Духовно развитие

          

Страници: [1]   Надолу
Сподели тази тема във Facebook Сподели тази тема във Facebook
Автор Тема: Да създадем приют за животни!  (Прочетена 890 пъти)
Еlsha
Диди
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 523


« -: Март 01, 2013, 21:25:01 »

Има много теми в този форум за животните, я да не се отнасяме жестоко с тях, да им намерим дом, кой иска котета или кучета, пак петиции "не на насилието с/у тях" и тнт.
Какво ще кажете да се създаде приют от всички обичащи и загрижени за животните в този форум хора?

Много от вас са загрижени за отношението към тях, тъжно им е, когато не могат да им намерят дом, други са притеснени от евтаназията в приютите.. Ами ако имаме приют, който е създаден от хората тук, загрижени и знаещи с/у какво са против и за какво са За? Хора, които да създадат кътче, заради което вече няма да им се налага да търсят помощ от другаде и където ще се полага грижа за животните и ще им се търси дом, докато са на топличко и любящи хора се грижат за тях?
 
Активен

Карма - КаРаМа - движение, живот, анализиране. Усмивчица
nausea
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 7


silent enigma

« Отговор #1 -: Март 01, 2013, 22:47:23 »

Това е страхотна идея, но твърде амбициозна. Поне някаква информация  от хора занимаващи се с това имаме ли?
Намерете фирма спонсор, освен ако не сте богати, съставете проект и го представете. Проблема е, че никой не би се навил, тъй като няма възвръщаемост. За сиропиталища за сираци не отпускат, а какво остава за животни. 
Активен
Еlsha
Диди
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 523


« Отговор #2 -: Март 01, 2013, 23:41:42 »

За сиропиталищата се отпуска даже много! От държавата всеки месец за сираците и дарители.. проблема не е в държавата, а в персонала! Всеобща тайна е как възпитатели, при дарение си избират дрехи, я да стане на тях, я на дъщерята или сина, я на братовчеда, пък каквото остане и не е харесано е за въпросните деца!

Много хора биха се съгласили без възвращаемост, понеже им пука!! Това ми е идеята, да събера непукистите от форума и да обединим усилия за кауза, която си заслужава и която кауза да не изисква толкова материални средства, понеже наистина сме много и силни!
Активен

Карма - КаРаМа - движение, живот, анализиране. Усмивчица
вожда
***
Неактивен Неактивен

Публикации: 403


I.F.Y

« Отговор #3 -: Март 02, 2013, 13:07:11 »

Цитат на: Еlsha
Какво ще кажете да се създаде приют
Да построим завод
Цитат на: Еlsha
За сиропиталищата се отпуска даже много!
Даже много вика Ухилен Изалчняват вече малките гадинки Веселяк
Ами не, Дидит, налага се да те разочаровам, но съм виждал годишен проектобюджет. 1млн и някакви хиляди... айде 300 го слагаме.
Според теб стигат ли? Основанието беше; "те се издържат от църквата и от благотворителност". Издържат се, ама сме на първо място в европа по брой изоставени бебета.
 
Цитат на: Еlsha
проблема не е в държавата, а в персонала!
Напротив, хобс, точно откъм главата се е вмирисала рибата.
Персонала си е персонал, то и в другите държави са същите, само че там а скубнаха от на децата дрешките, а бой. Не, че са по-морални от нашите, просто има мерки и се прилагат. Да не говорим за анархията по домовете.
Цитат на: Еlsha
Всеобща тайна е как възпитатели, при дарение си избират дрехи, я да стане на тях, я на дъщерята или сина, я на братовчеда, пък каквото остане и не е харесано е за въпросните деца!  
Това е най-малкия проблем. Сега поне има комисии, които следят за усвояването на средствата. Честно да си призная, напоследък нещата взимат да се променят към добро. Вчера бях в зоопарка и мога да кажа, че условията и грижите за животинките са се подобрили значително. Тази програма по осиновяването на животни дава резултати определено, но тези, които не са осиновени, все още тънат в мизерия. Там също безочията бяха много. Дрехи не, но се крадеше от храната на животните и им се даваше по-малко, а да не говорим за случаите на нерегламентирани продажби на редки видове.

