Духовно развитие

          

Страници:  1 2 3 [4] 5   Надолу
Сподели тази тема във Facebook Сподели тази тема във Facebook
Автор Тема: Децата на новото време  (Прочетена 6153 пъти)
aether
nebula
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 37


« Отговор #45 -: Април 17, 2013, 14:15:05 »

Всички родители смятат децата си за различни и по-развити.
Активен
Престолски
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 425

« Отговор #46 -: Април 17, 2013, 14:46:49 »

  Модератор, смятам че хората ще продължат да имат доверие
на човек който умишлено е злепоставен пред другите...
Няма да се аргументирам защото мисля, че не е нужно да го правя
за да ми се повярва. Така, както и госпожица или госпожа Prolet
по-горе, не е сметнала за необходимо да го направи. 
   
   След това, един въпрос към теб: как оправдаваш личните си
обръщения към потребителите чрез модераторския си профил?
И още един въпрос на който също не е нужно да ми отговаряш:
мислиш ли че е добре да се смесва професионалния тон с личния?
Изобщо мислиш ли че е добре за професионалната обстановка във
форума, един модератор да изказва лично мнение по частни
въпроси, че дори и с личния си профил?
   Strannik, дай да наричаме думите с истинските им имена. Искаш да
кажеш че, щом някой е написал нещо за някого, то това ще да е
голата истина? Дано да съм те разбрал погрешно:)   
   Двамата господа, Strannik и Модератор - момчета, става ми някак
странно когато се споделят половинчати или мъгляви истини и
още повече се коментира по тях. Ще продължа да се въздържам от
коментар върху намесата на Prolet, защото ми се вижда твърде вяла.

   Не съм родител, нямам опит в тази сфера но ценя труда на всеки
който е решил да улесни по някакъв начин родителите. Знам какво им
беше на нашите с човече като мен примерно.Тогава нямаше форуми и
памперси... и никой не им е предлагал различна гледна точка или
помощ. Днес благодарение на някои имаме и теми като тази и цели
форуми, но като че ли това остава остава на заден план.

   
Активен

☺ ∞♥ oNe レo√乇
Kissing You Good Night
***
Неактивен Неактивен

Публикации: 448


 • Град: Варна
 • zdr kp животче, вървиш ли?

  « Отговор #47 -: Април 17, 2013, 15:08:23 »

  Всички родители смятат децата си за различни и по-развити.
  Веселяк Веселяк Веселяк Веселяк Веселяк Веселяк Веселяк Веселяк Веселяк Веселяк Веселяк Веселяк Веселяк Веселяк Веселяк Веселяк Веселяк Веселяк Веселяк

  @aether: Според нашите по-жалка отрепка от мене надали може да се намери в галактиката. Питай Недим, дето се пише Recycled....тинтири-минтири разни след началната дума, как се отнасят с мене. Ще бъде, предполагам, достатъчно красноречив. Но тази преценка за родителите ми не ме е спряла да искам да бъда нещо по-различно от тях и сега съответно съм тръгнал да си прекъсвам рода, след като вчера се оказа, че от сестра ми няма как да чакат внучета заради онази тъпа ваксина Церварикс. Сега съм твърдо решен и аз да им нанеса удар, като се стерилизирам, така прекъсна всичко това, което те смятат за непълноценно у мене и да си осиновя детенце от Унгария - страна, която не от вчера ме привлича с нещо, на което и аз не мога да дам дефиниция. С този ход съм много наясно, че ще огорча родата до 9999999999-то коляно, ама честно казано, не ми дреме ни най-малко!!! Искам да започна на чисто, без разни такива: "Аа, мъ то туй и нашту унучи, трябъ и ний дъ съ грижими зъ ньегу!", "Искъми да гу видими, шоту й нашъ кръв!" и тем подобни. Ако започнат да проявяват такива претенции, биха си казали директно, че са за старческия дом вече, щом не осъзнават, че детето е вносно - в най-буквалния смисъл.
  Пък и аз знам родовата история много назад и през поколение се раждат едни криви и шантави хорица от страна на негова милост господин баща ми, а следващото поколение през едно са пак шантави, често даже и лауреати за жълтата книжка, но много свестни хора. Аз, за щастие, съм случил на това да съм от вторите. Добре, ама при майка ми през поколение са с проблеми със съня, а следващото пак през едно са с вторични проблеми, предизвикани от лечението на родителите. Така например от майка си съм поел невероятни количества живак, олово, бисмут, цинк и други метали, използвани по един или друг повод в полиграфията през 1980-те и сега аз й влача бакиите. Ти остави, че тя самата е страшна за гледане с тези отрови в кръвта, от които единственият й реален плюс е, че комарите не смеят да я нападнат (Само веднъж я нападнаха на село...  Ухилен Ухилен Ухилен После всичките бяха измрели от интоксикация). Освен това като малка са я тъпкали до припадък с антибиотици. Сега и зъби няма тази жена. Не виждам изобщо как би могло да си продължа рода. Изобщо не желая да имам нищо общо с гадното си и жалко минало, в което бях третиран като животно. Много ще се радвам да видя нашите как ще редят два реда сълзи, пет реда сополи, че няма да имат повече внуче. Нека им! Не ме е изобщо жал за тях!
  Активен

