Духовно развитие

          

Страници: [1]   Надолу
Сподели тази тема във Facebook Сподели тази тема във Facebook
Автор Тема: Ангелите са сред нас  (Прочетена 1678 пъти)
Ru Alfa
****
Неактивен Неактивен

Публикации: 315


« -: Декември 30, 2012, 00:07:41 »

Усещам присъствието на ангелите тук на Земята. Дори незнам как да го опиша. Присъствието им сред нас става все по-осезаемо. Случват ми се неща, които са на пръв поглед естествени и в същото време странни. Например винаги като съм тъжна или имам проблем, ами появява се нещо, някой непознат който за пръв път виждам и не знае какво става, защото аз не давам вид че имам проблем. Та този непознат ме хваща за ръката и казва"Всичко ще е наред", или някое врабче прелита близо до мен, така близо че го усещам до лицето си. А днес докато чаках автобуса и се чудех дали няма да замръкна навън, отнякъде дойде една жена с много спокойно мило лице и каза" Скоро ще дойде, спокойно" и после си тръгна. И след 1 минута автобуса дойде. Незнам просто може би са обикновени неща. Аз обаче виждам в тях знаци, които не са обикновени. Знам, че там някъде има нещо, една невидима сила, която бди над нас. И че се чувствам защитена. Може би съм просто наивна. Може би. Но така усещам нещата.
Активен
еос
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 184


« Отговор #1 -: Февруари 06, 2013, 10:32:06 »

Здравей Ру. Усещането ти не е наивно, само защото другите не са отворени към подобни усещания. Това е синхроничност, която присъства навсякъде около нас, винаги щом сме в синхрон с Вселената. Проявяването може да бъде по различни начини. Понякога просто чрез надпис, друг път чрез човек, животно, прелитащо листо или врабче.В пъти дори е възможно да е свързано със сън, част от който да се прояви. Ето нещо по темата :

Цитат
Случайност или синхроничност

НЯМА СЛУЧАЙНИ НЕЩА

Животът ни е изпълнен със „случайни“ съвпадения, които ни повеждат в една или друга посока. Точно когато сте замислили нещо, се появява човек, който ви помага да го осъществиСлучайност или синхроничност

НЯМА СЛУЧАЙНИ НЕЩА

Животът ни е изпълнен със „случайни“ съвпадения, които ни повеждат в една или друга посока. Точно когато сте замислили нещо, се появява човек, който ви помага да го осъществите. Изпуснали сте самолета, а после се оказва, че той се е запалил и изгорял при кацане.

Пак „случайно“ решавате да минете по различен път от обичайния и срещате човек, който по-късно изиграва важна роля в живота ви. Или искате да се обадите на някой, но  погрешка звъните на друг приятел и става ясно, че точно в този момент той е зле и  има нужда от помощ.

Кое ви е накарало да минете точно в този момент по друг път, защо сте набрали  приятеля си точно в момента, когато той е зле, кое е довело при вас най-подходящия човек в точния момент?…

Случайност ли е всичко това?

Едва ли. Смятам, че няма нищо случайно и че всичко, което ни се случва, става, защото е трябвало да се случи. Често наричаме случайностите късмет, чудо, съдба или ги свързваме с намесата на висша сила, на Бог…

Кой определя всъщност какво да се случи? Кой режисира живота на всички ни? Кой така предвидливо съчетава нашите намерения с намеренията на другите, кой е този хореограф, който синхронизира всички събития и обстоятелства по такъв начин, сякаш всичко е един общ танц и всяко движение се прави в точното време, на точното място?…

Понякога късметът, чудото са толкова впечатляващи, че сякаш Бог ни закриля и води, сякаш Вселената предварително има някакъв план за нас и се грижи да го следваме.

Ние забелязваме само „случайностите“, който довеждат до драстични промени или се описват като чудо. Но всъщност целият ни живот, колкото и хаотичен да изглежда понякога, е поредица от ситуации и обстоятелства, които оформят  съдбата ни. Може да си мислим, че сме планирали бъдещето си, но се случват различни дребни неща, които привидно нямат нищо общо помежду си и ни повеждат в друга посока, превръщат ни в човека, който сме.

