Духовно развитие

          

Страници:  1 ... 4 5 [6] 7   Надолу
Сподели тази тема във Facebook Сподели тази тема във Facebook
Автор Тема: Дневникът на Nevil  (Прочетена 7351 пъти)
nevil
***
Неактивен Неактивен

Публикации: 83


 • Град: София
 • « Отговор #75 -: Юни 06, 2013, 01:53:52 »

  Здравейте...... Усмивчица

       Здравей ....Утро  Усмивчица
       Благодаря за мотивиращите и вдъхновяващи думи.
  Мислех първоначално да се оправдая на две на три, на бързо, че   не става въпрос  за "кръшкане"  в пълния смисъл на думата а по скоро за неспазване и изпипване на детайлите......например по време на бягане....концентрация, дишане усещане. Човек може да си "тичка","блейка" и бройка мухите не ангажиращо но  ефекта е значително по малък.
  Но мислейки върху това което казваш че....
  Цитат
  Хе,хе...аз затова често наблягам,че правя нещата докато ми доставят удоволствие.
  Така "бягам" от ангажимент за обвързване и постоянство...хах...много ми е удобно.
  по някакъв начин Ме провокира и Ме кара да се замисля по  мащабно и на  дълбоко. Като се има в предвид че още мисля и по една друга публикация от твоя дневник(препрадка) свързана с Ошо и позитивното мислене......
  Цитат
  Ошо- https://www.facebook.com/pages/%D0%9E%D0%A8%D0%9E/118372674850698

  Аз не вярвам във философията на позитивното мислене, нито в обратното – философията на негативното мислене. Защото и двете съществуват.
  и връзката която намирам между двете, Ме кара да споделя някой неща.
              Замислих се,....... какво ли Ме кара, сутрин, рано, зимата при -12/-15 градуса,  да си  обуя обикновените гуменки ( не апрески) а гуменки и независимо от това, колко сняг има и колко вали, да отида в  парка за поредния крос.И колкото повече сняг, толкова повече удовлетворениe  за Мен.
            Не знам дали ще Ме разбете !!! 
  Дали когато  Ми звъни часовника сутрин в 04,45...04,50....04,55 часа(за всеки случаи звани по 3 пъти) защото не се става лесно и  "битката" с матрака е тежка и точно тогава, дали няма да ми е  по удобно и лесно да си кажа ....е може да си поспя още малко....
            Лесно може да се изчисли, че за 7години, от както практикувам тази система , сумирани часовете които Съм успял да открадна от съня чрез волята се равняват на .....172 дни   ......Впечатляващо!!!    Сега като се замисля, ако не бях наложил волята Си, ....колко много преживявания щях да изпусна.
           Волята е в основата за  всеки един предел и върхово постижение , което човек би могъл да постигне. Каляването  на волята при Мен е цел, цел която води до откриване на  възможност за упражняване на човешкото....Намерение, а       Намерението  от своя страна е врата към..........Енергията  на безкрая. Когато човек веднъж усети Енергията ,Той започва да се стреми към нея.
          Аз определено  Съм пристрастен към нея и затова се опитвам да я търся навсякъде и  във всичко.
   
          Един от изворите на Енергия според Мен е Позитивното мислене. Налагам Си го и Ми е нещо като хоби.
          Във всеки един развои на дадена ситоация, белязана с негативизъм, при внасяне на положителни мисли, тълкование, и очакване, несъмнено се  променя хода но развитие, на дадената ситуация.
          Е..... често има и пробиви, Системата  ни  напада ожесточено от всякъде, особенно  чрез  децата ни,  а Те са и  наш продукт и  знаят слабостите Ни.
           Като цяло е много забавно от всичко рушащо се  около Нас да търсим положителното и в крайна сметка и да го намираме.
           Позитивното мислене е техника на възприатие на околния свят, която първоначално може би се налага волево, а в последствие се получава от само себе си. Енергия която се получава не е за пренебрегване, Тя  идва от всякъде и от всичко !!!
           В тази връзка, ако следните мисли са автентични и изказани действително от  Ошо, то отговора се съдържа в самите тях.
  Цитат
  Ошо- https://www.facebook.com/pages/%D0%9E%D0%A8%D0%9E/118372674850698

  Аз не вярвам във философията на позитивното мислене, нито в обратното – философията на негативното мислене. Защото и двете съществуват. Позитивното и отрицателното правят едно цяло. Моята философия е холистична - не съм нито позитивист, нито негативист, а съм холистичен, реалистичен. Да виждаме цялото в неговата пълнота, каквото и да значи това. Добро и лошо, ден и нощ, живот и смърт - и двете ги има. Подходът ми е да се вижда случаят точно такъв, какъвто е. Няма нужда да се проектира коя да е философия върху него.
         Кой от нас може да.... вижда цялото в неговата пълнота ?
         Аз не мога !!!  Затова се нуждая от Позитивното мислене!!!
         Виждането  на  цялото в неговата пълнота, може би обезсмисля Позитивното мислене. Ако е така, всичко е ОК.
                Ако ли не ....пак всичко е ОК.   Няма безгрешни хора!!!
                Може би това Му е било слабото място. Всички си имаме слабости и то по много. Човек се учи докато е жив. Може да не Му е...... стигнало времето на човека......все пак.  Намигване Намигване Намигване
                 Иначе съм впечатлен от дълбочината на мислите, позицията и вижданията по  розличните проблеми от живота от ...Ошо като духовен водачи и философ.
                                     

                                         Благодаря на Утро за споделянето.

                              Бъдете Здрави !!! 

  Активен

  В крайна сметка .............Всичко е въпрос на приемане.
  nevil
  ***
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 83


 • Град: София
 • « Отговор #76 -: Юни 08, 2013, 09:10:08 »

  Добро утро на всички. Усмивчица Усмивчица Усмивчица
  Здравей  .....Утро 

            За ....Oшо
            Чест и уважение !!!
  Цитат
  Цитат
  Въпрос: Кой сте Вие?

  Отговор: Този, който мислят, че съм. Зависи от вас. Ако гледате на мен без предубеждения аз ще бъда съвсем друг. Когато се гледа с вече съставено мнение, то вече ще ме украси. Очакванията Ви ме променят. Аз съм просто едно огледало. В него се отразява Вашето лице. Казват,че маймуната няма да види в огледалото апостол. Маймуната ще види там само маймуна.
  Всичко зависи от това, как гледат на мен. Мен вече ме няма и за това не мога да кажа кой съм аз. Аз нямам нищо. Има само празнота, огледало. А вие имате пълна свобода. Ако пожелаете да разберете кой съм аз ще ви се наложи да сте също така празнота. Тогава ще има две огледала – обърнати един към друг, и във всяко от тях ще се отразява празнотата. Безкрайната, вложена празнота – две огледала обърнати лице в лице. Но ако във Вас има някакви мисли Вие ще видите в огледалото именно тях.
             
