Духовно развитие

          

Страници: [1]   Надолу
Сподели тази тема във Facebook Сподели тази тема във Facebook
Автор Тема: Митът за млякото  (Прочетена 4320 пъти)
Престолски
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 425

« -: Януари 24, 2013, 16:19:02 »

   Вече съществуват неопровержими доказателства, публикувани в едни от най-добрите научни трудове някои от които са излезли преди десетилетия, показващи че кравето мляко е свързано причинно, с голямо разнообразие от сериозни заболявания, включително различни видове рак, сърдечно-съдови заболявания, диабет и алергии. Тази храна съдържа хранителни вещества които можем да си набавим от други източници, от далеч по-питателни и вкусни храни.

Поради екстремните процеси които млякото претърпява при обработката му, както и факта че кравите постоянно приемат големи количества антибиотици, хормони и генетично модифицирани вещества, може с голяма сигурност сами за себе си да потвърдим, че има реални и видни опасности, свързани с пиенето краве мляко. Всички крави освобождават токсичните ненужни на тялото им вещества, чрез млякото си.

Страните с най-високите нива на остеопороза са тези, в които хората пият най-много мляко и приемат най-много калций чрез млечните си диети. Връзката между консумация на калций и костно здраве всъщност е много слаба, а връзката между консумацията на млечни продукти и здравето на костите е почти несъществуваща.

Твърденията че млякото е висококачествен източник на витамин Д и калций е един мит, който зарди незнанието ни, нехайството на науката, чрез рекламите през масмедиите, сме възприели напълно погрешно. Факта, че млякото преминава през процеса на пастьоризация, означава че то бива нагрято до 71,7 градуса по Целзий, за да се гарантира, стерилизация. При този вид обработка почти цялата му хранителна стойност се губи. Когато органичната материя е подложена на процес като пастьоризация, жизнената силя която тази материя съдържа бива унищожена, а молекулярната й структура напълно променена. При процеса на консумация, млякото се окислява и започва да изсмуква калция от организма ни, от костите ни. В случая калция в тялото ни действа като неутрализатор за окисленото мляко -  тялото ни се мъчи да балансира нивото на PH чрез калция. Този процес от една страна е основна причина за заболявания като остеопороза, рак, артрит и други болести. Същото е и положението с дестилираната вода, тъй като тя също се завира до неприемливи температури при обработката й и когато я изконсумираме, тази вода започва да извлича хранителните вещества които е съдържала преди обработката в завода, от нашите тела.

„Суровото“ мляко също е вредно дори да не минава през процеса на пастьоризация. Важно е да знаем, че докато сме били бебета, в себе си сме носили ензими наречени „лактаза“. Тези ензими се използват за разграждане на лактозата в кърмата, така че да може тя да се усвоява и използва като ефективен източник на енергия. След около три години след раждането си, детето започва да губи ензима наречен „лактаза“, тъй като генетиката на тялото ни е програмирана така, че да не разчитаме вече на майчината кърма като източник на енергия. Лактозната непоносимост е в резултат от лактазната недостатъчност в организма ни. Няма значение какво мляко пием, така или иначе след 3 годишната ни възраст, телата ни губят потенциала на кърмачето, да разгражда и усвоява млякото. Като знаем че с напредване във възрастта си, тялото ни изгубва силата да се храни с мляко, има ли изобщо смисъл да го консумираме? Много от млечните продукти като сирене и мляко, могат да доведат до влошаване здравето ни чрез отслабване на костите, зъбите и органите ни. Хората сме единствения вид на планетата, който пие млякото на друг вид, като изключа домашните ни любимци.

