Духовно развитие

          

Страници:  1 [2] 3   Надолу
Сподели тази тема във Facebook Сподели тази тема във Facebook
Автор Тема: Дневникът на the0s  (Прочетена 2521 пъти)
the0s
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 12

« Отговор #15 -: Декември 26, 2012, 23:24:52 »

Недейте така, ако исках мнението само на един можех да му пиша ЛС. Всички коментари и препоръки са добре дошли Усмивчица
Активен
вожда
***
Неактивен Неактивен

Публикации: 403


I.F.Y

« Отговор #16 -: Декември 27, 2012, 00:13:28 »

Цитат на: the0s
Просто търсех някъде одобрение на това което се случва с мен
Всеки млад и лутащ се човек, търси одобрение и подкрепа. Някой, който да го увери, че всичко е наред, че това, което му се случва, думите и делата му са правилни и добри.
Въпроса е деликатен, а не искам да бъда невнимателен и да рискувам да ти внуша каквото и да било, но ще ти кажа, че тези, които ти дават одобрението си, които те потупват по рамото и ти казват, че си на прав път, са тези, от които трябва най-много да се пазиш. Тези, които те критикуват, които ти се присмиват и са на мнение, че всичко, което правиш, мислиш и говориш е грешно, са тези, които стимулират развитието ти.
Разбира се, никое правило, закон или принцип не са абсолютни, но поне за мен, няма по-голямо одобрение от удовлетворението, когато съм бил полезен, когато видя положителните резултати.
А това
Цитат на: the0s
Благодаря ти вожда за съветите.
...не ми носи удовлетворение. Просто казва, че си възпитано момче, което говори добре за теб, но съветите, както ги нарече, са такива, когато ги вкараш в действие, а не когато ги изпиша или ти ги дам. Всеки може да се нареди тука и да ти изпише куп съвети и препоръки.
Когато разкажеш хубав виц на някой, ако той се разсмее, нямаш нужда от друго признание или одобрение, нали? Виждаш човек, който се смее, разсмял си го, накарал си го, макар и за кратко, да забрави за грижите и проблемите си, за всичко и се залива от смях Усмивчица
Представи си, че вместо да се разсмее ти каже “благодаря за вица, за времето и вниманието, което ми отдели, оценявам го”. Кое за теб би ти донесло по-голямо удовлетворение? Кое би те накарало да се чувстваш, сякаш си направил нещо добро, правилно? Резултата или изказаната благодарност?
Цитат на: the0s
снощи когато излизах не бях в много добри отношения с приятелите ми и се прибрах по-рано от обичайното, чувствам как допълнително ме натоварват с отношението си към мен...
Не дръж на това да те разбират. Именно поради тази причина, избягвай да говориш за тези неща на всеослушание. Точно за това предпочитах на лс да говорим, тъй като има неща, които предпочитам да не не стават обществено достояние. По въпроса с приятелите и близките връзки, ако държиш на това да ги имаш, не търси разбиране от тях. Помагай с каквото можеш, но го прави по възможност така, че те да не разбират. Всъщност ти, с течение на времето тези неща ще си ги постинеш, предполагам.
Цитат на: the0s
Има прекалено лоши хора на този свят, на някой хора просто им доставя удоволствие да карат другите да се чувстват зле.
Пътя, по който си тръгнал ще те доведе до там, че да се затвориш вътре в себе си, а тази черупка има два изхода (поне толкова са ми известни). Няма лоши хора, няма и добри...
Има хора хора, които гледат да вредят и други, които гледат да помагат. Първите никога не са доволни. Не са, защото вредят предимно на себе си. Няма как да им се помогне, а и съжалението не е препоръчително. Вторите са винаги доволни и щастливи. Малко са, единици са, но... дори и само един да познаваш, това е достатъчен мотив, за да се грижиш за себе си и да се развиваш, за да можеш да се бориш рамо до рамо с него, да даваш най-доброто от себе си и да си помагате. Дори и да сте различни, дори и да нямате общи интереси в живота, дори и да се карате и да се наранявате понякога (нормално е), заслужава си.  
Цитат на: viosta
Цитат на: the0s
Но какво имате искате да кажете, че ще започне да работи срещу мен?
Вожде , няма ли да отговориш на въпроса на момчето?
Получи се малко като семейна сценка и ми стана едно мило Усмивчица
Разбира се, че ще му отговоря, обич моя, но вожда не може да бичи цял ден пред монитора. Трябва да ходи на лов, че да има какво да се яде в тези тежки времена.
Под “ще започне да работи против теб”, имах предвид, че няма как да изгубиш нещо, което е в теб. Имаш три избора:
1. Да го използваш за добро
2. Да го използваш за лошо
3. То да използва теб
При първите два варианта се налага да го развиеш. При третия, трябва просто да се самоубеждаваш, че няма такова нещо, че не го искаш и не ти трябва и не искаш да си различен.
Не искам да изпадам в подробности, но ще ти дам един пример.
Представи си, че имаш енергия в ръцете си, която те прави много силен. Ти избираш да я изразходиш, като помагаш, което я прави добра енергия, а можеш да избереш да я използваш и като вредиш, която ще я направи лоша енергия. Ако избереш обаче да не правиш нищо с нея, тя ще се натрупа и ще започне да работи против теб. Ще започне да те разболява, да те избива на нерви, да не можеш да се наспиваш и т.н.
Това, разбира се е много мижав пример за това, как ни действат дарбите, които ни се дават.
Цитат на: viosta
А това с какво ще му помогне , като си разбере тотема ?
Това е отново въпрос, чиито отговор знаеш, но ще се опитам да отговоря на the0s, макар, че той не ме попитал, поради което ще бъда кратък.
Тотема, the0s е дух пазител (или помощник), който се грижи за нас. Грижи се, но и ние трябва да се грижим за него. Не зная в какво вярваш, а и може би , все още си безпътен, но предполагам, че вярваш в прераждания, духове и невидими сили, които ни направляват и пазят, когато се наложи.
Цитат на: viosta
Ами той това дето го притеснява си го пише и пита в темата , ама ако държиш да се изявиш като някакъв авторитет във форума , просто дай знак и ние ще спрем да се включваме по темата и да даваме съвети. Само ти ще му отговоряш.
Добре, ако държа, ще ти дам знак
А и ако исках да се изявявам като авторитет, едва ли щях да го правя на лс  Усмивчица Изявата предполага публичност.
Цитат на: viosta
Накрая може и верно да те помисли за Вожда на племето Индигота - най-мъдрия, най-знаещия .....ние обикновените индианци пък къде се бутаме в шаманските работи.

