Духовно развитие

          

Страници:  1 [2] 3 4 ... 6   Надолу
Сподели тази тема във Facebook Сподели тази тема във Facebook
Автор Тема: Как да постъпваме с агресивните коментари във форума  (Прочетена 3932 пъти)
Странник
Global moderator
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 1375


 • Град: Варна
 • « Отговор #15 -: Ноември 25, 2012, 13:56:09 »

  Няма да е зле да се спрете и двамата накрая че
  ми омръзнахте с постоянните си рефрени и не
  спряхте да се повтаряте нон-стоп.
  Толкова  ли няма за какво друго да говорите,
  мислите или преживявате.
  Хайде поне се опитайте да смените плочата.

  Междувременно вижте докъде стигнаха алчните
  корпорации в действията си:

  http://www.kaldata.com/IT-%D0%9D%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D0%BD%D0%B8/%D0%A4%D0%B8%D0%BD%D0%BB%D0%B0%D0%BD%D0%B4%D1%81%D0%BA%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D0%B2%D0%BB%D0%B0%D1%81%D1%82%D0%B8-%D0%BF%D0%BE%D0%B3%D0%BD%D0%B0%D1%85%D0%B0-9-%D0%B3%D0%BE%D0%B4%D0%B8%D1%88%D0%B5%D0%BD-%D0%BF-75041.html
  Активен

  Ако не ние -кой? Ако не сега - кога?
  мушу
  ***
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 102


 • Град: София
 • « Отговор #16 -: Ноември 25, 2012, 16:48:46 »

  Ха!!! Таман се чудих за архонтите. Щом се твърди, че те управляват света, в случая - киноиндустрията, как тогава такива от бедни семейства като Брад Пит и Мадонна, са постигнали успех?

  Ето, къде било заровено кучето... Или поровило се кучето? Не знам точно.

  Брад Пит и Барак Обама - братовчеди.

  http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=5317331
  Активен
  вожда
  ***
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 403


  I.F.Y

  « Отговор #17 -: Ноември 25, 2012, 21:53:55 »

  Цитат на: мушу
  Ха!!! Таман се чудих за архонтите. Щом се твърди, че те управляват света, в случая - киноиндустрията, как тогава такива от бедни семейства като Брад Пит и Мадонна, са постигнали успех?
  Не знам за всички, но повечето от наложените имена и звезди в шоубизнеса (не само в киното) са конци на "кукловодите зад завесата".
  Куклите сме ние, човечеството... простолюдието (това май е най-точно).
  Рекламата е тази, която ни казва какво да харесваме, какво да гледаме, какво да слушаме. Работата е там, че при тях, в звената, отговорни за mind control, работят най-добрите специалисти в области като психология, психоанализа, бихевиоризъм и т.н.. Образно представено, ние сме като изгладнели лабораторни мишки, на които, когато подадат сиренце и се спускаме, невиждайки капана.
  Някога се занимавах с карикатури - рисувах за един вестник. Помня, че бях разучил повечето известни карикатуристи. Има големи шедьоври, които трябва да се видят от всеки. С две-три черти се казват толкова много неща. Вече съм ги изпозабравил, но една я помня особено контрастно. Въздебел, костюмиран, плешив чичка, седнал в нещо като бебешка количка, но по-малка и в ръката си държи дълга пръчка, като въдица, от която, на конец виси наденица. Пред количката впрегнато куче, което опитвайки се да стигне наденицата, тича с бясна скорост и тегли количката.
   Относно раздела, който разбрах, че обсъждате, ще се опитам да ви помогна, като ви подкарам отново да си представяте.
  Представете си, че сме на една маса и в единя край има 3-4 деца, които се скубят. Ми по един зад вратлетата и всички в отделни краища на масата, докато не кротнат. Дори и да са по-интелигентни, дори и да са ...по-духовни и осъзнати от нас, трябва да се съобразяват.
  За протокола - не съм запознат със самия конфликт, а и се надявам да не се налага.
  Ако на някой му се занимава, нека извади цитатите, които намират за тревожни, защото в противен случай става малко голословно, а аз не си падам по този толкова разпространен маниер на отсъждане. Дайте факти.
  Това е от мен.
  « Последна редакция: Ноември 25, 2012, 23:10:43 от вожда » Активен

  Някои неща се променят, други никога не се променят.
  Ахо!
  ,___,  
  [O,o]
  /)__)  
  -”–”-
  Eona Lightholder
  Global moderator
  *****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 2519


  NEVERENDING STORY

  « Отговор #18 -: Ноември 26, 2012, 02:43:37 »

