Духовно развитие

          

Страници:  [1] 2   Надолу
Сподели тази тема във Facebook Сподели тази тема във Facebook
Автор Тема: Депресията и нужни ли са ни хапчета?  (Прочетена 5265 пъти)
Престолски
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 425

« -: Февруари 10, 2013, 00:48:56 »

Депресията е едно от най-често диагностицираните състояния в психотерапията. Депресията е като да държите в ръцете си тежести, докато се намирате в аквариум с покачваща се в него вода. Или ще ги пуснете когато водата стигне малко над носа ви, или ще дойде другия край. Над 120 милиона души на планетата страдат от това разстройство, поне на книга. Това са доста медикаменти за разпределяне, не мислите ли? Депресията е състояние което не се нуждае от лечение с лекарствата които така тежко се налагат от фармацефтичните компании, медицинската индустрия и масмедиите.
Може ли това да се докаже? - Разбира се, всеки сам може да си докаже това, като тръгне по пътя на парите, този път винаги води до едни и същи групи корпорации. Вече не е конспирация това че шепа корпорации са подели мулти трилионна кампания, за да нарушат и манипулират информацията която стига до хората чрез медиите. И все по-трудно започвам да вярвам, че корпорациите и правителствата които контролират, имат предвид здравето ни, когато стане дума за пари. Така погледнато, предпочитам да поставя здравето си в собствените си ръце, отколкото в ръцете на някой "специалист".
   Депресията като състояние съчетана с лекарствата, най-често могат да ни докарат до свръх негативно и подтиснато състояние, често тези лекарства, дават трудно и дори необратими ефекти с които тялото ни трябва да се бори след излизането от депресията. Депресията не се дължи на външната ни среда, а на нас самите, тя възниква в резултат от това, как възприемаме вътрешно, външната реалност.
   Сигурен съм че практикуващите лекари вярват в диагнозите си, също и че пациентите им вярват, но никой от тях не си дава сметка, че са подложени на много интелигентна форма на манипулация.
   Мейнстриим учени също започват да виждат доказателства за манипулации, тъй като откритията до които стигат те и това което се казва на хората чрез медията и респективно диагнозите, започва да се разграничава, да се откриват противоречия и т.н. За корпорацията изглежда че е неправилно човек да се чувства по определен начин и за това се налага химическо урегулиране на мозъчните процеси посредством хапчета. Разбира се, депресия може да бъде предизвикана от липса на определен химикал в мозъка НО, химическия дефицит в мозъка, винаги е причинен от нещо(някакво изменение) вътре в тялото. Всичко което чувствате е в резултат на собственото ви творение. Формата на вашият мозък е сформирана в зависимост от това кака вие възприемате реалността. Привидно мозъкът на всички ни е с една и съща форма. Вие определяте формата на мозъкът си. Тоест вие определяте времето вътре във вас това е научен факт. Не позволявайте хапчетата да го правят вместо вас, докато подритвате здравето си.
   Далеч съм от твърдението че депресия не съществува, сам съм се уверил в това че я има, на няколко пъти даже. Единственото на което искам да наблегна е, че антидепресантите ни вредят, физически и ментално, с понякога необратими последици от приемането им. Според мен всяко хапче свързано с лечението на депресия, трябва да бъде поставяно под една голяма питанка и лично проучено, а проучването да стигне отвъд науката и медицината.
   Преди да приемете лекарство, вашият мозък и химичните потоци в него са естествено определени от вашето същество. От вас самите. Как практикуващите лекари са били убедени в ефективността на антидепресантите (заедно с ваксинациите и още много) е извън мен. Та дори така силно потвърдените плюсове на лечението чрез тези хапчета не може да бъде доказан и измерен, какво остава за прилагането им с чиста съвест! Така или иначе вредите от приемането им са много по-големи, от приноса им към здравето ни, за който медиите ни убеждават че съществува.
   Все още сме в процес разкриване на силата на възприятието ни или силата в нас да създаваме реалността, да променяме начина по който мозъците ни работя чрез възприятието си. Това в което наистина вярвате, има пряк ефект върху вашата биология. Това в което вярваме, възприемаме и държим в нас като истина, определя нашата действителност, включително и индивидуалната ни биология.
   Започва да става все по-ясно как медицинската и фармацефтична промишленост се използват за печалба на пари, контрол и експериментиране с хора. Но в края на краищата никой не може да ви отнеме избора, да направите това което мислите че е необходимо, за да преминете през определени перипети в живота си, пък било то да си купите хапче.

