Духовно развитие

          

Страници: [1]   Надолу
Сподели тази тема във Facebook Сподели тази тема във Facebook
Автор Тема: БЛИЗНАЦИ  (Прочетена 1585 пъти)
Ester
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 38


« -: Ноември 12, 2012, 02:41:49 »

Девиз: "Аз мисля!"
Стихия - Въздух, качество - подвижен
Скъпоценни камъни: берил, кехлибар, ахат, златист топаз
Метал - живак; цвят - жълт
Планета управител - Меркурий

Цвят - виолетово
Качество - активност
Принцип - подвижен
Скъпоценен камък - топаз, аквамарин, берил
Елемент/стихия - въздух
Абстрактно значение - воля за съгласуване
Конкретно значение - интелект, променливост, сръчност
Части на тялото, които управлява - нервите, дробовете, ръцете, раменете .
Английското название Gemini идва от латинското geminus — "двоен". Древните шумери и вавилонци наричали съзвездието "великите близнаци". В чест на синовете на Зевс и Леда гърците нарекли двете най-ярки звезди на съзвездието Кастор и Полидевк (Полукс). Когато Кастор бил убит, неговият брат се обърнал с молба към Зевс, да го лиши от безсмъртие. Зевс ги заселил и двамата на небето. Твърди се, че символът на този знак представлява техните прегръщащи се един друг ръце. Заради формата му, понякога го наричат "пеперуда"-та на Зодиака. Духовност, подвижност, отсъствие на условности. Пъргав ум и бързи действия. Меркурий е покровител на преговорите, съжденията, затова Близнаците произнасят оценки, класифицират. В контактите си се опират на думи и идеи. Езикът за тях означава много, той определя рамките на тяхната дейност.

 


БЛИЗНАЦИ
 22 май – 21 юни

Всички родени под този слънчев знак чувстват голяма необходимост да скриват истинските си мотиви. Като че ли изпитват непреодолимо желание да вършат неща, коренно противоположни на действителните им желания, досущ като Рибите. Тази тяхна невероятна гъвкавост обаче, както и красноречието им, ги прави забележителни политици и много добри специалисти в областта на човешките отношения. Близнаците знаят по какъв начин да ви откажат и от най-заклетите ви възгледи. Словесните им удари така ще ви огънат, че ще приемете всяка тяхна дума и дори ще им благодарите за великолепното изпълнение. Ако почувстват опасност, инстинктивно напипват слабите ви места и ги атакуват с подвижния си ум и острия си език.
 
Има нещо необикновено във връзката между Близнаците и писането, което се управлява от собствения им слънчев знак. Точно затова и мъжете, и жените на Меркурий притежават талантливо перо и забавно и интелигентно дар слово. Много хора от тази зодия пишат речи, реклами, сценарии за документални телевизионни филми, пиеси и книги. Тези книги обаче са преди всичко романи, учебници, документална литература или биографии. Много рядко човек Близнаци пише за себе си или за собствения си живот. Нито пък обича да поддържа лична кореспонденция. Типичните Близнаци мразят да пишат писма и понякога ги отлагат със седмици.
 
В началото ще ви се струва, че този факт крие някакво противоречие, но ще разберете причината, след като си спомните за нежеланието на Близнаците да се придържат към конкретно мнение. Те не бързат да споделят мислите си на хартия, тъй като инстинктивно съзнават, че утре може да обърнат гръб на днешните си възгледи – точно затова не обичат да излагат мнението си в писмен вид. Малко Близнаци имат нужда от предупреждението на адвоката си: „Кажи го, но не го пиши\”. Това е нещо като защитен механизъм, който те притежават от рождение. Много писатели Близнаци предпочитат да пишат с псевдоним. Дори обикновените хора от тази зодия са склонни да използват други имена – или различни от истинските си, или с променени букви или прякори. Това е толкова неизменно правило, че може да се обзаложите за всички Близнаци, които познавате, и да забогатеете.
 
Почти всички представители на тази зодия владеят повече от един език, като отдават предимство на френския. По един или друг начин Близнаците винаги са владетели на словото. Без проблеми -могат да продадат късчета лед на ескимоса или мечти на песимиста. Ако по някаква случайност ги притиснете натясно, те могат толкова бързо и майсторски да сменят темата и да отклонят разговора от себе си, че в крайна сметка победения се оказвате вие. Понякога меркуриевата склонност да си правят шеги с околните може да подтикне Близнаците към измами или престъпления, но това едва ли се случва често. Срещат се Близнаци, които живеят в лъжи и лукавство, подведени от своите наклонности. Болшинството от тях обаче са прекалено големи идеалисти, за да се превърнат в престъпници. Все пак трябва да се признае, че Меркурий им дава шансове да успеят в тази област. Те биха могли да бъдат ненадминати мошеници. Благодарение на бързите си ръце ловко могат да извършат обир, да подправят чек или да фалшифицират банкнота от пет лири, без да ги усетят.
 
Ако се натъкнете на някой приказлив търговец на стари коли от зодия Близнаци, който ви уверява, че единственият притежател на синия студебейкър е била дребна възрастна дама, използвала автомобила единствено, за да отиде на църква в неделя, по-добре се поинтересувайте за името на църквата и се обадете на госпожата (освен ако и тя не е от същата зодия). Все пак с изключение на случаите, когато планетите в рождения хороскоп на Близнаците са подредени по такъв начин, че излъчват негативни влияния, повечето хора от тази зодия са честни, а някои дори прекалено. Те като че ли са разкъсвани между две крайности. Всички до един обаче – и дребните обирджии, и мошениците, и почтените граждани притежават склонността да разкрасяват историите си, когато имат възможност. Не го правят от стремеж да излъжат. Просто са пълни с въображение.
 