Всичко, което ни се случва е предварително замислено и подготвено по съвършен начин и то до най-малката подробност, за да бъде животът ни такъв, какъвто трябва да бъде. Дийпак Чопра пише по този повод:

„Всичко във Вселената е в синхрон за сътворяване на личната ви съдба.“

Tъй като всичко във Вселената е свързано и няма изолирани обекти, ние с нашето съзнание и подсъзнание въздействаме на всичко, което се случва и ще ни се случи. Хората и обстоятелствата, които привличаме отговарят на нашия вътрешен свят, на същността на подсъзнанието ни. Дори и „лошите“ неща, които не желаем, ние ги създаваме чрез дълбоките си убеждения, залегнали в подсъзнанието ни.

Въпросът е КОЙ и КАК синхронизира нашите намерения с намеренията на  другите? Кой организира стичането на различните обстоятелства по такъв начин, че всеки да получи своето в точния момент и всеки да извърви  пътя си?

Синхронизъм има навсякъде в природата. „Моменталната  съгласуваност, която обикновено наблюдаваме при птичите ята и при  рибните пасажи, идва от духовното ниво, организиращо нелокализирания интелект във виртуалния свят. Резултатът е синхронизъм, или същества в пълно съзвучие със заобикалящата ги среда и помежду им, танцуващи в ритъма на космоса.

Този синхронизъм се хореографира от велик, всепроникващ разум, съществуващ в сърцето на природата, и той се проявява във всички нас чрез онова, което наричаме душа.“ Това пище Дийпак Чопра в своето произведение „Спонтанното удовлетворяване на желанията“.

Синхронизъм има по-често при животните, защото те са по-близо до природата на нещата.

Но как все пак се създава този синхрон? Как се създава ред в хаоса?

Отговори на тези въпроси намираме в много духовни учения, но най-простичко го обяснява отново Дийпак Чопра. Той съчетава Мъдростта на най-древните учения и най-новите постижения в квантовата физика и с различни примери ни предава достъпно информацията.

Ние не проумяваме как и защо всичко се случва и как стават „случайните“ съвпадения, защото живеем на физическото ниво.

А както казва Дийпак Чопра:

Битието има три нива:

    Първото ниво е Физическото – светът, такъв, какъвто го

познаваме – материя и предмети с твърди очертания и включва всичко, което можем да усетим с 5-те си сетива. Всичко е триизмерно, има начало и край, причина и следствие.

    Второто ниво е Квантовото ниво и се състои от информация и

енергия. То включва всичко, което не може да бъде докоснато и усетено със сетивата ни – като нашия разум – мисли, емоции. На това ниво всичко, което  възприемаме на физическото ниво като материя, всъщност не се състои от нищо друго освен от информация, съдържаща се в енергията, тряптяща с различни честоти. Причината да не виждаме тази енергийна мрежа е, че енергията трепти прекалено бързо, а сетивата ни функционират твърде бавно и регистрират само част от енергията или струпвания на информация и я виждаме като стол, маса, моето тяло и т. н.

На квантовото ниво няма граница между нас и всичко останало в света. Всичко, което смятаме за твърдо, всъщност трепти навън и навътре. Единствено в нашето съзнание ограничените ни сетива създават твърдия свят от енергията и информацията.

    Третото ниво е  Нелокализираният свят

„Това ниво се състои  от интелект, съзнание. То би могло да се нарече виртуална реалност, духовна реалност, поле на потенциалност, универсална същност или нелокализиран интелект.“

Точно както информацията и енергията сътворяват физическия свят, този нелокализиран свят (без определено място) създава и оркестрира активността на информацията и енергията.

Именно от това ниво се създават синхроничностите.

Защото в това ниво няма определено място, няма разстояние, няма време, няма начало и край, всичко съществува едновременно, всичко е едно цяло.

Явленията в нелокализирания свят имат 3 важни особености, които ги отличават от явленията във физическия свят:

- имат акаузална връзка – т. е.  едното не поражда другото, но все пак те са свързани едно с друго, сякаш танцуват на една и съща музика без да общуват помежду си.

- съотношението между тях е неотслабващо, разстоянието не съществува. Примерно във физическия свят звукът от някакъв инструмент става по-слаб  ако се отдалечаваме от него. Но в нелокализирания свят няма значение накъде и колко се движите, звукът пак ще се чува също толкова ясно.

-  явленията в нелокализираният свят не се нуждаят от време, за да достигнат до някъде. Те не следват законите на класическата физика. Няма нещо, което да пътува. Всичко е в мигновена връзка.
„Нелокализираният интелект е навсякъде веднага и е способен да предизвика многобройни ефекти едновременно на различни места.
Именно  тази виртуална реалност организира и синхронизира всичко в света. Следователно това е източникът на съвпаденията, които са толкова съществени за синхроничната съдба.
Когато се научите да живеете от това ниво, ще можете да осъществите спонтанно всяко ваше желание. Вие можете да сътворите чудеса.“
те. Изпуснали сте самолета, а после се оказва, че той се е запалил и изгорял при кацане.

