Духовно развитие

          

Страници:  1 2 [3] 4 5 ... 14   Надолу
Сподели тази тема във Facebook Сподели тази тема във Facebook
Автор Тема: ТЕСТ за ИНДИГО личност  (Прочетена 99480 пъти)
giti
Гост
« Отговор #30 -: Януари 10, 2010, 03:09:45 »

Привет Химера и добре дошла сред нас!

В случая не трябва да приемаш думата учители, като великите духовни учители или обикновен учител в училище. Можем да се определим, като учители, до такава степен, че с начина ни на мислене и живот ние променяме околните. За целта не са нужни думи, лекции или показно- разликата е видна и малко или много другите я виждат и се замислят. Също така, ние сме учители и за следващата ни по петите група на децата на новото време- кристалните деца. Ние сме постлали пътеката от морални ценности и идеали, на която те трябва да стъпят. Много от индиготата отдавна не са деца- те вече са родители, а някои от тях може и наистина да са избрали професията учител. Такаче малко или много ние учим новото поколение....
Активен
Himera
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 9

« Отговор #31 -: Януари 10, 2010, 04:53:26 »

Когато бях по-малка си мислех, че мога да променя света, че мога да променя околните Усмивчица В последствие осъзнах, че това е трудна задача и престанах да опитвам. Започнах да си мисля, че трябва да променя себе си, но и това не се получи. Не знам, до колко влияем на околните. Знам, че се опитах да помогна наскоро на един човек да се отдръпне от пороците, но уви... не успях... Ефект имаше единствено, когато съм в присъствието му, но после "старата песен на нов глас".
И другото, което исках да споделя е, че имам до такава степен силна интуиция, че знам, какво ще се случи в близките няколко минути, какво трябва да направя и какво - не. Усещам, кое е правилно за мен като ядене и пиене. Усещам и хората. Знам, с кого бих си допаднала и с кого - не! Но също така ми се е случвало да обвържа енергията си с някого и да знам този човек, къде е, какво прави, даже мога да усетя преди да го видя. Случвало ми се е да изпадам в истеричен смях без причина, когато нещо предстои да се случи и т.н.
Трудно ми е да се боря с околните и света, който са създали материалистите.
Активен
Цар Кару І
Гост
« Отговор #32 -: Януари 10, 2010, 12:20:07 »

Здравей Скорпи,
Мисля, че още не си го усетил още. Само вие скорпитата сте способни да стигнете до дъното на нещата и ги разберете. Това ви прави един от крайъгълните "камъни" на зодиака (въпреки, че скорпиона е измислена зодия). Това, което си видял в очите на въпросния човек е НЕГОВАТА ДУША - такава - по детски чиста и невинна (а не маската, която Плутон слага при инкарнирането на всяка душа в триизмерното).
Остава въпроса защо и как си го направил.  Усмивчица Ами ние индиготата можем (и го правим) да поемаме и преработваме всички негативи в позитиви. И знаем неща, които нямат логични обяснения. Като например, че негативното и позитивното са две страни на една и съща монета, и са едни и същи. Същността на Душата е Монадата, а не Двойнствеността (като маските от театър "Сълза и Смях").
Цитат
Трудно ми е да се боря с околните и света, който са създали материалистите.
Не е нужно да се бориш. Материята е Светлина, която е "загубила" скоростта и посоката си, и е станала двойнствена. Никого не можеш да промениш насила. Насила нищо хубаво (пък и лошо - обратната страна на хубавото) не става. За да разрушиш един баланс трябва да направиш нов. В противен случай някой друг ще направи новия баланс, а ти ще носиш последствията от разрушаването на стария баланс.
Времето е "многовременно" (векторно - всичко се случва едновременно), а не линейно (последователно).
Привет на всички

Веднага установявам зрителен контакт с мъжа и след известно време той, както си говори сам, изведнъж престава и ми се усмихва... И тогава аз, без да мисля, го погалвам по главата...  А той, вече успокоен, ми казва : "Ти да не си ангел?!"... После всеки продължава по пътя си... Оттогава, когато, разхождайки се, срещна други като него ( в моя квартал са доста), аз просто ги поглеждам и им се усмихвам...  И те поне за малко се успокояват, милите...  Кой знае какви неща виждат и усещат...  Те са загадка  за лекарите, но това, което ми харесва у лудите, е, че реагират съвсем  като деца и са искрени... ЗАЩО ПОВЕЧЕТО ХОРА ТРЯБВА ДА ПОЛУДЯВАТ, ЗА ДА СЕ ПРЕВЪРНАТ В ХОРА С ГЛАВНО "Х"?
Активен
pluton
***
Неактивен Неактивен

Публикации: 687


 • Град: Невинаги знам...
 • WWW
  « Отговор #33 -: Януари 10, 2010, 15:30:06 »

