Духовно развитие

          

Страници:  1 ... 6 7 [8] 9   Надолу
Сподели тази тема във Facebook Сподели тази тема във Facebook
Автор Тема: Осъзнати сънища.  (Прочетена 12096 пъти)
тото2
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 3

« Отговор #105 -: Юли 13, 2012, 17:53:37 »


Преди години имах много пророчески сънища, водех си дневници за всяка година и след време написах книга по тези  дневници, как да сънуваме числата от...Всичко е въпрос на настройване и самовнушение. Човешкият мозък не се използва пълноценно, а има голям потенциал.
Активен
ThatWoman
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 47


 • Град: София
 • « Отговор #106 -: Юли 14, 2012, 19:46:09 »

  Само веднъж ми се е случвало да осъзная,че сънувам и да променя хода на събитията.За сметка на това , сънищата ми са много реалистични .От края на миналата година започнах да сънувам катаклизми.Постоянно цунами,вулкани,бури...в сънищата ми на мен никога нищо лошо не ми се случва,въпреки че съм уплашена .Сънувах и че слънцето експлодира и аз се заизкачвах по една стълба.Като стигнах отгоре се оказа,че под мен има водопад и аз скочих в него.
  Един от най-реалистичните ми сънища...няма да обяснявам подробности,но през целия сън ме гони едно торнадо Усмивчица и въпреки че по едно време му избягах...както си се бях успокоила ,изведнъж пак излезе отнякъде и ме погълна...въртях се във фунията...през това време се разрази гръмотевична буря и една мълния ме удари..по цялото ми тяло протече много силно електричество.В същия момент се събудих и както при всеки мой сън..първите 5-10 секунди усещам същото ,както в сънищата...усетих същото електричество по краката си....и до сега като си лягам,понякога го усещам.От миналия месец спрях да сънувам катаклизми...започнах да сънувам невероятни цветове в небето.Не мога да ги опиша...нещо невероятно за човешкото око....цели галактики,различни цветове...скоро сънувах как излизам на градината зад къщата ни и първо огън под формата на кълба падаше от небето...аз естествено бях много притеснена,но си стоях и гледах...след това се появиха отново тези цветове ,за които ви споменах..но този път в небето освен цветове имаше и картини на Стрелци...сещате се,изображението на зодия Стрелец...чудих се какво означават тези Стрелци...единственото с което ги свързах е периода на зодия Стрелец -23.11 - 21.12 ...
  Активен
  mamagaya
  Гост
  « Отговор #107 -: Юли 15, 2012, 19:50:30 »

  Вчера имах осъзнат сън. Беше направо чудесно преживяване. Сънувах лелята на един съученик чисто гола, после летях в съня като птица.

  имам усещането че съня е нашата истинска реалност. В реалността е нещо като вторичен ад.

  Квантовият физик Зеланд е писал много за сънищата. Той е създал модела на света наречен транссърфинг.
  Според него реалността също е сън, но само наполовина., защото тук имаме известно забяване, а в съня всичко се случва веднага. Усмивчица Усмивчица Усмивчица Усмивчица


  Цитат
  На всеки въпрос, започващ с „А мога ли насън...?", от­говорът ще бъде утвърдителен. Можете да общувате с всякакви хора (живи и мъртви), да правите с участниците и предметите в съня си абсолютно всичко, да летите на други планети, да решавате проблеми, да съчинявате музика, да пътешествате и т.н. В сравнение с всичко това силните нар­котици са просто детска щуротия. А и няма никаква вреда за здравето. От сънищата е разрешено да се изнася всякак­ва информация. Само едно не е възможно - да се изнесе материален предмет в реалността. Във всеки случай поне на мен нищо не ми е известно за подобни явления.


