Духовно развитие

          

Страници:  [1] 2   Надолу
Сподели тази тема във Facebook Сподели тази тема във Facebook
Автор Тема: Скритите причини за женските болести и някои начини за лекуване  (Прочетена 27672 пъти)
Elea
Гост
« -: Октомври 15, 2012, 22:50:32 »

 
   От доста време се каня да направя тази тема и мисля , че материалите , които събрах са доста интересни и полезни. Ще започна да качвам информацията на части,че не е малко. Чудех се как да я подредя дали по източници или тематично , накрая реших , че по-добре ще е първото.

  Надявам се това да го прочетат и здравите , не само болните , за да не стават като вторите.

БЪДЕТЕ ЗДРАВИ !

Източник: Твоето тяло казва:Обичай се! – Лиз Бурбо

Аборт

Абортът е изхвърляне на зародиша преди края на шестия месец , т.е. преди момента , в който се предполага , че детето може да оцелее и да продължи да се развива. Отвъд тази граница вече не говорим за аборт, а за преждевременно раждане .Абортът може да бъде:
-   Спонтанен аборт, което е малко раждане .Той се случва от само себе си и завършва с изхвърлянето на зародиша, често мъртъв , и на плацентата. Нарича се  още Помятане.
-   Доброволно предизвикан аборт. Когато е осъществен в болница преди втория месец от бременността, честотата на усложненията е много слаба в сравнение с последиците , до които водят нелегалните аборти.
-   Предизвикан терапевтичен аборт – осъществява се под медицински контрол при бременна жена , чието здравословно състояние не позволява , поради опасност от тежки последици , бременността да протече до край.
В повечето случаи спонтанният аборт е предизвикан от несъзнателен избор на майката и душата на бебето, което тя носи. Било защото душата е променила намерението си , или защото майката не се чувства готова да има бебе в този момент.Докато майката носи бебето си между двамата съществува общуване на равнището на душата. Възможно е освен това същата тази душа да се върне при същата майка , когато тя отново забременее. Това е само отлагане.
Когато майката реши доброволно да абортира, то е , защото много се страхува. Ако се случат усложнения при аборта , то е , защото тя изживява и вина заради този аборт. Важно е майката да обясни на душата на зародиша страховете , които преживява, и че има правото да има граници. В противен случай вината й може да й донесе много други усложнения, ако отново забременее и започне отново да мисли за малкото същество , което е отказала да износи.
При предизвикан терапевтичен аборт майката преживява същото като при спонтанен аборт, с тази разлика , че не може да се реши сама и предпочита решението да дойде от страна на медицинското тяло. Вероятно би се чувствала прекалено виновна да реши сама.
Много често млади жени след аборти имат проблеми с половите си органи. Чувствайки се много виновни , че са прекъснали нечий живот , те чувстват че трябва да се накажат за това.Някой дори продължават да носят психологическо бебе , което означава , че коремът им е издут , сякаш са бременни. Някои си причиняват фибром на матката. Това е белег , че още не са приели избора си. Когато една жена забременее , то е , защото това е част от опит , който тя трябва да преживее , и ако тя не се остави на страховете си да я покорят и се отдаде в ръцете на Божественото , всичко ще бъде възможно най-добре. Важно е също така да не позволяват на някой друг да им влияе. Ако жена реши да абортира , да знае , че отхвърлянето , което причинява на малкото същество , един ден ще й се върне според намерението , което я е мотивирало. Ако е в мир със самата себе си , ще й лесно да приеме последиците от решението си .  Ще дойде ден , когато тази жена ще се наложи  да преживее някаква форма на отхвърляне.

Извънматочна бременност

Обикновено след оплождането яйцеклетката се насочва към матката , за да се развива в нея, но в този случай механизмът е нарушен и яйцеклетката се развива в тръбата, където е била оплодена. Този проблем показва нерешителност било то от страна на душата на бъдещото дете , било то от страната на майката. Много е възможно също така тази нерешителност да е взаимна. Обаче майката , която се колебае, се чувства виновна , защото използва средство , което може да й донесе сериозни усложнения.Най-често всичко това става несъзнателно . Такава бременност може да се случи на жена , която е решила да има дете за да достави удоволствие на някого другито , или за да накара да я обичат, макар и една бременност да надхвърля границите й в този момент.