Знам, Виле... и мен ме мъчи разстоянието, но трябва да устискаме някак. Ти няма как да си обикновена индианка, колкото и да ти се ще, а вожда, при всички положения трябва да е обикновен индианец. На свещените хора не може да се разчита, тъй като те често взимат решения, спрямо настроенията си или лунните фази. Често реагират и правят неща, които са трудноразбираеми за околните, но пък без тези хора сме за никъде.
« Последна редакция: Декември 27, 2012, 00:22:19 от вожда » Активен

Някои неща се променят, други никога не се променят.
Ахо!
,___,  
[O,o]
/)__)  
-”–”-
viosta
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 55


« Отговор #17 -: Декември 27, 2012, 01:51:07 »

Вожде , в момента всички скорпиони ти завиждат за проявената отмъстителност .Черта , която незнайно защо я приписват на добрите мили скорпиончета , а изпускат хищни риби като теб.

Жалко само , че темата на the0s трябваше да стане поле за изява на тази ти лоша черта. Не че другите разбират къде е уловката в думите ти , но и по-добре ....

Повече няма какво да кажа по темата и въпросите които the0s зададе .
« Последна редакция: Декември 27, 2012, 01:58:18 от viosta » Активен
the0s
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 12

« Отговор #18 -: Декември 27, 2012, 11:31:45 »

Да, понякога наистина се затварям в себе си (зодия рак съм, предполагам сте запознати с характеристиките ми)

И да, имам един приятел който напълно ме разбира. Винаги ми помага и аз го усещам, че просто си ме обича от малки сме заедно. Към вожда: Благодаря ти за отговорите които ми даде, не само чета това което е написано тук, аз искам да го използвам.. за това и се регистрирах в форума.

