Духовно развитие

          

Страници:  1 ... 5 6 [7]   Надолу
Сподели тази тема във Facebook Сподели тази тема във Facebook
Автор Тема: Дневникът на Nevil  (Прочетена 7558 пъти)
nevil
***
Неактивен Неактивен

Публикации: 83


 • Град: София
 • « Отговор #90 -: Август 29, 2013, 23:51:40 »

           Здравейте Усмивчица
           Благодаря на всички който посещават моят дневник.
           Интересни неща стават все по често  във форума, а тези дни особено в "личните дневници".
  Регистрират се постоянно млади хора, деца с чудни възможности. Искам да ги приветствам с добре дошли.  
           Следя мислите и наблюдавам реакциите Им. Разбирам защо обичат дъжда, бурята, гръмотевици и бих добавил още обилния снеговалеж, виелица,небето и звездите. Те пораждат усещания които фокусират вниманието Ни в тук, сега и в момента. А това ни помага да усетим живота, че сме живи. Животът,  и природата, Ни дава възможност да се възползваме от това чувство постоянно, и във всеки един  миг  от  съществуването Си, стига да разберем правилата му.
              Завиждам благородно за уменията Им. Ако  някъде наоколо е добрата  фея и изпълнява още желания, бих избрал за Себе си...телепатични възможности (скромно нали) и първите три неща който ще направя са:
              - Понякога Ме е срам от котката в къщи. Готов Съм  да се закълна на 1000% че Ме дрънчи,умилква и подмазва за пореден път, за паничка с храна и когато я напълня, тя се фръцва на една страна и гордо се  оттегля в покоите си. За Мен остава горчилката от това че за пореден път не Съм я разбрал.
               -Обичам да се взирам в очите на най-малките деца. Усещам трансфер на енергия, но в крайна сметка нищо не разбирам. А милите говорят ли говорят, но няма кой да ги чуе, а  после се ядосват за това че не ги разбираме а Ние се правим на клоуни и тъпчем биберони и шишета в устите Им.
               - Обичам вековните дървета и пак усещам трансфер на енергия, когато Съм около тях, но толкова.

                  Много интересни неща биха могли да ни разкажат тези  деца и млади хора.
                                
                                
  « Последна редакция: Август 30, 2013, 00:01:06 от nevil » Активен

  В крайна сметка .............Всичко е въпрос на приемане.
  nevil
  ***
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 83


 • Град: София
 • « Отговор #91 -: Септември 11, 2013, 20:22:51 »