Няма по-големи майстори на рекламата от Близнаците. Дори и Овенът не може да се мери с тях в това отношение. Методите им да убеждават не винаги са коректни, но малко хора могат да се противопоставят на това съчетание от чар и остроумие. Близнаците не щадят тези свои качества и така малко нечестно използват ситуацията. Когато някой от тази зодия направи нещо достойно – примерно да продаде някакъв продукт, полезен на човечеството, ангелите му се усмихват и трябва да сме признателни на хората от тази зодия за много трайни постижения, които са били от полза за всички ни. Дълбоко в себе си всеки меркуриев човек таи търговски заложби и стремеж да продаде нещо – това се отнася дори и за йезуитските свещеници и протестантските мисионери от тази зодия. Можем да го илюстрираме с два примера. Близнакът Джон Кенеди продаде на света един велик идеал, а Майкъл Тод изтъргува не една мечта на Бродуей. Всеки от тях по свой начин се оказа подвластен на Меркурий. А не е тайна фактът, че светът и Бродуей са страшно преситени и капризни купувачи.
 
Изтощеният мозък на Близнаците има нужда от два пъти повече сън, отколкото другите, за да се възстанови напълно. Те обаче рядко могат да се наспят, тъй като често страдат от безсъние. Все пак винаги трябва да опитват да почиват пълноценно, за да излекуват обтегнатите си нерви и да отморят възбудените си мозъчни клетки, тъй като съществува постоянна заплаха от нервно изтощение. Нуждаят се от огромни количества свеж и чист въздух, както и от много слънчева топлина, ако искат да не постъпват в болница. Липсата на всичко това, наред с липсата на движение, може да причини възпаления в областта на раменете, ръцете и пръстите. Белите дробове и червата също могат да пострадат. Ако не се съобразяват достатъчно със здравето си, меркуриевите хора могат да се натъкнат на усложнения в краката и гърба, както и на заболявания като артрит, ревматизъм или мигрена. Не е за вярване, но Близнаците са много по-податливи на проблеми с нервната система, причинени по-скоро от скука и заседнал живот, отколкото от прекалено активна дейност.
Близнаците имат проницателен поглед и разностранна дарба. Притежават чудесно чувство за хумор, тактичност, дипломатичност и ловкост. Липсва им обаче постоянство и търпение. Лесно загърбват старите ценности за сметка на неизвестното и новото, след което съжаляват за мигновено взетото решение. Независимо, че са сред толкова много хора, Близнаците споделят най-скъпите си чувства единствено с постоянния си спътник – брата близнак вътре в себе си. Въздухът е техният елемент и истински дом. Земята им е чужда.
 
С обаянието си Близнаците са способни да подмамят птичката от дървото и да я научат на нови песни. Непрестанно търсещият меркуриев ум обаче лесно може да изпусне синята птица на щастието, която в продължение на години копнее за него в собствената му градина. Цветовете, подхождащи на хората от тази зодия са жълто, зелено и синьо, както и сребристо и сиво, а настроението им отразява техният светещ камък – аквамарин.
Тайната се крие в двойствената природа на Близнаците. Те могат да се захванат с две работи едновременно и да ги свършат с по-малко усилия, отколкото бихте положили вие за едната. Нерядко жените Близнаци в един и същ момент гладят, хранят бебето и говорят по телефона. Според доста хора Близнаците се раждат с телефонни слушалки и в двете си ръце.
 
Представителите на тази зодия се чувстват като птичета с подрязани криле в клетка, ако около тях властва твърдо установен ред. Те ненавиждат каквато и да била скучна работа или монотонност. Точността рядко им е присъща (освен ако асцендентът им не е Дева, когато се превръщат в живи часовници). Типичните Близнаци обаче винаги закъсняват – не защото не ценят или нямат представа за времето, а защото нещо по пътя е отвлякло вниманието им и ги е забавило. Неизтощимата меркуриева природа постоянно търси емоции и промени, иначе духът се поддава на меланхолията и унинието.


Линда Гудман
"Слънчевите знаци"
« Последна редакция: Ноември 12, 2012, 03:01:51 от Ester » Активен
Ester
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 38


« Отговор #1 -: Ноември 12, 2012, 02:46:39 »

МЪЖЪТ БЛИЗНАЦИ

Ако сте влюбена, усещате приятно, топлещо чувство на сигурност. Изпълнена сте с блажено спокойствие и знаете, че вече не сте сама на този свят и че когато почувствате нужда от човека до вас, той ще се отзове. Изчезват всички съмнения, които сте изпитвали преди. Ако обаче избраникът ви се окаже мъж от зодия Близнаци, това може доста да охлади топлещото ви чувство на сигурност. На практика вие бихте съжителствали с мъж от този слънчев знак, ако в понеделник го изпратите за хляб и го очаквате не по-рано от четвъртък, например. Никога не отивайте да го посрещате, ако не сте го видели да се завръща. И не го дърпайте за сакото, ако е решил да си ходи.

След като вече сте свикнали с непостоянната му същност, бихте могли да се надявате па някакъв успех в отношенията ви. Нямате шанс обаче, ако опитате да почувствате онази сигурност и да изпитате усещането, че другият винаги ще бъде до вас. Може би никога няма да знаете кога и къде ще бъде вашият любим и много е вероятно това да съживи част от съмненията, изтрити от първия любовен порив. Наистина, ако избраникът ви е от зодия Близнаци, съвсем не сте сама на този свят, тъй като съжителствате и с двете негови същности. Та нали е роден под знака на Близнаците. При това тези Близнаци никога не си приличат. Двойствената същност на тази зодия съчетава два коренно различни характера. Възможно е и партньорът ви да носи в себе си три, а може би и пет близнака. В такъв случай ще попаднете сред доста многолюдна компания.

Типичният мъж от тази зодия е мечта за всяка домакиня. Той обича да бъде сред хората. Колкото повече толкова по-добре. Рядко ще срещнете Близнаци, които да не могат да ви забавляват с думите си. Тези мъже притежават изтънчен вкус и богат запас от духовитости, а бляскавите им комплименти сякаш се изливат направо от сърцето им. Тъй като притежават изискани маниери и умеят да общуват, те са душата на всяка компания и от тях зависи много.

Вероятно познавате онази игра, в която хората се разделят по двойки и всеки търси разни странни неща - например косъм от косата на известна филмова звезда или парченце попивателна от бюрото на полицейския началник. Наградата печели двойката, успяла да намери по-голям брой предмети от предварително набелязаните в специалния списък. Такива игри се харесват на мъжа Близнаци, тъй като му разкриват големи възможности да се срещне с всякакви хора и да обикаля много места. А той обича да прави и двете неща.

