Духовно развитие

          

Страници:  [1] 2   Надолу
Сподели тази тема във Facebook Сподели тази тема във Facebook
Автор Тема: Медиите и интернет  (Прочетена 1753 пъти)
Selinna
***
Неактивен Неактивен

Публикации: 255


 • Град: София
 • « -: Април 09, 2013, 22:47:27 »

  Всички знаем какво се случва, когато влезнем в новинарски сайт или пуснем да слушаме новините, а именно, че ни заливат отвсякъде със силно негативна информация.. Кой убил еди колко си човека, кой подпомагал прекъсването на бременност, кой убивал брутално животни или животни убивали хора.. Дотук нищо необичайно убийства, смърт и нищо ново под слънцето.. Обаче забелязах, че в последните два месеца ( приблизително ) тези новини са станали много по.. "страшни", с повече подробности, жертвите са повече, инцидентите са по "зловещи". Бих искала да чуя повече теории относно случващото се около нас. а и.. усещам, че губя ценни за мен хора, които помагат такива "новини" да стигат до нас. Достатъчно е дори за едно дете на 15 - 18 години да прочете две такива новини, че да смъкне силно вибрациите си и силата на енергията си.. Може би това е целта на системата - целенасочено да намалява вибрациите на силните хора за да няма кой да й се противопостави?
  Бих искала да попитам и тези хора, които се връзват на тези неща - С каква цел го правите? Какви са вашите мотиви? Мислите ли, че помагате на някого по този начин? Съвестта ли ви тревожи, ако не обърнете внимание, че някой болен мозък е убил 15 човека примерно? С тази тема не бих желала да обидя никого - просто когато не разбирам нещо знам къде да попитам! Усмивчица
  Активен

  И нека никога нищичко няма,
  за да няма какво да се губи..
  Ich
  ****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 1647

 • Град: различни планетки
 • Michail Kolev
  « Отговор #1 -: Април 10, 2013, 00:25:33 »

  Всички знаем какво се случва, когато влезнем в новинарски сайт или пуснем да слушаме новините, а именно, че ни заливат отвсякъде със силно негативна информация..

  А как биха могли да изглеждат позитивните новини?
  Какво въздействие биха имали те върху хората?
  Активен
  Niandre
  *
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 8

  « Отговор #2 -: Април 10, 2013, 09:07:00 »

  Основният принцип в журналистиката е: "Ако не е лоша, не е новина". Ето защо от всякъде ни заливат с негативна информация. Просто болшинството хора така са устроени, че биха обърнали повече внимание на някоя гадост, отколкото на нещо положително. Не знам, това са вероятно някакви първични инстинкти, които те карат да искаш още и още негативизми, радвайки се, че нищо от това не ти се случва на теб.
  Колкото до новините от типа:"....еди колко си останали без работа..."; "....парното поскъпна..."; "...ядем хартия вместо месо..." и т.н. Тяхната цел е единствено и само да смачкат човека и да го държат в подчинение. При такава информация никой не би рискувал да напусне зле платената си работа и ще си крета до откат, ще си живурка тихо и кротко и през ум няма да му мине, че може нещо да промени.

  Та изводът е - не гледайте/слушайте/четете новини или по-скоро го правете, но с огромна доза критичност.
  Активен
  Selinna
  ***
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 255


 • Град: София
 • « Отговор #3 -: Април 10, 2013, 10:48:38 »

  Цитат
  А как биха могли да изглеждат позитивните новини?
  Какво въздействие биха имали те върху хората?
  Позитивните новини ги има, но друг е въпроса защо те не са толкова разпространени колкото негативните? И защо не са толкова много на брой? Примерно преди няколко дена видях новина за дете болно от рак, което се е оправило. Да, рака може да се лекува, но защо хората, които знаят това се броят на пръстите на едната ръка? Изглежда за един лекар е по изгодно някой да боледува и да почине за да може да се изкара повече пари от това.. Явно манипулаторите са навсякъде около нас просто хората са твърде заблудени за да го видят.

  Цитат
  Просто болшинството хора така са устроени, че биха обърнали повече внимание на някоя гадост, отколкото на нещо положително.
  Интересно наблюдение и аз го имах преди време.. Мислех, че има нещо като масово "бъгване" в хората, че нещо в тяхната глава е прекъснало връзката с истинската им природа.. После осъзнах, че всичко е  в това, което е около нас. Те обръщат внимание на това, което им предоставят - показват им, че са убили бебе реагират негативно, показват им дете излекувало се от рак и се радват. Обаче, когато се ядосат ги държи 3 дена, когато се зарадват ги държи.. 1 ден и после пак сивото и скучно ежедневние. Та на системата май й е по изгодно лоши новини да пуска Усмивчица

  Цитат
  Та изводът е - не гледайте/слушайте/четете новини или по-скоро го правете, но с огромна доза критичност.
  Аз напоследък се изолирам от такава информация, но те ми я натрапват където и да влезна - буквално ( Слава Богу поне тук няма). Смисъл аз след като не мога да направя нищо, след като не мога да помогна на никого като науча такива кофти новини предпочитам да не  научавам изобщо. Защото то пред свършен факт няма какво да се направи. То и от там тръгна идеята за тази тема всъщност..
  Активен

  И нека никога нищичко няма,
  за да няма какво да се губи..
  Sine Wave Zero
  ****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 334

  « Отговор #4 -: Април 10, 2013, 15:18:40 »

  Когато категоризираме една информация като “добра” или “лоша”, първото което би следвало да ни светне , е какво ни кара да я определяме като такава. Разни нови форми на идеализиране като ‘позитивно мислене’, ‘критично мислене’ тръгнаха да поставят оценки на новинарски емисии, музикални класации, вестници, списания, бизнес идеи. Но какво всъщност са те? Отново се изправяме очи в очи срещу рамки на нашето изразяване!

