Духовно развитие

          

Страници: [1]   Надолу
Сподели тази тема във Facebook Сподели тази тема във Facebook
Автор Тема: За всички вас, които искате да решите проблеми с двигателния апарат- Павел Баня  (Прочетена 1277 пъти)
Sine Wave Zero
****
Неактивен Неактивен

Публикации: 334

« -: Ноември 06, 2013, 00:02:36 »

Здравейте, приятели на Вашето здраве! Усмивчица

           В настоящата публикация ще представя една ценна идея за всички, които биха или са давали много от себе си за да решат свои проблеми с двигателния апарат. Тази идея касае също и някои хора, които са на ръба на своите физически възможности и са си подготвили четирицифрени суми за операции, определени от техните доктори като “единственият изход” от тяхното отчаяние.
          В края на месец септември, тази година (2011), посетих едно наистина райско място в нашия роден край. Това беше небезизвестния град Павел Баня, където се подложих на 10-дневно лечение на ставите и прешлените на гръбначния стълб с минерална вода, извлечена от извор в близост до река Тунджа и използвана в Националния Комплекс за Рехабилитация в града:

            http://www.rehabilitation.bg/bg-filiali-pavelbanya.php
           
           Причината да взема това решение беше частична амортизация на двигателния ми апарат през последните 5 години – прешлени на гърба бяха захабени и поради това в някои части на гърба и крайниците се получаваше схващане и затруднена (забавена) подвижност.

           Първото нещо, което ме впечатли в информацията за химичния състав на минералната вода в Павел Баня беше съдържанието на елемента Силиций. За тези, които не знаят, ще уточня че Силицият е основен градивен елемент на гъвкавите структури на организма:

          - съединителните тъкани на сухожилията;
          - стените на кръвоносните съдове и стомашно-чревния тракт;
          - жлезите с вътрешна секреция;
          - хрущялите;
          - синовиалната течност на ставите;
          - клапаните на сърдечно-съдовата система.

           Едно от свойствата на елемента Силиций е да подмладява клетките на организма (затова и се шегувах, че ще си тръгна като бебе от Павел Баня). Обратно - нивото на Силиция в аортата намалява с възрастта и затова колкото повече остаряваме, толкова повече се повишава необходимостта да го приемаме и то в комплект с други балансиращи вещества като например останалите, участващи в състава на минералната вода в санаториума: Манган, Натрий, Калций, Магнезий, Желязо, Калай, Флуор, Хлор, Сулфати, Хидрокарбонати, Хидрофосфати, Серни съединения.

           Ще цитирам извадка от справочника на Националния Комплекс за Рехабилитация, където се говори за химическия състав на водата:
            “Химическият състав на минералната вода има свое определено действие. Чрез кожата и лигавиците различните химични елементи, газове и радиоактивност действат чрез дразнене на кожните рецептори, вследствие на което се получава по-дълбоко и обемно въздействие. Други съставки проникват през кожата и лигавиците и по кръвния ток достигат до всички органи. Една част от химичните съставки, намиращи се в газообразно състояние, се вдишват и също проникват в тялото. Пиенето на минерална вода чрез лигавицата на стомашно-чревния тракт оказва също лечебно въздействие върху върху стомашно-чревния тракт, жлъчните пътища, пикочо-половата система. Минералната вода на Павел Баня наред с тази на с. Овощник – Казанлъшко, е една от НАЙ-БОГАТИТЕ В ЕВРОПА на елемента флуор (22-24 мг %), който има особено значение  в калиево-фосфорната обмяна при счупване на костите за тяхното по-резултатно заздравяване. Наличието на флуор в минералната вода създава условия за блокиране (със съединение) на налични тежки метали и радиоактивни елементи в организма с флуора в безвредни съединения. Това декорпориращо свойство на минералната е особено ценно в днешно време при условия на нарушение на екологията”.

           С други думи, елементът Флуор е много важен за неутрализиране на вредата от мръсния градски въздух върху организма !!!

           Санитарните лекари ми записаха 2 водни процедури: подводна гимнастика (упражнения под водата) и тангентор (масаж с водна струя във вана – любимото ми!). Освен тях имах прибавени суха гимнастика, физиотерапия с ток и механотерапия (тренировка с уреди и доп.тежести).

           Списък с всички предлагани в санаториума процедури има в този линк: http://www.rehabilitation.bg/bg-us-proceduri.php

           Процедурите започваха от 8:00 сутринта и завършваха в 14:00. След тях можеше да се използва външния басейн навън за къпане, а от душовете в стаите за настаняване също течеше минерална вода в неограничени количества. Така всеки от нас, лекуващите се, можеше да удължава по желание собствените си процедури с водолечението. Минерална се пиеше от една голяма чешма в парка до центъра на града.

