Духовно развитие

          

Страници: [1]   Надолу
Сподели тази тема във Facebook Сподели тази тема във Facebook
Автор Тема: Контролът над мозъка и растежа на тялото  (Прочетена 1692 пъти)
WakeUp CNG
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 6

« -: Септември 15, 2013, 14:04:10 »

Здравейте всички. Преди да задам въпроса си искам да кажа няколко неща:
Нов съм в този форум и във тези неща, за които се говори в него, но като всеки друг човек аз искам да знам отговорите на някои въпроси.
Ако за това се е говорило някъде из този или друг сайт за въпроса който ще задам дайте линк  Усмивчица

въпроса е:
Ако може, как може човек да "каже" на мозъка си да промени нещо в тялото на човека като напрмер растежа на самото тяло (делене на клетките)?

Лично според мен е напълно възможно тъй като когато всички сме били на около 1-5 години мозъкът е командвал тялото да расте няколко пъти по-бързо. И затова питам как може човек да накара мозъка да накара тялото отново да расте няколко пъти по бързо, или за възрастни хора да започне да расте отново докато се достигне определен лимит и тогава да спре?

Съжалявам ако някъде нещо не съм прочел  Плезещ се
Активен
sharga
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 148

« Отговор #1 -: Септември 15, 2013, 17:35:29 »

Ако питаш дали може да кажеш на мозъка да каже да на тялото да направи нещо си, да може. Обаче първо се замисли за последствията от това и колко може да опасно за тялото и психиката. Принципно не е много трудно да му кажеш на тялото какво да прави, трудно е по скоро винаги да знаеш какво става в момента и ако ти не знаеш как да следиш твоята команда работи ли или не по добре да не я задаваш. или така да я зададеш че тялото да се погрижи само при евентуални проблеми. Но общо взето логиката ти колкото и да е добра няма да може да се сети за всички варианти които могат да опрапастят нещата по някакъв начин така че ти да кажеш на мозъка да ги поеме за да не стане фал.
Активен
WakeUp CNG
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 6

« Отговор #2 -: Септември 15, 2013, 18:13:15 »

вече съм наясно че е опасно, всяко действие си има противодействие и да знам че дори няй-малката грешка би била проблем, още от малък (1клас) ми е било много интересно всичко това: телекинеза,чакри,научих се да виждам аурата когато бях около 6 клас но всъщност като се замисля аз не съм постигнал почти нищо за толкова време, няколко години неуспешни опити... да аз съм на 15 сега и не бързайте да ми казвате "още си млад за това" или "имаш цял живот забавлявай се" защото това ме дразни и се чувствам сякаш съм прекалено нисш за тези неща.
винаги съм бил смятан за нещо коренно различно от това което съм и често съм прекалено подценяван затова загубих почти всичките си приятели а и на всичкото отгоре баща ми е разведен с майка ми и не поддържа никакъв контакт с мен (никога не ми се е обадил за да ми честити рождения ден!) Майка ми работи в друг град и я виждам рядко освен през  ваканциите, семейството ми е бедно и все се случва нещо лошо около мен, училище - няма нужда дори да говоря за него защото на всички е ясно какво е там. Живота ми е една пълна бъркотия. Точно това ме мотивира да започна да се занимавам с тези неща защото вече няма много какво да загубя Згреших затова се опитвам да се науча на такива неща не е задължително точно това за което се говори тук. Аз някакси се научих да мисля позитивно през последните няколко месеца но си личи че това не е достатъчно. Може би бог нарочно е направил така че да ми е лошо сега за да науча някакъв урок с който ще ми е хубав живота като възрастен.

Но съжалявам че ви загубих времето с хленченето ми, и тъй като вече е създадена тази тема ще е хубаво да се придържаме към нея. Ако някой има някаква информация нека сподели.
Активен
sharga
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 148

« Отговор #3 -: Септември 15, 2013, 19:02:48 »

Според мен задаваш изключително неудобен въпрос. Само да те питам ти потърси ли литература по това което си задал конкретно? или примерно въобще път, идеология. Понеже в момента има най различни видове на излагане на знанието и в нета може да се намери почти всичко. Нещо допаднало ли ти е харесало ли ти е? Иначе ако ми пишеш на лично мога да ти дам някакво инфо, според моите знания. и съответно упражнения с които ти лично да провериш дадено нещо работи ли или не според това което ти си измислиш. Но тук в темата няма пиша конкретен отговор.
Активен
WakeUp CNG
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 6

« Отговор #4 -: Септември 15, 2013, 20:03:48 »

всъщност говоря за нещо като по слаба форма на биокинеза но по осъществима и затова питам дали има някакъв по специален начин или техника с която да мога да го осъществя (не питайте защо моля ви  Плезещ се) ако някой друг или
sharga мисли че не трябва да го сподели тук да ми прати на лично съобщение, аз нарочно исках да е публично за да може ако има и някой друг който се интересува да го открие  Усмивчица
Активен
nevil
***
Неактивен Неактивен

Публикации: 83


 • Град: София
 • « Отговор #5 -: Септември 15, 2013, 23:44:51 »


