Духовно развитие

          

Анкета
Въпрос: Каква кръвна група сте?
А - 19 (32.2%)
Б - 15 (25.4%)
АБ - 10 (16.9%)
0 - 15 (25.4%)
Общ брой гласове: 54

Страници:  1 2 [3]   Надолу
Сподели тази тема във Facebook Сподели тази тема във Facebook
Автор Тема: Кръвната група  (Прочетена 13807 пъти)
Elea
Гост
« Отговор #30 -: Октомври 28, 2012, 23:36:54 »

ТИПЪТ “В” – ЛЮБОВ, БРАК, СЕКС


 От всички кръвни групи, за “В” със сигурност любовта и сексът имат най-малко значение. Не че хората от този тип са равнодушни към тези чувства. Даже напротив, хората от “В” могат да минат за аморални и цинични, ако не и буквално обсебени от мисълта за това.

Парадокс, ще кажете. Да, в известен смисъл. Мъжът и жената “В” се отнасят към отношенията между двата пола, както към всяка друга област от живота. Те са безрезервните привърженици на прословутата теория за разкрепостяване на чувствата между двата пола. Да правиш любов, това не е нещо по-сериозно, отколкото да изпиеш чаша вода.

Схематично така “В” възприемат секса и любовта. Да флиртуваш, да отидеш дори по-далеч, да се ожениш – дали това са наистина дейности, които имат по-сериозни последствия, отколкото да се нахраниш или да напазаруваш в събота от супермаркета. Не съвсем. Разбират лошо морала и табутата, които обгръщат еротичното сближаване на две същества. Те изживяват момента.

Не че не обичат любовта, напротив! За тях това е една реалност от живота, от която нямат намерение да се лишат, както и от всяка друга! Но защо тогава да налагаме на тези човешки взаимоотношения (без съмнение – най-приятните от всички) правила, норми, ограничения?

Както и в работата, така и в леглото “В” не приема да му налагат заповеди. Тъй като по принцип те са нестабилни, сменят партньорите си, както менюто в ресторант. Едва ли един брак може да им наложи по-голям натиск, а също и да ги стабилизира.

В това поведение няма ни най-малко извращение. “В” просто не се вместват в моралната норма на греха и вината, с които християнството е обвило нещата.

Хората от “В” се влюбват бързо. В една двойка, в която единият от двамата е „В", нещата се усложняват. Всъщност трябва да видим проблема на две нива, на които действат и самите “В”: на всекидневния живот, на хроничната нестабилност, с която се характеризират. Тогава наистина няма големи последици. И другото ниво, което се отнася до техния истински свят на любовта, тяхното неоспоримо привързване към строго определен човек...

Като че ли парадоксът стана тяхна типична характеристика, но ето още един – те са напълно способни на трайна и здрава любов. Когато са намерили идеалния си партньор, избран според техните собствени критерии и никога според общоприетите норми, нищо не може да ги раздели. Романтизмът им помага да бъдат застъпници на вечната любов.

За него или нея тази любов е толкова изключителна, така е проникнала в съдбата им, че преходните и случайните връзки не могат да им повлияят. Впрочем дали е мъж или жена, “В” никога не търси своите контакти. Да кажем, че no-скоро неговият чар, неговият вкус предизвикват тези почти неизбежни срещи, на които той се оставя. Това е едно от удоволствията му, защото тогава самата ситуация ласкае неговото его.

Но да направим изводи от тези случаи, не може и дума да става. Спалнята на последното му завоевание съвсем не е крайната му цел. “В” не е нито Дон Жуан, нито Месалина. Това, че се интересуват от него, му е достатъчно. Тя е имала възможност да упражни своя чар, с който може да си служи толкова добре. Това й е напълно достатъчно. Нито той, нито тя мислят през цялото време за това. Те желаят да бъдат обичани, ценени, ухажвани...

Да си признаем, необходимо е да притежаваме доста търпение, поносимост и хумор, за да си свържем живота с подобна птичка. Но не всички от този кръвен тип са толкова гротескни. Съществуват меки и твърди “В”. Някои задоволяват изцяло своето “Аз” с един-единствен поглед и в едно-единствено легло – на техния привилегирован партньор. Други се оказват доста непостоянни...

“В”, както и другите кръвни групи, реагират по различен начин. Основните черти от поведението им в любовта могат да бъдат засилени или смекчени, в зависимост от живота или от опита им. “В” често реагира като дете, което отказва да порасне. И в това се състои неговото щастие.

Жената “В” в любовта
Трябва да сте слепи, за да не разпознаете жена или момиче “В” сред останалите. Действително един “В” рядко остава незабелязан. Всичко е в услуга на това непринудено показничество, типично за неговия характер. Той ще си остане завинаги детето с дръзкия си вкус за обличане и с естествената си жизненост и дух. Ролята и призванието на скромната теменужка, на срамежливата и резервирана стеснителност не са за жената “В”. Тя има нужда всички погледи да бъдат вперени в нея.

Жените “В” знаят как максимално да се възползват от естествения си чар. Никой не познава тяхната тайна на обличане. Те имат безупречното артистично чувство да съчетават класическото с модерното. Често на границата, но никога не изпадат в безвкусица и вулгарност.

И така, какво я спасява? Всички други не биха си позволили да бъдат класифицирани като проститутки или скитници, нямаше да си направят прическа пънк, да облекат пола “Шанел”, и да ги комбинират с обувки от 1930 година, открити на пазара в Сент-Уан. За жената “В” това не важи, защото в целия този реквизит от вехтории тя може да създаде неочакван тоалет, чиято естественост не бихме могли да отречем.

Това е вроден талант. Никога да не се впуска в типичната и банална мода. Тя no-скоро ще я предшества, и то винаги, гарнирайки тоалета с аксесоари или детайли, които оправдават дързостта и подчертават единодушно най-очевидните колебания.

А какво да кажем за личността й! Жената “В”, това е животът, който тече. Нещо естествено, здраво и магнетично едновременно, пред което е невъзможно да останем равнодушни. Тя се движи с грацията на аристократка.

В девет от десетте случая, вие ще се влюбите в жената “В”, още преди да са ви запознали. Със своите предимства тя си служи и злоупотребява. Ако се отнася за вашата приятелка, не я молете да се държи по друг начин, дори и да сте по-ревнив от бенгалски тигър. Тя има нужда да се раздава. Би било опасно да я задължите да бъде по-въздържана. Точно тогава тя ще се възползва от чара и прелестите си, не за да очарова публиката, а за да ви изневери наистина.

Противно на жената “А”, жената “В”, и най-вече от Rh–, изключително бързо се влюбва. Трайно и силно. Като се изключат нейното кокетство и другите оръжия за постоянно прелъстяване, тя набелязва, за рекордно кратко време, поредния обект на чувствата си. И без съмнение той последен ще разбере, защото тя ще води коренно противоположна игра на това, което се очаква. С него тя ще бъде дистанцирана, стеснителна, резервирана, почти предпазлива, изобщо – такава, каквато не е с другите. Щастливият избраник трябва да разбере финия и дискретен намек за чувствата й към него, почти подсъзнателно да открие посланието, причината за нейната страст. И бързо да го схване! Жената “В”, и особено от Rh–, не обича да чака.

Нейният характер би трябвало да я подтиква да направи първата крачка. Но тя се решава на това, само когато е истински влюбена. Отново парадоксът на кръвната група. Една жена “В” може дълбоко да обича някого месеци и години, без той да разбере. Но това не й пречи да прехвърча тук и там. Тя няма да промени нищо от живота си заради някаква, дори и силна любов.

И въпреки това тя изпитва огромно удоволствие да разказва за всички свои върхови моменти на сърдечните си истории! Жената “В” е манна за големите клюкарки. Всичко се разказва, дори с най-пикантните детайли. Тя споделя с трогателна спонтанност за своето последно завоевание: от цвета на тапетите на спалнята, до марката на използваните презервативи.

Когато “В” ви разказва за някой мъж, бъдете сигурни, че това не е мъжът на живота й, а само преходно приключение без последствия. Тя е напълно дискретна по отношение на онзи, който властва над нейното сърце. Естествено, тя е истинска рожба на непостоянството, жена, която е за предпочитане да ви бъде любовница за един уикенд, отколкото майка на вашите деца. Но когато тя намери истинския, става невярна към всички останали.

Бихме помислили, че животът с жената “В” не е лесен. Всъщност не всеки може да я разбере. Чувствителна, изпълнена с чар, артистична, представителна в обществото, дори повече от необходимото – блестяща, безкрайно привързваща към себе си. Всички тези качества често се превръщат в нейни недостатъци. Истинско, малко, обично чудовище!

И все пак, зад ексцесиите и екстравагантността, жената или момичето “В” таят неизчерпаемо съкровище от нежност, искреност, дълбока привързаност и жизнерадост.

Във взаимоотношенията с другия пол, когато е избрала вече партньор, жената “В” може да се прояви в най-добра светлина. При условие, че не я ограничават открито, защото нищо не струва за нея повече от чувството й за независимост. Тя ще се откаже доброволно от външните си изяви, били те невинни, или напълно аморални. Не й остава нищо друго, освен с вродения си чар, с духа си да дава поводи на мъжа си да бъде горд с нея. Тя е оптимист по природа. Може да живее навсякъде, да се справя с всичко, без да отдава значение на формалностите или на това, какво ще кажат хората. Трудолюбива като пчеличка, тя може да извлече изгода от всичко, да направи от нищо нещо.

Впрочем рядко се случва жена “В” да си остане в къщи. Въпреки че се грижи с голям вкус както никой друг за къщата и интериора, който винаги е нетрадиционен, тя не може да не участва и във финансовите успехи на домакинството. Всички или почти всички жени “В” работят. Често са на високи постове. Жената “В” се справя най-добре от колежките си в професионалния живот. Това е областта, в която тя се адаптира извънредно бързо и тогава присъствате на истинско раздвоение на личността. На работа тя е типичната делова жена, ръководител на високо ниво (най-вече жените от “В” Rh+). Вкъщи е старателна домакиня, всеотдайна майка, несравнима готвачка.

Но покорна съпруга, винаги съгласна с мъжа си? Това никога. Жената “В” трябва първо да бъде изслушвана. Тя може да намери начин да ви накара да я чуете. Този вид събеседници имат жизнена необходимост да изказват мнение, да дискутират върху нещата, да вземат наравно с мъжа решения, касаещи семейството.

В повечето случаи тя ще ви даде добър съвет. Нейните оригинални виждания, нейният свободен дух й помагат често да намира необичайни решения в ситуации, които човек от друга кръвна група невинаги ще отмине безболезнено. За нещастие, ако съпругата от тип “В” не се чувства съвсем добре в брачния живот, тази склонност да се намесва, рискувайки сериозно, ще я доведе до нежелани последствия. Тогава тя става критична към всичко, язвителна и трудно поносима. Жената “В”, още повече от “В” Rh+, е с изострена чувствителност. Така че внимавайте да не я засегнете. Тя е от типа хора, които си отмъщават със същата сила.

Всъщност трябва да сте много внимателни към промените в настроението й. Те далеч не са безпричинни, както изглеждат на пръв поглед. Напротив, изразяват нейното разочарование от дадена ситуация (лична, семейна или професионална), която за момента тя може да овладее. Тогава е изключително работоспособна, с учудваща бързина може да разреши най-тежките проблеми. Но в същото време е способна да се удави в чаша вода. Трябва да бъде подкрепяна, да чувства около себе си голямо доверие, от което ще черпи смелост за действията си.

