Духовно развитие

          

Страници: [1]   Надолу
Сподели тази тема във Facebook Сподели тази тема във Facebook
Автор Тема: Как да се събудим лесно и ефективно?  (Прочетена 1832 пъти)
M37_Unseen
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 26

« -: Август 29, 2013, 07:07:27 »

Много хора, тласкани от различни причини, вземат решение да спрат да пият кафе.До тук добре, но привикнали да се събуждат с чашката кафе, те не могат да се разбудят бързо и ефективно.Главоболието, често е спътник на отказалите кафето.С какво вие заменяте кафето или с какво бихте го заменили, ако трябваше?
Активен
nevil
***
Неактивен Неактивен

Публикации: 83


 • Град: София
 • « Отговор #1 -: Август 29, 2013, 19:40:55 »

               


                 Привет...  M37_Unseen  Усмивчица
                 Добър въпрос и много лесен отговор.
  Цитат
  привикнали да се събуждат с чашката кафе, те не могат да се разбудят бързо и ефективно.Главоболието, често е спътник на отказалите кафето.
                 Всъщност, причината както се вижда  се съдържа във въпроса.
                 Решението е :    Малко гимнастика и сутрешен хладен душ.
                 Когато докажете на Себе си че повече няма да пиете кафе .....главоболието спира.

                        Успех !!!
  Активен

  В крайна сметка .............Всичко е въпрос на приемане.
  nevil
  ***
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 83


 • Град: София
 • « Отговор #2 -: Септември 05, 2013, 19:46:58 »

           Привет.....M37_Unseen  Усмивчица
           Голяма грешка от твоя стана да поставяш  кафето под съмнение.   Намигване
           Трябваше да се огледаш. Има толкова по-интересни теми. А и всички знаят че хвърлената енергия в безсмислените спорове е напълно загубена. Спорове от рода на ....чия истина е по вярна,  при положение че ...колкото хора толкова и истини. Или пък .....на червения или на зеления влак да се качим, за да отидем на мястото, където най вероятно  въобще не се ходи с транспорт. А сега и кафето .....да бъде или да не бъде.....е прави са хората.
           Понеже наплива  за коментари относно  този хубав въпрос ( според Мен), не е чак толкова голям, ще се възползвам от просторното място и с Твое позволение  ще споделя още няколко неща.
           Помислих си първоначално ......сигурно Съм уцелил верния отговор от първия път  но,....... не ще да е това причината. Познавам само трима човека който не пият кафе. По-скоро всички заедно са решили че .........без кафе не може.
          Тогава пред очите ми изникна картината на  тракащият кафе автомат и проточилата се пред него опашка по време на 15 минутна та почивка в работата Ми, и последния "клетник" добрал се до заветната чашка кафе, няколко минути преди да започне работното време.
           Разсъждавайки върху "привикнали"
  Цитат
  привикнали да се събуждат с чашката кафе, те не могат да се разбудят бързо и ефективно.Главоболието, често е спътник на отказалите кафето.
              на път за работа тази сутрин, някъде из мислите Ми, изпъкна  понятието "летачи". Тук във форума имаше интересни неща за тях. Енергийни същества,структури, виждани понякога като сенки в периферията на зрението Ни, живеещи около, със, или в нас, хранещи се с енергийната Ни обвивка илии енергията която сами пилеем. Няма равни на Нас по разхищение на енергия. Приличаме на пълни с вода "разсъхнати бъчви" изпускащи  струйки вода във всички посоки.  Всяко едно неразположение на духа, дисбаланс, страхове от и към нещо, притеснения, негативизъм, така наречения стрес и разбира се ....медиите, всичко това означава  много храна за летача.
           
