Духовно развитие

          

Страници: [1]   Надолу
Сподели тази тема във Facebook Сподели тази тема във Facebook
Автор Тема: Задава се най-силната магнитна буря от шест години насам  (Прочетена 1695 пъти)
Слънчев лъч
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 203


« -: Януари 24, 2012, 19:53:03 »

Магнитната буря ще се усети във вторник и в сряда
    Първата магнитна буря за 2012 година, която премина на Земята на 22-23 януари, се оказа относително слаба, съобщи РИА "Новости".

    Още в понеделник сутринта, в 4.00 часа GMT обаче е наблюдавано ново изригване на Слънцето, предаде Асошиейтед прес. То ще предизвика най-силната магнитна буря от 6 години насам.

    По данни на Сергей Гайдиш, ръководител на Центъра за прогнозиране на космическото време към Института по земен магнетизъм, йоносфера и разпространение на радиовълните, короналното изригване в понеделник сутринта е наблюдавано в активната област на Слънцето 1402.

    То е от клас М9.

    Магнитната буря ще се усети във вторник и в сряда и ще е най-силната от май 2005 г. Може да предизвика смущения в работата на сателитите и на астронавтите. 

Източник: http://science.actualno.com/news_375519.html
Активен

Слънчево хранене - Благодаря ти слънце, че ни подпомагаш!
Дом
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 131

« Отговор #1 -: Септември 19, 2012, 10:17:27 »

По повод информацията, която се разпространява от един месец насам, а именно, че на 22 септември ще има много силна магнитна буря днес имаше отделени 10 минути по БНТ. В Денят започва двама български учени бяха интервюирани по този въпрос между 8:50 и 9:00ч. ПЪрво казаха, че такива неща не могат да се прогнозират за повече от 3-4 дена. Второ, изригването нямало да бъде насочено пряко към Земята. Ще го отнесат най-вече Юпитер и Марс. Няма да има прекъсване на ел. мрежа и др. подобни. Разбира се, в северните страни щяло да се усети повече, може би ще има смущения в радиовръзките и повишен риск от инсулт и инфаркт. Препоръчва се обилно пиене на вода, умерена активност и спокойствие. Също така да се избягва по възможност шофиране или да се шофира с повишено внимание, защото магнитните бури забавят връзките в енрвната система и съответно реакциите.
Активен
Митака
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 15


 • Град: Русе
 • « Отговор #2 -: Септември 21, 2012, 14:42:31 »

  Това е от един друг форум. За съжаление не знам от къде е взето, така че не мога да посоча източник:

  Вашингтон.От следващата седмица, до края на октомври ни очакват силни слънчеви бури. Пикът им ще е на 22 септември.

  Гигантската ивица, която проряза Слънцето през август, си спечели куп прозвища. Пукнатината, птицата, косъмът - имена, използвани най-вече заради удобството да се говори на обикновен език за научен факт. Колкото и симпатично да изглежда, птицата обаче вещае магнитни бури, сурови зими, покачване на опасността от излагане на слънчеви лъчи.

  По-суеверните пък веднага свързаха в гигантската пукнатина с предсказанието на маите за край на света през 2012 г.

  Според NASA пукнатината е достигнала само за няколко дни дължина от 800 000 км и се увеличава с хиляди километри дневно. "Това, което наблюдаваме, е явлението протуберанс. Това е поток от плазма, който съединява две слънчеви петна и е по-студен. Така доц. Катя Георгиева от Института за космически изследвания обясни появилата се пукнатина на Слънцето. По думите й тя е една от най-големите, които сме виждали се досега. "Последният човек, свидетел на подобни петна по Слънцето, е Галилео. За първи път той ги наблюдава в началото на ХVII век, когато те са по-малки. След 28 цикъла, които са добре документирани, от 1745 г. до наши дни сериозни огнища не са били наблюдавани.

  Така че това е най-голямото "слънчево" събитие за последните 200-300 години", твърди пък Майкъл Кайзер, изследовател в отдела за хелиофизика в NASA. Как обаче ще се отрази опасната пукнатина и какви мерки можем да вземем? Косъмът ще отключи мощни магнитни бури, които започват да се разразяват от предстоящата седмица до края на октомври. Техният пик пък се очаква на 22 септември. Ето какво съветват специалистите.  Глад и без кафе при магнитни бури

  1. Хората със сърдечно-съдови заболявания са най-уязвими по време на магнитни бури, затова трябва да минимизират стреса. Същото обаче се отнася и за здравите, понеже промяната на магнитното поле влияе на нервната система, а кръвното започва да играе.

  2. Най-отчетливите симптоми по време на слънчеви изригвания са проблемите със съня. За да се избегне лошото спане, е необходимо да се осигури хладна и тиха стая, удобно легло и чаша студено мляко преди лягане.