  Няма добри новини, няма и лоши такива!

  Сега, мога да дам един стандартен за конспиративните теории отговор като например: “Лошите новини са за отвличане на вниманието чрез поставяне на проблем!”

  Много популярно, но жалко че не може да ме подведе, защото по същата логика, и “добрите новини са за отвличане на вниманието чрез насаждане на спокойствие.’
  Отново имаме отвличане на вниманието с цел манипулация на съзнанието, но за да се докараме до някакво уж ‘полезно’ състоляние. Но да отворим една скоба по този случай:

  Спокойствието има една крайна форма – покой, а покоят има една още по-крайна – вечният покой – смъртта.
  Това се случва така както неврозата може да доведе до сърдечен удар.

  И стигаме до извода, че новината си е просто новина, тя за едни може да е добра, за други да е лоша. Сега да вземем примери:

  http://inews.bg/%D0%9B%D1%8E%D0%B1%D0%BE%D0%BF%D0%B8%D1%82%D0%BD%D0%BE/%D0%91%D0%B5%D0%B7%D1%83%D0%BC%D0%BD%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D0%BF%D1%80%D0%B8%D1%87%D0%B8%D0%BD%D0%B0-%D0%B7%D0%B0%D1%80%D0%B0%D0%B4%D0%B8-%D0%BA%D0%BE%D1%8F%D1%82%D0%BE-%D0%B8%D0%B7%D0%BA%D0%BB%D1%8E%D1%87%D0%B8%D1%85%D0%B0-5-%D0%B3%D0%BE%D0%B4%D0%B8%D1%88%D0%B5%D0%BD-%D0%BE%D1%82-%D0%B4%D0%B5%D1%82%D1%81%D0%BA%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D0%B3%D1%80%D0%B0%D0%B4%D0%B8%D0%BD%D0%B0_l.a_c.3992_i.277793.html

  Една новина във фейсбука ми, която за мен и много като нас е привидно лоша. Е, обаче за любители на еднаквите прически и униформите в училище, тя е повече от добра. Какви са тези родители, които разрешават на детето им да се прави на интересно? Какви са тези анархични подбуди! В 21 век сме! Да живее демокрацията !

  http://society.actualno.com/Mrejata-izrigna-Bojidar-Dimitrov-otkri-rusalka-slavjanka-news_391314.html

  Друга новина! Добра за вярващите в митологични същества, че е имало русалки! Юпиииии – а къде са те днес? Защо не ги виждаме живи, а само техните скелети. Жалка картина… може би човечеството сме унищожили и тях! Тъпо човечество!

  https://www.facebook.com/photo.php?fbid=395720597202611&set=a.123710924403581.24374.100002940225910&type=1&theater

  Да вземем този пример- узрелия банан е анти-раков. Имате узрели банани вкъщи? Ами покажете го на човек, който отглежда все още неузрели банани и ще му видите физиономията.

  http://dnes.dir.bg/news/dazhd-valezhi-13556435

  Ще вали ? Ужас! Няма да излизаме никъде! Но пък еколозите се радват на всеки дъжд, който наторява почвата .

  http://www.blitz.bg/news/article/190913

  Справедливостта възтържествува? Питайте в КАТ – такова нахалство граждани да ги проверяват не е имало от години? Как така ще ги проверяват и къде им влиза в работата да се правят на интересни ?!!! Нима те никога не са си забравяли личните документи вкъщи? Нима никога не са пътували гратис? Лицемерна работа !

  http://solidbul.eu/?p=236

  Аууу! Медиите ни манипулират? Знаете ли как се чувства един журналист, който току що са му платили да излъже и издраматизира. Такава е системата, човека я познава, нагажда се към нея, значи е гъвкав и печели!

  http://www.burgasnovinite.bg/Pozovavane-na-neravnopravni-klauzi.html

  Има ли нужда да казвам колко лошо звучи тази новина на един банков служител ? Това би му коствало поне 50% успешно – сключени договора за ипотечни кредити на ден! Него какво го вълнува, че бедните си искат своето?! А работата му? А доходите му? Несправедлива държава! Най-вероятно трябва нова конституция!

  Дотук изброих само 2 противоположни начина за тълкуване на дадени новини, а има поне още 10. Честно казано, ако дам този си коментар за прочит от един приятел – журналист, може и да ме поправи че начините за тълкуване, не са поне 10 , а 20!

  Първия извод, който си правя от дотук написаното е , че всяка, повтарям ВСЯКА информация във вид на новина може да бъде използвана за нещо градивно, ако се предаде с адекватния за целта мотив на адекватното място. Какво е съдържанието на новината, няма абсолютно никакво значение стига да знаеш как да си послужиш с нея.