Цитат на: Еlsha
Много хора биха се съгласили без възвращаемост, понеже им пука!!
Чудесно, но това "много хора", на този етап е "никой". Разбирам да кажеш - този, онзи, тия и ония... а така "много хора".... някак си не ги познавам.
Аз лично съм песимист по отношение на безвъзмездните дотации. Обикновено този, който би дал - няма, а този, който има трудно дава. Фактически това обяснява защо тези, които нямат - нямат, а тези, които имат - имат.
Не искам да ти погасям ентусиазма, но отдели си един ден и се разходи из 2-3 приюта за четирикраки и сама ще се убедиш, че далеч не са толкова много хората, които са навити да правят дарения.
Цитат на: Еlsha
Това ми е идеята, да събера непукистите от форума и да обединим усилия за кауза, която си заслужава и която кауза да не изисква толкова материални средства, понеже наистина сме много и силни!
Не, дидит, неразумно предложение е това.
Като начало, щом сме толкова загрижени, е далеч по-удачно, да си направим няколко форумни екскурзийки до вече изградените приюти (а не в перфекта или други кръчмета), да видим как стоят нещата. Не малко работа има по тях, за да насочваме напразни усилия към изграждане на нов. Отиваме, разбираме се с персонала, тази и тази дата, отиваме, правим едно пролетно почистване, ремонтираме, садиме градинки, омачкваме животинките и си тръгваме.
Аз, например бих внесъл малка ориентация. Най-големия приют в България е в Богоров. Преди 2 години за последно бях там и положението беше плачевно.
Ето ти я секцията за доброволците.
Я, какъв хубав сайт са имали, не го бях виждал.
Разбираш ли, хобс? Развърти се, разпитай, пиши няколко мейла поне, няколко телефона, а тук - знаеш, ентусиасти ще се съберем винаги, я за кучета, я за садене на дървета, я за домове за сираци.
Но така "хайде да си построим приют за кучета"... няма как някой да ти отговори адекватно. Представи си, че получиш 200 отговора "хайде, кога започваме?!". И какво следва?
Активен

Някои неща се променят, други никога не се променят.
Ахо!
,___,  
[O,o]
/)__)  
-”–”-
Sine Wave Zero
****
Неактивен Неактивен

Публикации: 334

« Отговор #4 -: Март 02, 2013, 13:51:28 »

По инициатива като тази по-добре повече да се действа отколкото да се говори.
В противен случай просто ще си разпилеем времето.
След писаното дотук се съгласявам да се поразходим из избрани от нас приюти за животни, това ще се отрази добре на нашата информираност относно условията в тях.
Активен
Страници: [1]   Нагоре
Отиди на:  


Подобни теми:
Заглавие Започната от Отговори Прегледи Последна
публикация
Убиване на животни « 1 2 3 4 5 »
Обща тематика
nia.boneva6 69 4461 Последна<br />публикация Януари 14, 2013, 02:21:33
от Ariam
Тотеми: животни на силата « 1 2 »
Астрология и нумерология
wolfspirit 27 10159 Последна<br />публикация Ноември 19, 2012, 13:18:52
от wolfspirit
Животни спасители
Любопитни факти
DArkAngel 5 2979 Последна<br />публикация Декември 15, 2011, 20:21:57
от meander
Клипове с животни
Видео клипове
Турист 0 1367 Последна<br />публикация Октомври 01, 2011, 20:37:24
от Турист
Говоря с животни
Необичайни преживявания
execute 11 1997 Последна<br />публикация Декември 13, 2012, 13:35:42
от Niranya

Бог е Любов и е в мен, аз съм Любовта и с Бога в едно цяло с вярата и упованието в Бога аз съм неговото най-достойно проявление, за което той ме обича и облича в ризница от Любов, която да ме пази и закриля от всякакви зли сили и вмешателства в живота ми и в мен самия! Амин
Паник атака | Планински кристал - Кварц  © Copyright