Пак „случайно“ решавате да минете по различен път от обичайния и срещате човек, който по-късно изиграва важна роля в живота ви. Или искате да се обадите на някой, но  погрешка звъните на друг приятел и става ясно, че точно в този момент той е зле и  има нужда от помощ.

Кое ви е накарало да минете точно в този момент по друг път, защо сте набрали  приятеля си точно в момента, когато той е зле, кое е довело при вас най-подходящия човек в точния момент?…

Случайност ли е всичко това?

Едва ли. Смятам, че няма нищо случайно и че всичко, което ни се случва, става, защото е трябвало да се случи. Често наричаме случайностите късмет, чудо, съдба или ги свързваме с намесата на висша сила, на Бог…

Кой определя всъщност какво да се случи? Кой режисира живота на всички ни? Кой така предвидливо съчетава нашите намерения с намеренията на другите, кой е този хореограф, който синхронизира всички събития и обстоятелства по такъв начин, сякаш всичко е един общ танц и всяко движение се прави в точното време, на точното място?…

Понякога късметът, чудото са толкова впечатляващи, че сякаш Бог ни закриля и води, сякаш Вселената предварително има някакъв план за нас и се грижи да го следваме.

Ние забелязваме само „случайностите“, който довеждат до драстични промени или се описват като чудо. Но всъщност целият ни живот, колкото и хаотичен да изглежда понякога, е поредица от ситуации и обстоятелства, които оформят  съдбата ни. Може да си мислим, че сме планирали бъдещето си, но се случват различни дребни неща, които привидно нямат нищо общо помежду си и ни повеждат в друга посока, превръщат ни в човека, който сме.

Всичко, което ни се случва е предварително замислено и подготвено по съвършен начин и то до най-малката подробност, за да бъде животът ни такъв, какъвто трябва да бъде. Дийпак Чопра пише по този повод:

„Всичко във Вселената е в синхрон за сътворяване на личната ви съдба.“

Tъй като всичко във Вселената е свързано и няма изолирани обекти, ние с нашето съзнание и подсъзнание въздействаме на всичко, което се случва и ще ни се случи. Хората и обстоятелствата, които привличаме отговарят на нашия вътрешен свят, на същността на подсъзнанието ни. Дори и „лошите“ неща, които не желаем, ние ги създаваме чрез дълбоките си убеждения, залегнали в подсъзнанието ни.

Въпросът е КОЙ и КАК синхронизира нашите намерения с намеренията на  другите? Кой организира стичането на различните обстоятелства по такъв начин, че всеки да получи своето в точния момент и всеки да извърви  пътя си?

Синхронизъм има навсякъде в природата. „Моменталната  съгласуваност, която обикновено наблюдаваме при птичите ята и при  рибните пасажи, идва от духовното ниво, организиращо нелокализирания интелект във виртуалния свят. Резултатът е синхронизъм, или същества в пълно съзвучие със заобикалящата ги среда и помежду им, танцуващи в ритъма на космоса.

Този синхронизъм се хореографира от велик, всепроникващ разум, съществуващ в сърцето на природата, и той се проявява във всички нас чрез онова, което наричаме душа.“ Това пище Дийпак Чопра в своето произведение „Спонтанното удовлетворяване на желанията“.

Синхронизъм има по-често при животните, защото те са по-близо до природата на нещата.

Но как все пак се създава този синхрон? Как се създава ред в хаоса?

Отговори на тези въпроси намираме в много духовни учения, но най-простичко го обяснява отново Дийпак Чопра. Той съчетава Мъдростта на най-древните учения и най-новите постижения в квантовата физика и с различни примери ни предава достъпно информацията.

Ние не проумяваме как и защо всичко се случва и как стават „случайните“ съвпадения, защото живеем на физическото ниво.

А както казва Дийпак Чопра:

Битието има три нива:

    Първото ниво е Физическото – светът, такъв, какъвто го

познаваме – материя и предмети с твърди очертания и включва всичко, което можем да усетим с 5-те си сетива. Всичко е триизмерно, има начало и край, причина и следствие.