За по-широки справки:

http://www.nejm.org/doi/full/10.1056/NEJMp1004986

http://www.naturalnews.com/011470.html

http://news.bbc.co.uk/2/hi/health/1382551.stm

http://healthlifeandstuff.com/2009/09/zoloft-vs-prozac-side-effects-benefits/

http://www.health.harvard.edu/newsweek/What_are_the_real_risks_of_antidepressants.htm

http://www.masryvititoe.com/zoloft.php

http://www.mayoclinic.com/health/depression/DS00175/DSECTION=treatments-and-drugs

http://panicdisorder.about.com/od/treatments/a/prozac.htm

http://www.sciencedaily.com/releases/2011/07/110725202240.htm

http://www.davidicke.com/headlines/78319-the-antidepressant-scandal-where-is-the-outrage-

http://www.guardian.co.uk/society/2008/feb/27/mentalhealth.health1
« Последна редакция: Февруари 10, 2013, 00:55:56 от Житара » Активен

☺ ∞♥ oNe レo√乇
Eona Lightholder
Global moderator
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 2519


NEVERENDING STORY

« Отговор #1 -: Февруари 10, 2013, 01:48:45 »

Значи за отварянето на една такава тема ,трябва ясна ефиниция на депресивно състояния или на състояния ,които се лекуват с антидепресанти, защото има неща ,които са доста странни за диагностика и минават под графа депресии.
Примераа ми личен . В един момент от развитието си имах неконтролируема и не осъзната сензитивност тип - попивателна и спочнах да получавам пристъпи на сърцебиене след пребиваване в средаот повече от 3ма души , т.е градски транспорт,работа, заведение и тнт.
След експериментите на нашите доктори да ме турят на бета-блокери , попаднах в ошлайфаните ръчички на холандските доктори ,които с диагноза Паник-синдром ти дават хапченцата с някакво завъртяно именце прикрит Прозак. Значи с подобни оплаквания са предлагали в БГ изследвания да ти бъркат в сърцето и тнт порнографии, да не ви плаша.

Значи ако дисбаланса е депресия , то дисбаланса в хиперсинзивността ок може да се нарече депресия ,ама тогава всичките ли енергийни дисбаланси трябва да лекуват с мозъчна промивка .
За тези, които не им е изгодно да има енергийно балансиращи се и развиващи се хора е дюшеш . Цяла Америка лапа бонбонки Прозак на корем и бонбонки Риталин на дечурулигата.

Тоз форум май една от целите му е да не подкрепя становището ,че народа дето му се случват едни по-особени неща е за ку-ку службите.

И това е обсъждано многократно.

Та да доразкажа и тук . След хапчестата обработка,която за щастие спрях и при двата случая ,просто и от бета-блокерите и от антидепресантите се счупвах тотално , успях лека полека да усвоя енергийната пропускливост до избирателна, с помощта на хора и от тук , със намирането на споделен опит като този и съм ок . Естествено това е един непрекъсващ процес на балансиране и трябва да си му изпущил края много сериозно за да се наложи мозъчна почивка ,каквато дават тез хапчоци.
Ама такава почивка дават и алкохола и наркотиците уж. Истината е обаче , че това са псевдо-почивки . Истинската почивка е спорт, танци,музика ,природа и хигиена на мислите ( да е жив и здрав Амейз).

Та това са хапчетата , които (мое мнение) трябва да се дават в тежки случаи , в лудниците примерно за да не се наранят и тнт.
Иначе за кога отлагаш , с антидепресант не живееш истински . Истинския позитивизъм е резултат на много упорство,вяра и дисциплина и е реален , не са само розовките очила на хапчетата.