Искам да попитам някой разбира ли от астрология, бих искал да ви дам данните си да видите какви планети са ми свързани и дали в картата ми има някакво обяснение.
Активен
вожда
***
Неактивен Неактивен

Публикации: 403


I.F.Y

« Отговор #19 -: Декември 27, 2012, 14:53:05 »

Цитат на: viosta
Вожде , в момента всички скорпиони ти завиждат за проявената отмъстителност .Черта , която незнайно защо я приписват на добрите мили скорпиончета , а изпускат хищни риби като теб.
Е не ме издавай де.
Е хубаво, добре, хищен-хищен, ама тук някои хора ме смятат за добродушен, защо ме компрометираш сега и ми разваляш имиджа?!  
Обаче си представих картинката, как съм се изтегнал на някакъв каменист бряг и около мен, мили и добрички скорпиончета се тресат от завист.
Ама ги измисляш   Сърце
Цитат на: viosta
Жалко само , че темата на the0s трябваше да стане поле за изява на тази ти лоша черта.
Чак пък жалко. Той каквото си търси си го намира, чак толкова не му цапаме, няма да се сърди.
Пък и не мисля, че е лоша черта това, че си отстоявам моето и това, което смятам за правилно. Представи си, че сме в парка и някой те плесне по дупето. Пак ли ще смяташ, че ми е лоша черта, когато му усуквам ръката около гушата, след като предварително съм му счупил пръстите за красота?

Цитат на: the0s
Да, понякога наистина се затварям в себе си (зодия рак съм, предполагам сте запознати с характеристиките ми)
Това обяснява защо така бързо "ме спечели". Аз съм риби, приятно ми е  Ухилен
Да, между другото ако така се запознаваха хората, щеше да е по-интересно, вместо имената да си казват.
Не бях запознат, но да, това, че си рак е тревожно, от гледна точка на себезатварянето, а от друга страна обяснява свръх интуицията ти. Лаик съм в астрологията и действам предимно от собствени наблюдения, но слънце в рак е товар за цял живот, за родените под този знак (е, има и изключения, които успяват да се отърсят). Сизифовски труд е определение дадено за раците, макар че Сизиф е търкалял камъка, а вие си го носите на гърба, да не би да се изцапа случайно.
Но пък другото, което съм забелязал е, че винаги имате един верен другар до себе си, който да ви познава толкова добре, че да не обръща внимание на "лунните ви фази" (често сменящи се настроения).
Цитат на: the0s
да, имам един приятел който напълно ме разбира. Винаги ми помага и аз го усещам, че просто си ме обича от малки сме заедно.
Ако не е риби или също рак, не ти вярвам Ухилен Шегувам се.
Това са връзки, които не могат да бъдат разкъсани нито от времето, нито от растоянието.
Навремето и аз имах един приятел рак, с когото от малки сме заедно (сега е далеч от тук), с когото се разбирахме (доколкото това е възможно, при такива опъки същества) и си помагахме. Всъщност, по параграфа с напълното разбиране не ти вярвам  Ухилен Няма такова животно, което да е разбрало рак. Ухилен Намирам това за очарователно. Някъде бях попаднал, преди време, на нещо като... мотото на раците.
"Само един човек успя да ме разбере, макар и погрешно" Ухилен

Цитат на: the0s
не само чета това което е написано тук, аз искам да го използвам..
Щом взимат да ти се проясняват някои неща, макар и дребни, значи вече го използваш.
Цитат на: the0s
Искам да попитам някой разбира ли от астрология, бих искал да ви дам данните си да видите какви планети са ми свързани и дали в картата ми има някакво обяснение.
Ами... има 2-3ма астролози във форума, но не са от най-активните посетители. Може би ако дойдеш на някоя от срещите би било по-вероятно да ги засечеш. На първо време си изчисли останалите астрологически аспекти, (планети-мланети, луна, асцендент) и нататък, за трудната част (четенето и тълкуването), все ще се намери някой.
Аз посещавам този сайт, но ако се поразровиш (дори и във форума само), ще намериш и други.
Ако нещо се запънеш, питай тук, все ще се намери някой да те насочи, а пък ако няма, ще питаме някой, който знае.
Активен

