Духовно развитие

          

Страници:  1 [2]   Надолу
Сподели тази тема във Facebook Сподели тази тема във Facebook
Автор Тема: Моралност!  (Прочетена 1742 пъти)
aether
nebula
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 37


« Отговор #15 -: Октомври 10, 2013, 14:17:04 »

Темата е за моралност, не за липса на такава.
Активен
&p3pS&
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 14


« Отговор #16 -: Октомври 10, 2013, 15:41:52 »

Веселяк,да де:D
Активен
Kissing You Good Night
***
Неактивен Неактивен

Публикации: 448


 • Град: Варна
 • zdr kp животче, вървиш ли?

  « Отговор #17 -: Октомври 10, 2013, 16:52:27 »  Положението при мене... Жалко за скъсаните нерви на толкова много учители, психолози и психиатри.
  Активен

  Повърхностната температура на атмосферата на Уран е -225°С. Или с около 45° повече от тази на сърцето и душата ми
  sharga
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 148

  « Отговор #18 -: Октомври 10, 2013, 22:22:10 »

  Сега ще изчета какво представлява морала. Иначе тука много добре са го казали, че морала се прилага само към опрелено общество. Тъй като между народите има огромни разлики в традиции и обичаи ако в едно общество дадено нещо е нормално то в друго е крайно неморално. Но човек ако се прехвърли от едното общество в другото то ще трябва да се съобрази с моралността на това общество иначе може да загине, ако примерно това общество е племе или държава с определен начин на 'тероризъм'.

  Спомням навремето като играх Heroes of Might and Magic. Там имаш герой и с него армия от около 7 вида юнити. Принципно героите от расата на хората имаха висок морал и се водеха нещо като велики пълководци - Knights  е типа герой в случая. Тези герои стартират играта с Basic Leadership което им дава морал +1, има още две степени

  Basic Leadership          Basic Effect: Morale is increased by 1.
  Advanced Leadership    Advanced Effect: Morale is increased by 2.
  Expert Leadership    Expert Effect: Morale is increased by 3.

  Също така пише следното:

  The hero's troops get a morale bonus. Necromancers and Death Knights cannot learn this skill.

  When a stack gets good morale in battle, it gets another turn. When it gets bad morale, it loses a turn. The army's morale is affected by the hero's morale. Therefore, the hero's morale is an important statistic. You get bad morale by mixing troops of more than 3 types together, by having undead and living troops in your army, and other things. By default, Necropolis troops have neutral morale- the same goes for elemental troops. Morale can be affected by artifacts, events, and by visiting certain map locations, and the Leadership secondary skill. There are also different levels of good and bad morale. The table below shows what good, bad, and neutral morale look like, and their effects are.

  Инфото е то сайта на хмм

  +3 Morale: 12.5% chance of getting another turn.
  +2 Morale: 8.3% chance of getting another turn.
  +1 Morale: 4.2% chance of getting another turn.
  Neutral Morale: No effect.
  -1 Morale: 4.2% chance of losing a turn.
  -2 Morale: 8.3% chance of losing a turn.
  -3 Morale: 12.5% chance of losing a turn.

  Няма да ви казвам какво ставаше когато с предмети правиш по 7-8 морал

  Как точно се изразява самото лидерство представено от играта тук в живота. Интерсното е че именно лидерството вдига морала. Един лидер може да повдигне морала на цялата войска. Ако вземем протестиращите пред парламента които вече 120 дни са там и все ден участват в нови нови и някои дори ужесточени сблъсъци с полиция и т.н. Незнам, тези които са по запознати могат да споделят, има ли лидери там с висок морал и успяват ли те да вдигнат морала на обеществото.

