафето беше хладно, а от него до спирката имаше около 5 мин. път ходене пеша- наистина близо) -докато пътувах в трамвая- видях лицето си през стъклото- лицето ми имаше тъмночервен- към лилав цвят  и беше странно подпунало- освен това.. ме болеше- по принцип имам кожа, която почервенява, но става дума за малки пространства около бузите- а това беше цялото ми лице (цялото му пространство..без празно място- без бяло- все едно носех грозна маска). Цялата му повърхност. Усещах я странно.. и също- едвам се завлякох до нас, защото не се чувствах добре изобщо. После- не помня, лежах почти цял ден, но въпреки това се чувствах ужасно уморена и ми беше лошо. (Когато на другия ден се събудих вече бях по-добре)...


  2. Сън.
  става дума всъщност за един сън, който беше.. ами много реален- сънувах някакво същество, което ме напада- всъщност- сънувах, че ме нападна през нощта в стаята ми- докато спях- то започна да изсмуква енергията ми от лявата страна на тялото ми така, че не можех да я движа- беше парализирана . Можех да движа почти само дясната си страна- но бавно усещах как и тя се губи.......... ... ... ... .. както и да е.. сънувах и избавянето си от това същество- след което отворих очи и се намирах в съвсем същата среда, както в съня ми.


  3. От статията ви за семейния вампиризъм, която прочетох... помислих си, че е възможно баща ми да е вампир- без да го съзнава. Той постоянно ревнува майка ми (макар че тя не мърда от вкъщи, така че- осмелеелявам се да отбележа- си е съвсем без основание)- казва тежки думи по адрес на сестра ми и по някаква причина- се забавлява, когато ме кара да се заяждам с него- и да се ядосвам.
  Също така- преди известно време беше болен от нещо- не спираше да ни обвинява за болестите ("Вие ме разболяхте!") и забелязах, че.. понякога- проявявам същите признаци като него.. на.. ами.. прехвърляне вината върху другите- агресия чрез думи. Възможно ли е вампиризмът да е наследствен- от баща на дъщеря (в случая) или да се.. мхм.. научава (Смея да отбележа по този повод, че е доста възможно- баба ми по бащина линия и чичо ми по същата линия също да са вампири.. и.. ами в семейството.. .. възможно ли е вампиризмът да е..семейна черта?)

  Възможно ли е.. аз да съм вампир?. Възможно ли е аз и баща ми да сме 2 вампира, които се опитват постоянно да взаимооткраднем енергията си (а мама бедната да е по средата?)
  Активен

  "Бъди самият ти промяната, която искаш да видиш в света. "- Ганди
  delfin
  Гост
  « Отговор #11 -: Февруари 11, 2010, 17:00:37 »

  Захариса, всички хора по един или друг начин си разменяме енергии. Когато сме в къщи, когато сме навън - при всякакви положения. Всичко е едновременно на различни нива. 
  Активен
  zaharisa
  Човек, обикновен.
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 120


  « Отговор #12 -: Февруари 11, 2010, 17:45:48 »

  Захариса, всички хора по един или друг начин си разменяме енергии. Когато сме в къщи, когато сме навън - при всякакви положения. Всичко е едновременно на различни нива. 

  Плезещ се Плезещ се Плезещ се_ Толкова много изписах...  щеше ми се да ми отговориш малко по-конкреттно. Въпреки това- благодаря за отговора.
  Активен

  "Бъди самият ти промяната, която искаш да видиш в света. "- Ганди
  Страници: [1]   Нагоре
  Отиди на:  


  Подобни теми:
  Заглавие Започната от Отговори Прегледи Последна
  публикация
  Към вас вампири
  Езотерика
  Админ 2 1328 Последна<br />публикация Февруари 11, 2010, 11:14:30
  от zaharisa
  Вампири съседи
  Духовни връзки и взаимоотношения
  Админ 3 2665 Последна<br />публикация Март 10, 2011, 14:25:42
  от Sentinel
  Вампири на работното място
  Езотерика
  Админ 0 1429 Последна<br />публикация Януари 08, 2010, 23:15:25
  от Админ
  Слънчеви вампири
  Езотерика
  Админ 2 1785 Последна<br />публикация Юни 28, 2010, 14:48:30
  от Victim
  Слънчеви и лунни вампири
  Езотерика
  Админ 0 1455 Последна<br />публикация Януари 08, 2010, 23:19:26
  от Админ

  Бог е Любов и е в мен, аз съм Любовта и с Бога в едно цяло с вярата и упованието в Бога аз съм неговото най-достойно проявление, за което той ме обича и облича в ризница от Любов, която да ме пази и закриля от всякакви зли сили и вмешателства в живота ми и в мен самия! Амин
  Паник атака | Планински кристал - Кварц  © Copyright