                   Поклон....


     Благодаря Ти ...Утро!!!
     Отново ми даде чудесна тема за размисъл.......Пристрастяването           

    Хубав ден на всички !!!
                                           

     
  Активен

  В крайна сметка .............Всичко е въпрос на приемане.
  nevil
  ***
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 83


 • Град: София
 • « Отговор #77 -: Юни 15, 2013, 10:20:07 »

   Здравейте отново... Усмивчица Усмивчица Усмивчица


   Благодаря на всички уважили моят  дневник.
   Изразявам лично мнение и прилагам личен опит.


  <a href="http://www.youtube.com/watch?v=DNltU-1X8NM" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=DNltU-1X8NM</a>

           Поздрав за всички който все още ползват от детския огън.


      За какво са ни детските спомени ?..............И какво можем да вземем още  от тях ?
       Дали са само един извор на умиление и  носталгия по безвъзвратно загубени времена, времена на безгрижие и детски лудории  и ли пък в тях има нещо много ценно, запазило се и преминало през време.......и пространство.
       Като  дете  с безгрижно детство  и Аз пазя своите скъпи спомени, породени от някакво събитие, например подарена желана играчка, рождените дни и игрите покрай тях, детски лагер, на море, на село и още много други.
       Но имам запазен и още един странен спомен, единичен, частичен без никакъв повод и причина, много кратък, минутка-две,свързан главно с моментно усещане, моментно усещане много ярко и трайно.
       Беше 1974г, 1-ви за 2-ри клас, средата на лятната ваканция,  сутринта, прекрасен и съвсем обикновен слънчев летен ден и препичащи се на сутрешното слънце няколко деца седнали на  пейка,(дори не помня кой бяха) приказващи си по тяхни си проблеми и цял..... ден за игри пред тях. Усещането беше прекрасно, чувствах се добре щастлив лек и свободен.
       Много години след това, Съм се питал,  ....защо въобще съм запомнил точно  тази  незначителна история и защо тя  успява да Ме върне толкова назад във времето, при тези няколко мига.
       Тези няколко мига в последствие се оказаха безценни за Мен и особено в последните няколко години.
        Както вече Съм споделил, поради здравословни проблеми, реших драстично да променя навиците си, мисленето и възприятието си към околния свят, заложих на Енергийния баланс и Енергията която идва от физическото натоварване и един ден заставайки честно пред Себе си, реших !!!..... чувствам се добре, лек, и свободен.
            Тогава успях наистина да оценя, тези няколко мига, идващи като ехо  от детството  Ми.
             
           Като  самокритика към Себе си, мога да кажа че ,прекалено много залагам на Енергията.  Търся я навсякъде и във всичко и определено Съм пристрастен към Нея, и  към мига, в който усещам прилива и  ....ей така от нищото. 
            Разбира се че не е от нищото, Енергията е на всякъде и всичко е Енергия, и това което споделям в момента....също!
             Нашите филтри (рецептори и сетива) ни подават информацията по обичайния  възприеман начин  и на практика скриват Енергията от Нас. Вероятно има убедителна причина за това.
   Това обаче не значи че Ние нямаме достъп до нея,  напротив......трябва само да изразим ясно желание пред..... Себе си !!! 

         Но да продължа със самокритиката и да не бягам от отговорност.
         Имал Съм и доста други пристрастявания но ги отчетох като безперспективни. Но едно-две от тях останаха  и се засилва постоянно и застрашително.
         Едното е Здравето. Чрез него се чувствам ...лек и свободен.
         Другото Ми пристрастяване е Природата !!! 
         Не е необходимо да обяснявам  защо, Всички знаем, само ще кажа че ....там сред Природата се чувствам добре, щастлив, лек и свободен.
         Това усещане идващо от миналото, се оказа безценният Ми дар от моето детство. 

          Бъдете Здрави  и хубав ден на всички !!! 

                       
  Активен

  В крайна сметка .............Всичко е въпрос на приемане.
  nevil
  ***
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 83


 • Град: София
 • « Отговор #78 -: Юни 18, 2013, 23:20:09 »

           Здравей ....Утро  Усмивчица

            Текста на  песента   ''След края на света''  се нарежда в дългата редица на едни  от  най-хубавите  текстове написани някога за българска песен. 
           Изобщо текст, музика и изпълнител .....невероятни !!!
           Казваш:
  Цитат
  Нека песента говори...
           Бих продължил:
           И сълзата в очите накрая допълва....

           Много топлина и енергия има скрити в детството и Тя е ДОСТЪПНА !!! 
  Активен

  В крайна сметка .............Всичко е въпрос на приемане.
  nevil
  ***
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 83


 • Град: София
 • « Отговор #79 -: Юли 16, 2013, 23:05:36 »

  Здравейте отново Усмивчица
        Благодаря на всички, които уважиха и ще уважат Моят дневник.
   