  Другия елемент който ми се представи като важен в играта е този с падането на морала в зависимост от това колко различни видове войски имаш в армията. На всеки различен тип народност на армията дори и един юнит да е, нивото на морала пада с единица. Не искам нищо да казвам за цигани турци и други националности защото си е от човек до човек, но като цяло картината за типа на наростта и морала отговаря. В Англия или Великобритания или някъде там на острова знам че има хора от много раси в тяхното общество, наскоро гледахме и видеота относно какво правят по нашето черноморие а също и в самата тяхна държавица. Няма да поствам снимки но вярвам че сте гледали.

  Сега си спомнете българските обичаи по села и градове, питки, носии, празници и предания които баби учат своите внучки и внуци на тия неща. Спомнете си скромността и гостоприемността на българското семейство и техния прост начин на живот. Сега си представете Съвременното общество - Бързи Храни тип Бъргър Кинг Макдоналдс, Реклами, препълнени кошове по улиците от обвивките на храните, бутилки на всеки ъгъл и хора ровещи по кофите които ги събират за вторични. Интернет, отваряш който и да е сайт и навсякъде Реклами, четеш форумите, и между мненията на хората Реклами. Това ли е морала. Ако ще става обединение на нации и всички ще живеят заедно то явно лидера или лидерите..... нямам думи тука вече. Трябва ли да се пропада докрай за да се намери морала. И как ще се съчетаят всички морални принципи и норми на етиката и поведението и принципите на обществата когато те живеят заедно. Нещо трябва да има над морал, етика и тн. Защото виждам че не се получава цялостно тука в бг, нито никъде другаде, поне в градовете. Всеки си живее по своемо. Всяко общество може да държи висок морал, от лидер който да ги държи или група която да се държи заедно. Виждал съм множество племена цигани които са с изключително висок морал. И Българи с изключително нисък морал. Турци които са повече българи от някои българи. Виждал съм циганка която грее като Светия граал, изключително осъзната, истинска.

  Ще изчета сега всичко за етиката и дано да ми стане по ясно цялото това чудо. А това което разбрах от хмм-то е че тези с висок морал стрелят, удрят по два пъти, тия с нисък морал пропускат ход. За да кара човек по два пъти той трябва да се чувства добре, някак да е удохотворен, окрилен, подкрепен, да има идея и цел. Пропуска да стреля, удря тоя дето не е на място, и това с външните фактори, които могат да са най различни и да те карат да не си си на мястото.
  Активен
  sharga
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 148

  « Отговор #19 -: Октомври 10, 2013, 22:37:52 »

  "Necromancers and Death Knights cannot learn this skill."

  Тоест всички хора които съответстват образно казано на Necromancers and Death Knights използват други методи за ръковедене. Те подчиняват войската си, населението си. Карайки ги да живеят в заблуда, страх и други, населението се подчинява, а самите те морал не могат да имат никога. Въпреки че сега като се замисля в играта можеше да си некромансер и да имаш предмети за морал и с тях да вдигнеш висок морал. Но така или иначе този морал не идва от сърцето, тоест такъв човек не може да свърже сърцето си с морала, а и не се сещам зомбитата можеха ли да карат по два пъти.
  Активен
  Бунтарката
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 179

 • Град: София
 • « Отговор #20 -: Октомври 10, 2013, 23:38:28 »

  Здравейте, днес реших да напиша за обществото и това което създава. Една част от това е морала и моралните ценности. Но дали наистина съществуват отвъд човека, отговорът разбирасе е не. От хиляди години непрекъснато създаваме и застаряваме определени норми към които хората трябва да се предържат.
  Ще дам пример:
  Преди два века пр.Хр. е съществувало гладиаторски боеве в Рим, които се сражавали помежду си или с диви животни за забавление на публиката. Сега това се приема за табу и нещо нечовешко, но щом човечествтово съзаде тези боеве, нима на са човешки.Какво разбираме под думата да си човек? Тук си задаваме въпрос дали обществото се е развило, за да разбере това което е справедливо и с течение на времето това се е променило под друга форма. Но това е само един пример от хилядите или милиони.
  Доказано е че всичко се развива, не към по-добро, защото думата добро е относителна и изградена според хората и според това което те сами възприемат под думата добро, а просто бъдеще и развитие.
  Морала е изграен от хората, то не завизи дали си човек, чудовище или извънземно. Всеки ден се развива под различма форма и изключва.
  Какво е да си добър човек? Дали да си добър, трябва да значи да се предържаш към тези норми, които обществото е отредило и съзадало?
  Думите добър и зъл не съществуват отвъд обществото, както горе и долу, да и не, лъжа и истина и т.н. Те са изградени и понякога ни подвежда докато търсим истината за Вселената. Когато търсим отговори на нашите въпроси.
  Ще дам пример:
  Градусите, те са факт а топлото и студеното нямат граници. До къде свършва топлото и къде започва студеното? Топлото и сдуденото са едно и също нещо.
  Всеки има рзлични възприятния за Вселената,за някоии тя е грозна, за други етична, за треди невероятно велика и мъдра, но тя е всичко това и не е също.
    
