Духовно развитие

          

Страници: [1]   Надолу
Сподели тази тема във Facebook Сподели тази тема във Facebook
Автор Тема: Индигота или духовни учения?  (Прочетена 1632 пъти)
Ariam
Ariam(Маха Оръга)
****
Неактивен Неактивен

Публикации: 1230


« -: Ноември 25, 2013, 04:59:01 »

Този сайт тръгна, като място за различните.Място където да намерим утеха от неразбиращият ни свят.Място където да срещнем различни индивидуалисти, неподчинени, необременени, опознаващи себе си чрез себе си и чрез опознаването на другите.Този сайт се нарича индигота.ком...?!
От доста време тук се обсъждат теми свързани с духовното израстване, с връзките между хората, с нови изживявания, необикновени или просто теми за разговор.
От едно известно време, обаче започнаха все по-малко индиготата да се толерират.Преди всеки новодошъл питаше "аз индиго ли съм?!", "аз различен ли съм?", "аз имам ли нещо което другите нямат?" - и това ми харесваше..Хората тук проявяваха индивидуалност, изучаваха себе си, измисляха си термини.Имаше готини, имаше не толкова готини, имаше избухливи, непримирими, бунтари....Къде са сега тези хора?!
Няма ги.Какво има сега тук...Семинари, лекции, курсове, светлина, любов, слънца и теми за мачовците  Ухилен
Сайта очевидно наблегна на източните учения и практики, както и на ню ейдж вълната, разбира се и индигота са от нея, но...Разликата е, че ню ейдж преди беше безплатен и подтикваше към себе изучаване, което е полезно.Сега ню ейдж е машина за пари..поредната....аурата ти се мери в пари, жизнената ти енергия се мери в пари, това колко си извисен се мери в курсове, които се мерят в пари, защитата на ментално ниво се мери в пари, за да ти направят доброто ти искат пари.....
Ученията...безброй са да ги изброя, но изкачат все нови неизследвани гурута с безброй мъдрости....накрая хората решили да погледнат така са се закачили, че живота им се превръща в безкраен блуждаещ поглед , който изпуска себе си без да е тръгнал на някъде....
Този сайт вече не е същия много от старите го знаят, хората тук вече не са същите...тук вече не изследваме, тука само се дискутира кой гуру , кое учение и кой цитат са по-добри.Мисленето се загърби тотално.Вие сте марионетки...Вие не мислите.Вие чувствате това което ви казват да чувствате, вие не се познавате, вие се заблуждавате, че сте това и онова но вас ви няма.Време е да се замислите, кои сте вие всъщност, какво от себе си пропуснахте и на къде сте тръгнали...!

Време е да спрете да гледате в другите учения и да се научите сами!Това което ви помага..семинар, курс, практика дали ви помага наистина?!Това ли сте вие които сте...наистина ли?!
Нима не знаете , че вътре във вас ви чака цял неизследван свят, който наистина съм убедена, че не познавате!
Защо винаги опитвайки се да бъдем различни ставаме еднакви..нима в това се изразява цялото?!
Знаете ли изобщо как действа тази вселена...знаете ли колко от термините които знаете са заучени и приети точно от вашият ум който така упорито отричате..нищо не знаете!Не можете да се погледнете от страни и не искате, точно в този измислен свят вие избягахте и там ви е много по-лесно.
Иска ми се да видя индиготата, които наистина бяха индигота, иска ми се да видя хората, които смееха да вярват на собствените си сили без да се съмняват в тях, без да четат книгите, които предлагат "по-лесен вариант".
"Израсни за 3 секунди от човек в кристал- 8 лесни стъпки!" - звучи като готварска книга за мозъци!
Толкова ми е мъчно за много хора тук, толкова ми е мъчно......
Активен
Kissing You Good Night
***
Неактивен Неактивен

Публикации: 448


 • Град: Варна
 • zdr kp животче, вървиш ли?

