Духовно развитие

          

Страници: [1]   Надолу
Сподели тази тема във Facebook Сподели тази тема във Facebook
Автор Тема: Послание от Владимир за всички!  (Прочетена 1281 пъти)
еос
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 184


« -: Февруари 25, 2013, 12:00:55 »


Оригинала е прикачен. Ето го и самото послание:


Когато някой дойде и ме пита „Защо не си бил ваксини на детето си?”, това не е правилният въпрос. Преди него има куп други ОСНОВНИ въпроси, на които трябва да си отговорим. Правилният въпрос  е „Какво искам?”, „Кой съм аз?”, „Каква е целта на моето съществуване?” , „Какъв е смисълът на живота?” Ако тези основни въпроси са корените на едно дърво и здравата му основа, въпросът за ваксините е едно листо от клон на дървото, който по пътя на нормални и елементарни разсъждения, ще бъде отсечен още в зародиш. По този начин ще се елиминират още милион подобни въпроси, които са разклонения и листа от ненужни клони. Има милиарди въпроси, които не е нужно да се обсъждат и да съществуват! Това е все едно да се чудиш с ориз или с картофи да си изядеш кучето. Една крачка назад и се питаш „Защо да го ям?” Дърпайки още много крачки назад, стигаш до основните въпроси и корена на дървото.
Хубавото е, че когато става дума за големи и абстрактни неща, всички сме на едно мнение. Но когато става дума за нещо конкретно, всеки има различно мнение, което упорито защитава. Не е нужно всички да сме на едно мнение, но къде е истината, има ли такава и къде се е загубила по пътя към конкретното. Нека заедно да преминем през основните въпроси и да видим кой къде ще се изгуби.

Ще бъда изключително кратък и ще обръщам внимание само на очевадните неща.

Първоначални основни въпроси:

. Какво искам?

 . 1 Да съм здрав!

   .Да съм щастлив!

   .Да имам достатъчно време за каквото пожелая!

.4 Да имам сигурност!

.5 Да възпитам добре детето си!

...

За постигането на тези цели има множество пътеки. Всички те ти обещават тези резултати, но много от тях се оказват задънена улица.

1. Да съм здрав!

За да съм здрав трябва да съм добре физически и психически.

   1.Физически

Тялото се нуждае от:

   .Чиста храна

   .Чиста вода

   .Чист въздух

   .Движение

   .Близост до природата

Няма да споменавам пиене, пушене, наркотици, „лекарства”, конвенционална медицина и т.н. В противен случай е все едно да се опиташ да караш кола с вода вместо бензин. /всъщност това е възможно, но това е друга тема/

   Психически

   .Общество, приятели, семейство – бъди честен и откровен пред теб самия и околните; не приемай нищо лично; прави най-доброто, на което си способен в дадения момент; приеми, че всички са добри в техните мисли и разсъждения, но методите им са различни; подлагай всичко на съмнение, но се научи да слушаш и чуваш; прави добро във всеки момент, в който можеш, без да очакваш нещо /то се връща стократно/. Полезна книга е „Четирите споразумения” на Дон Мигел Руис

   .Връзка с теб самия – на този етап нека кажем, че ти е необходимо свободно време, което да е само и лично за теб. Време, в което да можеш да се обърнеш към себе си и да видиш кой си, какво правиш, накъде отиваш и т.н. Свободното време пред телевизора и компютъра е „убиване на времето”.

   .Разнообразие – Рутината, еднаквата среда, еднаквата работа, еднаквите контакти СПИРАТ развитието на човека.равносметка: в градска среда храната, която приемаме на 90% не е полезна, а дори е вредна. Въздухът е мръсен и няма спасение от него. Движението е ограничено от компютъра до колата и обратно. В редки случаи ходим пеша или караме колело, но  дишайки мръсния въздух и ядейки вредната храна. Срещите с природата се ограничават в 1 ден от седмицата, което не е близост до природата,а  далечност от нея. Общуването с хората може да се постигне, но стресът в града и постоянното бързане и изпълнение на определени задачи натоварват психиката. Времето за самите нас може да се постигне при всякакви обстоятелства, но малко хора го правят и си го отделят осъзнато. Разнообразието е лукс и повечето от нас сме като роботи в изпълнението на задачите си, които заемат 80% от „будното” ни състояние. Мисленето ни закоравява и не търпи развитие.Т.е., няма начин при тези условия да бъда здрав физически. Всяка болест е поканена и заслужена. Ако получа инфаркт на 40г., това не е, защото така ми е писано, а е нормално следствие от тези неща. Да си болен от рак, да получиш инсулт, да имаш проблеми с костите, всяка година да караш „тежките” грипове по 2-3 пъти, да настиваш при течение, редовно да те боли глава - това са неща, които се смятат за нормални от 90% от хората. Къде е „медицината”, в която вярвате...тя е там и ще загине, ако вие оздравеете!Да съм здрав!   2.Да съм щастлив!

Щастието е въпрос на нагласа и възприятие към света и случващото се около теб и в теб. Щастието е въпрос на личен избор, а не подреждането на определени събития или дадена ситуация. Ако търсим щастието извън себе си, това, което намираме, ще бъде временно и ще прилича на щастие, но ще бъде само временна радост. Пример за временно „щастие” е купуването на определена вещ, кола, апартамент, къща, екскурзия и т.н. Тези неща са прекрасни, но рано или късно си заминават. Една година след екскурзията вече сме забравили за нея и може да сме нещастни. Къщата е нещо, което остава по-дълго, но не всеки ден можем да си купим къща и 1-2 години след купуването й пак може да сме нещастни. Щастието не се измерва в пари – банално, но истина. Един беден човек ще се радва на 10лв. така, както един богат ще се радва на 10 000лв. /щастието им ще бъде еднакво/. Богатият може да е нещастен в яхтата си за 10 000 000, защото съседа има яхта за 20 000 000, а бедният може да е щастлив за това че има 10лв. и 3 ябълки  в джоба, т.е. парите не са фактор за щастие, а отношението към нещата е.