Но разликата се чуства ,ако си го изпитал. Депресията е лесна , хапчетата и сие са лесни , позитивизма е бачкане нон стоп, но е единственото резултатно постижение в нулата - перфектният баланс .

Активен

"weird " is indication for creative force ♥
Странник
Global moderator
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 1375


 • Град: Варна
 • « Отговор #2 -: Февруари 10, 2013, 02:19:49 »

  Дори и повърхностен поглед над проблема
  с депресията на всеки лаик разкрива една
  проста логика:
  С хапчета ли стигнах до депресия?
  Хапчета ли ще ме измъкнат от нея?
  Обратния път да се излезе от депресия
  според мен няма нищо общо с хапчета.
  Пийте си хапчетата и си мислете че целия
  свят ви е враг или нещо крив за проблемите...
  По този начин просто забравете че ще излезете
  от капана който сами сте си направили...
  Активен

  Ако не ние -кой? Ако не сега - кога?
  meander
  Каквото дадеш това ти се връща.
  ***
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 376


  « Отговор #3 -: Февруари 10, 2013, 09:27:30 »

  Здравей Житара .
  Между другото искам да ви обърна внимание за нещо.Внимавайте какви теми отваряте,тази е тежка и медицинска тема,за която и докторите не са на едно мнение.
  Ео е права, не всичко е депресия.А и не забравяйте че към каквото се обръщате като тема, правите енергиен контакт с него.
  Който има нужда от помощ да го спомене,иначе е по добре темите да са за полезни нещо.Енергийното натоварване се увеличава с всеки ден,не ни са нужни още тежести, хеле на децата.
  Живи и здрави.
  Активен

  Мечтите ни помагат да намерим посоката,а желанията ни помагат да загубим пътя.
  Когато човек говори истината - не се налага да лъже!
  Мухата влиза само в отворена уста!!!
  мушу
  ***
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 102


 • Град: София
 • « Отговор #4 -: Февруари 10, 2013, 15:32:24 »

  Аз упорствам за хапчетата и психоанализата... Всъщност ги избягвам упорито. И мисля, че съм права.
  Сега дочитам "Лечебният код" на Алекс Лойд и Бен Джонсън. Може пък това да е отговора.
  Алекс Лойд 12 години търси начин  да помогне на съпругата си да се справи с тежка депресия. И открива...

  Някой чел ли е тази книга? Търся мнения.
  Активен
  delphinia
  *
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 3

  « Отговор #5 -: Септември 04, 2013, 13:44:04 »

  Здравейте,

  Нова съм във форума и виждам, че е отворена тема за депресията и за различните проявления, към които може да доведе - като паник атаките и паническо разстройство.
  Може и да не е тук най-правилното място да пиша, но ще се радвам ако някой сподели опита си (личен или друг) по тези така наболяли теми и по-конректно за методите, чрез които можем да овладеем психиката си и без лекарства да се преборим с тези състояния.
   
  Активен
  delphinia
  *
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 3

  « Отговор #6 -: Септември 04, 2013, 16:39:06 »

  Благодаря ти Утро!

  Знам за този сайт европея. Изчетох доста от него и "взех" доста голяма доза познание от него. Права си, че тябва да ангажираме ума си непрекъснато и да не оставаме подвластни на страха. При мен първата ПА се появи преди 4 години, когато нямах и идея, че съществува такова чудо. Хвана ме толкова бързо в лапите си, че дълго време изобщо не знаех какво се случва, защо се случва и как да се справя. Много време ми отне да преосмисля всичко и да достигна до вътрешното прозрение, че не съм болна от страшна и неизлечима болест. Загубих много ценно време от най-хубавите си години и в един момент се осъзнах. Но пътят към "оздравяването" е толкова труден. Щом си минала през този ад знаеш за какво говоря - моментите на подобрение, след това отново па и пак така. Все едно си в един непрестанен кръговрат, в който не знаеш, кога и как ще ти се случи пак. Ето от това се изморих - да съм в непрекъснато очакване и винаги в готовност за "война със па".
  Затова в момента търся отново някакъв вид подкрепа и надежда. Радвам се, че при теб нещата са се получили и сега си добре. Дано и аз успея някой ден да достигна до този етап....
  Активен
  вожда
  ***
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 403