  « Отговор #1 -: Ноември 25, 2013, 16:35:58 »

  Не знам дали забеляза, ама и аз започнах много здраво да се майтапя с всичко, което се говори из форума. Не заради друго, а защото виждам, че вече всичко издиша - семенарите са само върха на айсберга. Имаше някои нарушения на правилника на форума, които определено ме издразниха - например темата "Мъжете по-задръстени ли са от жените?". Аз изядох автора на темата с парцалите, че не бях ял и бях се изнервил доста вече, но темата даже още си стои. Лошото е, че Дидо, който ми беше споделял, че презира от все сърце всички костюмари и меринджеи, накрая въртя-сука, ама се вля в техните редици. Сори, ама той като човек ми се девалвира отвсякъде - човек, който предава идеалите си, не би могъл да има моето уважение. Дори и ако е "за да има какво да се яде". Даже това не е смислено оправдание да предадеш идеалите си.

  Колкото до тези комерсиализми с аурата....
  За тези пичове с камерата - специален поздрав:

  Аз виждам аурата без камера и без да искам пари. Единствено дето ползвам едно Nescafe 3in1 Strong като консуматив, но толкова. Повече не ползвам. Ако някой ми даде нещо - пари, подарък, казвам: "Нека да ти е от сърце!"

  А това за книгата... Разсмя ме - наистина, който я е написал, явно се е чудел как да си загуби времето, като изкара пари за това и загуби времето на ред други хора....
  Активен

  Повърхностната температура на атмосферата на Уран е -225°С. Или с около 45° повече от тази на сърцето и душата ми
  Wolfgar
  Огън, защото сега съм огън!
  ****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 100


 • Град: Ямбол
 • Път - не е пред теб, а около теб!

  « Отговор #2 -: Ноември 26, 2013, 09:28:46 »

  Единственото което мога да кажа в случия:
  Обичам ви вас двамата! Усмивчица
  Активен

  "Ето да вземем теб - ти си прост... не умствено разбира се ... ама се правиш на сложен ... сигурно за да си по-интересен на себе си ... Веселяк"
  Ru Alfa
  ****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 315


  « Отговор #3 -: Ноември 26, 2013, 15:53:41 »

  Хм да хубава темичка, и аз не виждам защо всеки трябва да прави нещо и да се съгласява, само защото другите го правят, все едно група роботи без собствено мислене, ами хубаво е да запазим индивидуалността си, все пак аз цял живот ми казват, че съм различна и че не съм нито от тоя, нито за тоя свят, ама какво ми пука, мисля различно, говоря и действам различно, понякога се опитвам да приема мнението на другите, защото от своята гледна точка всеки е прав сам за себе си, с изключение случаите, в които съм убедена в правотата си, обаче не виждам защо трябва да се съгласявам с нещо написано, казано и т.н. и да се превръщам в поредния клатушкащ се пингвин. Говоря принципно за света наоколо.
  Активен
  Kissing You Good Night
  ***
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 448


 • Град: Варна
 • zdr kp животче, вървиш ли?

  « Отговор #4 -: Ноември 26, 2013, 16:35:51 »

  Така е, Ру, но не виждаш ли, че сега всичко се върти около глупости от калибъра на тази напудрена колективна медитация, темата за мачовците и мъжкарите, разни други такива.... Аз като се включих към форума, всичко беше съвсем различно и доста по-весело и динамично - имаше срещи, даже едната година ходихме на Джулай. От 26-08-2012 във Варна срещи не правим, макар че поне пет-шест пъти все се стягахме и все нещо ставаше, че не сме можели. Измислят си разни алогични оправдания, вместо да кажат, че просто не им се идва на срещите. Ей това много ме ядосва - то си личи от 38925729865385988273654982759825759823759237592375092572751750 километра, че не ти се идва, защото ти е тъпо, ама си измисляш някакво смотано оправдание да не дойдеш.
  Пък и Дидо - сега прави разни семенари, а едно време казваше, че презира костюмарите и печалбарите, че е егати и идеалиста... Сега виждам как марширува в такт с другите костюмари и пласира разни истини, които са къде негови фантасмагории, къде разни рециклирани стари манджи.... Жалко, всичко се изкривява по един изключително жалък и малоумен начин. Даже сега започнаха да спамят едни ботове. На Тоддо - шапка му свалям - маха ги, но не мисля, че е особено занимателно да четеш на някакъв развален френски за колани на "Гучи", които вървели по 4,33$ парчето в Шанхай.