   Като знаем как хранителните ни навици влияят на здравето ни и изобщо на функционирането ни на тази планета, можем да правим различни, дребни и не изискващи усилия промени, една от тях е спиране на консумацията на млечни продукти. Това може драстично да намали разходите за финансирането на държавното и световно здравеопазване, да подобри здравето и жизнеността на всички хора по земята. Чрез възстановяване на природния енергиен поток в тялото ни ще се чувстваме повече в мир със себе си, което със сигурност ще се отрази на начина ни на функциониране, възприятие и ще ни промени индивидуално и като колектив. Представете си един свят, пълен със здрави и енергични хора. Разликата ще бъде зашеметяваща!
Усмивчица   

За повече информация може да проучите:

Natural News:
http://www.naturalnews.com/031255_milk_health.html
Global Healing Center:
http://www.globalhealingcenter.com/natural-health/dangers-of-cows-milk/
Live Strong:
http://www.livestrong.com/article/248912-foods-that-leach-calcium/
Not Milk:
http://www.notmilk.com/
Save Our Bones:
http://saveourbones.com/osteoporosis-milk-myth/
Neteral:
http://neteral.com/health-and-fitness/dangers-of-dairy


« Последна редакция: Януари 24, 2013, 16:48:36 от Житара » Активен

☺ ∞♥ oNe レo√乇
Иван
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 35


« Отговор #1 -: Януари 24, 2013, 18:53:27 »

 Не вярвам на тия писаници аз ,според мен Млякото си е полезно. Аиде да не голословя ще кажа няколко неща. Има изключително много хора които са доживели преклонна възраст и са яли Мляко редовно ,да не забравяме ,че някога то е било много важно за изхранването и винаги е било считано за полезно. Много Учители също го препоръчват, Петър Димков също казва да се набляга на млечните храни ,а тези хора опредлено знаят кое е добре ,кое не е добре. В много Високопланински раиони също се хранят с Мляко ,а както знаем балканджите по начало са си здрави хора. Аз от както се помня си ям Киесело Мляко което ако не беше полезно едва ли Японците щяха да обичат и е подквасено в дома ми и нищо ми няма.
Ето тук е лошото ,,Поради екстремните процеси които млякото претърпява при обработката му, както и факта че кравите постоянно приемат големи количества антибиотици, хормони и генетично модифицирани вещества, може с голяма сигурност сами за себе си да потвърдим, че има реални и видни опасности, свързани с пиенето краве мляко. Всички крави освобождават токсичните ненужни на тялото им вещества, чрез млякото си.'' тези неПриродни неща някога не са били разпространени и тяхното пагубно деиствие не е застигало земните жители. Същото е положението с повечето храни. Разбрахте ме предполагам какво искам да кажа.
Активен

Нека вървим към прогреса с добри мисли, чистота на действията и искрена вяра, поздрави.

Никои да не приема лично изказаните от мен мнения, нямам за цел да обидя никого. За контакти на лично.
Престолски
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 425

« Отговор #2 -: Януари 24, 2013, 20:14:47 »

   Ползата е привидна. Киселото мляко може да изглежда добър вариант за хора които искат да се хранят здравословно, но то предразполага децата на бъдещите майки, да страдат от астма, някаква алергия или сенна хрема, ако майките го консумират докато са бременни.
   Ако визираш последния ми пост от труда на Димков, там той препоръчва, растително-млечни продукти, не случайно го подчертах.
Но какво пък, хапвай без страх, така е най-добре.
   Иначе имам петима дядовци, всички те са балканджии, не ми се навлиза в обяснения за тях. Мисля че не млякото е виновно за дълголетието им, а самия им начин на живот, също и средата в която живеят. Живота в планината е много приятен и полезен, той до голяма степен влияе и на износването на органите и на процеса стареене изобщо.
Активен

☺ ∞♥ oNe レo√乇
Spiritus
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 103


 • Град: Златната Среда
 • Не се притеснявайте да ми пишете за каквото и да е

  « Отговор #3 -: Януари 24, 2013, 21:49:12 »

  Ако авторите и разпространителите на тия статии са вегетарианци или нещо такова или просто не си падат по животински продукти, няма смисъл да им се обръща внимание.
  Активен

  "Има само едно добро - знанието. И едно зло - невежеството." - Сократ
  "Има два пътя. Единият е космически широк и краят му води към гибел. Вторият е тесен и краят му води към вечен живот. Мнозина избират широкия път. Малцина тръгват по тесния. Но ти тръгни по тесния път!" - Библията
  Иван
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 35