  Но също така ми се е случвало да обвържа енергията си с някого и да знам този човек, къде е, какво прави, даже мога да усетя преди да го видя. Случвало ми се е да изпадам в истеричен смях без причина, когато нещо предстои да се случи и т.н.
  Отново чета себе си, което ме радва!
  Активен

  Himera
  *
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 9

  « Отговор #34 -: Януари 12, 2010, 02:09:42 »

  Защо ми се струва, че колкото и да сме индиго, пак трябва да развиваме себе си в тази положителна насока?
  Днес четох една интересна статия за друидите Усмивчица - http://aryansunforums.21.forumer.com/a/_post36.html В нея открих интересни неща, вярвам че и  на вас ще ви е интереса (чувствам че е така).
  Активен
  Himera
  *
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 9

  « Отговор #35 -: Януари 12, 2010, 02:14:36 »

  Забравих да спомена, че ми се е случвало да виждам аурата. Веднъж се бях прибрала и имахме гостенка. Около нея имаше огромен тъмен кръг... Няма да споменавам, с какво се занимава тя, за да не разводнявам темата. Исках да споделя, че никога не ми се беше случвало да видя толкова силна аура
  Активен
  Инил
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 186


  « Отговор #36 -: Януари 12, 2010, 16:54:35 »

  То и Учителите на човечеството казват, че има какво да учат, та ние.
  Всеки трябва да има стремеж да се развива, да учи и от самия живот, там се учи Мъдростта. Прекрасно е, че има необятна Вселена, която крие толкова тайни. Усмивчица
  Активен

  pluton
  ***
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 687


 • Град: Невинаги знам...
 • WWW
  « Отговор #37 -: Януари 12, 2010, 19:30:19 »

  Винаги съм се чудела, какво ми има ... защо ми е трудно да приема Общоприетите виждания на околните... защо повечето хора с идеите и възгледите си са ми толкова чужди...
                                                                                                                                                                                       Eто какво се случи днес... Простете за латиницатa, но пиша от спирка на метрото... Всичко започна от едно упражнение по руска литература... Ставаше въпрос за герой, който според мен въобще не познава себе си и e толкова объркан, че постоянно си слага маски (съзнателно или не) и не знае какво иска от Живота... Всички ме изгледаха много странно когато се осмелих да изложа  позицията си...! И знаете ли какво ми отговориха? ЧЕ АКО ЧОВЕКЪТ ЗНАЕШЕ КАКВО ИСКА ОТ ЖИВОТА, TO САМИЯТ ЖИВОТ БИ БИЛ РАЙ... Представяте ли си?! Aз още от малка знам какво искам от Живота и се стремя със всички сили дa го постигна въпреки изпитанията, нали те са част от играта ТУК...? Хора на повече от 40 години нямат цел и нe знаят каквво искат от Живота! Въобще не знаят защо са тук!... Не знаят, чe могат да участват в процеса към промяна нa живота тук към по- добро! Oтново мe мислят  за луда и не за тоя свят... Toлкова им е трудно да са себе си и ДА СЕ ОБИЧАТ ПОМЕЖДУ СИ, a ТАКА за всички ни би било по-лесно дa научим уроците си oт земното си съществуване, за да се усъвършенстваме и така да помагаме и на другите да го постигнат... И така в Безкрая... Но не... Следват обвинения за наивност и непоправим идеализъм...
  « Последна редакция: Януари 13, 2010, 18:04:28 от pluton » Активен

  Цар Кару І
  Гост
  « Отговор #38 -: Януари 13, 2010, 11:12:37 »

  Цитат
  се случи днес... Простете са латиницата, но писха от сирака на метрото... Вси4ко запозна от едно упражнение п руска литература... Ставаше въпрос за герой, който соред е мен въоще не познава себе си и е толкова объркан, 4е постоqнно си слага маски сазнателно или не и не знае какво иска от Јивота... Вси4ки ме изгледаха много странно когато се осмелих да излоја позициqта си... мИ знаете ли какво ми отговориха? 4е АКО 4ОВЕК ЗНАЕ6Е КАКВО ИСКА ОТ ЈИВОТА, ТО САМИQТ ЈИВОТ БИ БИЛ РАЈ...Представяте ли си? Аз о6те от малка знам какво искам от Јивота и  се стремя със вси4ки сили да го постигна въпреки изитаниqта, но нали те са 4аст от играта тук...? Хора на пове4е от 40 години нямат цел и не знаят какво искат от Јивота! Ваоб6те не знаqт за6то са тук!... Не знаят, 4е могат да у4астват в процеса към промяна на живота тук към по-добро! Отново ме мислят за луда и не за тоя свят... Толкова им е трудно да са себе си И ДА СЕ ОБИ4АТ ПОМЕЖДУ СИ, а така за вси4ки ни би било по-лесно да нау4им уроците си от земното си са6тествуване, за да се усъвършенстваме и така да помагаме и на другите да го постигнат... И така в Безкрая... Но не... Следват обвивениq за наивност и непоправим идеализам...