   
  Цитат
  защото думата добро е относителна и изградена според хората и според това което те сами възприемат под думата добро,
  Това също ме кара да мисля, че едно такова доказвателство:
  Цитат
  Доказано е че всичко се развива, не към по-добро
  си заслужава да се провери отново. Много песимистично казано. За мен дори този сайт е доказателство за обратното.
   sharga
  Цитат
  Карайки ги да живеят в заблуда, страх и други, населението се подчинява, а самите те морал не могат да имат никога.
  Това малко ми напомня  сегашното положение. Пуснете си
  само "негативините", така наречените новини и ще видите.
  « Последна редакция: Октомври 11, 2013, 10:22:56 от Бунтарката » Активен

  Внимавай какво си пожелаваш!
  Бунтарката
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 179

 • Град: София
 • « Отговор #21 -: Октомври 11, 2013, 00:11:44 »

  Цитат
  Какво е да си добър човек?
  Изниква ми въпроса към кого: добър човек за майка ми, за обществото, за Бог, за съпруга, или за детето или да съм добър човек със/към себе си.........?
  Май, това, в живота ми  са различни неща.
  Активен

  Внимавай какво си пожелаваш!
  Бунтарката
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 179

 • Град: София
 • « Отговор #22 -: Октомври 11, 2013, 00:21:41 »

  Браво за темата!
  Ти си добър човек!  Активен

  Внимавай какво си пожелаваш!
  Бунтарката
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 179

 • Град: София
 • « Отговор #23 -: Октомври 11, 2013, 01:39:03 »

  Да си добър човек, за мен, накратко  значи, не просто: " не прави това, което не искаш да ти направят", а  не толкова сложно: не прави това, което не искат да им направиш. "Разни хора, разни идеали".
  Активен

  Внимавай какво си пожелаваш!
  Speed_Of_Pain
  Румпелщилцхен
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 133


  « Отговор #24 -: Октомври 11, 2013, 08:03:22 »

  Цитат
    Това също ме кара да мисля, чеедно такова доказвателство: Цитат Доказано ече всичко се развива, не към по-добро ,си заслужава да се провери отново. Много
  песимистично казано. За мен дори този сайт едоказателство за обратното.   
  Ето тук има крайна последователност, в която трябва да се внимава, обърната, тя губи смисъла си. Едва ли има нещо песимистично в отричането на изградените норми с които си служим.
  Въпросът го зададох по-абстрактен, без подробности, за да намериш твоето мнение и твоя мисъл.
  Активен

  Хората трудно намират общ език със себе си, може би защото е трудно да си добър разказвач и търпелив слушател едновременно.
  Страници:  1 [2]   Нагоре
  Отиди на:  


  Бог е Любов и е в мен, аз съм Любовта и с Бога в едно цяло с вярата и упованието в Бога аз съм неговото най-достойно проявление, за което той ме обича и облича в ризница от Любов, която да ме пази и закриля от всякакви зли сили и вмешателства в живота ми и в мен самия! Амин
  Паник атака | Планински кристал - Кварц  © Copyright