  Лятото на миналата година много от нас си спомняме протестите в София, които доведоха до приемане на закон, носещ повече защита на горите! Как се стигна дотам? Години наред “лоши новини” по фейсбук за незаконно изсичане, поствания на снимки с пожари, организиране на малки протестченца, докато не се събрахме повече и повече! Нали се сещаш че ако всеки си беше казал “само аз какво ще променя”, нямаше и двама единомислещи да се намерят и съберат на едно място каму ли да се изправят срещу системата, която превръща дървото в строителен материал, и горите в курорти?
  Ако нямаше новини за расова дискриминация, познай кога негрите в Америка щяха да се вдигат на многодневни лагери да отстояват правата си, че и да ги постигнат? Америка стана правова ‘страна’ благодарение на много пролята кръв и “лоши” новини. Затова там има закон за защита на животните, затова там ако влезеш в двора на непознат, има право да те надупчи с тонове куршуми и гранати, понеже само допреди век е имало безброй похитени хора от произволни зулуми. Благодарение на взетите мерки, днес домовете на много американски къщи са отключени.
  В днешния свят има ядрени ракети, но лидерите на държавите , притежаващи ги са осведомени с “лошите” новини от втората световна война, както и от многомилионните жертви – до такава степен, че знаейки до какво е довело то, не смеят да натискат “червеното” копче, и благодарение на това има някакъв мир на този свят – крехък, но мир. Иронично е, но е постигнат с цената на много кръвопролития и земни уроци.
  « Последна редакция: Април 10, 2013, 15:40:24 от Sine Wave Zero » Активен
  Niandre
  *
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 8

  « Отговор #5 -: Април 10, 2013, 19:32:53 »


  Аууу! Медиите ни манипулират? Знаете ли как се чувства един журналист, който току що са му платили да излъже и издраматизира. Такава е системата, човека я познава, нагажда се към нея, значи е гъвкав и печели!
  Sine Wave Zero, примерите ти са доста сполучливи и наистина дадена информация може да бъде интерпретирана по различен начин, но... Има едно голямо НО - журналистът трябва да представя информацията обективно и по никакъв повод няма да изпитам и капка съжаление за това, че видиш ли му били "платили да лъже и драматизира". Въпрос на принципи и не системата е виновна, защото тя се гради от самите нас. Да си журналист иска да имаш дупце да се противопоставяш/ да търсиш истината и да представяш всички гледни точки. В България няма истински журналисти, има хора толкова главозамаяни от властта/известността, която придобиват, че са готови на всяка цена да се задържат на гребена на вълната. Ако бяха истински професионалисти, нямаше да позволят на когото и да било да им казва какво да пишат/говорят.
  Активен
  Sine Wave Zero
  ****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 334

  « Отговор #6 -: Април 10, 2013, 20:12:18 »


  Аууу! Медиите ни манипулират? Знаете ли как се чувства един журналист, който току що са му платили да излъже и издраматизира. Такава е системата, човека я познава, нагажда се към нея, значи е гъвкав и печели!
  Sine Wave Zero, примерите ти са доста сполучливи и наистина дадена информация може да бъде интерпретирана по различен начин, но... Има едно голямо НО - журналистът трябва да представя информацията обективно и по никакъв повод няма да изпитам и капка съжаление за това, че видиш ли му били "платили да лъже и драматизира". Въпрос на принципи и не системата е виновна, защото тя се гради от самите нас. Да си журналист иска да имаш дупце да се противопоставяш/ да търсиш истината и да представяш всички гледни точки. В България няма истински журналисти, има хора толкова главозамаяни от властта/известността, която придобиват, че са готови на всяка цена да се задържат на гребена на вълната. Ако бяха истински професионалисти, нямаше да позволят на когото и да било да им казва какво да пишат/говорят.

  Да, определено.
  Въпреки че с примера не категоризирам журналистите като цяло. Ще се радвам да чуя мнението ти за 2 личности които според мен прилагат журналистиката доста обективно - Бойко Василев и Кеворк Кеворкян. Разбира се има и други, но засега наблягам на въпросните.
  Активен
  Timesbehind
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 80


  « Отговор #7 -: Април 10, 2013, 21:12:40 »

  Щом едно от най-популярните неща в България е Под прикритие,явно на хората тук им харесва насилието и зверствата.Съмнявам се,че има някой дебел чичко,който има милярди и седи и казва "тука сега пускайте убийства и кръв по телевизора аз ще ви дам пари в замяна"(въпреки,че със сигурност има и такива хора...).

  А иначе,кой определя кое е позитивно и негативно ?
  Активен
  еос
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 184


  « Отговор #8 -: Април 10, 2013, 21:39:39 »


  Когато категоризираме една информация като “добра” или “лоша”, първото което би следвало да ни светне , е какво ни кара да я определяме като такава. Разни нови форми на идеализиране като ‘позитивно мислене’, ‘критично мислене’ тръгнаха да поставят оценки на новинарски емисии, музикални класации, вестници, списания, бизнес идеи. Но какво всъщност са те? Отново се изправяме очи в очи срещу рамки на нашето изразяване!

  Няма добри новини, няма и лоши такива!

  Прав си, въпреки че няма правилно и неправилно. Подобно разбиране също може да бъде възприето като идеализиране.

  Цитат
  Сега, мога да дам един стандартен за конспиративните теории отговор като например: “Лошите новини са за отвличане на вниманието чрез поставяне на проблем!”

  Всъщност всички новини биха могли да бъдат за отвличане на вниманието. Ако днес в парламента се гласува закон за изсичане на горите в Рила, по новините може да се излъчи сензация в друга сфера, с цел отвличане на вниманието от новина с подобна важност - всичко това за да се прикрият интересите на дирижиращите субекти зад завесата.

  Цитат
  Много популярно, но жалко че не може да ме подведе, защото по същата логика, и “добрите новини са за отвличане на вниманието чрез насаждане на спокойствие.’

