Духовно развитие

          

Страници:  1 2 [3]   Надолу
Сподели тази тема във Facebook Сподели тази тема във Facebook
Автор Тема: Никой не ме разбира  (Прочетена 3344 пъти)
my life...
Elza ;))
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 28


 • Град: Нептун
 • « Отговор #30 -: Април 12, 2013, 17:44:45 »

  my life, по-някога сами не даваме на себе си
  разбирането което изискваме от другите. Как мислиш
  че те биха ни разбрали, ако сами себе си не се разберем?
  Пък какво пречи после да разберем и тях и вселената.
  Чудна работа:))))!Най-хубавото е че потенциала да
  решиш проблемите ти, си е в теб...
  Усмивчица така е!!
  Активен

  За да светиш на останалите, трябва сам да гориш...!
  my life...
  Elza ;))
  *
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 28


 • Град: Нептун
 • « Отговор #31 -: Април 12, 2013, 17:49:32 »

  Чакаме цитата, Spiritus  Мисли  ... иначе спора може да продължи вечно и да обърнем темата, защо теб не те разбираме...
  Наречените луди в обществото обикновено са гениите, дали развитието на расата ни.
  От каквото съм забелязал,  е прието да се имат за луд тези, които не се сливат с тълпата.
  Също така съм останал и с впечатлението, че една свежа мисъл, извън рамките на обществото, често има пробуждащ характер в хората, макар и на пръв поглед да я отричат. Което, пък ме води до идеята, че всички имаме нужда от различни перспективи, за да счупваме постоянно изграждащата представа на мозъка и така да надскачаме това, което наричаме себе си. И тъй, като хората държат на представата и логиката като на живота си, съм научил че е нужно да се научим да подбираме , както ситуациите, така и хората. Примерно, ако my life сподели на класа си, че си общува с извънземни, докато всички си разправят вицове, естествено че ще бъде отхвърлена. Друго ще бъде да им сподели, докато си говорят за статията с извънземното във вестника, както и ще бъде друго в ситуация с част съучениците й, по време на други събития. В живота си видях и разбрах, че за всичко си има подходящ момент, но понякога не го виждаме или дочакваме,но се учим с времето.
   Ако всеки човек си беше мълчал и криеше нещата, които другите хора не ги интересуват, не виждам как щяхме да постигнем прогрес, в който и да е аспект.
   Но, ако го има този вариант Spiritus, покажи го. С удоволствие бих приел нов и ясен поглед над нещата, когато има такъв.

  П.п. И разбира се, изключително важно условие, без което не можем да бъдем приети -
  Цитат на: Житара
  Как мислиш че те биха ни разбрали, ако сами себе си не се разберем?
  от всички писали в тази тема ти се оказа най-свястана/свестен и разсъждаваш много добре, може би като мен  Усмивчица. Защото другите като Spiritus бяха заети да спорят...
  ...и благодаря ти, за сега ти ме разбираш най-добре.... Усмивчица
  Активен

  За да светиш на останалите, трябва сам да гориш...!
  Spiritus
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 103


 • Град: Златната Среда
 • Не се притеснявайте да ми пишете за каквото и да е

  « Отговор #32 -: Април 12, 2013, 18:16:05 »

  Всеки който даже за 1 час седне да чете форуми като този, може после да разправя на хората за извънземни, вибрации, медитации и всякакви такива теми, какво му е гениалното на това? Другите хора не са длъжни да разбират тия неща, нито да се занимават с това, а и предвид живота в момента и това, че почти никой не е вярващ, не виждам нищо нередно или странно в това да те нарекат луд, и то даже хора, които биха се интересували от това. Аз също бих погледнал най-малкото с недоверие ако някой в училище говори предимно на такива теми.
  В случая вие не разбирате обществото, не то вас.
  Пък и дори и да и повярват или обърнат внимание, това до какво би довело? Най много до любопитство, което не води до никъде, те хората смъртта на близките им не ги кара да се замислят или да погледнат нещо ново, пък кво остава за неясни паранормани явления.
  Та проблема на авторката беше, че не я разбират - ами това е решението, да говори с хората от обществото за обществени теми. Или просто да не прави това, което е правила до сега. А и ако искаш да правиш духовни дискусии с хората, трябва не само да разбираш добре тематиката, ами и да знаеш как да я поднесеш.
  Сладките приказки може да вдигат самочувствието и да ласкаят авторката, но реалността е друга.
  Ето го цитата "Матей 7:6 Не давайте свято нещо на кучетата, нито хвърляйте бисерите си пред свинете, да не би да ги стъпчат с краката си и се обърнат да ви разкъсат." който обяснява проблема.
  На пръв поглед звучи грубо, но е символично, не че наричат хората свине, в другите духовни учения(които са по-известни в тоя форум) има цитати със същия смисъл.
  « Последна редакция: Април 12, 2013, 18:24:41 от Spiritus » Активен