равносметка: Лично за мен едно от основните неща, за да бъда щастлив е да бъда ЗДРАВ, но за съжаление стана ясно, че ако продължа да живея живота, който ми се предлага, няма да съм нито здрав, нито щастлив.

Да съм щастлив!

Ако не съм здрав и щастлив, тогава няма смисъл да продължавам да живея така и трябва да търся други варианти и алтернативи. Но нека надникнем още малко....1.3.Да имам достатъчно време за каквото пожелая!        За съжаление, факторите пари и време са с обратнопропорционална връзка.

Ако имам ПАРИ, нямам ВРЕМЕ.

Ако имам ВРЕМЕ, нямам ПАРИ.

Струва ли си да работя, ако нямам време?

...малко назад

Защо работя?

...малко назад?

За какво са ми парите, които изкарвам?

   .Храна

   .Сметки

   .Подслон

...

Храна  - аз работя, за да имам пари да си купя храна. За храна даваме над 50% от това, което изкараме. Храната идва от големите магазини; те работят с определени доставчици, които я взимат от производителите. Целият този път не е осеян с добри намерения, а зад него седи откровено желание за печалба. За да има печалба, храната трябва да се купува евтино от едните, те да я продадат по-скъпо на вторите, те на третите и накрая, ние купувайки, изплащаме печалбите на всички. Между фирмите има конкуренция и всеки се стреми да предложи по-ниска цена. Как става това? – за сметка на качеството. Храните, които ядем, са продукт на химическата промишленост, а не на бай Иван, който гледа по-малки, но вкусни и полезни домати.

Т.е., аз работя, за да си купя отровна храна /а тези, които имат градинка и си гледат сами храната, са селяни, първобитни и са назад в развитието си.../Храната е основен фактор за здравето, а здравето е в основата на нашето дърво.  Ако го пренебрегнем, какво ще се случи с дървото ни? Ще имаме ли болни клони?Сметки – ЧЕЗ, ТОПЛОФИКАЦИЯ, ДАНЪЦИ....всъщност ние плащаме за ВСИЧКО. От заплатата на чиновника, до бензина в джипа на политика, както и самия джип, неговата заплата и т.н.  ЗАЩО ГО ПРАВИМ? :

- За да имаме здравни осигуровки? /за да ми се полага 1 безплатна пломба годишно, но без упойката и другите я съпътстващи материали/

- За да взимаме пенсия? /тенденцията е да се пенсионираме към 70г. а да живеем до 69г./

- За да има икономическо развитие? /държавата иска да смачка малкия бизнес. За да отвориш частна фирма и всичко да ти е легално трябва да си милионер. Бай Иван с доматите фалира, а се дава път на химикалите , големите корпорации и монопола /

- За да се развива образованието и науката? /образованието е последна дупка на кавала. Ако има качествено образование, хората ще се събудят и ще се разбунтуват, а държавата не иска това. Тя иска заспали хора да движат машината, ходейки на работа всеки ден. Иска роботи, каквито са 80% от населението в момента./

- .....Равносметка: Работя през целия си живот, за да получавам неща, които са ми нужни, но не и по начина, по който ми ги предлага държавата.Да имам време!Алтернативa:  Възможност за отказ от „благата” на държавата, вяра в собствените си сили,  самоусъвършенстване във всичко, което ти е необходимо. Едно време е имало готварски книги и тесни специалисти, а в момента има ИНТЕРНЕТ (ИНТЕРНЕТ=СВОБОДА). Ако напишеш в Google,

„Как да направя.....” , останалото е въпрос на желание..4. Да имам сигурност!

Повечето хора свързват сигурността с доходите. Ако си намеря високо платена работа, ще получавам много пари, които ще сложа в банка и ще съм сигурен. За какво да съм сигурен? Че няма да се разболея като живея така? Че ще имам време да правя, каквото пожелая? При тези условия може да сме сигурни, но точно в обратното. Можеш ли да бъдеш сигурен, че като си намериш работа, тя ще е за цял живот и искаш ли да работиш една работа цял живот? Колко неща ще научиш от работата, която работиш? Когато започнеш работа първите няколко месеца, до 1-2години, са интересни, защото научаваш нови неща, но какво ще правиш след това? Ще зациклиш? Или ще смениш работата? Ако ще сменяш работата през 1-2години, каква работа ще работиш, когато си на 40-50г.? как ще си намериш работа?

Повечето родители се успокояват /имат сигурност/, когато децата им се „изучат” и си намерят високоплатена работа и така ги вкарват директно в матрицата на илюзиите.

Ако довериш сигурността на други хора /плащайки им, понеже имаш пари в банка/, ти пак не я контролираш и нищо не е сигурно. Да бъдеш сигурен за мен е ситуация, в която и да си останал сам на планетата, ще можеш да се оправиш. Тогава, когато няма на кого да платиш, за да ти свърши твоята работа.Да имам сигурност!Алтернатива: Сигурността, както щастието, се случва в главата. За да бъдеш сигурен, трябва да си зависим единствено от теб! Този, който ще бъде с теб, докато си жив; този, който ще ти помага и няма да те изоставя; твоят вечен приятел си ти самият. Затова, трябва да инвестираш в него/себе си всичко, на което си способен. Тези инвестиции не се правят, когато се тровиш с цигари, алкохол, вредни храни /да не споменавам месото, че ще стане страшно/. Твоят вечен приятел се опитва да се справи с всички неща,  които си му приготвил - от преяждането на Коледа до наздравиците с алкохол, на които се казва „Наздраве” /най-смешното е, че не можеш да си кажеш „наздраве” с чаша вода, а с уиски може/ Когато знаеш във всяка ситуация какво правиш, защо го правиш, докъде води това, което правиш, тогава може да имаш сигурност. По наложените от обществото методи сигурността е илюзия..5. Да възпитам добре детето си!