             Неделите почивахме – тогава имаше само групова лечебна физкултура, а желаещите да се топнем в басейна навън бяхме добре дошли! Усмивчица

         Още на третия ден първите резултати с тялото ми бяха факт – сковаността в кръста, ръцете и врата вече беше започнала да отзвучава. На нейно място усещах едно много по-стабилно движение на всички крайници (особено в краката) и повратливост на гърба каквито имах в младежките си години преди да завърша гимназията. Усмивчица Разхождах се из улиците на Павел Баня с едно удоволствие, което изпитвах от движението !

          Със съвет да не се фукам отрано незабавно ме върнаха в правия път! Продължих да съм редовен с балнеолечението и физкултурата до осмия ден, когато умората вече беше взела превес над мен. Обясних това свое състояние с едно важно пояснение от справочника:
 
         ”Предозирането с топли процедури води до бърза умора, нервно изтощение и в краен резултат – до недобри лечебни ефекти.”
          За да си спестя това, в следващите дни изисквах по-хладна вода на тангентора и това наистина помогна за тонуса. Ето още едно пояснение в тази връзка:

           “Температурата на водата трябва да се мени съобразно ефекта, който се стремим да получим – при тонизиращите процедури – по-хладка вода, а при отпущащите – по-топла вода.”

           И още нещо – загубите ли здравината на мускулите след редица дни с топли процедури, лекото (до умерено) натоварване с нерезки бавни движения е задължително! Не си мислете, че по време санаториалното лечения в Павел Баня е по-важен фитнесът със 100-килограмови тежести, за да сте корави! В Павел Баня по-важна е минералната вода, за да сте здрави!

          И наистина, дни преди да си тръгна от санаториума, виждах с очите си какво бяха постигнали с водата хората, които също се лекуваха  там – едни вече държаха патериците си в ръце, а други, след като преди години са били изправяни от инвалидни колички (колкото и странно да звучи, бях разбрал и за такива случаи), вече бяха в етапа на патериците. Разликата беше в това, че едни хора бяха там за първи път (както аз), други - за втори и така нататък – изводът беше, че в Националния Комплекс на Павел Баня всеки подобрява здравословното си състояние с различна скорост, според сложността на заболяването си. В числото на лекуващите се включват и инвалиди – за тях също има специални условия и се лекуват с придружители, които да ги обслужват.

           В санаториума на Павел Баня изглеждаше, че никой не беше оставян сам срещу болестта си – лекари и рехабилитатори бяха на страната на пациентите. Подкрепяхме се взаимно и самите пациенти ! Във войната срещу безхаберието в българските болници, тези хора приех и за мои съюзници!

          Седмица след края на процедурите усещам здравина в гърба си и еластичност във всички части на тялото. Никакви кризи с болки както преди! Дори след по-продължително седене на стол, схващанията траят не по десетки минути (както преди), а едва по няколко. Забелязвам също и че походката ми е станала по-стабилна, но също така и по-освободена заради възобновени двигателни функции, с които дори предстои да свиквам – сякаш сега съм в едно ново тяло J. За подържане на резултата от процедурите, сутрин правя леки гимнастики и използвам гел за мазане с органична сяра – органичната сяра е също едно мощно изпитано (и от мен) средство за възобновяване и подържане на сухожилия, кости, стави и хрущяли. Който има нужда от подробности за този гел, може да се свърже с мен, за да му разкажа повече.

          Изключително съм благодарен и признателен на близките ми хора, които помогнахте и допринесохте с информация и финансиране лечението ми в Павел Баня да се осъществи! Благодарен съм и на вас, които ми помагахте в предишните етапи на лечение. Не говоря с имената ви, защото добре знаете кои сте.
 
          Хората, към които се обръщам, са осъзнали, че да помогнеш на болния, означава не  да го порицаваш задето е загазил, а да го подкрепяш независимо къде греши и къде е прав в борбата за здравето си.

          Е, благодарен съм и на една друга част – на хората, за които много пъти съм ставал неудобен със здравословното ми състояние – толкова години минаха, а така и не успяхте да ме направите по-послушен с думичката “ТРЯБВА”! Абе ще ме видите (!)ВИЕ(!) дали няма да го втасам отново някой ден – сеирът е важен да го има! Но го има и защото покрай него можеш да разграничиш вредното от полезното Усмивчица Нали така ?!