  "Има само едно добро - знанието. И едно зло - невежеството." - Сократ
  "Има два пътя. Единият е космически широк и краят му води към гибел. Вторият е тесен и краят му води към вечен живот. Мнозина избират широкия път. Малцина тръгват по тесния. Но ти тръгни по тесния път!" - Библията
  aether
  nebula
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 37


  « Отговор #33 -: Април 12, 2013, 21:11:00 »

  Най-трудно разбираеми са мъдреците и лудите. Все говорят объркано и с недомлъвки.
  Активен
  my life...
  Elza ;))
  *
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 28


 • Град: Нептун
 • « Отговор #34 -: Април 12, 2013, 21:51:24 »

  Най-трудно разбираеми са мъдреците и лудите. Все говорят объркано и с недомлъвки.
  Да, кратко и ясно!  Усмивчица
  Активен

  За да светиш на останалите, трябва сам да гориш...!
  zenitov
  ***
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 38


 • Град: София
 • RED BULL GIVES YOU...super bad farts

  « Отговор #35 -: Април 13, 2013, 11:06:02 »

         И мен не ме разбираха, но забелязах, че дори не се и опитваха. Реших, аз да се опитам да се разбера и видях, че не е лесно, даже ми е трудно. Та се зачудих, що трябва да тормозя околните със себе си?!   
  Активен

  Не е важно какво ми говорят, а какво чувам...(факт)
  Sine Wave Zero
  ****
  Активен Активен

  Публикации: 337

  « Отговор #36 -: Април 13, 2013, 12:50:07 »

  Клетките ми в организма са единодушни, че ако пазим своите ‘табу’ теми извън обществото, в което живеем, много по-скорострелно ще се отцепим от него, отколкото ако ги споделяме! Разбира се, важно е на кого. Булшинството хора ще реагират подобно на казаното дотук – ще ни отхвърлят, но все ще намираме % хора, с които да говорим на един език.

  my life, опитът ми показва това! В училище се държах по начини, по които много малко хора се държат, слушах музикални стилове, които много малко хора слушах и след училище имах занимания, които много малко съученици имаха. Е, познай – аз не криех от никого интересите си, имаше един широк кръг, които не ме разбираха и те не ме разбират до ден днешен. Но малкото останали все още са ми приятели. Ще чуеш много истории как учениците завършват абитуриентските си балове, разделят се, а после дори не се търсят по телефоните. Наглед са се “разбирали”, ала се оказва че е било фалшиво. При теб, те поне са откровени че не те разбират, защото ти си откровена към тях да им казваш какво те влече. Идеята е обаче да не криеш интересите си. Защото с приятелите от този форум се запознах благодарение на един приятел, който тогава пишеше в блог бг (социален блог), където ако пишеш за паранормални неща, ти е гарантиран поне един кибер-разстрел на седмица! Но човекът не криеше с какво се занимава, и така аз научих за него и той за мен. Хора като мен и теб се намираме и запознаваме в широкото общество, било виртуална, градска, планинска среда, или под водата. Ако някой не го интересува да му говориш за извънземни, той ще си каже, ако иска да му говориш – също. Ще ти дам жокер – нима са малко твоите връстници които гледат филми с извънземни? Не мисли че хората с много приятели имат само истински приятели - всъщност малко са…. да речем можеш да имаш много контакти и малко да са ти приятели, можеш да имаш малко контакти, и всички да са ти приятели – и двата начина са приложими, стига да ги опознаеш.
  Активен
  Wiki_
  *
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 31

 • Град: София
 • « Отговор #37 -: Април 14, 2013, 14:10:30 »