  Карлос Кастанеда и Ернст Мулдашев, Сай Баба и Вадим Зеланд, Хари Потър и Никола Тесла – това са духовните пътеводители, очертаващи граничната зона между видимата реалност и паралелните светове. Там се подвизават хакерите на сънища. Те знаят как се отварят космическите портали, изграждащи структурата на Вселената – невидима, безкрайна и ефирна като гигантска паяжина. Те владеят уменията на древните магове, лабиринтите на времето и пространството, тайните на телепортацията, които превръщат мисълта в материална сила.


  Има ли други реалности освен съня и тази материална действителност.  Хммм :)Или ние ще си останем завинаги дуални същества. А извънземните имат ли сънища. Згреших Згреших

  Global Moderator - Коментар
  Отново няма посочен източник.

  Цитат
  3.8 ) - Потребителите са длъжни, когато публикуват информация от друг сайт или книга, да посочат източника на информация.

  Източник: http://indigota.com/index.php?topic=1140.0#ixzz20VN8U6yj

  И не отклонявайте темата. Ако желаете, можете да създадете нова.

  Това е последно предупреждение.
  « Последна редакция: Юли 16, 2012, 00:36:04 от sоulSurgery » Активен
  koceto :)
  *
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 1

  « Отговор #108 -: Октомври 28, 2012, 00:03:29 »

  Спомням когато за първи път преживях съзнателен сън, беше преди 2 години и усещането беше невероятно, посетих няколко непознати градове, всичко беше толкова цветно и истинско, само дето не познавах никого там където бях. Можех да правя толкова много неща - тичах с огромно бърза скорост, след това както си вървях по улицата, само си помислях че политам и наистина летях, беше наистина неописуемо, и след дори като се събудих на сутринта се чувствах изпълнен с толкова много енергия и ентусиазъм, оттогава вече започнах да гледам на сънищата по друг начин.
  Активен
  perli4ka
  ***
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 181


  Виждаме това ,което възприемаме ...

  « Отговор #109 -: Ноември 20, 2012, 00:59:57 »

  Искам да ви попитам ,случвало ли му се е на някой точно преди да започне да заспи да усети че излиза от тялото си и полита и в този момент започва да сънува...на мен ми се е случвало няколко пъти ,но не мога да го контролирам ,а и малко ме е страх ,защото последния път сънувах че някой ми запушва носа и устата и не мога да дишам и побързах да се върна в тялото си ...колкото и странно да звучи..? Чувството е все едно духът излиза през една точка малко над слънчевия сплит и може би тогава започваш да усещаш с астралното си тяло :? нямам идея ,но моля споделете ако имате подобни преживявания  Усмивчица
  Активен
  wolfspirit
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 143


  « Отговор #110 -: Ноември 20, 2012, 12:31:35 »

  Искам да ви попитам ,случвало ли му се е на някой точно преди да започне да заспи да усети че излиза от тялото си и полита и в този момент започва да сънува...на мен ми се е случвало няколко пъти ,но не мога да го контролирам ,а и малко ме е страх ,защото последния път сънувах че някой ми запушва носа и устата и не мога да дишам и побързах да се върна в тялото си ...колкото и странно да звучи..? Чувството е все едно духът излиза през една точка малко над слънчевия сплит и може би тогава започваш да усещаш с астралното си тяло :? нямам идея ,но моля споделете ако имате подобни преживявания  ъ:)