  Повърхностната температура на атмосферата на Уран е -225°С. Или с около 45° повече от тази на сърцето и душата ми
  Strannik
  *
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 26

  « Отговор #48 -: Април 17, 2013, 21:52:28 »

     Strannik, дай да наричаме думите с истинските им имена. Искаш да
  кажеш че, щом някой е написал нещо за някого, то това ще да е
  голата истина? Дано да съм те разбрал погрешно:)   

  Прочетох внимателно постовете на миналата страница и ето какво видях: ангелска любов споменава различни неща, които уж тя била чула. После се намесва пролет с новината, че част от нещата били получени като информация от нея, а ангелска любов ги е написала от свое име. Тя се оправдава, че го е направила, защото пролет не искала да се знае, че има дарба, а според нея тази информация е много важна за нас.
  Приемаме, че всичко казано е истина. Но тя говори в първо лице, а става ясно, че ангелска любов не е водила такъв разговор. Тя не оспори това твърдение. Значи думите й са измислица, защото твърди, че тя е получил определена информация. Дори информацията да е вярна, тя подменя името на получателя на същата и така истината се превръща в клюка. А добавяме и факта, че тя не уважава решението на друг човек да скрие дарбата си и произтичащите от това информации. Това също не беше оспорено от ангелска любов. Може пролет да е права, може и да не е. Но никой друг няма право да го решава вместо нея. Животът си е наш и ние имаме правото да решим как да го живеем. Другите могат да ни посъветват, но не и да си присвояват правото да решават вместо нас. Това видях аз, това коментирах. Днес е представила чужда информация като получена от нея самата. Тя може да е била вярна, но ангелска любов би го направила отново. А каква е гаранцията, че следващата получена от нея информация няма да е лъжа, защото източникът й е целял да заблуди всички?
  Активен
  ангелска любов
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 54

  « Отговор #49 -: Април 17, 2013, 23:27:10 »

   Ти имаш ли някакви дарби?И познати с такива подобни на моята и мислиш ли,че познавам толкова хора с развита интуиция от които да публикувам информации:)Можеш да предполагаш,но няма как да си сигурен дали пак бих го направила.Аз и моята приятелка сме проверявали дали правилно чуваме архангелите,ние питаме и сравняваме информациите и те са еднакви.Аз затова съм я публикувала имам и доверие и тя ги чува наистина.Не бих публикувала информация,ако тя не вярна.И ако ти можеше да говориш с архангелите щеше да рабереш,че това е предадена информация от тях според теб не намираш ли,че е полезна.
  « Последна редакция: Април 17, 2013, 23:41:28 от ангелска любов » Активен
  harmoniq
  *
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 6

  « Отговор #50 -: Април 17, 2013, 23:35:48 »

  Аз лично не мога да разбера как може някой да взема чужда информация, да я споделя без позволението на истинския автор и после да обвинява автора, че злепоставя, споделяйки истината.
  Може би, защото уважавам правото на личен избор и на собственост. Но не мога да приема такава наглост. Да си присвоиш нещо и да се ядосваш, че те обвиняват и че твърдят, че лъжеш.
  Да приемем, че написаното от Prolet е верно и разговора наистина е воден от нея. Angelska lubov, питам защо решавате да споделите тази информация. За вас не съществува ли уважение към нещо не лично ваше? Ако сте имали разрешение да го публикувате, това е чудесно. Но ако не сте, първо, публикувате без разрешение. И второ, не споменавате кой е автора. Намирам две неправилни неща в тази ситуация.
  Prolet, искам да ви пожелая да отстоявате това, което е ваше и тук сте го доказали. Ако имате тази дарба, тя е ваша и само вие имате право да решавате къде и как да я публикувате.
  Мисля, че хората сами могат да решат на какво да вярват. Нужно е да си помагаме и да споделяме важна информация, но нека бъде искрена. Нека ако ще помагаме на някой да го направим от сърце и истинско желание, а не от нивото на егото.
  Активен
  Sine Wave Zero
  ****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 334

  « Отговор #51 -: Април 17, 2013, 23:43:06 »