         Имам нужда да споделя още няколко неща свързани с Енергията, а и ще продължа с обобщението на това, което искам да споделя като цяло. Обобщение, което започнах преди няколко публикации.
        Изразявам лично мнение и прилагам личен опит.       Човешкият организъм е предвиден за много, наистина много дълъг и пълноценен живот от силата която ни е създала.
        Тази сила, вероятно, поради някаква разумност ни е предоставила достатъчно голяма възможност за контрол над посоката и възможностите за развитие чрез начина Ни на живот, а от там може да се каже, че сами си определяме и неговата продължителност.
        Поради същата разумност тялото ни  функционално се ръководи от по-висша структура,  оптимизирана, прагматична и рационално действаща няколко хода преди нашите мисли (или може би много повече). Тя анализира перспективите и обезпечава жизнените функции на организма ни съответно по начина Ни на живот и мислите,които генерираме.
         Така създадената от Нас самите по моментното си състояние програма, оптимизирана от по-висшата ни част се връща отново при Нас, която Ние приемаме за даденост, естествена и нормална. В "нормалния" вариант ..... програма със затихващи функции.
          Множеството от програми, съставено от отделните  програми, създал всеки сам за Себе си индивидуално е в основата на самоизградилата се  Система от доброволни правила за обществено поведение (СДПОП).
          Така от раждането си, та чак до сетния си час, първоначално с наложени СДПОП от родителите Ни, а след това  приети доброволно и от Нас самите,  влизаме в един кръговрат, от който в крайна сметка ни отрежда около  10%  съзнателен живот  от възможността, която имаме.
          Почти е невъзможно от познатият начин на живот да бъде изолирана форма на поведение не произлизаща от СДПОП.
          Силата на СДПОП идва от постоянното възпроизводство чрез начина на живот, съзнателно и несъзнателно на всеки един жител на планетата.  Никой не може сам или група хора да се противопоставят на системата. Тя е безмилостна!!! Историята го доказва.
          СДПОП се възпроизвежда за нов живот  благодарение на Нас, веднага щом приемем доброволните правила за обществено поведение.
          Благодарение на Нас, но от тук следва и най-голямата и слабост......Можем да  отхвърлим  правилата  й. Всеки решава сам за себе си. В това е шанса за промяна.
         Трябва обаче да отбележа че колкото  деструктивност  толкова и конструктивност, вероятно, присъства в живота ни чрез  СДПОП.
         Системата създава нужната среда за обучение и придобиване на нужния опит.  Но това е обширна тема за друго споделяне и по друго време.
          Да по друго време!...........Всъщност...... какво представлява времето и кому е нужно то ?
          Съвсем "случайно" забелязах че котката в къщи ....май-май ама въобще не се интересува от времето. Поогледах се наоколо  за нещо друго, живо......китки, декоративни  растения, зеленина  много, но интерес  никакъв. Погледнах през балкона и.............а кучета, нещо обаче и Те не Ми изглеждат заинтересовани. Може би дърветата.......да бе,  Те най-малко от всички изброени до тук. Всъщност кое друго живо същество се интересува от времето? Май няма такова, освен ние хората.
         Какво излиза в крайна сметка ?     Назрява един въпрос.
                             Кой и защо ни натресе времето ?
         Естествено Ние самите, хората.......нужда от по-добра организация на живота Ни или нещо такова, общоприетата фраза.
         Зад всяка една нужда от организация стои една добре прикрита цел, вероятно, нечие желание за контрол.  В крайна сметка времето (часовото време) се явява едно от основните средства за осъществяване на  контрол  над хората използвано от  СДПОП.
         Огромна е и темата  за времето. И тя е  свързана с преминаването през уроци и  трупане  на опит,  но лично за Мен,  приел Съм за Себе си че,  времето  в този му вит в който го възприемаме..... Не съществува, то е само една илюзия.
          Има само Тук и Сега. Много е забавно когато се опитваш и успяваш да възприемеш света от тази позиция или от  центъра на събитията.
   
          Аз  обаче  ще използвам  илюзия за времето още веднъж, за да се опитам да бъда по ясен в това, което искам да кажа.
          Както знаем, времето е праволинейно. Линията на времето е успоредна на линията на Нашия живот.
   Животът Ни протича по обичайния начин. Първоначално леко и спокойно, после първи тревоги, първи трудности и  проблеми,  неприятности и ядове и после  стрес. Първи здравословни  проблеми, 30-40г.- даваме здраве за пари, 50-60г.- даваме пари за здраве и ...така на татък, кой до когато стигне.За обезпечаването на тази линия на живота се полага - "програма със затихващи функции". Накрая казваме, че времето Ни е отнело всичко  и е  оставило тъжната си следа  върху Нас.
          Тази тъжна следа и белезите на времето, които остават върху Нас са основното доказателство за хода и посоката на времето. Времето изтича и Ние го усещаме по себе Си....стареем.
           Стареенето е естествен процес, разсрочен във времето ,характеризиращ финалния етап от линията на живота на всяко едно живо същество.

         Всичко надрънкано до тук го казах, заради следното.
          Ако бях на 27г, а не на 47години(би било чудесно)това, което ще кажа нямаше да има нужната тежест и вероятно, нямаше до е така убедително.....макар че и в това вече не съм сигурен!
  Имам след себе си 40години "нормален" живот по СДПОП и 7години живот по променени параметри.
          7години са и малко и много време. Може би след  50,60 цифрата 7 би звучала по убедително, но за сега с Божията помощ,имам впечатления само от цифрата 40,  а впечатленията са ми следните.

            Имаме възможност да влияем върху процеса на стареенето,илюзорното време и дори до го връщаме назад.Забавяйки,спирайки и връщайки процеса на стареенето на зад, Ние  на практика връщаме и времето назад..........така излиза,така го чувствам!!!    
           Един от начините за постигане на това и може би най-основният е да се спре излишното пилеене на енергия чрез хранителните ни навици. С какво се храним и как се храним.
           Нямам опит в това. Уча се сега и тук от форума. Променям навици те Си. Трудно е, но Съм убеден в успеха.

          "Йога" практиките вероятно са друг начин.
           На Енергийно ниво има хора, които биха могли да го постигнат.
           Сигурно има и много други начини.

            Моя опит е изграден върху Енергийния баланс на физическото натоварване и Енергийния коефициент (вход и изход на енергия) на организма.
            Физическото натоварване е поредица от обикновени мускулни съкращения характеризирани с по-висока интензивност, по-голямо натоварване и по-къс период за изпълнение  от нормалното ежедневно поведение по  времето на, които се изгаря повече енергия и се отделя топлина.
            Изключително  важен е баланса между интензивност, натоварване и време за изпълнение. Границата е много тънка и претоварването веднага отнема енергия.  Умора, цялостна отпадналост, болка в мускулите, нужда от сън и медикаменти за възстановяване, това е сигурен признак за претоварване на организма. Нашето тяло обикновено се справя приоритетно с  възстановителните и жизненоважните обновителни процеси свързани с вътрешните органи.
            За всичко останало..........ако остане енергия !!!  От болки в ставите, кръста и вратът не се умира.
            За да избегнете  претоварването придържайте се към ........естествен ритъм на организма Си.
            Изхвърлете часовници, хронометри, нормативи и нечий правила. Следвайте естествения си ритъм и се наслаждавайте на движението.Така ще привлечете повече енергия за себе се от тази, която сте изразходили и ще дадете шанс на цялостен обновителен процес.

