Духовно развитие

          

Страници: [1]   Надолу
Сподели тази тема във Facebook Сподели тази тема във Facebook
Автор Тема: Подготовка ,построяване ,пребиваване ,пособия и предложения.  (Прочетена 1264 пъти)
Иван
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 35


« -: Април 12, 2013, 02:51:21 »

Ами общо взето замисала е тук да бъде местенцето в което да споделяме начина си за подготвка при лагеруване ,построщване на цялостния излет ,самото пребиваване и предложения за съвместно пребиваване.
Активен

Нека вървим към прогреса с добри мисли, чистота на действията и искрена вяра, поздрави.

Никои да не приема лично изказаните от мен мнения, нямам за цел да обидя никого. За контакти на лично.
Иван
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 35


« Отговор #1 -: Април 12, 2013, 04:56:50 »

Ами общо взето при нас ,казвам нас защото имам предвит и другарите с които летувам и родните ширини ,подготовката се състои в кратки и бързи дърдорения оглеждането за няколко предложения каде и кога може да се иде нарамване на торбата ,при нужда допълнителни принадлежности като якета и одеала ,приготвяне и тръгване. Общо взето повечето пътешествия се случват изнендващо ,което е част и от чара за мен.

Следващата част е постояването. Добре е лагера да е на спокоино место в близост до Вода да има възможност за спокоиното опъване на една две палатки и запалването на Огън. Общо най-посто казано според мен харесването на место.

-съблюдаваите местото да не е мочурливо или тиня или да не избива Вода в тревата , да не сте на съмнителен бряг и да няма изпъкнали коренчета.
-съблюдаваите местото да не е водосбор и при евентуален дъжд или преваляване половината да се изсипе под завивката ви и да се окажече измит.
-съблудаваите да не сте в обсега на наклонено ,напукано дърво чието равновесие може да се окаже доста крехко в един миг.
-съблюдаваите да не сте изкуствена преграда на естествени пътечки което ще рече да не се окажете на пътеката на глигана.
-съблюдаваите естествените признаци на местноста. Склон на Планината може да покаже много неща. Природата ни е показала всички неща ,а очите да ги вижда са дадени на всеки просто трябва да ги отвори.

Пребиваването е следващата готина част от един лагер и излет. При нас по обичай започва със запалването на ОГЪН ,така се отбелязва местообитанието и се дава началото на Живота или поне така сме го приели ние ,а лично и на мен ми харесва. Отначало пребиваването ни върви леко тегаво ама това също ни е нещо като обичай. След това зараждането на палатките ,като след като си харесате место и е поставите преди за е забиете влезете вътре и се потъркаляте внимателно за да опипате почвате и да не се окаже баш преди лягане някои камак или шишарка под рамото ви ,половината работа до тук е кажи речи свършена. Следва полагането на спалните приятели, ако е Лятно време аз отивам с едно одеало и го мятам от три или четери ката на земята една фанелка за възглавничка в страни слагам чувала и съм готов подготовката на тази част подхваната от приятелите ми е същата. Когато е Есенно и Зимно време обаче и е доста студено и Земята не позволява да се ляга така свободно си носим надуваеми дюшеци ,които аз наричам въздух. Следва заключване на палатката и отиване на вън. Общо взето от тук на сетне почва да се развива всичко много готино. Основите са положени и се получава едно естествено разпределяне на задачите един за Огъня ,един за Вода ,един за Манджата ,един за трапезата и приказка и всичко си върви чисто и просто.

-съблюдаваите палатката да е на равно место
-съблюдаваите да е винаги заключена всички сме чували приказката ,,Дядовата ракавичка'' загряхте мисълта.

Сега ще отделя и поотделно внимание на пособията. Общо взето нещата които си приготвям за спокоино пребиваване и лагеруване нито са много ,нито са скъпи ,нито са сложни ,нито са невероятни доста от тях се намират във всяка къща ,че баба и дядо могат да помогнат ,а ако имате и село това е ясно.

