Духовно развитие

          

Страници:  1 2 [3]   Надолу
Сподели тази тема във Facebook Сподели тази тема във Facebook
Автор Тема: Сакрална геометрия  (Прочетена 10761 пъти)
nia.boneva6
Гост
« Отговор #30 -: Август 05, 2010, 08:07:37 »

Здравей, добре дошла!
Активен
Престолски
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 425

« Отговор #31 -: Ноември 09, 2012, 18:56:55 »

Първото измерение е една проста линия.
Второто измерение е квадрат.
Третото измерение е куб.
Четвъртото измерение е тесаракт.
Петото измерение е пентеракт.

    Нашето възприятие в момента се намира в третото измерение. Има много и различни фигури които участват в устройството на всичко което виждаме. Като за начало си представете един куб, в този куб(и в рамките му) могат да се образуват много фигури, както триизмерни така и двуизмерни.

Ще поставя в куба тетраедър:

Това е тетраедър който се формира в рамките на куба.
 
  В двуизмерен вид фигурата образува формата на звездата на Давид или така наречената хексаграма. В три-д получаваме тетраедър.
Следващата фигура в три-д, е пресечен куб:Това е най-обикновен куб, само дето ъглите му не са там където сме свикнали да ги виждаме. В две-д можете да го видите като осмоъгълник.

Следвщата фигура е кубоктаедър:


Забележете че двуизмерния му вариант не е един, можем да го видим като петоъгълник, осмоъгълник или квадрат, в зависимост от перспективата ни.

Ето какво съкровище се получава когато съберем тези три куба:


    Нашата вселена(материя, маса, тъкани, реалност), се състои от форми като тези. Създателя е внесъл в телата ни цялата свещена геометрия на Вселената.

    Меркаба или тетраедър е триизмерна форма на хексаграма. Този знак има много значения които са му придавани още от древността. Ще назова само няколко от тях. Вярват че този знак действа като махало чрез което можем да насочваме мисълта си, също така и като духовен двигател. Триъгълникът който сочи нагоре, олицетворява женското начало, триъгълника който сочи надолу - мъжкото. Тетраедъра и хексаграмата могат да бъдат разглеждани като символ на съюза между мъж/жена, Бог/Богиня или като самата Вселена.

    Геометрията е езикът на вселената, геометрията е азбуката на Създателя. Когато използваме свещената геометрия или геометрията в нашата религия, метафизика, мистицизъм, духовност, ние се опитваме да се свържем с източника си или по-точно да осъзнаем тази си връзка.

    С това знание и едно просто разбиране на геометрията, можем да лекуваме всичките си болежки, болести и ядове. То показва начина по който вселената е конструирана и не само, показва също как са конструирани всички живи същества. Когато се научим да резонираме с тази геометрия, ще бъдем много по-близо до Него - Създателя.

    С това просто разбиране за геометрията, човек може да проумее силата на Вселена-азбуката на Създателя и начини да отключи дълбокото познание в себе си, да възприеме една по-завършена теория за измерението в което живее.

    Светът е много голям (триизмерният), но много лесен за разбиране. Ако тук имаме проблеми с разбирането му, какво остава за четвъртото измерение, ами за петото? Вселената ни е супер логична, много простичко направена и в същото време силно комплексна, тази комплексност се състои именно в простотата й.

    В живият организъм има много системи и органи, този жив организъм е много сложен, но все пак се състои от много прости части: клетки, съединения, протеини, химикали... после атоми... - сложността е създадена от простотата.

    Когато гледаме геометрията на света в който живеем и виждаме основните му форми, ние разбираме цялата вселена и осъзнаваме че можем да се ползваме от цялата й мъдрост, защото тази й мъдрост е навсякъде.
« Последна редакция: Ноември 09, 2012, 19:25:59 от Житара » Активен

☺ ∞♥ oNe レo√乇
Страници:  1 2 [3]   Нагоре
Отиди на:  


Подобни теми:
Заглавие Започната от Отговори Прегледи Последна
публикация
Пророчествата на Слепия Ембрион...начало...
Послания
lessus 12 2996 Последна<br />публикация Декември 11, 2010, 18:58:32
от lessus
Силна енергия от главата ми. « 1 2 »
Моите сънища
prikazka 29 3540 Последна<br />публикация Април 27, 2011, 20:31:52
от sunsea
С какво Сахаджа йога е по различна от другите системи в йога ? « 1 2 ... 8 9 »
Йога
sahaj 123 6459 Последна<br />публикация Май 17, 2011, 02:53:02
от mengel
Предложение за темата "Кратък урок по граматика".
Съобщения / Предложения и оплаквания
nia.boneva6 4 1379 Последна<br />публикация Юли 06, 2011, 15:08:09
от nia.boneva6
Егото - или кой е сатаната?
Духовни учения
Aliya 2 1255 Последна<br />публикация Март 05, 2012, 16:29:48
от Aliya

Бог е Любов и е в мен, аз съм Любовта и с Бога в едно цяло с вярата и упованието в Бога аз съм неговото най-достойно проявление, за което той ме обича и облича в ризница от Любов, която да ме пази и закриля от всякакви зли сили и вмешателства в живота ми и в мен самия! Амин
Паник атака | Планински кристал - Кварц  © Copyright