            Целият живот, 24часа в денонощието, всичко, което се случва в нашето тяло чрез жизнените функции е благодарение на обикновени  съкращения на различни по вид мускули.
            Цялата тази дейност плюс дейността Ни през деня като движение  води до изгарянето на определено количество енергия.Тази енергия като количество дава стойността  на другата много важна позиция Енергийния коефициент (вход и изход на енергия).
             Според лична информация идваща  някъде от вътре и проверена от Мен в продължение на 7години се оказва че :
              Съществува непосредствена зависимост между Енергийния коефициент и интензивността на  регенеративните процеси  на организма. Става въпрос за производството на жива тъкан.Колкото е по-висок този коефициент, толкова повече стволови - родови клетки участват в обновителните и възстановителните функции на тялото Ни. Тази жизнено важна дейност протича главно когато Сме в покои,часовете за сън. Инстинктът Ни за самосъхранение ,би трябвало, да ни подскаже, че не трябва да саботираме този процес по никакъв начин. А Ние сме безкрайно изобретателни когато трябва да Си навредим.
              СДПОП чрез   линията на живота,която ни  напътства да следваме  с нисък Енергийния коефициент,  която   приемаме доброволно и следваме, Ни обезпечава живот по програмата  със затихващи функции.
              Тук имаме право на избор.

              Аз не приех това,  и "сритах" ленивеца в Мен. Дадох му да разбере, че има още много работа и не е време за почивка.
              С постепенно физическо натоварване и следвайки естествения ритъм на организма повиших  Енергийния коефициент и принудих по-висшата част в Мен да  преоптимизира  програмата си за да може да обезпечи новите параметри на новата програма.
              А имаше доста работа за вършене. Докторите бяха свирили отбой "Game Over " но истината е, че от Нас зависи всичко.
              Само трябва да разберем правилата !!!
              Наблюдавах Себе си и общото си здравословно състояние в продължение на месеци и усещането беше за................................... връщане на времето назад. Цялостния обновителен процес връща времето назад.
               Това е реалност !!!
     

                С няколко думи като за финал.

                 Някои ден, когато медицината  започне   диагнозата  за лечение на определен здравословен проблем с анализ на магнитния баланс на организма, реално ще започне да решава проблемите, а не само да ги потиска. До тогава обаче ......... Петте  древни тибетски ритуала са чудесен заместител. Изобщо всичко, което се нуждае от някакъв баланс в нашето тяло ......петимата тибетци се справят чудесно.

                 Всичко свързано с Енергийния коефициент и  Енергийния баланс
   Аз го решавам чрез......... една мокра фланелка на ден. Независимо как, чрез бягане  Тази  ''мокра фланелка'' е нещо като  ''с един куршум три заека(на пръв поглед).
                 - Повишава Енергийния коефициент.
                 - Дава възможност за оптимално  почистване на организма чрез външната отделителна система.
                 - Решава проблема с излишните килограми.
                   От тук  "зайците" нарастват лавинообразно !!!  Намигване

                   И за накрая, може би, най-важното - балансът на .......мислите!!!

                   
                   Пак стигаме до баланса, но той e в основата на всичко.
                   Възприемането на околният свят, оценката на събитията и мислите, който генерираме в последствие водят до прилив или отлив на енергия и съответно определят посоката и събитията, които се случват в живота Ни.
                   Обикновен въпрос: -Как си днес ?
                   Отговорите най-често са: "Бива", "Горе долу", "Не много добре", "Бил съм и по добре", "Може и още", "Не е за приказване".....и така нататък.
                   Първоначално "напук" на всичко това, отговора на този хубав въпрос при Мен, винаги е бил: "Много добре", "Чувствам се отлично/чудесно" и всичко хубаво каквото се сетя.
                    И сега е така, но вече зная защо. На недоумяващите и неразбиращи погледи на околните пояснявам, че  няма нищо по-хубаво от това човек да се чувства добре, да е на крак,  жив и здрав, да поеме отговорностите и да си носи задълженията. Да се впише пълноценно в ежедневието на обикновеният ден. Същият този  ден обикновен, който в края на живота на всеки един от нас, ще се превърне в в най-желаното нещо и със зъби и нокти ще дърпаме, за да го върнем пак при Нас, но той ще остава все така далечен.

                    Всичко каквото споделих до тук, в дневника Си, е в резултат от лично натрупан опит в продължение на 7години и постоянна битка за излизане от Системата(СДПОП). 7години са и много и малко но със сигурност не са разтегателни .....като опит имам в предвид.
                   Та опитът свърши!!! .......и за сега прекратявам с дневника си до натрупване на нов такъв. Мисля че споделих всичко, което смятам за ценно и ми е било полезно поне на Мен. Надявам се да съм бил полезен на повече хора, така както Моето присъствие във форума беше полезно за Мен. Всъщност форума и за напред ще остане полезен за Мен,имам да наваксвам с много неща, ще следя новото  ....просто няма  да пиша, само ще си чета........кеф !!! 
                    Ще си продължа дневника в момента ,в който преценя че имам нещо ново и интересно постигнато чрез личния опит.   
                   
                    Благодаря за добрите думи. Усмивчица Усмивчица Усмивчица
                    Желая успех на всички и бъдете живи и здрави !!! 
                                   
  Активен

  В крайна сметка .............Всичко е въпрос на приемане.
  elinikar
  ****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 221


  « Отговор #80 -: Юли 17, 2013, 11:55:14 »

  Здравей Невил!

  Благодаря за споделения опит и мъдрост,натрупани с времето!Ето ,че и аз споменах времето,което ни поставя рамки и ограничения.Позволих си да пиша тук днес,защото засягаш много важни въпроси,но има нещо,което искам да допълня.

  Цитат
  Всичко надрънкано до тук го казах, заради следното.
          Ако бях на 27г, а не на 47години(би било чудесно)това, което ще кажа нямаше да има нужната тежест и вероятно, нямаше до е така убедително.....макар че и в това вече не съм сигурен!
  Имам след себе си 40години "нормален" живот по СДПОП и 7години живот по променени параметри.
          7години са и малко и много време. Може би след  50,60 цифрата 7 би звучала по убедително, но за сега с Божията помощ,имам впечатления само от цифрата 40,  а впечатленията са ми следните.

  Източник: http://indigota.com/index.php?action=post;topic=6783.90;num_replies=93#ixzz2ZI3VYtKE

     Защо избра цифрата 27 год.?Ако позволиш някои мои разсъждения в отговор,това е защото преди тази възраст човек е принуден да приеме СДПОП,тъй като е под контрол на родители,училище,университет...и ако след това е останало нещо от вътрешната свобода на индивида,то той има право на избор Усмивчица.

      Какъв избор може да направи човек тогава-дали да живее сам по собствените си правила и да си бъде самодостатъчен,или да създаде семейство,деца и отново да влезе в СДПОП,защото отглеждането на деца на този етап го изисква Усмивчица.

      Надявам се разбираш накъде ме отведоха разсъжденията ми и как отново влезох в задънена улица!
     
      Ще се радвам когато имаш време и идеи да споделиш,как човек може да се бори със СДПОП и същевременно да отглежда детето си!!!
      Слънчев и усмихнат ден!