Къщата на “В” е винаги весела, пълна с приятели. Когато децата пораснат, жената “В” се проявява no-скоро като съвременна майка-приятелка, отколкото като закрилница. Тя винаги ще ги разбере. В нея постоянно има частица от детството, което не умира!

Със спонтанния си характер, ще може ли да остане вярна на мъжа на живота си? Разбира се, но при условие, че  се чувства неговото присъствие вкъщи. Жените “В” (и най-вече от Rh–) не са създадени да бъдат съпруги на моряци или на шофьори на ТИР, на търговски пътници. За предпочитане е също да не се свързват с друг “В”. Циклите на съня на жената “В” не са същите, както на повечето хора. Тя е склонна да живее нощем. Уморен или работещ до късно съпруг не би й допаднал. Разбира се, възможни са и някои приспособявания, но в Япония са забелязали, че именно това разминаване е причина за много разводи.

Сексуално, жената или момичето “В” не е това, което се казва на жаргон “голяма работа”. Може да ви изглежда странно, след като познавате чара и усмивката й. Но е така. За нея сексът е най-вече вид профилактика. Тя се люби, без да се ангажира истински в този акт.

Не трябва да се учудвате, ако по средата на една нежна прегръдка жената “В” изведнъж решава да си смени марката на лака за нокти или да поднови запасите си от жизнени сокове. Такава е тя. Това не й пречи да обича и да бъде обичана.

Мъжът “В” в любовта
В тази област той много прилича на жената от същата кръвна група. Чаровник, нестабилен, no-скоро искрено невинен и невероятно уязвим.

“В” се проявява външно като “мъж на жената”. Където и да се намира в обществото, хората го наобикалят. Винаги търсят неговото благоразположение и внимание. Прелъстява еднакво както млади момичета, така и уважавани възрастни дами.

Наистина той като че ли разбира отлично жените. Може да ги изслушва, да ги ласкае тактично и интелигентно, да създава впечатление у всяка, че дори в многобройната тълпа вижда само нея. Пред него жените като че ли губят оръжията си. Те са готови на всичко за него. Той ги омагьосва.

Дали извлича само облаги от своя магнетизъм, който безспорно се излъчва от цялата му личност. Можем ли да кажем, че мъжът “В” е вулгарен сваляч?

Със сигурност се знае, че той обича да е обграден от нежния пол. Но не толкова, за да не остане сам, колкото заради самото ласкателство към него. Мъжът “В” (още повече “В” Rh–) е самолюбив, понякога до степен на самодоволство. Фактът, че се харесва на жените, издига още повече неговото и без това голямо самочувствие. Без това си качество, той ще изгуби своето оръжие. Би могло да се каже, че развива този свой талант, дори и да не се възползва винаги от него в еротичен план.

Впрочем как биха могли жените да не го намират за привлекателен? Също като жената “В”, мъжът от същата кръвна група е де голяма степен индивидуалист, нетрадиционен, абсолютно непред видим, най-точно казано – непримирим. И най-вече знае как да се приспособява към човека, с когото е в момента.

Проблемът за събеседничката, която без съмнение би искала да е нещо повече за него, е, че той е напълно неконтролируем. В един момент на усърдно ухажване, бихме казали, че живее само за нея и се интересува от нея. Малко по-късно, същата вечер, ще го видим с друга. После с трета, а очарователната малка блондинка, която срещнал преди полунощ, ще придружи до къщи!

Идете им обяснявайте, че това държание не е все пак кавалерско. Той няма да ви разбере. За него, държанието му е съвсем естествено и учтиво и нищо повече. Малко е да се каже, че мъжете от тип “В” (без разлика от Rh) не са създадени за ревниви жени.

Парадоксално е, но също както момичето или жената “В”, той е стеснителен, когато трябва да разкрива любовта си. Той, който е толкова сладкодумен и може винаги да направи подходящ комплимент, не е способен да говори за любов.

Когато някоя жена му е направила впечатление, той се чувства неудобно. Вместо да върви право към целта или просто да направи сериозно с нея това, което прави съвсем естествено пред всички останали, изгубва и ума, и дума. Говори за всичко друго, но не и по същество. Заплита се в теми, лишени от всякакъв интерес. Рядко прави първата крачка.

Когато преодолее стеснението и получи съгласието на любимата, става приятен, любезен мъж, готов на всичко. Остава проблемът с неговата вярност, или no-скоро с хроничните му изневери. Един “В” (най-вече от Rh+) не е единствен нито за себе си, нито за другите. Често не отдава голямо значение на смяната на партньорките си.

Ако не е загрижен за постъпките и жестовете на някое преходно завоевание, то не е същото с тази, която смята за своя жена. Позволява си да каца тук и там, но е дълбоко обиден и ядосан, когато тя реши да наруши брачния договор.

Впрочем това е добра постъпка за жена, изморена от неговите капризи. След като си ми изневерил, аз те напускам. Не си и помисляй да ме търсиш! Всичко между нас е свършено!

След такава сцена, изведнъж “В” ще си даде сметка за ситуацията. Добре е да поддържате доста време ледени отношения с него. По принцип той ще разбере, ще се извини и искрено ще съжалява за постъпката си. Ако наистина се е изплашил от застрашаването на равновесието в отношенията с партньорката си, заради похождения, които в края на краищата не означават нищо за него, тогава той е излекуван.

Мъжът “В”, и особено Rh+, обича да разговаря за любовниците си до последния детайл, без ни най-малко притеснение пред жената, с която е в момента. Може да се впусне в подробности за преживяванията си през уикенда с друга. Това не е типичната простащина. Той просто говори, заради говоренето, като децата, след като не намира какво друго да каже, за да грабне вниманието!

Всъщност той е безотговорен в любовта. Най-добре е да свикнете с това. Този кръвен тип, колкото странен, толкова обичлив, има безброй екстравагантни и фантастични реакции. Но без капка злоба, нито перверзност, само прекалена искреност.

Това, което “В” търси най-вече във взаимоотношенията си с другия пол, е преди всичко хармонията. Затова е готов на безброй компромиси. И най-малкият сблъсък в брака го прави извънредно нещастен. Но кризисните ситуации са понякога необходими, за да си даде сметка за своите недостатъци.

В къщи, в семейството това е мъж, който не само приема идеите на съпругата си, но също и нейните инициативи. Той не е обхванат само от мисълта за мъжествеността си. И тъй като в повечето случаи се жени за някоя силна и властваща натура, рядко стои начело на семейството.

Впрочем това не го интересува особено. Той не обича брачните задължения, предпочита да се изявява в работата или в хобито си. Ако точно на работата си има тежки проблеми, това ще му се отрази в семейния живот. Тогава става раздразнителен, понякога лош, а може да стигне и до някои форми на насилие. Това важи най-вече за “В” Rh–, но все пак е типично за тази кръвна група.

В тези критични моменти е необходимо неговата партньорка да му попречи да се затвори в себе си и да замълчи. “В” лесно споделя хубавите неща от живота, но за тревоги и заплахи не умее да говори. Без съмнение това е негов начин да ги отдалечи, да спести товара на другите. Но това не е най-доброто, което може да се направи. Стане ли затворен, което е противно на неговата природа, трябва тактично и с дипломация да го накарате да ви се довери. Обикновената реакция – да изкаже своите тревоги, за него е огромна крачка напред към разрешаването на проблема.

Идеалната съпруга за “В” е жената, която може да се нагърби с проблемите, която зачита както своята, така и неговата свобода, и може да му посвети времето си. Един “В”, по-точно Rh–, трябва задължително да бъде в добро обкръжение. Ако не му помогнат, той ще отиде да търси навън това, което му липсва.


Активен
Elea
Гост
« Отговор #31 -: Октомври 28, 2012, 23:37:47 »

Необходимостта му от внимание е наистина огромна. Оригинален, понякога дори ексцентричен, често има интереси, граничещи с лудории: колекция от насекоми като хлебарки или миниатюрен голф в стаята. Неговата спътница трябва поне да се прави, че проявява интерес към ексцентричността му. Той ще бъде поласкан и доволен.

Би било лоша постъпка, ако го изолирате от външния свят. След като се ожени, той трябва да продължи да се вижда с приятелите си, които са също толкова странни като него.

Ако му се случи изведнъж, без ни най-малка причина, да изпадне в апатия, дори да стане небрежен, не трябва да се учудвате. При него това е само психическо състояние, при което възстановява енергията си. В такива моменти вече не се бръсне и гледа с настървение най-глупавите сериали по телевизията. И една сутрин, като че ли след магия, всичко е преодоляно и отхвърлено. Той отново става това, което е бил преди. Кризата е преминала.

И в секса прилича много на жените от неговата кръвна група. В края на краищата физическата любов няма за него почти никакво значение. Тя не представлява нещо повече от партия флипер или друга забавна игра.

Но ако живее с някого, за когото еротиката е неразделна и първостепенна част от живота, той ще успее да задоволи желанията му. Разбира се, няма да направи от това фикс-идея, но ще се покаже достойно и в тази област. Може да прибегне до въображението си и ще измисли невероятни неща.

ТИПЪТ “В”
СЪВМЕСТИМОСТ НА КРЪВНИТЕ ХАРАКТЕРИ

Жената от тип “В”
Не може да се каже, че жената “В” се увлича повече от един или друг тип.

Ако срещнат мъж “А” с изключителна индивидуалност, отговаряща на юношеския им дух, те ще го предпочетат пред всеки друг.

Хората на изкуството привличат жените от “В” Rh-. А още по-добре ще бъде, ако те са от “В”, независимо от Rh, или от “АВ”.

По принцип и другите мъже от “В” им харесват, но трябва да имат голяма разлика във възрастта. Жените “В” имат склонност да харесват мъже, по-млади от тях.

Забелязва се непоносимост на жените от “В” Rh- към мъжете от “0” Rh+. Притеснява ги техният стремеж към сваляне и неуместни действия. Ако преодолеят това си чувство, ще се разбират добре с тях.

Мъжът от тип “В”
Както и жената от “В”, той е универсален “донор” в любовта.

Забелязват се предпочитания към жените от “0” Rh+, но връзките обикновено са краткотрайни.

Имат склонност да се влюбват в жените от “В” или “АВ”.
Активен
Elea
Гост
« Отговор #32 -: Октомври 28, 2012, 23:38:23 »

КРЪВНА ГРУПА “АВ”
ОБЩ ХАРАКТЕР НА ХОРАТА ОТ КРЪВНА ГРУПА “АВ”

От всички кръвни групи, най-рядко се среща кръвна група “АВ”. Тя представлява приблизително 4 % от населението на Земята, а в някои етнически групи изобщо липсва, както е например при бас-ките. Специалистите са установили, че най-древните обитатели на Европа – келтите, са били предимно от “0” и “А” кръвни групи. Най-старите носители на “АВ” се намират в отдалечените кътчета на Шотландия, Уелс и Ирландия, типичните келтски региони. Във Франция, в местността Бретан, хората от тази кръвна група са най-малобройни.

Предполага се, че арийските нашествия, започнали около 5000 години преди Христа, са пренесли тази странна кръвна група. Любопитно е да се отбележи, че между циганите “АВ” наброяват 13 %, т. е. приблизително три пъти повече от средното разпространение в Европа. Те са последните индо-европейци, дошли и наводнили Запада.