                  Здравейте отново и Благодаря на всички които посещават маят дневник. Усмивчица
                 Продължавам с личния опит.
                 Кръшках насам на там по форума само и само за да не продължа с дневника, не за друго, а защото  трябва на наруша основен мой принцип, принципа да не говоря за работата си по време на почивка. Много държа на принципите Си, изключително рядко ги нарушавам, особено тези в работата Ми. Така Съм ги структурирал че Ме предпазват от много неприятности и  осигуряват спокойствие. Не смесвам нещата, когато се работи се работи здраво, когато се почива се почива истински. В общи линии така изглеждат моите принципи......категорични !!!
                  Благодаря на ......Утро че Ме насочи към тази тема защото тя е изключително важна, важна най вече за психиката  и за моментното Ни състояние.
  Цитат
          А.....Утро,  в моят дневник, обикновено значи че ще падне отново писане. Това значи че нещо Съм пропуснал и някой е трябвало да ме "сръчка".
  Цитат
       Работя в производственна фирма вече над 20 години и всичко това което казваш Ми беше ежедневие.
  Цитат
  Само че на думи и теория е много лесно,а когато сме във вихъра на (пустото) забързано време да свършим работата,задачата в срок и т.н...друга песен запяваме...Особено в производствена работа,на норма, поточна линия,работа с клиенти,заявки и др.,който е бил знае отлично. А зад бюрото и компа......песента се променя мнооого (даже може да е монотонна).
  Цитат
      Тежеше Ми много напрежението и ядовете породени от липсата на организация и неефективни дейности. Не реализацията на очакванията и предположенията  който имах спрямо дадени ситуации. Желанието Ми за напускане на фирмата често излизаше на дневен ред, но пък от друга страна, работата Ми даваше сигурност и  препитание.
                Ще допълня още: В началото фирмата беше от няколко човека и всичко беше ОК. С течение на времето тя се разрастваше, а икономическата криза в края на  90-те  години също. Условията във фирмата се влошаваха а Аз ги приемах и като лична обида.  Доброволно се ангажирах с чужда задължения, и се чувствах отговорен за чужди грешки, отнасях Се към работата отговорно  като към собствена. Тогава,  това пораждаше  очакване в Мен на някаква форма на благодарност или признателност от системата(фирмата) към Мен, която  все не идваше и това Ме разочароваше допълнително. Вземаха се такива решения който подсказваха че не се цени натрупания опит, а се пилее напразно и това изнервяше допълнително. Вероятно като стар и опитен кадър(така си мислех тогава) в един момент системата Ме придърпа към себе си, ситуация на която в нормалния случай се казва "повишение" нещо като началник на доста хора и всеки съвестен човек би трябвало да се стреми на там. Резултатът от новата Ми дейност беше ...никакво удовлетворение, влошено хранене, неспокоен сън и компромиси с човещината и отношенията Ми към колегите, което  се искаха от Мен, а Аз не можех да допусна, защото противоречаха на разбиранията Ми. Това обаче Ми даде възможност да оценя предишното Си положение. В един момент  системата Ме обвини че искам да я променя поради причината че не пожелах да променя себе си. Промяна ...да,  но не и компромис с човешките ценности. Това беше моето решение и то доведе до отстраняването Ми. Изпитах огромно облекчение, върнах се към предишната си дейност и се възстанови желанието Ми  за робота. Това беше повратният момент  в който преосмислих всичко.
                Сега днес ако попитате някой от колегите Ми как е ситуацията, няма да има кой-знае с какво да се похвалят, въпреки че положителните промени са много и  налице.
               Само един пример в подкрепа на това.
               Обичаен медицински периодичен преглед на личния състав във фирмата. Много се забавлявах тогава. Докторката Ме посрещна с въпроса.
                -Вие май не се храните добре заради.... стреса ?
                -Моля, (втрещих Се), бил съм слабичък ...84/187
                 Трябваше да обясня че разбиранията Ми за нормално състояние са по-различни от общоприетите. Разбрахме се с докторката даже Ме похвали.
                 После стана ясно  че, доста от  колегите, де що има нередно по Себе си са оправдали със стреса. Според Тях, работят в постоянен стрес и напрежение. Така мислех и Аз някога.
                Сега, като обърна поглед на зад, изпитвам истинско удовлетворение от факта че съумях чрез избора който Съм правил, промяната в приемане на опита и не на последно място принципите който Съм спазвал да трансформирам негатива в позитив. Забавлявам Се в среда на "стрес и напрежение " и се стремя да се уча не от собствените грешки а от грешките на другите.
                Ако се върна на "ЕНЕРГИЕН ПОТЕНЦИАЛ НА ТРИТЕ НАЧИНА ЗА ВЪЗПРИЕМАНЕ ОПИТА ОТ СЪБИТИЯТА "http://www.yosif.net/articles.php?lng=bg&pg=6309 .......активно работя върху четвъртият метод.
  Цитат
  Но има още една възможност за промяна на деструктивния опит, така наречения "енергиен потенциал на деструктивния опит" - когато се работи с вашето осъзнаване. Ако отидете на съвсем различно ниво на разбиране за приемането на различните опити и разбиране за това, че всичко е само обучение, в този момент можете, връщайки се към този опит, да го преразгледате. Но, преразглеждайки го, да разбирате, че всеки деструктивен опит съдържа в себе си и конструктивност.
      Т.е., ако в този опит започнете да осъзнавате: какво е било конструктивното заложено в него, именно в момента на преживяването – какво е било консруктивното, то се получава преобръщане на потенциала.
      Какво става? Това е – като да преобръщате пясъчен часовник - вече ви е свършил пясъка на енергията, той вече лежи на дъното, но в момента, когато преразглеждате този опит - вие преобръщате пясъчния часовник с енергията, а във вас енергопотенциала започва да се напълва. Освен това, се изменя, това е много важно – изменя се цялата верига от събития.
      Вижте, ако в опита сте намерили 20, 10, нека даже са 15 или дори 5% конструктивност, то как ще изглежда, какво е това 5% до 95? Но,именно точно тези 5% ви дават възможност да обърнете "пясъчния часовник" и да се изпълните с енергопотенциал.
      Това търсене е достатъчно сложно, защото в този момент, емоциите трябва да бъдат неутрални. В момента, в който ще намерите конструктивниа елемент, емоциите, вероятно ще се усетят като разширението ви в областта на сърцето (‘’олеква ми насърцето’’), възможни са дори сълзи и благодарност.
                   
                Иначе харесвам и обичам работата Си. Занаятчийска, разнообразна, работи се с ръце и много с главата. Изисква се и творчество. Постоянни трудности който приемам като предизвикателства, срокове, високо качество и работа с претенциозни клиенти и различни фирми.
                 Сега идва трудното .....малко хора са дали признаци на разбиране. Трябва да обясня защо работата ми носи удоволствие. Ще го направя чрез принципите Си и метода .....какво правя винаги и какво не правя никога.
                  -Сутрин, не ставам за работа, ставам за да Си направя упражненията,  работата е в последствие.
                  -Давам Си достатъчно време за да стигна там за където Съм тръгнал. Закъснява само този който бърза.
                  -Никога не правя компромиси с работата и с безопасността. Това Ми дава спокойствие.
                  -Давам най-доброто от Себе си за да изпитам удоволствието  от работата.
                  -Уважавам  началниците Си, но стоя далече от тях. Ако имат нужда от помощ, давам всичко от Себе си.
                  -Правя  всичко само заради Себе си, не очаквам нищо.
                  -Не гледам в пликчето на другите(по лошо е от ревността) и не правя предположения  за моето.
                  -Обявил Съм гласно, на  всеослушание  че не умея да лъжа, и не го правя. Така хората който биха ме привлекли като съучастник в някаква схема стоят далече от мен. Лъжата е тежко бреме.
                  -Ценя и уважавам почивните дни.
                  -Чувствам се отговорен само за собствената Си дейност.
                  -Помагам и уважавам труда на колегите.
                  -С работата и за работата...... до бариерата !!!

                     Желая лично здраве на всички !!!
                                 
  Активен

  В крайна сметка .............Всичко е въпрос на приемане.
  nevil
  ***
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 83


 • Град: София
 • « Отговор #92 -: Октомври 01, 2013, 01:18:02 »


         
     Здравейте  Усмивчица
     Изказвам лично мнение и прилагам личен опит.
     Обсъждам тази публикация със Себе си вече 3 седмица, за или против. В крайна сметка реших да я направя защото винаги има първи път. Ще се върна на " усещането за безкрайност на движението", нещо което често коментирам в дневника Си.
     Ще прибавя към него и най-новото Си "хоби" все по често го правя...фокусиране в мига(тук и сега). Двете неща взети заедно, получава се нещо като... осъзнато движение и неговата безкрайност.  Тези дни го разбрах ...това е фазата в която, по някого, до Мен достига информация....от някъде. Информация която използвайки я, се оказва безценна за Мен.
           Изпитвам Благодарност към Силата, която прави селекцията за Мен.
        Не успях да повторя преживяното до сега от преди 3 седмици, но тогава видях как получавам може би точно тази информация или нещо много по голямо. 