            До този момент говорех за моя резултат след 10-дневното ми лечение в Националния Комплекс за Рехабилитация в Павел Баня. И тук ще кажа че разказвам всичко това, за да бъде полезно на някого, който търси решение на конкретния проблем със здравословно състояние, който го имаше и при мен. Най-честите заболявания, установени за лечение в комплекса са :

            I. Дегенеративни, ставни и периставни възпалителни заболявания:
                    1. Ревматизъм в хроничен стадий и ремисия ;
                    2. Инфектополиартрити, ревматоиден артрит и инфектартрити;
                    3. Деформиращи остеоартрози – предимно коксартрози, гонартрози,    спондилоартрози и др.;
                    4. Болест на Бехтерев;
                    5. Възпаление на сухожилията (тендовагинити), на ставните торбички (бурзити), на мускулите и залавните им места (миозити и инсерционити) и др.
 
             II. Състояние след травмични и ортопедични заболявания
                    1. Състояния след счупване на костите и след гипсова имобилизация;
                    2. Състояния след изкълчвания, навяхвания, анкилози на ставите;
                    3. Вродени луксации на тазо-бедрените стави;
                    4. Състояния след операции на ставите, особено след поставяне на изкуствени стави;
                    5. Състояния след ампутация на крайниците;
                    6. Състояния след изгаряния, коригиращи операции и др.
 
 
            III. Вертеброгенни (произлизащи от гръбначния стълб) болестни изменения и такива на периферните нерви
                    1. Блокирани движения в ставите на гръбнака с болка и ограничения в движението;
                    2. Дискова болест (шийни, гръдни и лумбални поражения на междупрешленните дискове) във всички форми, назовавани като плексити, ишиас, радикулит, спондилоза и др.;
                    3. Неврити от различно естество, моно- или полиневрити (включително и парализа на лицевия нерв);
                    4.Остатъчни явления от детски паралич;
 
             IV. Заболявания на централната нервна система
                    1.  Контузия или прекъсване на гръбначния мозък (парапарези и плегии);
                    2. Възпалителни съдови поражения на гръбначния мозък;
                    3. Травматични увреди на главния мозък (хемипарези или плегии);
                    4. Състояния след операции на гръбначния мозък и главния мозък.;

               V. Други заболявания
                    1. Гинекологични;
                    2. Кариес на зъбите, гингивити и др.;
 
           Призовавам и всички лекари с пациенти и близки, страдащи от такива оплаквания:
Не крийте от хората възможността да се изправят на краката си и да проходят по един прост начин – чрез лечебната сила на водата! Не ги лъжете, че хапчетата или скъпата операция в размер на хиляди левове, направена при вас или ваши приятели-колеги е единственото им спасение, АКО вътре в себе си знаете че има и друго!! Кажете им ИСТИНАТА в очите !!

           Ваши колеги криеха от мен тази възможност в продължение на години наред и сега няма да се спра пред нищо за да я предавам и на хората които се нуждаят от нея. Дори Вие да не сте съгласни, съм готов да направя това вместо Вас! Но не се сърдете после, че съм ви обявил за мои врагове под общ знаменател - изборът да подържате или да лекувате лечимите болести е и ВАШ!
 
          Ако във вас, четящите вече се възникнало желание да се подложите на рехабилитация с минерална вода в Националния Комплекс в Павел Баня, има още едно важно уточнение относно онези състояния, които са практически установени като ПРОТИВОПОКАЗНИ ЗА ЛЕЧЕНИЕ в курорта:

                   1. Съдови поражения на главния мозък (слединсултни състояния). Специализирани курорти за тях са Банкя и Вършец;
                   2.  Дегенеративни нервни болести (дисеминирана склероза, миелопатии);
                   3.  Епилепсия, туберкулоза, анемии, цирози, тежък диабет, кръвоизливи и други;
                   4.  Сърдечно- съдови заполявания в декомпенсация;
                   5. Тумори от всички видове;
                   6. Болни с декубитални рани и тазово-резервоарни смущения;
                   7.  Психични разстройства;
                   8. Тежки белодробни заболявания (астма, емфизем, абсцес и други);
                   9. Кожни и венерични болести;

           Противопоказанията са определени въз основа на дългогодишни наблюдения и научни проучвания. Разбира се, някой може да ме поправи за това което ще кажа, но до момента не ми е известно да има някъде извор на вода, която да е универсална за всички болести. Затова и са добре дошли коментари относно други места, за които на вас, хората ви е известно тези, но и всякакви други заболявания да срещат своето лечение. Тук е без значение дали ще са места със санаториуми, дали водата ще е за пиене или за къпане, стига това да им е помогнало.
 