Гадене по време на бременност

Този проблем представлява страхове , свързани с предстоящата поява на детето. Човекът преживяващ гадене , се чувства застрашен в този момент от някого или от някакво събитие. Отвратен е от това което се случва , защото не  е това което е очаквал. Или пък изпитва подчертана погнуса от някого или нещо. Интересно е да се установи , че много бременни жени страдат от гадене , защото се затрудняват да приемат промените , които новото положение ще предизвика в бъдещия им живот. Било защото се гнусят от факта да виждат как тялото им надебелява или се деформира от бебето, което носят , било защото се страхуват , че ще изгубят свободата си , че ще станат непоносими за бащата или други подобни страхове. Иначе казано причината за повръщането е отхвърляне на детето или  желание на майката да го „повърне“.

Проблеми на вагината


Вагината е тръба , която се простира от шийката на матка до вулвата.Това е орган на жената , който позволява преминаването на бебето и на плацентата в момента на раждането. Най-често срещаните проблеми на вагината са: вагинит , херпес, тумор, рак.
По-голямата част от проблемите на вагината са свързани с половия живот на жената , защото тези проблеми й пречат най-вече да има полови контакти. Те показват на жената страдаща от тях , че желае да има по-задоволителен сексуален живот , но начинът ,по който възприема сексуалността , трябва да бъде преосмислен. Тя се чувства използвана , сексуално манипулирана и неоценена. Гневът , който тази жена изпитва , се дължи на факта , че не си дава правото да желае сексуални връзки.
Твоето тяло ти казва , че това , което си научила или решила по отношение на сексуалността , вече не е благотворно за теб. Може би някога е било , но вече не е . Възможно е , понеже си жена , която обича да контролира , да смяташ ,че се оставяш да те водят , когато не ти избираш моментите на сексуалните връзки . Вместо да смяташ , че някой злоупотребява с теб и тялото ти , твоето тяло би предпочело да се чувстваш желана винаги. Ако се чувстваш манипулирана , признай си , че и ти също манипулираш в други области и че намеренията ти , също като тези на партньора ти , не са лоши.
Ако сексуалният ти живот е незадоволителен поради злоупотреба в детството ти , твоето тяло ти казва , че за теб не е благотворно да се блокираш , защото по този начин продължаваш да живееш сред страховете от миналото. Процесът на прошката е най-бързото и и ефикасно средство да се освободиш от миналото.
-Вагинит – много силно подтиснат гняв.

Венерически болести

Венерическите болести се предават по полов път и са свързани с действието на инфекция.
Тъй като всяка венерическа болест кара засегнатия от нея човек да преживява срам, основната причина за тази болест е срамът , изпитан по отношение на сексуалността. Но болният човек обикновено не осъзнава този срам. Част от него иска да има активен сексуален живот , но друга част иска да му попречи за това. Той се срамува най-вече да позволи другите да му влияят. Не си дава правото да обича секса и дори може би да е зависим от него. Освен това се съмнява в своя избор на сексуален партньор.
Интересно е да установим , че изглежда има все повече и повече венерически болести , независимо от целия прогрес на медицината и борбата с тях. Те са тук , за да те накарат да разбереш, че трябва да престанеш да вярваш в някои неща , които са били част от половото ти възпитание. С тази болест твоето тяло ти казва да възприемаш твоята сексуалност както ти се иска , като си спомниш , че твоето тяло ти принадлежи и че няма на кого да даваш сметка. Трябва да си дадеш правото да преживяваш различни жизнени опити , без да се чувстваш виновен. Знай , че колкото повече искаш да се контролираш, толкова по-голяма е опасността един ден да изгубиш контрол. Много по-разумно е да преживееш даден опит сега и да го преживееш в радост и приемане.