Дали защото има многобройни представители на “АВ” сред Синовете на вятъра, както наричат циганите, сред тях срещаме толкова гледачки, лечители, магьосници и дори шамани? Забелязано е, че тези “професии” се срещат два пъти по-често при хората “АВ”, отколкото при хора от “0” или “А”. Видяхме също, че и “В”са добри в тази област. Но в по-малка степен. Те са “специализирани” по-скоро в областта на екстрасенсите. “В” е преди всичко вярващ. Той има отношение към ирационалното и в този смисъл, на известно ниво, е способен да овладее повече или по-малко природни тайни.

В основата на характера на “АВ” стои интуицията и това, което парапсихолозите наричат “усещане”. “АВ” действа според и чрез тези свои качества, а не с типичните средства на другите кръвни групи – например на “0” и “А” кръвна група са присъщи логиката и разумът. “В” стои по средата на тези два полюса.

Установено е, че голяма част от религиозните и духовните лидери са от тази кръвна група. Много от американските телеевангелисти са също от “АВ”. У нас, в Европа, проповедниците с най-голямо влияние, религиозните реформатори, групата на всевъзможни секти също са от “АВ”.

Много се е дискутирало, и още се спори, върху автентичността на светия саван от Торино. Дали именно този саван е бил платното, с което са обвили тялото на Христос, след като е снет от Кръста? Ако е така, странната картина, която разкрива, би била портрет на основателя на католическата църква. Защото след анализ се установило, че следите от кръв, оставени по платното, са от кръвна група “АВ”...

Бешер, американският изследовател на кръвните характери, не се колебае да потвърди, че великите мистични ръководители в историята на човечеството са били без съмнение от кръвна група “АВ”. Той споменава Исус, но също и Мохамед, Буда и Свети Франциск от Асизи.

Доста ласкаво за тези, които принадлежат към кръвната група. Жените от “АВ” няма за какво да завиждат на мъжете от тяхната кръвна група. Предполага се, че Света Тереза от Авила, Света Катерина от Сиена и други велики личности на Западния духовен живот също са от “АВ”.

Хората с “АВ” са чувствителни, дори прекалено много, в сравнение с другите кръвни типове. Впрочем това е парадоксално за някои представители от “АВ”, надарени с неоспорима логика, която е обаче вторично придобит резултат.

Човекът от “АВ” е изключително приспособим. Изолиран в свят, населен от други кръвни групи, често враждебни, той използва техните оръжия. Разумът и логиката представляват гръбначният стълб на обществените системи. “АВ” се е научил да си служи с тях, но те не са неделима част от него.

Кое е главното му качество? Чувството му за дипломация! “АВ” се чувства добре навсякъде. Особено жените от тази кръвна група. Тези лицемерни Есмералди, с целия си чар и умение, са способни да се вмъкнат и да бъдат добре навсякъде, да приспособяват перфектно лъжите си.

Но би било обида за мъжете и жените от “АВ”, ако ги принизим до обикновените гледачки на ръка или кафе.

Вярно е, че надарен със силна интуиция и чувствителност, “АВ” разбира другите. Първо, той умее да се сближава. Страхотен стратег, понякога манипулатор, за да се сближи с някого, използва вродените си качества на психолог, изкуството да анализира ситуациите с необикновена проницателност, която се оказва една от доминиращите характеристики на тази кръвна група.

Дали затова се срещат толкова много представители на “АВ” сред най-популярните радио- и телевизионни аниматори? И заради това ли го срещаме често в редиците на най-известните комични звезди в киното, театъра или шоуто? В тези две области се изявяват най-много хората от “АВ” Rh-, но обикновено всички хора от този тип успяват. Защото, повече от всеки друг, той умее да разбира точно вкусовете на публиката и да използва думи и жестове, които й допадат.

Може би и защото обича тази публика и не я мами. Като цяло всички хора от “АВ” са искрени, когато се сближават с другите. Ако се грижат за себеподобните си, то е от сърце и душа.

“АВ” са изключително чувствителни на тема справедливост и несправедливост. Те не понасят погазването на човешкото достойнство или стремежа на някои хора да променят други. “АВ” е от типа хора, които са готови да вземат оръжие, за да защитят свободата на някого.

Във всекидневието именно той ще се изкачи на върха, докато всички останали се страхуват, свиват или извъртат... Хората от “АВ” (и най-вече от Rh+, по-точно жените) не се интересуват от последствията на тяхното изразено недоволство. Когато всички замълчат, за да не се вдига шум, както се казва, той или тя ще проявят бурно неподчинение.

“АВ” не се впуска в усложнения, когато правосъдието се намесва. Той може да бъде ловък дипломат, когато си мисли, че е на добрата страна, но може да стане безскрупулен и прям, ако сметне, че е презрян.

Много рядко ще намерите човек от “АВ” в посолствата (за разлика от представителите на “А” и “В”).

Независимо че е общителен и приятен за разговори, “АВ” (най-вече от Rh+) умее да запази дистанция. Всъщност, трудно може да се проникне в неговите мисли. У него винаги съществува зона, която го предпазва. Тайна градина? Или грижливо пазена област, в която са скрити неговите идеи и мнение? Трудно е да се каже. “АВ” има нужда от такава интимна област – за собственото си равновесие. Но не за да развива в нея коварни мисли.

Той е способен да организира, координира и ентусиазира групи от хора. Японците са забелязали, че жените от “АВ” Rh- са най-добрите ръководители на “Личен състав”, които някога сме срещали. Хората от “АВ” наистина знаят да налагат заповеди, без да нараняват чувствителността на тези, към които са отправени.

Обикновено хората от “АВ” са активни. Те не понасят мързела, бездействието, а още по-малко всякакви форми на рутина. Светът около тях трябва да се промени. Но да се промени за добро. Те са със самочувствието, че имат роля в тази еволюция.

Често са членове на асоциации, групировки или лобита – всякакви формации, които се смятат за призвани да движат живота. Един “АВ” рядко остава в своя ъгъл. В него гъмжат идеи, критики и послания. Често се проявява като добрия ангел, за да наложи това, което смята за правилно.

Усърдният ентусиазъм, присъщ на хората от този тип, се проявява най-вече в хуманни акции, отколкото в личната му работа. “АВ” работят, за да осигурят своя и живота на ближния, за да не се чувстват на гърба на другите, най-общо казано – на гърба на обществото, но никога – за да забогатеят от това.

Парите, почестите, уважението, които получават в резултат на това, не ги интересуват. Партньорът на “АВ” трябва да прави сметките в семейството. Ако работят в предприятие, не е за предпочитане да им поверите постове, които биха им дали власт върху паричните фондове!

И ето стигаме до щедростта на хората от тази кръвна група. Тя е огромна. “АВ” рядко мисли първо за себе си. Той се раздава. За да задоволи другите или просто да поправи някоя несправедливост, много често именно това става смисълът на неговия живот. Изследвани са кръвните групи на много благодетели на човечеството, на много Свети Мартиновци и на основатели на благотворителни дружества. Без всякакъв риск можем да отбележим, че 80 % от тях са били от кръвна група “АВ”!

“АВ” принципно не зачита стойността на парите. Склонен е да извършва някои нередовни сметки, дори шашми, за да улесни нещата. Има само една крачка, която “АВ” пристъпва с неприкрита радост. “АВ” е Робин Худ – дълбоко е убеден, че е морално да вземеш от богатите, за да нахраниш бедните.

Тази липса на практичност в живота, не му пречи да бъде водач на хората, при условие обаче, че има до себе си един разумен “А”, който стяга кесията, и един практичен “0”, който да взема решенията.

Неговата чувствителност го кара да взема много присърце проблемите на хората. Проницателността и склонността му да се изгубва в безкрайни разсъждения и лабиринт от детайли, накрая го довежда до невъзможност да прецени кое е важно и кое не. Към това можем да прибавим склонността да разглежда проблемите от гледна точка на моралните и хуманните фактори, които невинаги имат място в джунглата на живота.

“АВ” обича да разнищва нещата и да се впуска в подробности, особено във всекидневния живот. Разсъждава на глас без ни най-малко притеснение и понякога става досаден. Пред гости, той ще ви направи забележка, лишена от зъл умисъл, но също така и от тактичност – например, че тапетите ви не подхождат на мебелировката във всекидневната. В колата той често стои отзад, защото мрази да кара. Но това няма да му попречи да обсипе шофьора със съвети, критики и коментарии.

В замяна на това този критичен дух може да улесни нещата в определени ситуации. Така например “АВ”, и особено Rh-, е най-добрият съсед. Можете да разчитате на него, когато има проблем за разрешаване или да помири хората в ситуации, при които дребните неща тровят живота в квартала или в жилищния блок.

Човекът “АВ”, който впрочем често реагира както прецени, започва разрешаването на проблема с трезв и бърз анализ на ситуацията. Той има дарбата да разбере от пръв поглед кой е прав и кой греши. Може да обясни нещата, без да обиди единия или другия. Той, който е толкова нерешителен в работата си, в такъв момент предлага отлично разрешение на нещата, което устройва всички страни.

Както е много внимателен към другите, “АВ” е също така загрижен и за себе си. Но не е егоист. Често е егоцентрик. Не понася да се навлиза в неговата територия и да се погазва личната му свобода.

“АВ” са много ревниви към независимостта си. Както не обичат да се навлиза в личните им територии, така и те зачитат чуждите. Ако престъпите това правило, могат да станат страшни. Гневът на един “АВ” е нещо ужасно!

Те си имат свой малък свят, изграден до маниакалност според техния вкус и критерии. Нека не им го нарушаваме. Защото както могат да бъдат справедливи, така могат да бъдат лоши и зли, дори да прибягнат и до физическа разправа само за някаква дреболия.

И мъжете, и жените са много злопаметни. Надарен с отлична памет, “АВ” обикновено никога не забравя отправените му злъчни забележки, някои лоши номера, които са му изиграли. Ако става дума за нещо по-сериозно, отговорният за тях би имал голям интерес да се държи настрана от него. “АВ” би обърнал земята с главата надолу, само и само да си отмъсти. Години по-късно, той все още ще пази в някое кътче на паметта си омразата към своя враг и необходимите аргументи, за да възтържествува правото му.

Извън този недостатък, те са хора, на които можете да имате доверие и да разчитате. Но при условие, че ги разбирате. Хората от този тип общуват лесно, но им трябва дълго време, докато се доверят на някого. Когато го направят, то е завинаги.

Нека все пак изключим жената “АВ” Rh-. В това отношение тя е по-импулсивна и не толкова резервирана, както другите представители от този тип. Впрочем, тя често съжалява за това.

Дали “АВ” е романтик, мечтател, носен от мощно и развинтено въображение? Трудно е да се отговори на този въпрос. Наистина в тази кръвна група срещаме както хора с богат вътрешен свят и химерични фантазии, така и други, които са абсолютно неподатливи на тези неща.

Когато неговият фантастичен свят задейства, “АВ” е непоправим мечтател. Става невероятно доверчив. Обича страстните любовни истории, завършващи с хепиенд.

Но има и друг “АВ”, абсолютно противоположен на мечтателите. Ако не е начело на асоциации, той увеличава редиците на научните дружества. Нищо общо няма с първия тип. Впрочем в тази кръвна група има само крайности.