         " Осъзнах се в безкрайно пространство, сам, може би в открития космос. Никаква материя.  Странни прелитащи"обекти",в огромни количества, идващи от всякъде и отлитащи във всички  посоки. Някакъв.... хаос.... и в същото време  сигурност и равновесие даващо спокойствие.
          Някъде в съзнанието Ми  изплува фразата информационно поле.
          Съсредоточих Се в прелитащите "обекти"....на моменти приличащи на светлинни инпулси, а всъщност някакви безформени структури или може би разнообразие от  различни форми.
          Някъде в съзнанието Ми  изплува фразата информационни пакети. Наблюдавах тези пакети, безбройни, идващи и отлитащи във всички възможни посоки".
           От време на време някой пакет спираше до Мен...и се сливаше с Мен.  Странното  беше че...... Аз не се виждах в познатата форма а също присъствах като.... информационен пакет, нещо като концентрирана информация и вероятно + енергия, нещо което ми се губеше. С поред магьосниците на древно Мексико, имащи способността да ''виждат'' движението на енергията в пространството ....Вселената е изградена чрез  мрежа от безкрайни енергийни нишки който никога не се пресичат. Вероятно поради тази информация Съм възприел нещата така.
  Цитат
  Странни прелитащи"обекти",в огромни количества, идващи от всякъде и отлитащи във всички посоки. Някакъв.... хаос.... и в същото време  сигурност и равновесие даващо спокойствие.
             
           Тогава осъзнах че..... цялата тази информация, огромна и необятна всъщност е разделена на отделни информационни пакети и всеки един от тях е адресиран лично до някой жител на планетата. Съдейки по получената собствена информация и оказала се безценна за Мен в следствие на прилагането и в моето ежедневие, би било добре, всеки един, рано или по късно да да получи своята информация. Тя със сигурност ще Ви е от полза.
           За да се постигне това трябва по често да се присъства в информационното поле.
           Това значи фокусиране в мига, тук и сега.  И разбира се излизане от клопките на миналото и на бъдещето.
            Пътищата за постигане  това са много и най различни, Аз споделих само моят.            Сега  ще се върна отново на......  чувството за безкрайност на движението и........ потвърждението му за реалност.
            В момент когато трябваше да приключа нормално сутрешния си крос и да напусна парка с усещането  за безкрайност на движението, нещо в Мен промени плана.Реших да се върна в началото на старта, това ще рече два кроса един след друг нещо което никога не Съм правил.
            И тогава в съзнанието Ми се прокрадна страничната мисъл.......преместване на събирателната точка.
            Успокоих Се ...добре че фланелката си беше още  мокра.  Намигване
            Зная обаче,  това няма да бъде случайно. Ще има някакво продължение.
            Може би някой, вече се е досетил, става въпрос за Кастанеда. Малко или много, за да бъда честен, това което споделям напоследък е повлияно и от този факт. Причината е че информацията от тази страна  става все по актуална, поне за Мен. Постоянно откривам все нови потвърждения за достоверност. От близо две години вече  се ровя в тази информация,  идваща от книгите на Кастанеда.  Не Съм писал още почти нищо  по случая, поради простата причина че тази информация е една от най "дълбоките води" и не Се чувствам подготвен за това. Освен това без съответната практика въобще не маже да бъде осмислена,  а и не на последно място, не желая да приличам на онези бърборковци, който на дълго и широко обясняват как се...... плува най добре, при положение че никога не са влизали във водата.
             Преди да Съм успял да разбудя, без да искам, някой, задрямал критик на Кастанеда, искам да споделя, как реших за Себе си, "случаят Кастанеда", име дадено му от обществото.
              За Мен, Кастанеда e съвсем обикновен човек, който с течение на обстоятелствата е забогатял, подвластен на всички изкушения предлагани от охолния живот.........всъщност, неговият личен живот е най безинтересното нещо свързано с него. Дори не Съм го проучвал. Той е козът само  на неговите критици.
              Още по време на самото обучение Кастанеда показва колебания, колебания които неговите учители добре са знаели.
              Знаели са  че шаман и магьосник от него няма да стане, но те са знаели и нещо друго, друго което критиците на Кастанеда  няма как да знаят и в това е тяхната трагедия.
              За да бъде осмислена, приета, съхранена и предадена на обикновените хора информацията идваща от древно Мексико, за което е припознат Кастанеда от неговите учители и  е трябвало основно да навлезе в учението главно чрез практиката на многото най различни видове техники и церемонии.
               И в това Кастанеда се е справил отлично, всъщност това е и неговата мисия,  да съхрани и  предаде знанията идващи от миналото.
               И ето сега цялата информация от книгите на Кастанеда е пред Нас на "масата " и всеки може Сам да реши. Дали да я приеме или отхвърли, дали да я използва или пренебрегне.
               Въпрос на личен избор.


               Бъдете Здрави !!!