  3. Гладът е най-доброто лекарство против магнитните бури. Пълният стомах затормозява организма. Когато храносмилателната система се претовари, тя "изсмуква" към себе си кръвта и така лишава сърцето и мозъка от кислород. Това обикновено не създава проблеми, но в ден с магнитна буря може да има неприятни последици.

  4. Малко храна с много калий, магнезий, мед и йод може да замести пълния глад. Ако обичате месо, то трябва да е телешко или пилешко. Най-полезна е варената на пара бяла риба. В дневното меню трябва да включите поне 3 банана. Те съдържат калий и биологично активни вещества, които пазят от стрес.

  5. Сутринта не ставайте рязко от леглото, за да не ви се завие свят. Не се будете с кафе и цигара. Кофеинът и никотинът рано сутрин могат да предизвикат спазъм на съдовете, а оттам до повишен риск от инсулт и инфаркт.

  Опасни дати: 15, 17, 20, 22, 27, 29 и 30 септември

  Хронология на ударите

  28 август 1859 г. - Бурята на Керингтън

  На тази дата слънцето се покрива с петна, фиксирани от британския астроном Ричард Керингтън. Това е първият случай в историята на науката, в който магнитните бури са анализирани и наблюдавани на експертно ниво. Два дни по-късно - на първи септември - удря мощна магнитна буря, предречена от Керингтън и друг астроном - Ричард Ходгсън. Телеграфните системи в цяла Европа и Северна Америка тотално изключват, а на места просто се запалват.

  4 август, 1972 г. - Подсилване на ел. мрежата

  Мощно слънчево изригване прекъсва телефонните комуникации в Щатите през 1972. Вътрешните разговори остават на линия, но се прекъсват всякакви телефонни връзки с останалия свят. Инцидентът обаче е полезен в друг аспект: САЩ реформира и подсилва цялата си електрическа система, за да се застрахова от следващи изригвания.

  11 март 1989 г. - Квебекският инцидент

  За 2 часа спира токът в Канада и някои американски щати. Квебекският инцидент носи щети в размер на 9 млрд. долара само за 2 часа. Тъй като инцидентът се случва по време на Студената война, първоначалният страх в Америка и Канада е, че това е атомна бомба на руснаците.

  28 октомври 2003 г. - Срив на Хелоуин

  Точно на Хелоуин заради мегаизригване от мощностен клас се получават нарушения в подаването на електроенергия в над 50 страни, а 1/3 от комуникационните спътници излизат от строя, блокирали много джиесеми и интернет връзки.

  Без интернет и ток на 22 септември

  Най-мощната магнитна буря от 200 години насам ще удари Земята на 22 септември. В резултат на това всичко, свързано с електричеството, ще спре да работи, алармират специалисти от НАСА. Такава магнитна хиператака може евентуално да доведе до еднодневна глобална катастрофа. Според най-черните прогнози в този ден трябва да забравим за интернет и мобилни комуникации. Националната академия на науките в Щатите изчисли, че ако слънчевите бури се стоварят върху електрическата мрежа за повече от 90 секунди, това ще причини поражения на стойност от 2 трилиона долара, за които ще са нужни между 4 и 10 години за възстановяване. Такъв апокалиптичен сценарий е малко вероятен и електрическите мрежи би трябвало да издържат, уверени са специалистите. Смущенията в комуникациите и слабият сигнал обаче са неизбежни.

  Здрава психика пази от бурите

  Наблюденията на медиците показват, че под въздействие на магнитните бури значително се изменя здравословното състояние при 10-15 процента от населението на Земята. Тези хора, които силно се повлияват от магнитните смущения, се наричат метеочувствителни. По тази причина някои хора се притесняват от предстоящи геомагнитни смущения. Фактически абсолютно всеки човек на Земята реагира на изменението на магнитното поле. Само че здравите хора със силни способности за адаптация не усещат промяната. Доказано е, че за повечето хора магнитната буря е стресов фактор. В тези дни намалява изработването на хормона мелатонин, който спомага за адаптирането. Освен това е установено, че в неблагоприятните дни от надбъбречната жлеза се отделят повече от "хормоните на стреса" - адреналин и кортизол.

  Маите предрекли катастрофата

  Предчувствия за соларна катастрофа присъстват и в редица древни пророчества. Те обаче също така говорят, че това е времето, в което ще се роди новата човешка цивилизация.

  Толтеките, чийто календар ползват маите и ацтеките, говорели за раждането на шесто Слънце. Под тази метафора вероятно се крие новият пик в активността на нашето светило, който се наблюдава през последните години.