  Здравей,

  На мен ми се е случвало и при заспиване и при събуждане да имам усещания за астралното тяло, все пак то е сънуваното тяло. Не се страхувай. Би могло да ти помогне едно упражнение за чуствителност към астралното тяло и може би способност да го контролираш съзнателно до някаква степен. Дай си време преди да заспиш, както лежиш неподвижно и напълно отпуснато се опитай да усещаш тялото си ту леко ту тежко. Лека като перце и тежка като камък - как тялото се издига във въздуха и после потъва в леглото. Това активира усет към астралното тяло в будно състояние. Възможно е да започне (астралното тяло) да се върти около една точка в тялото ти - или сърцето както е при теб до момента или челото обикновенно това са двете възможни оси които го свързват с телесната обвивка. Освен въртенето може да се усети и като стрелка на компас търсеща север. Това упражнение би трябвало да ти даде съзнателен контрол до някаква степен. Неконтролираното излизане е свързано с работа, която несъзнаваш навярно, пък и всеки се разхожда в сънуваното тяло - ти си една крачка напред като съзнаваш това пътешествие. На мен ми се е случвало преди да заспя, да осъзная, че тялото ми (астралното в което се намира съзнанието в момента) е в друга позиция на друго място...като място на силата където отивам да почивам ... Другото е при връщане...да осъзнаеш този момент секунди преди събуждане...разглеждане на стаята, въртене, гледане на часовника, както и момента на стрес за телесната обвивка като се събуждаш от момента на връщане на съзнанието в тялото ти. Нещата, които са те изплашили най-вероятно са свързани със страх дали ще се върнеш и липсата на контрол. Трябва да си със съзнанието, че нищо не може да те нарани като същество на светлината, тялото не си ти и винаги има нишка, която да те върне обратно.

  Да доуточня ако не се разбира...това упражнение ти дава усещане за астрално тяло, без реално да се излиза от материалната обвивка, мисля, че и за това е подходящо за получаване на контрол.

  Поздрави
  Активен

  Живей за мига...
  equilibro
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 58


  « Отговор #111 -: Ноември 20, 2012, 15:49:41 »

  Aз съм сънувал, че се събуждам и ставам и всичко е като истина, след което разбирам, че е било сън. Веднъж така отидох на работа.
  Лошото беше, че когато се събудих се оказа ,че съм още в леглото.
  Активен
  perli4ka
  ***
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 181


  Виждаме това ,което възприемаме ...

  « Отговор #112 -: Ноември 20, 2012, 16:58:50 »

  Благодаря ти за инфото wolfspirit ,ще опитам да постигна напредък ,защото мисля ,че това може да открие нови хоризонти пред мен Усмивчица
  Активен
  ple
  *
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 2


  « Отговор #113 -: Ноември 28, 2012, 18:58:30 »

  Здравейте на всички .
  По принцип много сънувам и винаги съм се радвал на сънищата , които изглеждат реални . Не бях сънувал осъзнат сън докато не почнах да чета на Стивън Лаберж Светът на осъзнатото сънуване и след това имах осъзнат сън и то сън в съня и в втория сън имах осъзнаване от тогава не съм имал друг но тренирам усилено, защото е много яко . Вярвам  , че чрез сънищата пътуваме е паралелни вселени .
  Активен
  Niranya
  *
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 9

  « Отговор #114 -: Декември 05, 2012, 01:59:53 »

  Много забавно ми се стори, че по-назад в темата се говори за гласове и картини в полубудно състояние. И повечето си мислят, че осъществяват връзка със същества от други измерения, че чуват мислите на хората, че това е от външни влияние, не от тях самите и куп фантастики. Един човек се е опитал да ви обясни, но явно по ви се ще да вярвате че ви се случват необичайни и паранормални неща
  Нарича се Хипагогия http://en.wikipedia.org/wiki/Hypnagogia и е съвсем обичайно Усмивчица Това е начинът да преминем от будно състояние в сън.

  Още по-интересно е мнението на този потребител:

  Аз чувам тези гласове преди да заспя много години вече .За мен това са мисли на други хора  с , които се свързваме на това ниво ,но няма диалог.Никога не ги помня не съм си и поставяла цел,те са много и на различни хора и са хаотични.Приятно съм изненадана ,че се случва и на други,въпреки че никога не ме е притеснявало това и съм го приемала за  нормално.:)Мисля че всеки го може........