Някои неща се променят, други никога не се променят.
Ахо!
,___,  
[O,o]
/)__)  
-”–”-
the0s
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 12

« Отговор #20 -: Декември 27, 2012, 18:52:59 »

Да, най - добрата ми приятелка също е рак, родени сме в една и съща година и дата, разликата ни е 10 минути. С нея мога да бъда непорекъснато и адски много се разбираме, но поради различни обстоятелства вече се виджаме веднъж месечно.. А най-добрият ми приятел е Телец, също се разбираме доста.

Та за значението на планетите и домовете им съм ги чел. Изтеглих си книгата "Въведение в Западната Астрология". Само не разбрах как да разбера какви аспекти сключват помежду си.
Активен
вожда
***
Неактивен Неактивен

Публикации: 403


I.F.Y

« Отговор #21 -: Декември 27, 2012, 21:08:07 »

Цитат на: the0s
Да, най - добрата ми приятелка също е рак, родени сме в една и съща година и дата, разликата ни е 10 минути.
Ха! Ама че съвпадение! Значи, може би и асцендента ви е един и същ.

Цитат на: the0s
С нея мога да бъда непорекъснато и адски много се разбираме, но поради различни обстоятелства вече се виджаме веднъж месечно..
Да, при раците, а и при мен, приятелството не зависи от честотата на общуване и редовната комуникация.
С този мой приятел, не сме се чували и виждали по година, а с някои, които също сме много близки и по 4-5 години, но знаем, че някъде там, има човек, който влиза в огъня за него, без да се замисли.
На мен луната ми е в рак и асцендента, което прави повече рак, отколкото риби... а и още някаква планета има в рак. Скоро разбрах за разни интересни аспекти, от сорта на северен възел, който е определящ за много неща, свързани с отношението ни към света и уроците, които трябва да отработим. Имаше една книга, точно за тези северни възли, но не се сещам заглавието.
Цитат на: the0s
А най-добрият ми приятел е Телец, също се разбираме доста.

Това отначало ми се стори странно, но после се замислих, че единствения ми по-близък роднина, с който също растнахме пред очите си е братовчеда, а той е телец. Не мога да кажа, че се разбирахме, тъй като при него интересите са на първо място, а това не винаги ми харесваше.
Цитат на: the0s
Та за значението на планетите и домовете им съм ги чел.

Е ти значи си по-навътре в астрологията от мен. Аз не мога да кажа, че ги знам значенията.
Цитат на: the0s
Изтеглих си книгата "Въведение в Западната Астрология". Само не разбрах как да разбера какви аспекти сключват помежду си.

Как така аспекти помежду си? За отношенията между различните зодии ли? Ами... то на това май му се вика синастрия, нещо като общ хороскоп. И отново една книга, съвсем наскоро ми казаха, точно за тези неща, ама пуста памет, хич не помня заглавия.
Ще питам и ще ти кажа, щом ти е интересно. Това е хубава материя, но да знаеш, че човека е съвкупност, не е само астрология. Ако са ти интересни хората, като обект на изследвания е хубаво и малко психоанализа (език на тялото, маниери, поведение), има и едно - физиономика (определяне на аспекти от характера, посредством физически особености). Аз това последното го бях пропуснал и напоследък понаваксах, но при мен изглежда стават автоматично нещата. Като видя някой и горе-долу добивам представа доколко може да му се има доверие. Хиромантията също, тя пък по ръцете.
Аз нямам навика да гледам ръцете, но съвсем не са без значение. Говорят много. Всеки милиметър от човека и най-дребните аспекти от поведението му, разказват за него. Интересно е, защото всеки е отделен и рядко има еднакви хора. Случва се да има сходни, но еднакви и близнаците не са.
Давай, ровичкай, дано само да не ти угасне интереса, защото мисля, че добре ще се справяш с тези неща, предвид интуицията ти.
Активен