Често вторият тип воюва по всякакъв начин, до краен предел, срещу всичко, което счита за суеверие, замъгляване на мозъка, празни приказки и безсмислени твърдения. Това не означава, че отхвърля едновременно и света на ирационалното. Той се бори точно за това - да покаже, че един път завинаги трябва да се скъса с всички тези мистики.

Модерните парапсихолози, именно тези, които се заеха с паранормалните явления в лабораториите (Рин, Вайсман, Василеви), принадлежат към група “АВ” и са всъщност от втората категория. Другата изненадваща крайност на тези типове са предателите. Любопитно е, но много често шпионин, минал на противоположната страна, военен, който внезапно се е предал, инженер, който тихомълком е продал на конкуренцията фирмените тайни, се оказват хора предимно от тази кръвна група.

Това са неща, които, поне на пръв поглед, не се съчетават с казаното пo-горе за характера на “АВ”. Къде са отишли лоялността, искреността, отхвърлянето на непочтеността, загрижеността им за справедливостта?

Без съмнение те притежават всички тези качества. Но понякога решават да сменят лагера. Постоянно критични, анализиращи всичко, търсещи, разнищващи до най-малки подробности, накрая се убеждават, че хората, на които са служили, не са заслужавали това. Следователно те намират истината при противниците си и минават на тяхна страна.

При “АВ” този вид постъпки могат да се проявят на всякакво ниво. Едни ще предадат държавата, други – просто отбора си. Но каквото и да се казва и да се мисли, те никога няма да напуснат кораба заради личен интерес, пари или кариера. Те го правят в съответствие със съзнанието си, със своите критерии на преценка, които рядко съвпадат с общите. Но са убедени, че са единствено прави. Рядко печелят от това, но не тук е проблемът. Човекът от “АВ” прекарва живота си в търсене на своята кауза, своята истина в един свят, който се развива. За него само глупците и лицемерите не сменят никога идеите си.

“АВ” обича мира и спокойствието в семейния живот. Както видяхме, той прави всичко, за да е в добри отношения със съседите си. Свободните си занимания избира по този критерий, много често от областта на културата. Непрекъснато посещава театрални представления и концертни зали. Библиотеките също го привличат, дори и да не е получил по-високо образование от средното. Във всеки случай, държи да се усъвършенства, интелектуално да се обогатява.

Той има нужда от тези занимания. Както изглежда, “АВ” (най-вече от Rh-) е по-податлив на умората и стреса от всички други кръвни типове. Неговият живот трябва да е подреден така, че да включва редовни почивки, по часове и дни. Един преуморен “АВ” става не само нетрудоспособен, но в някои случаи опасен за самия себе си. Да не пренебрегваме факта, че именно в редиците на самоубийците хората от “АВ” се срещат най-често.

Сред другите негативни страни на характера, констатирахме, че са много злопаметни и често обхванати от мисълта за отмъщение. Японската полиция е установила странна величина в своите статистики – подпалвачите, авторите на анонимни писма са най-много от кръвна група “АВ”.

В Осака например, 65 % от криминалните пожари са извършени от хора от тази кръвна група. А като се знае, че са само 4 % от цялото население на Земята, очевидно можем да си зададем някои въпроси. Японските криминолози обясняват тази необикновена престъпност на “АВ” с факта, че това са хора, които маниакално депресивните психози са довели до специфично състояние. Те бързо предприемат отмъщение за това, което е или което смятат, че е посегателство над техните права, дори за обида, ненаказана от обществото.

Прякото отмъщение рядко ги задоволява. Те мислят как да го направят пословично, как да го представят като възмездие. Според тях, актът им трябва да се издигне почти до Божие наказание: пречистващ огън, анонимен ужасен глас, който пробужда в душата адски страхове. Те изгарят цяла плевня или засипват с мръсотии човека, откраднал дори едно яйце.

И така, странни характери са хората от група “АВ”. Членове на най-малката кръвна група, универсални водачи или отмъстителни гласове в зловещи нощи, те са отчасти, както е казано в Евангелието, “Солта на земята”. Защото много повече от “0”, “А” или “В” те са способни и на най-лошото, и на най-доброто!
Активен
Elea
Гост
« Отговор #33 -: Октомври 28, 2012, 23:39:28 »

ТИПЪТ “АВ” – КАЧЕСТВА И НЕДОСТАТЪЦИ

ПОЛОЖИТЕЛНИ ЧЕРТИ

контролират се отлично
големи организатори
умни
почтени
силно чувство за справедливост
много морални
винаги критични
добри събеседници
любезни с хората
много концентрирани
интуитивни
добри граждани
религиозни
разсъдливи
пресметливи
с чувство за организация
дипломатични
миролюбиви
с чувство за хумор
сприятеляват се с всички
непринудени
стабилни
отлични любовници
извънредно проницателни 

ОТРИЦАТЕЛНИ ЧЕРТИ

нерешителни
прекалено спокойни
бавни в действията
прекалено искрени
прекалено задълбочаващи се
злопаметни
болезнено докачливи
не понасят самотата
със застрашителен гняв
избухливи
свалячи
много консервативни в действията си
прекалено чувствителни
неконтролируеми
тайнствени
недисциплинирани
бързо се изморяват
колебливи
без задръжки
дистанциращи се
не много лоялни
непоследователни
непукисти
неверни
Активен
Elea
Гост
« Отговор #34 -: Октомври 28, 2012, 23:40:02 »

ТИПЪТ “АВ” В ПРОФЕСИОНАЛНИЯ СИ ЖИВОТ


Александър Бешер, калифорнийският изследовател на характера според кръвните групи и търсач на мозъци, който е пренесъл в САЩ кръвната типология, заимствана от японеца Номи, разказвг следния случай, показателен за поведението на “АВ” в професионалния свят.

Младеж с име Карл. Той има всичко за себе си. Блестящ, динамичен, работлив, амбициозен, на 28 години, адвокат с предначертана кариера. Вече е член на престижна кантора в Лос Анжелис, където сред доста възрастни прависти, той заема висок пост. Hа него се представят най-трудните дела, в които трябва да покаже не само широко юридическо познание, но също и такт, сръчност, силно чувство за дипломатичност.

Професионалните успехи на Карл се допълват и от също толкова обещаващ личен живот. Карл се оженил за подходяща за него жена – една изключителна “В”. Красива и представителна, възпитана, организирана и едновременно приятно непредвидима, грижовна към него, без да му пречи... Той е щастлив.

Или поне би трябвало да бъде. Когато отишъл да се консултира с Бешер, доверил му, че от няколко седмици е изпаднал в прогресивна депресия.

– Въпреки че получих повишение в работата си, за което много хора ми завиждат – обяснил той. – Отсега нататък съм натоварен да подбирам за моите началници най-интересните случаи за пледиране. Аз взимам решенията. Изцяло се доверяват на моите преценки. Нямам дългове към никого и трябва да вземам добри хонорари за най-интересните случаи, които съм подбрал...

– Това е чудесно и заслужено. Вие сте един от най-добрите адвокати, които съм срещал.

– Съмнявам се в това. Ето от три седмици изпълнявам новите си функции. Прегледал съм повече от 50 досиета и блокирах. Неспособен съм да направя това, което очакват от мен, т. е. да направя подбор, да започна процедурите...

Карл продължава да обяснява. Затрудненията в професията го правят затворен. Чувства се неудобно да поиска съвет от началника си, страхувайки се да не го помислят за неспособен за новия пост. Тази неочаквана безпомощност е причината да се затвори в себе си. На 28 години – и за по-малко от три седмици на него вече му се струва, че е оставил хубавите години след себе си.

Всеки път, когато се почука на вратата на кабинета му, се задушава от страх. А се оказва само секретарката, която е дошла за подпис. Или колега, който е решил да изпият заедно по чашка кафе. Но до последния момент той е мислил с ужас, че идва някой негов шеф, който е недоволен от работата му. Всеки ден професионалният му живот става все по-кошмарен.

И в къщи не е по-добре. Той се е предпазил, не е казал на съпругата си нито дума за това. Но се мръщи, нищо повече не го интересува, отказва излизанията, държи се грубо, когато тя кани гости, увеличава обидните забележки по неин адрес. Рядко минава ден без караница. И в секса е така.

Карл се страхува. Много се страхува. Страхува се ръководителите му да не го изгонят поради некадърност. Страхува се да не би жена му да го напусне.

А той не може нищо да направи. С всеки изминат ден само се упреква за това, все повече се затваря и блокира...

Поведение на типичен “АВ”, заключава Бешер. Когато работата на такъв тип върви зле, целият му живот рухва. Сбор от вътрешен тормоз и дисхармония, които никога преди това не са му били присъщи. Той се проваля навсякъде. Неговият личен живот става ад.

Карл, един толкова кадърен и извънредно прогресиращ адвокат – какво може да е причинило тези невероятни душевни задръствания?

Благодарение на теорията за кръвните характери, Бешер без никаква трудност може да обясни непонятното явление, на пръв поглед. Карл е от кръвна група “АВ”. Докато са му били поверявани добре прецизирани задачи, с определена специфичност и необходимост да бъдат водени в една посока, той е бил несравнимо по-ефективен, динамичен и сръчен.

За него не е било от голямо значение дали делата са били трудни, заплетени, объркани и дори считани за неразрешими... Повечето хора на негово място биха се объркали, пропаднали и биха компрометирали кариерата си.

Но не и той. Неговите качества дори му позволяват точно обратното – да излезе от ситуацията с почестите на победител.

Вдъхващ доверие с възможностите си, издържал проверка на толкова бойни полета, единственото нещо, за което е напълно неспособен, е да взема решения.

Човекът “АВ” (и особено Rh+) не може да отсича. Той е прекалено аналитичен. Дали защото се впуска в редица подробности и взема всичко под особено внимание? Не съвсем. Той по-добре от всеки друг може точно да прецени ситуацията, да постави нещата на мястото им и въпреки клопките, да усети тяхната значимост.

Вместо да се обърне за съвет към колегите си, “АВ” сам проучва хипотезите си. Горделив е и се ужасява при мисълта, че може да се усъмнят в неговите способности. Колкото повече се заинатява, толкова повече затъва в подвижните пясъци на своята нерешителност.

Това се отразява и на личния му живот. Дразни се от неща, които по-рано са го очаровали. Прави невъзможен живота на близките си. Загубва сексуалните си способности. За него вече всичко е безсмислено. Понякога му се случва да прибегне до алкохола и наркотиците, както за да възвърне изгубената си динамичност, така и за да се отърве от натрапчивите си мисли.

При друг кръвен тип, тази истинска разруха би му отнела месеци, дори години. При “АВ” това е въпрос на седмици. Единственият начин, за да го преодолее, е да се довери. Първо на близките си, на жена си, която може да го разбере, на приятел и най-вече на шефа си, за да го постави на по-подходящ за неговия кръвен тип пост.

Отделихме доста място на примера с Карл, цитиран от Александър Бешер, защото той показва отлично специфичността на “АВ” в професионалната среда.

“АВ” е пригоден само за някои задачи, при това с определени екипи. Тези особености за него важат повече, отколкото за хората от другите кръвни групи.

За да може един “АВ” да успее в работата си, трябва да се постави в идеално конструирана рамка. Той трябва да участва във властта, вземаща решения. Неговото “Аз”наистина трудно би възприело да бъде обикновен сляп изпълнител. Но и дума не може да става да искате той да решава самостоятелно. Някой друг трябва да го направи вместо него.

