Духовно развитие

          

Страници:  1 [2]   Надолу
Сподели тази тема във Facebook Сподели тази тема във Facebook
Автор Тема: Скритите причини за женските болести и някои начини за лекуване  (Прочетена 27664 пъти)
viosta
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 55


« Отговор #15 -: Декември 11, 2012, 00:40:59 »

Отделно бих искала да споделя с вас следното за женските по¬лови хормони - естрогените. Техният излишък или недостиг влияе еднакво отрицателно върху вашето женско здраве. Лекарите постоянно, но неразбираемо ви говорят, че имате хормонални нарушения. Кармичната медицина разбира естрогените (от гр. страст, ярост, раждане) буквално: яростна женска страст и желание да се открои те с нещо от общата маса. Вие имате излишък от естрогени, когато се екзалтирате: ярко се излагате на показ, така че всички да виждат и мислят за вас това, което вие искате, а не това, което сте в действителност. За тази цел използвате всевъзможни женски прийоми, които ви позволяват да скриете едно и да подчертаете друго. Вие търгувате с външния си вид, ума си, таланти те и способностите си без да подозирате за последствията. Може би и това не е лошо, но ако се екзалтирате по цял ден, нима ще съумеете да се съсредоточите върху работата си или върху нещо друго? От тук и вашите жлези изработват естрогени в усилен режим, а впоследствие се появява полова дисхармония, при която трябва да се вземат лекарства, за да се подтисне това, което така усилено излагате за всеобщо разглеждане, а то е за осъждане. Не е ли по-добре вместо да се напрягате в екзалтация, да поработите върху своите недостатъци, които формират и усилват вашите женски болести. А пък недостиг на естрогени се получава при тези от вас, които не умеят да оценят своите женски сили и се комплексират от недостатъците си. Това, по правило, са жените от лунен тип. Те вечно сравняват себе си с други жени и виждайки техните достойнства, още повече унижават себе си, стъпвайки се в калта.
Аз - Царицата Небесна, съм ваша вярна приятелка и затова се старая да ви разкрия тайни, които ще ви помогнат да се избавите от много женски проблеми. Който има уши, да слуша; който има очи, да види. И тогава всички болежки една след друга ще ви напускат и вие ще забравите завинаги за тях. А победата над всяка болежка ви извисява в моите очи.
Друга беда е ерозията и а шийката па матката, която не дава покой на много от вас. Ще ви представя този проблем във вид на астрална картина.Представете си една оса (именно оса, а не пчела), коя то сяда па шийката на матката и безмилостно изтръгва парченца тъкан. Така се появява ерозията на шийката на матката. Осата е символ на самотната и зла жена, за разлика от пчелата, която е пазителка на семейството. Тя е самота в душата си, защото никой не дружи с нея или тя самата се натрапва за приятелка. Тя е завистлива и постоянно жили всички жени за това, че те имат семейство, мъж, деца и всички са при тях. Тя обръща внимание на всяка грешка във вашия семеен пчелин и още повече на тази, която вие разгласявате с оплакванията си. Именно тук тя нанася болезнения си удар, отбелязвайки злорадо, че вие сама сте си виновна, каква майка сте само! ? И т. н. Тя жужи с думите, хапейки ви именно за шията, чрез която не можете да развъртите възникналата ситуация, за да я обърнете натам, накъдето ви е нужно. Понякога такава оса слуша мълчаливо и злорадо оплакванията ви от семейния живот и си мърмори тихичко: „така ти се пада, малко ти е, казва си тя. Вие не чувате думите й, но разбирате с усещанията си, че именно след такива откровения симптомите на заболяването се обострят.
Изводът е един: престанете да разказвате на всички и навсякъде за своите семейни проблеми. Вашата интуиция ще ви подскаже, че трябва да говорите само с този човек, на когото имате доверие, който ще може с умен, добър и мъдър съвет да ви подскаже, как да излезете от създалата се ситуация.
Най-често такива обиди ви нанасят именно вашите майки. Ето къде живее самотната оса и жили ежедневно от сутрин до вечер. Те са още по-злобни към дъщерите си. Готови са да ви разкъсат на части, и заради такива ужилвания ерозията на шийката на матката е още по-коварна. Докато вие не спрете своята душевна вътрешна реакция спрямо жените-оси, които наричате още „усойница“, „га- дина“ или „кобра“, всяко лечение ще бъде продължително или без¬полезно.Любимите ми билкари постоянно ви предлагат и ви съветват как да се справите с тази болежка. Те знаят от хиляди години, че подобното се лекува с подобно и затова за най-добро средство за това заболяване се смята копривата, която също ви „жили“, без да ви жали. Необходимо е в проблемното място да се постави памучен тампон, напоен със сок от пресни листа от коприва, или потопен в кашица от листата. Това е цялата процедура, но резултатът е потресаващ!Всяка ваша нова реакция обаче, ще отваря пролука за осите към ранимото място. „Лошото не идва само“ - основателно казвате вие. Шията и шийката работят и живеят в един психологичен режим и неслучайно в същото време възникват остеохондроза на шията или проблеми с щитовидната жлеза, защото вие проявявате абсолютна беззащитност в ситуациите натрапени ви от другите. Хващат ви за гърлото и не ви дават възможност да се изкажете.
Поради това, че всичко, което можете да кажете, ще очерни и оск- верни още повече ситуацията. Ето защо туморът на щитовидната жлеза и този на шийката на матката имат една духовна природа.
Научете се да казвате „Добре сме! Всичко е прекрасно!“, когато ви разпитват за семейния ви живот. Не давайте повод на завистниците да злорадстват за сметка на вашата мъка. Помнете, че има жени, които са много по-зле от вас: на тях вече са им отряза- ли и матката поради ненужност, защото имат ерозия на душата. По правило това се случва с онези жени, които цял живот са хапали и жилели децата си и другите жени, живели са без мъже, макар че много от тях са имали деца.
Ако жената осквернява всички мъже и особено този, който е вдъхнал в нея живот във вид на дете, с което тя трябва да намери радост и да познае майчинското щастие, то тя събира толкова мръсни думи за него, че матката й става нежизнеспособна и я чистят, буквално изгребват цялата мръсотия или просто я отстраняват; Отгоре аз виждам и чувам всичко, как само това и правите с приятелките си - при среща на входа или с часове по телефона осъждате мъжете си, децата си или родителите си. И после на всички ви се налага да правите почистване на матката. Онези от вас, които нямат приятелки, с които да обсъждат близките си, нямат и такива проблеми с матката.