  1.Много сладурско аватарче имаш
  2.Твърдо мога да кажа,че изпитваХ същото и до известна степен и сега го изпитвам.Винаги съм била различна от всички...Не спирам да говоря...и то за животни и най-вече за кучета...също се интересувам от извънземни,духове,демони и др..Успях да намеря приятелки които могат до някъде да ме разбират...Успях да намеря 2,които ме разбират и 1,която не ме разбира,но заради наистина странното ми чувство за хумор ми се води "приятелка",в класа ми 75% от хората не ме понасят и ме обиждат,спъват и тормозят...преборих го с....бой...е не ги пребивам,но шамари и скубане на кифлите и се получават нещата...Ако харесваш животни и то кучета и живееш в град пълен с бездомни кучета можеш да се сприятелиш и с тях...голяма утеха са в най-тежките моменти...те никога няма да те предадат или изоставят...Но се опитай да си намериш поне един приятел/ка.
  Активен
  Ru Alfa
  ****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 315


  « Отговор #38 -: Април 15, 2013, 11:16:35 »

  My life, тук ние ще те разберем, не се притеснявай да споделяш ако нещо те тревожи. Наистина интересно е как обществото веднага е готово да отхвърли някой ако не се вписва в общоприетите рамки и има различно виждане за нещата. И мен не ме приемаха на тези години, отхърляха ме, а и аз не изгарях от желание да съм с хора, чиито интереси се свеждаха до цигари, алкохол, и краткотрайни връзки. През цялото това време се ръководех от ценностите си и чувството да следвам своята мисия и не сгреших.
  Клетките ми в организма са единодушни, че ако пазим своите ‘табу’ теми извън обществото, в което живеем, много по-скорострелно ще се отцепим от него, отколкото ако ги споделяме! Разбира се, важно е на кого. Булшинството хора ще реагират подобно на казаното дотук – ще ни отхвърлят, но все ще намираме % хора, с които да говорим на един език.

  Не мисли че хората с много приятели имат само истински приятели - всъщност малко са…. да речем можеш да имаш много контакти и малко да са ти приятели, можеш да имаш малко контакти, и всички да са ти приятели – и двата начина са приложими, стига да ги опознаеш.
  Съгласна съм на 100% със Sine.
  Аз имам доста познати, на които мога да разчитам, но истинските ми приятели се броят на пръсти. Има много добри хора, просто не всеки е широкоскроен и не със всеки може да споделяш всичко. Някой ще те разбере, друг пък не.
  в класа ми 75% от хората не ме понасят и ме обиждат,спъват и тормозят...преборих го с....бой...е не ги пребивам,но шамари и скубане на кифлите и се получават нещата...Ако харесваш животни и то кучета и живееш в град пълен с бездомни кучета можеш да се сприятелиш и с тях...голяма утеха са в най-тежките моменти...те никога няма да те предадат или изоставят...Но се опитай да си намериш поне един приятел/ка.
  Wiki, така е, през живота си се убедих, че животните могат да ми бъдат най-истинските приятели.
  Лошо е когато агресивността и неразбирането на другите отключват агресията в нас в стремежа ни да оцелеем в една изкуствено създадена враждебна среда. Добре би било да избягваме насилието, а да се опитаме да обясним с думи прости, че имаме право на различни интереси. И да се надяваме отсрещната страна да има достатъчно потенциал, за да се опита да ни разбере.
  Най-важното е да не предавате себе си. Независимо от всичко следвайте своя път в живота, бъдете себе си, и се старайте да пазите искрицата на доброто, която проблясва в сърцата ви, да не угасва никога. Именно доброто и любовта ще ви направят по-силни. Отстоявайте интересите си и правата си, но с мъдрост и думи, не с насилие. Постъпвайте така, че след време да се гордеете с делата си, а не да се срамувате от тях.
  Активен
  Престолски
  *****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 425

  « Отговор #39 -: Април 15, 2013, 13:01:12 »

    Да се разбираш със всички... Не познавам такъв човек.
  То това е изкуство и наука и още нещо... Но е и същевременно
  много просто.