  Активен

  Ако от омразата можеш да се защитиш,от любовта неможеш!Затова любовта,насочена към земното,убива по-бързо от омразата...
  nevil
  ***
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 83


 • Град: София
 • « Отговор #81 -: Юли 19, 2013, 21:23:01 »

   Здравей elinikar

           За щастие такъв избор не се налага да се прави. Едното не трябва да поставя под съмнение другото. Ако е така .....нещо не е наред.
  Цитат
      Ще се радвам когато имаш време и идеи да споделиш,как човек може да се бори със СДПОП и същевременно да отглежда детето си!!!
            Никой човек не може да се пребори директно  със СДПОП. Няма шанс.  Най-малкото което е ...трябва да започне от най-близките хора.  Немислимо!!!
            Битката за която говоря Аз е вътрешна битка, битка със Себе си, битка с навиците Ни,  който в крайна сметка възпроизвеждат  Системата.
  С поред Мен промяната на навиците Ни на всеки един поотделно биха довели до съществени промени в СДПОП без това да има негативни последици за Нас.
             Честно казано на Мен ми е лесно, защото Аз не желая да променям никой и нищо освен Себе си. А променяйки Себе си ....нека се случва необходимото !!!
              Имам чудесна дъщеря на 17г. Будна и умна и няма граници на възможностите Си относно посоката  която иска да следва. В същото време дава всичко от Себе си за да ни изкара извън нерви.   Много рядко ми се случва но последните няколко пъти когото Съм се чувствал разбалансиран е било с нейно участие. Тези моменти обаче са  едни от най-ценните Ми уроци който Съм получил.   Много можем да научим покрай нашите деца. Те са Ни и изпитание и коректив. С Тях израстването Ни е по пълноценно. Без Тях  не можем.
             В тази връзка  нищо от ежедневният Ми живот не е попречило на вътрешната битка, но всяка спечелена битка е променяла с нещо ежедневието Ми.  Как ? ....В дневника Си  Съм описал подробно. Но ако трябва само с няколко думи.....стремеж към лично здраве. За това не може никой да ни упрекне, от него ще се ползват и околните. Личното здраве дава простор, лекота и свобода. Тук веднага отпадат всички "задънени" улици.
              Свободния човек е не подвластен(или поне не толкова зависим) от СДПОП.
             
              Дано Съм бил полезен.
              Желая много лично здраве !!!
       
                                   
  Активен

  В крайна сметка .............Всичко е въпрос на приемане.
  elinikar
  ****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 221


  « Отговор #82 -: Юли 24, 2013, 23:52:26 »

  Здравей nevil,
  Благодаря за всичко,което си написал.Звучи мъдро и вероятно е верно Усмивчица.
  Цитат
  Желая много лично здраве !!!
  Благодаря,най-много имам нужда от това!Съвсем прав си,че трябва да започнем от себе си и то от здравето си.Защото,ако не сме здрави,нямаме шанс за нищо.В момента и аз стоя пред дилемата дали да се водя по рецептите на докторите или да следвам собствения си път и да рискувам да се справям без тях.Дали да се оперирам или да повярвам в себе си и собствените си сили!Явно човек трябва да стигне до здравословен проблем,за да изпробва волята си!

    Твоят дневник е доста полезен и с удоволствие чета писаното Усмивчица

  Цитат
  Честно казано на Мен ми е лесно, защото Аз не желая да променям никой и нищо освен Себе си. А променяйки Себе си ....нека се случва необходимото !!!

  Източник: http://indigota.com/index.php?action=post;topic=6783.90;num_replies=95#ixzz2ZzqgO1a7

  Така трябва да бъде.Променяйки себе си,даваме пример на децата си,а те ако го възприемат,добре...Проблемите при мен са явно други,постоянно се чувствам отговорна за възпитанието на синът ми(на 10 г.) и за влиянието,което му оказва СДПОП,също и за моето участие,защото без мен няма как да научи правилата на СДПОП. Усмивчица
  Това е друга тема и няма да ти спамя дневника повече.

  Цитат
  Битката за която говоря Аз е вътрешна битка, битка със Себе си, битка с навиците Ни,  който в крайна сметка възпроизвеждат  Системата.
  С поред Мен промяната на навиците Ни на всеки един поотделно биха довели до съществени промени в СДПОП без това да има негативни последици за Нас.

  Източник: http://indigota.com/index.php?action=post;topic=6783.90;num_replies=95#ixzz2ZztAiPTC

  Навиците ни свързани със здравословен начин на живот и хранене могат да се променят,но това не променя стреса в ежедневието свързан с часовото време,изискванията от системата на които трябва да отговаряме и т.н.

  Искрено се радвам,че си се справил успешно с предизвикателствата на    СДПОП!

  Продължавай да споделяш опита си!
  Бъди здрав!
   
  Активен

  Ако от омразата можеш да се защитиш,от любовта неможеш!Затова любовта,насочена към земното,убива по-бързо от омразата...
  nevil
  ***
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 83


 • Град: София
 • « Отговор #83 -: Август 01, 2013, 00:26:34 »