  « Отговор #4 -: Януари 24, 2013, 23:18:31 »

  Ясно ми ,е че балканджиите не са здрави основно заради това ,а казвам ,че въпреки ,че ядат Мляко ,което едвали не в горните редове се изкара вредно са здрави ,как става тая врътка и аз незнам.
  Не съм имал напредвид предишната ти публикация ,просто ми е останало в главата от преди. Но можеш да сложиш една препрадка би ми било приятно да прочета.
  Растително-млечно какво ще рече ,че хич не ми е известно да има такова.
  Живота в уединение в ПЛАНИНАТА в някое малко селце е Чист там е мисълта ,чист във всеки един миг и нещо. Приятен и полезен си напълно прав ,че е ,направо разкош. И каквото и да си говорим аз пострадал от ядене на Мляко под каквато и разновидност да е не познавам.
  Активен

  Нека вървим към прогреса с добри мисли, чистота на действията и искрена вяра, поздрави.

  Никои да не приема лично изказаните от мен мнения, нямам за цел да обидя никого. За контакти на лично.
  Престолски
  *****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 425

  « Отговор #5 -: Януари 25, 2013, 18:15:43 »

    Ами да, ти казваш че не знаеш някой да е пострадал от  консумацията на млякото, аз пък казвам че не вярвам млякото да е в основата на хорското благополучие. Да, излиза че без него може.
    И аз обичам да чета Дънов и Димков но когато опре до модерна наука и изследвания подкрепени с факти, не мога да си извърна главата на друга страна или просто да подмина. Предпочитам да направя някакво мое си проучване, преди да повярвам на нещо си, мисля че така е редно.
    Млечните продукти през последните години се превърнаха в ябълката на раздора. Мненията се поляризират, като от едната страна стоят защитниците, а от другата – противниците на тези храни. Световната Здравна Организация и всички национални асоциации по хранене и диететика препоръчват редовна консумация на мляко и млечни продукти. В същото време уважавани специалисти по хранене наричат млякото „бялата отрова”.
    Някои хора, предимно възрастни и по-рядко деца, имат недостатъчност на ензима "лактаза", който е разграждащия млечната захар. При такива случаи нерядко се появяват проблеми, като стомашни неразположения, спазми и болки, газове, разстройство. Тези хора не бива да консумират прясно мляко и дори сирена, в които има минимални количества млечна захар.
     Има теория, която е категорична, че ранното въвеждане на мляко (преди 9-ия месец) при кърмачетата може да увеличи риска от развитие на алергия към млякото. Знае се, че козето мляко предизвиква по-малко алергии в сравнение с кравето. Освен това повече от 1 л мляко дневно при малките деца би могло да доведе до анемични състояния заради малкото съдържание на желязо в него.
     Също така консумацията на мляко в ранното детство увеличават нивата на антителата към кравето мляко и повишават риска от развитие на автоимунното заболяване и диабет, ако детето има родител диабетик. При някои хора, които редовно консумират сирена, се появява често главоболие, защото от млечния белтък в продукта се образува аминът "тирамин", виновник за мигрената.
     Заповядай линк, най-отдолу има и препратка към сайт който мисля че ще ти хареса.
     Ами млечно-растителните са, оризово мляко, кокосово мляко, ядково мляко с кашу, лешници, орехи, коноп, макадамия, сусам или комбинация по твой избор... Много е лесно за приготвяне. Ето линк към една рецепта.
  « Последна редакция: Януари 25, 2013, 18:42:46 от Житара » Активен

  ☺ ∞♥ oNe レo√乇
  Sunshine(sun)
  Разумна Любов
  *****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 972


 • Град: Тук и сега
 • Тук и сега ...

  100006741217887
  WWW
  « Отговор #6 -: Януари 28, 2013, 11:15:19 »

  Прекрасна тема ... благодаря ти ...  