  Бих ви посъветвал да се постараете да се освободите от тази "способност": възможно е тя да доведе до това да бъдете обсебени, а това е съвсем близо и до психически отклонения.
  Положете максимални усилия да престанете да чувате гласове.
  ... който явно тайно завижда на останалите за тяхната "способност" Усмивчица Хипнагогията е естествено състояние през което преминаваме всяка нощ, просто почти никога не го забелязваме и отразяваме, тъй като много умело ни въвежда в състоянието на сън. За пръв път чувам обаче, че води до обсебване и психически отклонения.

  Aз съм сънувал, че се събуждам и ставам и всичко е като истина, след което разбирам, че е било сън. Веднъж така отидох на работа.
  Лошото беше, че когато се събудих се оказа ,че съм още в леглото.

  Това се нарича фалшиво събуждане


  Повечето коментари в тази тема въобще не са за Осъзнати Сънища.
  ОС е сън в който сънуващият осъзнава, че сънува, докато сънува.
  Има два типа ОС, от будно и от заспало състояние.

  Първият се постига когато в будно състояние, тялото ни е максимално отпуснато а съзнанието държим будно, преминава се  през гореспоменатата Хипнагогия, Сънна парализа и тнт.... навлизаме в ОС с будно съзнание.
  ОС по време на сън се случва, когато се осъзнаем че сънуваме, обикновено присъства конкретен момент на осъзнаване.


  Активен
  Niranya
  *
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 9

  « Отговор #115 -: Декември 05, 2012, 02:33:13 »

  На мен обикновено хипнагогията ми е много приятна, някакси е отпускащо с тия гласове на заден план.. друг път започва с единични изображения, случвало ми се е да тръгне от "кадри" като от снимки, които впоследствие се раздвижват и се превръщат във видео, на което съм страничен наблюдател.... целта на което е да ме въведе съвсем нежно и неусетно в съня... където вече съм участник.
   Готино е когато се усещам в това състояние, понякога се изумявам с какви идеи изскача подсъзнанието ми.. точно защото съм хем унесена, хем будна, че да мога да осмисля колко са нелепи и странни.
   Често се случва и когато човек е претоварен и изморен... тогава тялото се унася по-бързо а съзнанието е все още будно. Но има случаи, когато съм била стресирана и изображенията хич не са ми допадали... но това е огледало на собственото ми състояние в този момент.

  Фалшивите събуждания също са забавни понякога. Обикновено са начин на съня да ме върне в нормално състояние - когато имам ОС. Много е лесно... Таман си хакнал(надвил) съня, осъзнал си че сънуваш и се кефиш на макс и се вкючва firewall-а, в случая фалшивото събуждане - опитвайки се да те измами и да те върне в нормално състояние.  Събуждаш се в леглото, ставаш, мислиш си 'ех че готин сън имах' ...а се оказва че все още сънуваш

  За ОС мога да споделя доста, имала съм много интересни и вълнуващи, след тях няколко дена те държи настроението.. Книгата на Ла Берж си е е най-добра и практична. А книгата на Кастанеда за Изкуството на сънуването хич не я препоръчвам на никой, нищо съществено, камоли за ОС.
  Ползвала съм различни техники за постигане на осъзнатост, при мен винаги от състояние на сън. Любимото ми е проверка на реалността с дигитален часовник, в 99% от случаите работеше за мен. Какви ли неща не са ми излизали на дисплея... географска карта, реклами и разбира се нереален час.

  За начинаещите с ОС, винаги се започва от летене, секс и такива удоволствия, а на по-високо ниво може да се освобождаваме от страхове, кошмари и много др. неща.

  Четох, в коментарите че някои са се самоубивали или са скачали от високо, когато сънуват кошмар и се осъзнаят. И това съм го правила, определено те изкарва от кошмара, но не решава проблема и е непрактично. Най-добрият вариант е да се изправиш срещу страха си и да го попиташ какво и защо... на няколко пъти ми се е случвало, единия път спрях да бягам от преследвача си и тръгнах към него, като го докоснах по рамото се превърна в плюшено мече.
  Давали са ми отговори, които са ме изумявали и са били много смислени.