Мъжът - това е Марс, символ на огненото, острото и режещо¬то начало. Когато страстите на жената горят в остро негодува¬ние към мъжа, то отначало в огъня на страстите в матката попадат много шлаки, които се отлагат по стените й, а впоследствие върху тях се натрупват нови и нови слоеве. Жената се оплаква от болки ниско в корема (коремът е животинската страст) и ситуацията стига дотам, че хирургът отрязва проблемното място с рязко марсианско движение. Не го лекува, защото вече не може да бъде излекувано нейното съзнание. Матката се е превърнала в нещо прогнило или в буца мръсотия. Това е именно онази буца мръсотия, която жената е хвърляла по мъжа си и го е мазала с нея, но така и не е съумяла да стане за него единствената и неповторима пчела-майка.
Трябва да отбележим, че сексуалните енергии са доста тежки. Затова и вашите долни чакри през цялото време горят с червен цвят, цвета на страстта, омразата, злобата и завистта. По време на любовната игра вие намалявате и изгаряте тези енергии и за известно време получавате облекчение. В такъв момент творческите хора се озаряват от нови идеи, получават подем на вдъхновението, затова и често прибягват до смяна на партньора. Защото за такива хора творчеството е източник за егото им и за материално благополучие. След такива любовни игри обикновените жени се стараят да сготвят нещо вкусно, да скалъпят нещо и трябва да кажем, че действително домашните могат да ги похвалят за това. Но когато жената остане неудовлетворена, храната, която тя приготвя, може да стане отровна, а тестото, което замесва, да бъде плътно и тежко. От такава заразена с тежки енергии храна много от вас страдат от болки в стомаха. А стомахът е символ на дома, семейството и майката. По този на¬чин красиво и заслужено се затваря кръгът от проблеми, в който вие живеете, но и сами създавате със своето невежество.
Ще добавя още малко към тази тема. Ако на жената са й отстранили, изрязали матката заедно с яйчниците и вулвата, то в следващия живот тя ще се роди без тях (аплазия). Такъв е законът за възмездието, според който вашите грехове са белязани с вашите болести. Но изрязаната матка все още не е присъда. Тези органи може да бъдат възстановени, ако измолите прошка от мен - вашата Божия Майка, ако се покаете за греховете си и започнете да живеете отново като възлюбите ближния си. Прошка трябва да се измоли от Бога-Отец, но чрез мен, за възстановяване на женската същност, женското начало. А аз ще моля Бога за вас, когато вие молите, за да измоля от нашия Господ да ви прости вашите грехове.
Мама-болежка вече ви каза, че тя бележи всеки ваш жест, поглед, дума и желание. За всички и всякакви ваши проявления, които разрушават хармонията, ще се намери болежка и ще ви сигнализира за това. Тъй като върху жената лежат много повече отговорности пред Бога, то и болезнените й страдания са много по-тежки. А ако са за¬почнали операции, те няма да имат край, защото болестта мигрира по тялото, ако не е разбрана кармичната причина. Например, яйчника е отстранен заради киста, след това е отстранена матката, но болестта се е прехвърлила върху червата, образувайки злокачествен полип. Разпространените сред жените навици водят и до разпространените болести, една от които е ендометриозата.
Причина за това заболяване, както казват лекарите, е чисто механическа травма: кюртаж или аборт. Но от ендометриоза страдат и малките момичета, а това се приписва на наследствеността. Ендометриозата така и си остава загадка за лекарите. Но ако разглеждаме това заболяване от гледна точка на кармичната медицина, то жената сама постоянно получава душевни травми в семейството си или по повод на него. Да разширим това твърдение: не вади кирливите ризи, иначе този боклук и мръсотия ще се върнат при тебе самата, но като душевна травма удряща но-женски и по женските органи. С каква наслада само се наричате една друга с буквата „п“ и други букви от азбуката, не скривайки своето раздразнение, омраза и злоба. Колкото по-често произнасяте тези думи, толкова у вас е по-обширна ендометриозата.
Аз вече ви сравнявах с пчелното семейство. Как жужи вашият кошер, в който вие сте пълновластна стопанка и майка? Във всяка пита в пчелния кошер има ред и чистота, всички вършат работата си, която се определя от майката. При ендометриозата на тъканта на лигавичната обвивка на матката все едно че питате се запълват с пълни с кръв мехурчета и се разрастват във всички посоки. Отново мехури, отново си се нацупила, обидила и бягаш с кървави сълзи, търсейки състрадание и защита. От това не само проблемите се разрастват, но се разраства и обвивката на матката. Затова, пчела- майко, мамо, още веднъж те моля, не вади кирливите ризи навън, сама въвеждай ред, но нрави това с покорността на служенето на своите близки.
Лесно може да се разбере кармичната причина за заболяването, ако вземем предвид факта, че клепките на ендометрия съзряват и се изхвърля т заедно с менструалните отделяния по време на всеки менструален цикъл. Излиза, че ендометрията е онзи боклук на душата, мислите, чувствата и емоциите, които се натрупват у жената като недоволство от себе си и неудовлетвореност от своите желания. Освен това клетките на ендометрията попиват и онази мръсотия, с която ви затрупват другите жени, пък и мъжете, наричайки ви с мръсни думи. Ако вие умеете да им прощавате, да не се обиждате и да не таите обида, то по време на менструацията става очистване на тази мръсотия, която сте събрани в душата си за изтеклия месец. Но ако не се променяте в по-добра посока, ако не умеете да прощавате, ако сте затаили злоба, пълно очистване няма да има - тогава клетките па ендометрията се врастват в степите на матката, прониквайки отвъд нейните предели и започват да живеят самостоятелно. При това те се увеличават по размери, защото вие увеличавате значимостта на нанесените ви обиди, клетките набъбват и кървят, предизвиквайки физическа болка, тъй като вашата душа кърви от обидите.
Зададеното заболяване е интересно и това, че в рисковата група влизат жени, чиято работа е свързана с интензивен умствен труд. Ей на, уж умна, образована, културна, а само как се ругае! Такива жени имат и повече амбиции: така да се каже, семейството ви е умно, интелигентно, а всъщност всички в семейството се мразите, хвърляте всякаква мръсотия един върху друг. Когато жената сама преживява проблемите си, бива поразен само един орган, твърди кармичната медицина. Но ако нейните претенции се простират и върху заобикалящите хора, то и заболяването пуска пипалата си в съседните органи. Ето защо през стените на матката клетките на ендометрията прорастват в други органи, поразявайки при това нервните сплитове, защото всички вие в семейството или в работата си (когато тя е едно семейство) сте преплетени в една болезнена нервна топка. Оттук и болестта поразява маточните тръби, защото вие тръбите за лошото повече от всички.
Активен
viosta
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 55