  I.F.Y

  « Отговор #7 -: Септември 04, 2013, 16:54:10 »

  Цитат на: мушу
  Аз упорствам за хапчетата и психоанализата... Всъщност ги избягвам упорито. И мисля, че съм права.
  И според мен така е правилно. Мисля, че тези "душевни катаклизми" трябва да се преживеят, в пълната им цялост и сила, с всичките им екстри.
  Не се ангажирам с конкретно становище по въпроса, тъй като едно е за мен, друго е за близък човек. Аз не познавам депресията, но са ми добре познати апатията, меланхолията и останалите, по-дребни проявления на "душевен и физически рестарт".
  Като се познавам, мисля че не бих искал хапчета, нито каквато и да е терапия.
  Да, но в тези случи, които помня, при които става дума за мой близък, си счупвам краката да търся съвети от ...специалисти и хора, преживели подобни състояния. Ако му препоръчат медикаменти, изобщо не го питам иска ли, не иска ли... а това не е много честно.
  Аз бих предпочел да ме оставят и да си го преживея, както аз си знам, по мой си начин, а в същото време, не мога да оставя човек, който е в подобен "трап", дори и да ме пропъжда (което е нормална реакция).
  Цитат на: мушу
  Сега дочитам "Лечебният код" на Алекс Лойд и Бен Джонсън. Може пък това да е отговора.
  Именно при последния такъв случай се запознах с книгата на Лойд и Джонсън, но да призная, не бих казал, че помогна. Това разбира се не означава, че на други няма да помогне, а съм чувал няколко такива отзива.
  А отговора може да го откриеш и в брошура на верига мебелни магазини, с промоционални нощни шкафчета за коледните празници.
  Мисля, че най-ефикасния лек е времето... макар че съм чувал за тежки и продължителни форми на депресия, които продължават повече от месец... а това си е бая опасно.
  Активен

  Някои неща се променят, други никога не се променят.
  Ахо!
  ,___,  
  [O,o]
  /)__)  
  -”–”-
  delphinia
  *
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 3

  « Отговор #8 -: Септември 04, 2013, 17:36:46 »

  Вожде,
  позволи ми да изразя едно малко по-различно мнение относно хапчетата. Аз имах същите виждания като теб. Не посягах към хапче, дори и когато повечето хора биха се натъпкали с шепа медикаменти само и само да им мине болежката. Търпях си на инат, както зодиака ми е предрекъл и в много крайни случаи съм стигала до прием на медикаменти. Но не това е важното в случая, а как в един момент си поставен на колене и пред теб се е сринал целия свят. Не знаеш какво ти се случва, само се чувстваш зле и не ти минава от нищо. Говоря за паническите атаки и пристъпи, които се случиха и при мен. Този твърдоглав инат, който бях и не се прекланяше пред нищо, беше повален от няколко па. Та в този ред на мисли и аз не исках и да чуя за хапчета от рода на антидепресанти и др. подобни, но когато положението стана крайно зле и не можех дори да стана от леглото преклоних глава. Не искам да оборвам никой и да твърдя, че хапчетата са решение, но когато животът ти е сринат до основи какъв друг избор имаш. Всеки сам избира, но ако си неподготвен, изплашен и объркан и около теб всички се чудят какво да направят този избор е някакъв вид решение.
  За себе си мога да кажа, че е било правилно. В началото си мислех, че хапчето ще ми реши проблема, както когато те боли глава и пиеш аспирин. Но реалността е друга и я осъзнах, че то е само лост, който ти позволява в някаква степен да се съвземеш, дотолкова, че да хванеш живота си отново в ръце и стъпка по стъпка да продължиш напред.
  Активен
  вожда
  ***
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 403