Ако се запознаете с него на някакво парти, на което той е показал обаянието на непредсказуемата си много-лика природа в целия си блясък, вие сте обречена. Непременно ще останете с впечатление, че това е най-покоряващият, интересен и интелигентен мъж, когото сте срещали. И никой не би оспорил подобно твърдение. Най-вероятно всичко това е вярно. Не е чудно, че сте толкова развълнувана и смаяна. Преди да му позволите да ви на-дене брачния хомот обаче, помислете си дали можете да се впуснете в едно несигурно бъдеще с партньор, който сменя капризите си с бързината на вятъра и който променя целите в живота си преди още да е изтекъл медения ви месец. Уолт Уитман е от зодия Близнаци и е написал следните стихове: „Дали си противореча? В мен са сбрани хорските тълпи\". Съзнателно или не той на практика е направил обобщение на меркуриевата природа.

Някой ден мъжът Близнаци ще намине към вас с писклива маймуна на рамото си и ще ви покани да отидете на цирк. Ще ви подари цветя, парфюм, грамофонна плоча или няколко книги, една от които може и да бъде негово творение. Миговете ще отлетят неусетно, докато се топлите под лъчите на жизнерадостната му природа и щастливо смеете се на остроумните му шеги и се топлите под слънцето на веселия му галантен чар. Той ще сподели, че ви обича по сто различни начина, както никой на този свят.

На другия ден ще ви звънне по телефона и без видима причина ще отложи планираната среща, хвърляйки ви в мъчителни догадки. Нима любовните му обяснения са били на шега? Дали пък си няма някоя друга? Или пък го мъчат проблеми? Опасенията ви може и да се потвърдят, но може и да са напълно неоснователни. След седмица отново ще се появи - навъсен, раздразнителен и язвителен. Ще бъде припрян, критичен и взискателен. Възможно е да намери недостатък на червилото, обувките или литературния ви вкус и да изрази огорчаващи съмнения относно щастливото ви съвместно бъдеще. Може пък и да е мрачен и притеснен, а мислите му да са отлетели на километри и да се държи студено и резервирано. Не си правете труда да питате защо - едва ли ще получите смислен отговор.

Ако все пак оцелеете след едно такова преживяване, само след няколко дни ще се озовете с вашия приятел Близнаци в картинна галерия, театър, музей, библиотека или опера, напълно омаяна от всестранните му знания и наклонности. Той ще бъде изключително мил, изпълнен с нежни мечти и крилати надежди за бъдещето. Може да ви направи и предложение. Просто така. Със светкавична бързина. Вие моментално ще забравите гръмотевиците, буреносните облаци и пороя, ще побързате да се съгласите преди още да е променил решението си и ще се опомните сгодена за... една загадка.

Да, точно така, загадка. Ако си мислите, че това е мъж, който ще проявява постоянност и търпение, който спокойно ще поддържа огъня в семейното ви огнище, докато любовта и живота тихо и кротко отминават като плаваща по романтичните канали на Венеция гондола, ще изпитате разочарование. Ще попаднете в една въртележка по кръгово движение. Трябва да се измъкнете бързо, макар и да е трудно. Не се поддавайте на изкушението на веселата и безгрижна музика, не се оставяйте да ви подлъже картината на това пъстро веселие с вечно преливащи се цветове, в която сивите сенки на мрачния ден се борят с горещото злато на слънцето и синия простор на небето. Ако сте заклета романтичка, която мечтае за съвършената хармония, над вас е надвиснала сериозна опасност.

Независимо от останалата част на рождения му хороскоп, ако в момента на раждането Слънцето е било в Близнаци, този човек ще е съвсем различен, нито пък ще го интересува какво е станало вчера. Малко или много той винаги се променя. Вярно е, че винаги търси по-доброто и постоянно се цели все по-високо. Ако си падате по хазартните игри, много е възможно с избора на подобен партньор да ударите шестица от тотото и на златната си сватба да вдигнете наздравица за взаимното щастие в мислите и чувствата ви, което винаги ви е свързвало. Добрият играч обаче залага само на сигурно. Така трябва да направите и вие. Две редки изключения от променливата природа на Близнаците като че ли са президентът Кенеди и английската кралица Виктория. И все пак да не забравяме, че през живота си Джон Кенеди имаше многобройни интереси, които постоянно се променяха, а кралица Виктория (разположението на планетите в хороскопа й е такова, че тя се влияе силно от Овен) успя да осъществи доста промени в нравите на страната си. Много малко от нас обаче се женят за крале, кралици или президенти, които са принудени от обстоятелствата да узреят рано и да се придържат към строго установен ред.

Добър пример за многоликата природа на Близнаците е признанието на една жена, изпитала я върху себе си. Мъжът Близнаци е режисьор, а жената, която е известна актриса, е от зодия Риби. По време на нейно гостуване през уикенда на яхтата на режисьора той се държи с нея ту обидно и грубо, ту дистанцирано и надменно. Актрисата е направо озадачена от този факт. По-късно тя споделя: „Не зная какво му става. Може би не ме понася. Нищо не съм му сторила, а не ми проговори през целия уикенд\". Оказва се обаче, че тя все пак му е сторила нещо - накарала го да се влюби в нея. И то толкова сериозно, че малко след тази случка двамата се оженили. Как реагира този мъж на внезапно осъзнатия нежен порив, който изпитва към нея? Така, сякаш тя е Лукреция Борджия.

Този инцидент едва ли ще ви предпази да хлътнете по някой мъж Близнаци. Той обаче може да облекчи нанесените ви рани от надменното поведение на този мъж, който най-вероятно е лудо влюбен във вас, но майсторски го прикрива заради причини, които сам си знае. Близнаците са склонни инстинктивно да скриват истинските си намерения, да водят словесни битки с околните и да прикриват мотивите си под булото на непостоянното си поведение. Най-общо казано се опитват да ви объркат. След което внезапно се обръщат на 180 градуса и така се променят, че ви смайват с откровеността и искреността си.