  Маите също направили изключително точни календарни предсказания благодарение на внимателно изучаване на Слънцето. Те открили, че нашата система се движи около невидимо галактическо Слънце. Древните прозрели още, че във Вселената има цикли - повтарящи се периоди от време, които започват и свършват както денят и нощта. Знаели, че нашата Слънчева система се върти по елипса и периодично се приближава и отдалечава от центъра на галактиката. Един цикъл, който реализира Слънчевата система, продължава 25 625 години. Той се състои от пет по-малки от по 5125 години. Според тълкувания на майския календар, когато последният подцикъл наближи своя край, ще настъпи галактическа нощ. Метафизици отбелязват, че затъмнението от 1999 година е било това събитие. Този ден Земята беше в позиция най-близо до Слънцето, Луната - в позиция най-отдалечена от Земята. Поради тази особеност, когато месечината застана между Земята и Слънцето, тя не успя да го засенчи изцяло, а само централно. От Земята можехме да видим един огнен пръстен.

  Маите споменават още, че в тези времена думите на техните жреци ще бъдат чути от нас и ще послужат като напътствие да се събудим. Те наричали тази епоха Големия салон на огледалата. Това е епоха на бързи промени, които поставят човека сам срещу себе си. И оглеждайки се в Големия салон, има шанса да промени своето отношение към себе си, другите, към природата и към планетата. Това ще доведе до еволюция на човешкото съзнание, което, заобиколено от несигурност и катаклизми, ще проумее, че Земята е единственото ценно нещо, което имаме.

  Началото на този космически период съвпадна с увеличена сеизмичната активност на планетата и редица странни астрономически явления като подредби в една линия на планети с участието на Юпитер, Меркурий, Луна и Венера. Пукнатината в Слънцето се пришива към още едно прозрение на маите. Че на 21.12.2012 от центъра на Галактиката ще протече лъч с новите кодове на живота към нашето Слънце, което от своя страна ще ги ретранслира към планетата ни. Апокалиптиците изказват мнение, че този процес е в ход от 1996 г. Тогава от НАСА засичат, че от центъра на галактиката незнайно защо изтичат големи количества енергия. Именно те отслабват нашето магнитно поле и ротират това на Слънцето. От 1997 г. галактическият лъчеструй е започнал да предизвиква аномалии в хелиосферата, в резултат на което нашата звезда се е превърнала в разсърден змей, бълващ огън и жупел.
  Активен
  Престолски
  *****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 425

  « Отговор #3 -: Септември 22, 2012, 19:16:04 »

  Аз ли си загубих сензориката или тази така наречена магнитна буря не се състоя ? Денят ми протече леко и приятно. 
  Активен

  ☺ ∞♥ oNe レo√乇
  Дом
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 131

  « Отговор #4 -: Септември 22, 2012, 21:06:29 »

  Имаше, но на Марс.
  Активен
  Alida
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 253


  « Отговор #5 -: Септември 23, 2012, 11:17:55 »

  И за мен денят беше такъв. Може да сме мутирали вече. Плезещ се
  Активен

  "Не е важно да видиш, а да разбереш"- Sunshine(sun)
  Дом
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 131

  « Отговор #6 -: Септември 23, 2012, 19:16:38 »

  Аз се чувствам много добре по време на магнитни бури. С ведро настроение, енергична.
  Активен
  в о ж д а
  ***
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 16


  I.F.Y

  « Отговор #7 -: Септември 24, 2012, 01:13:05 »

  Магнитни бури, земетресения, вулкани, цунамита и всякакъв род катастрофи и катаклизми, няма как да бъдат предсказани.
  Понякога се получава, посредством налучкване, както стана в Италия, преди няколко години, та после в Хасково, един "пророк", изкара целия град на палатки, залудо.
  Моята сензорика също ми каза, че беше чисто тия дни.
  Ето и едно добре поднесено становище, за всички възрасти, от един именит астроном:
  http://www.focus-news.net/?id=n1698544
  « Последна редакция: Септември 24, 2012, 01:57:54 от soulSurgery » Активен
  Bobi
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 10

  « Отговор #8 -: Септември 24, 2012, 21:06:05 »

  http://cosmos.actualno.com/Silnata-magnitna-burja-ni-se-razmina--news_401130.html - бурята ни се размина още преди два дни , стига сме я дъвкали. Генерирането на СТРАШНИ новини е част от общата тенденция за представяне на битието ни в контекста на понижаващи вибрациите . Бъдете смели и като личности , в крайна сметка сме вечни като същности.
  Активен

  Когато говориш с Бог,това е молитва , когато Бог ти говори е шизофрения.
  Страници: [1]   Нагоре
  Отиди на:    Бог е Любов и е в мен, аз съм Любовта и с Бога в едно цяло с вярата и упованието в Бога аз съм неговото най-достойно проявление, за което той ме обича и облича в ризница от Любов, която да ме пази и закриля от всякакви зли сили и вмешателства в живота ми и в мен самия! Амин
  Паник атака | Планински кристал - Кварц  © Copyright