  I.F.Y

  « Отговор #9 -: Септември 04, 2013, 20:03:42 »

  Позволявам ти - изрази си мнението.
  Виж, предполагам, че не се превземаш, но по-добре остави тези официалности.
  Относно темата.
  Както вече казах, не мога да говоря от личен опит.
  В случаите, в които изпадам в близки до това състояние, обикновено книгите ме вадят, но моите състояния от този тип, са твърде кратки и не толкова тежки, че да им отдавам значение.
  Най-честата предпоставка за възникването на подобни явления, според мен е безпътието.
  Както и с всичко останало, има аналогия във физически план.
  Няма как да ти отслабне духа и тотема, ако ги "храниш" редовно.
  Тези явления като депресиите, както и всички психични заболявания са болести на съвременното общество. Общество, което е изгубило връзките си с природата и духовете.
  Хапчетата не променят това.
  Активен

  Някои неща се променят, други никога не се променят.
  Ахо!
  ,___,  
  [O,o]
  /)__)  
  -”–”-
  nevil
  ***
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 83


 • Град: София
 • « Отговор #10 -: Септември 07, 2013, 13:51:40 »

          
                Здравейте на всички. Усмивчица
                Здравей.....delphinia   Усмивчица
      Нещата при Теб изглеждат доста сериозни и май не от вчера. Ще намериш докторите и медикаментите който ще подтиснат депресията временно, но няма да решат проблема трайно. За съжаление ще подтиснат и други неща до който въобще  не трябва да се докосват. За да бъда честен ще кажа  ......оказа се че може де се живее и без лекарства. Не Съм ползвал такива вече седма година. Но по въпроса...ще изкажа лично мнение и ще приложа личен опит.
             Депресията, .....при Мен беше кратка, но изглеждаше като голям безкраен тъмен тунел в който влизат всички наши пътища и цялото Ни  жизнено пространство. Поради страх от неизвестното, липса на енергия, жизнени сили и  на желание за борба, обикаляме около входа на  тунела но изход ....няма.
             Предлагам Ти  това :
  Цитат
            Петимата тибетци - Пет древни тибетски ритуала.
             Пет простички упражнения, неизискващи никакви средства, само 15 минути свободно време и широко отворен прозорец.
             Балансират всичко което има някаква нужда от баланс в нашето тяло.
             Енергията с която ни зареждат е впечатляваща !!!    Упражненията са енергийни, оказват положително влияние и върху психиката.
              Това е енергията която може да Ти позволи да  влезнеш в тунела, без страх и с желание за борба. Когато свикнеш с тъмнината и се огледаш наоколо, ще видиш .....много изходи.... и това ще бъде звездният Ти час , защото ще Си избереш сама  пътят по който  да тръгнеш.
               При Мен изглежда, че нещата са се развили малко по различно в крайната фаза. Бях Се амбицирал до толкова, че като Съм влетял в тунела Съм пропуснал всичките изходи и сега като погледна на зад във времето ...май...май Съм избушил нова дупка в тунела.  Ухилен Но това е друга тема. Казвам тава накрая единствено за да знаеш, че енергията ще ти стигне и до най-далечния изход.
              
             Желая успех и много лично здраве !!!
                              
  « Последна редакция: Септември 07, 2013, 14:00:27 от nevil » Активен

  В крайна сметка .............Всичко е въпрос на приемане.
  Alida
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 253


  « Отговор #11 -: Септември 07, 2013, 23:06:00 »