   Усмивчица Не pluton, въобще не е трудно ХОРата да се обичат помежду си. И понеже стана въпрос за руска литература ти препоръчвам да прочетеш "Изповед" на Толстой. http://www.classicallibrary.org/tolstoy/confession/index.htm Там Толстой разсъждава върху темата защо хората стават лоши, кое ги прави такива - въобще неща, които много ще те заинтересуват. И когато те обвинят в наивност и идеализъм им кажи, че най-големия наивник и идеалист е Толстой, и точно това го прави Велик и Неповторим. И името му ще остане навеки в аналите на човешката история, а техните имена (на твоите обвинители в наивност) няма да бъдат запомнени никога - като че ли никога не са съществували. Ботев и Левски също са били идеалисти. Раковски и Стоянов също. И точно този идеализъм ги прави велики и неповторими.
   Усмивчица
  « Последна редакция: Януари 13, 2010, 19:37:52 от Цар Кару І » Активен
  AIA
  ***
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 88


 • Град: Земя
 • « Отговор #39 -: Януари 13, 2010, 14:13:31 »

  pluton, правилно ли да те разбирам, че твоето виждане за хората над 40, каквато съм и аз, нямаме цел и не знаем какво искаме от живота, че не знаем защо сме тук на земята! Кое те кара да мислиш, че ние не обичаме, нито пък можем да участваме в процеса на промяната на живота към по-добро? Да учим уроците си и да се усъвършенстваме. С какво сме по-различни от 20 г., освен разликата в годините, разбира се, което не е критерий и няма как да бъде колко осъзнати са хората и какво е нивото им на духовност. Не мислиш ли, че всичко това зависи от самия индивид и факторите, които му влияят и най-вече от свободния му избор.
  « Последна редакция: Януари 13, 2010, 15:00:36 от delfin » Активен
  pluton
  ***
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 687


 • Град: Невинаги знам...
 • WWW
  « Отговор #40 -: Януари 13, 2010, 17:31:48 »

  pluton, правилно ли да те разбирам, че твоето виждане за хората над 40, каквато съм и аз, нямаме цел и не знаем какво искаме от живота, че не знаем защо сме тук на земята! Кое те кара да мислиш, че ние не обичаме, нито пък можем да участваме в процеса на промяната на живота към по-добро? Да учим уроците си и да се усъвършенстваме. С какво сме по-различни от 20 г., освен разликата в годините, разбира се, което не е критерий и няма как да бъде колко осъзнати са хората и какво е нивото им на духовност. Не мислиш ли, че всичко това зависи от самия индивид и факторите, които му влияят и най-вече от свободния му избор.
  Охх, не, пак думите не стигат! Естествено, че не всички са такива, нямам намерение да обиждам никого, още повече съфорумците тук...  Ужас, ужас, какво направих пък сега (понякога емоциите и чувствата са точно толкова опасни, колкото и думите, с които се изразяват, дори повече)...! Просто ме боли за тези, които така са се вкопчили в това да се БОРЯТ И ДА ВОЮВАТ С ОСТАНАЛИТЕ ХОРА (това те сами са ми го казвали!)! Знам, че е въпрос на свободен избор и какво ли още не................................................................................, но Боли!

  ПСС: Цар Кару I, благодаря! Винаги съм се възхищавала на Толстой и понеже нищо не е случайно, ще споделя, че училището, в което учих от 1 до 12 клас, се казва "Лев Николаевич Толстой"! Усмивчица Благодаря Ви, че Ви има, драги съфорумци! Никога не съм мислила, че ще се чувствам по-добре в интернет пространството... но понякога май така се получава!...
  « Последна редакция: Януари 13, 2010, 18:06:23 от pluton » Активен

  Цар Кару І
  Гост
  « Отговор #41 -: Януари 13, 2010, 19:52:15 »

   Усмивчица Не се притеснявай pluton, правилно сме те разбрали, и не сме търсили друг смисъл в думите ти, освен този, който ти си вложила в тях. Много хора около 40 нямат перспектива в живота. Но и на 20 те са нямали перспектива само че не са го знаели още. Вярвали са в илюзии, които са взимали за реалност. 20+ години са се блъскали с лакти за да "бъдат първи", да "успеят в живота" инкриминирайки другите. И около 40+ разбират, че живота е кратък, и парите не стават за ядене. Живеят самотно (даже и когато имат семейства) и с недоверие към всички (как биха могли да имат доверие към другите когато знаят на какво са способни самите те). И живота им става безцелен и пуст. Много добре си го казала pluton.
  Активен
  lessus
  ****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 249


 • Град: Абсолюта, У Дома
 • До скоро :)

