Духовно развитие

          

Страници: [1]   Надолу
Сподели тази тема във Facebook Сподели тази тема във Facebook
Автор Тема: Живата храна!  (Прочетена 7780 пъти)
giti
Гост
« -: Януари 08, 2010, 00:18:21 »

Предполага се хората са създадени, за да живеят повече от 150 години, но ние храним телата си по начин, който бързо ни унищожава. Няма се предвид само физическата храна, но и нашите мисли, чувства, дишането и т.н
Ако се стремим към по-висша енергия и в същото време консумираме храни, които ни ограбват от тази енергия няма да стигнем до никъде. Трябва да преоценим всяка енергия, която по навик допускаме в своето енергийно поле, особено храната, и да избягваме всичко, освен най-доброто, ако искаме енергийните ни полета да бъдат устойчиво силни.
Когато физическото тяло умре – – клетките на тялото веднага губят своята вибрация и химическият им състав става киселинен. Това състояние на киселинност е сигнал за микробите в света – вируси, бактерии и гъбички – че е време да разложат тази мъртва тъкан. Това е тяхната работа във физическата вселена – да върнат тялото обратно на земята. Когато телата ни се лишат от енергия поради различни храни, които консумираме, ние ставаме податливи на болести. Колкото повече киселинни вторични продукти от храната се натрупват в организма ни, толкова по-преимуществено киселинен става основният състав на тъканите. Един или друг микроб се появява, усеща тази киселинна среда и си казва: „О, това тяло е готово за разложение”. Ако ние започнем да наподобяваме тази киселинна среда, тоест мъртвото състояние, тогава започваме да ставаме обект на атака от всякакви микроби. Всички човешки болести са резултат на подобна атака. Така Вредните храни могат да понижат вибрационното ни равнище до степен, в която природата е принудена да започне да връща нашите тела към земята. Микробите само вършат онова, което вършат. Храните, които създават киселинна среда, са истинската причина.
Ето защо един от основните аспекти на чистия живот е храненето с жива храна.
Активен
giti
Гост
« Отговор #1 -: Януари 08, 2010, 02:27:47 »ФОРМУЛА НА ВИСОКОЕНЕРГИЙНОТО
ХРАНЕНЕ

1. УСТАНОВЕТЕ СВОЯТА ВЛАСТ
НАД ХРАНЕНЕТО

Бъдете гъвкави: няма хранителна философия, която да е подходяща винаги и за всекиго.
Запознайте се в принципите на програмата "Сила за живот" на Харви и Мерилин Даймънд.
Има време за всичко: и за строга диета, и за празнуване край масата. Диетите са временно решение, а временните решения водят само до временни резултати.
И още:
· Дъвчи, дъвчи, дъвчи! Спестявате храносмилателни ензими, облекчавате работата на стомаха, отслабвате.
· Хранете се редовно. Не допускайте да ви прималее от глад. Създайте своя хранителен режим. Помнете, че от 4 часа сутрин до 12 часа на обяд протича естествения цикъл на очистване на организма. Не го претоварвайте с храна, дайте му жива вода - пресни плодове и плодови сокове. От 12 на обяд до 20 часа вечерта организмът приема храна. Осигурете му енергизиращ обяд и лека вечеря. От 20 часа вечерта до 4 сутринта храната се усвоява. Уважавайте естествения цикъл, оставете организмът да си свърши работата, за да извлече максимална полза от храната.
· Яжте по малко. Непременно започвайте със салата от пресни зеленчуци. Бенджамин Франклин казва: "Ако искате да живеете дълго, яжте малко." Според Луиз Хей има само една диета - диетата на положителното мислене. А за шотландците тайната на здравословното хранене се крие в две думи: "Малко и спокойно."
· Стремете се храната ви да е максимално проста. Привържениците на простата храна живеят по-дълго и по-добре.
· Освободете се от чувството за вина заради храната. Не съдете себе си; не съдете другите.
· За да постигнете целта си, изпълнете се с очакване на успех: ние винаги получаваме това, в което вярваме.

2. ПОДДЪРЖАЙТЕ ЧИСТО ДЕБЕЛОТО ЧЕРВО

Чистотата на вътрешните органи и здравето вървят ръка за ръка. Неусвоената храна води до наднормено тегло и констипация, а тя не винаги е приоритет на дебелото черво.
· Констипацията на дебелото черво натоварва тялото с допълнително тегло и токсини.
· Констипацията на артериите води до сърдечни пристъпи и мозъчни удари.
· Констипацията на лимфната система създава предпоставки за рак, вкл. на гърдата и лимфоза.
· Констипацията на белите дробове и бронхите води до рак, пневмония, астма, алергии и туберкулоза.
· Констипацията на черния дроб и бъбреците води до камъни, цироза, дисфункция. Без дезинтоксикацията, за която отговаря черния дроб, човек може да живее само няколко часа.
Почистването на организма се постига, като веднъж на ден ядете жива храна - пресни плодове и зеленчуци, както и богати на фибри зърнени храни и варива. Така винаги ще имате висока енергия и ниско тегло. Тайната е в ензимите.