     Забележете колко често си казваме: "ако този/тази, бяха
  малко по-... едикакви си, щях да го/я харесвам повече". Да,
  може би ако някояси, бе малко повече като майка Тереза ...
  Може би щях да я харесвам повече. Реалността обаче е
  друга - тя не е това което ми се иска, тя не е онези 300 000
  други неща които искам да бъде. И знаете ли, тя е това което Е,
  ни повече, ни по-малко!
     Ако и онзи който взриви аерогарата преди време, бе малко
  по-Ганди... щеше да е супер нали, нямаше да има атентат дори!
  Да, но не е и реалността е друга.
     Едно от нещата чрез които създаваме страдание във връзките си
  с околните е, постоянното ни желание, постоянното ни изискване
  към някого, да бъде... това което не е. Постоянното ни изискване
  към някого, да бъде някаква си версия, която ние мислим че трябва
  да бъде. И още по-точно, това което създава страданията в
  отношението ни към другите, е представата в съзнанието ни за
  това какви трябва да бъдат те.
     Мислиш че точно определен човек създава примерно страдание
  за теб, като се държи по определен начин. Аз пък предполагам, че
  тази личност няма нищо общо със страданието ти. Знам че
  звучи като радикално твърдение.
     Онова което създава страданието ти е не този човек, този човек е
  това което Е, в точно този момент. Това което създава страданието
  в теб е, вътрешната ти връзка с този човек, това което създава
  страданието в теб, под каквато и да е форма е неприемането ти към
  този човек, онова което създава страданието ти... си ти и начина по
  който възприемаш някой си. Може би съзираш потенциала на тази
  личност и знаеш че може да се държи и по-добре. Но... не го прави,
  причината е защото тя, не е това което мислиш че трябва да бъде.
  Тя е просто себе си. А ти си създаваш страдание като не я разбираш.
     Забелязали ли сте колко трудно е да промениш
  някого? Сигурен съм че сте пробвали, да промените гаджето си
  примерно или някой друг. Повечето от нас обаче, немогат да променят
  себе си, но за сметка на това, са се нагърбили с чуждата промяна. На
  мен ми се струва най-малкото безсмислено, защото пътят на
  промяната е отвътре-> навън, друг път не съществува, а ако има
  промяна която настъпва отвън навътре, то тя вече е принудителна
  и колко е оправдана и практична, всеки според съвестта си да съди.

    Когато осъзнаеш тази част от силата си, спираш да я раздаваш на
  другите и си свободен да поемеш и това ниво на отговорност към себе
  си, след това и към онези които все още не съзнават ясно, защо точно
  страдат. Отговорността да се чувстваш както си поискаш в определен
  момент, без да свързваш чувствата си с чуждото неразбиране и
  въобще без да ги свързваш с нещо извън себе си.

    My life, постът ми не е конкретно към теб.
  Мисля че в тази среда която описа, ти се предлага уникалната
  възможност да експериментираш съзнателно със себе си да се
  опознаеш по-добре и да се подготвиш за изпитите Усмивчица
  От тази гледна точка си щастливка 
  « Последна редакция: Април 15, 2013, 14:24:28 от Житара » Активен

  ☺ ∞♥ oNe レo√乇
  Selinna
  ***
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 255


 • Град: София
 • « Отговор #40 -: Април 15, 2013, 19:46:54 »

  Цитат
  Подиграват ми се защото може би съм по-различна от тях и говоря/правя по-различни неща, които на тях им се струват странни.Например за извънземни и политика  Ухилен Това за тях е много глупаво
  Виж.. Не си по - различна от никого.. Нещата, които обсъждаме са с една идея по - различни. Като стиловете в музиката, рисуването, танците. Танцьорите се различават от музикантите или художниците само по това, че имат различни увлечения.. Един чалгаджия може да не харесва колкото иска един металист, но това, че слушат различна музика не прави единия куче, а другия котка - разбираш ли? Аз съм сигурна, че за тези хора, които слушат "чалга" е много забавно, но аз не я разбирам и за мен тя напълно безмислена..
  Цитат
  И наистина това не са теми за ученици нито за училище, освен ако не е астрофизична или политико-икономическа гимназия.
  Ами ако това влече това дете - да го изгонят от училище, защото не го интересува каква сапунка са давали снощи по Нова телевизия ли? Или да го пратят на извънземен кораб да става политик там?  Кои теми би определил/а тогава за ученици ? Според мен не става просто да кажеш - няма да учиш това, няма да мислиш за онова, защото си в училище.. Ако аз бях слушала тези "съвети", когато започна да ме влече езотериката сега да работя като сервитьорка някъде..