  Напоследък поне за себе си стигнах до извода , че за да се преобразува това ,което се е насъбрало у някой и се проявява ,като агресия , трябва да се накара да се смее (без да се гъделчка) , това по всички видове - психологични, енергийни и които и да е гледни точки е най-доброто решение , защото наказанието е само отлагане , бомбата ще избухне другаде и по друг начин. Понеже за мен форума не е само информационна страничка , но и една странна компания шматки,които взаимно си компенсираме много липси , от приятел, слушател до родител ,партньор и тнт.  , имах идеята да се даде пространство и съответно помощ за тези, дето са си го насъбрали. Обаче пък от друга страна не бива да си го отнасят всички , за това си мислех за едно пространство ,където дори баннат ,съфорумеца ще има достъп и ще си пише , а останалите ще знаят ,че е ако не са подготвени не е уместно да пребивават там, нещо подобно ...... Не мога да го доизмисля , защото не са ми познати техническите възможности за такова нещо Тъжен
  Активен

  "weird " is indication for creative force ♥
  Ru Alfa
  ****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 315


  « Отговор #19 -: Ноември 26, 2012, 12:48:52 »

  Идеята на Еона не е лоша. У всеки малко или много се трупа негативна енергия и агресия, която обаче не бива да изливаме върху околните, които не са ни виновни с нищо. Насъбралата се енергия и агресия може да се вложи в бойни спортове примерно, да се изразходва умерено и на подходящото място. Дори и да имаме проблеми не бива да се озлобяваме на света и да си изкарваме яда на всеки срещнат.
  Активен
  Toddo
  ***
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 17

  « Отговор #20 -: Ноември 28, 2012, 16:15:03 »

  Част от коментарите бяха преместени в тема: Гoворилня
  Активен
  Sine Wave Zero
  ****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 334

  « Отговор #21 -: Ноември 28, 2012, 23:13:01 »

  След проявеното желание да има по-малко санкциониране на негативните коментари, днес започвам да забелязвам съвсем друг резултат в дискусиите.

  Нарушаващи правилата като Aз съм претърпяват определения като "расист", и "фанатик", и дори това че има доза истина в тях, не оправдава тяхното използване, защото така те очевидно не се смиряват и става и обратен ефект - проблема им се задълбочава. Помислете дали подобен тип осъждания на техните изказвания не оставя по-трайни и неблагоприятни следи за психиката им, отколкото стандартните до момента форми на санкциониране.
  « Последна редакция: Ноември 28, 2012, 23:26:32 от Sine Wave Zero » Активен
  Странник
  Global moderator
  *****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 1375


 • Град: Варна
 • « Отговор #22 -: Ноември 29, 2012, 01:00:47 »

  Смирението е част от християнството,а реването
  пред модератори е съвсем друга работа далеч от вярата и нейните ценности.
  Ако някой ме нарича фанатик или расист бих се замислил
  над поведението си и поне бих попитал на лични по каква
  причина е това.
  Когато има само чисто презрително отричане в стил повтаряне на едно и също
  това е чиста проба фанатизъм с всички последствия от това.
  Самия аз имам наблюдения в контакти със сектанти и освен
  Библията за друго не може да се говори с тях.
  Цялата им мисъл,свят,светоусещане е там.
  Едва след като им взех библията от ръцете започна
  нормален разговор със самите хора пред мен.
  Преди това само ми се цитираха избрани цитати и това
  как щели да ми спасят Душата...
  Такива хора и да имат бан или не,психиката и свободната им воля и
  избор са сериозно засегнати вече.

  Активен

  Ако не ние -кой? Ако не сега - кога?
  Sine Wave Zero
  ****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 334

  « Отговор #23 -: Ноември 29, 2012, 02:20:24 »

  Преди 10 години условието някой да ме критикува бе да се е сближил с мен достатъчно много. Приятелството за мен беше нещо сакрално и единствено което можеше да ме накара с някого да си говоря за нещата от живота, вкл. да спорим, пък ОСОБЕНО да ми се дава акъл кое е така и кое не. Освен това умирах да се доказвам когато се имах за прав относно нещо. И в интернет бяха спорове и сарказми на поразия. А и за критиките към мен изисквах подробни аргументации, в противен случай бях сърдит и ядосан дорде справедливостта не възцари отново. Младеж с характер! И разбира се – Различен -  Първо ще му спечелите доверието и тогава ще го критикувате! Разбрахме ли се ?!

  Е, ако вече си се зарадвал, че не си ме познавал тогава – донякъде има защо Усмивчица Въпреки че и много хора с по 10 години разлика ме имаха за интересен събеседник, който умее да изслушва и да обмисля добре преди да каже нещо Усмивчица
  Активен
  Eona Lightholder
  Global moderator
  *****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 2519


  NEVERENDING STORY

  « Отговор #24 -: Ноември 29, 2012, 10:17:17 »

  Рабено си знае и от ичните ни разговори , защо съм допуснала да употребя този термин , в случая не е етикет спрямо него , просто крайно противопоставяне, илюстриращо позицията му християнство-расизъм. Аз също на някококо пъти казах ,че позицията му граничи с фанатизъм, междодругото примерно тук в Холандия "фанатично" не е обидна дума , а дума описваща състояние в което концентриращ цялата си енергия в защита на една теза.   Тълковен речник
  м., само ед. Пълна преданост към собствените политически, религиозни и др. убеждения, съпроводена от ненавист към чуждата позиция.