  Обикновено разбирам по какъв повод е започнал даден спор, но този случай, нещо ми е супер - неясен.
  Ако не е тайна, ще ме уведомите ли страните на лични за какво става въпрос, за да бъда малко по-адекватен в позицията си ?
  Активен
  ангелска любов
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 54

  « Отговор #52 -: Април 17, 2013, 23:51:15 »

   Има такива деца,които могат да говорят с архангелите,но хората решават,че те са за психолог,имам такива
  приятели.На мен тази информация на Пролет не ми трябва,за да се доказвам,че имам дарба,аз съм я написала за тези хора,които не вярват и водят такива деца по психолози.Имам няколко нейни информации,но не съм ги написала,публикувах тази която реших,че може да докаже на хората,че има архангели и тези деца наистина е възможно да говорят с тях.Не бих публикувала нейна информация по друга причина,аз исках да съм полезна нa родителите на такива деца.
  « Последна редакция: Април 18, 2013, 01:01:54 от ангелска любов » Активен
  harmoniq
  *
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 6

  « Отговор #53 -: Април 18, 2013, 00:20:33 »

  Ангелска любов, не е нужно да се доказвате след като имате дарба. Но тогава е правилно да публикувате вашата информация, получена чрез дарбата ви. Не използвайте чужда, макар и на ваши близки. Затова се появяват съмнения в хората.
  Тези деца може и да имат нужда от подкрепа, може и вие да сте една от всички хора, които ще им помагат. Но Ангелска любов, разберете, че след като работите с такава важна информация, тя или трябва да е ваша, или да е споменато от кого е. Спазвайте правата на всеки, за да искате да спазват и вашите.
  Не съдете, а бъдете реалист!
  Ако сте били споменали първоначално кое от написаното е ваше, е нямало да се стигне до тук. Вслушвайте се какво ви казват другите!
  Активен
  harmoniq
  *
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 6

  « Отговор #54 -: Април 18, 2013, 11:08:10 »

  Написах че информацията е от мое име,защото Пролет не искаше да разбират хората,че има дарба.Но понеже това е послание,което всеки може да получи и няма значение,кой го приема или чува по добре,моята цел беше да дам някаква информация,която да покаже че това е предадено с мъдрост и беше важно да напиша и нея за да повярват хората.
  Ангелска любов имам конкретен въпрос към вас: Цитирайки вашия пост, не смятате ли, че си противоречите? Пишете, че сте решили да публикувате информация, представяйки я за своя, защото Prolet не е искала да разбират за нейната дарба. И следователно потвърждавате, че посланието е нейно. Тогава как се получава изведнъж, че всеки може да получи това послание. Аз не мога. И сигурно повечето хора не могат. Това е способност само на хората, които имат дарба.
  Питам ви защо не споделихте вашата информация по въпроса? Защо продължавате да се защитавате, а вместо това не започнете да публикувате вашия труд и посланията, които вие получавате? Да споделяте мъдростта предадена от вашите послания.

  Активен
  ангелска любов
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 54

  « Отговор #55 -: Април 18, 2013, 11:33:04 »

  Мога да го направя,но не виждам интерес от хората и други,които искат да пишат по темата и да разказват за дарбите си:)И не мисля,че съм длъжна да публикувам всичката си информация във форума:)Мисля,че тази за момента е достатъчна.
  « Последна редакция: Април 18, 2013, 11:46:11 от ангелска любов » Активен
  harmoniq
  *
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 6

  « Отговор #56 -: Април 18, 2013, 11:47:43 »

  Ангелска любов, а какъв е смисълът да публикувате чужда информация, за да повярват на нея. Защо си противоречите отново? На другите могат да повярват, но не и на вас? Т.е вашата роля в помагането на децата се изразява в това да споделяте чуждия опит и послания, но не и вашите!
  Активен
  caprice
  Гост
  « Отговор #57 -: Април 18, 2013, 14:33:56 »

  Temata ne e li za decata i tehnite darbi? Dokolkoto razbiram tyk stava vapros za edin spor na li4na osnova. Spored men v kraina smetka nqma absoliutno nikakvo zna4enie na koi e informaciqta,zna4enie ima 4e informaciqta e nalice i moje da pomogne na decata i texnite roditeli. Vsi4ki ostanali komentari sa izlishni.

  Темата не е ли за децата и техните дарби? Доколкото разбирам тък става вапрос за един спор на лична основа. Според мен в крайна сметка няма абсолютно никакво значение на кой е информацията, значение има, че информацията е налице и може да помогне на децата и техните родители. Всички останали коментари са излишни.