Следователно тези, които са около “АВ”, трябва да бъдат доста ловки, за да поддържат това странно равновесие. “А” и “В” са отлични в това изкуство. “0” не са толкова гъвкави, може би малко по-буйни, но тяхната прямота понякога не е предимство.

Рискуваме да предизвикаме изненада, след историята с Карл, като кажем, че “АВ” могат да бъдат забележителни лидери (и особено тези от Rh+). Доста често се срещат както в индустриалните предприятия, финансовите дружества или някакви служби, така и в политиката. Д. Ф. Кенеди беше “АВ”.

Изкуство е умението им да се приспособяват към собствените си недостатъци. Вследствие на нищожния си опит, както този на Карл, те разбират необходимостта да се обградят с подходящи хора. След като направят тази стъпка, могат да проявят качествата си в най-висша степен.

Къде на друго място бихме ги открили?

Най-вече в професиите, наречени социални. Много от социалните работници са от “АВ”, и най-вече от Rh+. Парамедицинските професии (нетрадиционни лечителски методи) силно ги привличат. На тях им допадат и новостите в терапевтиката. Групите по терапия new-age гъмжат от представители на “АВ”. “Първичен вик”, “Калифорнийски масаж”, “лечебна йога”, фито-дружества, трансцендентална медитация и т. н. не представляват тайна за тях.

Жените от “АВ” (най-вече от Rh–) стават чудесни детски учителки или директорки на ясли. Всякакво занимание, при което е необходимо да се прояви силна загриженост към другите, ги привлича.

И жените, и мъжете от “АВ” обичат да лекуват, да правят добро, да се притичват на помощ. Рядко се проявяват като “традиционни” лекари. Както видяхме, обхванати от нерешителност, те наистина рискуват да имат проблеми с диагностиката.

Обучението им харесва, особено когато смисълът му е да дадат нещо на обществото. Усърдни учители, загрижени за учениците преподаватели, възпитатели, “АВ” са изградили цели поколения ученици. Най-малко се срещат като преподаватели във висши учебни заведения.

Те са също така добри търговски агенти, директори по продажбите или отговорници по разширяване на производството, отговорници за изпълнението. В тези професии, където често се проявяват отлично, “АВ” все пак трябва да вземат предвид своите отрицателни качества, едно от които е странното им отношение към парите. Те се забавляват повече от играта на продажбата, отколкото от самата изгода.

Всички професии, в които се изисква да имате “добър контакт с хората”, както се пише по обявите, им подхождат. От тях излизат отлични служители на гишета във всяка област, умели продавачи и шефове на обширни райони, забележителни екскурзоводи. Те успяват като телефонисти, стюардеси, демонстратори, анкетьори.

В деловия живот тези хора предразполагат към доверие. Поставят личните си тревоги след професионалните. Логични и директни, но и много загрижени за събеседниците си, те допринасят за добрата обща атмосфера, само ако пренебрегнат факта, че всяко предприятие е първото място, където се произвеждат блага.

Освен гореспоменатите професии, можем да възприемем тяхното присъствие и във всяка задача, където са необходими чувство за прецизност, анализ, последователност, както и добра интуиция. Те трябва да бъдат наблюдавани, но дискретно, защото притежават вродена чувствителност.

Полезен би бил съюзът им с “В”, за предпочитане от Rh+. Взаимните им чувства са наистина забележителни. Техните разсъждения си допадат, без да нараняват чувствителността им.

За сметка на това, те се разбират само с някоя “0”. Да кажем, че тези два типа, много враждебни и едновременно много близки, се отблъскват. На някои нива те са очаровани един от друг. Но трябва ли да рискуваме с искрите между двата полюса на толкова категорични характери? Японците смятат, че може само в определени професионални условия (изследвания, внедряване и т. н.), при това в компанията на подходящи сътрудници, представители на останалите две кръвни групи.

Те са забележителни координатори. Вече споменахме президента Кенеди. Голяма доза от успеха във властта, той дължи на факта, че е успял да се обгради с подходящи хора. На други нива “АВ” също би успял да направи това. Да не забравяме, че те имат дарбата да вдъхват доверие, да преценяват хората, да ги накарат да действат според своите намерения.

Не ги ласкайте, независимо дали са изпълнители или ръководители в йерархията. Те изпитват ужас от това и са прекалено проницателни, за да не различат доброто от лошото във вашите думи. Жената и мъжът “АВ” обичат директните контакти със сътрудниците си (това при Rh– стига почти до болестно състояние).

Но също и не ги критикувайте съвсем директно. Те са прекалено чувствителни, за да го понесат. И тъй като са злопаметни, рискувате да ви се разсърдят и да ви накарат да платите скъпо за някоя обидна според тях забележка.

Да повишите тон в тяхно присъствие или по техен адрес е също недопустимо. “АВ” са учтиви, прекалено чувствителни към етикета. Те обичат да оправят нещата, най-вече когато се отнася за кавги, дължащи се на лични отношения. Майстори са и на дипломацията. Те никога не одобряват крясъците, което е причина за неразбирателството им с тип “0”.

Нерешителни са при избор на професия. Никога не ги насочвайте към армията или полицията. Дори и да приемат, това би било тяхната драма и тяхното погубване. Японските специалисти ни уверяват, че и въздушните компании не са за тях. А още по-малко, ако става дума за професии, където те ще бъдат натоварени да инвестират парите на другите.

Не всички ще бъдат Исус Христос, Кенеди или Света Тереза от Авила. Но те биха били щастливи на своето място, колкото и скромно да е то, само ако се чувстват нужни. Най-добрият подарък, който със сигурност можете да направите на един “АВ”, е да му предоставите възможността той да направи подарък на другите.
Активен
Elea
Гост
« Отговор #35 -: Октомври 28, 2012, 23:40:42 »

ТИПЪТ “АВ” – ЛЮБОВ, БРАК, СЕКС


Тялом и духом хората от “АВ” са поне толкова непредвидими и парадоксални, както и във всичко останало.

Любовта, бракът и сексът нямат за тях особено значение. Поне на пръв поглед. Те изживяват тези неща, както повечето хора – естествено и наивно. Никога няма да отнемете от дълбоката чувствителност на господин и госпожа “АВ” тази част от детството, на която се дължи целият им чар и от време на време – тяхното нещастие.

В любовта, както и в живота, те често мечтаят. Донякъде представляват спящата принцеса в приказен замък, овчарката в очакване на Принца, който несъмнено един ден ще дойде, безстрашният рицар, който търси истинската любов.

Трудно е да живееш всеки ден с подобен изключителен идеал. Принцовете от вълшебните приказки са все по-голяма рядкост. Те работят в банките на “Креди Леоне”, а малечко-палечковците са пансионери в Швейцария, Пепеляшка се занимава с информатика, Котаракът в чизми е в застрахователните агенции. Накратко бихме казали, че този свят не е направен за нашите хора от “АВ”.

Дали затова, от всички кръвни типове, те съставляват най-голям дял сред неженените или се женят най-късно. Може би. “АВ” винаги мислят, че ще намерят някой най-близо до техните илюзорни мечти...

Всеки евентуален партньор минава през ситото на техните отлични анализаторски способности. Нищо не може да се скрие от този тип, независимо дали е мъж или жена. Те веднага откриват у другите недостатъка, който ги притеснява. И започват да се съмняват, да се колебаят... И влакът си минава. Така пропускат поредната възможност.

Не винаги е по тяхна вина. Но обвиняват тях. Неспособни ли са да обичат? Дали тяхната половинка не е частица от това море от сълзи? Този или тази, която навестява техните сънища, дали наистина не са душевни химери и утопии?

Разочаровани доста рано в сантименталния си живот, взимат решения. От сега нататък те не само че няма да пропуснат шанса, но и ще го пресрещнат! Това са “АВ” тип Казанова, Дон Жуан – мъже и жени са в постоянно търсене на сродна душа. Срещат затруднения, докато я намерят. Но с всеки следващ експеримент се доближават до търсеното.

Не всички действат по този начин, но се отбелязва, че закоравелите свалячи често принадлежат към тази кръвна група. При останалите има зависимост от различни фактори. Не е лесно да се живее с един “АВ”. Тяхната вродена независимост ги отдалечава понякога от останалите и дори ако през по-голямата част от времето тяхната дистанцираност е просто маска.

От тях излизат добри съпрузи, майки и бащи, ако се подходи с разбиране. Тайната е може би да толерираме детското, което е останало у тях. Разбира се, ако чувстваме, че те го желаят.

В секса имат с какво да се похвалят. Без съмнение, тъй като са винаги на разположение на другите, те мислят и за тяхното удоволствие, което поставят преди собственото.

За тях любовта е нещо изключително естествено. Табута, притеснения от социален характер и т. н., са създадени за другите, но не за тях и за човека, с когото са в интимни отношения. Това не им пречи да бъдат извънредно толерантни. Но дали в дъното на душата си това не им е напълно безразлично...

Да видим как се проявяват в главните случаи.

Жената “АВ” в любовта
Мерилин Монро беше “АВ”...

Това говори достатъчно. Всяка жена от този тип, в най-висша степен е въплътена в най-известния мит в световното кино.

Секссимвол, малко момиченце, сърдечна, с недостижими идеали за мъжете и наивна аморалност... Мерилин синтезира в личността си най-забележителните черти на женския характер от тази кръвна група. Разбира се, това е краен случай, чиито черти са още по-засилени от съдбата на звездата и от медиите, които я използваха. Но във всяка жена “АВ” има една Монро. Не винаги се живее лесно с това...

Първата забележителна характеристика на жената от тип “АВ”, независимо от Rh, е почти шизофреничната й раздвоеност между вродения й разум и нейната развинтена фантазия. Тя трудно се оправя с това вродено противоречие. От една страна – анализира, претегля, разнищва... От друга – тя е понесена от мечтите си. Душата й се люлее между тези две страни.

Жената или момичето “АВ” са тихи води. Считат ги за разумни, стабилни и често предвидими. На практика обаче те никога не реагират така, както сме очаквали. Впрочем дали и те самите могат да се предвидят? Не съвсем, защото повечето пъти се оставят на страстите си.

Те се харесват на мъжете. Тяхната интелигентност, душевност, свободното им изказване и държание, естествената им наивност, но не глуповата, умението да се харесват... толкова качества, които буквално омагьосват силния пол. Една “АВ” винаги представлява интерес за мъжа, по време на вечерта или в компания.

Мерилин Монро е типичен представител на “АВ”. Със своята сексапилност и чар, жените от Rh– стоят начело на тази редица. Но другите също не се справят зле. Какво ли не си мислим за подобни загадъчни жени, истинско съкровище от изненади, една от друга по-забавни. Имаме право – в три от четири случая те оправдават очакванията ни.

И каква тайнственост крият в себе си! Вечната жена, с нейните интересни загадки, като че се е въплътила в нея.

Но не е много лесно да ги спечелиш. Жените от “АВ” рядко се хвърлят на врата на първия срещнат. Трябва им малко време, освен ако след няколко чаши шампанско не са решили да се впуснат в авантюра още тази вечер. Това ще бъде забележителна вечер, но без продължение...