  Хапчетата според мен, са един вид превръзка. Когато я искаш- тя пази раната от външните неблагоприятни условия. Само че една превръзка сама по себе си не лекува, регенерация на тъканите може да се случи и на 'открита" рана, дори много хора нарочно не се превързват, вярващи, че раната на въздух ще зарастне по- бързо.
  Та, превръзката в началото може да бъде нужна или не.  Когато раната се позатвори, тя започва да става излишна и да пречи на свободните движения. Усмивчица
  И с хапчетата така- някои имат нужда да се изолират от външни отрови, други напротив- смятат, че така помагат на себе си да се справят по- добре. За мен са прави и едните и другите, защото всеки най- добре усеща себе си.
  Заедно с това, искам да цитирам Едуард Бах, неговите думи могат да се окажат ключ за някого.
  Цитат
  Когато нашите личности напуснат пътеката, по която нашите души желаят да вървят, или чрез нашите собствени светски желания, или чрез увещанията на други, се получава конфликт. Този конфликт е коренната причина за болести и нещастия.
  ----------------
  Така виждаме, че има две възможни основни грешки: разделение между нашите души и нашите личности или жестокост илизлина срещу други, защото това е грях срещу Единството. Всяко едно от тези две води до конфликт, който води до болести. Разбиране на товва къде правим грешка (която често самите ние не осъзнаваме) и усърдие да поправим грешката ще води не само до живот, изпълнен с радост и спокойствие, но също така води и до здраве.
  Активен

  "Не е важно да видиш, а да разбереш"- Sunshine(sun)
  sharga
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 148

  « Отговор #12 -: Септември 07, 2013, 23:51:12 »

  Седни и дишай!


  Ако наистина на човек му е толкова зле то той може само да седи и да диша и така докато се стабилизира за да може да направи и някое друго упражение!

  Подишай 40 мин , един час и така, коремно. Може също и да гледаш в една точка успоредно с дишането.
  Активен
  Странник
  Global moderator
  *****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 1375


 • Град: Варна
 • « Отговор #13 -: Септември 08, 2013, 02:26:18 »

  Депресия казвате...че и хапчета покрай тях...
  Съвсем в кръга на шегата си представям
  депресиран човек който случайно го погват два ротвайлера
  с ясното намерение да го схрускат - само до депресии
  ще му е...
  И след като се отърве благополучно- света ще му изглежда
  невероятно прекрасен...
  И идеята за хапчета просто си избледнява от само себе си
  защото няма и депресия.
  Извън шегата вече - е трябва ли да ви гонят ротвайлери?
  Мисля че имаме потенциала и без хапчета да се справим.
  Ама май не си вярваме - ама никак...
  Всъщност с хапчетата е най-лесно...
  Активен

  Ако не ние -кой? Ако не сега - кога?
  shining_star
  ****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 728

  « Отговор #14 -: Септември 08, 2013, 18:06:57 »

  Здравейте,

  Нова съм във форума и виждам, че е отворена тема за депресията и за различните проявления, към които може да доведе - като паник атаките и паническо разстройство.
  Може и да не е тук най-правилното място да пиша, но ще се радвам ако някой сподели опита си (личен или друг) по тези така наболяли теми и по-конректно за методите, чрез които можем да овладеем психиката си и без лекарства да се преборим с тези състояния.
   


  Лично аз успях да се преборя с депресията с контрол на ума.
  Трябва да смениш умствената си нагласа, с негативна умствена нагласа трудно ще излезеш от депресия, да не казвам никак...защото от умствената ти нагласа зависи и емоционалната, а ако тя е негативна каквото и да правиш, реално няма да ти е от полза. Та трябва да си създадеш положителна нагласа, да настроиш ума да мисли позитивно, и да следиш мисловния си процес, да не допускаш нищо негативно да влиза в ума и да се установява там, ако си допуснал негативна мисъл да не я задържаш.
  Активен
  Страници:  [1] 2   Нагоре
  Отиди на:  


  Подобни теми:
  Заглавие Започната от Отговори Прегледи Последна
  публикация
  Приготвяне на мехлеми - хапчета и прахове, водни и маслени извлеци
  Изцеление от природата
  Админ 0 25724 Последна<br />публикация Февруари 08, 2011, 16:48:02
  от Админ

  Бог е Любов и е в мен, аз съм Любовта и с Бога в едно цяло с вярата и упованието в Бога аз съм неговото най-достойно проявление, за което той ме обича и облича в ризница от Любов, която да ме пази и закриля от всякакви зли сили и вмешателства в живота ми и в мен самия! Амин
  Паник атака | Планински кристал - Кварц  © Copyright