  « Последна редакция: Април 18, 2013, 18:30:08 от Модератор » Активен
  prolet
  *
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 3

  « Отговор #58 -: Април 18, 2013, 16:43:07 »

  Не е важно само да помагаме на другите хора. Важно е как се отнасяме и с най-близките си. И ако не слушаме какво те истински ни казват и молят, каква е тяхната гледна точка и желание и не споделяме истината, тогава губим тяхното доверие. Та нали именно те са около нас през повечето време и с тях имаме взаимни преживявания. Така се губи смисъла зад желанието да помагаме, за сметка на най-близките си хора. Това остана скрито в цялата ситуация.
  Аз вярвам в силата на децата и че те могат да се справят с трудностите, пред които са изправени. Защото и на мен не ми е било винаги лесно, нямала съм подкрепа и разбиране.
  Доста коментари са изказани дотук. И всеки един е прав за себе си. Но смятам, че има моменти, когато наистина не е важно само да бъдем полезни на другите, с цената на всичко. Целта не винаги оправдава средствата. А трябва да уважаваме избора на човек и неговия труд, да не вземаме решения от негово име, да ценим личните му решения и да не ги пристъпваме. Ето защо никога не съм целяла умишлено да злепоставя някого и благодаря на тези, които са разбрали моята гледна точка с първата ми публикация. И дано родителите бъдат грижовни, да имат желание да слушат своите деца и да ги подкрепят, да бъдат честни и откровени с тях, какъвто е и извода от развилата се ситуация.
  Активен
  Ich
  ****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 1647

 • Град: различни планетки
 • Michail Kolev
  « Отговор #59 -: Април 18, 2013, 19:03:41 »


  Темата не е ли за децата и техните дарби? Доколкото разбирам тък става въпрос за един спор на лична основа. Според мен в крайна сметка няма абсолютно никакво значение на кой е информацията, значение има, че информацията е налице и може да помогне на децата и техните родители. Всички останали коментари са излишни.


  Не съм съвсем съгласен.
  Темата е за децата, но едно дете, както и всеки човек, не може да бъде окачествявано само съобразно неговите дарби. Много важни са също така и нравствено-етичните качества на този човек.

  Нещо повече, при един човек, притежаващ специални дарби, това има още по-голямо значение.
  От една страна, защото при такива хора е по-голяма вероятността от възгордяване в резултат на притежаваните заложби, което може да доведе до негативни характеристики.
  От друга, ако човек притежава големи сили, а в същото време не е развил нравственост в една голяма степен, той може да нанесе много големи вреди на другите, а и на себе си.  


  Някой изобщо обърна ли внимание на същественото...на посланието?
  Или говорилнята/плювилнята,се оказа по-интересна....нека се въздържаме да съдим.


  Надявам се, че и авторката на темата е разбрала и оценила смисъла на посланието, а не го е използвала само за илюстрация на нечии дарби и способности. В крайна сметка, дарбите се дават свише и както могат да бъдат дадени на някой, така могат и да бъдат отнети, ако той злоупотребява с тях.

  Друг интересен много съществен момент в тази тема е въпросът за истинността, нейното значение и сила, както и това, че рано или късно тя винаги излиза наяве. Важно е да се придържаме към нея, независимо от обстоятелствата и аргументите, които биха се опитвали да ни отклонят от нея. Ако не ме лъже паметта, Учителят Дънов беше казал, че във висшите духовни светове един човек, който не се придържа към истината, може направо да се самоунищожи.
  « Последна редакция: Април 18, 2013, 19:13:38 от Ich » Активен
  Страници:  1 2 3 [4] 5   Нагоре
  Отиди на:  


  Подобни теми:
  Заглавие Започната от Отговори Прегледи Последна
  публикация
  Децата на новото време
  Книги
  delfin 1 1745 Последна<br />публикация Април 06, 2010, 23:34:46
  от Vicky
  Децата на новото хилядолетие. Как децата медиуми променят света
  Книги
  lotus 2 2777 Последна<br />публикация Юни 18, 2009, 22:10:15
  от lotus
  Децата на новото време - Мег Блекбърн Лоузи
  Книги
  chitta 1 2250 Последна<br />публикация Септември 06, 2012, 18:08:40
  от Щуродино
  За децата на новото време
  Всичко относно индиготата
  vali5 1 1698 Последна<br />публикация Декември 16, 2010, 05:03:37
  от demy
  Как готвят хората на новото време. « 1 2 3 4 »
  Природосъобразно хранене
  Sunshine(sun) 55 8074 Последна<br />публикация Юли 14, 2012, 10:38:10
  от Щуродино

  Бог е Любов и е в мен, аз съм Любовта и с Бога в едно цяло с вярата и упованието в Бога аз съм неговото най-достойно проявление, за което той ме обича и облича в ризница от Любов, която да ме пази и закриля от всякакви зли сили и вмешателства в живота ми и в мен самия! Амин
  Паник атака | Планински кристал - Кварц  © Copyright