Жената “АВ” има нужда от продължително ухажване. От всички жени, тя най-много обича да получава подаръци. Изключително много обича бижута. Не е необходимо това да са безценни украшения. Жените “АВ” не ценят изобщо парите. Това, което желаят, изглежда малко детинско, но е нещо блестящо!

Тя най-вече трябва да говори и... да не я прекъсват. Една такава жена иска да знае всичко за този, когото е решила да обича, дори и ако е приела само да пътува с него. Тя ще бъде поласкана, ако й разкажете всичко. Никой няма да е по-любопитен от нея за вашето детство, за цвета на очите на майка ви и за драмата на нещастната ви ученическа любов.

Тя говори свободно за своите неща, без да се притеснява. Не им вярвайте особено! Не че си измислят историята, за да ви впечатлят. Жените и мъжете “АВ” са много почтени в това отношение. Те доста украсяват, без да си дават сметка.

Младо момиче или жена от този тип трудно се решават в любовта. И в тази област, както и във всички други, те са крайно нерешителни. Това обаче не може да бъде причина да препирате. Тя се ужасява от това. Така че този, който я обича и ухажва, трябва да се въоръжи с търпение, непрекъснато да е около нея, да я обгръща с внимание, да я спечели, както онези принцеси, за които е мечтала като малка и за които може би тайно все още мечтае.

Спечелена веднъж, тя се проявява като практична съпруга. Но нейното вътрешно противоречие между въображаемо и реално отново се проявява. Тя се занимава старателно със семейството си и се приспособява идеално към условията. Рискува, най-вече ако е от Rh–, да пренебрегне известна амбиция, както за нея, така и за нейния партньор.

Материалният свят с парите и сигурността си не я привлича. Тя предпочита много повече, след като си е осигурила най-необходимото, да се посвети на хуманитарно артистично хоби. Именно в това намира истинското си призвание и щастие.

Съпругът или партньорът на такава личност не трябва да се показва голям формалист. “АВ” остават непредвидими и в отношенията си с другия пол. Те често имат склонност да се впускат в невероятни приключения в стил “ескимоски клуб по живопис върху снеговете на Андите” или морална помощ за изпадналите в беда миещи се мечки.

Понякога това увлечение е със сериозни последици за семейния бюджет. В подобни случаи не трябва да ги стряскате. “АВ” имат оправдание за всичко. За мъжете, които са достатъчно толерантни и влюбени, че да се прехласнат пред техните фантасмагории, те са “любимо зло”. Но по принцип можем да им се доверим. Жените и момичетата “АВ” са стабилни и е приятно да се живее с тях. Изискват голямо внимание от партньора, но и те му отвръщат със същото.

Внимавайте с депресиите им! Те може да ви се сторят безпричинни и лишени от всякакъв смисъл. Когато е тъжна или пренебрегната, жената “АВ” старателно скрива мотивите на разочарованието си. Често са свързани с професионални тревоги. Не желае да се довери и с течение на времето все повече се задълбочава в лоши мисли.

В такива случаи е малко вероятно да разговаря за проблема с партньора си, особено ако тя е от “АВ” Rh–. Нейни идеални събеседници биха били семейният лекар, приятелка или психотерапевт. Ще разпознаете депресията на жената от този тип от поведението й в леглото.

Обикновено жена, която отказва на своя партньор, дава знак, че намира на друго място отдушник за еротичните си желания. Поне през повечето време.

У една “АВ” това охладняване на чувствата, в четири от пет случая, няма нищо общо с трайна и незаконна връзка. Този тип жени, които са различни от другите кръвни групи, могат много добре да споделят сладострастията си със същата енергия и без ни най-малък комплекс за вина. Наистина рядко се случва жена “АВ” да кривне настрани. Това обикновено става след дълги размишления.

Вашата “АВ” отказва всякакъв физически контакт. Първият въпрос, който възниква, е – не се ли прибирате твърде късно? Дали не си лягате и не предприемате сериозни неща в доста късни часове за нейния биологичен ритъм?

Трябва да знаете, че мъжете и жените “АВ”, най-вече жените, имат огромна нужда от сън. Минат, не минат няколко часа, на тях им се доспива. Техните чувства отслабват. Прегръдките на Морфей за тях са по-привлекателни от тези на партньора.

Другата причина за спада на сексуалната активност на жената “АВ” са тревогите. Те буквално я карат да блокира. Докато не ги сподели с някого, безчувствеността й ще продължава.

Извън тези недостатъци, жената и момичето “АВ” е това, което наричаме шестица от тотото. Неслучайно някои от тях на драго сърце се насочват към професиите на сексотерапевти или анализатори на еротични проблеми.

Ако с точно такива проблеми се сблъсквате често, господине, оженете се за жена “АВ”. Тя е същевременно един вулкан, тъй като от всички кръвни типове, те единствени са способни да изпитат от един до три оргазма на вечер. Тя е най-загрижената партньорка за взаимното удоволствие.

Жената “АВ” е готова да се отдаде на всички прищевки на партньора си. Японците казват, че те са най-благосклонни към оралния секс. Във Филипините сред проститутките именно те са най-търсени от богатите разгулници. Статистиките са все още несигурни, но както изглежда, резултатите са същите и в американски градове като Ню Йорк, Атлантик Сити, столици на платената любов.

Казват, че мъж, който е експериментирал оргазъм при такава жена, повече не е опитвал с друга. Тяхното либидо е толкова силно, че понякога не намират задоволство в мъжете, и започват да го търсят в своя пол, за по-нови емоции... Случайно станалите лесбийки са много повече сред кръвна група “АВ”, отколкото в другите кръвни групи.

Може ли да се каже, че тази жена не би могла да живее без изобилен секс? И тук “АВ” се проявяват като парадоксални. Някакво блокиране в детството или в юношеството, травма в първия еротичен миг, може да предизвика окончателно “осакатяване” и да ги направи неспособни да изпитат еротичното удоволствие. Тогава те компенсират с мистицизъм или се отдават на артистичното си призвание, което е толкова невероятно, че излиза извън човешките представи.

Ето защо може би великите недостъпни жени, хладните богини от висшите сфери на естетиката и таланта са от “АВ”.

Мъжът “АВ” в любовта
Това, което най-много се набива на очи още при първия допир с мъж от “АВ”, е магнетизмът, който излъчва. Вие никога няма да останете безразлични към него. Той излъчва тайнственост и обаяние, на които не можете да устоите.

Това не се дължи на физиката му. Дали е хубав, грозен или всякакъв друг, резултатът е един и същ. Впрочем той не привлича хората с физиката си. Има добър вкус за обличането. Той знае по-добре от всеки друг да изпипа детайлите, които го правят светски мъж или поне различен, оригинален, необикновен...

Разбира се, упражнява магнетизма си на първо място върху дамите. Мъжът “АВ” концентрира около себе си възможно най-много жени на най-малко пространство, което предизвиква ревност сред съпрузи, любовници, обожатели, плейбои!

Какво в него се харесва толкова много?

Чувството му за хумор, духовността му или жизнеността? Без съмнение и мъжете от другите кръвни групи ги притежават в същите пропорции, но нямат подобен успех. Има нещо друго. Неговата тайна е, че той обича истински жените.

За разлика от другите, той не се мъчи систематично да ги завладява. Насилието, традиционното сваляне, не са му познати. Той просто се чувства добре в тяхната компания. Допада на техния разговор. Те не се излъгват в него. Чувстват се добре в негово присъствие. Той не ги моли за нищо. Именно в това е неговата сила.

Мъжът “АВ” мрази да говори направо за любов, освен когато не е срамежлив с жените. Впрочем, когато е влюбен, той е направо драматичен. Ако щастливата избраница не го е забелязала или е прекомерно резервирана, твърде вероятно е романът да си остане в мечтите.

Мечтите! Ето къде е истинският любовен живот на “АВ”. В тях той изживява дълбоките си пориви. Често, както и жената “АВ”, развива романтично въображение. Верен е на своята дама на сърцето. Впрочем често скрито чете любовни романи, в които става дума за героични постъпки, за кръвопролития, в името на нежни Дулцинеи, затворени в някоя висока кула.

Момичетата и жените, които имат нужда от закрила, го привличат. Има душата на санбернарското куче, на един Свети Георги, повалящ змея. Така че, жени, показвайте слабостта си, истинска или симулирана, ако искате да го спечелите. Той буквално се разтапя пред невинността и крехкостта.

Много по-прозаично, в делничния живот, често го виждаме влюбен в жени, много по-млади от него, весели секретарки от службата му, които никак не са толкова глупави, колкото той предполага, а още по-малко невинни...

Тази слабост към искреността и младежката деликатност често може да предизвика у него обсебващи, фантастични мисли. Притежава силно изразен инстинкт за самосъхранение. Този вид държание може да притесни някои партньорки както в обществото, така и в интимния живот.

Видяхме, че той привлича женското съсловие, без да има нужда да “сваля”. Обикновено така става. Но когато е влюбен, способен е на невероятни стратегии – много сложни, прекалено непредвидими, за да завършат с резултат. За него няма значение. Той обича това.

В 80 % от случаите жената прави първата стъпка, каквато и енергия да е изразходвал той, за да я спечели. Защото фаталният въпрос “Харесваш ли ме?” е последната дума, която той, обикновено толкова блестящ в светските разговори, е способен да каже.

Предпочита да действа косвено. Подхвърлени думи, които привидно изглеждат безобидни и прикриват обещания, цветя, посредничества на по-дръзки приятели. Той също не обича да бъдат много прями с него. Мацки от типа “Ела с мен” ги избягва като чума. Те го плашат. Тъй като самият не е модел за вярност, той си мисли, че те най-редовно скачат, по същия начин, на първия срещнат.

Съпруг или партньор в продължителна връзка, мъжът “АВ” се държи добре. Той е внимателен, приятен, обикновено весел и динамичен, винаги готов да разтърси семейната рутинност с развлекателни инициативи. Има нужда от партньорка, която да излиза, да посреща приятели, да живее в обществото (особено ако е от Rh–).

В съвместния живот “АВ” лесно се затваря в себе си. Някои похождения навън са му необходими. Ако ги няма, той би могъл да намери равновесие в едно хоби, за предпочитане артистично или по-необикновено.

Той не трябва да търси сътрудничество с прикрита и тайнствена жена! Нищо не може да се скрие от хора от този тип. Както жените от “АВ”, така и мъжете от същата кръвна група, са извънредно проницателни. Освен това те се забавляват да следят другите. Не го правят злонамерено, а на игра, за да упражняват редките си способности като интуиция и правене на умозаключения. Мразят да разкриват всякакви тайни.

Големият проблем е пак тази нерешителност, която е като рана в характера им. Те могат да видят, да анализират, да разрешават проблемите на другите, но своите – не. Добра партньорка за “АВ” би била стабилна жена, способна да реагира на трудностите и най-вече да може да взема решения както по важни семейни проблеми, така и за дреболии. Разбира се, тя ще го направи с необходимия такт. Той има своите слабости, но не бива да му ги припомнят.

Жена, която се омъжва за “АВ”, казва Бешер, се омъжва за целия свят с всичките му проблеми! Този кръвен тип, независимо от Rh, не може да се лиши от грижите за другите. Той като че ли се чувства предназначен за мисията в тяхна полза. Това очевидно може да предизвика доста неприятности.