  Отново имаме отвличане на вниманието с цел манипулация на съзнанието, но за да се докараме до някакво уж ‘полезно’ състоляние.

  Toва означава ли, че трябва да разбираме под полезно състояние това на стреса, а не на спокойствието?

  Цитат
  Спокойствието има една крайна форма – покой, а покоят има една още по-крайна – вечният покой – смъртта.

  Спокойствието е състояние на външен и вътрешен мир в човека. Покой е състояние на неповдижност. Бях останал с впечатление, че избягваш крайностите.

  Цитат

  Това се случва така както неврозата може да доведе до сърдечен удар.

  Невроза от какво ?Изглежда е от предварително манипулирани, обезпокояващи народа новини. Защото не вярвам да е от обективни новини, целящи градацията на човечеството и справянето с възможни проблеми, чрез полезни методи.

  Цитат
  И стигаме до извода, че новината си е просто новина, тя за едни може да е добра, за други да е лоша.
  Всъщност стигнахме да момента, в който да заявя с ръка на сърцето, че това което казваш е безумно да бъде възприемано в абсолютно всички ситуации. Не съм сигурен дали езотеричното възприемане за света, че всичко е едно и доброто е лошо и лошото добро, те е бутнало до това твърдение, но честно не вярвам да е точно това, тъй като аз също подкрепям тези неща. Нека бъдем разумни.

  Цитат
  Сега да вземем примери

  Примерите ти бяха извадени като от час по журналистика. Започвам да се замислям дали не си ти този журналист, който се опитва да докаже нещо тук. Всеки от примерите напълно подкрепя думите ти ( е разбира се), а именно, че може да се извади добро от лоша новина. Нека сега излезем от твоята медия и да се опитаме да открием добро в тези новини:
  “17-годишна се самоуби заради групово изнасилване и снимка”
  “Вижте 21-годишният студент, клал хората в Тексас”
  “25-годишен е извергът, убил 10-годишно момиченце”

  Има два варианта. Да ме признаеш за болен, понеже не намирам добро в тези неща. Откъдето едва ли ще има смисъл да оспорвам повече и ще оставя мнението ти за пример. Вторият вариант е да приемем, че наистина има новини, в които няма нищо хубаво и под маската на обективността, те навлизат в ежедневието на хората.

  Цитат

  Аууу! Медиите ни манипулират? Знаете ли как се чувства един журналист, който току що са му платили да излъже и издраматизира. Такава е системата, човека я познава, нагажда се към нея, значи е гъвкав и печели!

  Разбира се, че е така. Марк Твен е казал - “Най-голямата сила на човек е да се приспособява”. Естествено, че ще се приспособяваме - кат няма къде да идем. Друг е въпроса, дали мнозинството сме тези, които знаят, че едва ли ще срещнем обективност в медиите, или са повече хората, които вярват безусловно на това, което виждат по новините - представено под гледна точка, в услуга на някой.

  Едно не много известно мнение по темата е, че управлящите целят поддържане на ниска вибрация на мисъл в хората ( състояние на стрес, напрежение и безпокойство), което спомага приемането на масите, че имат нужда от някой(правителство) да ги защитава, напътства, управлява... това е от край време (дори подсъзнателно в свързано с вярата в бога) когато насилието се е срещало навсякъде и знаейки, че си под владението на този крал, можеш да бъдеш спокоен, той те пази и “върти положението”. Сега сме в един интелектуален период на развитие, в които тези стари рамки е наложително да бъдат разбити и да се разбере един път завинаги, че можем да живеем без някой да ни “управлява”... но явно има още някоя друга стъпка преди счуването на тези разбирания.

  Нека един път завинаги да си зададем въпроса -
  Медиите, като цяло, подпомагат ли градацията, развитието и покачването на вибрацията в живота на народа или имат за цел да отвличат вниманието с насаждане на стрес, и да показват случващото се от гледната точка на интересите на дирижиращите ги субекти?
  « Последна редакция: Април 10, 2013, 22:04:00 от еос » Активен

  entire ocean in a drop
  Selinna
  ***
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 255


 • Град: София
 • « Отговор #9 -: Април 11, 2013, 01:31:21 »

  Цитат
  Няма добри новини, няма и лоши такива!
  Твърде силно изречение.. Да, за доброто и лошото може много да се говори.. Но пък новините са единия фактор, който като цяло настройва хората на различни честоти на излъчване на енергията, а именно : Отрицателни и Положителни. За системата е по изгодно човек да излъчва на отрицателната честота понеже излъчва по дълго и по често на нейната вълна на енергия и я "храни" за да стане по - силна, пък на положителната човек се гради, и се ''събужда", което му дава по - голяма осъзнатост и излъчва енергия способна да гради съдбата си и съответно да руши системата.

  Цитат
  Добра за вярващите в митологични същества, че е имало русалки! Юпиииии – а къде са те днес? Защо не ги виждаме живи, а само техните скелети. Жалка картина… може би човечеството сме унищожили и тях!
  Първи въпрос: Откъде знаеш, че новината е истина? Може би човека иска показност и внимание? Втори въпрос: Това, че не виждаш нещо не означава, че то не съществува? Може би русалки има, но се крият от хората за да не се излагат на опасност?

  Цитат
  журналистът трябва да представя информацията обективно
  Да, това е което се афишира навсякъде - Новините и журналистите пердставят информацията обективно. Истината всъщност е, че журналистът като човек там е просто едно роботче, което изпълнява това, което му кажат шефовете по сценарий. Той получава пари за да изпълнява заповеди - нито повече нито по - малко.