3. ОСИГУРЕТЕ СИ ДОСТАТЪЧНО ЕНЗИМИ

Ензимите (ферментите) са носители на жизнената сила. Те са животът в действие, мярката за живот, те "заквасват" храната с живот.
Ензимите отговарят за активността на живия организъм. Витамините, минералите, мазнините, въглехидратите и белтъчините не могат да работят. Работят ензимите. Без ензимите никое от хранителните вещества не може да достави енергия на организма. Само за една минута един ензим (а те са над 3000 в човешкото тяло) може да участва в 36 млн. биохимични реакции. Всяка клетка в тялото произвежда ензими, но запасите ни от ензими далеч не са безкрайни.
Когато ядем храна, подложена на термична обработка, ние убиваме ензимите: като всяко живо нещо те умират при температура 48 - 71°С. Когато непрекъснато консумираме термично приготвена храна, ние теглим от личния си ензимен влог. При пастьоризиране, замразяване, консервиране или стерилизиране на храната, ензимите се разрушават, те постъпват в организма ни мъртви.
Ние не сме само това, което ядем; ние сме това, което нашият организъм усвоява от храната. Ако в храната ни няма живи ензими, ние продължаваме да теглим от личните си запаси. За да възстановим ензимния влог, поне едно хранене на ден трябва да се състои от жива храна - само пресни плодове или зеленчуци.
Този принцип действа особено успешно, ако се придържате към проверената формула: "Сутрин - плод." Не само ще се чувствате пълни с енергия, но ще отслабнете и ще забравите за констипацията.

4. ПОДОБРЕТЕ ХРАНОСМИЛАНЕТО

Тогава ще извлечете максимална полза от храната. Към всяко готвено ястие осигурете ензимни добавки. Култивират се от разнообразни източници на жива храна, след което се изсушават при ниска температура.
Ако в магазините около вас не продават ензимни добавки, осигурете си ги чрез храната: живите ензими се съдържат в живата храна. Към сготвената храна добавете салата от пресни зеленчуци.

5. НЕ СМЕСВАЙТЕ ЧЕСТО БЕЛТЪЧИНИ
И ВЪГЛЕХИДРАТИ

Белтъчините съчетавайте със салати и бедни на въглехидрати зеленчуци - най-добре на обяд, а въглехидратите - със зеленчуци и/или салати на вечеря.
Приети на обяд, белтъчините и зеленчуковите салати ви осигуряват енергия и ясен ум.
Леката вечеря ви подготвя за отпускане, медитация и здрав сън.
Ако е възможно, ограничете приема на животински белтъчини (месо, яйца, пиле и риба). Ако е възможно, осигурете си поне 2-3 вегетариански дни през седмицата.
Не превръщайте съчетаването на храните в догма. Фанатизмът не е от полза за здравословното хранене.

6. ОСИГУРЕТЕ СИ РАЗТОВАРВАЩИ ДНИ

Здравословното рН на кръвта е в границите 7,35-7,45. Стойности извън тези граници водят до драстични, потенциално фатални последствия. Разрушителната киселинност е резултат от несъвместими хранителни комбинации, констипация, свръхконсумация на месо и рафинирани въглехидрати като бяло брашно и бяла захар, както и на недостатъчен прием на пресни плодове и зеленчуци.
Целта на разтоварващите дни е да постигнете здравословна алкалност, като се храните само с пресни, сурови, естествени храни: плодове, зеленчуци, кълнове, сушени на слънце плодове и прясно приготвени сокове.
През зимата топлият зеленчуков бульон и варените зеленчуци задоволяват нуждата от топла храна и в значителна степен прогонват киселините от тялото.
През лятото се възползвайте от живите храни и разтоварващите дни.
Алкални храни са също соевото мляко, тофу, темпе, зеленият фасул, бадемите, билковият чай и мн. др.
И още нещо: алкалната недостатъчност се преодолява чрез дълбокото дишане, което балансира нашата биохимия, тъй като алкализира кръвта, отстранявайки от тялото въглеродния двуокис.


