Духовно развитие

          

Страници: [1]   Надолу
Сподели тази тема във Facebook Сподели тази тема във Facebook
Автор Тема: РЕТРОГРАДИЕТО НА ВЕНЕРА-СРЕЩА С ГОЛЯМАТА ЛЮБОВ  (Прочетена 3701 пъти)
Ester
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 38


« -: Ноември 12, 2012, 03:27:21 »Ретроградието на Венера – време за среща с Голямата Любов


Ретроградността по правило е “опозиционна” или противопоставяща се на Слънцето, защото планетата трябва да се намира “далече от Слънцето” за да бъде ретроградна. Всяка планета (тук не слагаме Луната), която е в опозиция със Слънцето със сигурност е и ретроградна. Това правило обаче си има изключение само при двете вътрешни планети – Меркурий и Венера, които заради своята близост със Слънцето никога не могат да бъдат отдалечени от него дори когато са ретроградни. Напротив, тези планети по времето на своята ретроградност вървят към съвпад със Слънцето ! Така тези “вътрешни планети” по това време са по-близо до своята вътрешна същност, откривайки нейната вътрешна ценност. Съвпадът на ретроградния Меркурий със Слънцето се среща доста често (случва се три пъти в годината), но съвпадът на ретроградната Венера със Слънцето се случва доста по-рядко и е по-специален.

На Венера й е необходимо около година и 9 месеца (584 дни)  за да влезе от един период на ретроградност в друг, което заедно с Марс я прави планетата, която е най-малко ретроградна. По времето на тази фаза на “своето връщане към Слънцето” (вътрешната същност) тя  показва търсенето на любов и щастие, която се случва когато тези две небесни тела са в съвпад, защото Венера е естествен сигнификатор на любовта, а Слънцето представлява пети дом – домът на любовта. Във връзка с това срещата на тези две небесни тела,  в който Венера ретроградно върви към Слънцето, а Слънцето директно се спуска към Венера говори за пробуждане на спомени свързани с любов от изминали времена, която отново се “ражда” пред нас, ако градуса на тяхната “среща” е важен в нашата карта. Така тези специални “любовни срещи” на Слънцето и ретроградната Венера “плетат” нишка на Небето, която събужда нашата свързаност към стари любови, любови от предходен живот.

Пентаграм на Венера

Любовта е основния закон, с който Небето и Земята са свързани и е изразен посредством вечния Пентаграм, който на Небето с помощта на техните транзити формират двата “любовника” – ретроградната Венера и Слънце.  Както приблизително на всяка година и 9 месеца се повтаря този съвпад, така и за период от осем години се формира един цял цикъл, в който двете небесни тела се срещат пет пъти в съвпад на разстояние от около 72 градуса, което образува диаграмата на пентаграма. Тяхната шеста “среща” представлява и начало на нов цикъл, който се случва на около два градуса преди този, който е бил в началото на цикъла (преди осем години).

Така целият свят във всеки момент се намира под любовните нишки на този пентаграм, който в нашите животи на тези градуси свързва двама човека, които са се обичали в човек, който отново обича. Известно е, че в еволюцията на човешката душа на земното небе не съществува по-важен планетарен феномен от това !Ако погледнем последния цикъл на Венера ще видим, че той е започнал през 2004 г. и че завършва точно през юни тази година  – 2012.

Всяка от тези пет точки, които в периода на предходните осем години са представлявали място на “срещата” на тези небесни “любовници”, е и потенциално място за “събуждане на спомени” на една любовна история, която някога отдавна сме преживели.  Ако която и да е от тези точки е активирала някоя лична планета, светилата или ъгъл на нашия хороскоп, (особено Асцендент – Десцендент) то тогава казваме че споменът за някоя любов е събуден и че в период от осем години имаме време да приключим с тази история или да продължим да “танцуваме” в значително по-голям период от време.

 

Планетни възли

Освен и заедно с цикъла от осем години, през които се формира основния пентаграм, съществува и цикъл от 240 години или съвкупност от 30 пентаграма от по 8 години ! Това представлява по-голям цикъл, по времето на който се случват съвпадите между Слънцето и ретроградната Венера в близост до възлите на Венера.  Както Луната има своите възли (мястото на пресичане еклиптиката с траекторията на Луната), също така и всяка планета има своите възли представляващи местата, където нейната траектория се пресича с траекторията на Земята. За разлика от Лунните възли, възлите на планетите са много по-бавни в своето движение и се придвижват ретроградно само около един градус на всяка 100 и повече години. Поради тази причина разглеждаме планетните възли  като почти неподвижни точки в границите на Зодиака.

Северният възел на Венера се намира на 16 градуса и 41 минути в Близнаци, а Южния разбира се на същите градуси, но в Стрелец.
Когато съвпадът между Слънцето и ретроградната Венера се случи в близост до тези възли имаме изключително редкия шанс да видим преминаването на Венера пред диска на Слънцето като малка точка, която преминава през светлата повърхност.
Визуално тази картина можем да оприличим на зеницата и окото, което тогава се отваря и събужда в този към когото то погледне Голямата Любов… Този съвпад се случва в близост до единия от възлите на Венера приблизително на всеки 120 години, но пълния цикъл е 240 години. Във всеки случай, когато го има този съвпад в близост до възлите, той винаги е във двойка т.е. в цикъла от осем години се случва два пъти  (в този период от осем години се вижда като две преминавания на Венера през диска на Слънцето).