  Цитат
  Въпрос на принципи и не системата е виновна, защото тя се гради от самите нас.
  В системата има овце и вълци - овцете ( обикновеният работещ човек ), следват, като кученца на каишка, няколко основни правила "Трябва да работиш, трябва да имаш семейство, трябва да имаш приятели", както и още много "трябва". Вълците ( а именно лидерите ) са тези, който държат каишката на кученцата и са "ситемата" - те казват какво да се излъчва по новините и как да се развива държавата..

  Цитат
  Всъщност стигнахме да момента, в който да заявя с ръка на сърцето, че това което казваш е безумно да бъде възприемано в абсолютно всички ситуации.
  Абсолютно правилно.. Както казах мнението на Sine Wave Zero твърде много обобщава информацията, но като цяло всичко е до възприемането й и това как ние бихме реагирали на нея.. Вероятно има човек, който като види силно негативна информация просто я пуска да мине през едното ухо и да излезе през другото.. но пък има и хора ( които според мен са мнозинство ) си настройват веднага излъчването на енергията си според това, което им се представи.. точно както кученцето на каишка - накъде го дръпнеш, натам върви.

  Цитат
  Сега сме в един интелектуален период на развитие, в които тези стари рамки е наложително да бъдат разбити и да се разбере един път завинаги, че можем да живеем без някой да ни “управлява”... но явно има още някоя друга стъпка преди счуването на тези разбирания.
  Най - после човек, който да ме разбере какво искам да кажа и да го обобщи в един коментар. Благодаря ти!  Сърце
  Относно това - да, хората откакто сигурно съществуват имат нужда от водачи.. В този период от време се опитваме да преминем на ниво от, което нямаме нужда от такива "лидери", но системата прави последни опити и "гърчове" с които се опитва да вземе контрола отново в свой ръце, а именно:

  Цитат
  Нека сега излезем от твоята медия и да се опитаме да открием добро в тези новини:
  “17-годишна се самоуби заради групово изнасилване и снимка”
  “Вижте 21-годишният студент, клал хората в Тексас”
  “25-годишен е извергът, убил 10-годишно момиченце”
  Тоддо и на мен ще ми е силно интересно да видя твоето мнение по този въпрос?
  Активен

  И нека никога нищичко няма,
  за да няма какво да се губи..
  Sine Wave Zero
  ****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 334

  « Отговор #10 -: Април 11, 2013, 01:58:40 »

  Като чуеш дадена информация, важното не е дали ще кажеш "това е супер" или "това е гадно", важното е как ще реагираш с действие.
  Затова за мен заряда на самата новина няма значение, освен ако не се натрапват новини с един и същи заряд.
  Например, утре ако завалят розови новини, ще поставя въпроса защо са само розови, а няма нюанси.
  Позитивното мислене за мен си е крайно мислене.
  Да се гледа на живота като на кошмар – също.
  Затова във фейсбука не слагам само добри новини, има и разнообразие.
  Ако един позитивно мислещ човек ми се скара заради някоя лоша новина, си правя сметка дали въобще е позитивно- мислещ.
  Защото когато наистина мислиш позитивно, тези гадни неща, няма как да те впечатлят.
  Сред успелите хора (за мен са тези които си изпълват мечти) има и позитивно-мислещи, има и негативно-мислещи, но най-често преобладават тези с критично (отсяващо полезното за тях) мислене - които знаят кога да кажат ‘да’, но кога да кажат и ‘не’.
  Позитивното мислене е важно за самолекуването, така е... но то не е средство с което човек да изисква какво да му пускат по телевизията!
  Принцип на позитивния човек е: "ако искаш нещо хубаво, създай си го ти."

  Следва продължение....
  Активен
  Niandre
  *
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 8

  « Отговор #11 -: Април 11, 2013, 09:17:38 »

  Ще се радвам да чуя мнението ти за 2 личности които според мен прилагат журналистиката доста обективно - Бойко Василев и Кеворк Кеворкян.

  Бойко Василев за мен е много интелигентен и ерудиран човек, но на него силата му е в, ако мога така да я нарека,  по-елитарната журналистика. Да интервюира политици от световен ранг, да прави документални филми...(предполагам разбра какво имам предвид), но влезе ли в студиото на Панорама, се превръща в звероукротител. Факт е, че винаги кани различни събеседници в старанието си да покаже всички гледни точки, но обикновено вместо да си задава въпросите и съответно да получава отговори, той се занимава с това да въдворява ред и да накара гостите си да не се прекъсват/опонират.

  Колкото до Кеворк Кеворкян - него не бих го нарекла журналист, а водещ. Зад  "Всяка неделя" винаги е имало и има огромен екип от хора, които се занимават със всичко от грима, до гостите и въпросите към тях. Работата на господин Кеворкян е да води интервюто със съответния събеседник, което, между другото, прави с един изключително дразнещ за мен маниер - говори на ти с всички, независимо дали човекът отсреща се обръща официално към него.

  Активен
  Sine Wave Zero
  ****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 334

  « Отговор #12 -: Април 15, 2013, 15:53:41 »

  Цитат
  Много популярно, но жалко че не може да ме подведе, защото по същата логика, и “добрите новини са за отвличане на вниманието чрез насаждане на спокойствие.’
  Отново имаме отвличане на вниманието с цел манипулация на съзнанието, но за да се докараме до някакво уж ‘полезно’ състоляние.

  Toва означава ли, че трябва да разбираме под полезно състояние това на стреса, а не на спокойствието?

