Духовно развитие

          

Страници: [1]   Надолу
Сподели тази тема във Facebook Сподели тази тема във Facebook
Автор Тема: Зараждането на човешката цивилизация  (Прочетена 1047 пъти)
Eona Lightholder
Global moderator
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 2519


NEVERENDING STORY

« -: Януари 02, 2013, 02:40:03 »


Човешката цивилизация се е зародила в България?


В България е открита най-древната цивилизация (“Русская Германия”, Германия)

Кармен Кирсинг

Археолозите разтърсиха света с откриването на най-древната цивилизация, възникнала преди повече от 7 хиляди години на територията на съвременна България

Дълго преди епохата на фараоните в Древен Египет в сърцето на балканския полуостров е съществувала цивилизация, притежаваща най-напредничавите за времето си технологии, високоразвита култура и собствена писменост. За това свидетелстват археологическите разкопки в близост до българското селце Юнаците, в подножието на Стара планина.

Интензивната изследователска работа по тези места се води вече повече от 30 години, но за първи път учените са изследвали най-древните културни слоеве от 5 000 –та година пр.н.е. Открито е оръжие, бижута и керамични изделия, а също и таблички с пиктограми.

Неочаквано било откриването на останки от каменни постройки, включително фортификационни съоръжения. Според изследователите, това свидетелства за съществуването на добре укрепен голям град, който е най-древния на територията на Европа и един от най-древните в света.

“Археологическите находки свидетелстват за това, че в продължение на 5-то хилядолетие пр.н.е. доисторическата култура е имала постоянен демографски ръст и е живеела в изобилие, – споделя ръководителят на разкопките Явор Бояджиев. – В същото време тя се е сблъскала със социално разслоение, обусловено от интензивната търговия с метали, сол и други стоки. Тази култура има чертите на първите цивилизации: градове, развита комуникация между градовете, “промишлени” мащаби на производството, особено на металите и солта, професионална специализация, пиктограми, които редица учени считат за най-древната в света писменост”.

Упадъкът на цивилизацията се е състоял през 4200 – 4100 г. пр.н.е. и е свързан, най-вече, с масовата миграция от Мала Азия. В близост до Юнаците за фиксирани свидетелства за грандиозни битки от тази епоха.

Трябва да отбележим, че в местността са открити най-древните в света медни рудници. Вероятно, именно там са били разработени първите технологии за производството на медни сплави, които после са разпространени в Мала Азия, Близкия Изток, в Египет и Месопотамия.

Откритите таблички с пиктограми говорят за висока грамотност на градското население, което, съдейки по всичко, е използвало писмеността в търговско-икономическата си дейност.

“Това са първите свидетелства за писмена комуникация на човечеството, появила се в зората на човешката цивилизация, – убеден е американският лингвист Стивън Хайд, занимаващ се с изследване на “българските” таблички. – Писмеността е била създадена преди 7 000 години на територията на съвременна България, 2 000 години преди появата на египетските и шумерските йероглифи”.

http://worldtodaybg.wordpress.com/2012/12/31/%D1%87%D0%BE%D0%B2%D0%B5%D1%88%D0%BA%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D1%86%D0%B8%D0%B2%D0%B8%D0%BB%D0%B8%D0%B7%D0%B0%D1%86%D0%B8%D1%8F-%D1%81%D0%B5-%D0%B5-%D0%B7%D0%B0%D1%80%D0%BE%D0%B4%D0%B8%D0%BB%D0%B0-%D0%B2/
Активен

"weird " is indication for creative force ♥
Страници: [1]   Нагоре
Отиди на:  


Бог е Любов и е в мен, аз съм Любовта и с Бога в едно цяло с вярата и упованието в Бога аз съм неговото най-достойно проявление, за което той ме обича и облича в ризница от Любов, която да ме пази и закриля от всякакви зли сили и вмешателства в живота ми и в мен самия! Амин
Паник атака | Планински кристал - Кварц  © Copyright