Някои неща се променят, други никога не се променят.
Ахо!
,___,  
[O,o]
/)__)  
-”–”-
the0s
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 12

« Отговор #22 -: Декември 28, 2012, 00:35:41 »

Да, имам я нещо като моя половинка, когато я слушам как разсъждава и какво мисли да прави в дадена ситуация - все едно виждам себе си. Много често ни се случва да говорим едновременно някой неща. Тя е единствения човек с който не съм се карал за сериозни неща и да спрем да си говорим и то не, защото е рак, а просто не си създаваме такива интриги - винаги сме откровенни един към друг. Единствената ни разлика е в асцендентите, аз съм в последните минути на Скорпион, а тя е Стрелец и мисля, че това играе голяма роля защото според моите виждания тя е доста по безотговорна в постъпките си. А това, че луната ти и асцендента ти са в рак те прави доста и човек от тази зодия.

А за най-добрият ми приятел както казах той е телец, до преди 2 години се държеше малко егоистично, но след като разбра що за човек съм(в различни ситуации), опозна ме почти колкото приятелката ми и ми стана още по-близък от преди.

За аспектите имах впредвид, дали някой планети са благоприятно свързани дали ще си помагат или ще ми влият по трудно в живота, но явно и ти не си толкова добре запознат като мен с това.

Между другото вече 2 месеца интереса ми към тези неща не спада, напротив усилва се.
Намерих доста неща за новата ера на Водолея и има доста интересни неща за смесване на характеристиките на зодийте, мога да ги споделя тук, но не знам могат ли да се дават линкове за други сайтове.
Активен
вожда
***
Неактивен Неактивен

Публикации: 403


I.F.Y

« Отговор #23 -: Декември 28, 2012, 05:19:02 »

Цитат на: the0s
За аспектите имах впредвид, дали някой планети са благоприятно свързани дали ще си помагат или ще ми влият по трудно в живота, но явно и ти не си толкова добре запознат като мен с това.
Не съм, да. Всяко небесно тяло влияе по някакъв начин. Планети, звезди, взаимодействието помежду им. Дори и самото място, където се раждаме оказва влияние. Дали е ден или нощ, в планина ли е или до море, река и т.н.
Цитат на: the0s
Между другото вече 2 месеца интереса ми към тези неща не спада, напротив усилва се.
Да, нормално. Константите не са ви присъщи. Или нараства интереса ви или спада.
Цитат на: the0s
Намерих доста неща за новата ера на Водолея и има доста интересни неща за смесване на характеристиките на зодийте, мога да ги споделя тук, но не знам могат ли да се дават линкове за други сайтове.
Разбира се, че може. Дай да ги видим какви са тия смесвания на характеристиките.
Активен

Някои неща се променят, други никога не се променят.
Ахо!
,___,  
[O,o]
/)__)  
-”–”-
the0s
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 12

« Отговор #24 -: Декември 28, 2012, 13:17:11 »

На мен ми се стуват доста верни тези неща http://esotericablog.com/?page_id=5502
Активен
вожда
***
Неактивен Неактивен

Публикации: 403


I.F.Y

« Отговор #25 -: Декември 28, 2012, 14:15:59 »

Хареса ми това, че някак си под формата на легенди са представили различните зодии. Като приказка.
Смях се, а и имаше ценни неща.
Делфина идвал от съзвездието на риби! Дори и само това, ми обясни някои неща.
Уводното изречение за моята крехка и невинна зодийка ме свали от стола.
"В една отдалечена Галактика имало съзвездие Риби. То било прочуто сред другите с чудни твари, които се раждали на неговите планети. Гражданите на тези планети  предлагали своите твари на други съзвездия, ей така за да разнообразят скучните им пейзажи"