  Цитат
  Т.е. не искаш да кажеш защо другите ти се подиграва
  И да сподели нищо не можем да направим ( освен да я разберем )Ако не желае нека не споделя за нея може да по - добре така, да се чувства по - сигурна. Все пак детенцето е ново нека не го притискаме с такива неудобни забележки.. Когато е готова - тогава..


  Цитат
  В други случаи може да те разбират много добре, но това, за което става
  дума да е неприемливо за тях.
  Тогава проблемът е в другите хора, а не само в теб.
  В нея няма проблем.. просто трябва да намери човек в който вярва, човек който да си говори на "нейният" си език.. Да я насочи в правилната посока.. Откъде знаеш, че тези дето не я разбират - няма да я пратят на другия край на света за да работи чистачка - само защото според тях така е най - добре. Нека поне да намери човек такъв, който да я подкрепя и да не я насилва в изборите, които прави.. Ако се чувства добре да става политик нека ходи, може пък да оправи цялата държава, някой ден хахаха.. Човек никога не знае..


  Цитат
  Не искам да казвам, цял живот на който и да кажа за тези неща-извънземните, ме мисли за ку-ку...

  Welcome to the club!   Тука няма човек, който да не го мислят за "ку-ку", ако искаш направи си тема за извънземните излей си душата ( както се казва ), пък и да те помислим за "ку - ку" поне ще ти го кажем по такъв начин, че ще ни повярваш ( или няма да го разбереш - зависи от ситуацията и човека).   Ухилен


  Цитат
  Аз самата съм тук защото изпитвах невероятна необходимост да споделя неща,които не мога а и няма защо да тая само в себе си.Е на мен това със споделянето не ми се получава особенно добре(просто съм една доста закоравяла несподеляща и това е нещото с което се уча да се справям ),но пък не спирам да чета и виждам колко много хора пеживяват,мислят и чувстват нещата като мен.Това ми помага до някъде,а и ме зарежда с търпението да намеря и изчакам подходящият момент да споделя нещо свое.За това искам да ти кажа успокой се детенце.Дори да ти е срашно тежко от това за което не можеш да говориш ти не си сама

  Да, миличка добре дошла в клуба за душевно успокояване и пълно приемане дори да си сериен убиец психопат тежка категория!  Ухилен  Все от някъде ще се пръкне такова "животно" дето да те разбере.. А сега сериозно.. Тук не е такъв клуб ( не се плаши), ама ни има всякакви животни.. Дето се вика за човек който не вярва в такива неща сме група хаховци дето са се намерили.. Все пак какъвто и вид езотерика да е все още не е толкова полуярен, че да се кодира навсякъде.. Ама пък е интересно и доста забавно да гледаш колко ограничени в себе си хора има - направо са като мазохисти - колкото повече нещо ги мъчи, толкова е по - добре.. А ако няма проблем те си го намират и дори не осъзнават колко целенасочено го правят.. Та.. приготви се да срещаш все повече "откачени" и напълно неадекватни психически хора, но това нека не те плаши - изглежда в нашият свят поне 80% са такъв тип, а останалите 20 най - вероятно са тук.. Така че, да ако си луда (или се мислиш за такава) си на точното място!


  Цитат
  Макар,че най-важният човек,който трябва да те разбира не е приятел,близък,нито майка ти дори,а ти самата
  Доста добра и точна мисъл, слънчице.. Намери опора в себе си.. Хората са доста нестабилна и подвеждаща основа, не е полезно да търсиш опора в тях.. Разбиране, приятели - да, но много вероятно е да попаднеш на "временни" такива ( приятели имам предвид ).. За това най - добре и за най - сигурно намери основа в себе си - поне знаеш, че дори всичко и всички да изчезнат ще си имаш себе си..  