Приятно и забавно е да сте влюбена в мъж Близнаци, стига да не се опитвате да се доближите прекалено много до него. Дълбоко в сърцето му съществуват неща, които той пази единствено за себе си. Тях няма да разкрие дори и на вас. Не се вживявайте прекалено, не проявявайте необуздани страсти и не правете трагедии. Ако не го отегчавате, а поддържате интереса му към вас, връзката ви може да се окаже необикновена. Не въставайте срещу променливата му природа. Променяйте се и вие. Проявявайте същото любопитство към живота, каквото и той. В противен случай връзката ви може да се разпадне. Мъжът- от тази зодия преди всичко търси духовното у партньора си - някой със сходен интелект, който дори от време на време да го превъзхожда, тъй като Близнакът не е егоист. Той е реалист и духовното предизвикателство го стимулира. Последното, което желае, е да има до себе си лишена от индивидуалност мълчалива кукла. Оставете вашия ум да изпъкне на преден план. Това няма да стресне мъжа Близнаци като другите мъже, а само ще го обърне в правилната посока - с лице към вас.

Линда Гудман
"Слънчевите знаци"
Активен
Ester
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 38


« Отговор #2 -: Ноември 12, 2012, 02:48:43 »

Бащата Близнаци е истински приятел с децата си. Не обича да ги учи на дисциплина, но им е показал доста неща още преди да започнат да ходят на детска градина. В повечето случаи той печели доверието им, тъй като рядко изразява възмущение или прекалена строгост към тях. Бащата Близнаци знае да обича без да задушава с тази своя обич. С децата си той изгражда много близки, макар и малко неопределени отношения, колкото и противоречиво да изглежда. Родителското му поведение издава привързаност, обаяние и жизненост, но той не винаги успява да им внуши да се придържат към определени правила, може би защото самият мрази правилата. Понякога днес ги хока за нещо, за което утре ще ги похвали, и това ги обърква. От време на време изнася по някоя друга възпитателна лекция, но няма да сбъркате, ако приемете възпитанието на децата като ваше задължение. Бащите Близнаци обикновено ги глезят.

Безграничното въображение на Близнаците може да ги предизвика да кажат неща, които не са в състояние да изпълнят. Затова е хубаво да напомняте на партньора си, че трябва да държи на думата си. Колкото и добри намерения да има, той все пак може и да не успее да изпълни някое от прибързаните си обещания. Ако децата не ограничават свободата му и не го отвличат от многобройните му занимания, те му доставят огромно удоволствие. Трябва обаче да знаете: въпреки че е противник на телесните наказания, склонността му понякога да говори язвително и саркастично може да нарани дечицата и да ги обиди за цял живот. На моменти бащата проявява и известно нежелание да прегръща и целува малките и трябва да положи съзнателни усилия да преодолее тази типична за зодията сдържаност. Аз обаче познавам и други бащи Близнаци. Те отдават на децата цялата човешка топлина, която не са способни да проявят към възрастните. И така, постарайте се децата да не ограничават много свободата му, не го карайте да бъде с тях, освен ако сам не е пожелал, и вашият съпруг ще стане добър баща, независимо дали ще го дарите с едно или дванадесет деца.

Тревогите ви, че може да ви ревнува са неоснователни, тъй като собственическото чувство не е типично за него. Ако усети, че го подозирате, бързо ще отхвърли съмненията ви (освен ако няма някоя ранена планета в рождения си хороскоп). Нормално е всеки човек да изпитва ревност, но у мъжа Близнаци тя обикновено не е пресилена. За него любовта не означава непременно физическа близост. Със своите сетива той чува, вижда и усеща повече от другите, а богатото меркуриево въображение му помага да запечата и най-мимолетните впечатления. Неговата любов е лека и ефирна, но като че ли й липсва земната страст на другите зодии. Ако не мечтаете за някой първобитен дивак, който да ви дръпне за косите и да ви завлече в гората, би трябвало да сте удовлетворена от любовта на Близнаците. Той ще изповядва чувствата си с романтични и галантни думи и ще нахрани сърцето ви с необикновената красота на своя идеализъм.

Не трябва да забравяте, че характерната за Меркурий емоционална дистанцираност може значително да се промени, ако ушите ви чуват една и съща музика, а душите ви таят едни и същи мечти. Ако умът и сърцето на този мъж се съединят с вашите, много скоро страстта ще ги последва. Този път може и да ви се стори дълъг, но е единственият правилен към душата му.

Трябва да свикнете с думата „ако\". Той често обича да казва: „Ако те обикна, двамата можем да...\" или „Ако те обикна, може би ще имаме...\" Понякога дори и не довършва изречението. В подобни случаи може би трябва да се доверите на сърцето си и да прозрете мисълта му. Не обръщайте внимание на думата „ако\". Той я употребява само като параван или предпазна мярка. Бурните прояви на недоволство, честите натяквания и прекалените емоционални изблици няма как да не повлияят на нежната и чувствителна любов на мъжа Близнаци. Опитайте да стиснете капка живак в юмрука си. Какво се получава? Тя мигновено се пръска на стотици блестящи топченца, които се изплъзват между пръстите ви. Един мъж от тази зодия написал следните стихове преди да напусне жена си, която била убедена, че го познава много добре - намерила ги след развода в книжата му:

В съня ми ти дойде с обуща подковани и стъпка мекия килим на моя блян. Често ще четете или ще чуете мнението, че мъжът Близнаци винаги е подвластен на две любовни страсти. Тази двойственост, която може да се изтълкува и като измама, толкова често се засяга, че може да предизвика неоснователна тревога. Ако позволите, малко ще променя това становище. Мъжът Близнаци се нуждае от две любовни страсти. Не непременно от две жени. Това е гатанка. Ако наистина разбирате тези мъже, лесно ще отгатнете отговора.


Активен
Ester
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 38


« Отговор #3 -: Ноември 12, 2012, 02:50:16 »

ЖЕНАТА БЛИЗНАЦИ

Мислите ли си тайничко, че Бригам Йънг изобщо не е бил глупав като е препоръчвал по няколко жени на мъжете? Изпитвате ли завист към източните владетели и техните хареми? Ако отговорът е положителен, просто няма нужда да мечтаете за всички тези неща. Вземете си жена, родена под знака на Близнаците. По този начин ще си осигурите минимум две съпруги, а през свободното време и три-четири.