Ако сега погледнете диаграмата от последния Пентаграм на Венера ще видите, че този съвпад в близост до възлите на Венера се е състоял през 2004 г.  на 18 градуса в Близнаци и че през юни тази година ще се случи другия такъв съвпад на 15 градуса в Близнаци. С това един голям любовен цикъл е завършен, а същевременно започва нов от 240 години !

Във връзка с това можем да кажем, че времето на Любовните истории е пред нас, още повече ако тази епохална среща на “двата любовника” на 15 º в Близнаци активира или аспектира някоя важна точка на вашите “спомени” – това е време, през което се събуждат големите любовни истории, които сте чакали много повече от една инкарнация и които ще усещате като своята сродна душа, защото ще вибрирате на една честота.
Големият цикъл на Венера от 240 години (по-точно този път от 243 години), който завършва тази година е започнал на 03.06.1769.
Знаейки колко е рядко се случва съвпадът между Слънцето и ретроградната Венера, Британското Кралско Дружество е изпратило капитан Джеймс Кук на своята първа мисия да преплува хиляди мили на още неизследвания район на Тихия океан, на остров Таити, за да наблюдава оттук този съвпад на трети юни 1769 г. И тук този смел капитан плувайки осем месеца по бурните и непознати морета е успял навреме да намери това малко островче насред океана и да направи това специално наблюдение.
Случайно или не, но едно от тези островчета – Moorea има формата на сърце, затова не е и чудно, че точно тук този съвпад  и точно по обедно време се е виждал най-добре. Изглежда че местоположението, където възниква раждането на Голяма Любов е необходимо да бъде някое райско място, което ще носи символиката на 27º Риби – остров (Риби) в знака на екзалтация на Венера.Било каквото било – новия цикъл на Голяма Любов, който тази година започва отново ще бъде видим от това райски остров.Най-важното е да отворим своите сърца за онзи Истински Човек, който носим в себе си, защото само това е пътят към изцелението и изпълняването на желанията към които се стремим през многобройните инкарнации.
 
ние действаме, размишляваме и реагираме в дадени ситуации главно “провокирани” от личната си натална карта т.е. всичко, което  правим е “оцветено” съобразно нашата същност и собствената ни призма, която поради тази причина е субективна и още една гледна точка на възприятие, която говори единствено за качествата на притежателя си. Всеки човек харесва това, което му е присъщо и изпитва афинитет към хора с подобен тип поведение т.е. щом харесва дадено нещо, значи го притежава и самия човек или поне изпитва желание  и се стреми да бъде такъв.  Най-добрата визитка за същността на някого е самият той – чрез действията, думите, предпочитанията … от тях можем да научим много за отправящия ги, не толкова за тези към които може да са насочени.


Автор: Александар Имширагич, Асоциация  на професионалните астролози “Кеплер”


* venus-pentagonal_cycle.jpg (121.97 KB, 500x375 - видяно 486 пъти.)

* slide4251.jpg (120.27 KB, 500x375 - видяно 565 пъти.)
Активен
Ester
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 38


« Отговор #1 -: Ноември 12, 2012, 03:29:09 »

До края на месец април 2013 г., “танцът” и “пеперудите в стомаха” или партньорските взаимоотношения  могат да бъдат поставени на изпитание или ограничени от някого, да придобият нов “облик” и да се появи потребност от някакъв вид изясняване,  вземане на решения и активност свързана и насочена с и към довършване и реализиране на възникнали преди време ситуации и дейности. Във тази връзка са възможни раздели с настоящи партньори, заради ново емоционално увлечение; промяна на статуквото в партньорски план, поставяне пред изпитание на вече съществуващи любовни и брачни връзки.Новолуние на 10 април на 21 – ия градус в Овен и частично лунно затъмнение на 25 април 2013 г. на 6 – ия градус по оста Скорпион – Телец.  На 7 април ще се случи поредната “среща” между Марс и Венера на 20 – ия градус в знака Овен. Тя ще е под мотото – изненадващо, неочаквано, импулсивно, дръзко. Марс ще бъде активната страна в стремежа си да завоюва своята любима, а Венера ще бъде запленена от неговия чар .
Венера и Сатурн нещо имат да си “кажат” от известно време. И ще подтикнат в най-голяма степен тези, които вибрират на техните честоти т.е. притежават Венерино-Сатурнови взаимовръзки в натала си  да прояват активност във връзка с всичко, което би могло да спомогне в реализирането и по-завършения вид на някакви тeхни желания, проекти и планове, за вземането на ясно решение по отношение на личните взаимоотношения. Сега те ще “берат плодовете” от започнатото.  На 30 юли Венера излиза от своята ретроградна сянка и дава “зелен светофар” в изразяването и заявяването пред света на нашите предпочитания и взаимоотношения, които са били в процес на “доизглаждане” в последно време, което вече е постигнато и с по-ясни насоки чрез точния аспект със Сатурн. Венера вече знае какво иска. А това е необходимо, защото й предстоят важни “срещи” (квадратурата Уран – Плутон), на които провокаторка ще е тя.
На 15 август Сатурн и Марс ще бъдат в съвпад във Везни, което поставя началото на нов мунданен цикъл Сатурн – Марс в рамките на две години. В зависимост от значението им за всяка натална карта и мястото, където попада мунданния цикъл, те ще са предпоставка и показател за необходимостта от дълготрайно влагане на някакви усилия и подобна активност в градивен аспект, но и възможността от ограничения, възпрепятстване.
Най-осезателно тези тенденции ще усетят и ще рефлектират върху хората притежаващи натални карти, в които присъства връзка Марс/Венера,  Сатурн/Венера.