А иначе това за ерата на водолея и този "таен план" на Вселената, според който ще бъдат балансирани полезните и вредните качества на отделните зодиакални знаци, ми се струва малко нереален. Но пък е интересно и увлекателно написано. На мен това ми стига. Пък "проблясъците" си идват сами, дори и когато човек чете вестник.
Активен

Някои неща се променят, други никога не се променят.
Ахо!
,___,  
[O,o]
/)__)  
-”–”-
nobody
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 68


« Отговор #26 -: Декември 28, 2012, 14:31:14 »

Цитат
Това отначало ми се стори странно, но после се замислих, че единствения ми по-близък роднина, с който също растнахме пред очите си е братовчеда, а той е телец.
Ударили сте го на астрология май, пък на мен това ми е една от найй-слабите области, обаче...
Няма как да пропусна да спомена, че и на Уо новооткритата братовчедка е телец.  Прегръдка

П.С. Съжалявам, малко съм на вълна спам след-празнично... Угрижен
Активен

...Nobody's perfect!
Colder Sun
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 68


по-добре никога, отколкото късно

« Отговор #27 -: Декември 28, 2012, 21:18:42 »

Цитат
На мен ми се стуват доста верни тези неща http://esotericablog.com/?page_id=5502
Интересно сайтче. Това е някаква забавна астрология.

Цитат
това ми е една от найй-слабите области
Учи се бързо. Поне така мисля ,защото една приятелка изкара някакъв курс за 1 месец и вече беше спец.
Цитат
на Уо новооткритата братовчедка е телец.
Какви са тези кодирани послания?
Активен
nobody
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 68


« Отговор #28 -: Декември 28, 2012, 21:37:10 »

Цитат
Учи се бързо. Поне така мисля ,защото една приятелка изкара някакъв курс за 1 месец и вече беше спец.
Съмнявам се, че се учи толкова бързо. Не знам, може и да е така. Усмивчица


Цитат
Какви са тези кодирани послания?
От Шифърът на Леонардо... Ухилен
Шегувам се.
Права си, не съм се изразила никак добре. Имах предвид една моя близка приятелка.
Казах го така, че вожда да се сети за кого говоря, без да помисля, че ще излезе като "кодирано послание". Ухилен
Активен

...Nobody's perfect!
Colder Sun
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 68


по-добре никога, отколкото късно

« Отговор #29 -: Декември 28, 2012, 21:51:34 »

Цитат на: Fiona Slaughterhouse
Съмнявам се, че се учи толкова бързо. Не знам, може и да е така. Усмивчица
Може , аз само казах за един случай ,който знам.
Цитат на: Fiona Slaughterhouse
Казах го така, че вожда да се сети за кого говоря, без да помисля, че ще излезе като "кодирано послание". Ухилен
Няма проблеми.
Активен
Страници:  1 [2] 3   Нагоре
Отиди на:  


Подобни теми:
Заглавие Започната от Отговори Прегледи Последна
публикация
Дневникът на Аэ съм « 1 2 ... 11 12 »
Лични дневници
Аэ съм 169 7863 Последна<br />публикация Юли 02, 2012, 18:30:57
от venturyy
Дневникът на Яница « 1 2 ... 6 7 »
Лични дневници
Ianica 102 5308 Последна<br />публикация Август 14, 2012, 22:15:10
от sahaj
Дневникът на Тайственият ;)
Лични дневници
Tainstven 13 1596 Последна<br />публикация Май 17, 2012, 07:32:19
от Tainstven
Дневникът на Роси
Лични дневници
rosi_999 2 1107 Последна<br />публикация Декември 20, 2012, 00:33:25
от rosi_999
Дневникът на Nevil « 1 2 ... 6 7 »
Лични дневници
nevil 99 7329 Последна<br />публикация Август 25, 2018, 00:53:20
от nevil

Бог е Любов и е в мен, аз съм Любовта и с Бога в едно цяло с вярата и упованието в Бога аз съм неговото най-достойно проявление, за което той ме обича и облича в ризница от Любов, която да ме пази и закриля от всякакви зли сили и вмешателства в живота ми и в мен самия! Амин
Паник атака | Планински кристал - Кварц  © Copyright