-торба раница тази която ползвам е 42 литра и е на ,,Ташев'' хем е българска ,хем на страхотна цена и невероятно здрава.
-чувал ,,Хии Пеак'' качество добро ,цена средна за Лятото е чудесен земе ли да захладнява иска още.
-един чершав ,обикновено взимам този които ми хване ръката ама е добре да е двоен и цветен даже тъмен за да не остават петна ,приложението му е голямо стига въображението да е голямо.
-Родопско одеало понякога Китеник и двете за отдоло одеалото от четери ката китеника от два ката
-две фанелки
-една фанела по-ячка ,но не зимна ,надяма се ме разбирате какво искам да кажа ,нещо с копчета може да е и цип лекичко ,да речем корка надявам се ме разбрахте какво имам предвид
-една фанела е тая вече е ячка ,ВЪЛНЕНА ако плетена от баба още по-добре.
-едно елече ,фанела без ракави ,ВЪЛНЕНО също е добре да е от бабините подараци.
-търлъци, ВЪЛНЕНИ ,пак от баба.
-чорапи най-обикновени ,ма вземам подръка ,че лесно се забравят ,а може и да услужите на някои ,разпредялям ги из торбата и обикновено все има чорапки дето си стият все вътре което е добре.
-обувки ами квито и да са маратонки аз шляпам с едни папучки по-високо от глезена ,подложки и добри чорапи добре вързани и всичко е точно. Като на мен тези от пазара дето са 8 лева 15 лева ми вършат чудесна работа. За краката нещата са доста различни при различните личности и нещата опират най-вече до удобство и време. Не върви да ида в Хималаите или да качвам връх Ботев Зимата с такива папучки.
-гащи ами обикновени гледам да не са някакви наилонови дето като поседат малко по теб и предизвикват отвращение. Общо взето тези дето ги ползвам да бягам ида се упражнявам ги позлвам и при лагеруване общо взето нещо проветриво по възможност със сигурен джоб. Може да си вземете едни от битака дето са казармени вършат работа не им личи ако станат марляк ,а и ми се струват удобни. Имат готина потплата само ,че не съм сигурен за съдържанието и и как ще се представи при дъжд и последвало желание за изпръхване. Другата възможност е от някогашните казармени дето са едни близки до потури обикновено кафяво бели изработени от така наречения плат ,,БАЛО'' ако питата баба или дядо какво значи балени гащи ще получения търсения отговор те са общо взето ВЪЛНА и дори и да подгизнете изпръхването ще е леко и приятно. А и топлината която ще дават е ясна.
-шапка по възможност пак от ВЪЛНА.
-ръкавици леки и удобни може и някакви евтини работни ракавици да си вземете. Мисълта която искам да изкажа е ,че понякога се случва човек да има допир с работи които бодът ,не изглеждат чисти ,да събере разни отпадаци ,да се сгрее и тези ръкавици могат да свършат тази работа доста добре.
-фенерче ,леко и мъничко това корто ползвам е колкото два пръста само с една батериика и не с обикновена светлинка ,а диодче което е важно понеже батерия със сходен заряд може да храни обикновена светлина е дин ден ,а диодче два дни. Такова фенерче съм си купил за два лева от един магазин ,но ги има и много разпространено готиното е ,че изработката му е от люмин и е доста употребо устоичиво.
-запалка ,обикновено е добре да не е само една ,а е и готино да са от тези със светлинка.
-столче за лагер продават се пак на много места и не са скъпи ,може и да си изработите сами ,но това дето аз го ползвам имам възможност да си го надипля по раницата и за това ми допада. Не винаги го нося ,допира с ухаещата на Лято и свежест Земя всички знаем ,че е повече от приятен.
-Ножове един малък които се сгъва и един по-голям ,като и един е достатъчен ,но аз приемам нещата свързани с ножове малко при сърце ,а и самото им появяване изковаване като изкуство. Ако искате мога да дам някои насоки в тази област на любопитните като се оговаряме ,че аз някак не съм мерило имам бегли знания и малък опит.
-колан ,не от тези за красота ,а от тези дето им се вика каиш ,деиствително приложим каиш за неща могат да се намерят за нищо пара ,а и съм почти убеден ,че дядо ви ,баща ви или на село имате такъв.
-кърпичка
-въженце ,не за катерене ,а най-обикновено средно хубостно въженце.
-къси гащи за през деня ,печене ,къпане.
-джапанки ,чехли за през дена и отново печене и къпане.
Тези всичките неща се събират в споменатата торба абе и място ми открива и не са никак тежки ,спокоино се нося известно време на гръб и не е тегло неземно.