      Здравей ...WakeUp CNG
      Това за което питаш...тествам върху Себе си вече няколко  гадини.
      Всичко до най-голяма подробност Съм описал в дневника си. При Мен резултатите са впечатляващи.    Информацията е лична  и не Съм я срещал до сега на друго място. В общи линии става въпрос за следното:
  Цитат
  Най-важното нещо, за което трябва да следим,и пряко свързано с нашето здраве е ЕНЕРГИЙНИЯ БАЛАНС на организма.
  ЕНЕРГИЙНИЯ КОЕФИЦИЕНТ [вход и изход на енергия] И ПРЯКАТА МУ ВРЪЗКА С  КОСТНО-МОЗЪЧНИТЕ  СТВОЛОВИ  КЛЕТКИ ОСЪЩЕСТВЯВАЩИ РЕГЕНЕРАТИВНИТЕ ПРОЦЕСИ.
   Здравословните ни проблеми са в резултат от  дисбаланс между клетъчна загуба и клетъчна регенерация . Освен че губим клетки всеки ден, ние също така регенерираме клетки и ремонтираме тъкани ежедневно през целия си живот. За да сме здрави, просто трябва да подновяваме клетките си толкова бързо, колкото ги губим.
  Костният мозък  изпълва каналите и кухините на тръбестите и плоските кости. Съществуват два вида костен мозък — червен и жълт.
   Червеният костен мозък произвежда нужните  клетки и с напредване на възрастта се превръща в жълт. Това се дължи на факта, че в него се натрупва мастна тъкан. При раждането той е само червен.
  Червеният костен мозък е активен орган, а жълтият костен мозък е неактивен, но при определени условия може да се активира и трансформира в червен костен мозък.

  Най-общо казано, стволовите клетки могат да се уподобят ЗА  универсален строителен материал, от който при съответно генетично манипулиране “израства” всичко, което можем да си представим. Включително неврони на мозъка, епителни тъкани клетки на червата, мускулни, чернодробни,  хрущялни или клетки на други вътрешни органи.

  ВСЯКО НЕЩО, което увеличава броя на циркулиращите стволови клетки, подпомага способността на организма за естествено възстановяване.
   А това нещо е  ЕНЕРГИЙНИЯ КОЕФИЦИЕНТ !!!
  От ЕНЕРГИЙНИЯ КОЕФИЦИЕНТ зависи, каква програма ще бъде заредена, за изпълнение в нашият ПРОЦЕСОР!!!
                              Програма - със затихващи функции
                              Програма - с поддържащи функции
                              Програма - с  възходящи   функции
  Цитат
              Повишаваме Енергийния коефициент (вход и изход на енергия). Това ще рече.
              Изразходване на голямо количество енергия чрез някакво физическо натоварване(по предпочитание) за малък период от време следвайки естествения ритъм на организма.
              Аз го постигам чрез бягане. Естествения ритъм(интензивност ) при Мен се препокрива със желанието Ми за безшумно бягане. Ритъмът идва от самосебе си. Ако имате усещането че можете да продължите това движение до безкрай...........това е !
               По този начин ще приемем повече енергия от тази която Сме изразходили и нямаме нужда от възстановяване.
               Повишаването на  Енергийния коефициент ще доведе до принуждаването на по Висшата част в  Нас да премине на по-висока "предавка" или да смени "програмата" по която функционира организма Ни от затихващи на поддържащи  функции.
               Тази промяна стимулира и задължава за по-интензивни  регенеративни процеси този път върху цялото тяло, чрез увеличаването  производство на жива тъкан(стволови или родови клетки) които трябва да обезпечат новите изисквания към Нас самите. Това ще рече че организмът  трябва да възстанови напълно и двигателната Ни система за да може да отговори на собственото Ни желание. Той е длъжен и ще го  изпълни!!!
               Това се случи при Мен.
               
               Ако има интерес ....навъртам Се на около.
               Бъди здрав.
                 
  Активен

  В крайна сметка .............Всичко е въпрос на приемане.
  WakeUp CNG
  *
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 6

  « Отговор #6 -: Септември 16, 2013, 00:26:41 »

  благодаря за бързия отговор ще се пробвам Усмивчица
  Активен
  nevil
  ***
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 83


 • Град: София
 • « Отговор #7 -: Септември 17, 2013, 01:59:47 »


          Привет отново. Усмивчица
          Въпросът на WakeUp CNG е поставен много интересно и днес често се връщах на него.  Между другото, поздравявам го този младеж за неговия интерес към проблема и особено на неговата възраст, независимо от личните му причини. Това подсказва за обещаваща зрялост. Но на
  въпроса:
  Цитат
  въпроса е:
  Ако може, как може човек да "каже" на мозъка си да промени нещо в тялото на човека като напрмер растежа на самото тяло (делене на клетките)?