  И стресът, и спокойствието дават своите предимства за съзнанието. Под влияние на спокойствие можем да взимаме решения от интелектуален характер, да извършваме сметки, бизнес решения, да обмисляме планове за деня и други неща от този род. Под влияние на стрес, умът ни често изключва поради което връзката ни с интуицията е активна и реакциите ни могат да се подчинят на нея. Да, тук вероятно някой ще тръгне да ме оборва че емоциите пречат, но във времевия континиум между тях също има празнота на ума, и съответно проява на Духа. Разбира се, и двете състояния могат да се използват за хаотични и безсмислени решения, но това отделна тема.

  Цитат
  Цитат
  Спокойствието има една крайна форма – покой, а покоят има една още по-крайна – вечният покой – смъртта.

  Спокойствието е състояние на външен и вътрешен мир в човека. Покой е състояние на неповдижност. Бях останал с впечатление, че избягваш крайностите.


  Тук не е от значение дали ще избягвам крайностите, а давам пример че спокойствието, освен че може да накара човек да рехабилитира психически, може и да го накара да омекне и да го лиши от мотивация за действие. Например ‘изчистили са двора навън, ей, супер, добра работа са свършили’ или ‘я, спасили са дете от удавяне – трябва повече такива хора да има’. И при двете изречения, които са реакции на положителни новини, действията и ролята на индивида който го казва, отсъстват, следователно той използва спокойствието за бездействие, или както ти каза – “неподвижност”. Фактически, дали ще са отсекли или засадили гора, дали ще се е удави или спаси дете от удавяне, индивидът може да го използва като повод за мобилизация на своите възможности да въздейства върху ситуацията:

  -по повод дърветата, като се свърже със свои съмишленици в защита на горите и организират шествие, за да предотвратят последващо изсичане на дървета (както казах, имаше успешно такова)

  -като се свърже със свои съмишленици в защита на децата, и започнат подписка за обезопасяване на мястото където се удавило детето, за да са в безопасност следващите деца.

  Помежду другото като казах ‘шествия’ преди малко, те се организират не само като се стигне до ПРОБЛЕМ, а за да се даде гласност на вече съществуваща КАУЗА. Когато са освободили България, всичко живо е скачало и викало за това че са я освободили т.е. каузата е била да се оцени вече съществуващата национална свобода.

  Цитат
  Цитат
  Това се случва така както неврозата може да доведе до сърдечен удар.

  Невроза от какво ?Изглежда е от предварително манипулирани, обезпокояващи народа новини. Защото не вярвам да е от обективни новини, целящи градацията на човечеството и справянето с възможни проблеми, чрез полезни методи.

  Истината горчи повече отколкото илюзията за истината.

  Цитат
  Цитат
  И стигаме до извода, че новината си е просто новина, тя за едни може да е добра, за други да е лоша.


  Всъщност стигнахме да момента, в който да заявя с ръка на сърцето, че това което казваш е безумно да бъде възприемано в абсолютно всички ситуации. Не съм сигурен дали езотеричното възприемане за света, че всичко е едно и доброто е лошо и лошото добро, те е бутнало до това твърдение, но честно не вярвам да е точно това, тъй като аз също подкрепям тези неща. Нека бъдем разумни.

  Не точно ‘бутнало’, а подтикнало към това твърдение е възприемането ми, което изложих до момента. Ако днес крушката е развалена, и разбирайки това, я сменя, то на другия ден новата ще светне. Тогава какво му е било лошото на това че крушката е била развалена преди това?

  Цитат
  Сега да вземем примери

  Примерите ти бяха извадени като от час по журналистика. Започвам да се замислям дали не си ти този журналист, който се опитва да докаже нещо тук. Всеки от примерите напълно подкрепя думите ти ( е разбира се), а именно, че може да се извади добро от лоша новина. Нека сега излезем от твоята медия и да се опитаме да открием добро в тези новини:
  “17-годишна се самоуби заради групово изнасилване и снимка”
  “Вижте 21-годишният студент, клал хората в Тексас”
  “25-годишен е извергът, убил 10-годишно момиченце”

  Има два варианта. Да ме признаеш за болен, понеже не намирам добро в тези неща. Откъдето едва ли ще има смисъл да оспорвам повече и ще оставя мнението ти за пример. Вторият вариант е да приемем, че наистина има новини, в които няма нищо хубаво и под маската на обективността, те навлизат в ежедневието на хората.  Е… при положение че не съм се квалифицирал в журналистиката, това което си видял от мен, следва да го тълкувам като някакъв вид самороден талант на изразяване Веселяк Примерите бяха не само за извличане на ‘добро’ от ‘лоша’ новина, а за извличане на ‘лошо’ от ‘добра’ новина, за да поставя на фокус уклончивостта на ‘черното’ и ‘бялото’ и да разчупим рамките на дуалността, защото най-малкото тя е скучна, после тя кара хора като мен и теб да се делят на два отбора. Реално няма отбори, а възгледи, и всеки си таи, защитава, променя, отстоява или налага своите.

  Това че новините които ми изложи не съответстват на възгледите ти за нещо добро, говори че не си някои садист, от което следва да се радвам за теб. Защото досега не съм комуникирал с хора, които биха се радвали на собственото си самоубийство, но на 21 декември 2012 имаше такива – вярваха че това ще ги възнесе духовно. Но ти най-вероятно държиш да ръзсъждаваме върху всеки от примерите, които даде. Да гадая мотивите за радостта у дадения човек докато извършва това е като да хвърлям многостенни зарове. За всеки случаи част от световното население са хора, които се радват на всяко съкращаване на световното население, защото вярват че благата на Земята са ограничени, а всеки от тях иска за себе си по много. Виж жертвите на Втората световна война, и ми кажи дали тя не е предизвикана именно с тази цел. Това е било рай за основателите на днешната банкова система. Един вид, същите са се радвали на милиони жертви, а ти питаш кой би се радвал само на 3. Но както казах – различни хора, различни вярвания, различни възгледи.