  Освен това ,че млякото е вредно ... слагам и сурово масло ,кашкавал,сирене и то не за друго а поради начина прилаган от хората за да има пак повече пари ... всички тези продукти е нужно да узреят за да са полезни.
  Но за сега няма проблем и си хапвайте всичко ... това е погледа ми в малко по-задълбочен план.  
  Млякото е един от митовете или така наречения калъп на неразбиране на хората.
  За мен това са само грешки в знанията на хората и ако не може да го разберете ... жалко.
  Прясното мляко е нужно само докато се оформи един организъм на така наречените животни бозайници.
  След това то не е нужно и самия организъм с нужните знания си набавя нужното от майката Природа.
  Но за да ме разберете е нужно малко да изскочите от калъпите в които сте се вкарали или са ви вкарали.
  Ако продължим с мляко и то прясно ... рано или късно се получава проблем в корема.
  За да кажа това съм наблюдавал хора ... над 10г и така наречените наблюдения над хората ме карат да споделя това.
  Такива хора получават гастрит или проблем с костната система ....
  Но за сметка на това в някои случай си запазват зъбите ... нещо което може да стане и по друг начин.
  Кажете ми кое животно в природата се нуждае от мляко за да има калции или витамин д.
  Кое животно се храни с мляко ... оооо ние не сме животни ние сме най високата стълбица на еволюция ...
  НАЛИ МОЖЕ и да е така ... но помислете ...
  и не спорете.
  Кокошката дава яйца ... погледнете състава на жълтъка и на белтъка ... освен него имаме и калции , черупка.

  Да видим една крава ... дава млякото и има прекрасно здраве и мускулна структура и не само ... здрави зъби.
  Костната и структура е пъти по здрава от на всеки човек ..
  Да видим една козица ... дава мляко с качество на майчиното мляко ... по данни на разни изследвания ..
  И там имаме всичко което няма в повечето хора ...

  Сега схващате ли ... тези животни са с здрави тела,мускули,кости ,органи и с какво се хранят ....
  Да помислим заедно и да видите колко грешки има в знанията на хората.Всичко е пред нас ... а ние не го виждаме.
  Те се хранят само с растителна храна ... ако има само трева в менюто им ... те имат всичко нужно.
  Само от тези продукти ... те правят млякото и яйцата.
  И са по-здрави от всеки човек ...
  Истината е ,че животните страдат поради, пораженията на хората върху планетата.
  Или заради храната, която произвежда и ги тъпче ... с цел да печели пари.
  Затова ... не си мислете ... че ако една крава се храни с мляко или една кокошка ако се храни с мляко ще дава нещо повече ...  Згреших
  Самото мляко е преработената енергия и състав на растителната храна до това ...
  Но ако се замислим ... тревата ,сеното ,житото ,царевица и овес и всичко давано на тези животни е само трансформирана светлина под формата на определени физични продукти на планетата.За да може живота тука да ги поеме и обработи ...
  Ако познавате нрава на козите ... ще знаете ... те само с едно поглеждане или помирисване , знаят какво да ядът или не ... но плод и растение не отказват ... нито трева ..


  Тука за нападатели и хора нежелаещи да разберат ... няма проблем , всеки има право да вярва в каквото иска.
  Аз ви давам съвет .... хранете една козица с манджа и мляко и нищо друго .... да видим дали ще има мляко и какво ... ако всичко е ок ... няма проблем ...  
  Та ако съм изскочил от темата сори ... за мен си е нормално ... Усмивчица
  Така за киселото мляко ... да хубаво е ... и полезно но пак в умерени количества ...
  Учете се от Природата мили хора там е истината ...
  Светлината компенсира всичко нужно за човек ... или директната или тази която е обработена и дадена от Природата.
  Съжалявам, но ние хората още не знаем да се храним и затова имаме такива тела ... всичко ни е изкривено ...
  Благодаря на Житара и ако съм извън темата или ви се струвам малко груб се извинявам ...
  Здраве и любов на всички  

  И за да няма грешно разбрали ... харесвам млякото и най вече киселото ... но само кога е нужно и кога тялото го иска ... но редовната употреба ... за мен не е хубава ... важно е всичко да е умерено и с мярка.
  « Последна редакция: Януари 28, 2013, 11:21:34 от Sunshine(sun) » Активен

  Sunshine(sun)
  Разумна Любов
  *****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 972


 • Град: Тук и сега
 • Тук и сега ...