  Синонимен речник
  (същ.) крайност, екзалтация, екзалтираност, разпаленост, привързаност, ревност, страст, упорство, амбиция
  (същ.) пристрастие, фанатична защита, сектантство  Наблягаме на тази дума именно поради факта , че Рабено в момента не търпи чуждата позиция и се отнася меко казано с ненавист към нея и това се изобразява именно с думата - фанатизъм.

  Всеки се обижда от различни неща , аз примерно не понасям някой да ми вика маце, кукло , коте и тнт , както виждаме Рабено се държи мъжки и изясни ,че не е расист , а протестира против някои лобита, т.е изясняваме се.  Сърце


  Активен

  "weird " is indication for creative force ♥
  Странник
  Global moderator
  *****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 1375


 • Град: Варна
 • « Отговор #25 -: Ноември 29, 2012, 10:34:46 »

  Христос, Буда,Лао Дзъ,Дънов и други аз не ги познавам,
  но им повярвах когато прочетох тяхната мъдрост.
  Да не говорим как този факт повлия на реалния ми живот
  и още повече на вътрешния ми свят и светоусещане.
  Търпението или нетърпението в крайна сметка
  рефлектират винаги върху самия човек най-вече.
  Рано или късно се стига до правилните избори.
  Разликата е в това как ще стигнеш до тях.
  Като преминеш през всичките изпитания или
  ако поне се вслушаш ако има кой да те предупреди поне
  за всичко това пред теб...
  А иначе най-лесно е да гледаш сеир отстрани.
  От какъв зор да си вдигам нервите и да си играя да пиша
  каквото и да е и то особено на човек който няма никаква
  чуваемост?
  И все още дори и такова действие се възприема като идея и опит
  да бъда победител или да си избивам някакви комплекси тук,които
  така или иначе много отдавна си отидоха заедно с куп илюзии
  които имах.
  Уви - въпросния различен младеж си има свой аршин с който измерва всеки
  и всичко около себе си.
  Дори и християнството не е в състояние на този етап да промени този факт.
  Активен

  Ако не ние -кой? Ако не сега - кога?
  Аэ съм
  Слава ввишних Богу, и на земли мир, в человецех благоволение.
  *****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 2396


  Hello! I am Andy!

  « Отговор #26 -: Ноември 29, 2012, 18:38:46 »

  Цитат
  От какъв зор да си вдигам нервите и да си играя да пиша
  каквото и да е и то особено на човек който няма никаква
  чуваемост?

    За да се правиш на големия умник, може би...

  Цитат
  Такива хора и да имат бан или не,психиката и свободната им воля и
  избор са сериозно засегнати вече.

    Наистина си мисля, че трябва да станеш психолог. Как добре ме нарече сектант на няколко пъти, фанатик и расист, ок. Аз се замислих защо и си отговорих: Защото вярвам само в православната вяра. Защото се опирам на фактите и виждам какво са сторили ционистите на моята държава България, а и на моя свят. Защото не признавам глупаци като Дънов, Ванга и прочие, които са се зовяли християни през целия си живот, а са вършели антихристиянски дела и са говорели антихристиянски неща. Защото ти защитаваш тезата, че няма дявол, която е антихристиянска. Че всичко е от Бога, дори и греха, което е антихристиянско. Че щом няма дявол значи навсякъде има Свети дух, което е антихристиянско. Че и Буда и Муда, и Мохамед и Петърчо Белия брат са хора на Бога, което е антихристиянско. Че тази религия е човешко дело, което е антихристиянско. Че аз съм сектант щом вярвам в нейните традиции и догми, което е антихристиянско. И, най-важното, че Христос е обикновен човек, което би те отлъчило от Църквата.
      Не ми цитирай правилата, които са досущ като държавните правила в много страни по света, където е забранено откритото изповядване на християнската вяра, заради толерантност и либерализъм. Сами не знаете какво значат тия думи, защото са ви набити в главата от разни еретични книги, които лъжат. аз не толерирам подобни лъжливи мирогледи, нито съм фен на либерализма спрямо греха. И аз съм грешен, и искам да съм по-добър човек, но това твоето минава всякакви граници. Всеки мой пост бива коментиран от твоя страна по много злобен начин. Нормално е да се оплача на модераторите. Като виждам колко злоба има в твоите думи. Като виждам как страстно защитаваш лъжи и заблуди, защото двама-трима души са ти казали: Браво г-н неизвестен, не те познавам, но си много умен и мъдър.  - Хубаво, занимавай се с наука, ама поне не си мисли, че разбираш от всичко и не ми давай морални съвети, не и от теб, защитнико на греха!
      Нямам нищо против теб, разбери. Просто спри да пишеш лъжи.
  Активен
  MouseMaiki
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 83


 • Град: Antarctica
 • Спазвам само законите на Вселената!