                                       

             
  Активен

  В крайна сметка .............Всичко е въпрос на приемане.
  Странник
  Global moderator
  *****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 1383


 • Град: Варна
 • « Отговор #93 -: Октомври 01, 2013, 01:49:06 »

  Силата за която спомена винаги я е имало.
  Това е естествения ход и Ритъм на Вселената.
  Усещането за осъзнато движение е другото
  име на това което наричаме време.
  Тук и сега има само в съзнанията ни,
  но ние си знаем че няма покой в тази Вселена.
  Мигът не застива,както и Тя -Силата която
  се проявява във вечно движение.
  Покой в движението,движение в покоя...
  Движение=Време=Промяна - И дзин...
  Преливането от безвремие в движение е
  изкривяването на реалността което постигаш
  заради другото съзнание което си постигнал.
  Фокусирането е първата стъпка,има и следваща.
  Следвай Ритъма,учи се от Вселената...тя се разлива,
  фокусира и отново разлива и е навсякъде чрез Силата си...
  която си доловил с тези пакети...но всъщност лъчи...
  Тях винаги ги е имало...и ще ги има без някой да ни
  пита или да ни обяснява защо,кое или как...
  Сега вече знаеш как,знаеш че има и друг начин.
  Знам и че се досещаш как и по кой начин си се
  докоснал до това състояние.
  Интересното тепърва предстои.
  Не забравяй никога да бъдеш като водата...ти ще разбереш
  защо и без да споменавам повече.

  P.S. Вгледай се във Витрувианския човек на Леонардо и там
  ще видиш това същото...само че е ''пропуснал'' да вложи в
  картината си медитиращия човек във вид на вписан триъгълник
  като начално състояние за Промяната и Осъзнаването...може
  би е сметнал че е излишно за този стигнал до там да види посланието
  му...

  « Последна редакция: Октомври 01, 2013, 01:55:38 от Странник » Активен

  Ако не ние -кой? Ако не сега - кога?
  nevil
  ***
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 83


 • Град: София
 • « Отговор #94 -: Октомври 12, 2013, 19:12:02 »


             Привет и...... Благодаря на всички посетили моят дневник. Усмивчица
             
               
             Когато Ни застигат проблеми от всякъде, от най различен характер казваме.....нямаме късмет, съдбата Ни е изоставила. Когато проблемите  връхлитат чрез най-близките Ни хора, и тяхната способност да приемат или да отхвърлят опита който им предлага живота се превръщат веднага в наши изпитания. Изпитанията който идват от към най-близките Ни хора или ако щете  от  най-омразните и най-големите Ни "врагове" са нещо специално, има нещо закономерно и много смисъл в абсурдните ситуации чрез който животът изпитва нашите реакции. Ако има някаква закономерност или "сценарии"..........да се чуди човек кой "идиот" е измислил това, и как събитията ........странно, се материализират  следвайки   страховете Ни.
             Ако погледнем тази ситуация в друг план,...... според езотерични източници, всеки един от Нас, преди всяко въплъщение, използвайки целият потенциал от знания и опит лично участва в създаването на плана на бъдещият Си живот. Построява Ме така събитията от  премеждия и незгоди че преминавайки през тях  да  извлечем максимална полза за нашето развитие.
              Ще рече че кой каквото Си направи .....най-добре Си го прави.
              Да му мислят СТАРАТЕЛНИТЕ. Те сигурно и тогава са се престарали.
              Някой ден, когото Съм сигурен че написаното няма да повлияе на хода на събитията ще се получи една интересна тема за  абсурдните ситуации през който преминаваме като  предизвикателства.


              Здравей ...... Странник
              Благодаря Ти за включването, а и на всички други писали тук. Всяко едно включване до сега се е оказало много ценно за Мен. Ето и сега.
  Цитат
  Не забравяй никога да бъдеш като водата.......
              Звучи Ми толкова познато и естествено, като изказано от най-близък човек(въпреки че не се познаваме.....привидно) и  никога не Съм се замислял така за Водата.   Определено това ще Ми стане любимо и е едно от най добрите послания на които Съм попадал.
              Винаги гледам и се движа на пред.
              Търся най малкото съпротивление.
               Стремя се да Съм максимално гъвкав......а сега се сещам, това значи ...безформен.
                Вярвам че няма ситуация или проблем който да нямат решение.
               
                Това са все Мой принципи, и не Съм предполагал че могат да се отнесат към Водата.
                Водата се движи винаги напред, безформена по най малкото съпротивление, заобикаля препятствията, а когато не може,  търпеливо, капка по капка чака своя час, залива препятствието и продължава  на пред. Превръща се в..... търпелива стихия.
                Водата  е пример за Мигът, тук и сега. Всички нейни части, независимо от това къде се намират, сега и в момента се движат. Нямат минало нямат бъдеще. Съсредоточавайки Се в течаща Вода, можем да се фокусираме в мигът.
                Мигът за Мен е нещо реално и много лесно постижимо.
                Преди години започнах експерименти  с книгата на Друнвало "Да живееш в сърцето"
  http://www.helikon.bg/books/103/%D0%94%D0%B0-%D0%B6%D0%B8%D0%B2%D0%B5%D0%B5%D1%88-%D0%B2-%D1%81%D1%8A%D1%80%D1%86%D0%B5%D1%82%D0%BE_641049.html
                Има една техника, Аз Съм си я кръстил "на разходка в тялото "
                Визуализираш:   Отстраняваш..... мозъка и очите си и се настаняваш на тяхно място. Наблюдаваш през отворите на черепа. Гадно.... но много забавно. Особено  когато Ми стане скучно на тренажора.
                 Когато се осъзнаеш на мястото на мозъка, влизаш в "асансьора" и се спускаш  по гръбначния стълб на долу до която зона си пожелаеш. Наблюдаваш, осмисляш и осъзнаваш  движението на всяка една движеща се кост, всеки един мускул. Разгледайте местата където имате болка. Там където  Ви боли. Вижте причината. Разгледайте ставите Си. Може да Се промушете през всички пръсти ....малко е тясно и трябва да се внимава да не Ви затисне нещо.  Намигване   Между другото, тялото Ни е доста безопасно място, няма никакви остри ръбове. Намигване
                Тази визуализация е само една  от многото възможности.
                Ако човек е с завързани ръце,с качулка на главата, затворен в сандък и заключен, нищо не може да му попречи да се фокусира в Мигът ако се концентрира в дишането Си и го осъзнае.
                Ако се движим, възможности много. Поемете управлението на движенията на примерно вашата дясна ръка. Все едно сте на "джойстика" После на ръката и главата. После добавете и другите части на тялото, до където можете. В един момент ще се получи без да се замисляте. Почувствайте земята върху която стъпва. Мястото на допира(ако не е асфалт и ли бетон разбира се).
                Ако сме на открито.....полъхът на вятъра, посоката, различни аромати и звуци.
                Сред природата........ изборът е огромен.
                Всичко това е в Мигът, тук и сега.
                Това за Мен е най ефикасният начин за спиране на вътрешния глас.