            Когато си мислех за  всичко това, на път за работа, на два пъти за малко без никаква причина, при свободно  кръстовище,  щях да премина на червен светофар. Нещо което никога не правя.  Отдадох го на разсеяност, но летачите, оставих за по-късно.
            Летачите са коварни същества, но те нямат власт над Нас, освен ако не им я дадеме сами.Те Ни владеят защото са приложили някой хитрости спрямо Нас. Способните да "виждат"(движението на потоците на енергията ) твърдят че : именно хищниците са ни дали нашата система от убеждения, схващането ни за добро и зло, обществените нрави. Те именно са ни вложили нашите надежди и очаквания, мечти за успех, опасения от провал. Те са ни дали алчност, ненаситност и страхливост. Именно хищниците ни правят самодоволни, невъзприемчиви, егоманиаци. И най хитрият им ход..... те са ни дали своя ум! Хищниците са ни дали своя ум и той е станал нашият ум. Умът на хищника е противоречив, прихватничав, мрачен, изпълнен със страх, че всеки момент може да бъде разкрит.
            Човешките същества се раждат като  сияйни кълба от енергия,   покрити целите с ярко светеща обвивка.Именно тази блестяща обвивка от осъзнаване, когато  Сме  разбалансирани, става храна за летачите. Хитрите капани заложени от тях в който попадаме постоянна и оставаме там в повечето случай за винаги ни отнеман  енергията която би ни позволила да бъдем нещо повече от посредствени хора.
              Така стоят нещата(възможно най-кратко) според магьосниците на древно Мексико. Симптомите за това, ги има и сега, днес, навсякъде около Нас и изобилстват дори и тук във форума.
               Удобно Ни е до оправдаваме всякакви здравословни проблеми било то с пълнолуние, налягане , влажност във въздуха и какви ли не още  изобретателни причини и разбира се така наречения преход с който се оправдават дори  сърдечни проблеми и припадъци. Разбира се, не се налага да правим нищо, по-лесно е и ще мине само. Ако летачите все пак съществуват това ги устройва най-добре.
             Сутрешното неразположение,обедно, следобедно преди поредното кафе е един от капаните. Сприхавост и нервност преди поредната цигара.
              Драмата с алкохола, опиатите , секса и нуждата от повишаване на адреналина са все пробойни с който се принасяме в жертви на  летачите.
              Виждам един потребител от форума, които иска да напише, за всичко това, ясно и кратко.......ГЛУПОСТИ !!! .....а всъщност .....ааа..добре де, не само един....повече са. Извинете Ме  ако предизвикам в някой гняв и раздразнение. Не Съм в партия с летачите, просто искам да ги прецакам. Появата на гняв във Вас ще бъде  сигурен признак че нещата са точно така. 

              Но на въпроса:
  Цитат
  .С какво вие заменяте кафето или с какво бихте го заменили, ако трябваше?
              С това:
  Цитат
  Решението е :    Малко гимнастика и сутрешен хладен душ.
              -Кога, сутрин,....когато всяка минута е ценна и все закъсняваме....няма  време...  Абсурд.
              -Откраднете Си необходимото време от съня.   То ще  се изплати многократно като  Ви подържа  свежи през целият ден.
                   
                   Успех !!!
                                           
  Активен

  В крайна сметка .............Всичко е въпрос на приемане.
  Alida
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 253


  « Отговор #3 -: Септември 05, 2013, 21:09:30 »

  Цитат
  Появата на гняв във Вас ще бъде  сигурен признак че нещата са точно така.

  Разбирам нещата така: ако в полетата ни няма летачи (аз им викам смукачи), няма да има кой да реагира. Усмивчица

  А по темата- до юни миналата година не броях кафетата,които пиех. Има дни, в които съм минавала десятката. Спирането му за мен беше странично действие от отказването на цигарите и ако някой се оплаква, че го боли глава ако не пие кафе, мога да имам само един коментар: Трай бабо за хубост.
  Нуждата обаче, да пия нещо топло сутрин, остана. С известно експериментиране от моя страна- това се оказа зелен чай с мед и лимон, а от три- четири месеца вместо с лимон го пия с ябълков оцет, ободряващите му свойства са изумителни. И още- енергията, която дава. Когато пия кафе, нещата много ми приличат на ефекта,когато пия лекарства- за момента енергизира, а после иска второ, за да се чувствам в кондиция. Оцета действа малко другояче. Ефекта идва след натрупване и е траен, в началото- незабележим, а по- късно, като се върне човек назад, с изумление констатира разликата.
  И да добавя, че ако искаме да се събудим бодри и без чувство на тежест, трябва на заспиване храната в стомаха вече да е смляна.
  Активен

  "Не е важно да видиш, а да разбереш"- Sunshine(sun)
  вожда
  ***
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 403


  I.F.Y

  « Отговор #4 -: Септември 05, 2013, 21:14:56 »

  Е само оцет не си бях сипвал в чая... но ще пробвам, на теб ти имам доверие.
  И аз съм в някакъв процес на "отбиване" на цигарите и кафето, макар, че борбата е тежка Ухилен
  Активен

  Някои неща се променят, други никога не се променят.
  Ахо!
  ,___,  
  [O,o]
  /)__)  
  -”–”-
  Alida
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 253


  « Отговор #5 -: Септември 06, 2013, 06:23:12 »

  За доверието- благодаря и бъди сигурен, че ще го посрещна царски и ще му отредя лично място. Човек има нужда да чува и такива работи. А за оцета- ако опиташ, поне ще знаеш дали е твоя напитка или не. (ама пак да напомня, че не от оня в магазините)
  Колкото до нашите стари приятели (цигарите)- още не са видяли Вожда в пълното му великолепие и достойнство, от там идва. Да споделя, че с моите се надлъгвахме доста време, докато започнах да мисля за себе си като за непушач, който пуши. После все някак се намира начин няколко дни да не пушиш. (това го бях чела във форума на "Сиралата" и още тогава си легна на мястото и после даде резултат).При мен бяха три дни и след това при мисълта за цигари взе да се появява радост и удовлетворение. А кафетата... тях никакъв оцет не може да ги изгони, те си вървят в комплект с цигаретата. За година и нещо съм изпила две, като едното пуснах от машината по навик (вместо да си пусна мляко), а другото- в къщи, но изстинало, защото го направих от изкушение, после какво стана- не помня, но нещо се замотах и го забравих.
  Активен