  Цитат
  Цитат
  Аууу! Медиите ни манипулират? Знаете ли как се чувства един журналист, който току що са му платили да излъже и издраматизира. Такава е системата, човека я познава, нагажда се към нея, значи е гъвкав и печели!

  Разбира се, че е така. Марк Твен е казал - “Най-голямата сила на човек е да се приспособява”. Естествено, че ще се приспособяваме - кат няма къде да идем. Друг е въпроса, дали мнозинството сме тези, които знаят, че едва ли ще срещнем обективност в медиите, или са повече хората, които вярват безусловно на това, което виждат по новините - представено под гледна точка, в услуга на някой.

  Едно не много известно мнение по темата е, че управлящите целят поддържане на ниска вибрация на мисъл в хората ( състояние на стрес, напрежение и безпокойство), което спомага приемането на масите, че имат нужда от някой(правителство) да ги защитава, напътства, управлява... това е от край време (дори подсъзнателно в свързано с вярата в бога) когато насилието се е срещало навсякъде и знаейки, че си под владението на този крал, можеш да бъдеш спокоен, той те пази и “върти положението”. Сега сме в един интелектуален период на развитие, в които тези стари рамки е наложително да бъдат разбити и да се разбере един път завинаги, че можем да живеем без някой да ни “управлява”... но явно има още някоя друга стъпка преди счуването на тези разбирания.

  Нека един път завинаги да си зададем въпроса -
  Медиите, като цяло, подпомагат ли градацията, развитието и покачването на вибрацията в живота на народа или имат за цел да отвличат вниманието с насаждане на стрес, и да показват случващото се от гледната точка на интересите на дирижиращите ги субекти?

  Неслучайно сред народите, които някога са наричани “езичници”, в това число и тези които днес наричаме ‘пра-българи’, владетелите били считани за ‘избраници на Бога’. А не на народа. Това ме навежда на мисълта, че тогава интелектът и мисленето не са били фактор за това кой ще отговаря за народа и е било без значение какви обещания и очаквания ще тръгне да създава някой за да бъде избран. Та в днешно време като дойдат изборите, се чудя какъв е този ден за размисъл… какво има толкова да мислиш сякаш ще отгатнеш на какви чудесии е способен бъдещия ти управител, .. с който дори едно ‘Здрасти!’ надали си си казал. Ами карай по усет по-добре. Направи го така че той да резонира с ‘управителя’ вътре в теб. С божественото проявление в теб. Така и неговата отговорност ще е като твоята.

  Медиите като цяло никога не са подпомагали градацията на обществото, нито са предназначени да го правят, или да правят обратното. Те са предназначени да информират обективно за събития и обстоятелства, които не всеки може да ги види когато излезе извън дома си. Информацията да е в максимално достъпен и чист вид. Те не бива по никакъв начин да служат за двигател на каквато и да е социална дейност, в противен случай се заформят модели на мислене като следния:

  Цитат
  Няма добри новини, няма и лоши такива!
  Твърде силно изречение.. Да, за доброто и лошото може много да се говори.. Но пък новините са единия фактор, който като цяло настройва хората на различни честоти на излъчване на енергията, а именно : Отрицателни и Положителни. За системата е по изгодно човек да излъчва на отрицателната честота понеже излъчва по дълго и по често на нейната вълна на енергия и я "храни" за да стане по - силна, пък на положителната човек се гради, и се ''събужда", което му дава по - голяма осъзнатост и излъчва енергия способна да гради съдбата си и съответно да руши системата.
  Ето тази мисъл, съм убеден че е сформирана по модел, който има за цел да ни убеждава че медиите ни влияят, че градят и рушат съдбите ни. Даже бих казал че това си е една малка част от цялостната конспиративна теория, където след изчитането на всички книги, източници и не знам си какви там бръмбърологии, ще стигнеш до извода, че всичко отвън ти влияе, отвътре си безпомощен, безжизнен… направо труп.
  Този който се подаде на лъчението от някаква си емисия новини, има личната отговорност пред себе си да затвърждава независимост, свободен избор, в това число възможностите си за реакция срещу набези на бръмбари в главата си. Не го казвам така наизуст, ако не ми вярваш, свободна си да ми измериш рекорда по носене на чалга-музика. Но противен случай ще следва да помолиш и ЧЕЗ да не ти пращат сметката за тока, мобилния оператор – да не ти праща сметката за телефон, да отпращаш и данъчните, защото това най-вероятно ще са вестители на лоши новини! Както и гадната лелка, която всеки месец проверява водомерите, нищо че може да се усмихва, вършейки си работата.

  Отделно, дори новините да ми влияят повече отколкото си представям, тази новина я намирам като всяваща страх, и всеки човек който използва “позитивния” претекст да обвинява медииите в промиване на мозъци, за мен не е истински позитивен човек. Защото представете си че съм наистина някой журналист, който търси нещо различно от това да влияе и убеждава, и разбирайки че съм поставен под общ знаменател с облъчващи и настройващи люде, всекидневно да се налага да търпя кръстосан огън върху личността ми, задето съм избрал тази иначе мечтана за мен професия. Звучи ми като вмешателство в избора посредством опити насаждане на квалификации и подобни иначе ненужни за мен провокации.