  100006741217887
  WWW
  « Отговор #7 -: Март 04, 2013, 13:14:59 »

  Здр на всички , давам клип , в които е ясно за млякото и се надявам, хората да се събудят.
  Време е , храната е важна и от нас зависи всичко.
  <a href="https://www.youtube.com/v/3hGg3uVZR_k" target="_blank">https://www.youtube.com/v/3hGg3uVZR_k</a>

  Активен

  Eona Lightholder
  Global moderator
  *****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 2519


  NEVERENDING STORY

  « Отговор #8 -: Март 31, 2013, 18:57:50 »

  Това което е полезното в киселото мляко, е в една много малка част от него , за това се изолират лактобактериите и др пробиотици .
  Обаче тук от известно време търся в кои растения се съдържат лакотбацил-булгарикус , който трябва да приемаме .....
  Ако някой има повече сведение да пише моля Усмивчица
  Активен

  "weird " is indication for creative force ♥
  elinikar
  ****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 221


  « Отговор #9 -: Април 01, 2013, 01:22:06 »

  Публикувам тази статия тук,защото е свързана с темата.Има интересни таблици,които се виждат при отваряне на линка отдолу.
  Също там,най отдолу,има интересен коментар.Бактерията лактобацилус булгарикус,се среща свободно в тревните площи.Човек слагайки вечерта на котката си в купичка отвън,близо до трева прясно млеко,намира сутринта същото превърнато в КИСЕЛО.За бактерията е важно да попадне в хр.среда,за да се нахрани с лактоза.Информацията не е нова,но подходяща за темата Усмивчица
  Как развалиха българското кисело мляко. Кое е истинско?
  23 Март 2009

  Светослава Банчева  


  Това мляко изглежда гъсто, с добра консистенция, но не е съвсем българско. Истинското кисело мляко трябва да отделя вода, когато се гребне с лъжичката. Снимка: Блог “Царството на Бу”
   
  Българите над 30-годишна възраст си спомнят, че едно време киселото мляко имаше трайност 72 часа, след което вкисваше и трябваше да се изхвърли. Днес млякото става за ядене, дори и цял месец да е престояло в хладилника. Има разлика и във вкуса. Преди млякото беше наистина кисело, а сега е на границата да започне да сладни. Консистенцията също е променена. Киселото мляко преди се продаваше с тънък слой вода отгоре (нещо като саламура; цвик). Днес млякото стои твърдо в кофичката като гипсова отливка и не пуска капчица вода. Познавачи твърдят, че сега производителите слагат в него сакъз (дъвка), нишесте и др. добавки, които да го направят по-гъсто и плътно.
   
  Кое е истинското българско кисело мляко?
   
  Оригиналното българско кисело мляко се произвежда от прясното чрез бурно развитие на бактериите lactobacillus bulgaricus (Лактобацилус булгарикус) и streptococcus thermophilus (Стрептококус термофилус). Най общо казано първата бактерия е кисела, а втората е сладка. Киселата вирее и се възпроизвежда само по нашите географски ширини, затова е един от националните символи на България. Тази бактерия създава вкусен и полезен продукт, но и бързо го разваля.
   
  Днешните супермаркети не искат да продават кисело мляко, което се разваля бързо, защото трябва да бракуват количества от него. По тази причина производителите правят продукт, който да трае повече. Колкото по-малко живи бактерии има в киселото мляко, толкова по-голяма е неговата трайност. Ако съотношението между киселата и сладката бактерия е много повече в полза на сладката, това също увеличава срока на годност.
   