Наистина може да попаднете и в капан. Има известна разлика между харема и жената от зодия Близнаци. Тази жена не познава истински земната страст. Не е лесно да я накараш да спре и да се позамисли сериозно за страстта или за нещо друго. Мислите й винаги пътуват нанякъде, а наред с това тя доста добре разказва за пътешествието. Опитайте да проникнете малко по-надълбоко. Там някъде, сред няколкото жени се крие и романтичката - способна на изгарящи страсти, ако успеете да постигнете пълно телесно и духовно единство. Как да стигнете до тази романтичка без да се лишавате от другите й спътнички, затворени в личността на тази жена? Това може и да не се окаже така лесно. Само ще ви припомня, че тя винаги крие в себе си няколко жени. От вас обаче зависи да се заемете със сложните изчисления по тяхното преброяване и подреждане. Всеки отделен случай е различен.

Нейната възраст ще ви помогне да изградите представа за нея, защото до духовното си съзряване тя възприема любовта само като игра. Тази жена може да бъде невероятно лекомислена и непоследователна. В началото ще изпита възхищение от усмивката, гласа и дори от походката ви. След това възхищението й ще се превърне във враждебност и тя ще намери недостатъци във всичко - от чорапите до прическата ви. При това ще го направи толкова остроумно и язвително, че дълго ще мажете с йод раните си. Този факт обаче не трябва да ви стьписва - тази жена ви предлага добра сделка. Взимате една, а получавате две. Не е малко, нали?

Жените на Меркурий не са толкова коравосърдечни, колкото изглеждат понякога. Неуморимото им въображение постоянно ражда най-различни фантазии. Изразяват ги най-вече посредством любовта, а тези жени обикновено имат да изразят повече неща от другите хора. Мъжът Близнаци може да бъде едновременно режисьор, певец, адвокат, актьор, търговец, председател на няколко управителни съвета. Той е склонен постоянно да търси начини за лична реализация. Една жена обаче едва ли може да се справи с подобно разнообразие - най-малкото хората биха я възприели като странна птица. Това не означава, че жените Близнаци не се Стремят към кариера. Има и такива. При сегашното положение в обществото обаче точно любовта, а не кариерата им предоставя възможността да проверяват многобройните си теории и да изпълняват емоционалните си пируети.

Жената Близнаци има нужда от съчувствието ви, а не от гнева ви. За нея е много трудно да се обвърже изцяло с един-единствен човек. Ако е очарована от умствения потенциал и интелекта на някой мъж, другата й половина ще забележи, че той не се вълнува от изобразително изкуство, музика или поезия. Ако пък попадне на някой ценител на изкуството, на някой, който се интересува от балет или литература, нейната двойственост отново ще проговори. По време на разходка в музея нейното второ Аз ще си зададе въпроса дали той е достатъчно практичен и пресметлив, за да може да осигури семейното препитание и да постигне житейските си цели. Може би вече сте започнали да проявявате повече съчувствие и разбиране към вътрешните конфликти, които мъчат Близнаците.

Трябва да й повярвате. Тази жена ще успее да скрие раздиращите я противоречия и няма да ви обременява. Тя е жизнерадостна и духовита като партньорка. През повечето от времето (когато е в много добро настроение) тя ще ви ободрява с лъчезарната жизненост на природата си, ще ви развеселява с остроумието и интелекта си и ще ви бъде компетентен събеседник на всевъзможни теми. Пада си по сантименталните любовни слова и лесно омагьосва мъжете. Няма да срещнете друга жена, способна на подобна изобретателност, за да ви достави истинска наслада с любовта и неустоимия си чар. Нейните мигли могат да играят нагоре-надолу с женствен финес, но тя може и сама да си изкарва прехраната. Жената Близнаци е великолепна артистка и идеално влиза в ролята на лекомислена палавница, чиито ласкателства карат попадналия в капана мъж да загуби и разума, и банковите си спестявания. Внезапно обаче тя може да се превърне и в кротка любвеобилна съпруга, след което неусетно да се преобрази в сериозна интелектуалка, заинтригувана от великите философии, както и от политика или поезия и накрая, наред с всичко това, да се окаже само едно кълбо от неовладяни чувства, изтъкано от нерви, сълзи и емоции. Без съмнение жената Близнаци не може да се нарече досадна или скучна.

Ако смятате, че преувеличавам, спомнете си Мери-лин Монро. Всеки мъж, срещнала в живота си - от Карл Сандбърг до нейния фризьор - я е възприемал като съвсем различна личност, въпреки че всички са мислели, че я познават добре. Вземете нейна снимка, на която е застанала като неотразима богиня на любовта до друга, на която задълбочено слуша лекции по руска литература с рогови очила и забрадка, но без грим. До тези две снимки може да поставите още една. На нея с памучна престилка около кръста се учи да прави суфле на съпруга си, чиято атлетичност и искрена сърдечност обожава. На четвърта пък върви безгрижно с новия си съпруг, притежаващ интелект и литературен талант, който тя дълбоко цени и уважава. Могат да бъдат прибавени и още две снимки. На едната е с разплакано лице, изразяващо надежда след третото неуспешно раждане, на другата е облечена в бански и лъчезарно се усмихва заедно с елегантен френски актьор на Ривиерата. На тези снимки тя не е позирала. Заснели са я без нейно знание, още по-малко е търсела някаква публична изява. Всичко това по блестящ начин илюстрира как фотоапаратът е запечатал образите на всички жени, съжителствали в тази представителка на зодия Близнаци, успяла да прикрие многоликата си същност зад лицето, което най-често обичаше да излага пред света.

Меркуриевата ви приятелка жадува за „истинска и луда любов\", но тя все й убягва. Копнее да бъде майка, но и това нерядко я отминава. Тя открива различни добродетели у всеки срещнат мъж и продължава неспирно да търси човек, който притежава всички необходими качества да я направи щастлива.