  Цитат
  Цитат
  Добра за вярващите в митологични същества, че е имало русалки! Юпиииии – а къде са те днес? Защо не ги виждаме живи, а само техните скелети. Жалка картина… може би човечеството сме унищожили и тях!
  Първи въпрос: Откъде знаеш, че новината е истина? Може би човека иска показност и внимание? Втори въпрос: Това, че не виждаш нещо не означава, че то не съществува? Може би русалки има, но се крият от хората за да не се излагат на опасност?

  Аххх…. това това беше подсечка от Тай-Чи. Ели, наистина конкретно за снимката в тази статия, не съм се позовавал на дори минимални познания за изкуствен монтаж на образи. В този смисъл, не може да съм сигурен в истинността или лъжовността на представената информация, затова ще премина в режим “може би” (Maybe mode.)
  Сега ще приложа същата подсечка. По същата логика е възможно, хората без дори минимални познания по обработване на снимков или видео материал, да поставяме под съмнение истинността на всяка една информация, която ни се поднесе… където и да е. Я лични снимки по фейсбук, я новини, я шоу предавания. Откъде ще сме сигурни че дават истински футболни мачове по телевизията, истински реалити шоута? Откъде ще сме сигурни че например като пише и се прожектира Чък Норис в ‘Непобедимите 2’, той наистина участва в този филм? Може би се доверяваме, може би не. Толкова за първи въпрос.

  За втори въпрос, да – и аз вярвам в съществуването на русалки, наред с други на вид ‘митологични’ създания, извън съществото на темата. Това все пак включва и една от двете възможности скелетът да е изцениран, или реален. Така като си спомня, веднъж в някаква пловдивска експедиция, веднъж снимали някакво извънземно, дето, моля ти се търчало с групата, та чак снимката му в гората бяха показали. Поредната конспиративна за мен снимка, при която ако извънземното беше истинско, тази снимка нямаше да стигне до мен чрез интернет, или нямаше да се задържи повече от час там. Виж, за скелет на русалка е друго, по-биха я пожалили. Усмивчица

  Цитат
  Цитат
  журналистът трябва да представя информацията обективно
  Да, това е което се афишира навсякъде - Новините и журналистите пердставят информацията обективно. Истината всъщност е, че журналистът като човек там е просто едно роботче, което изпълнява това, което му кажат шефовете по сценарий. Той получава пари за да изпълнява заповеди - нито повече нито по - малко.
  Така правят психопрофили и на “човека-индиго”, но както повечето знаем, това са уклончиви, и в повечето случаи подвеждащи неща. Ще дадеш ли примери, които са изключение от описанието което даде?

  Цитат
  Цитат
  Въпрос на принципи и не системата е виновна, защото тя се гради от самите нас.
  В системата има овце и вълци - овцете ( обикновеният работещ човек ), следват, като кученца на каишка, няколко основни правила "Трябва да работиш, трябва да имаш семейство, трябва да имаш приятели", както и още много "трябва". Вълците ( а именно лидерите ) са тези, който държат каишката на кученцата и са "ситемата" - те казват какво да се излъчва по новините и как да се развива държавата..
  В този ред на мисли, няма система, има системи. Да, ти даваш пример за най-масовата. Но има и ще има всякакви други, дори такива изградени на основния принцип ‘предай нататък’. Системи с обмен на чист опит и познания, при които е въпрос на желание кой от кого и за какво ще се информира, както кой кого и за какво ще информира.

  « Последна редакция: Април 15, 2013, 17:04:31 от Sine Wave Zero » Активен
  Timesbehind
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 80


  « Отговор #13 -: Април 15, 2013, 16:56:28 »

  Например ‘изчистили са двора навън, ей, супер, добра работа са свършили’ или ‘я, спасили са дете от удавяне – трябва повече такива хора да има’. И при двете изречения, които са реакции на положителни новини, действията и ролята на индивида който го казва, отсъстват, следователно той използва спокойствието за бездействие, или както ти каза – “неподвижност”. Фактически, дали ще са отсекли или засадили гора, дали ще се е удави или спаси дете от удавяне, индивидът може да го използва като повод за мобилизация на своите възможности да въздейства върху ситуацията
  Те и по цял ден да ти казват,че са клали деца и са ставали самолетни катастрофи или са засадили гори и са спасили хората в индия от глад..това вече е свършен факт,нищо не можеш да направиш по въпроса така или иначе.
  Виж,ако по новините съобщаваха какво ще се случи утре  Ухилен
  Активен
  Sine Wave Zero
  ****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 334

  « Отговор #14 -: Април 15, 2013, 17:03:24 »

  Timesbehind, кой каквото му е удобно, това чете.

  Надолу съм писал за възможни реакции с цел промяна на бъдещите обстоятелства, вследствие от приемането на дадена информация. След знака " : " , който ти си махнал от текста ми, докато си го цитирал.
  Активен
  Страници:  [1] 2   Нагоре
  Отиди на:    Бог е Любов и е в мен, аз съм Любовта и с Бога в едно цяло с вярата и упованието в Бога аз съм неговото най-достойно проявление, за което той ме обича и облича в ризница от Любов, която да ме пази и закриля от всякакви зли сили и вмешателства в живота ми и в мен самия! Амин
  Паник атака | Планински кристал - Кварц  © Copyright