Дали е верен? По принцип – да! Когато е щастлив в семейството и в работата си (той е сравнително малко амбициозен), това му е достатъчно и не търси друго. Все пак може да се подведе, дали на шега или хванат в капана на собствения си чар. Но това рядко може да се случи. Неговото ново завоевание не го вълнува с нищо. Просто в критичния момент той е бил неспособен да вземе доброто решение, т. е. да каже “НЕ”.

“АВ” е много загрижен за проблемите на семейството. Така че ако изневерява на съпругата си, тя трябва да прибегне до малък, но ефикасен скандал, по възможност пред хората, като го заплаши с развод и лишаване от децата. В девет от десет случая, той ще се завърне в семейното гнездо.

Между другото той е чудесен партньор в леглото. Интересува се от секса много повече, отколкото жената “АВ”, да не кажем, че направо го обожава. В това отношение японските изследователи представят доста показателна статистика. Почти 60 % от издателите на порносписания и книги, от продуцентите на филми от същия тип, от жените писателки, описващи брутален секс, са от кръвна група “АВ”. В това число влизат и криминалните сексманиаци. Като се има предвид, че хората от “АВ” са само 4 % от населението, резултатът е наистина обезпокояващ.

Всъщност, когато са “нормални”в леглото, което, за щастие, е в повечето случаи, те силно привличат себеподобните си от женски род. Без ни най-малко притеснение са готови на всякакви експерименти. Едновременно загрижени за другия, но и за собственото си удоволствие. Един вид са пример в еротиката. Ако “АВ” бяха повече, сексът щеше да бъде много по-естествен, а в някои случаи – не толкова тъжен. Така, както би трябвало да бъде.
Активен
Elea
Гост
« Отговор #36 -: Октомври 28, 2012, 23:41:26 »

ТИПЪТ “АВ”
СЪВМЕСТИМОСТ НА КРЪВНИТЕ ХАРАКТЕРИ

Жената от тип “АВ”
Те се влюбват в мъжете “0” от пръв поглед. Тяхната сила, решителност, конкретност ги привлича.
Мъжете от “А” (най-вече от Rh–) им харесват, заради тяхната стабилност. Но жените “АВ” може да се отегчат от техния домошарски характер.
Що се отнася до мъжете от “В”, те ги възприемат като не съвсем нормални.
Жените “АВ” харесват мъжете от тяхната кръвна група, но не се задържат при тях. Те сами на себе си са омръзнали със склонността си да анализират. Ако подобен съюз бъде осъществен, той обикновено завършва с катастрофа.

Мъжът от тип “АВ”

Те изпадат в екстаз пред жени от “0” (без значение на Rh). Привлечени са от силата на характера им и чувствеността им. Но за толкова кратко, колкото трае флиртът.
Те предпочитат жени “В”, с техния вид на всеотдайни влюбени.
Жените от “А”, с миловидния си невинен вид, ги разчувстват. Мечтаят за спокоен и романтичен живот с тях.
Мъжете от “АВ” бягат от жени от същата кръвна група.
Активен
Elea
Гост
« Отговор #37 -: Октомври 28, 2012, 23:42:54 »

СЪВМЕСТИМОСТ НА КРЪВНИТЕ ТИПОВЕ В ДВОЙКИТЕ

ГОСПОДИН “0” И ГОСПОЖА “0”
Средно ниво на съвместимост. Съюзът би бил добър, само ако разликата във възрастта е голяма (мъжът трябва да е доста по-възрастен). Имат предимството, че се разбират, без да изпадат в подробни обяснения. Най-добре би било, ако мъжът е от “0” Rh+, a жената – от Rh–.

ГОСПОДИН “0” И ГОСПОЖА “А”
Отлична комбинация! Той иска семейство по всички правила. Тя го поддържа навсякъде и във всичко. Но все пак често има и бури. Важното е, че винаги нещата се оправят! Господин “0” (от двата Rh) може да се окаже досаден (особено за жена от “А” Rh–), ако се покаже доста властен. Тогава в 40 % от случаите тя ще го напусне.

ГОСПОДИН “0” И ГОСПОЖА “В”
Те се влюбват силно и са свързани първо чрез страстта, а после с чувствата. Тя трябва да пожертва кариерата си, ако той не я одобрява, както често се случва, особено при мъжете “0” Rh–. Те са способни да живеят заедно като непознати, без да се разделят. Тъжно, нали...

ГОСПОДИН “0” И ГОСПОЖА “АВ”
Тя има нужда от неговата сила на характера и способността му да взима решения. Тя би го обичала безрезервно, ако не е много повърхностен. Господин “0” Rh– и госпожа “АВ” Rh– създават почти идеален съюз. Страст, разум, секс, чувства се уравновесяват, при условие че тя му се довери, а това не се случва често.

ГОСПОДИН “А” И ГОСПОЖА “0”
Бракът или съюзът им са идеални. Те си допадат напълно. Тя е нежна и практична, а той може да бъде едновременно внимателен и силен. Единственото нещо, което може да ги раздели, са неприятностите в работата на мъжа “А”. Като че ли Rh не играе важна роля в тази комбинация.

ГОСПОДИН “А” И ГОСПОЖА “А”
Прекалено хубаво, за да бъде истинско. Едни и същи вкусове и разбирания за създаване на уютен дом, възпитани деца, живот без сътресения... Случва им се (особено когато са мъж “А” Rh+ и жена “А” Rh–) да изградят хармонична и трайна двойка. Но най-често се отчуждават един от друг, освен ако нямат близки професии или хобита.

ГОСПОДИН “А” И ГОСПОЖА “В”

Този съюз е отличен и ще бъде траен, ако тя му се довери, а той заслужи това доверие. Мир, нежност, хармония – те просто се обичат.

ГОСПОДИН “А” И ГОСПОЖА “АВ”

Спокоен и изпълнен с нежност съюз. Малко вълнения... И единият, и другият търсят стабилността и лесно ще я намерят. Те нямат нужда от бурни страсти, за да се чувстват щастливи. Но една опасност ги дебне – омръзването и умората, които отдалечават и най-влюбените сърца. Най-добрият вариант в тази комбинация е мъж “А” Rh– и жена “АВ” Rh+.

ГОСПОДИН “В” И ГОСПОЖА “0”
Тя е прекалено припряна, адекватна, избухлива в неговите очи. Това може както да го отегчи, така и да го влуди от удоволствие. Той трябва да я задоволява сексуално, иначе, в нейните очи, ще се превърне в тиранин и тя ще се отчужди от него. Експлозивен съюз, освен ако не е съчетание от два положителни Rh.

ГОСПОДИН “В” И ГОСПОЖА “А”

Добра комбинация, при условие че мъжът “В” е спокоен и естествен (какъвто често е “В” Rh+). Той трябва да възпира не съвсем навременните си, според нея, инициативи, да внимава с увлеченията си и да й помага да разрешава проблемите си с нерешителността. Ако не – малко вероятно е да остареят заедно.

ГОСПОДИН “В” И ГОСПОЖА “В”
Две сходни същества, които ще трябва да положат повече усилия, отколкото е необходимо, за да се приспособят един към друг. Те са по-добри приятели, отколкото любовници. Ако намерят начин да си съгласуват чувствата, може и да се разбират. Това не е идеалната комбинация, дори и при размяна на Rh (мъж от “В” Rh+ и жена от “В” Rh– или обратното).

ГОСПОДИН “В” И ГОСПОЖА “АВ”

Те се разбират, дори се възхищават един от друг... Но са повече брат и сестра, отколкото мъж и жена. Въпреки това техният съвместен живот е хармоничен. Господин "В" трябва с безкрайна тактичност да накара госпожа “АВ” да го третира не като любезен мъж за компания по време на дълъг път. Ако не, тя ще отиде да търси сексуални страсти другаде. Все пак в 50 % от случаите се получава добър съюз: ако жената е от “АВ” Rh–, a мъжът “В” също от Rh–.

ГОСПОДИН “АВ” И ГОСПОЖА “0”

Експлозивен и в същото време безкрайно интересен съюз. Те най-вече трябва да имат крайно различни професии! Ако в интимния живот се разбират и това им стига, може да бъдат идеалната двойка. В противен случай е война на две звезди. (Без значение на Rh.)

ГОСПОДИН “АВ” И ГОСПОЖА “А”

Той има интерес да й помага в миенето на чиниите! Ако не, тя взима много лошо неговото неучастие в домакинството и склонността му към леност. Тя е безчувствена към него и следователно трябва да направи усилия в тази насока, най-вече чрез възприемането на неговите мечти, които впрочем са съвсем невинни. Идеалната комбинация би била между мъж “АВ” Rh– и жена “А” Rh+.

ГОСПОДИН “АВ” И ГОСПОЖА “В”
Хармонична, стабилна и уравновесена двойка, която съчетава учудващо добре чувства със страст, интимен с обществен живот. Често те нямат абсолютно нищо общо. Те се обичат и това е всичко А не е ли чудесно?

ГОСПОДИН “АВ” И ГОСПОЖА “АВ”
Две абсолютно еднакви същества – едното от мъжки, другото oт женски род. Едни и същи вкусове, идеи, проекти, занимания Това ниникак не е зле. Дотолкова, че техните открития под юргана, плод на въображението им, са истински фойерверки! Опасността идва от професионалните тревоги на господина или от обожателите на госпожата. (В това съчетание Rh не играе никаква роля.)
Активен
Elea
Гост
« Отговор #38 -: Октомври 28, 2012, 23:44:27 »

СЕКСУАЛНА СЪВМЕСТИМОСТ МЕЖДУ РАЗЛИЧНИТЕ КРЪВНИ ТИПОВЕ

МЪЖЪТ “0” И ЖЕНАТА “0”
Чудесна съвместимост между двамата, при условие че често правят любов. Дългите раздели са пагубни за тях. Тогава те се отчуждават и не могат да съгласуват нито еротичната си гимнастика, нито плода на тяхното въображение. Имат нужда от визуални или литературни стимулатори, в случаите, когато са прекалено дълго заедно. Мъжете от Rh+ и жените от същия Rh+ са най-добрата комбинация.

МЪЖЪТ “0” И ЖЕНАТА “А”
Пълна сексуална съвместимост! Активността на “0” пасва чудесно на пасивната “А” и обратното. Все пак тя има нужда от дълги въведения, особено когато е от Rh+. Страхува се да не бъде нагрубена. Той трябва да напредва предпазливо. В замяна на това, с течение на времето, тя става доста възприемчива при композирането на вариации в любовта.

МЪЖЪТ “0” И ЖЕНАТА “В”
И за тези двама важи същата забележка, както и за предишните. Той е активен, тя е по-пасивна, може и да се предаде, ако чувствата й са прекалено силни. Те имат нужда от атмосфера. За да й хареса, той трябва да я накара да се любят на необичайни места: паркинги, асансьори, телефонни кабини, кухненски маси... Той трябва периодично да оставя инициативата в нейни ръце, както за часа, така и за мястото и позата. Ако не направи това, тя ще потърси друг партньор, особено ако се отнася за жената “В” Rh–.

МЪЖЪТ “0” И ЖЕНАТА “АВ”

Това е много несигурна еротична комбинация. Ако той е от Rh+, ще се разбира със своята “АВ” Rh–. Обратното е доста по-малко вероятно. Той не трябва да се страхува от нейните фантастични хрумвания (подчинение, сценарий...), които са твърде безобидни, но тя има нужда от тях. Ако той се прояви към нея като сексуален егоист, желаещ да я превърне в жена-предмет, ще я направи фригидна. Или ужасна... В такъв случай – да му мисли. Тя е способна да извика любовника си в собственото им брачно легло.