« Отговор #16 -: Декември 11, 2012, 00:48:21 »

Ако яйчниците ви са поразени, това означава, че имате проблеми и с децата. Червата страдат, защото не търпите никого. Бъбреците са символ на партньорството, подкрепата и разбирането, но всичко това липсва във вашия семеен пчелин. Болестта достига до белите дробове, защото на вас ви е трудно да дишате в семейството, не ви позволяват да въздъхнете с облекчение, когато се прибирате от работа. Болестта си проправя път и към очите, защото тях ги боли да гледат всичко това, или, обратното, когато вие самите виждате само мръсотията в семейството на своите близки и трябва да разтръбите това на всички страни. Ето поради това в такова семейство страдат всички жени - бабата, майката, дъщерите, внучките, а лекарите казват-това е наследственост.
Получава се така, че ендометриозата е пълна липса на семейна култура, неуважение един към друг, при това и оскверняване с най- мръсни думи и постъпки. Ясно е, че в такъв напрегнат психически климат в семейството при жените отслабва защитната система, която лекарите наричат имунна; получават се хормонални нарушения - жената няма вътрешна и външна хармония, получават се ендокринни разстройства, поради това че очистващата система отказва да работи, защото носите с болка цялата тази душевна мръсотия в себе си и не искате да я пуснете. Вие се ядосвате особено продължително на своите деца, а поради тази причина по яйчниците се образуват „шоколадови“ кисти, в които се съдържа стара (!) кръв. Но вие и това не разбирате, а стоварвате всичко върху екологичната обстановка, лошата вода, изхвърлянията и отпадъците на промишлените предприятия и т. н., а цялата работа е в духовния климат и духовната обстановка във вашето семейство. За народните методи на лечение на това заболяване ще научите в друга изказване. Сега въведете ред в душата си, не позволявайте и сами не осквернявайте с думи и постъпки женските и майчинските качества и не вадете кирливите ризи навън.
Ендометриозата може да рецидивира, затова всяка хирургическа намеса може да се окаже напразна, докато духовният климат и чувствената екология в семейството ви не промени полярността си.
Колкото по-болезнено жената преживява сексуалната си неудовлетвореност, толкова по-болезнени са менструалните й цикли. Понякога дори цикълът се прекратява или става постоянен ежедневен поток. Такава жена не е в състояние да управлява чувствата и желанията си, а и наум не й идва да дисциплинира и обуздае своите емоции.
Месечните кръвотечения са беда за всяка жена. В Библията е казано, че „кръвта това е душата ви“, а месечните цикли са плачът на душата, очистващ матката за приемане на плода. Осквернявайки мъжете и осквернявайки се една друга, вие замърсявате матката и чистата душа на детето няма да се засели в мръсната среда на вашите чувства и желания. Първо тялото трябва да се очисти, да се въведе ред в душата и след това вече да се мисли за бременност. И ако все пак душата на детето се всели в неочистено тяло, то в течение на цялата бременност жената ще я мъчат токсикози или тя ще лежи в болница за задържане на плода. Има и още една важна причина за месечните цикли - да се гледа на мъжете със сексуален интерес.
На вас ви е добре известно, че вашите месечни цикли се контролират и проявяват чрез Луната. Затова и в астрологията Луната винаги е била символ на дома, семейството, майката, жената, децата и душата. С нея е свързан емоционалният фон, който създавате в семейството си.
За всеки 28 дни Луната прави пълен оборот около Земята, по¬казвайки ви своите фази на увеличаване и намаляване. Така и при вас, любими мои приятелки, се редуват емоционални подеми и спадове в настроението. Аз вече ви говорих, че вашите чувства трупат енергия, а емоциите я включват, взривяват я в точно и внимателно подреден от Луната алгоритъм. Онези от вас, при които емоциите са много ярки и напрегнати, изпитват болезнени месечни цикли на пълнолуние - зряла Луна. Съзряла е вашата раздразнителност, която е променила настроението поради усещане за ненужност, появила се е умора, а може и да сте изпаднали в депресия. Това е резултат от подвижната ви и неустойчива нервна система, от дисхармонията в самата вас. При жените с такива бурни емоции и чувства предменструалният синдром започва седмица преди пълнолунието, нещо за¬почва да ги тормози с пълна сила, за да може до пълнолуние то те да отслабнат и да не причинят още по-големи беди на себе си и мъжа си, на родителите и децата. Обратно - страдащите от душевна и физическа слабост, неуверените в себе си също така тежко преживяват този период, но вече при новолунието. И това продължава месец след месец, година след година.
Аз ви казвам, че всяка от вас е моя капчица кръв, но защо плачете с кървави сълзи. Може ли да се спре този процес? Защо хиляди години никой от вас не се опита да разбере този процес? Лекарите ви казват, не това е несъвършенството на биологическата природа на жените?! Господи, какво кощунство спрямо Природата! Тя е съвършена, както е съвършена и жената! И аз ви казвам, че съвършенството се вижда в чистотата! Вие имате несъвършенство на хармонията е Природата, оттук произтичат и хормоналните сривове. Аз знам отговора, сестри и приятелки мои, и той ще ви помогне да се почувствате по нов начин и да живеете в ново качество на своята физическа същност.
Само онези от вас (а те са много малко), които винаги са спокойни в междуличностните отношения, които не измерват мъжката непълноценност но изявата в леглото и не гледат на мъжете със сексуален интерес, имат съвсем безболезнени менструални цикли със слабо кръвотечение или пък циклите изобщо спират, прекратяват се завинаги, и се възобновяват само ако е необходимо да се роди дете. Това ви дава ново възвишено състояние на душата и физическото здраве. Това обаче се случва само при онези жени. които умеят да обичат и да се радват на живота, които виждат в него ярките цветове па вдъхновението и се занимават с духовно-философско опознаване на света. Ето това са моите идеал¬ни приятелки. От тях не само че няма да чуете ругателна, но няма да чуете въобще и лоша дума за своя избраник, а всички останали же¬ни за тях са приятелки и сестри. Те са искрени и служат с любов на семейството си, отзовават се с помощ за всеки човек. Излиза, че жената може да бъде чиста и да има чисти помисли.
Колкото по-рано момичето започва да има сексуален интерес към момчетата, толкова по-рано при нея започват месечните цикли - чистене на онази мръсотия, която вече възниква в нейната душа, по се утаява в матката. На този процес в голяма степен влияе майката със своето отношение към бащата. Целият’ парадокс е в това, че момичето е още малко и не се е оформило физически и психически, не е укрепнало и не се е развило в чувствата, мислите и желанията си, а месечните цикли вече вършат своето черно, мръсно и мокро дело.
Ето защо в Библията е казано, че жената по време на месечните цикли е нечиста. Затова колкото по-късно се явя г месечните цикли, толкова е по-добра, чиста и светла душата на вашето момиче, тя е мой ангел във вашия сложен, тежък свят.
Във всички религии и във всички храмове по света заради месечните цикли на вас ви е забранено да влизате в олтарната част, защото е казано: „Тя не е чиста“. По тази причина и много ваши сестри отиват в манастир, за да се научат на чистота на желанията, да спрат смъдящите мисли, да очистят чувствата и емоциите, да вкарат всичко в хармония. Но това може да бъде постигнато и в светската реалност, само че вашите лекари виждат тук патология, а не виждат светлината на вашата душа и не разбират силата на вашия дух.
Какви думи за убеждение още трябва да ви кажа, че вашият живот да се промени качествено. Тогава ще се промени и алгоритъмът на месечните ви цикли или ще се прекрати изобщо. Вие не бива да из¬падате в паника заради това, ада се зарадвате. Когато жената определя за себе си нови ценности и ориентири, то и месечните цикли се пренастройват на нова фаза на Луната. Но, повтарям, най-добрият показател е, когато те почти или съвсем липсват. Докато обаче жената иска да има интимна близост с мъжа, нейният цикъл няма да спре. Вие казвате по този повод, че Природата си иска своето! Нека да е така, но не бива заради това да се живее и да се измерва живота с това количество и качество. Когато вашите лекари не знаят и не могат да ви помогнат, всички те в един глас казват една и съща фраза: „Е, какво искате, та вие нямате полов живот!“. Главната грешка е в това, че женската похот е по-силна от мъжката. Историята ни разказва следния случай: на двата противоположни бряга на река Волга имало два манастира-женски и мъжки. Монасите и монахините копаели под реката тунел. Мъжете обаче не са успяли, а жените изкопали Прохода до мъжете на другия бряг. Желанието е по-силно от забраната.
И така, месечните цикли са показател за вашите плътски желания, а не доказателство за способността и готовността ви за раждане на дете. Нали знаете, че в екстремни условия те се преустановяват безболезнено поради това, че умът, душата, желанията и постъпките са изцяло концентрирани и подчинени на други задачи и цели. Кой би ви попречил да определите за себе си висока и благородна цел и път към духовно съвършенство? А по този път всички въпроси на междуличностните отношения и познаване на себе си придобиват други житейски краски.
Необходимо е също така да се обърне внимание и на това, че колкото повече жената използва при храненето си пикантни, люти¬ви и остри подправки: сол, лук, чесън и пипер, толкова по-болез- нени и осгри са нейните менструални цикли. Подобното се отразява в подобно. Пикантната храна означава слаба самооценка, а оттук и агресия. Страстите, които горят и кипят в душата на жената, се гасят с пикантна храна, но излизат с болка от друго място. Лекарите непрекъснато ви говорят за диета, в която да няма пикантна храна заради хормоналните нарушения в организма и са прави. Само че хормоните и хармонията са свързани в единна верига от причини и следствия, а пикантната храна е онзи клин, който се забива между тях. Това трябва да се знае, помни и осъзнава.
Връх на вашите постоянни месечни страдания е климаксът, който наричате менопауза. В този период трябва да направите някаква пауза, за да се спрете и помислите как да пренастроите чувствата, емоциите, мислите и желанията си. Но окончателно слагате точка на женските си преживявания, прощавайки се с несполучливия полов живот. Освен това, вие признавате безсилието си по отношение на децата и мъжа, разбирайки, че те няма да са ви опора на стари години, затова и в този период яйчниците престават да изработват хормони, а това символизира отказа па децата, а с тях и на мъжа да ви подкрепят и вие напълно загубвате хармонията с тях. И колкото по-травмиращо осъзнавате това, толкова по-болезнено и по-рано започва „прощаването“ с децата и мъжа, наречено климакс. Най-много отстранявания на матката стават именно в този период. А всяка операция на матката е най-силната психотравма за вас. Нима за такава женска участ сте мечтали? Аз искам да бъдете щастливи и здрави. Но защо вие не го искате? Дори не можете да разберете и осъзнаете, че всички женски болести много са се „подмладили“: дъщерите ви страдат от болести типични за зрелите жени. А това е резултат от вашето възпитание, при което подобното се отразява в подобно. Вашите болежки са именно нежеланието ви да станете качествено друга.
Активен
viosta
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 55