               Но да се върна на Водата.
                Споменах само няколко от физическите  качества на Водата, а колко много има още. Но не може да не спомена поне още едно, може би и най ценното ........стремежа и способността за самопречистване.
                А колко агрегатни състояния, а като носител на информация............всъщност ако трябва да посоча пример за съвършенство ............това със сигурност би било Водата.
                Водата ......като съвършения учител.

               

                Благодаря ... Странник, нека бъдем като Водата.
               
                Желая лично здраве на Всички !!!

                 
  Активен

  В крайна сметка .............Всичко е въпрос на приемане.
  nevil
  ***
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 83


 • Град: София
 • « Отговор #95 -: Ноември 23, 2013, 22:26:27 »

                       Здравейте, поздрави за Всички. Усмивчица
      Продължавам с дневника Си и както бях казал ще отразявам само новите неща свързани с личният Ми опит. Едното от тях е че вече Си имам нов дневник във форума на Dreamland - Да сбъднем мечтите си заедно!
      Това не е бягство, дневника тук остава активен. Ще споделям всичко ново и ако някой има нужда от нещо свързано с Моят опит.
       Аз Съм практик и имам нужда от определен диапазон Енергия която получавах в изобилие в началото тук при Вас. Тази Енергия ми помогна да осъзная много нови неща свързани с моята практика. Вината за липсата и, отдавам изцяло на Себе си защото спрях процеса на  споделяне.
       Но АЗ вече споделих всичко което смятам за важно. Практиката продължава да дава много добри резултати. Задушавам се от тота да задържам тази информация в Себе си при положение че някой друг би могъл да има полза от нея при положение че здравословното състояние е най важния фактор за повишаване на вибрацията за която Всички говорим.
        Вибрацията е постоянна величина, не може днес да я има, а утре...не!
        Същото важи и за здравето!
        Имам нуждата да мина по тези стъпки още отново и да изпитам удоволствието от споделянето още веднъж в новият дневник и пред нови хора. Ще представя нещата от по друг ъгъл и друга светлина, заслуга за което имате и Вие. Ще цитирам първата си публикация и ще дам препратка ако някой се интересува.
  Цитат
  Дневника на Nevil или ....БИТКАТА ЗА СЕБЕ СИ.
  Цитат
             Здравейте.   Усмивчица Усмивчица Усмивчица

            Защо  битка  и защо със Себе си ?  Кой ще спечели от това и какъв е смисълът ?
            Да водиш битка сам, срещу  Себе си, звучи нелогично, странно и е срещу инстинкта за самосъхранение.
            Но щом вече Съм стигнал до тук и Съм приел битката  това значи че вече Съм бил на своя кръстопът и Съм променил  посоката  намирайки основание за това в   противоречието между Сърцето и Разума.
            Избрах Сърцето, а то ми подсказва че трябва да следвам  инстинкта за самосъхранение.
           По принцип всички битки водят до жертви, но дали и сега е тъка ? Дали това не е първата битка която си заслужава "жертвите" ?
           Това са все въпроси на който ще дам своят отговор така както го разбирам, а има и още.

            Първо искам да кажа че за  всичко това което ще споделя тук при Вас като личен опит вече Съм писал в друг форум.
           " Център за духовно развитие" е първият ми форум в който написах първият Си ред. "Новобранец" както Съм писал там.
           Контактувах с изключителни хора и прочетох невероятни неща. Престоят ми там се оказва изключително полезен за Мен.
           По време на самото споделяне преосмислих много неща и осъзнах други. Споделянето повишава отговорността Ми най вече към Себе си и Ме направи по стриктен и прецизен. С помощта на потребителите  стигнах  до много важни неща които иначе бях пропуснал.
           Изпитвам голяма Благодарност към всички Тях и поради тази причина няма да се лиша от удоволствието да премина по този път още веднъж и тук при Вас.
           Сигурно Ви се е случвало да прочетете дадена книга повторно и да се удивите колко много неща сте пропуснали.       
           Ние хората също Сме като отворени книги, имаме много знания но трудно ги разчитаме. Получаваме много сигнали, но повечето пропускаме. Понякога един поглед назад води до няколко крачки напред. Това се случва именно със споделянето и Аз имам нужда да го направя още веднъж. Казвам...... Аз имам нужда и не случайно и за да бъда честен ще кажа че  винаги правя всичко само заради Себе си. И преди да Съм направил лошо впечатление ще кажа .....вярвам че за да разбереш от какво имат нужда другите, първо трябва да разбереш от какво имаш нужда Ти самия. За да помогнеш на другите....... първо помогни на Себе си, за да можеш да обичаш и уважаваш другите ......първо го направи   със Себе си. И не на последно място .......за да промениш Света първо промени Себе си макар че Аз не държа да променям нищо и  никой освен Себе си. А оттук на татък да се случва каквото трябва.
           Ще се опитам да обобщя и изложа под формата на лично мнение и личен опит само най важните неща, макар че когато става въпрос за Здраве, всичко е важно.
           Когато Здравето липсва всичко друго губи смисъла си. А ние какво правим ?
           През първите години от живота Си........   даваме всичко от Себе си за да съсипем последните. Даваме в началото  Здравето Си  за пари, за да може накрая да даваме парите Си за Здраве. Някой си мислят че могат да си го купят, други че нямат достатъчно пари за да го имат, а всъщност,   Здравето е едно от безплатните неща на този свят.
            Всичко необходимо за да го имаме е вътре в  Нас  самите.
           Правилата на живота Ни който водим, Ни учи че с увеличаване то годинките  на престой на този свят физическите натоварвания постепенно трябва да намаляват. Нормално?  Нормално е също и вечер след робота да усещате краката си натежали и отекли, нали цял ден сте били на крак. Нормално е да Ни пукат и щракат коленете.....ЕГН ? Ама болят Ни.....естествено влагата, промяна на времето, налягането, все неща който влияят.
           Често главоболие ...ооо много са причините, нормално, Слънцето,Луната, стреса. Все независими от Нас неща.
           Болки в кръста, гръбнака, врътът....нормално ЕГН. Алергии, астма  ами че и това е по наследство, всичко е ОК.
           Падала ни косата .....нормално, умна глава глупав косъм не държала. Сърдечни проблеми, припадъци, нервни кризи, депресии..........нормално, нали сме в преход......и  тн.
           Това значи да си нормален човек по Системата от Доброволни Правила за Обществено Поведение.
             
