Духовно развитие

          

Страници: [1]   Надолу
Сподели тази тема във Facebook Сподели тази тема във Facebook
Автор Тема: Безсмисленост?  (Прочетена 855 пъти)
Speed_Of_Pain
Румпелщилцхен
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 133


« -: Септември 16, 2013, 20:46:24 »

Здравейте от мен, тук в тази тема решавам да споделим наши размишления по заглавието.
Всъщност ако се замислим, всеки един въпрос който си създаваме, може да притежава невероятно голям брой отговори които да си противоречат, но пак смятаме че са правилни. Всяка истина е поуистина.
Безсмисленоста и смисленоста са относителни, породени от нашето съзнание. Всяко едно човешко същество е родено да създава смисленост, дори и несъзнателна. Вселената не познава тези две граници, защото те са едно и също в прочем едва ли съществуват, щом са едно и също, ако искаме да ги обединим, то Вселена е точната дума. Човешкото съзнание създава така наречени илюзии или граници в които си служи в обществото. Обществото е създало толкова много граници в които само и единствено съществуват в нечие съзнание. Ако търсим смисъла на живота, едва ли ще го намерим ако търсим нещо което е извън човешкото дело.
Както за въпросите, тук те могат да бъдат безкрайни.
Безсмисленоста може да създаде смисъл, както и смисъла може да създаде безсмисленост.
Всяко едно нещо, съществува под различна форма във всяко едно съзнание, отвъд него то може и да не съществува. Това което съществува може и да не съществува.
Единствения свят който познаваме е нашия, въздействан от външния.
Безсмисленоста и смисленоста всъщност съществуват, както виждаме, факт. Служат ни за ориентация. Това което знаем че е реално, е нашето съзнание.
Сега ще се опитам да ви питам, създадохте ли вашия смисъл?
Активен

Хората трудно намират общ език със себе си, може би защото е трудно да си добър разказвач и търпелив слушател едновременно.
вожда
***
Неактивен Неактивен

Публикации: 403


I.F.Y

« Отговор #1 -: Септември 17, 2013, 02:22:20 »

"Животът на отделния човек има смисъл единствено доколкото той помага да се направи живота на другите по-красив и благороден. Животът е свещен;това е ,така да се каже, върховна ценност, която подчинява всички останали ценности."
А. Айнщайн

Активен

Някои неща се променят, други никога не се променят.
Ахо!
,___,  
[O,o]
/)__)  
-”–”-
kapitana
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 143


« Отговор #2 -: Септември 17, 2013, 04:11:26 »

02 22 20

красота
Активен

Понякога си мислим, че Бог ни гледа отгоре, а може би, най-често, Той ни гледа отвътре.
Страници: [1]   Нагоре
Отиди на:  


Бог е Любов и е в мен, аз съм Любовта и с Бога в едно цяло с вярата и упованието в Бога аз съм неговото най-достойно проявление, за което той ме обича и облича в ризница от Любов, която да ме пази и закриля от всякакви зли сили и вмешателства в живота ми и в мен самия! Амин
Паник атака | Планински кристал - Кварц  © Copyright