Духовно развитие

          

Страници: [1]   Надолу
Сподели тази тема във Facebook Сподели тази тема във Facebook
Автор Тема: Посрещнахме новата година, а изпратихме ли старата?  (Прочетена 1042 пъти)
вожда
***
Неактивен Неактивен

Публикации: 403


I.F.Y

« -: Януари 01, 2013, 08:26:19 »

...Разчистете, че вожда се качва на масата. Не за да играе кючеци, не... Реч ще държи!
Така...
Е, уважаеми съфорумници, съфорумнички и съфорумничета!!!
Вънка се гърми, а аз малко се понатрясках.
Та по тази логика, може спокойно да се каже, че нахлухме, буквално с гръм и трясък в тринадесетата година от второто хилядолетие.
Упражение, което някои смятаха, че няма да доживеем, а пък други, че ще го празнуваме в бункери на мармалад, сироп за кашлица и кисели краставички.
На онези от вас, които останаха крайно разочаровани, че не заваляха огнени топки от небесата и земята не се разтвори за да ни погълне и да ни изпепели в магмените си обятия,  ще кажа – ...наздраве.  Наздраве ви казвам, защото докато напиша предното изречение и забравих какво щях да ви казвам.
То и нашия календар свърши и започва следващия... януари, февруари и т.н., без да се налагат екологични катастрофи.
НО! Винаги има едно но! За да посрещнем новото, трябва най-напред какво? Хайде всички в един глас “ДА ИЗПРАТИМ СТАРОТО”. Правилно!
Или дето има една приказка - не бива да обуваме нови гащи на? Отново всички - “НААКАНО ДУПЕ!”. Точно така!
Добре, спирам с това, че тука ми подсказват, че съм заприличал на поп-фолк певица.
Обаче... току що се замислих, че макар и да е импровизирано, аз съм сигурно единствения човек, който може да накара толкова много хора, от форум за духовно развитие да викат с пълно гърло “наакано дупе” и да не бъда линчуван за това.
Фантазията ми е достатъчно развинтена, за да си го представя сравнително реално, но... прищя ми се да видя това. Всички ухилени, леко подпийнали, със зачервени уши, блясък в очите и викащи в един глас... Нещо, каквото и да е. Може да изпеем “Ако умрам ил загинам” някой път. Или “Няма бира”.
Ей, ама е за тва са вождовете значи! Някой като ви пита - къв е тоя вожд бе, що се мисли за такъв, му кажете – защото ни кара да викаме хубави неща и да пеем с червени уши.
Е... както и да е.
 Та! ...Винаги има и едно “Та”...
Хубаво би било да си задаваме въпроси. Начи, ето сега, от позицията на леко подпийнал мога да ви кажа една тайна – как да се разделите със старото, без да оставяте “ластици/нишки”. В случая – старата година. Не, че искаме да я обидим, ами просто да й помахаме, тъй като тя трябва да се качва на “влака на времето” и отида да играе ролята на година някъде другаде, където я чакат (горките, дано на това място, техните маи да са били по-изчерпателни в пророчествата си).
Тънката хвата, при системата с изпращането е задаването на въпроси.
Въпросите са:
Какво направих за себе си и света и какво успях да науча през тази година.
И почвате.
Ето, аз например...
Ще карам малко на хаос, ама при мен изпращането мина, та само правя демо.

Изкопах един кладенец; поправих няколко компютъра и други битови дреболии, като накарах няколко човека да се усмихнат, защото се сдобиха с кладенец, работещи компютри и битови дреболии.  Други хора разсмях, разплаках, а при някои дори едновременно. В емоционален и духовен план, на някои хора успях да помогна, за което съм благодарен, на други попречих (което пак си е вид помощ, ако се замислите). Някои на мен ми помогнаха (обикновено същите), някои се опитаха да ми попречат, благодарен съм на всички.
Композирах няколко “симфонии”; нарисувах няколко рисунки и две детски стаи, написах няколко стиха, малко проза, сатира... и около 600 публикации във форума.
По груби изчисления, през ръцете ми са минали, през тази година, около 800 тона и съм изходил приблизително 2500км. (повече са, но смятам само дългите преходи из 4те тукашни планини).
Нещата, които за пръв път ми се случиха...
За пръв път се снимах във филм (даже два), за пръв път яздих кон.
За пръв път започнах да се суетя и да се харесвам, макар че се случи по не съвсем правилен начин – през харесването на друг, но понякога, за да се видим ни трябва огледало все пак.
Всъщност, за най-значителната част от събитията, през изминалата година, ще кажа само две неща, тъй като няма как да ги опиша тези събития и да ги затворя в думи,  а още по-малко пък тук. За това ви спестих и подробностите около ездата.
Та двете пожелания, които искам да пожелая...
1. На всеки мъж пожелавам да чуе и да види нещата, които аз чух и видях и да има силата да ги проумее и разбере, сам за себе си. Силата е нужна, защото в тези ситуации, уверявам ви, че разсъдъка е в отпуска.
2. На всекиго пожелавам да изпита това, което аз изпитах и изпитвам, и да има мъдростта да го осъзнае, оцени и запази като магия.
 