           Защото НЕ приемам това последното......започнах  БИТКАТА СЪС СЕБЕ СИ.
           Нещо ми подсказваше че има и друг начин.
       
                                             Желая лично здраве на всички.
       Адрес:
   
  Цитат

          Другото ново е свързано с информация някъде от вътре.
          Преди време в дневника Си писах за взаимоотношенията Ми с билките.
  Цитат
  Става въпрос за Моите взаимоотношения с....билките.
  Огромна тема !!! Издадени са много книги от много ''светила''-народна медицина, алтернативна медицина и билколечение и много-много други. Повечето хора като чели са благосклонни към билките  но само толкова. Малко от тях истински се възползват от лечебните им свойства.
   Проблема при Мен беше..... ориентацията във всичко това. Когато търсех решение чрез билките на даден здравословен  проблем .......решения колкото искаш(на книга) 5-10-15......50-се варианта......различни билки,различни комбинации а за някои рецепти трябва умения на лаборант.
  Цитат
  Решението за Мен дойде чрез информация някъде от вътре.
  Информацията гласи :   Приемай билките не като ..........лек  а като..... материал за изграждане.  Представях си ги  като тухлички, който  най-добрият доктор, които е вътре в Нас самите и знае от какво имаме нужда най-добре, взима ги и ги подрежда както намери за добре.
  От Нас единствено се иска подаването на разнообразен "строителен материал"!!! Сега в днешно време, билките ги приемам като Енергия....
       Спазвам това до ден днешен.
       Новата информация гласи ...... приемай храната като Енергия !!!
       Това е от преди седмица. Какво ще излезе от това, още не знам. Как ще стане ....също.
       Времето ще покаже.
       Благодаря на всички които ще посетят и новият Ми дневник.
                     
       Желая лично здраве на Всички !!!
                   
   
  Активен

  В крайна сметка .............Всичко е въпрос на приемане.
  VET
  ***
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 25

  « Отговор #96 -: Ноември 25, 2013, 10:57:51 »

  Твоята информация е много ценна за мен, но знаеш ли аз също мисля, че може би аз съм си избрала уроците и изпитанията някога, но се чудя как и защо чак толкова съм се надценила и съм си избрала такива трудни изпитания. Моите уроци идват от най-близките и ако кажа, че се справям добре ще излъжа, но знам ли може пък и да е добре незнам.
  За тези информационни пакети за които пишеш, аз също от скоро някак си разбрах, че са такива пакети, но как да ги разчитам също незнам. При мен започнаха от преди малко повече от три години, виждам ги непрекъснато и винаги ми е много хубаво да ги наблюдавам. Нито мога да ги нарисувам, нито да ги опиша, толкова е сложно и красиво.
  Незнам, но в последно време съм като в някаква дупка и нито ми се споделя, по това да се оплаквам и разказвам за живота си отдавна не си падам, старая се да дам най-доброто от себе си, но не винаги се справям. Чудя се дали ще дойде ден в който да не страдам толкова зарадиза другите. В момента като пиша знам, че на този въпрос само аз мога да си отговоря.......но все пак може би би могъл да ми кажеш защо вече нито ми се споделя, нито ми се пише, дори не ми се и говори, но се налага, дори и нищо интересно не намирам да прочета вече, кавото и да започна виждам че ми е позната информация.............незнам може би както беше написал миналата седмица The One като, че ли аз се намирам разпъната на кръста....
  Активен
  nevil
  ***
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 83


 • Град: София
 • « Отговор #97 -: Ноември 27, 2013, 01:29:30 »