При Есенни лагери и Зимни лагери се добавят и следните неща
-греика зимна ,,Фила'' имам е от доста дълго време цена качетво за мен отлични.
-долнище снежно също ,,Фила'' ако мога да се изразя по този начи с подплата което може да изпъхва много лесно и бързо след намокряне ,ако изкопате и балени гащи за които съм говорил по горе ще е много добре.
-кобинки пак на ,,Фила'' доволен съм цена качество изключително добро. Пак слагам подложки и добри чорапи при нужда и желание ВЪЛНЕНИ.
-шапка баш руска ушанка. Може да изкопате такава от дядо или от да речем разпродажба.
-ръкавици ,яки ,,Фила'' цена качество достъпно.
-дюшек ,,Интекс'' по плажовето предполагам сте ги забелязвали не е повече пари от повечето постелки ама държи на сухо пък и на мен ми е удобни.
-взимат се китеници ,одеала ,юргани ,яморлуци с лятните завививки трудно ще се получи работата на дюшека е добре да се хвърли един китеник и да се легне отгоре ,а не направо то колкото е и да е дава известно преимущество и спокоиствие. Да се спи навлечен аз смятам ,че е мъка предпочитам да наблегна на завивките и лятно облекло за Ноща ,но това съм аз друг може и да е друго и всичко добре е което ще помогне да е топло и приятно.

Общи неща или неща които са за цялата чета.
-палатка най-обикновена ползваме ,но имаме надиплени три буборока и ако е наложително и изключение взимаме някоя по-силна обикновено ако сме повече хора.
-лопатка воинишка
-бълтииче мънинко може и средно ,а и все пак не сме отишки да товарим дърва ,а да цепне някоя и друга подпалка.
-скара ,обикновено не взимаме и ползване камък ама нищо на мен ми е по-сладко от камък.
-канче за кафе и чай.
-масичка ма по някога е зарязваме не са много пари ,а създават невероятно удобство.
-олио ,сол ,чубрица ,червен пипер и всякакви меродиики по ваше желание шишенцата от медицински спирт са много удобни за тая работа.
-помпичка за дюшека ,въздуха както аз му казвам когато е необходимо и с духане става ама всеки с разбиранията си опита тук ще си каже думата.
-един наилон достатъчно голям за да покрие палатка та даже и по голям ,става и за пързаляне

Малко в страни ама все пак по същество много от нещата може да си ги набавите от баба и дядо ,от битака и пазара обикновенно там винаги има търговец които продава неща от някогашните казарми ,а там се намират потребни и приятни неща кобинки ,гащи ,каиши ,яморлуци ,канчета ,кирки ,лопатки и ушанки на приятни цени ,а и пазарлука е възможен споре мен. Магазините за втора употреба също са възможност изпадат засукани неща иска търсене и обикаляне цената се разбира ,че ще е по добра.

Защо наблягам на Вълната ами причината е много проста това е нещо което е служило на хората от някога и не ги е предало ,доказало се е при всякакво ползване като надеждно и безотказно ,Земно е и те доближава до Земята ,а своиствата са му магически. Най-важното дори подгизнало ти дава достатъчно топлина и изпръхва в приятно по-бързо от доста отмачкани неща.