  Цитат
  Виж, сега ако ти кажа че си говоря с извънземни, ти ще повярваш ли, защото дори аз самата не си вярвам
  Имаше една такава жена тук, но тя си вярваше твърде много.. Искам да те питам.. доколко сигурна си, че са извънземни? И как точно си "говориш" с тях - ти ли ги намираш или те теб? И по твое желание ли става всичко? Какво ти казват? Ако не е нещо хубаво - сигурна ли си, че е с добри намерения или само те използват? Карат ли те да правиш някакви действия? От какво се интересуват? Казват ли ти всичко за себе си, ако ги попиташ нещо?( Ще пусна после една такава тема - може да се получи интересно.. )

  Цитат
  Нашата планета не е единствената, на която има живот.. За сега съм срещала само 1 човек, който има физическа комуникация с извънземни(единственият човек, на който вярвам на 100%, че има)
  Откъде си сигурна точно 100%, че това с което комуникира са точно извънземни? Как точно е успял да те убеди? И какво точно имаш предвид под "физическа", че "те" са вече на Земята ли? А този човек от форума ли е? Не желая да критикувам.. просто на тази тема трудно бих потвърдила нещо за истина, тъй като нямам личен опит и ми е интересно да чуя различни гледни точки..

  Цитат
  Ако приемаш другите такива, каквито са, не би изразявал такива неща пред тях, всички знаят, че за огромна част от населението това да общуваш с извънземни е налудничаво, та затова е налудничаво в училище или на други стандартни места да говориш на такива теми
  Детето си е търсила подкрепа, приятел - нужно ли е за да имаш приятели да криеш истинската си природа? Да лъжеш, да се преструваш.. Ако в такова състояние намериш някакъв човек той ще ти бъде ли истински приятел? Или по - скоро ще обича това за което се представяш, а не това, което си? Нали навсякъде се говори да бъдем себе си - защо тогава се плашим и лепим етикети, когато видим истински човек?

  Цитат
  Абе въобще на обществото не му е до тия теми, хората се чудят как да оцелеят/да печелят/да харчат пари, не случайно Христос е казал една мисъл, от която се подразбира, че е неразумно най-малкото да разправяш за(темите от този форум да речем) на обществото/тълпата и въобще на хора, които не им е до това.
  Да, не им е до това, но замислял ли си се защо? Мога да ти кажа поне 4 автора, които пишат за това как мисълта влияе на материята и как всъщност парите могат да се печелят лесно и приятно - без много да си даваш зор.. Е, който търси винаги намира.. Тази част от населението за, която говориш търсят проблемите, търсят да работят повече, по - усърдно.. Техните мисли се въртят около това колко е шумно, колко е мръсен града, колко трудно се печелят пари, как постоянно им липсва нещо, как всичко е от черно та по - черно и ето появява се някой, който казва "Ето тук има птичета, котенца, тревичка - виж колко е цветно всичко, виж колко е хубаво всичко", но нашите хора просто се прозяват констатират лудостта на дадения човек и си продължават търсенето на по - сериозни проблеми..

  Цитат
  От каквото съм забелязал,  е прието да се имат за луд тези, които не се сливат с тълпата.
  Да, мислещите различно! Тези, които не приемат, че е нормално да мислят само алкохол и секс, или пък тези които проявяват любопитство към.. непознатото, различното. В тази сфера много добре ни информират ( или манипулират ) National Geographik, но пък ми е интересно да следя какво ново имат и да гледам филмите им.. Въпрос на гледна точка, а пък на тази система и е изгодно хората да мислят на една вълна - повече енергия за нея!

  Цитат
  Всеки който даже за 1 час седне да чете форуми като този, може после да разправя на хората за извънземни, вибрации, медитации и всякакви такива теми, какво му е гениалното на това?
  Засега нищо необичайно ( поне за тук ). Ако ти не желаеш да разбереш или да се занимаваш с нещо на тази тематика си е лично твой избор и не е нужно, както каза Елша, да налагаш своето мнение. И да, те нека я пратят и в болница за психично болни, ако желаят, но тук е добре дошла, заедно със мислите си, с преживяванията си и всичките странности, които другите хора наричат лудост. А и колко хора във форума комуникират с такива същества ( дори и да не са извънземни)? Нека не режем крилата на някой желаещ да полети.. Ако повярват и обърнат внимание би довело до нещо много градивно, може би до нова интересна книга или до нов красив филм? Защо веднага трябва с лошото напред?!? А и какво лошо виждаш в любопитството?? Щяхме ли да имаме континентите или астрологията, ако не беше именно любопитството?? Или пък още хиляди неща.. Твоят опит показва, че смъртта не кара хората да се замислят, моят пък показва съвсем друго..  Много дълъг ще стане коментара иначе щях да дам няколко примера. Хубаво е да започнеш да се съмняваш в твоето мнение, понякога е полезно - можеш да научиш нови неща - например, че извънземни в крайна сметка има и дори са на нашата планета?