7. ПОМИСЛЕТЕ, ПРЕДИ ДА ПОСЕГНЕТЕ
КЪМ ЗАХАРТА И ИЗКУСТВЕНИТЕ
СЪСТАВКИ

Когато ядете захар, изгарянето на мазнините се прекратява, в мозъчните функции настъпват аномалии, доброволно си причинявате констипация, саботирате работата на ензимите. (Във "Фитоника", стр. 205-206, са изброени 59 причини, поради които захарта съсипва здравето.)
Важно е да четете етикетите както за състава на храните, така и за изкуствени добавки от рода на аспартам (захарин) и олестра (маргарин). Бъдете нащрек за симптомите, които предизвикват тези добавки. Захаринът е фалшификат, който спира производството на серотонин в мозъка, в резултат на което си осигурявате перманентен "вълчи глад". Маргаринът лишава организма от онези хранителни вещества, които намаляват риска от рак.
Мъртвите (преработени) храни, съдържащи консерванти и изкуствени съставки, могат да бъдат усвоени, макар и частично, само ако организмът вложи в тяхното разграждане част от собствената си енергия. Мъртвата храна не ни зарежда с енергия; тя ни отнема енергията.
Помнете: "Храната да бъде вашето лекарство", Хипократ, 400 г. пр. н.е, Първи закон на изцелението.

8. НАСТРОЙТЕ СЕ ПОЗИТИВНО
ЗА НОВИЯ ДЕН

За да бъдете здрави и щастливи, след ставане от сън се настройте оптимистично за предстоящия ден. Ако не се "програмирате" за позитивни резултати и спокойствие, някой друг ще ви програмира, но едва ли по най-добрия за вас начин.


9. ОТДЕЛЕТЕ ВРЕМЕ ЗА ДЪЛБОКА ФИЗИЧЕСКА
И ПСИХИЧЕСКА РЕЛАКСАЦИЯ

Нужни са ви 5-20 минути на ден, за да си осигурите мир и хармония. Хората, които редовно спазват този принцип, са изложени на по-малък риск от заболяване. Всичко е състояние на ума, вкл. здравето ни. Ако мислим за здраве, то ще дойде при нас. Изучете програмата "Психотоника". Тя е практически наръчник за "употреба на ума". Помнете, че няма да промените живота си, докато не промените мисленето си. Ползата за духа е неизмерима.10. ОТДЕЛЕТЕ ВРЕМЕ ЗА АКТИВНА ГИМНАСТИКА

Всеки ден прочиствайте и хранете всички мускули в тялото си, като отделяте 12-20 минути за активна гимнастика, съсредоточена върху гръбначния стълб. Изучете Бодитоника; тя е част от Фитоника, както и Психотоника. Сутрин упражненията трябва да ви подготвят за изпитанията на деня, вечер - за медитация. Гледайте на гимнастиката като на свещено лично време.

 
Активен
giti
Гост
« Отговор #2 -: Януари 08, 2010, 02:29:38 »

Живата" храна носи живот

Диетолозите твърдят, че ако половината от храната ви е „мъртва”, то и вие сте наполовина мъртви. За да бъдете енергични, здрави и щастливи зареждайте тялото си с здрава и „жива” храна, изпълнена с витамини, минерални вещества и ензими.

За да постигнете това трябва храната, която приемата да е поне в три пети да представлява плодове и зеленчуци в суров вид. Една петада са натурални мазнини – зехтин, слънчогледово или царевично олио или соева мазнина.Тук могат да се прибавят кристалната захар и натуралната скорбяла. И последната пета трябва да се състои от протеини ( животински или растителни).

Най-добрите източници на протеини са соевите продукти, лещата и други бобови култури. Също така кафявия ориз, орехи и прясна риба.

За да сте сигурни, че се храните здравословно помнете, че естествената диета на съдържа сол.

Привържениците на правилното хранен трябва да знаят, че негов основен принцип е умереността. Трябва да се яде толкова, колкото да се осигуряват дневните нужди от енергия.

И още едно полезно правило – храната приета без необходимия апетит не е полезна.


www.doctorbg.com
Активен
giti
Гост
« Отговор #3 -: Януари 08, 2010, 02:50:11 »

Живата храна
1) Пречистване на душата и тялото Това са откъси от книгата на Вадим Зеланд “Създател на реалността”. Коя е човешката храна, защо храната ни разболява, как да изчистим тялото си и да не боледуваме и как да се храним правилно за максимум енергия и здраве - прочетете, за да разберете.