              Здравей VET
              Благодаря за включването. Старателните хора като Теб и като Мен вероятно и тогава добре са познавали Себе си.
              Добре Са знаели че ударите насочени срещу Нас самите лесно ще бъдат отразени и за да постигнем максимален ефект който Ние търсим винаги, Сме насочили хода на събитията чрез нашите най-близки. Докъде Сме стигнали и колко сме се престарали....времето ще покаже. Но вероятно от висотата на погледа върху цялото....така е трябвало.
              Войните на старите практики търсещи съвършенство е трябвало да напускат семействата си и най близките си хора, скривайки се от света в най усамотените кътчета за да избегнат именно тези удари.
              На Нас не са ни нужни тези правила, дори  да търсим съвършенството, защото знаем че, за да Си съвършен просто трябва да бъдеш Себе си.
              VET  старателно проучи това :http://www.yosif.net/articles.php?lng=bg&pg=6309
              Отнася се  за  ТРИТЕ НАЧИНА ЗА ВЪЗПРИЕМАНЕ ОПИТА ОТ СЪБИТИЯТА.
               Но там има още един, четвърти, той е нашият. За тези който Сме се престарали. За да обърнем нещата в наша полза, въпреки всичко.  Заради това не Ми допада историята с.....кръста накрая.
               Благодаря Ти за потвърждението за  информационните  пакети.    Опитвам се  да  се върна пак там но за сега без резултат. Но Аз самият така Съм пожелал преди време......само когато имам нужда.
               VET  това което казваш:
  Цитат
  защо вече нито ми се споделя, нито ми се пише, дори не ми се и говори, но се налага
                Това е ответна реакция срещу безумието и безсмислието на всичко което се случва около нас.
                 Но Ти потърси разума и смисъла в Себе си. Прави всичко само заради Себе си и каквото трябва ще се случи.
                 Ето ти нещо наистина истинско. http://dreamland-bg.com/index.php?topic=4244.0
                 Това е едно "женско царство".  Дами позитивно настроени, които искат да направят нещо хубаво за Себе си чрез "петимата тибетци". Разгледай, прецени и ако намериш смисъл и имаш нужда сподели.
                 Моля да ме извиниш че вече  използвах твоето мнение от моят дневник без разрешение, но то Ми е най ценния коз.

                     Желая на Теб и на Всички  много  лично Здраве !!!
                                        
  Активен

  В крайна сметка .............Всичко е въпрос на приемане.
  VET
  ***
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 25

  « Отговор #98 -: Ноември 27, 2013, 09:39:56 »

  Активен
  nevil
  ***
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 83


 • Град: София
 • « Отговор #99 -: Август 25, 2018, 00:53:20 »

  Привет на Всички. Усмивчица
  Пиша това ...............в отговор на  elinikar от темата....Re:Разговори с... теб Усмивчица
  « Отговор #5 -: Август 08, 2018, 19:44:03
  Привет .... elinikar »
  Цитат


  Промяна на съзнанието...защо е толкова трудно да се проумее от хората...? Какво точно е това? Как се постига? Можем ли го всички наистина или е просто една химера? Какво точно трябва да променим в нас, откъде да започнем?
  Промяната идва отвътре, но как? Като изчистим ненужната плява в мислите си, като успокоим умът си... А кое е ненужно и кое е необходимо? Как да отсеем в нас същественото от несъщественото?

  Приемаме, че всички наши тревоги и главоблъсканици идват от астралното поле, до което неминуемо се докосваме...Когато не обръщаме внимание и пропускаме около себе си всичко тягостно от него, което се опитва да ни улови и задържи..., когато излезем над това влияние и погледнем себе си отстрани, то тогава всичко изглежда под друг ъгъл и не толкова трагично, не така драматично и непоправимо, както когато сме под влияние на астрала.
  А какво е Астрал...има много писано за това..., но най- кратко казано, това е полето на нашите мисли и емоции...полето в което се събират мислите и емоциите сътворени от всички хора, живели на Земята...всички мисъл форми. И когато то ни сграбчи в обятията си, то ние се лутаме оплетени в него, като муха в паяжина...Трудно и почти невъзможно е да се освободим от този брътвеж в главите ни, от което то се захранва...Как да излезем от този земен Ад...?

  И тук започваме да говорим за изчистване на съзнанието си от всичко, свързано с астрала...когато не остане нищо, то тогава се свързваме с Душата ни...или полето на Душите.
  Защо там е чисто? Какво липсва?
  Липсва нещо, което трудно осъзнаваме, че ни пречи.
  Егоизмът- как да го разпознаем? Защо той ни пречи, без дори да го виждаме в себе си? Защо си мислим, е сме ангелчета и правим всичко както трябва, а все нещо не е наред и не сме щастливи?
  Дали си задаваме винаги, когато правим каквото и да е въпросът: „Това, което върша, планувам, говоря и т.н., дали е добре за всички хора, за които се отнася?”
  А как да имаме правото ние да решаваме, кое е добре за останалите хора? Ако според нас е добре, а според тях се окаже, че им вредим?
  Как да бъдем безпристрастни, когато правим каквото и да е, за да постъпваме правилно, така че да е добре за всички...?
  И тук идва ред на емоциите...дълга тема...Според някои хора емоциите винаги пречат на тези, които живеят във тях...


