Духовно развитие

          

Страници: [1]   Надолу
Сподели тази тема във Facebook Сподели тази тема във Facebook
Автор Тема: 21 супер деца  (Прочетена 1478 пъти)
krem
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 139


« -: Октомври 25, 2012, 17:09:42 »

21 супер деца

25 октомври 2012 | gorichka

21 супер деца, които ще спасят света от възрастните

автор: Крис Такет, treehugger.com

Орсън Уелс става косценарист, режисьор и актьор в “Гражданинът Кейн”, когато е на 26 години. Няма проблем, хора в средата на двадесетте, не се отчайвайте, и мен това ме депресира. Но аз не искам да ви карам да се чувствате зле, че сте пропилели двадесетте. Искам да осъзнаете, че всъщност сте пропилели и тинейджърските си години. Вчера Колин показа 19 невероятни човешки постижения, които са впечатляващи сами по себе си, но ако тези хора за вас са вдъхновяващи, трябва да чуете за тези 21 деца, които не са пропилели младостта си както направих аз.

 

Изобретението на кенийски тинейджър спасява лъвове, помага на фермери

Тринадесетгодишният кенийски изобретател Ричард Тюрер използва счупени светодиодни фенерчета, за да създаде светлинна система, която заблуждава лъвовете, че на територията има човешко присъствие, което е достатъчно да ги държи надалеч, като по този начин пази семейните животни и намалява риска от конфликт между човека и дивите животни.  Аз веднъж успях да възпроизведа сигнала SOS с фенерче, което не впечатли абсолютно никой.

 

Шестнадесетгодишен създава уеб сайт, който проследява диви животни

Шестнадесетгодишният Надав Осендривер създава Kruger Sightings, уеб сайт за проследяване, който показва в реално време животни от Националния парк Крюгер в Южна Африка. Всичко, което някога съм правил, беше да гледам три пъти класическото видео “Битка в Крюгер” в YouTube и да изпратя линк на приятелите си със заглавие: WHOOOOOAAAA!!

Тийнейджър намира начин да разгражда найлонови торбички

Шестнадесетгодишният учен Даниел Бърд изолира два вида бактерии, които си взаимодействат, за да разграждат найлонови торбички. Аз дори не мога да се сетя да си нося торбичка в магазина!

 

Тийнейджъри имат бизнес за рециклиране на електронни отпадъци

Джейсън Лин, петнадесетгодишен гимназист и неговите приятели поддържат сайта iReTron.com, където хората могат да  продадат старите си телефони, лаптопи, игри и много други устройства и аксесоари и да ги спасят от боклука. Аз още имам чекмедже пълно със стари зарядни и изглежда не мога да намеря време да се оправя с тях.

 

Тийнейджъри от Калифорния протестират срещу парфюм на Аберкромби & Фитч

След като научават, че парфюмът на  Аберкромби & Фитч Fierce,(бел. пр.-свиреп) съдържа 14 химикала, които причиняват всякакви ужасни неща на организма, ученици, които са част от Teens Turning Green излизат на улицата да протестират срещу аромата на А&Ф, като го наричат “токсично нашествие.” Точно така! Само преминаването покрай тяхна витрина дава усещането за биологична опасност.

 

Петнадесетгодишният Паркър кара ски на края на света

В “усилието си да информира своето поколение за променящия се арктически пейзаж и за това, което го променя ”, петнадесетгодишният изследовател Паркър Лиато се опитва да стане един от най-младите, които са карали ски на последния градус на Северния полюс. Planet Green го интервюира след експедицията.

 

Тийнейджъри съдят държавата, за да запазят климата, обявяват атмосферата за публична

Когато бях малък, сигурно съм гледал всяка серия на Матлок и Колoмбо. В същото време шестнадесетгодишният Алекс Лурз използва съществуващата правна система, за да се опита да спаси света в името на цялото човечество. Къде са били моите приоритети?

 Единадесетгодишен произнася вълнуваща реч за земеделието пред TED

<a href="http://www.youtube.com/watch?v=F7Id9caYw-Y" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=F7Id9caYw-Y</a>

Каквото и да напиша тук ще е глупаво в сравнение с това, което това дете казва. Наистина добър. Гледайте го.

 

Четиринадесетгодишен превръща Фолксваген костенурка от 72-ра в електрическа кола

Въпреки че му остават още 2 години докато вземе своята шофьорска книжка, четиринадесетгодишният Аштън Старк превръща костенурката на дядо си в напълно електрическа кола - и всичко за около 4,000 долара.

 

Дванадесетгодишен започва бизнес за рециклиране, дарява печалбите

След като научава за ужасите на сметищата, дванадесетгодишният Сам Клайн започва да работи за намаляване на отпадъците, които отиват в тях. През последните няколко години, Клайн посещава местни офиси, за да събира празни тонер касети, които после връща на производителя за рециклиране.

 

Седемнадесетгодишно момиче изгражда “мозък” за откриване на рак на гърдата

“Аз научих компютъра как да диагностицира рак на гърдата”, казва Британи Уенгър от Лейкууд Ранч пред канал MSNBC, като очевидно не осъзнава какъв съкрушителен удар е този коментар за всеки навсякъде по света, който е пропилял младостта си. Вижте нейния проект на GoogleScienceFair.

Десетгодишно момиче спира продажбата на планина на Китай

След като забелязва някакво странно оборудване близо до планините Jarilla в Ню Мексико десетгодишната Кейтлин Ларсън и нейните родители откриват, че чужда компания планира да ограби планината и да изпрати 6 милиона тона руда в Китай. Те предизвикват протести и накрая помагат на Ню Мексико да разбере, че това е незаконно, като по този начин спасяват диви животни и растения, чийто дом е тази планина.