Автор: Александар Имширагич, Асоциация  на професионалните астролози “Кеплер”
Активен
~Schwarze_Sonne~
***
Неактивен Неактивен

Публикации: 187


 • Град: София
 • "Очите са огледалото на Душата!"

  « Отговор #2 -: Декември 26, 2012, 21:32:55 »

  Ретроградна Венера 2012-2013 година.
  - НО ДАЛИ ВСЕ ПАК " СРЕЩАТА Е С ГОЛЯМАТА ЛЮБОВ " ?
  - Венера при ретроградно движение дава също и раздяла между партньори.
  - Планетата на " ЛЮБОВТА си играе с нашите СЪРЦА ! " Намигване Веселяк Плезещ се
   Ухилен Ухилен Ухилен
  Активен

  "Oculi porta anima ... vide si non audes mihi tunc animi... "
  du6i4kata
  *
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 1

  « Отговор #3 -: Януари 20, 2013, 19:18:39 »

  Може ли малко повече разяснение за ретроградието на Венера.Това за срещата с голямата голям.Може ли малко по просто да се обясни.Благодаря ви.
  Искам такова разяснение,защото се запознах с човек миналата година и между нас се случиха разни неща,който е Везни,а планетата му е Венера.Аз съм Водолей,с асцедент Везни и управляваща планета Сатурн.
  Активен
  pluton
  ***
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 687


 • Град: Невинаги знам...
 • WWW
  « Отговор #4 -: Юли 07, 2016, 11:07:53 »

  Именно през 2013 г, по време на Ретроградната Венера, се запознах с любовта на живота си! Беше си... нека да го нарека така - привличане от пръв поглед. Бях сигурна, че взаимоотношенията ни ще се развият и бързо ще прерастнат в нещо много дълбоко и сериозно. Имах и странното усещане, че познавам този човек от много, много отдавна... Впоследствие, при срещите ми с него, започнах да виждам с вътрешното си зрение минали картини от чужди страни. Приятелят ми беше част от тези картини. Вече 3 години сме заедно... Благословена да е Венера, независимо дали е ретроградна или не. Благодарна съм й...
  Активен

  Kissing You Good Night
  ***
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 448


 • Град: Варна
 • zdr kp животче, вървиш ли?

  « Отговор #5 -: Юли 07, 2016, 17:42:06 »

  На мене един от най-добрите ми приятели когато го срещнах сефте и се запознахме, Венера по транзит беше на 1° подминала рождената ми.
  Интересно, моята Венера в 4° Овен хвърля тригон към неговия ретрограден Плутон в 7° Стрелец, а неговата Венера в 20° Рак съвпада с Луната ми и хвърля тргон към моя Плутон в 25° Скорпион
  Активен

  Повърхностната температура на атмосферата на Уран е -225°С. Или с около 45° повече от тази на сърцето и душата ми
  Страници: [1]   Нагоре
  Отиди на:  


  Подобни теми:
  Заглавие Започната от Отговори Прегледи Последна
  публикация
  От Венера
  Извънземни цивилизации
  Инил 2 2284 Последна<br />публикация Септември 01, 2010, 23:22:29
  от Eona Lightholder
  Проектът Венера!
  Видео клипове
  The One 1 1520 Последна<br />публикация Ноември 25, 2010, 02:06:13
  от The One
  Рутилов кварц / Косите на Венера /
  Минерални и скъпоценни камъни
  Ametist 2 12277 Последна<br />публикация Април 06, 2013, 13:46:29
  от Ivetoo90
  ВЕНЕРА 2004-2012
  Астрология и нумерология
  dayana 2 1614 Последна<br />публикация Май 21, 2011, 22:27:23
  от mamagaya
  Транзит на Венера пред диска на Слънцето на 6 юни 2012 г. « 1 2 »
  Астрология и нумерология
  dayana 19 3306 Последна<br />публикация Юни 11, 2012, 22:14:02
  от Me.Racle

  Бог е Любов и е в мен, аз съм Любовта и с Бога в едно цяло с вярата и упованието в Бога аз съм неговото най-достойно проявление, за което той ме обича и облича в ризница от Любов, която да ме пази и закриля от всякакви зли сили и вмешателства в живота ми и в мен самия! Амин
  Паник атака | Планински кристал - Кварц  © Copyright