  Източник: http://indigota.com/index.php?topic=7486.msg87491;topicseen#msg87491#ixzz5Ow3rJywW
  Поне около Мен.........все по малко са хората с който може да се споделя подобна информация и затова ще се възползвам  от случая за да отговоря на ....elinikar  според моите усещания и лична информация проверена и изпитана от Мен през годините в който не Съм писал в дневника Си.
  Първо ще Се опитам да опиша едно необичайно място .......което зная че  не подлежи на описание но, .........все пак ............имам цел.
  Това е едно всепроникващо пространство изпълващо всичко. Безброй експлозии от багри .......хармонично преминаващи през цялата гама цветове. Безброй еднократни и  изглеждащи хаотично , пресветкащи импулси в пулсираща среда. Модел за движение.Завладяваща хармония. Всичко  във всичко и всичко в едно.
   В един момент ..........като от огромен пъзел, от това пространство и  съпроводено с импулс се отделя частица. Първоначално...........подържа багрите на пъзела. После .......цветовете бавно се променят. Някой цветове  надделяват........други изчезват.
   Като Се огледам наоколо..............виждам...........има - няма............още около 8 милиарда частици.
  Всичките различни. Някой до толкова са избледнели че ......цветове почти не се виждат. Други пък са озарени в отделни   цветове. Много рядко...........но има и едни такива светещи, с ярка светлина. Те са се накичили със светещи дискове, пръстени, ореоли и някакви   светещи точки.
  Общото между всичките части обаче е че те стоят някак си вече отделено от пъзела. Не се вписват в него. Всяка една от тях вече има по един тъмен сектор, секторът на времето. Времето задейства следващата пулсация при която частицата се разтваря и се връща обратно в пъзела.............без да е успяла да достигне до необходимостта за завръщане в  първоначалната си позиция използвайки свободната Си воля  и вероятно запазвайки осъзнаването.  
  Нескопосано описание но ...............ако Ви напомня за единното енергийно поле и връзката му с човешкия живот ..............приликата не е случайна.
  Нарушаването на равновесието Ни отдалечава от там,  то е и това което ще Ни върне пак там.
  Хармонията или равновесието е основната характеристика на единната Енергия  или  Всичко което е.
  Равновесието е нашата  входната врата отново  към Енергията.
  Тогава..............Какво Ни липсва?
  Практиката Ми ...........категорично сочи  РАВНОВЕСИЕ.
  Да уравновесим Себе Си.....Хммм  Звучи като............да пречистим Себе Си.
  Само Че ........да пречистим Себе си, поражда много въпроси като:
  Цитат
  Промяна на съзнанието...защо е толкова трудно да се проумее от хората...? Какво точно е това? Как се постига? Можем ли го всички наистина или е просто една химера? Какво точно трябва да променим в нас, откъде да започнем?
  Промяната идва отвътре, но как? Като изчистим ненужната плява в мислите си, като успокоим умът си... А кое е ненужно и кое е необходимо? Как да отсеем в нас същественото от несъщественото?
  Човек лесно ще се обърка ако ................въобще почне.
  Да уравновесяваме   Себе Си,  това  преди всичко е посока за действие. Следването на посоката дава възможност да  се забавляваме преследвайки равновесие в среди враждебни и емоционално отровени, негодни(според редовия човек)за каквато и да е положителна  дейност.
  За да се забавляваме............първо трябва да се преборим с понятието време. Битката естествено си е в Нас  самите защото Ние захранваме с Енергия времето, и то е  нашето удобно оправдание за всичко. Дори Сме му дали и водеща роля................но Ние си знаем, събитията които фиксира времето са само резултат от причинно-следствената връзка породена от наши предишни действия.
  Можете ли да Си представите........колко е разколебано времето когато срещу него стой търпелив човек.
  Търпението променя входния и изходния енергиен  потенциал от събитието.

  То е основополагащо във всички смислени практики и учения насочени към развитие на духа.
  Трябва да подчертая дебело, ...........в крайна сметка .........търпението е начин на живот и принципът е че с търпението се  увеличава времето за реакция. Eмоциите  вече  не са водещи и се дава шанс  на една по-балансирана реакция ако въобще е останала нужда от  такава.
   Търпеливият човек знае че за него не е необходимо да пречиства мислите Си  защото това означава .........в някаква форма да отхвърля енергия. Върховото Ни съществуване като хора е обвързано с  оптималното пропускане на Енергия.
  Търпеливият човек не е необходимо да спира вътрешния диалог .........защото, когато прихване онуй гласче........всичко излишно се разхвърча.
  Търпеливия човек оценява емоциите  и като  много важни. Те ще помогнат да намери златната среда.
  В същност.........търпеливият човек ще намери смисъла в това да се освободи от подобни модели на поведение.
  Ако някой пита.............от къде да започна?
  Без колебание ще отговоря....................ТЪРСИ РАВНОВЕСИЕТО ВЪВ ВСИЧКО ЗАОБИКАЛЯЩО.
  Живеем във физически свят и е естествено всичко да има своите полюси.
  Щом има полюси..................значи има и екватор. ТЪРСЕТЕ ЕКВАТОРА ................там някъде минава и ЛИНИЯТА НА РАВНОВЕСИЕТО.

  п.п.
  Може да съм конкретен ако някой се интересува.
  « Последна редакция: Август 27, 2018, 20:08:01 от nevil » Активен

  В крайна сметка .............Всичко е въпрос на приемане.
  Страници:  1 ... 5 6 [7]   Нагоре
  Отиди на:  


  Подобни теми:
  Заглавие Започната от Отговори Прегледи Последна
  публикация
  Дневникът на Ео « 1 2 3 »
  Лични дневници
  Eona Lightholder 43 6068 Последна<br />публикация Юли 04, 2016, 15:58:44
  от Eona Lightholder
  Дневникът на Тайственият ;)
  Лични дневници
  Tainstven 13 1640 Последна<br />публикация Май 17, 2012, 07:32:19
  от Tainstven
  Дневникът на elohimverse « 1 2 3 »
  Лични дневници
  еос 41 3086 Последна<br />публикация Август 31, 2013, 13:25:03
  от еос
  Дневникът на До
  Лични дневници
  Do_It 10 1419 Последна<br />публикация Май 13, 2013, 16:25:18
  от Ru Alfa
  Дневникът на Константин
  Лични дневници
  Cohen 2 854 Последна<br />публикация Юни 25, 2016, 15:03:06
  от Cohen

  Бог е Любов и е в мен, аз съм Любовта и с Бога в едно цяло с вярата и упованието в Бога аз съм неговото най-достойно проявление, за което той ме обича и облича в ризница от Любов, която да ме пази и закриля от всякакви зли сили и вмешателства в живота ми и в мен самия! Амин
  Паник атака | Планински кристал - Кварц  © Copyright