В нейно лице ще имате истински другар. Тя ще ви следва във всяко ваше начинание - водолазно гмуркане, мотокрос, каране на велосипед или бадминтон. Ще се интересува от всякакъв спорт на открито и независимо от това винаги ще бъде нежна и женствена като пухчето на пудриерата, с мисъл бърза като камшик. Характерният за тази зодия остър като бръснач ум ще проблясва у нея винаги, когато нещо предизвика любопитството й. Благодарение на меркуриевата си проницателност тя ще разнищва и най-заплетените нишки на вашите творчески замисли и ще може дори да ви подскаже как да ги осъществите. Ако не искате от нея да бъде постоянна, тя ще бъде неустоимо обаятелна.

Линда Гудман
"Слънчевите знаци"
Активен
Ester
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 38


« Отговор #4 -: Ноември 12, 2012, 02:52:36 »

Ожените ли се за вашата жена Близнаци, вие ще се радвате на няколко съпруги.

Първата с лекота ще отговаря на всичките ви изисквания. Ако искате да ви бъде вярна, тя ще съумее да го направи, но само ако сте я впечатлили достатъчно, за да спечелите истинската й любов. Имам предвид онова съчетание от интелектуална, духовна и физическа близост, като физическото идва на последно място подобно на червения пипер в някое ястие. Тази съпруга няма да се сърди, ако си намерите работа извън града. Със своята изобретателност, вкус и усет към цветовете, с лекотата и умението на сръчните си ръце, тя може да създаде уют в новия ви дом. Наред с това тя обича приключенията и никога няма да ви упрекне, че залагате на карта съвместното ви бъдеще. Привличат я новите хоризонти на неизвестното. Тя може да ви изненада със способността си да прави бизнес и да подкрепи всички ваши оригинални начинания. Можете да бъдете спокойни, че тя ще се заеме с някаква работа, ако семейството изпитва нужда от допълнителни доходи, и ще прояви пресметливост при изразходването им. На пръв поглед тази жена може и да изглежда повърхностна, но в действителност не е така. Зад бъбривия й характер се крие будна и жива натура.

Втората съпруга често ще сменя настроението си. Ще ви бъде от полза, ако свикнете с това. На моменти може да доловите язвителност и подигравка в нейния тон. В същото време ще отправя предизвикателства към вашия ум. Все пак мъжете се нуждаят от някаква стимулация, нали? Не се колебайте, приемете предизвикателството и се постарайте да надделеете в спора. (Всъщност тя тайно си мечтае за това.) Тази жена не може толкова лесно да се уплаши от живота и не страда от предразсъдъци. Може да й хрумне да участва в протестна демонстрация или седяща стачка и да не се прибере чак до полунощ. Ако пък излезете с ергенските си приятели, докато тя държи някъде реч или посещава вечерни курсове, едва ли ще ви досажда с подозренията си с кого сте се срещнали, къде сте ходили и какво сте правили. Желателно е и вие да й отвърнете със същото. Имайте й доверие, каквото и тя ви е гласувала. Тази жена е заклета и независима индивидуалистка.

Третата ще се отнася с досада към всекидневните си домашни задължения. Леглата ще стоят разхвърляни, а мивката - пълна със съдове, докато тя мечтае, чете или пише сюжет за някоя пиеса. Може да ви сервира консерва с боб за вечеря и дори да забрави да я отвори. За сметка на това пък с нея може да разговаряте чак до късните нощни часове. Ще получите съчувствие заради поднесените ви от живота разочарования. Ще споделя емоционалните и интелектуалните ви стремежи, ще проявява интерес към мнението ви за будизма и ще се заинтересува от опита ви да напишете песен. С една дума компанията й е изключително приятна. Наред с това ще прояви нежност и привързаност към вас от благодарност, че не й досаждате със забележки относно чистене, готвене и други подобни Дреболии. Тази съпруга може да попрекали с пестенето на средства. Но ако най-внезапно й предложите почивка на къмпинг или няколко дни в Лае Вегас, тя с готовност ще започне да приготвя багажа си без досадни забележки как ще се отрази подобна авантюра на семейния бюджет, кой ще гледа сиамската котка и какво ще стане, ако кранът в банята започне да капе по време на отсъствието ви.

Четвъртата ви съпруга ще бъде лъчезарна и винаги усмихната майка. Тя няма да допуска децата й да ограничават нейната свобода, а пък и ще бъде заета с много лични планове, за да ги тормози с прекалени родителски грижи. Те ще се опитат да подражават на независимия й характер и само могат да спечелят от това. Ако й бъде зададен въпросът колко време отделя за децата си, вероятният отговор ще бъде: „В нашето семейство това не е въпрос на време, а на любов\". И наистина ще е права. Децата може и да не й се подчиняват безпрекословно, тъй като ако днес бъде строга с тях, утре може да омекне и да отстъпи, но с радост могат да разговарят с нея в продължение на часове. Нейното въображение е сходно с тяхното и те взаимно ще се забавляват. Тази майка може да бъде доста либерална към децата си, но в същото време ще държи на учението и добрия успех. Тя ще ги накаже, ако не си научат уроците, но няма да им се скара, ако не си приберат дрешките в гардероба.

Петата съпруга ще бъде чаровна домакиня. Ще се чувства в стихията си на вечеря със свещи, цветя и сребърни прибори. Който и да кани на вечеря - от своя началник до министър-председателя - тя ще се държи толкова изискано и очарователно, че гостите няма да искат да си тръгнат. Ще планира деня си с деловитост и лекота, ще се облича като манекенка и ще обожава театъра. На представления или на концерти, тя ще се чувства като риба във вода във всяко обкръжение. Другите ще ви заглеждат и ще се чудят коя е тази чаровница, хванала ви толкова нежно под ръка. Тя е романтична и изключително женствена - не се учудвайте, ако ви посвети стихотворение за рождения ви ден. Ще ви се иска да й купувате домашни кадифени одежди и скъпи парфюми, защото изтънченият й начин на живот ще ви кара да се чувствате като аристократ. Ако й предложите екскурзия в чужбина, очите й ще заблестят. Тя цени изискания стил.