Главната, ако не и единствената причина за дефицита на свободна енергия, е прозаичното задръстване с шлаки на организма, което плюс всичко друго е източник и първопричина за всички болести. Човешкото тяло съхранява в себе си частици от загиналите клетки, белтъчна и мастна маса - с нея са затлачени междуклетъчните пространства и буквално са натъпкани лимфните и кръвоносните съдове. Този боклук пречи на нормалното функциониране на организма - той не позволява на клетките да „контактуват”, намалявайки силата на електрическите сигнали, които те си предават.
А причината е елементарна - неправилното хранене. Но да се каже това, значи нищо да не се каже. Тук, както често става, въпросът не е в знанията, а в информираността. Обичайните щампи скриват същността на знанието, като оставят на повърхността безпочвени измислици. Обикновено всичко се свежда до това, че еди-какво си е вредно да се яде. С това по правило сведенията за здравословното хранене се изчерпват. Съществува и теория, че могат да ни спасят диетите и специално разработените хранителни добавки.
Но дали всичко е толкова сложно? Някой прави изследвания, друг разработва сложни схеми за хранене, произвежда хитроумни препарати - общо взето, в действие е цяла индустрия. Досещате ли се кой има полза от това? Разнообразните заблуждения са безброй, но полза никаква. Дори строгото вегетарианство няма да помогне, ако не се познават и не се спазват принципите на правилното хранене. А те всъщност са много прости и са разработени не от светила на науката, а от самата природа със сертификат за качество от Бога.
Първо, както следва от физиологията му, човек не е месоядно същество. Но дори това не е толкова важно. Главното е, че храносмилането ни е устроено по особен начин: за да се усвоят правилно, продуктите трябва да постъпват поотделно, последователно, без да се смесват. Ако това правило се нарушава, храната не се смила и загнива, замърсявайки и отравяйки целия организъм. И най-сетне, продуктите, преминали топлинна обработка, са наистина екстремално натоварване за организма, тъй като почти всичко ценно в тях е унищожено. В природата нито едно живо същество не си готви храната на огън. Кулинарията се е появила сравнително скоро, а храносмилателната система се е оформяла милиони години.
Странно нещо: хората прилежно спазват външната хигиена, а за вътрешната малцина се замислят. Междувременно в човешкото тяло се намира цял склад от боклуци - те не се виждат, но тежат няколко (понякога десетки) килограма. Отделителните системи не успяват да се справят с отпадъците и организмът е принуден да складира тази мръсотия, където може. Вследствие на това тялото започва бързо да се замърсява и заприличва на стара тоалетна чиния, която никога не са чистили. Организмът има огромни резерви, ето защо човек се изхитря понякога да живее до 70, че и повече години. Всичко обаче си има край. Още по средата на жизнения си път човек започва да изпитва последиците от замърсяването: болести, наднормено тегло, вялост, пък и силите вече не са същите и всичко не е така, както е било преди, в младостта.
Цялата работа е там, че енергийното тяло на човека реагира на замърсяването на неговата „канализация”. Чакрите се запушват, енергийните канали се стесняват, енергийният поток се превръща в тъничко ручейче и всичко това довежда до загуба на жизнена сила. На свой ред отслабването на енергетиката води до патологични нарушения на физическото тяло. Получава се затворен, порочен кръг. Ако не владеете собственото си тяло, как ще владеете реалността?
А можете да си върнете предишната бодрост и дори да бъдете толкова здрави, колкото никога не сте били! Но за тази цел е необходимо да превърнете мъртвата кухия в жива. Какво имате - печки, тенджери, тигани? Ако искате да освободите тялото си от боклука и да добавите към свободното си време много часове, които преди губехте около печката, скоро всички тези приспособления за умъртвяване на продуктите ще изчезнат от кухнята ви.
Вероятно на някого думите ми ще му се сторят шокиращи. Какво пък, никой никого не принуждава. Само подреждам фактите. Заслужава ли храната, с която сте свикнали, вашето здраве, енергията и живота ви? Има един поговорка, която обикновено се произнася със съжаление: „Ако младостта знаеше, а старостта можеше.” Във ваша власт е да стане така, че да остане само младостта, която и ще знае, и ще може.
Първото, от което трябва да се започне, е да изчистите „санитарния фаянс” - особено черния си дроб. Как се прави това, е описано в множество книги. Защо е прието да се спазва външната хигиена, а вътрешната - не? Нима защото мръсотията се вижда само отвън? Вътрешната хигиена ще се поддържа от самия организъм, ако преминете към правилно хранене. Това трябва да се прави постепенно, на няколко етапа: последователно хранене, разделно, отказване от редица продукти и най-сетне суровоядство. Ако изведнъж преминете само към естествени продукти, бихте могли да не издържите рязката промяна, пък и на организма му е нужно време да се пренастрои.
Необходимо е постепенно да изключите много продукти от менюто си. Това преди всичко са зърнените храни, изделията от бяло брашно, хлябът с мая, млякото, консервите. В тях няма нищо ценно. Например всички полезни вещества в зърнените храни се намират в техния зародиш и в обвивката им. Бялото брашно се получава чрез очистване на пшеничните зърна от обвивката и зародиша им. Така всичко ценно се изхвърля, а остава само мъртва материя, състояща се основно от нишесте. Природата е предвидила тази безжизнена част от зърното като строителен материал, нещо като бъчва с мазнини за зародиша. Сетне в брашното прибавят изкуствени витамини, т.е. химия.
Да се храните с изделия от бяло брашно, е все едно да си купите нишесте и да го лапате с лъжици. Черният дроб се задръства с мазутоподобна маса, нишестето се натрупва в организма като слуз, стените на червата се облагат с налепи. Освен това зърнените храни съдържат лошо 6алансиран белтък. Колкото и странно да ви звучи, по-добре се хранете с месо, отколкото с каши и макарони. А в млякото се съдържа казеин, благодарение на който на животните им растат рога и копита. В организма на човека млякото се превръща в ксерогел - нещо като туткал.
В крайна сметка в менюто ви трябва да останат само естествени продукти: пресни, замразени или сушени плодове и зеленчуци, морски водорасли, ядки, семена, мед. И никаква топлинна обработка - всичко да е в суров вид. (Не причислявайте към ядките фъстъците - това е бобово растение, и то не особено полезно.) Но резкият преход от обичайните продукти към сурови плодове и зеленчуци няма да доведе до нищо хубаво. На организма е нужно време, за да свикне и да се преустрои. Затова преходът трябва да се прави постепенно, намалявайки в менюто частта на варената растителна храна и увеличавайки суровата. Ако човек цял живот е употребявал предимно обработена храна, микрофлората му се е приспособила именно към такова меню. По принцип резкият преход е възможен, но за онези, които са достатъчно здрави.
Голяма част от нашето меню се състои от семена - зърнени, бобови и други. Семената се състоят от полуфабрикати - консервирани строителни материали, основно нишесте, белтъчини и мазнини. Освен това в състава им влизат инхибитори - вещества, които затрудняват храносмилането.
Когато семената покълнат, в тях стават резки промени: инхибиторите се унищожават, нишестето се превръща в малцова захар, белтъчините - в аминокиселини, а мазнините - в мастни киселини. Същото става в организма при храносмилането. Излиза, че голяма част от работата в покълналите семена вече е извършена. Нещо повече, в тях се синтезират полезни вещества и се мобилизират резерви, за да се насочи цялата енергия за развитие на растението. Консервираните и дремещите сили на семената се съживяват и се освобождава колосален потенциал за раждането на новия живот.