На какво точно ще научите детето си, ако не можете да бъдете здрави, щастливи и да имате сигурност?

Можете да го научите как да чете, пише, смята,  да се държи добре в обществото, да му покажете колко е лош светът и как трябва да се пази от него, да му покажете как трябва и как не трябва да се прави. След този ваш тренинг то е готово за матрицата. Малко ще се бунтува в началото, ще има мечти, ще иска да постигне големи неща, ще мине по пътя на „висшето образование” и като завърши, ще продава дюнери в Студентски град. В малкото оставащо време след работния ден /почивния ден/, всеки иска да се оттърси и едвали ще седнете да мислите за важните въпроси /въобще мисленето не е на преден план след работа, а именно оттърсването от мислите/.Тогава не ни остава друго освен да убиваме  времето като гледаме футбол, играем на игри на компютъра, бистрим политиката, съдим хората и т.н. Нямам нищо против футбола, играенето на игри, временните радости, срещите по кафетата, обиколките по магазините, но това са меко казано ВТОРОСТЕПЕННИ НЕЩА! /вметка към ВРЕМЕ и „СПЕЦИАЛИСТИ”/ За да седнеш и помислиш върху нещата най-малкото, което ти трябва е време. Моята лична лекарка няма време да седне да изгледа един филм /за ваксините/, защото има много работа и след нея не иска да гледа такива филми, а предпочита някоя романтична комедия, за да може да се отърси от ежедневието. След като тя няма време и желание след работа да получи нова информация по дадена тема от нейната специалност, как да и се доверя че взима правилните решения, когато ме лекува и на каква остаряла база са нейните знания? А знанията на други хора, които нямат време да се обърнат?

Друг вариант е да го направите тесен специалист в дадена област. Така в най-добрия случай ще си намери работа веднага след завършването и в още по-добрия ще работи тази работа цял живот! /ще продаде живота си, времето си, за ненужните неща, които са описани по-горе; дори да има пари, несигурността пак ще е в него/

   

Алтернатива: Да науча детето си как да отговори на основните въпроси-корени на нашето дърво, за да не му се налага да прави глупави избори впоследствие. Да му покажа как да открие себе си. Да му покажа истинските ценности в живота. Да го науча да мечтае. Да не го моделирам и да не му налагам. Да не го предпазвам излишно. Най-добре се учиш от собствените грешки - колкото по-рано ги научиш, толкова по-добре. Ако го предпазваш до 16г., то ще почне да се учи чак от 17г. Когато падне, да не го вдигаш, а да му покажеш че има сили само да се изправи. Това не значи да си строг и да го хвърляш да плува при крокодилите. Любовта, разбирането, съпричастието са неизменна част от възпитанието. /думата възпитание не е хубава, защото съдържа налагане на твоята воля върху него, а целта е точно обратната - то само да реши какво да си наложи, имайки предвид основните въпроси-корени от нашето дърво/В момента повечето хора са възпитани да вярват в измамни термини, идеологии и да следват грешни пътеки. Аз мисля, че децата са нещо съвършено, което идва на земята и попада в нашето болно общество. Ние ги разваляме, опитвайки се да им помогнем. Едно дете не е крехко парче месо, а е съвършена машина за оцеляване. В зависимост от условията, в които го поставиш, то ще се адаптира и ще оцелее. То може да ходи голо и босо, да седи на течение, да спи на 15`C, да има пряк целодневен достъп до природата и куп други неща, от които се опитваме да го предпазим. Минавайки през тези неща, организмът му се запознава с околната среда. Когато има признак на болест, това е хубаво, защото организмът се запознава с нея, преборва я, а след всяка „болест” детето започва да се развива 2 пъти по-бързо и наваксва, ако има нещо за наваксване.

Ако не му позволяваме да премине през тези неща, държим го на топло, не му даваме да се цапа, да ходи голо и босо, стремим се да го до държим надалеч от болни хора, да не падне, да не се опари и т.н., ние не му помагаме, а отлагаме всичко това, за когато порасне, но тогава организмът няма да е толкова съвършен, както веднага след раждането.

Ние го посрещаме с инжекция, съдържаща живак и тежки метали /ваксина/ 24 часа след раждането, след което му бием тази отрова всеки месец, а междувременно го пазим да не го духне леко вятъра! За да сме сигурни, че ваксината е влезнала добре, му я бием по кръвен път, и така заобикаляме всички естествени защити на организма и тя влияе директно върху мозъка.

ГЛЕДАНЕ НА ДЕТЕ: Да се вслушваш в детето ти и да се водиш по него е в основата на гледането. За съжаление това остава клиширана фраза, и когато детето ти не иска да си обуе чорапи в къщи, а иска да ходи босо по плочките, ти не се сещаш за нея,а  го гониш и със сила му ги обуваш. Изисква се по-голямо възпитание на родителя, отколкото на детето. Нашето дете спи на 18`C отвито, а аз спя на същото легло завит с две одеяла и ми е студено на главата. В началото се притеснявахме и го завивахме, после видяхме, че не се разболява и вече го оставяме така. Самият страх и притеснение на родителя, че детето ще се разболее е в основата на много боледувания на децата ни. В растежа на детето ни има много етапи,през които то преминава. С  тях не трябва да се борим, а да преминем заедно с него. Ако иска да го гушкате – гушкайте го, ако иска да го носите на ръце – носете го, ако иска да спи при вас – нека спи при вас, зад тези „малки” неща /”глезотии”/ стоят много по-важни и големи неща, за които в момента не можете да се сетите. Да го учите на дисциплина и самостоятелност, като го оставяте да реве в кревадчето е прескачане на етапи в развитието и е прекалено рано. Когато вземе нож в ръка не скачайте да му го дърпате от ръцете, а бъдете там обяснете му и нека то само да ви го върне. Ако сега упражнявате сила върху него дори за малките неща, то после ще упражнява сила върху другите. Това не означава да го оставяте да ви изпотроши цялата къща, да нарисува тапетите и да танцува върху масата докато ядете. Вие сте родителя, който трябва да намери тънката линия, по която да се води. Личният пример достига до всеки, дори да не си казал нито една дума. /вметка към ГРАНИЦИ И БАРИЕРИ/ Когато детето се роди, ние автоматически започваме да си налагаме купища граници и бариери и да се водим по остарели и належени ни предрасъдъци без да се замисляме:

   .Излизаме по-рядко, защото навън има много хора и тежки вируси.