Това е всичко. Може да съм пропуснала някоя и друга съпруга в харема ви. Мъжете наоколо ще позеленеят от яд като видят, че всеки ден сте с различна жена. Ако ви запитат, няма ли да пострадате, не им издавайте тайната. Трябва да помните, че полигамията е забранена със закон.
Вашата жена Близнаци никога няма да избере влака вместо самолета. Тя няма да си замълчи, ако може да говори. Няма да стои настрана, ако може да помогне. Никога няма да се разхожда спокойно, ако може да бяга. Мозъкът й е пълен с толкова мисли, а сърцето й - с толкова мечти, че може би й трябва компютър, за да се справи с тях. Или вероятно има нужда от човек, който да я следва в нейния полет и да споделя дързостта на мечтите й за утрешния ден.


Линда Гудман
"Слънчевите знаци"
Активен
Ester
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 38


« Отговор #5 -: Ноември 12, 2012, 03:05:49 »


Като въздушен знак си е знак на разума. А като променлив, ще говорим за променливо мислене, т.е. мога да мисля за едно, за второ, за трето и т.н. Вариативно мислене. Вариации на тема, ти само ми дай тема. Близнаци е единственият знак, който гледа на информацията като на капитал.
Той е първият въздушен знак. Подвижен знак. До сега не сме си говорили за подвижен знак.
Меркурий е управител по съвсем разбираеми причини. Това е въздух, знак на разума, променлив, подвижен. Няма фиксация и кардиналност. Пускай мисълта на свобода. И тя мисълта, това иска. В духовният свят, състоянието на свобода е естествено. Правете аналог между духовен и мисловен свят. В мисловния свят има свобода - само да си помислиш нещо и си там. Границите си ги поставяш сам. В земния свят обаче не е така, защото има граници поставени отвън. Материалният свят е свят на необходимостта, което е очевидно.
Меркурий в хороскопа отговаря на въпроса КАК мислиш. Знакът Близнаци позволява на мисленето да се проявява по най-безграничният начин.Има една лекота в него и като, че ли не държи на нищо конкретно чак толкова много. Той като, че ли си играе.

Когато водещ е разумът, а не чувствата, защото при Близнакът така стоят нещата много неща са му интересни. Той е любопитен. Всяка една информация за него се превръща в ценност. Независимо дали го касае лично или не. По тази причина по-елементарните Близнаци, на Първо и Второ ниво които са, са едни големи клюкари. Клюкарстването за тях е начин на живот - чул недочул. Препредава и си украсява информациите.

Това е знак, който много добре мисли и съобразява. Но не си правете илюзия, че като е въздушен е повърхностен. Променливост не означава повърхностност. Близнакът може да бъде проникновен ум - учен, изследовател. Хем мисли и съобразява много бързо, хем дълбоко. Ще се изненадате колко бързо схваща Близнака - на половин дума и той вече те е разбрал.


http://pims.ucoz.net
Активен
Ester
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 38


« Отговор #6 -: Ноември 12, 2012, 03:12:37 »

БЛИЗНАЦИ
 Психосексуален тип – самовлюбен
 Чувствено възприятие – игра с докосвания
 Ерогенна зона – плещи, ръце, китки
 Чувствителна доминанта – чувство на тревога
 Перверзия – воайорство
 Тайна фантазия – участие в сексуален акт съссемейна двойка
 
Любопиство, своенравие, шегуване със секса и разпалване на чувствата. Любовта прилича на леко подхванат флирт. Чувствата обикновено се отразяват върху лицето, дори най-откровените и дръзките. Държанието може да е крайно безсрамно и да се удовлетворяват и най-неприличните желания, но всичко това се прави само привидно.
Меркурий е планетата, разположена най-близо до Слънцето. Тя се върти около него по-бързо от останалите планети. Едната й страна е постоянно обърната към звездата и по този начин на двете страни на планетата има противоположни температури. Тези полюси демонстрират изменчивото и двойнствено сексуално поведение на Близнаците. Сред отрицателните типове на зодията са фетишистите, хомосексуалисти и извратеняци.

Положителните типове на зодията определят човека като поет, атлет, художник, учен, високо нравствен и заклет ерген (мома). Най-общо казано страстите на Близнака са толкова свързани с умствените процеси, че именно техните настроения – скука или интерес стимулират половите отношения. Сред представителите на зодията ще намерите чудака, който отначало отрича всички обществени условности и се приобщава към група хипари и техния обществен живот, а после отрича на свой ред този бохемски безгрижен начин на живот. Ако трябва да характеризираме зодията с някой друг символ, това определено би бил хамелеона.

Нищо не може да шокира Близнака и за това той пробва всичко в секса. Близнаците често водят дневник на сексуалните си завоевания, като не забравят да описват достойнствата и недостатъците на партньорите си.

Близнаците не са много агресивни и с удоволствие се съгласяват да бъдат втори във всички области включително и секса.

В същността си Близнаци са знак отличаващ се с хладнокръвие. Представителите на зодията винаги се опитват да анализират мислите, действията, думите и реакциите на останалите. Близнаците могат да се опишат и като живи въпросителни, които превръщат уменията си в изгода и в средство за придвижване напред.

Близнаците са импулсивни, обичат пътешествията и промените. Когато се решат да разкъсат семейните окови, едва се сдържат да дочакат всички процедури по развода. Даже си имат и готово решение – просто изчезват на момента.

Оценка на верността

По този критерий спор няма – Близнаците са хронични любители на флирта. Най-добрият период за верността на Близнаците настъпва след 40-та година, тогава им се иска да споделят вечерят си с постоянен партньор.
Лошите качества на Близнаците са неорганизираността, неспособността да се съсредоточават и да довеждат делата до края им. Склонни са към умствено изтощение и пропускат момента в който трябва да си вземат почивка. Близнаците често са склонни към негативизъм. Възможно разрешение на проблема с двойнствеността е да се занимават с две работи но едната от тях трябва да се ползва с приоритет.

Активен
Ester
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 38


« Отговор #7 -: Ноември 12, 2012, 03:33:55 »

Небесна хроника and tagged Юпитер в Близнаци

На 11 юни, на транзитен Юпитер му предстои да влезе в зодиакалния знак Близнаци, където ще бъде до ранните часове на 26 юни 2013 г.
По времето на транзита на Юпитер през Близнаци може да ни предлагат информация в изобилие и да се опитват да ни убеждават във всевъзможни каузи и теории, но от нас и нашата преценка зависи, какво ще оценим като качество и достоверност в морето от информация. Такава тенденция има и по принцип, но по време на този транзит ще бъде по-акцентирана.
Юпитер символизира най-общо казано разширението – неговото послание ни се предоставя под формата на възможности, перспективи, шансове, но не гарантира бъдещото им развитие, нито “стойността” им. Общо казано може да възникнат нови възможности в различни сфери, но индивидуално за всеки може да има  различни насоки и тенденции, за периода през който Юпитер транзитира през Близнаци..