Покълналите семена притежават лечебни и биостимулиращи свойства. Не бих могъл да ги изброя - тук има всичко. Преди всичко витамини и микроелементи, подобряване обмяната на веществата, изчистване на организма, укрепване на имунитета, повишаване на работоспособността и излекуване на множество болести. Покълналите семена имат всичко, което предвидливо е заложила в тях природата за развитие на новия живот и за оцеляване в агресивна среда. Те са прекрасно балансирана, лесно усвоима храна и едновременно ефикасно лекарство.
В менюто си можете да включите покълнали семена от пшеница, царевица, различни видове фасул и нахут. Технологията на приготвянето им е много проста. От вечерта ги поставяте в сито или цедка, промивате ги и ги покривате с мокра марля. Сутринта ще видите жива храна. Царевицата и фасулът (за предпочитане е червеният – по-полезен е) е необходимо да се накиснат за едно денонощие и след това да престоят под марля също толкова време или по-дълго, като от време на време ги промивате.
Пшеницата и царевицата могат да се ядат сурови. Пшеничените кълнове притежават изключителни лечебни свойства. Трябва да се сдъвкват добре (поне по две супени лъжици дневно), но ако в устата ви се образува нещо като дъвка, значи този сорт не е подходящ и се налага да потърсите друг. За съжаление бобовите кълнове нямат приятен вкус в суров вид. Изсипете ги в гореща вода и след като кипне, ги отстранете от огъня. За нахута е достатъчно да го залеете с кипяща вода и да го оставите десетина минути да престои.
Суровоядството е наука за храненето за хората на третото хилядолетие - за цивилизацията от третата вълна. Най-известният пропагандатор на суровоядството е Аршавир Тер-Ованесян (Атеров). В книгата му „Суровоядството или новият свят, свободен от болести, пороци и отрови”, издадена в Техеран, са представени основните принципи на суровоядството. Атеров изгубва първите си две деца от тежки заболявания и след това отглежда третото си дете - дъщеря, изключително със сурова храна. Тя пораства като невероятно здраво момиче.
Ето какво пише той в книгата си: „Дъщеря ми скоро ще навърши седем години, но никога не е слагала в уста дори късче дегенерирана храна. Здравето й е върхът на съвършенството. Сега виждам колко по-лесно е да възпиташ стотина деца суровоядци, отколкото едно – гастроном. Никога не ми се налага да се тревожа за детски заболявания като простуда и хрема, разстройство и запек или пък дали днес детето е яло достатъчно или не. Дъщеричката ми е весела като птичка и винаги има възможност да си вземе от масата, каквото й се яде. Тя играе, пее и танцува неуморно по цял ден, без сълзи и капризи, без плач и крясъци и не причинява никакво безпокойство на околните. Точно в осем вечерта тя си ляга и след като няколко минути си попее, затваря очи и спи непробудно до шест сутринта. Не си спомняме случай още от първите месеци на живота й, когато се е събудила през нощта. Сънят й е толкова дълбок и здрав, че никакъв шум или движение не могат да я събудят.”
След всичко казано дотук няма съмнение, че храненето със сготвена храна нанася чудовищна вреда на организма. А предимствата, които човек получава, когато премине към суровоядство, най-добре формулира един от последователите на натуралното хранене Николай Курдюмов. Ето какво пише той:
„1. Не можеш да се разболееш от възпаления и простуди. Грипът преминава практически незабелязано. Изключват се и изчезват буквално всички психосоматични страдания (разстройства на органите, ставни заболявания, болки - защото всички органи се изчистват и подмладяват). Имунитетът се повишава от изкуствения минимум до естественото си нормално състояние — можеш три часа да лежиш в снега или да подскачаш само по бански при минус 18°С и нищо няма да ти стане! И всичко това без специално закаляване!
2. Изключително висока чувствителност към вредните вещества със силна реакция, дори може би болезнена, но същевременно тялото мощно и бързо ги изхвърля и обезврежда и практически няма последици от отравянето.
3. Тук спада и силната хранителна издръжливост: ако се налага да се ядат необичайни или недобре смилаеми вещества, всичко лесно се смила и обезврежда без последици. Филтрите с един замах обработват всичко.
4. Усвояването на храната е с една степен по-високо. Тоест коефициентът на усвояване. „Преялият” суровоядец (т.е. преминал кризата на осемте месеца) се нахранва с три ябълки или две краставици. Насища се от горска зеленина, листата на плодните дръвчета, филизите на лозата - всичко става за храна. Оттук:
5. Уникално усещане за независимост от обстоятелствата. Без да произнасяме високопарни речи за единството с природата, но каквото и да се случи, където и да се окажеш - дори в гората, - винаги ще бъдеш сит без никакви пари, ще оцелееш.
6. Вкусово усещане не само с езика и очите, а с цялото тяло. То одобрява или не одобрява храната и сигнализира с желание, равнодушие или отхвърляне. Усещане за ситост: то е обективно, идва от тялото, затова нямаш възможност да преядеш. Пък и е много трудно да преядеш със сурови продукти.
7. Усещане за глад: след „кризата” практически няма такова. Няма я неврозата, която наричаме апетит. Има разбиране - аха, мога да се нахраня. Ако си се увлякъл и си забравил ден или два - нищо. Спомнил си си - нахранил си се, добре. Оттук:
8. „Ефектът на камилата” - способност изобщо да не се яде ден, два или три, без да се изгуби комфорт и издръжливост. Храниш се един път на ден - супер. Същото е и с пиенето, дори при големи физически натоварвания.
9. В резюме: нормална физическа издръжливост. Тичането е приятно. Можеш да тичаш няколко часа и да не се чувстваш изморен. Изобщо не се изморяваш, нямаш желание да поседнеш или полегнеш. Много по-висок КПД на живота. И пак без специални тренировки.
10. Умствената издръжливост при всякакво натоварване е също толкова висока. Умът е ясен и кристално чист. Паметта работи идеално. Мисленето е толкова ясно, че полагаш изпити почти без подготовка и ученето престава да бъде проблем.
11. Потребността от сън се ограничава до 6 часа. Лесно се понася липсата на сън. Например на 60 години караш кола три денонощия без прекъсване и без отслабване на самоконтрола и вниманието. Събуждаш се леко, бодър и радостен.
12. Силен интерес към живота. Настроението е спокойно, радостно. Неприятностите само те активизират. Висока степен на стабилност: практически не можеш да се скараш - нищо не те дразни, всичко възприемаш съзнателно.
13. Няма натрапливи състояния - не тялото те управлява, а ти го управляваш. Ставаш господар на всички негови потребности, включително сексуалните. При суровоядството просто няма зависимост от алкохола. А и да е имало - минава.
14. Повишава се контролът и сътрудничеството с тялото: започваш по-лесно да го управляваш и да решаваш, а тялото става възпитано, обучено и послушно. Представете си колко по-големи са възможностите ви за живот.”
Мога да добавя от свое име, че проблемът с външността, който безпокои мнозина, автоматично отпада, защото тялото си връща изначалната си природна красота. А за възрастните времето се връща - могат да отпишат двайсетина годинки и да отложат за неопределен срок края на купона, наречен живот. А за това се изисква само и единствено да промените начина си на хранене!
Новият начин на живот ще повиши енергията на намерението ви толкова, че в един прекрасен ден ще можете да си кажете: аз наистина владея тялото и реалността си. И това не са просто думи, а напълно конкретно усещане. Буквално ще почувствате, че сте способни да формирате слоя на своя свят. Това ще бъде поразително органично усещане за координация: каквото и да става, моето намерение се реализира, всичко върви натам и всичко е както трябва.
Активен
До
Гост
« Отговор #4 -: Януари 10, 2010, 20:05:53 »