Другите хубости...
Една хубава, причудлива, шарена и вече и много глезена маца ме избра за домашен любимец.
Вързах ценно приятелство и с още един приятел от народа на котките, с който се сдушихме от пръв поглед и с гордост си нося произведенията, които ми остави по ръцете.
Една друга мацурана роди два пъти и с нея и с дечицата й имахме големи премеждия Ухилен
И с някои човечета се сприятелих, но ще бъда пестелив и по отношение на това.
Ако някой смята, че съм го забравил или пропуснал, нека остави надеждите.
Всичко живо съм се сетил, даже по периоди и съм го настъкмил, с отделни мъниста, както си му е реда.
Е, неминуемо, винаги идва ред на минусите. Това, което аз за себе си отчитам като голям минус през тази година е факта, че прочетох всичко на всичко 7 книги.  Почти по половин на месец...
Да, наистина, като количество са нищо, но две от тях мога да отлича с особено висока стойност.
Определено мога да кажа, че се опознах през тази година, повече, отколкото през която и да било друга.
Някои неща, които ги смятах за безвъзвратно ампутирани от мен, разбрах, че просто са били дълбоко спящи.  Някои от принципите ги уволних, други ги премодифицирах, но общо взето, може да се каже, че моралния ми кодекс претърпя развитие.
Някои биха казали, че беше трудна година и да, така е, трудна година беше, преходна, но това не бих го начислил към минусите. Честно казано, ако се наложи да ми трият паметта, при условие, че могат да ми оставят само 1 година от живота, бих остави именно 2012г. в паметта си.
След като наредим мънистата (някои връзват възелчета, става и така, пробвано е) с хубавите неща и уроците, следва да благодариме на всички участници в спектакъла 2012, прощаваме, ако има нещо да се прощава (тази година, очудващо, но нямаше) и ...нататък вече според това, в което вярва всеки поотделно. Християните примерно се покайват.  Става дума за отчитане и отработване на тези неща, които осъзнаваме като грешки, които сме допуснали, спрямо себе си или спрямо околните. Също очудващо, но преброих три, макар, че ги оправих, а обикновено се въртя около девятката. И тук се сещам за нещо важно, което да ви кажа. Грешката, макар и поправена не става негрешка. Отпращайте всички, защото това са едни от най-коварните плевели, никнещи в съзнанието.
Поначало, смятам за редно, участниците в един сериал да отпразнуват “края на снимките му” заедно, но това, убедил съм се е невъзможно в днешни времена, при днешните разбирания и прегради. Та, общо взето, запазваме си красивите спомени и уроците, ставаме и продължаваме и оставяме годината да си продължи по задачите.
Тогава вече може да приветстваме новата 2013, напълно готови за изненадите, които тя е скрила в ръкава си, без да ги съотнасяме към тези, които ни изненадаха през 2012.
Хайде, ще приключвам вече, че аз отрезнях и стана време за сутрешна разходка. Дано не ме цепи глава после от тази огнена вода.
Та така.
Който иска, нека сподели за неговата година и за начина му на изпращане. Аз лично бих се радвал да се запозная с нещо ново и... кой знае,  може и да гепя някоя хватка от вашите, стига да работят.
Разбира се, без пожелания и няколко дежурни съвета няма да се отървете.
Пожелавам ви ...късмет. Това е може би най-важното нещо. Ето, тези на Титаник и здраве и пари са имали, но късмет не.
Готини сте всички и и като цяло и поединично. Всеки един от вас има място в сърцето на вожда. Професионално изкривяване го наречете, ако искате, ама то пък в края на краищата, ебаси вожда, ако седне да ви реди по симпатии или предпочитания.
Обичайте се и се уважавайте. И да сте по-усмихнати през тази година... и изобщо занапред...


Активен

Някои неща се променят, други никога не се променят.
Ахо!
,___,  
[O,o]
/)__)  
-”–”-
Страници: [1]   Нагоре
Отиди на:  


Подобни теми:
Заглавие Започната от Отговори Прегледи Последна
публикация
Използвай силната си година
Астрология и нумерология
Админ 1 1546 Последна<br />публикация Февруари 13, 2010, 20:52:48
от zaharisa
Нумерологично описание на 2010 година
Астрология и нумерология
The One 3 1333 Последна<br />публикация Септември 27, 2010, 15:55:36
от ИНТИ
Честита нова 2011-та година!!!
Обща тематика
Administrator 7 1386 Последна<br />публикация Януари 03, 2011, 21:25:57
от Аэ съм
Новата земя
Видео клипове
The One 2 1096 Последна<br />публикация Октомври 14, 2011, 12:34:21
от Уж-Ум
Астрологическа картина на 2012-та година!
Астрология и нумерология
dayana 1 1348 Последна<br />публикация Юни 17, 2012, 13:08:38
от dayana

Бог е Любов и е в мен, аз съм Любовта и с Бога в едно цяло с вярата и упованието в Бога аз съм неговото най-достойно проявление, за което той ме обича и облича в ризница от Любов, която да ме пази и закриля от всякакви зли сили и вмешателства в живота ми и в мен самия! Амин
Паник атака | Планински кристал - Кварц  © Copyright