/това го обсъдихме по-нагоре/

   .Не ходим на море, защото там е ветровито, има ситен пясък, който може да му влезе в очите и устата и е абсурд да се седи на плажа.

/на морето и в планината също се раждат деца и те също оцеляват. От личен опит знам, че до 2г. възраст нямаш, абсолютно никакъв проблем (а и след това) да покоряваш върхове, да седиш на плажа, да спиш по палатки и да си също толкова свободен, колкото и без дете....почти толкова свободен  Но детето само по себе си не е пречка и ограничение да заминеш с него. Ако си вземеш куче също трябва да се съобразяваш с него, но то няма да те спре да тръгнеш./  

   .Трябва да спи и яде под час.

/това са ограничения, които вие сами си ги налагате, а не детето на вас. Тези ограничение вместо да ви помагат, започват да ви пречат, защото по-натам ще трябва да се съобразявате с тях/

....

ако си мислите, че сте станали родител, щом ви се роди дете, е все едно да си мислите, че сте станали шофьор, щом са ви дали шофьорска книжка.

ИЗВОД: Ако водите нездравословен начин на живот, не изпитвате истинска радост и щастие всеки ден,ако работите за пари, а не за постигането на определена цел,ако нямате време за себе си,  ако не сте влюбени в живота, ако има дни, в които не ви се става, защото ви чакат проблеми, ако не поглеждате към небето с усмивка всеки ден, радвайки се че сте на тази планета, значи нещо не е наред и трябва да се промени!Хората отказват да повярват или дори да се замислят по тези въпроси, защото ги е страх, че това би променило живота им и светът им такъв, какъвто го познават. Ще се почустват малки и безсилни пред новите проблеми и изпитания. Новото мислене може да обезсмисли целия им досегашен живот, да срути въображаемите кули, които са строили години наред.


* Za teb.doc (346.61 KB - свалено 170 пъти.)
* Za teb.doc (346.61 KB - свалено 143 пъти.)
« Последна редакция: Февруари 25, 2013, 12:18:15 от еос » Активен

entire ocean in a drop
еос
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 184


« Отговор #1 -: Февруари 25, 2013, 12:13:10 »

ГЛУПАВИ ОПРАВДАНИЯ, за да не промените живота си, навиците си, мисленето си:

   .Твърде съм стар, за да правя каквото и да било.

/Това е все едно да признаете, че е без значение дали ще умрете утре или днес.  За 1 седмица, паднат ли бариерите, може да се направят неща, които ви е било страх цял живот да направите; камо ли за 5-10-20г./

   .Всичко е чудесно и звучи добре, но аз съм здраво мислещ човек, стъпил добре на земята, със семейство, работа и принципи, не мога просто така да тръгна да гоня вятъра.

/Всъщност, здравото мислене, работата и принципите са вятърни мелници и далеч не сте стъпили здраво на земята, а живеете, поддържайки се от временните радости, далеч от истинското щастие./

   .Аз като имам пари, ще го мисля.

/Това е едно от най-глупавите и масови оправдания. „Сега съм така, но като направя милионите и всичко ще е различно”. Не знаеш ли какво ТОЧНО искаш, парите и възможностите ще минават покрай теб всеки ден и няма да можеш да се възползваш. Целите и мечтите трябва да са първото нещо, без което не си заслужава да губиш и един ден от живота си. Те са основата, върху която трябва да стъпиш/

   .Повечето неща, които ми доставят удоволствие са вредни. Ако се откажа от тях, какъв е смисълът да живея? Предпочитам да живея 40г. но както си искам, отколкото 100г. но здравословно.

/Когато навършите 40г. пак ще си говорим. А ако сте ги минали и в момента вече имате здравословни проблеми, значи това е нормално и няма защо да се чудите. Готови ли сте да продължавате надолу или ще промените нещата?/

   .Щом всички така правят, значи това е нормално. Защо да строя със слама щом всички строят с бетон...те хората са го измислили.

/това не е нищо повече от следване на стадото, ограничено мислене, автоматично изключване на възможности и наложени стереотипи/

.....

За тези, които искат да започнат сами да градят своето мислене и бъдеще, ще дам някои основни принципи, които съм следвал, и не са ме подвеждали. Те са абстрактни, но могат да бъдат сведени до точна и конкретна ситуация и да дадат нужния отговор:

  . ПРИРОДА – Колкото по-близо си до нея, толкова си по-близо до истината. Ти си част от природата, тя е част от теб, вие сте едно. Ако се опитваш да правиш нещо против нея, е все едно двата ти крака да тръгнат в различна посока. Заобикалянето на природата е грешен път без изход.

  . ГРАНИЦИ – Границите и ДЕЛЕНИЕТО във всякакви ситуации са грешка. Деленето на мъже, жени, моята раса, твоята раса, моята религия, твоята религия, държавата ми, народът ми, множество граници без причина. Границите са изкуствено поставени от хората, а всичко, което е направено от човека трябва да се гледа под лупа. Ако е от природата, значи е добре, но от човека...

