Духовно развитие

          

Страници: [1]   Надолу
Сподели тази тема във Facebook Сподели тази тема във Facebook
Автор Тема: Съзнание: Какво е това и как се манипулира  (Прочетена 1553 пъти)
Престолски
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 425

« -: Февруари 18, 2013, 20:47:11 »

   Съзнанието е „нещо“ което се намира отвъд психологията и физиката но свързано и с тях. То ни позволява да възприемаме нашата външна среда. В същото време, естеството на външната ни среда е резултат от проявата на съзнанието ни. Тоест, начина по който възприемаме реалността е пряко отговорен за начина по който я творим. Съзнанието ни е отговорно дори за оформянето на биологията ни. Като доказателство може да погледнем плацебо ефекта, в резултат  телата ни създават нужните биологични среда и потоци, за да се излекува като приемат хапче от собствената си вяра и убеждение и нищо повече.  Резултат – излекувани от само и себеси. Плацебо ефкта е един от най-интересните поне за мен аспекти от здравеопазването, въпреки че е приложим буквално навсякъде. Дори мейнстриим науката, леко по-леко започна да признава факта, че нашия биологичен „грим“ , начина по който се държат клетките ни, заедно с начина на възприятие на външната ни среда, се оформят според настроенията, намеренията, вярванията, чувствата ни. Как ние възприемаме света, чрез вътрешна гледна точка е свързано с това как творим и оформяме този външен свят.

   Науката и медицината ни учеха, че мозъка е този който изпраща различни сигнали към останалата част на тялото, но стигаше само до там, отвъд мозъка има нещо което го кара да реагира по определен начин. Сърцето е мястото от което се изпраща огромно количество енергия към мозъка, под формата на сигнали но все още голяма част от учените твърдят, че мозъка е единственото място място от което се контролират процесите в тялото ни.

   На сърцето ни е дадена важна роля, далеч по-важна от известната. Сърцето е отговорно за създаването на електромагнитни полета, които се променят в съответствие с нашите емоции.  Емоциите ни се ръководят от това как възприемаме средата около нас. В  зародишна форма, сърцето започва да бие още преди мозъка да бъде оформен. То притежава система от неврони които имат къса и дълга памет и сигналите които праща към мозъка, имат пряка връзка със сигналите които мозъка праща към тялото.   Предполагам че всеки е наясно как негативните емоции създават хаос в нас и причиняват болести на какви ли не нива и как позитивните емоции внасят ред и здраве в живота ни и няма да се впускам в писане по тази тема. 

 Човекът „А“ може да изпита различна емоция от човекът „Б“ дори двамата да наблюдават едно и също събитие. Например: ако двама души правят любов и други двама ги видят, възможно е наблюдаващите да изпитат съвсем различни емоции, които зависят от нивото им на възприемане. Като използвам думата ниво, нямам предвид по-високо или по-ниско. Имам предвид просто ниво. Друг пример е войната, в едни може да предизвика тъга, омраза, гняв, в други може да предизвика чувство на завършеност, патриотизъм, храброст, всичко зависи от нивото на възприятие. За трети може да бъде опитност с която те не резонират по някакъв начин. Стоят и наблюдават опитността от място на неутралност, неосъждащи но знаещи че не желаят война.   Емоционалните ни реакции като храброст и патриотизъм обикновено идват чрез манипулация на съзнанието ни чрез разума. Като казвам това имам предвид, че хора допускат да им бъдат промивани мозъците, за да повярват че войната е нещо необходимо. От това програмирано вярване идват и определени емоционални реакции. За един войник на полето, храбростта и любовта към страната му е толкова полезна, колкото яда и омразата към врага, единственото което могат да му причинят е опиянение и замъгляване на  възприятията - неспособност за трезво възприемане и преценка, точно като наркотик. Сега докато пиша се сещам и за други програмирани емоции, също толкова замъгляващи и опияняващи.

   Докато се движим напред , винаги ще разбираме че зад това което възприемаме като реалност се крие въздействието на нещо друго, така както зад мозъка е сърцето, зад сърцето е душата, зад душата е духа… Така както когато вдигнахме поглед нагоре и видяхме звездите, после се вгледахме и видяхме планетите, след това галактиката ни и останалите системи докато не съзряхме красотата на тази съвкупност, която наричаме  Вселена.  Същия е примера с биологията, физиката, химията, всеки детайл е важен, както и връзката му с това от което е част.

   Ще засегна и манипулацията на съзнанието чрез разума, тъй като това донесе доста вреди и повтаряне на опитности. Имам предвид, че много хора бяха накарани да повярват и възприемат реалността по един неестествен начин. Като разума ни беше подхранвани с лъжи почти постоянно. 