  Само допреди 20-ина година закваската на киселото мляко за масова употреба се правела със съотношение на киселата към сладката бактерия 1:2 през зимата (една бактерия lactobacillus bulgaricus на 2 streptococcus thermophilus). През лятото сладките бактерии се увеличавали малко – до 1:4, заради топлото време и по-бързото вкисване на млякото.
   
  На пазара се продават около 20 вида кисели млека. Колко от тях са заквасени с Лактобацилус булгарикус и имат живи бактерии?. Снимка: Блог “Царството на Бу”
   
  В сегашните модерни закваски съотношението на киселата към сладката бактерия стига до 1:9 – 1:10, казва Богомил Николов, председател на Българската национална асоциация на потребителите (БНАП - да не се бърка с Федерацията на потребителите на Павел Кърлев). Кисели млека с повече Лактобацилус булгарикус се срещат само по селата, домашно производство, но пак зависи каква е закваската.
   
  Истинското мляко отделя и малко вода. Ако гребнеш с лъжица от него, на другия ден на това място ще има вадичка. Много от млеката в момента не отделят вода. Част от потребителите си мислят, че това е чудесно – значи млякото е качествено. А то подсказва точно обратното. Другият индикатор е срокът на годност. Щом млякото трае повече, много е вероятно в него да няма живи бактерии.
   
  Лактобацилус булгарикус доказано забавя стареенето на организма, подобрява вътрешния микробен баланс, укрепва имунната система, пази от алергии и др. Всички здравословни ефекти на бактерията са доказани и описани в научни трудове, вкл. от носителя на Нобелова награда Иля Мечников. На него дължим откритието (което е било актуално за 1908 година, но днес вече звучи като мит), че българите живеят до 100 години, благодарение на редовната употреба на кисело мляко. Хиляди японци идват всяка година в България за празника на розата и по други поводи. Екскурзиите се рекламират със слогана: „Идете в страната на столетниците”.
   
  Богомил Николов
   
  Как се прави масовото кисело мляко днес?
   
  Първо, още при заквасването има много повече сладки бактерии, отколкото кисели. Част от производителите след това подлагат продукта на пастьоризация (термична обработка), така че в него не остава нито една жива бактерия, но затова пък трае месеци. Киселото мляко си загубва високата здравословна стойност, хранителните и вкусовите достойнства, но търговците са доволни.
   
  „За съжаление, ние убиваме традиционния български продукт с бактерии Лактобацилус булгарикус, а в същото време ни облъчват с благотворното въздействие на bifidus essensis (Бифидус есенсис) – друга бактерия, дошла отнякъде си. А и каква е гаранцията, че изобщо има живи бактерии Бифидус есенсис в рекламираните продукти, след като същата компания пастьоризира млеката си – тоест, в тях почти няма живи бактерии?”, пита Богомил Николов.
   
  Маркетингът взима връх в последните години и пазарната логика е на път за убие традицията в производството на кисело мляко в България. „Нямам нищо против тази пазарна логика, но хората трябва да са наясно – това е традиционното, това е нещо друго. Пак някои ще предпочетат да си купуват подобието на кисело мляко, което трае 3 месеца в хладилника, но ще са наясно”.
   
  През 2006 година Българска национална асоциация на потребителите направи първият тест на маслеността, водното съдържание и наличието на живи бактерии Лактобацилус булгарикус и Стрептококус термофилус в кисели млека от пазара. Резултатите от теста са подредени в таблици на сайта на Българска национална асоциация на потребителите.
   От таблиците се вижда, че най-много живи бактерии има в марките кисело мляко в горната част на списъка. Колкото по-малко на брой са бактериите, толкова по-небългарско е киселото мляко. Също така, колкото по-малко са бактериите от типа Лактобацилус булгарикус, толкова по-небългарско е киселото мляко.
   