                                Здравей отново  elinikar. Усмивчица
             Радвам се много че се върна пак на темата.Имах  нужда да споделя още някой неща и сега Ми даваш нова възможност.........така е трябвало да стане. Изкушавам Се да почна отзад на пред.
  Цитат
  Навиците ни свързани със здравословен начин на живот и хранене могат да се променят,но това не променя стреса в ежедневието свързан с часовото време,изискванията от системата на които трябва да отговаряме и т.н.
            Стреса........това е втората по големина илюзия след часовото време !!!
             Нервно напрежение, безпокойство и напрегнатост или така наречения стрес.......съществува само в Нашата психика, и то само ако го допуснем. Това зависи от Нашето възприятие(нашите филтри).  Неумението да извличаме позитивното от събитията който се случват около Нас води до състояние за което медицината казва че е в резултат от стреса  в който живеем.
             За съжаление Ние сме го приели като нещо което едва ли не се среща по улицата и както медицината така и Ние чрез стреса си търсим оправдание за нещата който по една или друга причина не желаем да променим. За медицината е разбираемо, но за Нас?
             Ние обаче можем да го променим.
             Сега ще кажа нещо,  по скоро ще повторя вече казано от Мен пред много хора, най-различни,познати и непознати преди време и сега, общото между който е че, честно казано всичко минава и заминава без никакъв резултати. Това за Мен не е проблем, но жалко.....човек би могъл най-добре да си помогне  Сам.
              Единствената Ми цел е само Доброжелателност и Моля, приеми го и Ти така.
                Всичко във вселената, в нашият свят и в природата е изградено върху основата на баланс и хармония. Някъде и понякога,  поради някаква разумност балансът се нарушава, случват се необходимите промени и след това пак всичко се възстановява. Животът продължава. Ще  рече че е съвсем  нормален процес. И е така.
               Но не е така при  при Нас хората обаче. Ние постоянно сме в  дисбаланс със себе Си. Естествено виновниците за това сме си Ние самите!!! Веднъж разбалансирани чрез начина ни на живот няма кой да ни върне в нормалните  ни граници.
                Медицината няма да го направи защото тя работи върху последствията. Ако обърне внимание на причините.........неее    няма да го направи защото ще "подлее" вода на фармацевтиката,  бизнес който може би е по-голям и от петролния!!!
               Медицината ни праща в аптеките, те ни подсигуряват най-добрите си "нарекламирани" продукти който всички знаем, а то си и пише в самите инструкции за употреба че повечето от тях за едно уж помагат а за две три неща вредят и отново пациенти на медицината.  И тук СДПОП ни предлага да изберем уж по-малкото зло, всъщност както е във всичко около нас. А впоследствие какво се оказва...................отвлякох се, връщам се на баланса. Намигване Всяка разбалансирана система води до постепенни, трайни и различни по вит щети. Дори и в механиката е тъка.
           Всичко това би могло въобще да не Ни интересува ако се доверим на една  елементарна и простичка система неизискваща никакви средства и каквито и да е пособия известна на всички като Петимата тибетци. Справят се блестящо с всичко което  се нуждае от някакъв баланс в нашето тяло. Дори не е нужно въобще да се замисляме как и защо се случва.
           Всичко става на Енергийно ниво и най-вероятно няма и да го разберем.
           От Нас се иска само 15 минути+желание и малко воля.  Когато  веднъж усетим енергията и лекотата на движенията която ни дават те, естествено се появява желанието за справяне и с причините за така наречения стрес. Илюзията която тормози цялото човечество и е добро оправдание и едва ли не извинение за толкова много несгоди.
             Аз решавам за себе си проблема като си поставям за цел, умишлено, да търся позитивното въпреки всичко и с малки изключения винаги се получава. Много е интересно в тази ситуация да изучаваш Себе си и реакциите на околните.
           Това е позитивното мислене  или възможността да приемеш че...... чашата Ти е наполовина пълна вместо наполовина празна.    Много смисъл има в тези няколко думи.
            Тъй като това е проблем свързан с нашето възприятие на събитията които се случват около На, с голямо удоволствие Бих препоръчал един автор който беше изключително полезен на Мен. Всичко написано от  Робин Шарма е изключително и много  полезно,  а една от книгите "Светецът, сърфистът и корпоративният директор"  бие точно в целта, ..... възприятието. http://www.book.store.bg/p18419/svetecyt-syrfistyt-i-korporativnia-direktor-robin-sharma.html
             И разбира се една малка книжка която според Мен винаги върви с всички останали книги и ги допълва, а всъщност казва и всичко сама "Четирите споразумения"  Толтекска книга на мъдростта  от Дон Мигел Руис.http://www.podsaznanieto.com/cheterite-sporazumenia/
             Балансът на физическото и психическото състояние дават лекота и свобода, или простичко казано......  да се чувстваме добре!!!
              За тези който искат да отидат и по-далеч. Може би,  да тестват времето.....посоката.

              Повишаваме Енергийния коефициент (вход и изход на енергия). Това ще рече.
              Изразходване на голямо количество енергия чрез някакво физическо натоварване(по предпочитание) за малък период от време следвайки естествения ритъм на организма.
              Аз го постигам чрез бягане. Естествения ритъм(интензивност ) при Мен се препокрива със желанието Ми за безшумно бягане. Ритъмът идва от самосебе си. Ако имате усещането че можете да продължите това движение до безкрай...........това е !
               По този начин ще приемем повече енергия от тази която Сме изразходили и нямаме нужда от възстановяване.
               Повишаването на  Енергийния коефициент ще доведе до принуждаването на по Висшата част в  Нас да премине на по-висока "предавка" или да смени "програмата" по която функционира организма Ни от затихващи на поддържащи  функции.
               Тази промяна стимулира и задължава за по-интензивни  регенеративни процеси този път върху цялото тяло, чрез увеличаването  производство на жива тъкан(стволови или родови клетки) които трябва да обезпечат новите изисквания към Нас самите. Това ще рече че организмът  трябва да възстанови напълно и двигателната Ни система за да може да отговори на собственото Ни желание. Той е длъжен и ще го  изпълни!!!
               Това се случи при Мен.
               В тази връзка Си представете само на какво безумие се натъква нашето тяло когато Му се налага да следва Нашите  необмислени желания които по нищо не резонират с инстинкта за самосъхранение.

               Преди време докторите Ми  предписаха  някаква течност която се инжектира в ставите за "смазка" против болки. Аз обаче Съм и  Благодарен  защото първата  инжекция поставена от Тях Ми подейства отрезвяващо.
               Преосмислих всичко на ново и се обърнах към Себе си за помощ.
               Решението в крайна сметка е Наше.

       
              Желая много лично здраве на всички !!!

                           
  Активен

  В крайна сметка .............Всичко е въпрос на приемане.
  kapitana
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 143


  « Отговор #84 -: Август 01, 2013, 02:25:01 »

  Хубаво би било да има повече хора като теб Усмивчица

  Всичко най-хубаво
  Активен

  Понякога си мислим, че Бог ни гледа отгоре, а може би, най-често, Той ни гледа отвътре.
  nevil
  ***
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 83


 • Град: София
 • « Отговор #85 -: Август 02, 2013, 13:43:36 »

                   Здравей ......Капитане. Усмивчица
                   Здравей.......Утро. Усмивчица
                   Благодаря за добрите думи !!!

          А.....Утро,  в моят дневник, обикновено значи че ще падне отново писане. Това значи че нещо Съм пропуснал и някой е трябвало да ме "сръчка".
                   Благодаря Ти  отново Утро !!!

