Духовно развитие

          

Страници: [1]   Надолу
Сподели тази тема във Facebook Сподели тази тема във Facebook
Автор Тема: Кампании за защита на животните  (Прочетена 1289 пъти)
Ru Alfa
****
Неактивен Неактивен

Публикации: 315


« -: Ноември 03, 2012, 14:46:51 »

http://stopseaturtlefarm.org/

Кампания на WSPA-Да сложим край на фермите за морски костенурки.
Скъпи приятели, отново сме изправени пред жестокост, която изисква нашите всеобщи усилия за да бъде спряна. Фермите за морски костенурки. Там животните се отглеждат с цел печалба в нечовешки и потресаващи условия за живот, и „спасението за тях идва чак когато ги убият, за да приключат живота си буквално преведено като-бургер от костенурка”.  Животните биват натъпквани да живеят по много в изключително тесни и малки места, борейки се за собствено пространство и биейки се до смърт. Понякога неестествените условия на живот принуждават бедните същества да стигат до канибализъм. Някои се раждат с генетични дефекти, които са страдание до края на и без това жалкия им живот. Нека покажем, че не сме безучастни към жестокостта. Нека заедно сложим край.
Активен
Ru Alfa
****
Неактивен Неактивен

Публикации: 315


« Отговор #1 -: Ноември 09, 2012, 15:53:17 »

 „Над 90 делфина се хвърлиха на брега, за да се самоубият, на два острова между австралийския континент и Тасмания.
Делфините са излезли на две групи, предаде ИТАР-ТАСС, цитирана от БТА и БГНЕС.
Едната група от 13 делфина афалина (Tursiops truncatus) се е появила на сушата на остров Кинга в събота вечерта. На следващия ден върху плажа на Новогодишния остров са излезли 80 делфина афалина и гринда (Globicephala).

Въпреки усилията на спасителни екипи и доброволци да извлекат делфините в морето, над 70 от тях загинаха. За повечето от делфините се е налагало да бъдат изкопавани от пясъка.
Според биолозите двата масови акта имат обща причина, но засега тя остава неясна.
Причините за подобни масови самоубийства на делфини си остават загадка. "Съществуват множество теории, които обясняват такива събития, но засега не знаем коя е вярна", коментира представителката на тасманийската спасителна служба Шели Дейвисън.”
http://dnes.dir.bg/news/samoubiistvo-delfini-12344838

Дали самоубийствата на делфини не са причинени от това, което се случва в света. Водата им е силно замърсена, което им причинява болести и страдания. А дали не са причина и масовите им убийства в Япония и на Фарьорските острови. Възможно ли е комуникирайки помежду си, да са разбрали за това и други от тях. Все пак интелигентността им е близка до тази на човека. Дали човешката жестокост не е довела тези бозайници до така дълбока депресия, че да пожелаят смъртта пред това да гледат близките на тях същества да умират в агония. Те не изоставят някой от групата в беда, и скърбят за своите близки. Обичат хората и им помагат. Нима някой, особено такива добродушни създания заслужават подобна съдба. Сълзи


Следващите месеци ще бъдат критични в усилията да спрем убийствата на едни от най-интелигентните бозайници на планетата-делфините в Тайджи, Япония. Помогнете да променим това.
http://savejapandolphins.org/take-action/sign-the-petition

Активен
Sunshine(sun)
Разумна Любов
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 972


 • Град: Тук и сега
 • Тук и сега ...

  100006741217887
  WWW
  « Отговор #2 -: Декември 18, 2012, 01:07:25 »

  RU@ изумен съм ... сега мисля и разсъждавам, къде се струпват хората в световен мащаб или обширно погледнато хората са творения, които искат да има нещо интересно , нещо куриозно и всичко  ..... няма смисъл да продължавам да пиша .... всичко, което щях да напиша , щеше да е от мозъка , от този, които анализира и е воден от друго, но не и от това което сега искам да напиша и то е породено от душата ....Който е нужно ще ме разбере.  Прегръдка
  RU@ разчустван съм .... колко внимание има за безсмислени теми ,но тук ... нищо ...
  Делфините са невероятни създания ... всичко що е създала планетата с помощта на Природата е велико.
  Но ние хората за сега не го виждаме , всички мислим за какво ли не ,но не виждаме красотата пред нас , пред носа ни ... спорим ,парадираме ,захранваме егото, но не виждаме красотата пред нас.
  Според мен и според това в мен ... скоро всичко ще се промени и за това скоро, не слагам дата ... а идеята зад която стоят хора като мен , като човека написал темата , като много с които си пиша ....
  За мен е нужно да има не кампания а организация , която да има права и всичко нужно за да защитава най важното на тази планета , природата и нейните творения ...   Активен

  Ru Alfa
  ****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 315


  « Отговор #3 -: Декември 18, 2012, 23:11:05 »

  Благодаря за подкрепата.
  Активен
  Ru Alfa
  ****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 315


  « Отговор #4 -: Февруари 18, 2013, 11:32:24 »

  Моля бъдете съпричастни, не си купувайте билет за шоу с делфини.