За тези които не са изпитвали духа на пребиваване сред природата искам да кажа ,че се оговорихме с един приятел бургазлия доиде момчето изтупахме се ние в Рила планина всичко беше наред и прекрасно е догодина иска пак да ми гостува ,а аз съм щастлив ,че има един човек които е усетил удоволствието да се наслади на майката Земя по отблизо.

Ако има желаещи за среща и съвместно лагеруване при възможност и желание ще пусна предложение ,а и всеки които има да каже нещо е добре дошъл.

Подхождаите МНОГО внимателно с Огъня винаги го гасете след оптправяне ,проверяваите и поглеждаите за всеки случаи. Огъня е близък приятел на човека пази го от зверове и му дава горешина и искра в доста направлени.
Водата е друг много важен наш спътник ,при поглъщане на Вода се уверете ,че е чиста. При близост до водоеми се отнасяите сигурно и ако не сте убедени в преценката си не се шлаите и придумаите безотговорно.
Подхождаите с УВАЖЕНИЕ към майката Земя и тя ще ви уважава.

И една голяма молба боклуци не хвърляте при никакви премеждия сложете всичко което сте изнесли пак стрателни в точбичка и като срешнете гюм го хвърлете както подобава това не би затруднило никои пътешественик любител ,а е нещо което за съжеление се забравя.

Леле щях да пропусна аи какъв е тоя лагер без сладка ракия и яко вино и силна НАЗДРАВИЦА ,та Наздраве.

На всички изчели го БЛАГОДАРЯ.
« Последна редакция: Април 12, 2013, 05:43:52 от Иван » Активен

Нека вървим към прогреса с добри мисли, чистота на действията и искрена вяра, поздрави.

Никои да не приема лично изказаните от мен мнения, нямам за цел да обидя никого. За контакти на лично.
Иван
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 35


« Отговор #2 -: Април 13, 2013, 22:16:44 »

Ето една много полезна страница коярто аз открих мисля преди ден два на мен лично много ми харесва хора с опит споделят лагеруването си и кое как се прави. http://planina.e-psylon.net/ Пускам е тук ако началниците преценят ,че е на грешното място да е преместят.
Активен

Нека вървим към прогреса с добри мисли, чистота на действията и искрена вяра, поздрави.

Никои да не приема лично изказаните от мен мнения, нямам за цел да обидя никого. За контакти на лично.
Страници: [1]   Нагоре
Отиди на:  


Подобни теми:
Заглавие Започната от Отговори Прегледи Последна
публикация
Духовната подготовка
Духовни учения
Administrator 0 1476 Последна<br />публикация Юли 21, 2009, 23:53:56
от Administrator
Предложения за подобряване и разхубавяване на форума « 1 2 »
Съобщения / Предложения и оплаквания
yyy 24 3373 Последна<br />публикация Октомври 26, 2013, 14:34:42
от Sine Wave Zero
Построяване на АНТАКАРАНА
Духовни учения
prikazka 0 2542 Последна<br />публикация Януари 27, 2011, 22:22:46
от prikazka
Предложения за почивка
Въпроси и отговори
Do_It 8 903 Последна<br />публикация Август 04, 2011, 16:24:47
от pufi
Подготовка и поддръжка на огнище
Природосъобразен начин на живот
protoplasma 2 2226 Последна<br />публикация Март 27, 2012, 00:18:57
от protoplasma

Бог е Любов и е в мен, аз съм Любовта и с Бога в едно цяло с вярата и упованието в Бога аз съм неговото най-достойно проявление, за което той ме обича и облича в ризница от Любов, която да ме пази и закриля от всякакви зли сили и вмешателства в живота ми и в мен самия! Амин
Паник атака | Планински кристал - Кварц  © Copyright