« Отговор #17 -: Декември 11, 2012, 00:52:48 »

Чували ли сте за ирисовата диагностика? При пея по ириса на окото се определя заболяването на един или друг орган. В схемите на проекционните зони на човешкото тяло върху ириса няма матка! Няма и мъжки пенис. Тези органи са най-сакралните, затова те винаги са прикривани с дрехи. Тези думи (назоваващи половите органи) са превърнати от вас в ругателни, мръсни и вие дамгосвате с тях всички и всичко. Ако тези органи бяха локализирани върху ириса, то вие всички бихте загубили способността си да виждате ярките цветове на живота, а светът би станал изпяло сив и черен. Върху ириса, обаче, има влагали¬ще и шийка на матката, яйчници и семенници. Постоянните проблеми с тях ще повлияят задължително на качеството на вашето зрение.
Освен това, ирисовата диагностика показва, че влагалището и яйчниците ви са открита и незащитена система (както и бъбреците, далака, щитовидната жлеза и др.), и затова тези органи са много уязвими за уроки, магии и проклятия, те лесно се „пробиват“ от другите хора. Оттук следва изводът, че вие сами с /думите и постъпките си провокирате вашето обкръжение да има негативна реакция по ваш адрес. Много от вас съвсем са забравили за вътрешната и външната култура, а това води до печални последствия. В последните години, в които използването на дамски превръзки и тампони стана особено активно, вие загубихте чувството си на защитеност. Говоря за това, че не само в дома си, но и на обществени места, където оставяте на показ предметите на вашата защита, при това вече използвани (!), то всеки, който ги види, праща след вас проклятията си. А тези думи и „пожелания“ винаги ще намерят именно вашата адресна точка. Ето защо месечните ви цикли станаха по-болезнени, а гинекологичните клиники и лекарства - много повече, но те не могат да ви помогнат. Помислете върху това, сестри мои.
И в този момент Богородица взе в ръка една свещ и с едно красиво движение очерта кръг, и всички видяха в Небесата удивителна картина.
По пътя се тътреше уморена и болна жена. Всички осъзнаха по някакъв начин, че тя страда от десет години от климактерично кръвотечение. Лекарите не могли да помогнат с нищо. Тя стигнала до пълно изтощение: сипна анемия, слабосилие. Жената отиваше в болница, за да се оперира. Краката я доведоха до вратата на болницата и тя, като вкопана, се спря пред пея. Нещо нея пускаше да влезе вътре. Тези, които я наблюдаваха в този момент, видяха какво ставаше в душата и мислите й. Жената изведнъж ясно си спомни евангелското четене, което провеждал за енориашите отец Григорий, за чудното изцеление на кървящата жена. ,, Господи! - започна да се моли жената пред вратата на болницата - пожали ме, като онази нещастница!“ От очите й рукнаха сълзи. И още щом рукна изворът на сълзите, тя усети как пресъхна извора на кръвта. Не вярвайки на щастието си, тя се разходи напред-назад около болницата и всички видяха и почувстваха, че тя се е излекувала от недъга си. Жената започна да з/сивее в блаженото състояние на душата и да вярва в Божието милосърдие.
Картината изчезна така внезапно, както се и появи. Цареше пълна тишина, в която започнаха да се чуват хлипания, а после и плач с молба за прошка на измъчените от тази болест жени. Започна масово изцеляване, което продължи около половин час. А в това време Богородица четеше молитви към Бог Отец и нареждаше: „Нека бъде според вярата ви!“ Когато отново настъпи тишина, Божията Майка продължи своите наставления.
-   Вие ме изслушахте. И ако сте разбрали и осъзнали всичко, тогава всяка таблетка или билка, а също и молитвата към мен, ще ви помогнат бързо и завинаги да се избавите от всички проблеми. Заобичайте се, престанете да мислите и да се вълнувате за своите сексуални способности, желания и проблеми. Водете здравословен начин на живот и четете по-малко булевардни романи, не гледайте сериали, защото те не само ви отклоняват от главната мисия - служенето, за да бъдете любима, но и събират във вашите чувства именно онази мръсотия, която ежемесечно и болезнено ви напомня за себе си. А за това е нужно много малко: спокойствие и служене, изпълнени с радост и любов.
Не мислете, че аз оправдавам мъжете. Те си имат свои проблеми, но те са сто пъти по-малки от вашите. Аз говоря за вас и па вас, за вашите болежки, които ви пречат да живеете щастливо. За другите болежки ще ви разкажа следващия път.
Искам, обаче, да ви напомня ще веднъж, че майката трябва да е най-чистото и свято нещо за всеки човек. Доколко самата жена задържа в себе си и в семейството си тази чистота и святост, чистотата на своите мисли, чувства, думи, емоции и желания? Именно тези качества трябва да владее в съвършенство всяка жена и да ги възпитава и развива у своите деца. В живота ние виждаме всичко наопаки. Вие съвсем нищо не знаете за културата на бита. Ето къде започват и се зараждат болестите на матката. А ако добавим още, че по отношение на повечето заболявания жените преобладават количествено, то може ли обществото да се надява, че в него ще протичат качествени изменения в духовен план?
Понякога в училищата вие провеждате уроци за момичетата, но акцентирате върху хигиената и защитата и предупреждавате за опасностите от ранната полова връзка. Нужно е спешно, на всички хора във всички страни да съберат най-добрия опит от различните народи и да разработят реални програми за духовно и физическо развитие. Преди сте имали „Институт за благородни девици“, а сега имате „Институт за Човека“, но нямате резултати. Нима не виждате това, нима не разбирате проблема?
И запомнете: ръцете на майката и ръцете на мъжа, галещи и масажиращи вашето тяло с любов, са способни да спрат и да отнемат каквито и да било ваши патологични проблеми. Ето защо в исляма казват: „Раят лежи в краката на твоята майка“. А в православието -   мъжът е Бог-Отец.
Аз исках като Птица на Щастието да влетя в сърцата ви, да разтворя ума ви до степен на самоосъзнаване, да настроя душите ви за чувствена любов към прекрасното, да науча вашите емоции па възхищение, за да бъдете прекрасно Алено цвете, вдъхновяващо за голяма любов. Аз отлитам, но ще долетя при първия ваш сърдечен зов. Довиждане, сестри, приятелки и ангелчета мои! Нека искрите на моите знания, оставени за вас, да ви помогнат да отгледате в душата си една вечно цъфтяща и благоуханна градина. Нека дори и най-малкото сбъдване на моите пожелания да ви донесе радостта на оздравяването, а останалите болежки ще си отидат сами. Аз знам, че ще се научите и ще разберете, че движеща сила на духовното съвършенство е любовта. Но запомнете: първо е душевното и после е духовното. Без душевно няма духовно. Всяка искреност на душата ви аз награждавам със своята благодат, от която изчезват всички болести.
Ето ви и чудотворната молитва към мен, която е произнасял вашият Отец Серафим Саровски:
Всемилостива Владичице моя,
Пресвета Госпожо, Всепречиста Дево,
Богородице Мария, Майко Божия, несъмнена и единствена надежда моя, не се гнуси от мен, не ме отхвърляй, не се отричай от мен, застъпи се, помоли, чуй, виж,
Госпожо,
помогни, прости, прости, Пречиста!
Любяща вас Богородица и Царица Небесна.