  Бих се радвала да обсъждам темата с други, които ги вълнува!


  Активен
  nikcvet
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 91


  « Отговор #116 -: Декември 05, 2012, 17:27:09 »

  Имах период, в който тази тема не ми беше безразлична, даже по едно време водех дневник на
  сънищата.
  Сега просто не бих го погледнал, това са много лични неща, а и след време може да изглеждат
  по друг начин.

  За връзката на сънищата с реалността, имам впечатление, че наистина има такива сънища, не
  само пророчески.
  Като че ли самият сън подсказва, ако е такъв. По-особен, по-реалистичен (или ярък),
  запомня се.
  Иначе сигурно е "обикновен сън" и не си струва да се тълкува кой-знае колко.

  За рационалните възгледи: има такива учени, които са наизмислили термини, като
  хипнагогия и др, които разбира се, нищо не обясняват.

  За осъзнатите сънища са ме питали, а сега и аз ще попитам, какъв е смисълът от тях, за
  какво могат да се използват (може да има различни мнения по въпроса) ?
  Активен
  Niranya
  *
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 9

  « Отговор #117 -: Декември 05, 2012, 17:51:48 »

  Първо, Хипнагогията не е измислица на учените, не ставай за смях Усмивчица има си изследвания. Прочети малко по въпроса преди да говориш неподготвен. Темата за сънищата не е изследвана достатъчно, но нека поне да сме запознати с това което се знае по въпроса. Ако ти е по-интересно и удовлетворяващо - вярвай на заблудените си съфорумници, които си мислят че получават факсове по този начин. Светът на сънищата е невероятен, много интересен и дълбок, без да намесваме същества от други измерения и паранормални истории Усмивчица

  На въпроса ти какъв е смисълът от ОС, можеш да си отговориш сам, но нека ти помогна:   http://bit.ly/UeH7CK

  (пробвай първия линк Намигване ако имаш търпение да изчетеш и трите части, ще разбереш)
  Активен
  nikcvet
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 91


  « Отговор #118 -: Декември 10, 2012, 12:32:26 »


  Извинявам се за късния отговор.
  Виждам, че междувременно други са казали много от нещата, които бих казал и аз, в темата
  "Картини и др. преди сън".

  Цитат на: Niranya
  Първо, Хипнагогията не е измислица на учените, на ставай за смях :-) има си изследвания.
  Прочети малко по въпроса преди да говориш неподготвен. Темата за сънищата не е изследвана достатъчно, но нека поне да сме запознати с това което се знае по въпроса. Ако ти е по-интересно и удовлетворяващо - вярвай на заблудените си съфорумници, които си мислят че получават факсове по този начин. Светът на сънищата е невероятен, много интересен и дълбок, без да намесваме същества от други измерения и паранормални истории :-)

  Изказах се леко пренебрежително за "учените", защото не съм особено доволен от така
  наречената "психология".

  При научно изследване първо се наблюдава някакво явление, после си "измисляме" термини,
  с които назоваваме нещата. След това идват теориите и планираните експерименти.
  Ако целенасочените експерименти потвърдят теорията, приемаме тази теория за обяснение на
  наблюдаваните явления.

  По принцип в науката теориите са "фалшифицируеми" - трябва да съществуват експерименти,
  които могат да опровергаят теорията (не се счита за разумно да има по принцип неопровержими
  теории).

  Съществува и друг клас експерименти - потвърждаващите, но отново, обикновено не се
  говори за "решаващ" експеримент, който потвърждава теорията "завинаги", а само се разглежда
  последователност от експерименти, които правят теорията все по-достоверна.

  Целият този механизъм наблюдение-теория-експеримент-потвърждение работи много добре в някои
  науки, като например във физиката. Между другото във физиката всичко е здраво
  математизирано и наблюденията са прераснали в измервания (като има добре развита теория на
  измерванията).

  Всичко това не е така добре развито в науката "психология", тя не е така точна и
  изчерпателна в сегашния си вид.