МЪЖЪТ “А” И ЖЕНАТА “0”

Те прекарват повече от всички други в леглото. Тя никога не е задоволена, особено ако е от Rh–. Той трябва да й предложи варианти за първия акт. Тя има нужда от много внимание и точно определени ласки. Той не трябва да се обижда от нейните желания. Най-добрата еротична комбинация е мъж “А” Rh+ и жена “0” Rh–. Ho и другите не са зле...

МЪЖЪТ “А” И ЖЕНАТА “А”
Идеална комбинация за жените от “А”. Това е мъж от техния тип, с когото ще изпитат истинското удоволствие. При него поначало не е така изразително, така че тя трябва да бъде много внимателна с него. Това е отличен еротичен съюз (без значение на Rh), въпреки че нито единият, нито другият имат вкус към новостите и екзотиката.

МЪЖЪТ “А” И ЖЕНАТА “В”

Те повече говорят за любов, отколкото я правят! Понякога обичат чисто и просто да фантазират. Този начин на стимулиране им е необходим и на двамата, но в различна степен. При нея – силно, при него – нежно. Това може да се окаже нещо второстепенно. Тях не ги привличат сексуалните пози, а жената “В” има необясним и неоснователен страх с този партньор. Най-добрата еротична комбинация е мъж “А” Rh– и жена “В” Rh–.

МЪЖЪТ “А” И ЖЕНАТА “АВ”

Пълен провал. Те нямат сексуални чувства един към друг, отблъскват се взаимно. Тя обожава оралния секс с всички други партньори, но с него – това е смъртен грях. Той би искал да я обладае в животинска поза, а тя обича това само с партньори от “0” или “АВ”. В 68 % от случаите тя ще му изневерява. Той ще стане язвителен. Никаква комбинация на Rh не оправя нещата.

МЪЖЪТ “В” И ЖЕНАТА “0”

Това е “техничната” еротична двойка! Те опитват, експериментират, сравняват, вадят заключения... и започват отново. В тази механичност може би има твърде малко чувства и това рискува да отегчи господин “В” от Rh–. Ho сексуалното задоволяване е гарантирано, ако са от един и същ Rh. Тя никога не трябва да се люби, когато е ядосана или разочарована. Защото това може да се превърже в ръкопашен бой.

МЪЖЪТ “В” И ЖЕНАТА “А”

В повечето случаи тя иска да правят едновременно орален секс. Това й е абсолютно необходимо, за да постигне максималното удоволствие с този партньор. Идете, че разберете, защо го отказва на други партньори. В замяна на това той трябва да я задоволи, иначе ще спят отделно. Тя загубва интерес към акробатиките, ако той стане прекалено романтичен, а тя обича романтиката преди и след секса. Обича и бурната любов и изисква от него същото. Те са отлична еротична комбинация, каквито и да са Rh, и двамата харесват естествения секс и нищо друго.

МЪЖЪТ “В” И ЖЕНАТА “В”
Във всички комбинации те са средна работа. В честотата на сношенията, лудориите... Всъщност, когато се срещнат, сексът не ги интересува много. Имат други интереси. Съвсем малко подобрение на отношенията се забелязва, ако комбинацията е от мъж “В” Rh– и жена “В” Rh+.

МЪЖЪТ “В” И ЖЕНАТА “АВ”

Бурни отношения, когато мъжът е доста по-млад от жената. Тя е идеална инициаторка. Това е така нареченият “див секс”. Нито един специализиран учебник не е способен да предложи толкова в тази област, независимо дали се отнася за рекорди, пози, фантазии, най-различни варианти, едни от други по-невероятни... За жалост това е само секс и нищо друго. Някои се приспособяват към това, други не успяват.

МЪЖЪТ “АВ” И ЖЕНАТА “0”

Имат нужда да се адаптират един към друг. Жената “0” Rh– и мъжът “АВ” Rh– образуват забележителна еротична двойка. Тя се отнася към неговия орган като с истински идол! Той се задължава винаги да й предлага нещо ново, защото в леглото тя е разбрала за неговия богат въображаем свят. Той ще бъде доволен, ако не е егоист в удоволствието. Това е една от еротичните комбинации, която често изпитва едновременно върховното удоволствие.

МЪЖЪТ “АВ” И ЖЕНАТА “А”
Еротична двойка, чувствително под средното ниво. В секса тя се страхува от неговите новаторства. С изключение на някои жени от “А” Rh–, интересът към оная работа на мъжа “АВ” често ги ужасява. Може би само една кратка авантюра би оставила добър спомен на тази двойка. И все пак...

МЪЖЪТ “АВ” И ЖЕНАТА “В”
Те са сред двойките, които имат най-слаби полови отношения. Но въпреки това, тяхното разбирателство е отлично. Това е стабилна комбинация. Те правят класическа любов и никога не се впускат в еротични вариации, което не се случва много често при останалите кръвни групи. Това не пречи на жената “В” да изпитва удоволствие, нито на мъжа “АВ” да достигне отлично сексуално равновесие. Интересна и ефикасна комбинация!

МЪЖЪТ “АВ” И ЖЕНАТА “АВ”

Всичко или нищо! Или са на седмото небе, което споделят 24 часа в денонощието, или са пустинята Гоби. По начало техният съюз е кратък и се базира като че ли само на секса и на нищо друго. През другото време те се считат за врагове.
Активен
Elea
Гост
« Отговор #39 -: Октомври 28, 2012, 23:45:01 »

В ЗАКЛЮЧЕНИЕ

Ето ни в края на този характерологичен обзор на четирите кръвни групи. Бегъл поглед, но все пак необходим. Казваме бегъл, защото дори и една книга, колкото и концентрирана и задълбочена да е тя, не може да побере човешкия живот, една съдба, такава необятна сложност, която изгражда човешкото същество.

Този опит, със слабостите и пропуските си, все пак би позволил на много хора да открият Кетсу-еки-Гата, тази наука, защото наистина можем да я наречем така, за изучаване на характера според кръвната група. Наука, създадена от японския екип на професор Номи.

Тя не прави чудеса. Като всяка наука, използва проверени наблюдения и изкарва от тях налагащите се изводи. В случая – едно ново познание в областта на човешкото държание, реакции, мотивации, страхове и надежди.

Вече не можем да правим грешки с хора от приятелските, семейните или професионалните кръгове, когато познаваме кръвните им групи.

Вече no-рядко ще се излъжем в себе си, след като сме се впуснали в задълбочен анализ на собствената си кръвна група.

Не можем да направим децата си щастливи и отговорни възрастни хора, без да могат да разберат какво става със самите тях. Тяхната кръвна група и нейното изучаване е нов ключ към тази възможност.

В професионалната сфера враждебните отношения, непредвидимите постъпки, капаните, конфликтите, неуспехите, както и бляскавите успехи и още много други неща се обясняват, само ако познавате кръвната група на началниците си, на подчинените си и изобщо на всички ваши сътрудници, с които работите.

Колкото и малка отговорност да имате, кръвната група не бива да е последният критерий, който ще имате предвид при разпределяне на ролите.

Когато ви предстои да подпишете договор, да направите изгодна продажба, да проведете ползотворни преговори, както и да поправите грешка – дали от сега нататък ще действате по същия начин, ако знаете към коя кръвна група принадлежи събеседникът ви?

Цял живот, всеки ден, вие се срещате с десетки хора. Какво чудесно предимство е това да можеш да вникнеш в душата, сърцето и дълбоките намерения на другите!

Проблемът е, че не е прието да питате някого какъв тип хемоглобин тече във вените му. В Япония обаче това вече е напълно нормално. Ще ви запитат за вашата кръвна група, толкова свободно, както биха ви питали за зодиакалния ви знак. В САЩ, дори в Германия и в Скандинавските страни, това също вече не шокира толкова силно.

Но във Франция при този въпрос...

Събеседникът ви или ще ви запита дали сте съвсем наред, или ще си помисли, че си правите лоша шега. Или просто ще се ядоса, може би заради стеснението си, като му минават през главата смътни мисли за СПИН или за други повече или по-малко срамни проклятия...

Тогава как да разберем?

С предходните глави върху различните кръвни групи вече имаме скициран портрет за всеки от тях. Прилагайки ги умело върху наблюдавани хора, в 70 % от случаите (грубо казано) ще улучим, ако искаме да отгатнем тяхната кръвна група.

Когато сте си направили преценката, не е забранено да подхвърлите небрежно:

– Обзалагам се, че сте от “0” кръвна група...

Ако сте попаднали в 30-те % на грешките, другият – заинтригуван и очевидно изненадан от един толкова неуместен въпрос, ще ви поправи. И вие ще разберете неговата кръвна група, която ще анализирате за удоволствие и после ще си извадите съответните заключения.

Предлагаме ви ситуации, с които систематично ще можете да се упражнявате в откриване на кръвната група на другите. Разбира се, този въпросник трябва да бъде попълнен едва след щателно изучаване на главите, засягащи всяка кръвна група. След това, според получените резултати, вие можете да прецените възможностите си за наблюдение. Ние наблягаме на факта, че практиката на този тест е напълно необходима, за да бъде овладяна техниката на Кетсу-еки-Гата. Бихме могли да продължим това упражнение, като се опитваме да отгатнем кръвната група на хората, с които се срещаме. Това е бърз и лесен успех, който има добър ефект.
Активен
мушу
***
Неактивен Неактивен

Публикации: 102


 • Град: София
 • « Отговор #40 -: Октомври 29, 2012, 23:10:49 »

  Интересно. 0 група е най-разпространената, тук присъства най-слабо.
  Активен
  Svetoslav
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 55


  всичко е наред

  « Отговор #41 -: Ноември 29, 2012, 14:30:13 »

  Никой не се хвали със своите слабости !  Аз съм 0- и мисля че тя най рядко срещаната , но явно има и други мнения от това на кръвна банка .
  « Последна редакция: Октомври 05, 2013, 09:43:09 от Svetoslav » Активен

  Колкото различни звезди има на небето - толкова различни хора има и на земята .
  wolfspirit
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 143


  « Отговор #42 -: Ноември 29, 2012, 14:50:57 »

  Никой не се хвали със своите слабости !  Аз съм 0- и мисля че тя най рядко срещаната , но явно има и други мнения от това на кръвна банка .

  AB- e най-рядката кръвна група. Всички rh -  са рядки кръвни групи за сметка на rh+ за което си има научни доказателства и обяснениеe. Rh- се води мутация следствие кръвосмешение по линията на първоначалното и просъществуване. Мисля, че анкетата би била по-достоверна ако са включени и резус факторите. 
  Активен

  Живей за мига...
  мушу
  ***
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 102


 • Град: София
 • « Отговор #43 -: Ноември 29, 2012, 19:46:21 »

  0 група е само около 45%.
  А кръвната банка я търси, защото е съвместима с останалите.
  Активен
  Страници:  1 2 [3]   Нагоре
  Отиди на:    Бог е Любов и е в мен, аз съм Любовта и с Бога в едно цяло с вярата и упованието в Бога аз съм неговото най-достойно проявление, за което той ме обича и облича в ризница от Любов, която да ме пази и закриля от всякакви зли сили и вмешателства в живота ми и в мен самия! Амин
  Паник атака | Планински кристал - Кварц  © Copyright