Активен
viosta
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 55


« Отговор #18 -: Декември 15, 2012, 20:19:23 »

ТЯЛОТО ВИ ГОВОРИ - Деби Шапиро

       През последните сто години настъпи кардинална промяна в ролята на жената - от извоюване на правото на глас, до възможността да стане държавен глава; от домакиня до бизнесдама с кариера и семейство. С изнамирането на противозачатъчните средства жените могат да се наслаждават спокойно на секса, без страх от забременяване, да имат дете или не, и сами да определят бъдещето си. Всичките тези фактори промениха радикално взаимоотношенията им с мъжете.
Въпреки че повечето жени предпочитат да са независими и да работят, тези промени се отразиха на нашето отношение към женствеността - какво означава да бъдеш жена, какво е усещането да бъдеш жена. Как е възможно жената да бъде активна и уверена в службата през деня, грижовна майка - вечер и изкусителна любовница - нощем? Как понася неразположението на тежък месечен цикъл, докато същевременно води важно работно съвещание? Или как се справя с менопаузата, докато се мъчи да преподава в училище? Или да се тревожи за болното си дете вкъщи, докато се грижи за болните си пациенти в работата?
Умението да балансираме тези противоположни сили означава да посрещнем предизвикателството да уравновесим мъжкото и женското начало: да бъдем уверени, без да сме агресивни, да се чувстваме равни на мъжете, без да изгубим нежността и грижовността си, да сме едновременно светски дами и интуитивни. Отмина времето, когато всички жените бяха покорни, емоционални и безпомощни. Все повече жени надигат глас и мъдростта им се чува.
Но успоредно с придобиването на все повече свобода се увеличават и заболяванията на женската репродуктивна система, като рак на гърдата и предменструално напрежение. Расте броят на конфликтите около раждането на деца, способността да бъдем добра майка, да не искаме деца, но да се чувстваме виновни или да не можем да забременеем и да се чувстваме неудачници; и сексуалните проблеми във връзка с желанието да доминираме и да бъдем по-уверени, да се чувстваме разочаровани от мъжете или третирани като нещо по-низше, да се чувстваме виновни или засрамени от стари грешки.
Образът на воина е също толкова уместен за жените, както е за мъжете. Образът ни напомня, че осъществяване¬то на нашата женственост не зависи от това да имаме идеално тяло, да раждаме деца, да бъдем идеална майка, страстна любовница или дори успял професионалист. Женската природата се отличава с прозорливост и интуиция, “мъдрата жена” в съчетание с дълбочината на любовта и състраданието на откритото сърце. Способността да заченем и създадем дете символизира огромната съзидателност на жената и способността да се променя вътре в себе си - да ражда нови аспекти на съкровената си същност. Тези нови аспекти се развиват по-лесно, когато жената наистина може да се приеме и обича такава, каквато е. Женската природа е тясно свързана с отдаването - не на нивото на подчиняване на мъжа, а оттегляне от егото в името на висшите измерения на духовното разбиране.

Гърдите

Гърдите са най-явният символ на женствеността, най- гледаната, коментирана, даваща повод за терзания и изложена на показ част от женското тяло. Жените рядко харесват гърдите си, убедени, че са твърде малки или прекалено големи, твърде високи или прекалено отпуснати. Общественото мнение изисква те да бъдат с точно определена големина и форма, макар че малко жени отговарят на това изискване. Оттук и огромният брой операции за уголемява¬не и намаляване на бюста през последните 20 години, често за сметка на здравето. Гърдите пораждат неудобство, не¬сигурност, свенливост и срам, както и гордост и увереност. Те влияят на женското чувство за идентичност, върху самочувствието и усещането за привлекателността й. Някои жени никога не докосват гърдите си, изпитват страх или отвращение и са напълно неспособни да приемат тази част от себе си.
Гърдите са и източник на храна, грижа и нежност, изражение на сърцето, свещено и крехко място. Те дават храна на новороденото същество, не само кърма, но утеха и сигурност. Нали знаете как децата се сгушват в гърдите на майка си, макар че отдавна вече не сучат? Същата утеха се вижда в сексуалната връзка, предлагайки на партньора място, където да се чувства обичан и сигурен. Чрез гърдите жената споделя своята любов, отдавайки част от себе си в полза на другия. Но това може да включва и вътрешен конфликт. Неспособността да имаме деца, да се срамуваме от процеждащото се мляко или да имаме затруднения с кърменето, могат да породят вина, срам или самоненавист.
Възможно е да има и склонност към задушаване с грижи, отнасяне към възрастен човек като към дете, задържане “близо до пазвата”. Или пък тенденция да пренебрегваме себе си, винаги да поставяме другите на първо място, да отричаме всякаква лична потребност от грижи и любов.
Жената може да се чувства и пренебрегната в отношенията, недостатъчно почитана и уважавана от партньора и децата си, вследствие на което да се чувства отхвърлена, недооценена като жена. В опита да спечели тази любов, тя се подценява. Всичко това може да породи проблеми с гърдите.
Ракът на гърдата несъмнено е свързан с повишаването на канцерогените в околната среда, но има и психологически и емоционални фактори. Случаите се увеличават с броя на жените, които изоставят традиционната роля на домакини и започват работа. Наричан понякога “женската рана”, ракът на гърдата обикновено показва конфликт между ролята на обект на желание и грижовна майка или между съчетаването на кротост и самоутвърждаване. Объркват ли ви чувствата, свързани с вашата женственост? Отхвърлена и експлоатирана ли е вашата женственост? Смятате ли, че сте се провалили като жена и майка? Обсипвана ли сте с грижи и обич?