Има вярно.
Като се замислиш едно време, когато не са обработвали толкова храната, даже в 99% са я яли сурова, са били здрави и с добро телосложение. Поне така се води. Защо здрави, след като са имали много по-ниска хигиена от сега (дори като е нямало сапуни, кво прайм - никаква е нямало), много по-малко козметични препарати и т.н, т.е. явно начина на живот ги е предпазвал до някаква степен - това е активността и храненето.
Като бях на салатка от 1-2 домата и само със сол (никакви други подправки), ми се чудеха как издържам. Този вид хранене, честно казано най-добре ми се отразяваше. Едно, че не се тъпчех с някакви мазнотии (от които после ми ставаше зле), в това число зехтини/олио (с олио се губи свежестта на храната при зеленчуците), второ, че деня ми беше активен (физическа работа + ходене няколко км. на ден + бягане преди лягане понякога + път от време на време + 6-8 часа сън най-много, но пък липсата на достатъчно сън ме съсипваше - само то, нищо друго - имах крещяща нужда от сън поне 8 часа), трето, че засищах само от това си хранене. Хапнех ли месо сготвено ми ставаше тежко и лошо.
Сега пак смятам да си карам на този начин на хранен, че ми е по-добре като цяло. По-свежа и по-активна се чувствам някак.  
« Последна редакция: Януари 10, 2010, 20:07:58 от До » Активен
giti
Гост
« Отговор #5 -: Януари 10, 2010, 20:29:50 »