 

Проектът на деветгодишен, представен на Панаир на науката спестява хиляди галони вода на града

Любопитни сте как го е направил? Просто, но ефективно.
http://www.treehugger.com/clean-technology/9-year-olds-science-fair-project-saves-city-thousands-of-gallons-of-water.html


Шестгодишен, победил рака се бори да спаси пингвините

“В болницата, попитах Аги дали има някакво желание; дали има нещо, което иска”, казва майката на Агейлос, Елизабет Куварас.”Не искаше x-box или  плейстейшън. Той каза, че иска да спаси пингвините. “Какво ще правим без животни?’, попита,’Ако те умрат, всички ще умрем.”” Тежко е, Агейлос.

 

Тринадесетгодишен се бори да спаси застрашени папагали

Арон Фрийдман има своя мисия – да помогне за запазването на критично застрашените папагали Какапо. ”Може да успея поне малко и най-малкото ще знам, че съм опитал”, казва той.

 

Талантливо единадесетгодишно момиче рисува птици, събира 200 000 долара за да се изчисти Мексиканския залив

Докато повечето деца – и повечето възрастни – се вайкаха при петролния разлив в Залива и се чудеха какво да направим, за да сме сигурни, че това няма да се повтори, единадесетгодишната Оливия Боулър си партнира с AudubonSociety в продажбата на оригинални скици на птиците, които са най-пострадали и събира 200 000 долара за работа по подобряване на положението в Залива.

 

Десетгодишен притиска KFC да спре да унищожава гори

След като Макдоналдс променят опаковките си с рециклирани, Коул и други приятели решават да притиснат KFC да спрат да секат застрашени гори в Северна Каролина. Не се получава, но ти опита ли поне да помогнеш? Точно така.

 

Четиринадесетгодишен проектира и строи вятърна мелница за да произвежда електричество

Уилям Камкуамба от Малави, Африка трябва да напусне училище през 2002, но продължава да се образова като чете научни книги и накрая се научава да проектира и строи вятърни генератори за да произвежда електричество за себе си и семейството си. За първи път писахме за Уилям през 2006, но от тогава той е стигнал още по-далеч-написал е книга, построил е вятърен генератор за изпомпване на вода за напояване, говорил е пред ТED за опита си и дори се е появил в TheDailyShow.

 

Петицията на десетгодишно момиче иска Jamba Juice да захвърлят стиропора

Когато ми дадат питие в стиропорена чаша, аз потръпвам, съжалявам, че нямам собствена и все пак си изпивам шейка. Не и десетгодишната Миа Хансен. Когато тя разбира, че Jamba Juice сервират в стиропорени чаши, започва петиция, която накрая събира 130,000 подписа и подтиква компанията да смени чашите си с по-екологичен материал. Благодаря ти, Миа, че помагаш на нас, възрастните,  да сме по-малко ужасни.

 
Дванадесетгодишен разработва слънчева клетка, която абсорбира 500 пъти повече светлина от съществуващите клетки

“Уилям Юан, дванадесетгодишно момче от Бийвъртън, Орегон е разработил нова 3D соларна клетка, която, ако някога влезе в масово производство, може сериозно да промени лицето на соларната енергия.”

Добре, ще спра дотук. Всички знаем, че има още толкова много супер деца, които са направили невероятни неща, които само могат да ни накарат да се почувстваме по-зле затова, че сме постигнали толкова малко. Сега, след като сме достатъчно деморализирани, нека излезем и покажем на тези деца какво възрастните, с повече пари, образование и власт, могат да постигнат! Да им покажем кой е шеф!
Активен

just keep your mind open

love actually is all around
Sunshine(sun)
Разумна Любов
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 972


 • Град: Тук и сега
 • Тук и сега ...

  100006741217887
  WWW
  « Отговор #1 -: Ноември 26, 2012, 17:25:44 »

  Има невероятни деца и това не са измислици и ако за секунда ,погледнете извън ежедневието си и извън всичко което си мислите за реалност , ще сте изомени , света не е същия , не е ,,,, не се заблуждавайте .
  Всичко се промени и вярата и хората и сега има пик на чудеса , това ,че не ги виждате , си е ваш проблем ...
  Супер деца , супер хора има и те са по цял свят , това е ново и невероятно ...
  За невярващите си е ясно , ще хапне и няма да види нищо и нормално, така е с всичко и това си е вселенски закон за вибрацията ...
  Ниската вибрация не забелязва високата.
   
  Активен

  Страници: [1]   Нагоре
  Отиди на:  


  Подобни теми:
  Заглавие Започната от Отговори Прегледи Последна
  публикация
  Деца Индиго
  Видео клипове
  Админ 2 2084 Последна<br />публикация Февруари 14, 2011, 11:01:41
  от pluton
  За индиговите деца
  Децата индиго
  Админ 2 2389 Последна<br />публикация Юни 14, 2012, 03:08:28
  от X-R-ISTINA
  Индигови деца или деца под индиго
  Децата индиго
  Админ 0 3599 Последна<br />публикация Януари 24, 2010, 23:36:57
  от Админ
  Дивите деца
  За родителите
  bars_i 3 3039 Последна<br />публикация Юли 27, 2010, 20:39:26
  от bars_i
  13 супер-храни познати в България
  Природосъобразно хранене
  Administrator 0 2006 Последна<br />публикация Февруари 08, 2012, 13:14:13
  от Administrator

  Бог е Любов и е в мен, аз съм Любовта и с Бога в едно цяло с вярата и упованието в Бога аз съм неговото най-достойно проявление, за което той ме обича и облича в ризница от Любов, която да ме пази и закриля от всякакви зли сили и вмешателства в живота ми и в мен самия! Амин
  Паник атака | Планински кристал - Кварц  © Copyright