  Делфините са еволюирали милиони години и са се адаптирали перфектно за живота в океаните. Те са интелигентни, социални и самостоятелни създания, с доказана високо развита емоционална чувствителност.
  Пленяването на делфините е травматично и стресиращо и може да предизвика нараняване и смърт на делфините.

  Моля подкрепете петицията за освобождаване на делфините:
  http://www.thepetitionsite.com/5/stop-dolphin-captivity/


  Активен
  Ru Alfa
  ****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 315


  « Отговор #5 -: Юни 23, 2013, 17:01:56 »

  http://www.cetaceanrights.org/

  ДЕКЛАРАЦИЯ ЗА ПРАВАТА НА КИТООБРАЗНИТЕ: КИТОВЕ И ДЕЛФИНИ

  Основана на принципа за равно третиране на всички хора;
  Признавайки, че научните проучвания ни дават по-дълбок поглед върху интелекта на китоообразните, техните общества и поведение;
  Нищо, освен прогресивното развитие на международното право не представя правото на живот на китообразните;
  Ние потвърждаваме, че китообразните също както и хората имат право на живот, свобода и благосъстояние.
  Ние заключаваме че:
  1. Всяко отделно китообразно има право на живот.
  2. Никое китообразно не бива да бъде държано в плен или робство; да бъде обект на жестоко третиране; или да бъде премествано от неговата естествена среда на обитание.
  3. Всички китообразни имат правото на свободно придвижване и пребиваване в тяхната естествена среда на обитание.
  4. Никое китообразно не е собственост на никоя държава, корпорация, група хора или личност.
  5. Китообразните имат право на защита в тяхната естествена среда на обитание.
  6. Китообразните имат право да не бъдат обект на разрушение на тяхната култура.
  7. Правата, свободите и нормите, изложени в тази Декларация трябва да бъдат под защитата на международното и вътрешното право.
  8. Китообразните имат право на това по международен ред, при който тези права, свободи и норми могат да бъдат реализирани изцяло.
  9. Никоя държава, корпорация, група хора или личност не бива да бъде въвлечена в каквато и да е дейност, която е в нарушение на тези права, свободи и норми.
  10. Нищо в тази Декларация не трябва да възпрепятства една държава от постановяването на по-строги мерки за защита правата на китообразните.

  Съгласувано, 22 май 2010 г., Хелзинки, Финландия

  В момента Декларацията е отворена за подписи

  Активен
  Еlsha
  Диди
  *****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 523


  « Отговор #6 -: Юни 23, 2013, 20:49:42 »

  Китовете и делфините много ги мъчат, особено японците... То имаше и цял документален филм, където незаконно ги убиват и морето става в кръв от тях. Тъжен Нали са деликатеси и доста парички получават от тях!

  Тия дръпнатите, например китайците и дървета проядоха... та за тях само рецепта за цимент няма... Жал ми беше за Япония земетресението, но наистина изглеждаше така все едно някой отгоре се опитва да ги заличи... То вярно, че географски се намират на не особено безопасно място, но пък на това небезопасно място какви хора живеят.... Случайности няма, не казвам, че си го заслужават, но каквото правят и продължават да правят.... нямам думи...
  Активен

  Карма - КаРаМа - движение, живот, анализиране. Усмивчица
  Ru Alfa
  ****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 315


  « Отговор #7 -: Юни 24, 2013, 14:43:12 »

  Напоследък все повече се убеждавам, че няма случайни неща и за всичко случващо се си има някаква причина. Не мога да си обясня как може някой да посегне на живота на кое и да е друго същество, още повече на животни, притежаващи такъв висок интелект, че да могат да разберат какво се случва с тях и с близките им. Това животинче то също диша, храни се, в тялото му също тупти сърчице, то също има правото да живее на тази земя не по-малко от нас. Не сме сами тук, трябва да проумеем, че споделяме този свят. Той е изпълнен с най-разнообразни форми на живот, които го правят толкова красив, цветен и интересен. Не трябва да проявяваме жестокост и да използваме разума си за да вършим злини, защото рано или късно някой или нещо ще ни покаже къде ни е мястото.
  Активен
  Ru Alfa
  ****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 315