  . ХОРА /всякакви класи, раси, професии/ – Хората сме в началото на своето развитие. Ние сме като 5-годишно дете. Имаме научно-технически прогрес, но това е все едно да дадеш на дете да си играе с пистолет. ИНТЕРНЕТ е най-великото нещо и неволна грешка на истинските управляващи, което ни дава сила да обменяме опит и информация, като по този начин не седим в неведение. Имайки интернет и купища информация по всевъзможни теми на един Google разстояние, невежеството е личен избор!

  . НОРМАЛНО – Когато масата прави нещо, то се счита за нормално, но това не значи, че е правилно. В различните етапи на своето развитие хората постоянно са убедени в своето съвършенство и напредък. Нормалното също се е променяло. Ако сега отидете 30г. назад доста неща ще са ви странни, няма да има интернет, няма да има телевизия, няма да имате GSM, ако отидете 50г. назад, ще ви е смешно и леко страшно от ограниченото мислене на хората. Представете си, че сте негър преди 200г., но вместо да сте президент, работите на плантацията. Това е нормално. Представете си сега, че се върнете 500г. назад - как ще разсъждавате спрямо хората по това време, които са 100% сигурни, че е нормално всяка неделя на площада да се обезглавяват хора публично. Пак ще има учени, които ще твърдят, че земята е плоска, или че слънцето се върти около нея.Ще се бият в гърдите за техните познания. Това ще е нормално. Ами ако сте жена в арабския свят... всичко ще бъде нормално. Нека се върнем в наши дни - СЪВРЕМИЕ

Как мислите, че ще изглеждаме в очите на следващите поколения?

Кое ви кара да следвате нормалното и да го сочите за пример?

Ще следвате промените като послушни заспали роботи или ще изградите своето нормално веднага, без да чакате новото нормално, което пак може да не е добре за вас?

Нормалното е бягство от отговорност и лесният, но в повечето случаи, грешен път.

  . КОНВЕНЦИОНАЛНА МЕДИЦИНА – умишлено разделям тази медицина от истинската традиционна медицина, която е забравена, и на заден не изгоден план за главните управляващи. Като цяло, медицината е бизнес. Бизнес за милиарди левове всеки ден/час/минута. Като всеки бизнес  тя се нуждае от клиенти. В този случай, клиентите са болните. Ако всички оздравеят, бизнесът фалира. Още в основите си нещата са сбъркани. Много по-логично е да плащаме, когато сме здрави, а не, когато сме болни. Така, в интерес на медицината ще е да ни държи здрави и ще разработва нови истински лекарства и методи за нашето оздравяване. За съжаление, в момента е точно обратното. Трябва да си изключително наивен, за да мислиш, че като пиеш  аспирин, си лекуваш главоболието, или като взимаш сироп за кашлица, лекуваш кашлицата или недай си боже, да вземеш антибиотик. Тази медицина е наложена, защото тя не ни лекува болестите, а ни облекчава симптомите. По този начин болестите се връщат и не ни губят като клиенти. Тя е полезна за спешни случаи - ако си счупя крака, няма да почна да пия билки, за да ми се оправи, а ще отида да ми го наместят, гипсират и т.н. Но тя не лекува болестите. Домашният лекар, който ви посреща, може да е прекрасен човек, убеден в своите мисли и действия, но да не забравяме, че и той е човек с развитието на 5г. дете, което е подведено, обучено и манипулирано от малко. А вие отивате и му се доверявате на 100%, защото той е „специалист”.  Всяка трета реклама по телевизията е за лекарство! Не виждате ли, че цялото население е със здравословни проблеми? ...или това е нормално? Защо се доверявате на този тип медицина като виждате, че не работи?

  . ОБРАЗОВАНИЕ – На какво ни учат училищата? Първо отиваме в предучилищна градина, там се учим да пишем, смятаме, четем, да си играем, да общуваме.

После отиваме в основното училище – там ни казват ТОЧНО какво искат от нас, за да бъдем добри ученици /впоследствие роби/, за да ни пишат 6.

Завършваме 12 клас - вече би трябвало да сме хора с мислене и отношение към        живота, но ние още сме наникъде. В този момент обикновено родителите настояват да запишем висше образование и ни съветват кое е добре и кое не. Нас са ни обучавали 12г. в училище да сме послушни, а и без това не знаем какво точно искаме, и почваме да учим висше. Завършваме го, вече сме още по-големи и „зрели”. Седиш с тапията в ръка и можеш да започнеш да си търсиш работа....тук попадаш в матрицата, и ако не съумееш да се събудиш, край с живота ти. Имайки тапията в ръка ти не знаеш кой си? През цялото време на обучение са ти давали готови шаблони, както на теб, така и на всичките ти съученици. Без да ви делят и без да се интересуват от вас самите. Ако не знаеш какво да правиш и решиш да запишеш още едно висше образование, само отлагаш 5г. до момента, в който пак ще седиш с две листчета в ръка.

Алтернатива: За да стартираш правилно, трябва да започнеш от основните въпроси на нашето дърво. Колкото по-рано си ги зададеш, толкова повече грешки и време ще имаш за да ги постигнеш. Истинското образование се случва вътре в теб. Ти си този, който го стартира, чрез задаване на въпроси и подлагане на съмнение в различни авторитети, като родители, учители, лекари и „специалисти”.

Важно е да можеш да четеш, пишеш и смяташ, но ЗАДЪЛЖИТЕЛНО е да може да мислиш и разсъждаваш, а не да се доверяваш в ръцете на държавата, медицината, хората и неща извън теб. Имайки интернет, може да научиш всичко, друг е въпросът как ще отсееш информацията вътре, но и това се учи.