  П.С Много се извинявам, че поста стана толкова дълъг, но не следях темата от самото начало.. а се оказа, че има какво да кажа
  Активен

  И нека никога нищичко няма,
  за да няма какво да се губи..
  aether
  nebula
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 37


  « Отговор #41 -: Април 16, 2013, 17:37:07 »

  Цитат
  Лошо е когато агресивността и неразбирането на другите отключват агресията в нас в стремежа ни да оцелеем в една изкуствено създадена враждебна среда. Добре би било да избягваме насилието, а да се опитаме да обясним с думи прости, че имаме право на различни интереси. И да се надяваме отсрещната страна да има достатъчно потенциал, за да се опита да ни разбере.
  Много точно си го казала,  Ру.
  Активен
  Ru Alfa
  ****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 315


  « Отговор #42 -: Април 18, 2013, 14:16:49 »

  Благодаря ти, aether
  Активен
  Mistic_Aqua
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 117


  « Отговор #43 -: Май 05, 2013, 19:09:04 »

  Много полезни и хубави неща сте казали ! Браво

  Когато се научих да мълча разбрах голям част от сигналите на хората.Вече не се сърдя ,че някой е с различни интереси от мен.Житара е много прав ,че първо сами трябва да разберем себе си,което хич не е лесно..и да се опитаме да разберем другите на какъв етап са.В училище групичката като се събере и като са наложени норми много рядко някой се себеизразява явно(ако има различно ,,крайно,, мнение) ,сигурно има и други като теб ,които се интересуват от тези неща ,но им трябва време. Усмивчица Моята най добра приятелка не разбира и не споделя 80% от интересите ми ,но пък имаме мега яката телепатия и хармония..исках  да е като мен ,с моите интереси и възгледи ,но накрая разбрах ,че всичко е приемане ,то ,те всички ни обогатяват по някакъв си начин-различните хора -души Усмивчица Хубаво е . И запомни ,че всеки си е него си и е ценен такъв какъвто е ,дори и да не го разбира.Започни от вътре да се приемаш ,обичаш ,разбираш и вече както виждаш има хора ,които те разбират Усмивчица
  Активен

  През вечността ...принадлежа ...
  Ariam
  Ariam(Маха Оръга)
  ****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 1230


  « Отговор #44 -: Май 09, 2013, 07:09:22 »

  Sine Wave Zero е прав Усмивчица а my life едва ли има нужда от успокоения, че тук има кой да я/го разбира..По-скоро има нужда от себеподобни.Милите думи са хубави, но когато между редовете четеш пак неразбиране не помагат чак толкова.Хубаво е, че поне се опитват нали my life Усмивчица
  Активен
  Страници:  1 2 [3]   Нагоре
  Отиди на:  


  Подобни теми:
  Заглавие Започната от Отговори Прегледи Последна
  публикация
  Защо никой не може да ме омагьоса?! « 1 2 3 4 »
  Въпроси и отговори
  giti 52 4816 Последна<br />публикация Октомври 17, 2010, 17:35:50
  от giti
  Как се разбира, дали си на прав път? « 1 2 »
  Послания
  elincetoo 23 2722 Последна<br />публикация Март 28, 2011, 13:43:45
  от Чиста енергия
  Майка ми не ме разбира
  Въпроси и отговори
  Mistic_Aqua 8 1337 Последна<br />публикация Април 06, 2013, 20:16:18
  от my life...

  Бог е Любов и е в мен, аз съм Любовта и с Бога в едно цяло с вярата и упованието в Бога аз съм неговото най-достойно проявление, за което той ме обича и облича в ризница от Любов, която да ме пази и закриля от всякакви зли сили и вмешателства в живота ми и в мен самия! Амин
  Паник атака | Планински кристал - Кварц  © Copyright