Духовно развитие

          

Страници: [1]   Надолу
Сподели тази тема във Facebook Сподели тази тема във Facebook
Автор Тема: Много странен сън.Реален  (Прочетена 1339 пъти)
mmia737
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 4


« -: Август 02, 2013, 11:34:55 »

Попринцип съм позитивен човек. Вярвам, че нищо тук не е реално, поне не и по начина по който ние хората го възприемаме.  И вярвам че ако има проблем, то той е само в нашата глава никъде другаде.
Но това което сънувах снощи е малко странно дори за мен. Не знам какво може да означава, метафора ли е, послание ли е, въображение ли е?

Съня беше кратък, но много детайлен и съдържателен. Сънувах, че съм на работа- някаква си работа измислена в бизнес сграда. В един момент започнах да бягам на някъде по нещо като голям коридор като тези в Моловете. Само че интересно беше, че всички бяха срещу мен. Нещо като да бягаш в насрещното с 200км в час. Бягах толкова нерелано бързо, че все едно летях буквално. Не се блъснах в никой от хората срещу мен. Накрая стигнах до една тъмна част на коридора и се отвори една врата, поканиха ме да влезна мъж и жена. Влезнах, но като се обърнах да затворя вратата след себе си  видях грозна гледка - отпадаци, гуми, разрушни стени, вече не беше онзи хубав нов коридор. И ги попитах " Как е възможно това, какво се е случило та нали аз преди 2 секудни бях от вън и нещата изглеждаха различно " а мъжа ми каза " Ела ще ти покажа". Затворих вратат- стаята беше изключително малка и тъмна със каменни стени нито врати нито прозорци. Застанах пред едната стена и мъжа я скъса буквално като лист хартия  и през нея видях онзи прекрасен свят, в който живеем цветовете, хората сградите, природата - тогава той ми каза " Сега разбираш ли?" . Тогава някакъв мъж почна да се приближава към стената заплашително очевидно беше злонамерен и преди да мине през скъсаната стена мъжът от стаята я затвори пак като лист хартия.

Как трябва да го тълкувам? Ще съм благодарна ако някои има обяснение, преживял е нещо или е прочел нещо такова.
Благодаря ви Усмивчица)
Активен

"Тези, които наистина обичат живота, никога не спират да вървят"
Еlsha
Диди
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 523


« Отговор #1 -: Август 02, 2013, 17:00:14 »

Преди години при една от малкото ми срещи с един от духовните ми учители, който е прероден тук, се засегна темата за "проблемите са ни в главата". Бях казала, че възприемам така нещата, че всичко си е в нашето възприемане, а той само каза "не е така" и си тръгна усещайки ме, че съм в готовност да споря и да давам обяснения защо смятам така.  Ухилен Малко негодувах, че така ми се измъкна с кратък отговор и дим да го няма, ама после зацепих какво е имал предвид. Та, в случая до толкова се бях обхванала от идеята, че ние с мисълта ни творим реалността и че нещата са такива каквито ги възприемаме, че са, че бях забравила, че има житейски ситуации и проблеми, от които не можем да се измъкнем и не е до мисъл, в крайна сметка сме си избрали уроци за учене и не винаги е леко и е до мисленето ни. В случая все едно бях отрекла тежките уроци, които имаме понякога и виждам красивото, отричайки "грозното" и сивото в живота, виждах градене, а не рушене. Усмивчица Не бях в потока на живота, а бях с/у него. Усмивчица Това се сетих, когато прочетох за твоето възприемане за реалността и това, че в съня си бягала с/у хората, а накрая си видяла разрушение(лошата страна на живота)

Хем това ми идва, хем нещо не ми се връзва с действието на духовният ти водач, където къса стената, в смисъл това ми е ясно, стената е бариера на мисълта, но не мога да схвана красивото зад стената. В смисъл не се връзва с това ми тълкуване.  Ухилен

А и май това точно последното "сега разбираш ли" е нещо за теб си да си разбереш, надявам се да съм дала поне мъничка насока, ако не, значи мнението ми ще помогне за "метода на елиминирането"  Ухилен В смисъл, че не е това, дай да даваме други предложения.  Ухилен
Активен

Карма - КаРаМа - движение, живот, анализиране. Усмивчица
perli4ka
***
Неактивен Неактивен

Публикации: 181


Виждаме това ,което възприемаме ...

« Отговор #2 -: Август 04, 2013, 08:35:35 »

Светът ,в който живеем по начало е прекрасен ,цветен и даващ ,може би и малко неразбораем за нас ,но в него всичко е така ,както трябва да е Когато погледнем с чист поглед ние виждаме това .. но когато изпитваме негативни чувства ,когато сме в грях ,мисълта ни се губи в тъмнината и ние вървим в мрак .. Като че тъмно перде се спуска пред очите ни и ние не можем да видим това ,което е около нас в неговата светлина и красота ..
 Така е може би за изпитание или назидание на заблудената душа ,докато не намери пътя в светлината Усмивчица
Благодаря за споделения сън Усмивчица
Активен
Страници: [1]   Нагоре
Отиди на:  


Подобни теми:
Заглавие Започната от Отговори Прегледи Последна
публикация
Странен сън
Въпроси и отговори
Kissing You Good Night 1 881 Последна<br />публикация Юли 06, 2011, 17:21:49
от @di
Странен повтарящ се сън
Моите сънища
vins 3 1863 Последна<br />публикация Септември 22, 2011, 15:20:05
от Alida
Странен сън
Моите сънища
xsiaze 2 1561 Последна<br />публикация Януари 07, 2012, 03:12:24
от xsiaze
Малко смърт + 1 изключително странен сън
Моите сънища
Sita 2 1556 Последна<br />публикация Февруари 26, 2012, 16:46:32
от Sita
Странен сън,и какво може да значи той ?
Моите сънища
besniq82 1 1243 Последна<br />публикация Юли 12, 2013, 11:48:18
от perli4ka

Бог е Любов и е в мен, аз съм Любовта и с Бога в едно цяло с вярата и упованието в Бога аз съм неговото най-достойно проявление, за което той ме обича и облича в ризница от Любов, която да ме пази и закриля от всякакви зли сили и вмешателства в живота ми и в мен самия! Амин
Паник атака | Планински кристал - Кварц  © Copyright