  « Отговор #8 -: Юли 29, 2013, 18:25:18 »

  Мечките, слоновете, тигрите и другите животни не карат колела, не стоят на главите си, не балансират върху топка, и не скачат през обръчи с горящ огън, правейки го доброволно. Те правят всичко това, защото се страхуват какво би им се случило ако не го сторят.
  За животните в цирка няма такова нещо като позитивен стимул – за тях съществуват единствено различни форми на наказания и лишения. За да ги накарат да изпълнят тези безполезни и физически трудни номера, треньорите им използват камшик, стегнати нашийници, намордници, електрически остени, и други болезнени инструменти от индустрията. Животните обикновено живеят и пътуват в клетки, в които няма достатъчно пространство и са със слаба вентилация, често два лъва или тигри делят единична клетка. Слончетата биват сломени и пречупени, отделяйки ги още от малки, когато те все още трябва да бъдат с майките си.

  http://www.peta.org/issues/animals-in-entertainment/circuses.aspx

  https://secure.peta.org/site/Advocacy?cmd=display&page=UserAction&id=3311


  Активен
  Ru Alfa
  ****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 315


  « Отговор #9 -: Август 14, 2013, 09:49:51 »

  Кампания на WSPA – Универсална декларация за защита правата на животните, която ще бъде приета в ООН.
  http://www.animalsmatter.org/

  http://e-activist.com/ea-action/action?ea.client.id=24&ea.campaign.id=17936


  Активен
  Ru Alfa
  ****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 315


  « Отговор #10 -: Август 14, 2013, 09:51:42 »

  Помогнете да спасим пчелите и земеделието, като подкрепите кампанията на Greenpeace относно забрана на химическите пестициди, убиващи пчелите и насърчаване на екоземеделието.
  Пчелите и другите опрашващи насекоми играят важна роля в екосистемите, като една трета от нашата храна зависи от тяхното опрашване.
  От известно време насам пчелите внезапно и мистериозно започнаха да изчезват. Смята се, че една от причините за това, освен мнoгото други, като промените в климата, паразити и т. н. е използването на определени видове пестициди в селското стопанство. Екологичното земеделие би било основно стъпка в предотвратяване измирането на пчелите и запазване на биоразнообразието.
  Повече информация на:
  http://www.greenpeace.org/bulgaria/bg/blog/eu-bans-three-killer-pectisides-a-light-of-hope/blog/45138/

  Петиция за спасяването на пчелите и как още можем да помогнем:
  http://sos-bees.org/
  Активен
  Ru Alfa
  ****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 315


  « Отговор #11 -: Октомври 05, 2013, 13:55:09 »

  Нека заедно накараме света да се погрижи за животните - WSPA
  http://www.wspamove.org/theun/?utm_source=standalone&utm_medium=email&utm_campaign=wspamove

  До 30 октомври всеки може да се включи срещу убийствата на делфини в Тайджи, Япония чрез социалните мрежи. Целта е информацията да се разпространи сред колкото може повече хора и да има повече включили се в кампанията, за да може това насилие да бъде прекратено.
  https://www.thunderclap.it/projects/4412-it-s-time-to-stoptheslaughter
  Активен
  Страници: [1]   Нагоре
  Отиди на:  


  Подобни теми:
  Заглавие Започната от Отговори Прегледи Последна
  публикация
  Упражнения за защита
  Духовни учения
  Administrator 0 2774 Последна<br />публикация Юни 23, 2009, 22:35:53
  от Administrator
  Имат ли животните душа « 1 2 3 4 »
  Обща тематика
  Ich 56 3556 Последна<br />публикация Юли 16, 2010, 20:04:04
  от Аэ съм
  Защита на животните « 1 2 3 »
  Инициативи
  Kery 40 3872 Последна<br />публикация Ноември 10, 2012, 23:12:41
  от Wiki_
  Космическа защита?
  Астрология и нумерология
  prikazka 1 1379 Последна<br />публикация Януари 22, 2011, 15:20:42
  от kabala
  Кампании за защита на хората
  Инициативи
  Странник 3 682 Последна<br />публикация Октомври 05, 2013, 18:50:08
  от Ru Alfa

  Бог е Любов и е в мен, аз съм Любовта и с Бога в едно цяло с вярата и упованието в Бога аз съм неговото най-достойно проявление, за което той ме обича и облича в ризница от Любов, която да ме пази и закриля от всякакви зли сили и вмешателства в живота ми и в мен самия! Амин
  Паник атака | Планински кристал - Кварц  © Copyright