  Ей това стана - форума просто полека-лека се превърна от "Център за духовно развитие" в най-обикновено махленско кафене, където всеки си ръси простотиите и всички врякат, без да чуват другия. Както казва многоуважаемата ми и изключително мъдра баба: "Едно баба си знае, едно баба си бае!".
  Активен

  Повърхностната температура на атмосферата на Уран е -225°С. Или с около 45° повече от тази на сърцето и душата ми
  Ariam
  Ariam(Маха Оръга)
  ****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 1230


  « Отговор #5 -: Ноември 27, 2013, 04:17:58 »

  Борко дай да не наблягаме само на Дидо..в крайна сметка той така си е преценил за себе си..
  Става дума не само за него аз виждам пропагандата и на доста други семинари и медитации и какви ли не курсове за адски много пари....Съвсем реално не вярвам в действието енергийно на тези неща.Вярвам, че вкарват на хората подсъзнателно идеята, че се чувстват по-добре, но не мисля че го правят реално....Това ме дразни!
  И да форума беше много по-активен, имаше хора които наистина помагаха със съвети, а сега ако се появи някой объркан индивид..какво получава насреща..Няма помощ от никъде.Аз бих помогнала с каквото съм компетентна, но реално съм най-компетентна за себе си...
  Хората които можеха да помогнат сега ги няма всички тези извратености тука ги изгониха по един или друг начин и малко по-малко останахме ние  Тъжен  колко сме...и не мисля,че имаме опита да помагаме на всички.
  Просто личните изживявания много назад останаха в цялата история, много е жалко.
  И да Ру е права...и аз не искам да се клатя като пингвин...
  Активен
  Ariam
  Ariam(Маха Оръга)
  ****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 1230


  « Отговор #6 -: Ноември 27, 2013, 04:20:12 »

  И аз те обичам Волфи
  Активен
  Ru Alfa
  ****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 315


  « Отговор #7 -: Ноември 27, 2013, 12:19:04 »

  « Последна редакция: Ноември 27, 2013, 13:16:59 от Ru Alfa » Активен
  Ru Alfa
  ****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 315


  « Отговор #8 -: Ноември 27, 2013, 12:38:22 »


  Така е, Ру, но не виждаш ли, че сега всичко се върти около глупости от калибъра на тази напудрена колективна медитация, темата за мачовците и мъжкарите, разни други такива....

  Ами виждам че не само във форума се въртят подобни теми, въобще интереса към несъществени неща е доста по-голям от неща, които в действителност са важни и трябва да ни занимават. Тези теми във форума за колани на Гучи и подобни, аз предполагам, че са спам, който трябва да се блокне по някакъв начин.

  Става дума не само за него аз виждам пропагандата и на доста други семинари и медитации и какви ли не курсове за адски много пари...

  Относно семинарите и подобни лекции, аз се питам ако искаш да помогнеш ще намериш начин без пари да го правиш, нима някога Исус е искал пари. Общо взето живота е превърнат в елемент на покупко-продажбата, а мисленето ни е докарано до стадно чувство, където като изблее някой и всички тръгват напред с рогата.
  Активен
  Kissing You Good Night
  ***
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 448


 • Град: Варна
 • zdr kp животче, вървиш ли?

  « Отговор #9 -: Ноември 27, 2013, 13:08:49 »

  Борко дай да не наблягаме само на Дидо..в крайна сметка той така си е преценил за себе си..
  Става дума не само за него аз виждам пропагандата и на доста други семинари и медитации и какви ли не курсове за адски много пари....Съвсем реално не вярвам в действието енергийно на тези неща.Вярвам, че вкарват на хората подсъзнателно идеята, че се чувстват по-добре, но не мисля че го правят реално....Това ме дразни!
  И да форума беше много по-активен, имаше хора които наистина помагаха със съвети, а сега ако се появи някой объркан индивид..какво получава насреща..Няма помощ от никъде.Аз бих помогнала с каквото съм компетентна, но реално съм най-компетентна за себе си...
  Хората които можеха да помогнат сега ги няма всички тези извратености тука ги изгониха по един или друг начин и малко по-малко останахме ние  Тъжен  колко сме...и не мисля,че имаме опита да помагаме на всички.
  Просто личните изживявания много назад останаха в цялата история, много е жалко.
  И да Ру е права...и аз не искам да се клатя като пингвин...

  Тези платени семенари са нещо подобно на една македонска карикатура, където имаше надпис: "Пробаj колку си глуп!", отдолу отвор за банкноти и надпис: "Ставите 200 евра". Човека пуска 200 евро и на екрана на машината се изписва: "Е па си многу глуп!". Това са и семенарите.