  WWW
  « Отговор #27 -: Ноември 29, 2012, 19:33:50 »

  Ще ми се да кажа само няколко думи по тази тема. Признавам, че ме сърбят пръстите и не мога да сдържа нещата в себе си.
  Мили приятели, винаги ще има разногласия. Все пак сме различни, всеки вижда нещата по свой начин и ги споделя. Твърде възможно е, дори нечия гледна точка да е погрешна. Няма да давам съвети - не смятам, че имам право, не само като нов член, но и като човек, който все още се развива, просто ще опиша какво бих направила аз, ако срещна подобни разногласия.
  Първо: дали е грешна нечия позиция не е моя работа да я оценявам. Може да е очевидно грешна, но човек сам трябва да анализира нещата, които пише. Всеки сам избира пътя си и ние можем само да го насочим без да го критикуваме.
  Второ: Хапливите реплики водят само до едно - излишна агресия, излишно потрошени нерви. Казваме своята гледна точка и толкоз, не е нужно да спорим с исказвания, които могат само да изнервят. Никому не е приятно да чете излияния между двама или трима членове на форума - темите ги четем всички. Форумът би изглеждал много по-интересно ако четем интелигентни дискусии.
  Трето: Странничето го каза много ясно: СМИРЕНИЕ! Нека се уважаваме взаимно и не създаваме работа на админите!
  Активен

  На тази Планета има само един ръководител - Природата! Научете се да я пазите, да се съобразявате с Нея, да я слушате и да й помагате!
  Този който я руши или само я използва ще си получи уроците от Нея!
  meander
  Каквото дадеш това ти се връща.
  ***
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 376


  « Отговор #28 -: Март 10, 2013, 15:15:33 »

  Здравейте.
  Искам да ви обърна внимание на някои правила.Какво значи агресивни коментари?Агресията се използва за придобиване на нещо,в случая, форума, е за енергия.Не си мислете че интернет е безопастно място.
  В случай че някой се възмути от направеното/написаното от някой съфорумник(поради усет или знание),то обекта на възмущението(което е правилно) му посинява пръста да натиска "бутона" информирай модератора.Защо? Баланса в живота се основава на правилно взаимодействие на енергиите(всички сме различни енергии),и когато някой наруши баланса/ примирието следва конфликт на емергии.Там вече няма значение какво си писал, а срещу кого(енергия) се изправяш.След конфликта следва загуба на енергия от някой от двамата,по правилата е този който ги е нарушил,и за да избяга от отговорност, му посинява пръста да натиска бутона белким са оттърве.Чалъм няма,само се вкарват в беля още хора, в случая модератора.
  Това което съм написал го приемайте като информация.Иначе имаме приказка -Кой каквото си надроби ,си го сърба.
  Живи и здрави.
  Активен

  Мечтите ни помагат да намерим посоката,а желанията ни помагат да загубим пътя.
  Когато човек говори истината - не се налага да лъже!
  Мухата влиза само в отворена уста!!!
  Sine Wave Zero
  ****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 334

  « Отговор #29 -: Март 10, 2013, 18:39:47 »

  След конфликта следва загуба на енергия от някой от двамата,по правилата е този който ги е нарушил,и за да избяга от отговорност, му посинява пръста да натиска бутона белким са оттърве.Чалъм няма,само се вкарват в беля още хора, в случая модератора.

  Този който си върши функцията, която му е дадена, просто си я върши. Не виждам нито един друг начин да го обясня по-просто.

  Това че за свое удобство, даден нарушител насажда модератор "в белята" е бягство от отговорност.
  "Информирай модератор" функцията се използва и от хора - застъпници на правилата, които са се подписали да спазват още при влизането си.

  Или искаш да кажеш че е безотговорно да сигнализираш нарушение, а е отговорно да оставиш някой да го обиждат/обвиняват публично, понеже по еди какъв си закон на привличането, задължително "следва да си го е изпросил"?  Активен
  Страници:  1 [2] 3 4 ... 6   Нагоре
  Отиди на:    Бог е Любов и е в мен, аз съм Любовта и с Бога в едно цяло с вярата и упованието в Бога аз съм неговото най-достойно проявление, за което той ме обича и облича в ризница от Любов, която да ме пази и закриля от всякакви зли сили и вмешателства в живота ми и в мен самия! Амин
  Паник атака | Планински кристал - Кварц  © Copyright