Вагината


Този скрит вход към съществото на жената е мястото, където тя лесно може да се почувства експлоатирана или насилвана. Способността да се отваря и отдава е изражение на женската природа, но това е нежно и чувствително действие, което не търпи сила или бруталност. Тук се проявяват нашите конфликти със сексуалността - проблемите на старо сексуално насилие, сексуално отхвърляне, страх от загуба на контрол, вина или срам от минали действия, или страх от интимност.
Смъкването на вагината и матката показва срив или загуба, чувство за изгубен контрол над случващото се, безнадеждност и безпомощност. Тъй като смъкването се случва предимно след раждане или след менопаузата, то подсказва усещането, че губим контрол, сякаш тялото ни вече не е наше и междувременно се боим, че сме изгубили женствеността си. Това често се комбинира с чувство за сексуална непривлекателност или отхвърляне, или липса на желание за всякаква сексуална активност.

Утробата

Утробата е центърът на съзидателния живот, мракът, от който се ражда светлината, женското сърце. Така че проблемите, които могат да се появят тук, са тясно свърза ни с нашия вътрешен свят, нашите най-тъмни и най-изконни чувства. И най-вече с ролята на жена и/или майка. Чувства като съмнение, вина, провал, срам, страх, негодувание, болка, самота, пренебрегнатост, неспособност да се грижим за другите - всички те и много други, са свързани с матката. Хистеректомията може да изглежда като крайно отхвърляне на женствеността, пораждащо чувство на без¬надеждност, непотребност, загуба на творческата способност или, че вече не сме желани. Изключително важно е да се свържем отново с женската си същност, която не зависи от наличните органи, а е светлината на мъдростта, която сияе дълбоко вътре.

Яйчниците

Яйчниците са източник на живота или съзидателността в жената. Това не се отнася само до създаването на нови човешки същества, но и за зараждането на нов живот вътре в нас. Конфликтите на това място се свързват със степента, в която жената се чувства отчуждена от своята креативност (вътрешен живот) или е загубила уважение към живота. Кистите на яйчниците могат да предизвикат менструални смущения или да попречат на забременяването. Това показ ва дълбоки конфликти с женската същност или майчинството. Възможно е да има и скрита болка - вероятно от старо сексуално насилие.

Рак на шийката на матката

Заболеваемостта от рак на шийката на матката се нарежда на второ място след рака на гърдата. Може да показва противоречиви чувства относно сексуалността, по- специално негодувание, обида, отхвърляне или страх. Свързва се със сексуалната активност, където участието невинаги е равно на удоволствие. Възможно е да изпитваме отвращение от секса, наред с убеждението, че трябва да “изпълняваме задълженията си” и да се примиряваме, поставяйки нуждите на партньора на първо място. Възможно е да се дължи на преживяно сексуално насилие, оставило след себе си чувство за нечистотия или посегателство. Или да има дълбок копнеж и желание, копнеж за обществено неприемлива сексуална активност, пораждаща срам. Всички проблеми с вагината (по-горе) важат и тук, особено онези, които са свързани със стари травми или отричане на женствеността ни.

Фиброма

Фиброидните израстъци в матката и шийката на матката обикновено показват закостеняване на дълго трупани ментални модели. Те често засят проблеми за срам и вина, конфликти и болка, свързани с раждането, майчинството или собственото ни детство. Тъй като това е мястото, където изхранваме новия живот, възможно е да има конфликти около грижовността - може би се раздаваме безрезервно за другите, а се измъчваме от вътрешен недоимък. Грижат ли се за вас? Копнеете ли да ви обичат? Утробата символизира мястото, където могат да се развиват нови аспекти на съществото ни и да се създават нови идеи, затова проблемите тук подсказват за страх от промяна и обновление, или желание всичко да си остане постарому чрез блокиране на нашите творчески сили.

Фригидност

Половият акт е много различен за мъжете и жените. Докато при мъжа може да има страх от навлизането и поглъщането, при жената може да има дълбок страх от проникването или нашествието от страна на друго човешко същество. В секса жената се отваря и отдава, затова актът може да я накара да се почувства безсилна, незащитена - преди проникването все още има известна сигурност, но след него се унищожават всички защитни механизми. При отдаването може да има усещане за изгубване на нещо, което веднъж загубено, е невъзвратимо. Неспособността на жената да споделя сексуално често отразява дълбоки задръжки или страх от интимност, вероятно от детството или вследствие на преживяно в миналото насилие или сексуална травма.
Това важи с пълна сила за оргазма. В оргазъма е заложено качеството за неконтролируемост, спонтанно свободно падане. Това ужасява някои жени, особено онези, които са вкопчени в реда, съвършенството или контрола като средство за сигурност! Всяка форма на емоционално изразяване може да бъде трудна, чувствата са заключени вътре, докато на света се показва гладко лустро.
Фригидността означава яростно вкопчване в контрола чрез силно стягане на мускулите. Това може да се дължи на противоречиви сексуални предпочитания или да се поражда когато жената се срамува от еротичните си желания и така блокира всички усещания в тялото си. Възможно е да се чувства грозна или непривлекателна, да иска да скрие тялото си от другите. Понякога този отказ от сексуално допускане е единствената власт, която тя притежава в живота си или пък да смята, че сексът е нещо мръсно, което превръща жената в “пачавра” - подобни предразсъдъци често се развиват в детството, поради нагласата на роди¬телите към тяхната собствена сексуалност. Сексът би трябвало да бъде чувствен и изпълнен с удоволствия, но ще бъде непоносим, ако удоволствието се възприема като смъртен грях. Майка ви страхуваше ли се от секса? Баща ви насилваше ли я? Преживели ли сте насилие? Какви бяха посланията за секса в детството ви? Казваха ли ви, че е нещо лошо? Дълбоката релаксация и свързването със страха от чувствата ще, ви бъдат от полза (вижте още “Секс”, по-долу.)

Млечница


Кандидата е подобен на мая микроорганизъм, който засяга топлите влажни места като устата или червата. Във вагината е познат като “млечница”. Обикновено се държи под контрол от алкално-киселинния баланс във вагината, ако той се наруши - било по психо-емоционални причини или под въздействието на антибиотици, които унищожават естествената флора - тогава микроорганизмите започват да се размножават, предизвиквайки гъсто, бяло течение с неприятна миризма и възпалена лигавица.
Течението подсказва за изливане на чувства, особено такива, които се смятат за неприемливи. Инфекцията показва, че нещо ни дразни или ядосва, и бушува вътре в нас. Дали интимността поражда конфликти? Споделяте ли близостта на подходящия човек? Чувствате ли се сексуално употребена или експлоатирана? Какво се е случило, че е разклатило вътрешното ви равновесие? Има ли скрити чувства за вина или срам, или потиснат сексуален копнеж? Какво ви поразява толкова дълбоко, че преодолява всички¬те ви защитни стени?
Ако млечницата е хронична, трябва да потърсим проблемите, които вместо да разрешим, ние просто потискаме. Добре е да си водим дневник на психоемоционалните събития, който да включва и храненето, и да ги съотнасяме с инфекцията. Промиването на вагината с истинско, натурално кисело мляко, е превъзходно лекарство.