Солта е най-вредна, защото задържа вода в организма. Обикновенно я задържа подкожно и това е причината за поява на целулит (което е водни ями)
Цял живот ще съм благодарна на баща ми, че вкара  мен страх от консумация на сол. Веднъж, като дете сложих толкова мн. сол на една порция пържени картофи, а баща ми ми каза да не прекалявам, защото от солта се ослепявало. Бях мъничка и тези думи така се набиха в детцката ми главичка, че зарязах консумацията на сол на момента. След време, когато прочетох колко е вредна солта, мн. се радвах, че се е получило така Готин
Та повече от 20 години живея без сол и нищо ми няма- жива и здрава съм си Веселяк
Зехтина е мн. полезен за организма, а за кожата да не говорим. Аз го използвам понякога вместо тоалетно мляко.
Активен
До
Гост
« Отговор #6 -: Януари 10, 2010, 20:39:11 »

Не мога и не желая. Зехтина на салатка и олиото, правят салатата ми тежка вече. Свикнах без мазнотия да ям салати и без оцет, и съм окей така. И хляб не ям. А, сол - не е чак толкова вредна, колкото биват плашени хората. За целулита - сигурно. То, ако не консумирам сол, отиде (аз и сладко рядко ям - да не кажа хич почти, остава и сол да не ям и хахаха (: ) ... Направо на фотосинтеза трябва да го карам. Да, де, сега не ям по този режим, но утре смятам пак да си го въведа - едно се чувствам добре след първите 2-3 дни, второ че влизам във форма с него и не си ги връщам така както друг път. А и съм с ниско кръвно най-често 90/60 там някъде. Тук-там вдигам до 112 горна, а айрян със сол например го вдига. Затова и не ми причернява на този режим - солта. Иначе да припадах.
ЕДИТ: Сега го измерих - 101/64 (добре е сега) с пулс 86. Хе, помня преди, когато сърцето ме свиваше - бодежи, пулса ми беше от 90 до 100 и няколко.
« Последна редакция: Януари 10, 2010, 20:49:40 от До » Активен
giti
Гост
« Отговор #7 -: Януари 10, 2010, 20:48:13 »

Ами До, за всеки организъм е различно. Хубаво е, че знаеш за теб кое е най-добре. Но доматите едва ли ти дават нужните витамини- те са от групата зеленчуци и плодове, които съдържат най-мн. вода в себе си. По същия начин ще ти действа диета с вода. Ако пиеш само вода и не консумираш никаква храна, но това е мн. вредно за организма. Хубаво е едно такова причистване, но да е само 1 ден на няколко месеца иначе организма се стряска жестоко.
Активен
До
Гост
« Отговор #8 -: Януари 10, 2010, 21:03:07 »

