Духовно развитие

          

Страници: [1]   Надолу
Сподели тази тема във Facebook Сподели тази тема във Facebook
Автор Тема: 2012 г. - От гледна точка на учените  (Прочетена 1767 пъти)
Админ
Дидо
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 1131


 • Град: Варна
 • dean.radnev
  WWW
  « -: Декември 14, 2009, 14:09:48 »


  Апокалиптичната теория на маите, че краят на света ще настъпи през 2012 г., която хвърли в ужас милиони по света, няма да се сбъдне.

  "Хората обичат да се плашат и да ги плашат! Езикът на маите не е разчетен. Те не могат да достигнат до такова знание. И дори не са предсказали собствения си край, нито пък завладяването на земите им от испанските конкистадори", коментира астрономът Иван Иванов, който доскоро бе директор на Варненската обсерватория. Според Иван Иванов твърденията за настъпването на края на света през 2012 г. са неоснователни и абсолютно безпочвени. "Предположенията за края на света се правят на базата на един каменен диск с изображения - единственият писмен документ, останал от маите, коментира варненският астроном.

  В древния календар на маите се посочва, че краят на света ще бъде на 21 декември 2012 г. Цивилизацията на маите в Централна Америка, процъфтявала от VI до IX в. Те били обсебени от времето и воденето на календар.

  Той бил невероятно точен и показвал циклите на Луната, Слънцето и планетите. Предсказвал лунните и слънчевите затъмнения за хиляди години напред в бъдещето. Този точен календар мистериозно приключва на 21 декември 2012 г. В календара е описано, че на 21 декември 2012 г. Слънцето ще се издигне до центъра на Млечния път, посочен като черна дупка.

  "Целта на интерпретациите е да се печелят пари от издателите на книги и филмовите продуценти", коментира Иван Иванов. И добави, че континентите наистина претърпяват драстични пренареждания, но процесът е страшно бавен и продължава милиони години.
  "Трудно би се осъществил и сблъсък на нашата планета с друго небесно тяло, защото тези, които кръжат около Земята, са под постоянно наблюдение. Сложно е да се проследят само тези, които са с диаметър до няколко метра. Те обаче не са опасни", обяви Иванов. Напълно безпочвена била и теорията да се обърнат полярните пояси на Земята и това да предизвика крах.

  Теорията от нашумялата филмова продукция "2012", че Земята ще се стопи заради изригвания от Слънцето, би била основателна, но не и на този етап от развитието на звездата, а след милиони години, твърди ученият. Слънцето излъчва светлина и заредени частици, чиито заряд предизвиква единствено сияния като полярното. По-силните слънчеви изригвания могат да нарушат само радиовръзките, и то на определени вълни.

  В подкрепа на всички тези аргументи учените са категорични, че подрежданията на обекти вълнуват авторите на хороскопи, но за науката те не означават нищо. И не предизвикват гравитационни сривове, нито промени в орбитите.
  "Живейте живота си нормално и спестявайте за годините след 2012 г., защото животът ще продължи по старому", апелира астрономът Иван Иванов.

  автор: Десимира Тончева
  Източник: http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=285538
  Активен

  Страници: [1]   Нагоре
  Отиди на:    Бог е Любов и е в мен, аз съм Любовта и с Бога в едно цяло с вярата и упованието в Бога аз съм неговото най-достойно проявление, за което той ме обича и облича в ризница от Любов, която да ме пази и закриля от всякакви зли сили и вмешателства в живота ми и в мен самия! Амин
  Паник атака | Планински кристал - Кварц  © Copyright