          В прикрепения линк към сайта ще можете да намерите информация за начините на прием в Националния Комплекс за рехабилитация в Павел Баня  - свободен, по клинична пътека, по НОИ, и по здравноосигурителен фонд. Видовете обществен транспорт с които може да се пътува до града са два –  автобус и влак.

            По поречието на река Тунджа има още много подобни райски кътчета и едно от тях (за което ми беше разказано) е село Ягода, Старозагорска община. Информацията беше, че там водата е още по-силна отколкото в Павел Баня,… но вместо санаториум, хората ползват открити градски басейни. В Старозагорска община периодично се провеждат семинари за развитие на балнеолечението в България. На 01 октомври тази година, от името на японския посланик Макото Ито, неговият заместник Тошио Сугиура е участвал в разговор на теми за създаване на условия в България да се рехабилитират японски граждани след трагичните събития в Япония – всички разбираме, че става дума за един народ с утвърдени традиции и успехи в здравеопазването, който признава природните дарове на изцеление в България ! – и че балнеолечението не е просто една прищявка на богатите хора, но и един ефективен и ефикасен за цената си метод на съвременната медицина. Защо мисля така ли ?

           В тези последни редове ще се върна на простите неща. Прецених лечебното въздействие на водата като ефективно и ефикасно, защото тя обхваща около 70% от човешкия организъм. Запамети ли състояние извън нашето тяло, резултатът от него променя нейния състав и вътре в тялото ни. Затова когато водата в нас взаимодейства с друга - лечебна вода – тя променя своето въздействие към по-благотворно. Така водата в нашия организъм лекува и самия организъм. Този процес може да бъде изключително бърз след като водата доминира по количествено в тялото ни. Има значение и точността с която тя запомня състоянията – например отраженията на слънчевите лъчи в морето също е свойство на водата да ги запамети в себе си. Друг пример е промяната й спрямо температурата на взаимодействащите с нея тела. Но се спирам конкретно на свойството й да запаметява мисловното, емоционалното, духовното и т.н. видове енергийни състояния:

          Онзи, който въздейства съзнателно и с любов върху водата в тялото си, той лекува и себе си!

          Значението е в начина и силата на това въздействие. Така стигаме до въпросите кое “Кое облагородява най-добре водата?” и “Кое лекува най-добре човека?” и отговорът е “Природата, от която ние сме част”. На Земята има и Райски места…. места където не само физическото здраве е факт. Но и където мислите за проблеми изхвърчат от главата на тяхно място идват градивни такива. Където универсалната любов може да бъде едно осъзнато чувство, за което не е нужно да се лети в облаците или да се броди в измислени светове, защото То е в реалността на нашата Земя - и то на онези места, където отсъства влиянието на човешката промишлена индустрия. Където не се унищожава екологичната среда на едни хора, за да може други да бъдат материално осигурявани. Там където не се пият хапчета, а се диша чист въздух, яде се истинска храна и се пие вода директно от изворите – там Земята дава здраве! Отговорността да запазим тези места такива каквито са, е чисто човешка, както и тази да дадем път на повече нуждаещи се до това здраве.
Активен
Страници: [1]   Нагоре
Отиди на:  


Подобни теми:
Заглавие Започната от Отговори Прегледи Последна
публикация
Все още ли искате да пушите? « 1 2 ... 6 7 »
Здрав дух здраво тяло
7dc 100 7523 Последна<br />публикация Август 25, 2013, 00:04:50
от Странник
Искате ли да сте нещо повече?
Анкети
Аэ съм 5 1307 Последна<br />публикация Март 20, 2011, 23:52:58
от l'amour
Възможни проблеми
Съобщения / Предложения и оплаквания
Administrator 11 1188 Последна<br />публикация Януари 25, 2011, 16:53:07
от Administrator
Проблеми със съня
Моите сънища
notlike 5 1438 Последна<br />публикация Август 20, 2011, 19:47:20
от Синьо мечтание
Проблеми с индиго тинейджъри « 1 2 »
Всичко относно индиготата
unknow 16 2688 Последна<br />публикация Април 28, 2012, 21:41:20
от unknow

Бог е Любов и е в мен, аз съм Любовта и с Бога в едно цяло с вярата и упованието в Бога аз съм неговото най-достойно проявление, за което той ме обича и облича в ризница от Любов, която да ме пази и закриля от всякакви зли сили и вмешателства в живота ми и в мен самия! Амин
Паник атака | Планински кристал - Кварц  © Copyright