Да. По принцип е стресово за повечето хора. Не знам каква съм такава, но не е за мен, даже обратното, което е още по-шашкащо. Повечето, които знаеха с какво се хранех, ми се чудеха, защото за тях е стряскащо и не можели така. На мен обратното - отразява ми се добре - като минат 2-3 дни и се чувствам окей - хем сита, хем лека.. Отделно и стомаха ми заработи правилно някак и редовно. Един приятел ме бъзикаше тогава да не съм бръкнала с двата пръста в контакта, че имам енергия при моя режим на хранене. По-зле ми се отразява като ям нормално и повече (както сега си позволих). Тогава се чувствам по-... и аз не знам как да го кажа. То е нещо като приказката "Колкото повече спиш, толкова повече ти се спи.". Уж повече енергия, ама по-убито ми е, нищо че съм си угодила на вкусовите желания (и на нищо друго).
Сега откакто си позволих да ям пак повече и по-вредна храна, пак започна да не функционира правилно. А консумирам ли си домати, краставички и си е окей. При мен явно именно това ми действа добре - зеленчуците и по-точно тези. Според мен няма нищо по-хубаво от зеленчука и плода като храна.
ПС: Също и от време на време мляко.
« Последна редакция: Януари 10, 2010, 21:05:36 от До » Активен
Инил
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 186


« Отговор #9 -: Януари 10, 2010, 21:19:03 »

Леле, До, страхотна си. А аз си обичам сладичко. Доста го ограничих, но... не мога съвсем без.
А иначе, плодове и зеленчуци ям много. Но и тестеничко обичам...
Сега февруари е голямото ми пречистване.  Намигване
Активен

До
Гост
« Отговор #10 -: Януари 10, 2010, 21:51:24 »

Леле, До, страхотна си. А аз си обичам сладичко. Доста го ограничих, но... не мога съвсем без.
А иначе, плодове и зеленчуци ям много. Но и тестеничко обичам...
Сега февруари е голямото ми пречистване.  Намигване

Аз само с кафето консумирам. По принцип иначе хич не ям сладко. Мога с години да не ям, освен захарта с кафето. Не знам защо така. Мислех си дори, че съм сбъркана, имайки предвид, че около мен 95% от хората казват, че хапват сладко и не могат без.
Личното ми мнение обаче е, че това са прищявки. Изключвам случаите, когато има хора треперят за сладичко - то е друго - там са нивата на инсулин в кръвта. Всичко друго е вкусова прищявка. Тогава това "не мога" е "не искам". Имаше един човек казваше, че ние хората консумираме излишни храни само от прищевките ни, а не от нужда, напротив - дори си вредим.
Даааа, време е за прочистване. Смятам от утре (понеделник) да почна.
А, защо точно Февруари? Усмивчица
Активен
Инил
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 186


« Отговор #11 -: Януари 10, 2010, 22:03:07 »

 Веселяк Че е прищявка, да, че се старая да овладея и сладкото-да. Намигване /не много успешно за сега/.

А ето защо през февруари http://www.bratstvoto.net/vehadi/fr1n.html

Миналата година бях в Германия и не успях да направя този режим, но сега се подготвям психически и дано успея.
Активен

Sirius_999
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 42


 • Град: ***
 • « Отговор #12 -: Юли 18, 2011, 20:12:56 »

  Живата храна съдържа прана- онази слънчева енергия, която ни е необходима, за да се почувстваме изпълнени с жизнена сила.Някои продукти не може да консумираме не сварени или без термична обработка.Суровите храни са носители на най- много витамини, минерали, органични вещества.Съвременния  човек се е откъснал много от природния начин на живот.
  Активен
  Слънчев лъч
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 203


  « Отговор #13 -: Юли 23, 2011, 16:40:22 »

  Живата храна съдържа прана- онази слънчева енергия, която ни е необходима, за да се почувстваме изпълнени с жизнена сила.Някои продукти не може да консумираме не сварени или без термична обработка.Суровите храни са носители на най- много витамини, минерали, органични вещества.Съвременния  човек се е откъснал много от природния начин на живот.

  Напълно те подкрепям и се надявам повече хора да го осъзнаят!
  Активен

  Слънчево хранене - Благодаря ти слънце, че ни подпомагаш!
  Страници: [1]   Нагоре
  Отиди на:    Бог е Любов и е в мен, аз съм Любовта и с Бога в едно цяло с вярата и упованието в Бога аз съм неговото най-достойно проявление, за което той ме обича и облича в ризница от Любов, която да ме пази и закриля от всякакви зли сили и вмешателства в живота ми и в мен самия! Амин
  Паник атака | Планински кристал - Кварц  © Copyright