  . РЕЛИГИЯ – Това не е нищо повече от една остаряла управляваща система, подобна на днешното правителство, законодателна и съдебна власт. В дълечното минало дълго време е управлявала и е била на власт, възползвала се е от наивността на хората използвайки тяхната вяра и в момента все още се лансират нейните идеи. Ако погледнем хронологически:

   . В началото на нашето съществуване, хората са били заобиколени от много неща, които не са разбирали. За да си обяснят дадени /в повечето случаи природни/ явления са измислили множество богове. Бог на пролетта, на плодородието, на дъждовете, на моретата, вулканите, на вятъра, на .... всичко, което е било без обяснение. Хората са се чуствали малки и слаби пред тези събития, боговете са били великите владетели и хората са давали жертвоприношения и други обичаи, за да имат благоразположението на боговете. В центъра на ценностната система на хората били всичките богове. Но тъй като имало стотици богове и те започнали да ги обобщават.

  . Дошло време, в което всяка раса, племе, общност е имало  своя Бог на който да служи. Тук се появили и хитри хора, които казвали че имат директна връзка с боговете и започнали от тяхно име /от името на боговете/ да нареждат на другите хора, какво да правят. В името на боговете са се водили войни, имало е кръвопролития /дори в наши дни се наблюдават същите събития/, хора с различно мислене са били изгаряни на клада и тн. Хората са били управлявани изцяло от църквата. Тя давала отговор на всички въпроси на хората. Ако се случи нещо лошо, виновен е дявола, ако се случи нещо добро, по божия воля е. Когато има земетресение, градушка, добра или лоша реколта, почине близък човек... за всичко е виновен Бог или дявола. По това време в центъра на ценнотстната система е бил един Бог, който е ръководел чрез църквата. Хората били доволни, но постепенно започнали да се съмняват в църквата, тъй като наблюдавали тези, които се представяли за божи служители, че не спазват всичко, което пропагандират, а си гледали своя интерес /нещо като днешните политици/.

   . Дошло времето на науката. Църквата била заплашена от научните обяснения за неща, които преди това са били обяснявани, че се случват защото Бог така иска. Физиката, химията, математиката, астрологията давали обяснения за необяснимото до този момент. С развитието на тези науки дошъл и научно-техническия прогрес и идването на материалното. Хората загубили пълната си вяра в църквата и в центъра на тяхната ценностна система заело материалното.

   . До ден днешен ние се развиваме на материално ниво, а все още нямаме отговор на основните въпроси, като Кои сме? Защо сме тук? Какъв е смисълът на живота? и т.н. За първи път в наши дни се забелязва как центъра на нашите ценности се заема от самият човек, който измества материалното. Свидетели сме на духовно развитие на човечеството, което е нормално, тъй като ако проследим събитията до момента такова не е имало. Чак сега хората започват да мислят сами, без да чакат друг да им даде на готово отговорите. 

Хората сме прекрасни същества. Всеки един от нас е Бог в развитие. Имаме неограничени възможности във всяка сфера /можем и да се самолекуваме/. (Впоследствие са ни наложени ограничения и бариери, които ние сами поддържаме несъзнателно.) Всеки един от нас е достатъчно силен и всеможещ! Има много примери за хора с недъзи, които са постигнали велики неща, въпреки че са слепи, глухи или инвалиди. Човек, който е повярвал в собствените си сили, усетил е свободата и се е докоснал до истинското щастие, не може да бъде отново роб на събитията, обстоятелствата или времето, в което живее!РЕЧНИК:

Има наименования на неща, които заобикалят истинската им същност и по този начин ние забравяме какви са в действителност. Ако ви предложа да изпиете една чаша човешка кърма, ще се погнусите и ще кажете че съм луд, а ако ви дам кърмата, която излиза от кравата през нейното виме, която е предназначена за телето, ще я изпиете без да се замисляте.

Мусака – Смляни животни с картофи.

Кебапчета, кюфтета – Смляни животни запечени на скара

Кренвирши, пастети, колбаси – Смляни много и различни неща + малко животни. Купища истории, за мелачки на месото, в които попадат кучета, котки, пластмасови столове, стари меса с изтекъл срок на годност, емулгатори и какво ли още не за обем, след което се боядисват,  овкусяват и предлагат на пазара в лъскави опаковки. Имам запечатан клип в съзнанието си на такава мелачка, който го викам на помощ всеки път, когато се изкушавам да посегна към тези боклуци.

Мляко – Кърмата на кравата. Безброй много статии на тази тема. Който има желание ще се запознае.

Желирани бонбони - желатин – животински кости и хрущяли варени във вода

Изделия от истинска кожа – убити и одрани животни, които се захвърлят на една купчина и с кожите им се правят изделията. Животните не се чакат да остареят или да умрат, а се дерат ЖИВИ. Ако сте гледали самата процедура ви гарантирам, че никога повече няма да посегнете към неща от естествена кожа /поне ако имате сърце/. Нужно е да гледате 3 минутно клипче!

...Природата и човека – Природата е човека, е животните, е растенията, е планетата земя. Това е един общ организъм, който си взаимодейства постоянно. Ако започнем от абстрактните неща всички ще кажем, че обичаме животните, обичаме растенията и планетата и че желаем световен мир  Аз не съм фанатизиран природен защитник, приемам за плюс научнотехническият прогрес, но съм сигурен, че трябва да дръпнем малко назад с развитието на определени неща, защото те са грешни, болни клони и водят след себе си множество разклонения, които тежът на нашето дърво.Странни твърдения:

  . Обичам животните – няма как да ги обичаш и да ги ядеш едновременно.