  "Не е важно да видиш, а да разбереш"- Sunshine(sun)
  вожда
  ***
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 403


  I.F.Y

  « Отговор #6 -: Септември 08, 2013, 12:35:27 »

  Цитат на: Alida
  За доверието- благодаря и бъди сигурен, че ще го посрещна царски и ще му отредя лично място. Човек има нужда да чува и такива работи.
  Не на мен, не ти правя подарък. На себе си благодари, защото тези неща стават по заслуги, а ти си показала, че заслужаваш да ти се вярва.
  Вожда в това отношение е безпогрешен.
  Цитат на: Alida
  А за оцета- ако опиташ, поне ще знаеш дали е твоя напитка или не.
  Опитах... бива. Там е работата, че си варих чай от кори от нар, понеже някакво вирусче ме намери, преди два дена и ме ритна в корема. Е, вече съжалява разбира се Ухилен
  Taaa... нара си нагарча, а сипах вътре и прополис, пък не му слагам подсладители и с оцета стана малко по-добре.
  Цитат на: Alida
  Колкото до нашите стари приятели (цигарите)- още не са видяли Вожда в пълното му великолепие и достойнство.
  Това е, понеже не пуша в банята  Ухилен
  Цитат на: Alida
  Да споделя, че с моите се надлъгвахме доста време, докато започнах да мисля за себе си като за непушач, който пуши.
  Напушач, който пуши...
  Това е гениално! Не се бях сещал за тази нагласа. Ще пробвам, обезателно, защото хич не ми помага това, когато се чувствам като пушач, който не пуши.
  Активен

  Някои неща се променят, други никога не се променят.
  Ахо!
  ,___,  
  [O,o]
  /)__)  
  -”–”-
  Ariam
  Ariam(Маха Оръга)
  ****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 1230


  « Отговор #7 -: Септември 08, 2013, 16:36:11 »

  Много хора, тласкани от различни причини, вземат решение да спрат да пият кафе.До тук добре, но привикнали да се събуждат с чашката кафе, те не могат да се разбудят бързо и ефективно.Главоболието, често е спътник на отказалите кафето.С какво вие заменяте кафето или с какво бихте го заменили, ако трябваше?
  Кафето съм го спирала, замених го точно с нищо, след седмица кръвното се нормализира и кафе повече не ти трябва.Същото нещо и с цигарите, но без кафе и цигари живота ми е прекалено скучен и чист :Д:ДД: не можах да го допусна Усмивчица
  Активен
  kapitana
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 143


  « Отговор #8 -: Септември 09, 2013, 01:17:53 »

      
  Как да се събудим лесно и ефективно?

  Като се наспиш като бял човек преди това и то си става от самосебе си:)
  Активен

  Понякога си мислим, че Бог ни гледа отгоре, а може би, най-често, Той ни гледа отвътре.
  Ariam
  Ariam(Маха Оръга)
  ****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 1230


  « Отговор #9 -: Септември 09, 2013, 01:48:45 »

     
  Как да се събудим лесно и ефективно?

  Като се наспиш като бял човек преди това и то си става от самосебе си:)
  Вярно е това Усмивчица
  Активен
  Страници: [1]   Нагоре
  Отиди на:  


  Подобни теми:
  Заглавие Започната от Отговори Прегледи Последна
  публикация
  ЗНАЕМ КАК ДА ПРЕЖИВЯВАМЕ, НО НЕ ЗНАЕМ КАК ДА ЖИВЕЕМ!!!
  Обща тематика
  delfin 4 3437 Последна<br />публикация Юли 27, 2009, 01:07:40
  от Бунтарката
  Как да си избера партньор
  Астрология и нумерология
  Админ 1 1296 Последна<br />публикация Февруари 13, 2010, 20:49:34
  от zaharisa
  Как да се действа? « 1 2 3 »
  Въпроси и отговори
  Kery 40 1985 Последна<br />публикация Юни 12, 2010, 13:57:12
  от giti
  Как си те представям :) « 1 2 ... 16 17 »
  Снимки
  Eona Lightholder 241 9036 Последна<br />публикация Април 19, 2012, 14:11:54
  от Soul
  Как се медитира? Как да чуем вътрешния глас? Какво е мантра? « 1 2 »
  Въпроси и отговори
  AIA 20 6060 Последна<br />публикация Август 23, 2011, 13:50:48
  от Синьо мечтание

  Бог е Любов и е в мен, аз съм Любовта и с Бога в едно цяло с вярата и упованието в Бога аз съм неговото най-достойно проявление, за което той ме обича и облича в ризница от Любов, която да ме пази и закриля от всякакви зли сили и вмешателства в живота ми и в мен самия! Амин
  Паник атака | Планински кристал - Кварц  © Copyright