  Относно изказването "вярвай на заблудените си съфорумници" - и дума да не става, доста неща
  си знам и сам, най-малкото пък да вярвам безкритично на някого.

  Линкът не е много чист, но както и да е, прегледах първите 3 части, за които става дума.
  Не е лошо. Някои от нещата мога да кажа, че ги знаех.

  http://www.beinsadouno.com/статии?record=48

  В първата част има доста примери от историята. Подозирам обаче, че различни хора биха ги
  разбрали по различен начин.
  За някого това би било тържество на "паранормалното", а за другиго - мъртва история на
  безполезни заблуждения от миналото.

  За мен е задължително да гледаме с уважение на хората от далечното минало, на техните
  мисли, знания, труд в крайна сметка. Не са били по-глупави от нас.

  Втората част "Кратко научно обяснение на сънуването. REM сън" е наистина кратка и
  незадоволителна.

  Третата част ми се струва, че клони към познатия ми повърхностен психологизъм.
  Точно това беше най-важният въпрос - дали сънищата са нещо, което е просто "дим", нещо
  което е само интересна гледка за забавление в главата на сънуващия, или става дума за
  част от реалността (от физическата реалност, както би казал някой отявлен учен).

  Активен
  LGradinarski
  *
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 1

  « Отговор #119 -: Февруари 07, 2013, 14:42:42 »

     Здравейте всички, ето ме и мене Усмивчица (първи пост)
  Преди почти два месеца попаднах на книгата (или пък статията) на Иваело Станчев за осъзнатото сънуване. Направи ми силно впечатление и се празрових за още инфо в нета. Следващото на което попаднах беше книгата на Лаберж - изядох я за дни! Много ми допадна че има информация от много и различни източници.
   
     Такаа... започнах с дневника, неще и дума - изписах вече стотина страници, техниките ги практикувам доста редовно и... нищо. Осъзнат сън, както го описват всички, не съм имал още. Е, имах някакви подобя на ОС, но си остават обикновенни сънища - нужно ми е време да си ги спомня, никакви ярки цветове или пък силни чуства.

     Обръщам се към всички дето мигат да ми помогнат (и по-специално към Niranya, от постовете ти остава със впечатление, че сама си се справила със задачата) дайте съвет, на мен ли нещо не ми е наред или нещо ме сира? Започвам да се обезсърчавам. Играя йога от десетина години вече, визуализацията и концентрацията не са ми чужди. Уж се постига успех след две три седмици, а то нещо се проточи. 
  Активен
  Страници:  1 ... 6 7 [8] 9   Нагоре
  Отиди на:  


  Подобни теми:
  Заглавие Започната от Отговори Прегледи Последна
  публикация
  Повтарящи се сънища « 1 2 3 4 5 »
  Моите сънища
  Админ 63 9543 Последна<br />публикация Март 19, 2012, 00:10:09
  от UltimaView
  Пророчески сънища « 1 2 3 4 »
  Моите сънища
  До 48 9868 Последна<br />публикация Юли 13, 2012, 17:50:56
  от тото2
  Сънища
  Моите сънища
  axlinn 13 1450 Последна<br />публикация Септември 09, 2010, 17:16:58
  от axlinn
  Тълкуване на сънища
  Моите сънища
  Хера 11 2355 Последна<br />публикация Юли 20, 2011, 16:14:05
  от artist5
  Сънища от 1984
  Моите сънища
  Kissing You Good Night 0 969 Последна<br />публикация Април 09, 2011, 16:15:51
  от Kissing You Good Night

  Бог е Любов и е в мен, аз съм Любовта и с Бога в едно цяло с вярата и упованието в Бога аз съм неговото най-достойно проявление, за което той ме обича и облича в ризница от Любов, която да ме пази и закриля от всякакви зли сили и вмешателства в живота ми и в мен самия! Амин
  Паник атака | Планински кристал - Кварц  © Copyright