  . Обичам природата – „само да няма буболечки, мравки, паяци, трънчета, камъни, да не е много топло, студено, ветровито....и от тези дървета никаква природа не видях”

  . Всичко хубаво се постига с тежък труд;  /Не е срамно да искаш да изкарваш пари без да работиш. Срамно е да те мързи и да не мислиш. Но това са две различни неща./

  . Хубавите неща стават бавно; /Ако преди е било така, то сега не е. В  момента времето тече много по-бързо и нещата се случват по-бързо. Ако нещо хубаво ви се случи скоро след като сте си го пожелали, не се страхувайте от него, а го приемете без да се замисляте дали го заслужавате/

  . Не се радвай много, че много хубаво не е на хубаво; /Това са пълни глупости! Много хубаво е на още повече хубаво, защото подобното привлича подобно/

  . Пу, пу грозно пате, да не го хванат уроки; (за малките деца) /Уроките са не, когато му се радваме, а когато казваме „Облечи го, ЧЕ ЩЕ настине”, „Няма да излизаме защото ЩЕ СЕ разболее, или ЩЕ ХВАНЕ някой вирус” и тем подобни./   

  . С възрастта е нормално да идват болестите; /Това е нормално (стига да не сте над 100), ако не сте живяли природосъобразно и здравословно. Остарявайки може да ви спадне коефициента на полезно действие, но не и да боледувате/

  . Жената трябва да е домакиня; /остарели схващания/

  . Като не давате месо на детето, не му давате право на избор; /Това е все едно да му давам да убива хора, докато порасне и после да му дам шанс да спре/

   ...Колкото повече пиша, за толкова повече конкретни неща се сещам, но те вече са разклонения на моите виждания. Нека спрем до тук и всеки сам, осъзнато и сам, да стигне до своите отговори, изхождайки от основните въпроси на своето дърво. Тук няма правилни решения, които всички да следват, няма човек, който да бъде за пример на останалите. Моето добре, не е същото, като вашето добре. Важното е да имате правилна база, по която да търсите своето добре.

Първо разберете, какво искате за себе си без да следвате готови модели. След това насочете мислите, времето и енергията си към това, което искате. От този момент започвате да работите за себе си и е въпрос на време мечтите да станат реалност. Ще се учудите, колко бързо започват да се случват нещата, когато стъпите на своя път!

Активен

entire ocean in a drop
cikocik
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 3

« Отговор #2 -: Февруари 25, 2013, 22:49:16 »

http://www.youtube.com/watch?v=njG7p6CSbCU&feature=player_embedded - Малко музика за настроение.