     
                   Работя в производственна фирма вече над 20 години и всичко това което казваш Ми беше ежедневие.
  Цитат
  Само че на думи и теория е много лесно,а когато сме във вихъра на (пустото) забързано време да свършим работата,задачата в срок и т.н...друга песен запяваме...Особено в производствена работа,на норма, поточна линия,работа с клиенти,заявки и др.,който е бил знае отлично. А зад бюрото и компа......песента се променя мнооого (даже може да е монотонна).
                    Тежеше Ми много напрежението и ядовете породени от липсата на организация и неефективни дейности. Не реализацията на очакванията и предположенията  който имах спрямо дадени ситуации. Желанието Ми за напускане на фирмата често излизаше на дневен ред, но пък от друга страна, работата Ми даваше сигурност и  препитание.
                    Това продължи до момента до който осъзнах че, всичко каквото Ми се случва в този живот е в резултат от Мой предишен избор. Поех отговорността за Себе си и приех нещата такива каквито са.    Започнах с това:
  Цитат
    Възприемането на околният свят, оценката на събитията и мислите, който генерираме в последствие водят до прилив или отлив на енергия и съответно определят посоката и събитията, които се случват в живота Ни.
                   Обикновен въпрос: -Как си днес ?
                   Отговорите най-често са: "Бива", "Горе долу", "Не много добре", "Бил съм и по добре", "Може и още", "Не е за приказване".....и така нататък.
                   Първоначално "напук" на всичко това, отговора на този хубав въпрос при Мен, винаги е бил: "Много добре", "Чувствам се отлично/чудесно" и всичко хубаво каквото се сетя.
                    И сега е така, но вече зная защо. На недоумяващите и неразбиращи погледи на околните пояснявам, че  няма нищо по-хубаво от това човек да се чувства добре, да е на крак,  жив и здрав, да поеме отговорностите и да си носи задълженията. Да се впише пълноценно в ежедневието на обикновеният ден. Същият този  ден обикновен, който в края на живота на всеки един от нас, ще се превърне в в най-желаното нещо и със зъби и нокти ще дърпаме, за да го върнем пак при Нас, но той ще остава все така далечен.
                     После и по-инстинкт с това:  http://www.yosif.net/articles.php?lng=bg&pg=6474

                      Промените започват първоначално по  странен( за Мен) начин  да се случват от самосебе си.
                      Как и  какво се случи след тота ...............следващият път.
                      Защото сега трябва да си събирам  багажа.  Усмивчица  Ще ходя ма море.

                                         Пожелавам го на всички и много лично здраве !!!
                                       
  Активен

  В крайна сметка .............Всичко е въпрос на приемане.
  nevil
  ***
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 83


 • Град: София
 • « Отговор #86 -: Август 02, 2013, 14:50:27 »

                    Утро  благодаря за пожеланието и за картинките.  Усмивчица
                    Обещавам че ще ги изпробвам една по една.

  Ще се върна с удоволствие на темата,  а до тогава  Ти изпращам един линк ако случайно си го пропуснала защото виждам че следиш нещата и Съм сигурен че ще го оцениш. На мен Ми беше много полезен а и с нещо ми напомни за Ошо.
  http://www.yosif.net/articles.php?lng=bg&pg=6309

                                             
  Активен

  В крайна сметка .............Всичко е въпрос на приемане.
  nevil
  ***
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 83


 • Град: София
 • « Отговор #87 -: Август 17, 2013, 12:41:41 »

             Здравейте ... Усмивчица
             За всички, ........ безкрайни слънчеви поздрави от нашето прекрасно море. Нека тези две снимки на любимото Ми преживяване Ви прехвърлят енергията   която Съм изпитал в реалната ситуация. 
              Всъщност  приемете го като тук и сега и ще прехвърлим  реалната ситуация  в момента. 

         
               Ще Ми бъде интересно да споделите ако някой е почувствал нещо ?


  * DSC01615 (2).JPG (1344.03 KB, 3326x2376 - видяно 212 пъти.)

  * DSC01865.JPG (1344.47 KB, 2791x2092 - видяно 219 пъти.)
  Активен

  В крайна сметка .............Всичко е въпрос на приемане.
  elinikar
  ****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 221


  « Отговор #88 -: Август 17, 2013, 18:42:33 »

        Здравей Невил!

  Извини ме за голямото закъснение на моята благодарност за отговора ти!
  Цитат
  Повишаваме Енергийния коефициент (вход и изход на енергия). Това ще рече.
              Изразходване на голямо количество енергия чрез някакво физическо натоварване(по предпочитание) за малък период от време следвайки естествения ритъм на организма.
              Аз го постигам чрез бягане. Естествения ритъм(интензивност ) при Мен се препокрива със желанието Ми за безшумно бягане. Ритъмът идва от самосебе си. Ако имате усещането че можете да продължите това движение до безкрай...........това е !
               По този начин ще приемем повече енергия от тази която Сме изразходили и нямаме нужда от възстановяване.
               Повишаването на  Енергийния коефициент ще доведе до принуждаването на по Висшата част в  Нас да премине на по-висока "предавка" или да смени "програмата" по която функционира организма Ни от затихващи на поддържащи  функции.
               Тази промяна стимулира и задължава за по-интензивни  регенеративни процеси този път върху цялото тяло, чрез увеличаването  производство на жива тъкан(стволови или родови клетки) които трябва да обезпечат новите изисквания към Нас самите. Това ще рече че организмът  трябва да възстанови напълно и двигателната Ни система за да може да отговори на собственото Ни желание. Той е длъжен и ще го  изпълни!!!

  Източник: http://indigota.com/index.php?action=post;topic=6783.90;num_replies=104#ixzz2cEwdRZQJ

      Продължавай в същия дух и дано повече хора имат волята,да изпробват върху себе си твоят опит!Не спирай да споделяш!

       Морските снимки са перфектни!И ние скоро се върнахме от море и планина,но имам снимка на морския изгрев само от терасата Усмивчица.         Бъди здрав!
       
  Активен

  Ако от омразата можеш да се защитиш,от любовта неможеш!Затова любовта,насочена към земното,убива по-бързо от омразата...
  nevil
  ***
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 83


 • Град: София
 • « Отговор #89 -: Август 21, 2013, 01:03:20 »