в комбина двамата са Просперитет КАТО ЕКИПЧЕ И ПОТЕНЦИАЛ ..


В популярната астрология се тиражира твърдението, че транзитен Юпитер в даден знак спомага за добрия късмет, един вид може да се излее “рога на изобилието” и това е индикация за един щастлив период за тези, които имат Слънца в актуалния знак, през който Юпитер транзитира. Юпитер символизира най-общо казано разширението – неговото послание ни се предоставя под формата на възможности, перспективи, шансове, но не гарантира бъдещото им развитие, нито “стойността” им. И сам по себе си той не е показател за гореизброените неща.
Общо казано може да възникнат нови възможности в различни сфери, но индивидуално за всеки може да има  различни насоки и тенденции, за периода през който Юпитер транзитира през Близнаци. Като цяло изброеното ще има отношение и ще “оцвети” с допълнителен нюанс и ще съдейства към промяна или нова нагласа към това, към което ще се ориентирате като най-подходящо за вас към настоящия момент независимо за каква сфера става въпрос т.е. в каква насока желаете да се усъвършенствате и развивате, да внесете нови “обогатяващи” идеи. Може да проявите по-задълбочен интерес към някоя  област провокирани от намесата на някой друг човек.
Всякакви дейности свързани с нови възможности и срещи, контакти получават зелен светофар (от страна на и с хора широкоскроени, по-идеалистично настроени, оптимистични, чужденци), които могат да изиграят някаква роля и да имат значение в личен план или за професионалното ви поприще; също така по отношение на въпроси и дейности касаещи правната сфера, законодателството и договорните отношения; публицистична дейност; обучение; както и такива свързани с личните приходи; чужбина и чужденци или пътувания до по-далечни дестинации.

По-важните акценти от транзита на Юпитер през Близнаци са:
4  октомври 2012  г. – стационарно – ретрограден
30  януари 2013  г. -  стационарно – директен

През есента се увеличава възможността направения избор за развитието в определена насока да бъде приведен в “действие” и тогава да е благоприятен периода, за да отворите нова “страница” т.е. да предприемете действия по тези въпроси.   Това може да стане посредством и в резултат на важно съобщение, разговор, интервю или кореспонция касаеща някоя от гореизброените теми в първите редове на статията. През този период също така е възможно и преосмисляне и ретроспекция по и на теми, касаещи евентуални благоприятни възможности и шансове, които до този момент са останали малко в позиция “зад сцената”.
От началото на октомври и във връзка с това може да стартират някакви активности, в зависимост от спецификата и конкретния замисъл, ако има такъв в случая, на всяка една натална карта и в периода до края на април 2013 г. да се реализират тези теми.
Възможно е периода на Юпитер в Близнаци в професионален план да постави едно трудно начало за нови начинания или за довършване на такива, в които вече няма “хляб”.
 
Активен
Wednesday
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 35


« Отговор #8 -: Септември 05, 2013, 01:16:38 »

Близнаците страдат от неистовост – искам всичко тук и сега и то на момента, без да чакам и то в най-големи количества.


* girls-in-hall.jpg (45.91 KB, 500x500 - видяно 237 пъти.)
Активен

Когато личните пространства са компактни
и с няколко жеста събираш багажа в куфар
с лекота пренасяш себе си навсякъде
нагъваш се, прибираш се и тръгваш.
kapitana
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 143


« Отговор #9 -: Септември 05, 2013, 01:25:46 »

Близнаците страдат от неистовост – искам всичко тук и сега и то на момента, без да чакам и то в най-големи количества.

Какви близнаци,от това страдат повечето хора на планетата Усмивчица
Активен

Понякога си мислим, че Бог ни гледа отгоре, а може би, най-често, Той ни гледа отвътре.
Wednesday
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 35


« Отговор #10 -: Септември 05, 2013, 01:28:29 »

Променливи - мутабелни, в традицията още наричани общи, двойнствени, поради способността да откриват общото и еднаквото между горните два вида - между кардиналния и фиксиран "сезон". Те носят прехода между два различни сезона и съдържат черти и от двата, комбинират миналото и бъдещето.  Наричани също "двойни, с две тела, дуални" - съставени от две същности: Близнаците са двама братя, Девата е девойка с ангелски криле/криле на птица; Рибите отново две риби; Стрелец - полу-човек/полу-кон.


* SO_Zwilling.gif (5.89 KB, 661x83 - видяно 247 пъти.)

* A_Zwilling.gif (18.75 KB, 669x407 - видяно 251 пъти.)
Активен

Когато личните пространства са компактни
и с няколко жеста събираш багажа в куфар
с лекота пренасяш себе си навсякъде
нагъваш се, прибираш се и тръгваш.
Страници: [1]   Нагоре
Отиди на:  


Подобни теми:
Заглавие Започната от Отговори Прегледи Последна
публикация
Душите близнаци « 1 2 »
Духовни връзки и взаимоотношения
delfin 21 6669 Последна<br />публикация Януари 08, 2010, 01:56:31
от До
ЮПИТЕР
Астрология и нумерология
pluton 12 1918 Последна<br />публикация Август 27, 2010, 14:19:15
от pluton
Легендите за зодиакалните знаци-Близнаци,Везни,Водолей
Астрология и нумерология
Mistic_Aqua 0 952 Последна<br />публикация Юни 07, 2013, 12:42:24
от Mistic_Aqua

Бог е Любов и е в мен, аз съм Любовта и с Бога в едно цяло с вярата и упованието в Бога аз съм неговото най-достойно проявление, за което той ме обича и облича в ризница от Любов, която да ме пази и закриля от всякакви зли сили и вмешателства в живота ми и в мен самия! Амин
Паник атака | Планински кристал - Кварц  © Copyright