Менструация и пред менструален синдром

Месечният период напомня на жената за нейната същностна женственост. Означава предаване на естествения ритъм на тялото, на потока на живота, който тече вътре в нас, извън съзнателния ни контрол. Има много вариации в 28-дневния цикъл, повечето от които са съвършено нормални. Но стресът, травмата, неправилното хранене, отслабването и боледуването могат да предизвикат временно спиране на менструацията.
Тъй като месечният цикъл е знак за плодовитост, проблемите с цикъла могат да се свържат с желание да забременеем или страх от родителската роля. Проблемите по¬казват и неумение да се отдаваме - ако се съпротивляваме на потока, издигаме бент, зад който се събират чувствата ни. Проблемите обикновено са свързани с чувствата към нашата женственост, които могат да включват объркване относно ролята ни и какво всъщност означава да бъдеш жена, или негодувание към мъжете. Хормоните, които отговарят за поддържането на този месечен цикъл, имат силно влияние върху нашето психическо и емоционално състояние. Тялото се утвърждава и ни кара да бъдем по- вглъбени, разсъдливи или градивни през този период. Не- винаги е лесно да направим това насред натоварения ни график.
Предменструалният синдром (ПМС) може да е много изтощителен и засяга около половината от всички жени. Причинени от хормоналните колебания, последствията се различават, но могат да включват: честа промяна в настроението, депресия, плачливост, раздразнителност, внезапни изблици; главоболие, понякога мигрена; желание за опре¬делени храни; нужда от усамотяване; задържане на вода, водещо до отичане в долната част на корема; надути ръце и крака, напълняване; подути и болезнени гърди; запек и/или подут стомах; несръчност и инциденти, или унесеност и разсеяност. Някои жени се чувстват неспособни да се справят с каквото и да е, в период от един ден до една седмица.
Важното е да осъзнаем, че ПМС нараства успоредно с промяната в женската роля. Колкото повече жени тръгват на работа, толкова по-трудно е да се подчиняваме на ритъма на природата. Не е лесно да се справим с периода, ако същевременно трябва да вършим отговорна работа, която изисква ясно мислене или да искаме да изглеждаме блестя¬що, когато се чувстваме подпухнали и отекли. Жените се улавят в капан между натиска в работата и желанието да се отдадат на спокойна почивка през тези дни. Добавете голя¬ма доза вина, липса на любов към себе си, дори срам, и определено известно количество стрес, и нима е чудно, че жените мразят менструацията и толкова много от тях страдат от менструални смущения?
Негодувате ли срещу вашия месечен цикъл? Неприятно ли ви е, че трябва да работите? Струва ли ви се, че се борите да се докажете като жена? Бихте ли предпочели да сте мъж? Искате ли да доминирате, вместо да се подчинявате? Изпълва ли ви с отвращение ежемесечното напомняне за вашата женственост? Трудно ли ви е да се потапяте в потока на природата, предпочитате ли вие да командвате парада?

Бременност и раждане


Повечето жени се наслаждават на бременността. Само че обществото възлага някои много високи очаквания на бременната жена - тя трябва да бъде щастлива, да очаква с нетърпение раждането, да сияе от добро здраве - въпреки че в действителността бременността може да породи цял куп съмнения, страхове, негодувание и несигурност. Не стига че преживяваме разтърсващи и неконтролируеми физически и хормонални промени, но и мисълта за грижите за детето всява ужас. За някои жени бременността бележи края на младостта и свободата, внезапно навлизане в зрелостта.
Съвсем естествено е всяка жена да се чувства притеснена и изплашена. Тя се нуждае от силна и безусловни подкрепа, за да не се чувства сама. Някои от проблемите по време на бременността са показателни за тези вътрешни чувства. Гимнастиката  и дълбоката релаксация  са от голямо значение за освобождаване от вътрешното напрежение и страха.
В повечето случаи раждането протича съвсем нормално, без усложнения и с бързо възстановяване. В крайна сметка то е естествен процес, а не някаква болест. Определено е един от най-разтърсващите моменти в живота на жената. Но все пак се случват и усложнения, независимо колко добре подготвена е майката. Тук участват две същества и всяко следва собствения си дневен ред. Възможно е неочаквано да възникват несъзнателни страхове, когато жената изведнъж се изправи пред реалността, че трябва да изкара детето навън - дори да й се види невъзможно - и така да се превърне в отделен човек, който изисква внимание. На теория всичко звучи добре; на практика може да бъде ужасяващо. Как ще разбере какво да прави? Ще успява ли да се справя като майка? При всяко раждане има смърт - смъртта на единия и раждането на двамата.
Умението да релаксирате, да се отпускате и да дишате в страховете, ще ви помогнат да се освободите от напрежението, а също и да изразите надигащите се чувства. Най- важното е да приемете случващото се, каквото и да е то, и да не се чувствате виновна или засрамена, ако раждането не протича по план. Важното е да се свържете с детето и да признаете благословията на новия живот. Хармоничната, любяща, подкрепяща и грижовна околна среда ще гарантира силната връзка, както спокойствието и емоционалното здраве на детето.
Следродовата депресия се свързва с всички гореизброени проблеми - най-вече с огромната промяна, която изискват грижите за новия човек. Отговорността може да бъде смазваща, плашеща и изтощаваща, водейки до тревожност, вина и срам. Възможно е да се появят проблеми с партньора, който не може да ви разбере напълно. Актът на раждането може да събуди стари спомени в майката за собственото й раждане или детство, и ако те са неприятни, депресията и мъката могат да изместят радостта от майчинството.
Проблемите с кърменето обикновено се появяват вследствие на дълбоки конфликти около промяната от любовница в майка, или страх от подобна близост. Възможно е да изпитвате чувство за негодувание, съпроводено с вина, неадекватност и безпомощност; новата отговорност за грижата за друг живот може да ви изпълва с ужас; или да се появи склонност към престараване в майчините грижи. Младата майка пък се чувства лишена от внимание и неоценена, тъй като бебето обира всички лаври.
Активен
viosta
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 55


« Отговор #19 -: Декември 15, 2012, 20:27:49 »