               Привет на всички. Усмивчица                  


                Не Ми се почваше с дневника, не знам защо, може би защото Ми се събра доста за писане по различни теми:
  Цитат
     Работя в производствена фирма вече над 20 години и всичко това което казваш Ми беше ежедневие.
  Цитат
  Ако не харесваш нещо, каквото и да е то, да продължаваш да го правиш или да оставаш в тази ситуация дори един единствен момент е самоубийство.
  Затова, какъвто и да е рискът, махни се от там.
  Защото въпросът не е само да се махнеш от там – това ще освободи енергията ти и ще бъдеш способен да я насочиш на друго място.
  Когато затвориш една врата, друга се отваря. Но ако не затвориш тази врата, другата няма да се отвори – защото си блокирал енергията, която трябва да я отвори. ОШО
  Цитат
  ЕНЕРГИЕН ПОТЕНЦИАЛ НА ТРИТЕ НАЧИНА ЗА ВЪЗПРИЕМАНЕ ОПИТА ОТ СЪБИТИЯТА
  Цитат
  Но благодаря
  за напомнянето,мисля че се виждам и на кой "фронт" съм в момента....чакам си срещата с този опит за трети път.
           Но това са Ми интересни неща, предизвикателство,   не е това проблема.
            Бягайки от дневника се разходих по форума, и попаднах на 13 годишния Димитър. Много ми допадна начина по който мисли и реагира. По нещо  Ми напомни за  моята дъщеря когато беше та тази възраст. Свободни в мислите, приемайки с разбиране враждебността на околните, държейки на собственото мнение с минимално влияние от околния свят.
             След тази възраст нещо се случва,( дано това да пропусне  Димитър)  и обществото извършва най-големите си престъпления срещу собствените си деца в момент в който те са най уязвими и податливи на влияние - пубертета . Облъчват ги от всякъде с най  деградиращата  "боза" телевизия, интернет, филмовата индустрия,  масови и серийни  убийства,  наркотици,  дори и добрите стари книги който Те сами вече избират с привкус на вампири и върколаци. Избират и гледат с удоволствие филми на ужасите. Наблюдавах без да мога да направя нищо, как губят търпение и стават агресивни. Как подражават на държанието на хора забравили всякаква ценностна система и обявени от обществото за звезди.
             Съвсем добронамерено акцентирах върху отговорността към Себе си и тук ще поясня, отговаряща на естествения инстинкт за самосъхранение, нещо което липсва на децата ни.
              Но от кой да го научат..........от Нас или от Обществото ?  Хммм ОГРОМЕН ДЕФИЦИТ.
              Опитах  доброжелателно да намекна че всичко зависи от Нас самите и от нашият избор  а не от съчетания от цифри, зодии и някакви знаци. Ако нашата така наречена наука, не си завираше главата в пясъка, всеки път когото опре до даден  проблем и не може да го разреши и обясни  чрез логиката(поне това демонстрира външно)отдавна технологията трябваше да е излязла извън слънчевата система и тогава с ужас щеше да разбере че по начина по който са се ориентирали древните мореплаватели(по звездите) няма да го бъде.  Простата причина е че тези "фигури" който ги виждаме тук,  няма да ги има  там. Защото няма никакви фигури а е въпрос на зрително поле или точка на възприятие.
               Та бягайки от дневника Си и разсъждавайки по тези въпроси Аз се натресох на нещо за което не Бях мислил по този начин.....най-голямата илюзия на нашия живот.
               Имах фаворит -часовото време, N:2-стреса но сега политат надолу. Защото фаворита е само един,  и всички останали не  могат да съществуват без лакейството на .....ЦИФРИЧКИТЕ.
               Цифрите са най-голямата илюзия и нашият живот. Не случайно хората така се оплитат в тях че забравят за Себе си. Ако някой се съмнява в това, нека да си отговори на следния въпрос. Има ли някоя форма на живот освен Нас на нашата планета която да се интересува или да не може да живее без  тях ?
               Няма,  защото условията за живот за всички са еднакви.
               Аз сега ще пренебрегна цифрите и всички техни  производни  и  няма повече да се занимавам с тях. Те са спечелили вече  своята  победа, владеят всичко и всички, но все пак, те са само едни знаци,  който черпят от нашата доброволно предоставена енергия.   Да, живота, в този му вит, без тях привидно не може, но добре е да имаме в предвид  че те са най дейният инструмент за ограничаване и отнемане на човешката свобода.

                Не Ми се почваше с дневника, не знам защо,  но  сега ще продължа с нещо много хубаво и безценно за Мен,  свързано с личният опит.

                 На много места в моят дневник  твърдя че :
  Цитат
  Повишаваме Енергийния коефициент (вход и изход на енергия). Това ще рече.
              Изразходване на голямо количество енергия чрез някакво физическо натоварване(по предпочитание) за малък период от време следвайки естествения ритъм на организма.
              Аз го постигам чрез бягане. Естествения ритъм(интензивност ) при Мен се препокрива със желанието Ми за безшумно бягане. Ритъмът идва от само себе си. Ако имате усещането че можете да продължите това движение до безкрай...........това е !
              Убеден Съм и вярвам безрезервно в това.
               Малко преди приключването на неделния Си крос с обичайната ведрост и енергичност, преди да завия към колата, както обикновено,  в съзнанието от някъде изникна въпроса...........какво ще стане ако се върна в точката на стартиране и продължа  напред ?   Какво ще стане с усещането за безкрай на движението ?
                В същото време изникна въпроса за претоварването, това щеше да е явно нарушение на собствените правила който следвам от доста време. Все пак между 5 и 10 километра има разлика, като повече от 6 никога не Съм бягал.
                Приключих  отново с почти обичайната ведрост която Ме изплаши и в същото време зарадва, защото се оказа че вярата Ми в чувството за безкрай на движението  е  реално !!!

                 Какво може да ограничи възможностите на човек,  когато е получил потвърждение на това в  което вярва.

                 Желая лично здраве на всички.
    
                
  « Последна редакция: Август 21, 2013, 01:15:12 от nevil » Активен

  В крайна сметка .............Всичко е въпрос на приемане.
  Страници:  1 ... 4 5 [6] 7   Нагоре
  Отиди на:  


  Подобни теми:
  Заглавие Започната от Отговори Прегледи Последна
  публикация
  Дневникът на Ео « 1 2 3 »
  Лични дневници
  Eona Lightholder 43 5985 Последна<br />публикация Юли 04, 2016, 15:58:44
  от Eona Lightholder
  Дневникът на Тайственият ;)
  Лични дневници
  Tainstven 13 1596 Последна<br />публикация Май 17, 2012, 07:32:19
  от Tainstven
  Дневникът на elohimverse « 1 2 3 »
  Лични дневници
  еос 41 2991 Последна<br />публикация Август 31, 2013, 13:25:03
  от еос
  Дневникът на До
  Лични дневници
  Do_It 10 1386 Последна<br />публикация Май 13, 2013, 16:25:18
  от Ru Alfa
  Дневникът на Константин
  Лични дневници
  Cohen 2 823 Последна<br />публикация Юни 25, 2016, 15:03:06
  от Cohen

  Бог е Любов и е в мен, аз съм Любовта и с Бога в едно цяло с вярата и упованието в Бога аз съм неговото най-достойно проявление, за което той ме обича и облича в ризница от Любов, която да ме пази и закриля от всякакви зли сили и вмешателства в живота ми и в мен самия! Амин
  Паник атака | Планински кристал - Кварц  © Copyright