  Лично според мен е напълно възможно тъй като когато всички сме били на около 1-5 години мозъкът е командвал тялото да расте няколко пъти по-бързо. И затова питам как може човек да накара мозъка да накара тялото отново да расте няколко пъти по бързо, или за възрастни хора да започне да расте отново докато се достигне определен лимит и тогава да спре?
            Първата част на въпроса е в неправилната посока защото ....нашият мозък не е този който може да реши проблемите. Той е главният виновник за състоянието Ни чрез подчинението му на доброволните правила за обществено поведение. Но......втората част на въпроса....... бие право в целта.
             Ние хората приличаме на електрически локомотиви(електровози)който при раждането Си всички Сме стъпили здраво на коловозите и постоянно свързани във високоволтовото напрежение на мрежата. И няма как да е по друг начин. Тича "щурчо" по цял ден на сам на там, хапне два залака и пак хукне като хала, бузките червени и расте щурчо и от къде взима сили ...никой не знае.
             И ето го вече наш "щурчо" пораснал и станал младеж, нови увлечения, нови интереси и нуждата от енергия спаднала драстично. И точно тук се случва нещо съдбовно за всички Нас.
             По висшата част от Нас, която е неподвластна на нашият мозък, но е подвластна при определени условия на нашата воля и желание, като прагматична и рационална висша система,  преценява по начина Ни на живот, и оптимизира нуждите от енергия за обезпечаване на живота който водим,  решава да ни изключи от мрежата.
            Няма нищо страшно в това, нашата машина притежава достатъчно мощни акумулатори които са способни да Ни изведат да мрежата във всеки един момент когото пожелаем това.
            Но тук стигаме и до трагедията......повечето хора, през целият Си съзнателен живот никога повече не пожелават да стигнат отново до мрежата, остават на акумулатори до края на живота Си и още по лошо, саботират зареждането им, дърпат клемите и ги дават на късо. Необяснимо но е така.

           За щастие всичко е поправимо и никога не е късно, човек да направи нещо хубаво за Себе си.

                   
  Активен

  В крайна сметка .............Всичко е въпрос на приемане.
  Мъдрост и Хармония
  ***
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 164


 • Град: Навсякъде където има Светлина
 • « Отговор #8 -: Септември 17, 2013, 13:39:59 »

  От 1-5 год. движеща сила е ДУХА и висшия Аз после идва егото и низшия Аз. За да се регулират процесите трябва отново да се мине на предната схема, където водеща роля играе Духа. Всички мисли се намират в Емоционалното и Метално тяло после те се материализират с помощта на Духовното. Мозъка играе роля на запаметяващо устройство. За да се види какво се сътворява е нужен органа за вътрешно виждане-3тото Око, а за да го Чуеш вътрешния Слух. Чрез Разбирането , Намерението и Вярата всичко се постига.
  Разбиране на Любовта.
  Активен

  Всичко е Любов. Любовта е
  светлина, озаряваща за нас обекта и всички чувства към него. Любовта е
  възможна само към Бога и, съответно, възниква само тогава, когато ние видим
  Бога в обекта. Всеки един обогатява Бога с Любовта Си. Пътят към Бога е Любовта във Всичко. Божествена Хармония във Всичко.
  WakeUp CNG
  *
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 6

  « Отговор #9 -: Септември 17, 2013, 22:13:57 »

  аз лично мисля че ако всеки ден ние си "говорим" на себе си или по скоро на своето тяло, на нашите клетки, на своето подсъзнание само хубави неща и какво желаем да бъдем но го казваме с много желание може би те постепенно ще ни послушат, ще ни се подчинят защото ние сме "шефа" единствения проблем е че ще трябва да чакаме много а човешкия живото е прекалено кратък за да се губят години, но по-добре нещо да се направи вместо нищо нали така
  Активен
  Страници: [1]   Нагоре
  Отиди на:  


  Подобни теми:
  Заглавие Започната от Отговори Прегледи Последна
  публикация
  Контолирай мозъка си, контролирай себе си !
  Видео клипове
  Georgio 0 1459 Последна<br />публикация Януари 10, 2011, 18:51:18
  от Georgio
  Рак на гърлото, гълтача, езика, фаринкса и мозъка
  Изцеление от природата
  Админ 1 9342 Последна<br />публикация Януари 22, 2012, 11:49:03
  от maribob
  Рак на черният дроб и мозъка
  Изцеление от природата
  Админ 0 3939 Последна<br />публикация Февруари 08, 2011, 22:23:59
  от Админ
  Изпитай мозъка си. :)
  Видео клипове
  The One 2 1478 Последна<br />публикация Ноември 01, 2011, 22:03:47
  от Aldonza Dulcinea Lorenzo del Toboso
  Усещане за излизане над тялото. « 1 2 »
  Необичайни преживявания
  Ariam 26 3630 Последна<br />публикация Октомври 07, 2013, 17:56:20
  от Kissing You Good Night

  Бог е Любов и е в мен, аз съм Любовта и с Бога в едно цяло с вярата и упованието в Бога аз съм неговото най-достойно проявление, за което той ме обича и облича в ризница от Любов, която да ме пази и закриля от всякакви зли сили и вмешателства в живота ми и в мен самия! Амин
  Паник атака | Планински кристал - Кварц  © Copyright