   Вярванията ни за света и процесите в него, са свързани с това как възприемаме заобикалящото ни, което пък е пряко свързано с това на какво ниво съзнание съществуваме и това какъв тип преживяване създава човечеството като колектив, за себе си. Много са примерите за това как се манипулират съзнанията ни. Един от любимите ми примери е енергийната индустрия. Ето вижте как ни се пробутва атомната енергия, от политици, от телевизията, от интересите на мултинационалната корпорация. А възможно ли е всъщност да съществува устройство което да черпи енергия просто от топлината която Земята отдава? Възможно е и то съществува, но корпорациите нямат нужда да ви го показват, защото това ще значи финансова загуби за тях. (Вместо това, ще ни покажат нещо което е супер сложно за направа и най-важното-изчерпаемо. Другия вариант е да ни накарат да повярваме че е изчерпаемо, като водата например и да ни накарат да си я плащаме за да не ни изключат.) Защото когато го изчерпим, ще отидем при тях да си го купим. Това е зависимостта към която всеки болен егоист се стреми. Ако продължаваме така правнуците ни ще си плащат и за въглеродните емисии които тялото им изхвърля. 
   В България преоборудването на една ТЕЦ в геотермална централа, излиза към 3-5 милиона доалра/евро, една ядрена централа е 7-10 милиарда евро. България е в зона на разлом, навсякъде ври от термални извори на малка дълбочина което значи че сондаж с дълбочина не повече от 500 -1000 м. максимум ще стигнат 300 градуса нагрети скали. Ех, да но това политика няма да ви го каже, нито телевизора. Ами ще ви разтягат локуми за незнам си какво.

Ето някои препратки които мисля че ще допълнят горния абзац и ще хвърлят повече светлина върху геотермалните централи:
http://www.youtube.com/watch?
http://www.mannvit.com/GeothermalEnergy/GeothermalPowerPlants/
http://geo-energy.org/plants.aspx
http://www.exportinitiative.de/fileadmin/publikationen_veranstaltungsdoku/dokumente/Di_Na_BEFEE_GtV-BV_Werner_Bussmann.pdf
http://www.linde-engineering.com/en/process_plants/geothermal_power_plants/index.html
http://www.linde-engineering.com/en/index.html
http://www.google.bg/search?q=geothermal+plant&hl=en&tbo=u&tbm=isch&source=univ&sa=X&ei=H0oiUaGmHs6XhQeak4AI&ved=0CEQQsAQ&biw=1440&bih=775&sei=JkoiUePxJMf_4QTNwYBQ
http://www.popsci.com/scitech/article/2009-06/jets-7200%C2%B0f-hydrogen-cut-through-granite-100-feet-hour
http://www.rexresearch.com/potter/potter.htm
   От много време не е тайна нито конспирация, че някои понятия, констатации и аспекти от действителността са умишлено укрити от „обикновения“ човек. Имаме се за хора които лесно свободите си не дават, а правим точно обратно като поверяваме силата си в ръцете на малка група, големи корпорации(политици), които да я управляват и дори сме убедени, че те ще решат проблемите на планетата и нашите, вместо нас. На мен това ми изглежда меко казано на обратно, за радост не съм сам във виждането си.

   Укриването на определени аспекти от реалността според мен има важна роля в повторението на опитностите, или по точно, създава предпоставки за нас да започнем да затваряме реалността си и себе си в един порочен кръг от убеждения и вярвания. Това е забавяне на човечеството като колектив, не само като отделни индивиди. Тук сме за да се учим и веселим, всяко повторение е забавяне. В зависимост от това къде си свършил, от там ще започнеш следващия път, това ще се случи и с този който по пътят си се е отбил при теб за да те повдигне, това ще се случи и с човека който по пътя си се е отбил при теб за да ти навреди. Кое е правилното, мисля че е очевидно и то не е нито едно от двете. Не мисля че все още осъзнаваме пълната отговорност към Живота, към останалите, към Земята и себе си.

   Минаваме през 2013 и света се движи през период на прозрачност. Голяма част от хората започват да надничат през булото на вчерашните лъжи. Започваме да задаваме въпроси и все по често да питаме в себе си защо, което е голяма крачка. Дори ако сте чужденец който гледа към Земята, сигурен съм ще се почешете по темето и ще си зададете същия въпрос. Доста информация има която да ни покаже че освен индивидуално, промяната няма как да се случи без да бъде колективна. И докато не проумеем че всички сме аспект на една и съща проява, пречупена и разделена само в съзнанието ни, няма как да възприемем колектива като такъв.

« Последна редакция: Февруари 18, 2013, 21:57:48 от Житара » Активен

☺ ∞♥ oNe レo√乇
Страници: [1]   Нагоре
Отиди на:  Бог е Любов и е в мен, аз съм Любовта и с Бога в едно цяло с вярата и упованието в Бога аз съм неговото най-достойно проявление, за което той ме обича и облича в ризница от Любов, която да ме пази и закриля от всякакви зли сили и вмешателства в живота ми и в мен самия! Амин
Паник атака | Планински кристал - Кварц  © Copyright