  Някой от вас не забеляза ли, че пиша не за семИнари, а за семЕнари - все едно те осеменяват идеологически, като в добрата стара НРБ и кръжоците по идеологическа подготовка и АОНСУ-тата.

  Просто в масата случаи си плащаш, за да ти каже някой меринджей, че нещо, дето си го знаеш от на Адама дядовите младини, си е баш така - като в оня виц:
  Цитат
  - Аве докторе, нещо ми има на крака!
  - Я, събуй си краката да видя...
  след малко:
  - Уф бе, човече, краката ти вонят зверски! Не може да се диша!
  - Абе то и джипито ми каза така, ама реших, че трябва да ми го каже и специалист.

  Та със семенарите е баш така. Лошото е, че всички се повеждаме по тази стръв, че ще си оправим живота като с магическа пръчица.

  Дори и в приказките юнака трябва да сбори халата, да освободи царкинята, да се потруди преди да вземе половината царство. Даже там има полагане на усилие от героя, че да си завоюва щастието. Не му го донасят с "Еконт" и да става щастлив срещу един подпис.
  Активен

  Повърхностната температура на атмосферата на Уран е -225°С. Или с около 45° повече от тази на сърцето и душата ми
  Me.Racle
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 117


  Silence in action

  « Отговор #10 -: Ноември 27, 2013, 14:14:01 »

  Вярно е, че форума преди беше наистина интересно и по-приветливо място от сега.
  Доста интересни и мъдри(за мен) хора участваха в дискусиите.. и сякаш бяха като семейство, пък сега не знам какво става.. Някой се махнал, защото не му харесали хората, другия се дразнил от нещо си, третия го дразнят ниските ни вибрации  Затъпяване . Изглежда всеки мисли за себе си и как да задоволи моментното си неразположение, което е нормално естествено...

  За тези семинари искам да изразя моята гледна точка, ограничена или не.

  Тези семинари, вече са превърнати в един вид бизнес, естествено не всички, но по-голямата част.
  Да се искат пари не е толкова Зло, колкото изглежда отстрани. Някои хора предпочитат това да е тяхната работа и да се специализират в областта, която им е интересна и да си изхранват прехраната чрез това. Не всеки един, ще намери полза от семинар, но има такива, които ще я намерят, всеки сам решава дали да го посети или не. Естествено "Гурувците", които са наизустили нещо и искат пари срещу "преписаният" си продукт няма да прокопсат, с времето хората, ще разберат що за стока са и този човек просто, ще си провали името.

  Всички знаят, че обединени ние сме по-силни, обаче хората, които си тръгнаха явно имат с кой друг да общуват по начина, по който го правеха тук преди..
  И сега новодошлите просто попадат на поредния форум със езотерична литература Good Job!
  Активен

  A better YOU means better YOUniverse !
  Страници: [1]   Нагоре
  Отиди на:  


  Подобни теми:
  Заглавие Започната от Отговори Прегледи Последна
  публикация
  Висшите духовни йерархии « 1 2 3 4 »
  Езотерика
  Ich 47 3868 Последна<br />публикация Декември 26, 2010, 09:43:32
  от Ich
  Духовни същества
  Езотерика
  johny 6 1676 Последна<br />публикация Май 15, 2011, 17:06:53
  от johny
  Духовни апокрифи
  Духовни учения
  Paladin60 3 1266 Последна<br />публикация Февруари 20, 2011, 16:38:09
  от Paladin60
  Духовни всемирни братя
  Духовни учения
  Evolution 0 971 Последна<br />публикация Май 06, 2011, 00:37:05
  от Evolution
  Генерал Алексей Савин казва че няма деца индигота и кристали ...
  Всичко относно индиготата
  Свързан 4 1597 Последна<br />публикация Февруари 27, 2013, 13:29:43
  от Kissing You Good Night

  Бог е Любов и е в мен, аз съм Любовта и с Бога в едно цяло с вярата и упованието в Бога аз съм неговото най-достойно проявление, за което той ме обича и облича в ризница от Любов, която да ме пази и закриля от всякакви зли сили и вмешателства в живота ми и в мен самия! Амин
  Паник атака | Планински кристал - Кварц  © Copyright