Менопауза

Менопаузата е време на “пауза за мен”. Иначе казано, това е възможност жената да се настрои и да открие себе си. Тази “житейска промяна” се случва, когато връзката й със себе си и битието на жена преминава в друга фаза. Освободена от задълженията на плодовитостта и месечния цикъл, за жената настъпва моментът да открие коя е всъщност като човек. Изпълнила ролята си на съпруга и майка, тя е свободна да намери истинската си самоличност.
Но тази ситуация може да бъде и много стресираща. Основният страх е, че повече няма да изглежда сексуално желана за своя партньор, че тялото й ще натежи и ще изгуби привлекателността си или ще изчезне сексуалното й жела¬ние. При повечето жени майчинството е основен смисъл за съществуване. Без тази роля, какво друго може да прави жената? Какво е призванието й? Коя е тя? Възможно е да има голям страх от остаряването, от протичащата неконтролируема промяна. Малко са жените, които навлизат в този период без страх и тревога. Някои изпадат в депресия.
Други пък се самоотричат, убедени, че вече нямат никаква стойност. Тъй като менопаузата прекратява менструация та, тя показва, че е възможно да престанем да се обичаме, сякаш чувствата ни отвътре пресъхват.
Симптомите на менопаузата са свързани с тези проблеми. Горещите вълни показват огъня на гнева или страха, зноя на негодуванието или несигурността; тялото изгаря миналото, освобождавайки се от всички стари начини на битие. Потенето представлява освобождаване на емоционална енергия, изливане на емоция, която отмива досегашната ни личност и ни подготвя за новата. Вагиналната сухота се свързва със страха, че ще станем сексуално непривлекателни или неспособни, карайки сексуалните ни желания да се свият.
Много е важно да се обичаме и грижим за себе си с двойно повече енергия. Сега е моментът да се сприятелим с нашата същност, да се създадем отново, да открием нова посока. Вместо да бъде краят на нещо, нека това да бъде начало, отваряне към нашата пълноценност. След менопаузата настъпва безбрежна свобода, възможност истинската жена да изплува - дивата жена, мъдрата жена, свободната жена!

Безплодие

Обикновено приемаме за даденост способността да имаме деца - когато достигнем зрелост, обикновено въпросът е кога, ще имаме дете, вместо дали ще имаме такова. Откритието, че това няма да се случи, може да бъде опустошително. Чувстваме се безвластни, безсилни, жертви, а животът изглежда лишен от смисъл, който води до депресия и дълбоко отчаяние. А безплодието расте - в Съединените щати една от всеки шест двойки в детеродна възраст има проблеми със зачеването. В някои случаи то е тясно свързано с последиците от замърсяването на околната среда или е генетично обусловено. Но тук участват и много психо-емоционални фактори.
Високите нива на стрес могат да повлияят на качеството на спермата и овулацията, а също и на отделяните хормони. Дори стресът от усилените опити да забременеем може да възпрепятства зачеването, както се вижда при двойките, които си осиновяват дете - и така премахват натиска за забременяване - за-да заченат свое дете малко по-късно. Безплодието се свърза и с малтретиране в детството, което е останало непризнато или нерешено, пораждайки подсъзнателен страх от създаване на дете, дори страх, че някой ден ще малтретираме собственото си дете по начина, по който са злоупотребявали с нас. Възможно е да се страхуваме от наследяване на склонност към насилие или душевно заболяване. Да не забравяме и силните страхове от отговорност, чувство за неадекватност или неспособност да се справим, особено финансово.
Бездетността може да накара бъдещето да изглежда празно, но същевременно предоставя възможност да се вгледаме отблизо в отношението си към себе си. Много хора създават деца, за да осмислят живота си, вместо да потърсят източника на радост вътре в себе си. Зависите ли от наличието на човек, който да обичате и обсипвате с грижи? Смятате ли, че без дете животът няма смисъл и цел? Смятате ли, че самите вие не можете да предложите на света нищо ценно?Много хора избират да нямат деца, а други не могат да имат, но не допускат това да им попречи. В такъв случай неизменно откриваме, че те имат здрава връзка със самите себе си, сприятелили са се с обстоятелствата и са открили смисъл на живота, който е дълбоко обогатяващ и удовлетворяващ. Много често се реализират в творчески и хуманни професии, използвайки своята градивна енергия за благото на хората. Ако е физически невъзможно да имаме дете, независимо по каква причина, добре е да преосмислим, преоткрием и обогатим себе си. Има безброй начини, по които можем да споделим любовта си с другите същества, и много създания се нуждаят от любовта, която имаме.

Секс

Въпреки че медиите ни убеждават, че сексът е нещо, което всички обичат и обикновено правят поне четири пъти седмично, сексуалността на всеки човек е различна. Няма норма, няма правилно или грешно. Желанието може да идва или да си отива, да бъде по-силно или по-слабо в зависимост от голям брой други фактори в живота ни. Гонадите - ендокринните жлези, свързани с половите органи - имат енергийна връзка с епифизната жлеза в средния мозък, която се свързва с духовното осъзнаване. Следователно равновесието между сексуалността и духовността може да влияе на нивото на желанието ни - често половото влечение намалява, когато прекарваме повече време в медитация и молитва, но се увеличава, ако се занимаваме с физически дейности като спорт или танци.
Сексуалната енергия е толкова могъща сила, че образува основата на някои езотерични духовни практики, може да стимулира висши нива на съзнание, да обедини двама човека във връзка, която е по-силна от кръвта, и да разпръсне задръжките, освобождавайки духа. Сексът решава човешкото уравнение, където две е равно на едно. Чрез нашата сексуалност ние споделяме любовта и нежността към другото същество и откриваме свободата и красотата вътре в себе си.
Оргазмът премахва всякакъв контрол, граници и ограничения. В резултат на това след него може да има мощно отприщване, освобождаване на дълго таени емоции, отърсване от страха. Но екстазът не винаги се постига лесно! За да се откажеш от контрола - и да позволиш на тялото да се изрази - се иска смелост. Интимността с друго човешко същество е натоварена със задръжки, обагрена от минали изживявания на насилие, болка и страх. Колкото повече се сближаваме, толкова повече проблеми възникват. Ако станат смазващи, може да се оттеглим в отделните си Азове, неспособни да достигнем до споделеното пространство.
Да бъдем интимни, означава да допуснем друго същество в нашия вътрешен свят, като споделим любовта и приятелството си или страстта и сексуалността си. Интимността означава да видиш другия такъв, какъвто е - на английски “интимност” звучи като “виждаш вътре в мен”.  В момента на споделения екстаз има пълна близост, тъй като отделният Аз престава да съществува, “Азът” се разтваря. Един от начините да запазим известна автономия от подобна близост е да имаме дълбоко приятелство - сърдечна връзка - с един човек, докато имаме физическа връзка с друг. Тогава една част от нас винаги остава скрита, частна и защитена. Далеч по-голямо предизвикателство е да съчетаеш двете в едно цяло. Когато това стане, няма къде да се скрием - интимността на сърцето и сексуалността с един и същ човек, изисква дълбоко ниво на отдаване и доверие.
Когато сме способни да отворим сърцето си и да се отдадем безрезервно, трансформиращата сила на сексуалната енергия може да ни пробуди. Тази енергия се изопачава, ако сексът се използва за доминиране или власт, за перверзия, насилие или когато няма взаимна емоционална връзка. Злоупотребената сексуална енергия може да доведе до сексуално объркване, психологическа травма, емоционален срив, депресия и/или заболяване. Сексът не бива да се възприема несериозно - безразборните сексуални контакти могат да донесат болка.
Активен
Страници:  1 [2]   Нагоре
Отиди на:  Бог е Любов и е в мен, аз съм Любовта и с Бога в едно цяло с вярата и упованието в Бога аз съм неговото най-достойно проявление, за което той ме обича и облича в ризница от Любов, която да ме пази и закриля от всякакви зли сили и вмешателства в живота ми и в мен самия! Амин
Паник атака | Планински кристал - Кварц  © Copyright