  « Отговор #42 -: Февруари 20, 2010, 22:29:44 »

  Тестове, кастинги и състезания не довеждат до добър краен резултат. Все още една от спънките.Губим много когато се състезаваме ,избутваме един друг (говоря за това на къде е вървяло досега човечеството ,да се надяваме че тоя път ще бъде забравен). А като цяло повдигането на темата е ценно - сами виждаме бисерите тук .   Повдига се дискусия - разнообразието на мнения понякога може да изглежда объркващо, но обогатява това което приемаме за Истина. Важното е да запомним да не гледаме на нещата ограничено ,че са "да" и "не" . По скоро са "Да и Не" ,едновременно Намигване
  Активен

  Отразената светлина не топли ...
  The One
  *****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 1537


  Винаги на точното място в точното време

  WWW
  « Отговор #43 -: Февруари 21, 2010, 01:21:33 »

  Тестове, кастинги и състезания не довеждат до добър краен резултат. Все още една от спънките.Губим много когато се състезаваме ,избутваме един друг (говоря за това на къде е вървяло досега човечеството ,да се надяваме че тоя път ще бъде забравен). А като цяло повдигането на темата е ценно - сами виждаме бисерите тук .   Повдига се дискусия - разнообразието на мнения понякога може да изглежда объркващо, но обогатява това което приемаме за Истина. Важното е да запомним да не гледаме на нещата ограничено ,че са "да" и "не" . По скоро са "Да и Не" ,едновременно Намигване

  Само ще кажа че съм изключително съгласен с тебе приятелю.
  Споделям това за "ДА" и "НЕ" едновремено напълно.
  Според мене от там идва цялото ни объркване като се опитаме да разберем нещо го приемаме за "ДА" или"НЕ" и отхвърляме другата половинка така е свикнала да мисли нашата логика учените така мислеха също до скоро.
  Ние всички сме едно цяло но това не изключва че сме уникални части сами за себе си,казва се Диходомия и то Божествена.
  За да направим революция трябва рязко да си сменим мисленето и то точно по този начин според мен да не отхвърляме нищо а да приемаме всичко.
  Браво искам аз да ти кажа за хубавите думи споделям ги напълно.
  Относно индиготата съм гледал филмче и там ги интервюираха никое от тях не обичаше да го наричат индиго това е етикет шаблон или както искате го наречете опеделение което характеризира,незнам защо тука много хора са луднали да се наречат индиго не мисля че някой ще стане по умен или важен за света ако разбере че е бил до сега индиго ама не е знаел.
  Активен

  Не мога да променя това което виждам,но мога да променя точката през която гледам.
  Това е достатъчно да промени онова което изживявам,а това променя цялата гледка.

  Всичко перфектно е точно такова,
  течащ в безкрая свещен резултат!
  Бъди сега причината нова,
  за твоя бленуван в мечтите ти свят.
  lessus
  ****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 249


 • Град: Абсолюта, У Дома
 • До скоро :)

  « Отговор #44 -: Февруари 21, 2010, 01:44:12 »

  Точно това имам предвид , благодаря ! И не аз лично ... изгражданто на Словото е по-важно ! Ще върна като кажа че и аз съм напълно съгдасен . И именно това пречи ... ЗАСЕГА! Намигване Ние сме едно цяло ,но наистина всяка частица е униканла ,един малък свят . Намигване просто еволюираме . Акакто беше казано (Киматика) "целта на еволюцията е да се достигне до един организъм" а този огранизъм е това което сега наричаме Бог ....Бог не е външна сила , а изпълва нас , ние сме .. виж ,ако си представим че живота е една маса , с много наредени чаши по нея , пълни с вода - Масата е Земята , чашите сме ние , а Водата е духът ни - Когато една чаша се излее в общ съд ,водата се смесва - Водата е едно ,както и духът ни е общ , затова целта ни е докато държима този дух/вода в себе си да се стараем да го пазим чист , за да не е мътна водата след това , тогава всички страдаме общо . А и както по-горе казаха - никой не може да ни вземе душата , понеже Водата не принадлежи на чашите ,а на този който я пие Намигване а като говорим за прераждания и карма - това е както ние дистилираме или преваряваме водата :Д тя пак я има после, същата е но е по-чиста ... така че няма от какво да се страхуваме . Намигване
   Дерзаите!
  Активен

  Отразената светлина не топли ...
  Страници:  1 2 [3] 4 5 ... 14   Нагоре
  Отиди на:    Бог е Любов и е в мен, аз съм Любовта и с Бога в едно цяло с вярата и упованието в Бога аз съм неговото най-достойно проявление, за което той ме обича и облича в ризница от Любов, която да ме пази и закриля от всякакви зли сили и вмешателства в живота ми и в мен самия! Амин
  Паник атака | Планински кристал - Кварц  © Copyright