    Второто ниво е Квантовото ниво и се състои от информация и

енергия. То включва всичко, което не може да бъде докоснато и усетено със сетивата ни – като нашия разум – мисли, емоции. На това ниво всичко, което  възприемаме на физическото ниво като материя, всъщност не се състои от нищо друго освен от информация, съдържаща се в енергията, тряптяща с различни честоти. Причината да не виждаме тази енергийна мрежа е, че енергията трепти прекалено бързо, а сетивата ни функционират твърде бавно и регистрират само част от енергията или струпвания на информация и я виждаме като стол, маса, моето тяло и т. н.

На квантовото ниво няма граница между нас и всичко останало в света. Всичко, което смятаме за твърдо, всъщност трепти навън и навътре. Единствено в нашето съзнание ограничените ни сетива създават твърдия свят от енергията и информацията.

    Третото ниво е  Нелокализираният свят

„Това ниво се състои  от интелект, съзнание. То би могло да се нарече виртуална реалност, духовна реалност, поле на потенциалност, универсална същност или нелокализиран интелект.“

Точно както информацията и енергията сътворяват физическия свят, този нелокализиран свят (без определено място) създава и оркестрира активността на информацията и енергията.

Именно от това ниво се създават синхроничностите.

Защото в това ниво няма определено място, няма разстояние, няма време, няма начало и край, всичко съществува едновременно, всичко е едно цяло.

Явленията в нелокализирания свят имат 3 важни особености, които ги отличават от явленията във физическия свят:

- имат акаузална връзка – т. е.  едното не поражда другото, но все пак те са свързани едно с друго, сякаш танцуват на една и съща музика без да общуват помежду си.

- съотношението между тях е неотслабващо, разстоянието не съществува. Примерно във физическия свят звукът от някакъв инструмент става по-слаб  ако се отдалечаваме от него. Но в нелокализирания свят няма значение накъде и колко се движите, звукът пак ще се чува също толкова ясно.

-  явленията в нелокализираният свят не се нуждаят от време, за да достигнат до някъде. Те не следват законите на класическата физика. Няма нещо, което да пътува. Всичко е в мигновена връзка.
„Нелокализираният интелект е навсякъде веднага и е способен да предизвика многобройни ефекти едновременно на различни места.
Именно  тази виртуална реалност организира и синхронизира всичко в света. Следователно това е източникът на съвпаденията, които са толкова съществени за синхроничната съдба.
Когато се научите да живеете от това ниво, ще можете да осъществите спонтанно всяко ваше желание. Вие можете да сътворите чудеса.“


Ето и според Юнг, различни нива на синхроничност описани тук - http://indigota.com/index.php?topic=4726.0
Успех ! На прав път си, продължавай все така.
Активен

entire ocean in a drop
Ru Alfa
****
Неактивен Неактивен

Публикации: 315


« Отговор #2 -: Април 19, 2013, 12:57:56 »

<a href="http://www.youtube.com/watch?v=ovYr0OvU8v8" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=ovYr0OvU8v8</a>

<a href="http://www.youtube.com/watch?v=C2JPre7rEX4" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=C2JPre7rEX4</a>
Активен
Страници: [1]   Нагоре
Отиди на:  


Подобни теми:
Заглавие Започната от Отговори Прегледи Последна
публикация
Децата индиго вече живеят сред нас
Децата индиго
Админ 0 2860 Последна<br />публикация Януари 24, 2010, 23:50:49
от Админ
Културата на Ангелите
Космогенезис
Инил 0 2336 Последна<br />публикация Февруари 13, 2010, 11:28:19
от Инил
Сред нас живеят потомци на атлантите
Любопитни факти
Evolution 1 1353 Последна<br />публикация Юни 16, 2010, 13:51:27
от Аэ съм
Сред нас живеят безсмъртни мечета мутанти
Любопитни факти
Eona Lightholder 2 1654 Последна<br />публикация Декември 02, 2010, 21:57:20
от nia.boneva6
Дмитрий Медведев - Ще настъпи паника, ако ви кажа колко от тях са сред нас.
Извънземни цивилизации
Sita 0 1413 Последна<br />публикация Декември 10, 2012, 19:57:30
от Sita

Бог е Любов и е в мен, аз съм Любовта и с Бога в едно цяло с вярата и упованието в Бога аз съм неговото най-достойно проявление, за което той ме обича и облича в ризница от Любов, която да ме пази и закриля от всякакви зли сили и вмешателства в живота ми и в мен самия! Амин
Паник атака | Планински кристал - Кварц  © Copyright