  Таблица със съдържанието на Лактобацилус булгарикус на 1 г
   
  Бележка на асоциацията: За да бъдем коректни спрямо потребителите, трябва да споменем, че има няколко търговски марки кисело мляко, които се произвеждат от един и същ производител. Например:
   1.Производителят “Данон” дистрибутира млеката „Данон“ и „На баба“.
   2.Производителят “Бор Чвор” дистрибутира млеката „Бор Чвор“, „На дядо от село“ и „Герма“.
   

  Таблица със съдържанието на Стрептококус термофилус на 1 г  (Виж пълните резултати от теста, с проверка на маслеността и водното съдържание тук).
   
  До края на тази година от асоциацията планират да направят много по-мащабен тест, този път на всички марки кисели млека, за да информират потребителите какво си купуват от магазина.
   
  „Откакто публикувахме теста на млеката през 2006 година, на много от капачките се появи обозначението „Lactobacillus bulgaricus” или „L. Bulgaricus”. Само че, в повечето случаи пише: „Заквасено с L.Bulgaricus” или „Произведено с „L.Bulgaricus”. А нас ни вълнува количеството живи бактерии в готовия продукт, в кофичката. Едно мляко може да се подквасва и да се получават съответните белътци и казеин, но впоследствие бактериите да ги няма в продукта. Тост – имаш вкус, консистенция и всичко останало, но полезността, която идва от пробиотичните свойства на Лактобацилус булгарикус, я няма или не е същата като традиционната”, коментира Богомил Николов.
   
  Киселото мляко, заквасено с марката “Ел Би булгарикум” в експеримента на блогърката имало най-добър вкус. Също така на вид е като мляко от село - отделя се вода, като гребнеш с лъжичката. Снимка: Блог “Царството на Бу”
   
  Интересен експеримент с няколко български марки кисело мляко е описан в блога “Царството на Бу“. Блогърката е млада майка, автор на статии и лектор по въпросите на кърменето в списания за майчинство и в популярния форум БГ мамма. В нейния блог се описва експеримент, при който са купени 7 вида кисело мляко от магазина и от тях е подквасено в различни бурканчета едно и също прясно мляко при еднакви условия. Най-добро на вкус кисело мляко се е получило от марките „Ел Би булгарикум”, „Елена”и „Сердика” – те се отличават с приятна киселост, докато при други марки въобще не е имало киселост, което издава по-ниско съдържание на Лактобацилус булгарикус. Със закваска от марката „Верея” млякото въобще не се е подквасило. Експериментът е някакъв ориентир, но в него не са включени още много марки, които се продават на пазара. Виж тук резултатите от експеримента в блога: Първа част и Втора част.

  http://e-vestnik.bg/5850
   
  « Последна редакция: Април 01, 2013, 01:47:31 от elinikar » Активен

  Ако от омразата можеш да се защитиш,от любовта неможеш!Затова любовта,насочена към земното,убива по-бързо от омразата...
  krem
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 139


  « Отговор #10 -: Април 01, 2013, 11:48:52 »

  Днес попаднах на тази много изчерпателна статия и пак доооста се позамислих за млякото. Ще гледам да го намаля още....

  http://www.spiralata.net/kratce/index.php/zdr-lekuvane/856-mlyakoto
  Активен

  just keep your mind open

  love actually is all around
  Страници: [1]   Нагоре
  Отиди на:  


  Подобни теми:
  Заглавие Започната от Отговори Прегледи Последна
  публикация
  Илюминати. "Митът за Христос досега ни е вършил добра работа" - папа Лъв Х
  Любопитни факти
  Evolution 8 12696 Последна<br />публикация Февруари 18, 2011, 23:10:59
  от yyy
  "Митът за пещерата" - Платон
  Книги
  ThePhi 7 6183 Последна<br />публикация Януари 06, 2012, 15:42:03
  от Svetlito

  Бог е Любов и е в мен, аз съм Любовта и с Бога в едно цяло с вярата и упованието в Бога аз съм неговото най-достойно проявление, за което той ме обича и облича в ризница от Любов, която да ме пази и закриля от всякакви зли сили и вмешателства в живота ми и в мен самия! Амин
  Паник атака | Планински кристал - Кварц  © Copyright