Господин Тракчо беше 31 годишен мъж с собствено жилище завещано от покойния му баща, стабилна работа от десет години с перспектива и заплата от 6 големи зелени гущера, както той се изразяваше. Името му произлизаше от смешната история за доктора който го бил изродил и през по голямата част от раждането доктора си тракал с челюст. Затова майка му решила да го къусти Тракчо. С течение на времето Тракчо бил ударен през челюст и самият той започнал да си, мислел си,че му подхожда на името.
Наближавал първи ден от месеца и Тракчо знаел ,че ще вземе цялата си заплата на първо число, шефа му бил свестен и почти никога не закъснявал с заплатите. Така дошъл първи Тракчо с усмивка на лице стоял на работното си място и очаквал заплата, и ето заплатата дошла. Тракчо веднага си помислил
- Шест големи зелени аз са кво да правя.
бил много щастлив и, решил да си тръгне по рано от работа. Точно на изхода получил друн друн SMS.
- добър ден господин Тракчо пращаме ви това съобщение относно сметката ви за тока към. Фирма ЛАПКАМКИНТИ. Вашата сметка е 130лв трябва да се плати до трето число иначе ще ви бъде спряно подаването на електро енергия. Такса за пускане 40лв
Тракчо веднага си казал.
- Какво са 130 лв ще ми останат четири големи зелени и една кафява една синя не е проблем за мен.
Тръгнал Тракчо към - ЛесноБързоДаваиКинти защото му е било по удобно. По пътя видял вестник. ЛъжемЗдраво веднага решил да го купи имал кинтаж на втора страница в вестника имало статия за за печалбата на електрокомпания ЛАПКАМКИНТИ. В която пишело. Тази година ЛАПКАМКИНТИ направи печалба от 510млн Евро.
Тракчо се огледал на ляво на дясно хвърлил вестника и отивайки към - ЛесноБързоДаваиКинти започнал да си трака с челюст Трак Трак. Господин Тракчо платил тока и на излизане от въпросното място. Решил да отиде да си купи, хлебче с кренвирш и сосове ако продавача благоволи да му сложи повече сосове тракчо щял да даде бакшиш. Но по пътя отново друн друн SMS.
- Добър ден господин Тракчо пращаме това съобщение от Софийска вода. В момента вашата сметка е просрочена и е 71 лв с лихвите. Ако не се плати до трето число на този месец, Лихвата ще стане 45 процента. Тракчо се стреснал и решил веднага да отиде да плати водата по пътя видял друг вестник ЗдравоЛъжем. Отново решил да го купи. На първа страница в вестника. Тръбите в София са в окаяно състояние изпускат 60 процента от питейната вода. Парите се одържат от потребителите. Тракчо хвърлил вестника и започнал да трака. ТРАК ТРАК. Запътвайки се към ЛесноБързоДаваиКинти. Тракчо платил водата и решил да се прибира. Стигнал до апартамента влязъл вътре. В този миг Нещото с писклив глас като стържене на тебешир по дъска.
- Тракчо взе ли заплата днеска мило дай ми 50 лв много ми трябват.
Тракчо бил добра душа веднага извадил 50лв и ги дал на нещото без да издаде и стон. Започнал да смята на ум
-130лв 71лв 50лв вестници питка и кренвирш не си взех. В този момент телевизора му отвлякло вниманието. Музикален канал в който се пеЕло на Английски език. Изведнъж пред него се появило, съвсем скоро навършило пълнолетие младо момиче в оскъдно облекло и добре оформен задник. Пело на език който Тракчо не разбирал но започнал да си представя какво пее младото поло голо момиче.
- Задник, пари задник имам задник, задник пари ако имаш пари задник задник, пари. Минали три минути и тридесет и една секунди. Тракчо просто седял и зяпал в миг на блажено невежество. Песента свършила и рекламите разбудили съзнанието на Тракчо първата реклама била на първата банка в българия по отпуснати кредити.ЩИБАМЕЗДРАВО. Веднага го осенила идея,че може да изтегли кредит. Задник пари задник пари пари пари задник.
Тракчо си легнал с усмивка и нетърпение да дойде утре ще си земе почивен ден и ще отиде до банката да изтегли кредит. Бил почти сигурен ,че ще му отпуснат понеже работел от 11 години. Дошло утрото тракчо се събудил и започнал да си трака весело Трак Трак. Тръгнал към банката, заедно с него водел брат си майка си и нещото ако случайно не му отпуснат кредит само от заплатата му да има и трима поръчители. По пътя видял будка за вестници веднага решил да вземе един вестник, тракчо бил много весел. В вестника на страница девета имало малка статия за най популярната банка в България ШИБАМЕ ЗДРАВО. Тази година банката която отпуска най много кредити в страната е направила печалба от билярд евро. ТРАК ТРАК. Тракчо хвърлил вестника и започнал да умува.
- Да тегля ли кредит да не тегля ли. Веднага образ в главата му. Задник пари задник задник.
Тракчо не се усетил кога е влязъл в банката и е седнал пред жената.
- Добър ден какво мога да направя за вас господин?
- Казвам се Тракчо и бих желал да изтегля кредит от, Две хиляди лева.
- Добре господин Тракчо дайте ми лична карта и веднага ще знаем всичко за вас.
- Ето личната ми карта. Аз работя от 11 години това трябва да има значение нали и водя трима поръчители.
- Разбира се господине има значение сега ще оправим нещата.
След шест часа въпроси потене и несгода три подписа на поръчителите и седем обаждяна до шефа на Тракчо. Служителката казала.
- Готов сте Господин тракчо лихвата по кредита в момента ви е 11 процента ако се забавите с погасяване на кредита с 3 дни, лихвата ви се увеличава с 7 процента. А до 10 дни ще бъдете прехвърлен на съдя испалнител който по закон има право да ви отнеме имущество на стоиност дължимата сума. Кредитът може да бъде просрочено до неизвестен брои години може да достигне неясна сума. Ето ви две хиляди лева.
- Благодаря ви много довиждане.
- Довиждане.
На излизане от банката майката на Тракчо промълвила.
- Болна съм Тракчо дай ми 600лв.
- Добре.
- Братко трябват ми 700лв да поправя колата.
- Добре.
Тракчо пред очите си виждал как един млад задник се върти и как той вече няма пари. Знаел, че с остатъка от заплатата ще върже към 1100лв и все още се радвал. Прибрал се в къщи заедно се нещото.
- Тракчо дай ми 300лв да си имам.
- Добре.
Така тракчо оставил парите в апартамента и започнал да ходи отново на работа. До края на месеца парите се изпарили. Дошъл първи. Изведнъж шефа му се появил и в много напрегнат тон.
- Тракчо този месец ще вземеш заплата на 17.
Леко притеснен Тракчо излезнал на улицата било към залез слънце и започнал да си Трак Трак Трак Трак. Друн Друн. SMS Добър ден господин Тракчо. Това съобщение е от компания за електро енергия ЛАПКАМКИНТИ. Дължите 140лв. Трак Трак. Дрън Дрън SMS. Добър ден господин Тракчо това съобщение е от Софииска Вода дължите 31лв ако не се плати до посочения срок лихвата е 50 процента. Трак Трак. Дрън Дрън SMS Добър ден господин Тракчо това съобщение е от банка ШИБАМЕ ЗДРАВО по новия модел на лихва от преди шест дни вашата лихва по кредита ви е 600лв без погасяване на кредита. Ако парите не се внесат в срок от един час. Ще ви дадем на съдя испалнител. Трак Трак.
В този миг Тракчо седял гледал залеза в самота и уединение и си помислил.
- Аз не мога да платя нищо от тези неща. Ако нямам ток и вода няма слисал да се прибирам ако ми вземат апартамента нещото вече няма да го има. За какво ми е всичко това като имам сегашния залез и нежеланието за задник и пари. Аз съм фрееееее.
Тракчо с прекрасна усмивка и блажено спокойствие в тишината на залеза. Започнал да върви.

ПП
Тракчо е измислен герои от създателя на сайта всичките лица в разказа са измислица. Освен Софииска вода защото са страшни капути. Усмивчица
Активен
Страници: [1]   Нагоре
Отиди на:  


Подобни теми:
Заглавие Започната от Отговори Прегледи Последна
публикация
Послание от сърцето или послание на Новите деца « 1 2 »
Послания
giti 18 6559 Последна<br />публикация Февруари 06, 2012, 04:07:15
от Ariam
Предсказанията на Владимир Стрелецки
Езотерика
Админ 2 2065 Последна<br />публикация Декември 09, 2009, 12:34:13
от Arcoiris
Послание към всички пробудили се! « 1 2 3 4 »
Послания
Evolution 55 7058 Последна<br />публикация Октомври 11, 2012, 22:29:19
от balar
Един за всички и всички за един « 1 2 »
Инициативи
The One 20 1774 Последна<br />публикация Октомври 05, 2013, 19:08:11
от Ru Alfa
Творчеството на Владимир Висоцки
Изкуство
Ich 0 798 Последна<br />публикация Януари 25, 2013, 13:29:56
от Ich

Бог е Любов и е в мен, аз съм Любовта и с Бога в едно цяло с вярата и упованието в Бога аз съм неговото най-достойно проявление, за което той ме обича и облича в ризница от Любов, която да ме пази и закриля от всякакви зли сили и вмешателства в живота ми и в мен самия! Амин
Паник атака | Планински кристал - Кварц  © Copyright