Ендометриоза


Ендометриозата е гинекологично заболяване , често срещано при жените до менопаузата. То се характеризира с анормално наличие на тъкан от вътрешната обвивка на матката върху гениталния апарат , както и на необичайни места , обикновено в други органи в областта на таза. Тази тъкан образува подобие на истинска матка в умален вид.
 Най-голямото емоционално блокиране на тази болест е невъзможността за раждане . Болната жена обикновено е такава , която ръководи всичко , която ражда в други области .Тя иска да има дете , макар , че много се страхува от последиците от раждането. Например да не умре или да не се мъчи много по време на раждането , както го е преживяла майка й. Този страх е достатъчно силен , за да блокира желанието й да има дете. Възможно е този страх да идва дори от предишен живот. Интересно е да се установи , че тази болест създава подобие на още една матка . Това е много силно указание до каква степен жената иска да има дете – има дори една матка в повече.

Кандидоза – вагинална

Този човек съжалява за някогашната си чистота и би желал другите да вярват в настоящата му невинност. Но тъй като това е възпаление , трябва да се прибави и преживян гняв.

Киста


Кистата представлява обло образование , състоящо се от обвивка , съдържаща меко течно вещество (рядко твърдо), което няма връзка с външността и чиято стена няма кръвоносна връзка със съдържанието. Това образование може да бъде доброкачествено или злокачествено.
Топката , образувана от кистата , представлява мъка , тъга , трупана дълго време. Такива натрупвания на плът се случват често , за да омекотят ударите , получавани от нашето его. Човекът , който има една или повече кисти , сдържа прекалено дълго болка , идваща от миналото, която още не е решил да преодолее.
 
Бяло течение – левкорея

Жената,страдаща от левкорея , изпитва гняв по отношение на сексуалния живот.Чувства се използвана в тази област. Обвинява сексуалния си партньор , че иска твърде много или се обвинява , че се оставя да я съблазняват и не може да каже „не“. Тя е от типа хора , които искат да контролират , и изпитва гняв , защото не успява да осъществява контрола в тази област. Освен това се чувства виновна , защото гледа на сексуалността като на нещо мръсно. Иска й се да я възприемат бяла (непорочна). Това послание ти показва , че е време да си промениш отношението към сексуалните си връзки. Начинът ти на мислене ти пречи да си дадеш свобода . За теб е много важно да използваш сексуалния си живот , за да се научиш да се отпускаш , което категорично ще подобри връзката ти с партньора ти . Това не означава , че винаги трябва да казваш „да“ , но трябва да се осмелиш да си дадеш правото да обичаш правенето на любов и да го признаеш , без да се страхуваш , че партньорът ти ще се възползва от теб или ще те контролира. Приеми мисълта , че не мръсно да обичаш да правиш любов .

Матка – проблеми

Тъй като матката е първото обиталище на бъдещето бебе , всеки проблем на този орган има връзка с приемането , дома , жилището или подслона на някого. Когато жената не може да има дете , поради проблем на матката , това означава че тя има някакъв страх, който е по-голям от желанието й за дете. Възможно е също така  жена , която се обвинява , че не  е приела добре детето си , да страда от проблем на матката. Освен това всяка жена с такъв проблем е от типа хора , за които е трудно да отделят необходимото време , за да узрее някаква нова идея , преди да я изразят конкретно. Проблем на матката може да възникне и у жена , която се чувства виновна , че не може да създаде достатъчно добър дом за тези , които обича.

Маточни тръби – проблеми


Маточните тръби , наричани още фалопиеви тръби , които са две на брой , представляват проходи , по които айцеклетката напуска яйчника и се насочва към матката. Освен това тръбите осигуряват преминаването на сперматозоидите , за да оплодят яйцеклетката. Най-често срещаният проблем е запушването на едната или двете тръби .
Тъй като тръбите са мястото , където яйцеклетката среща сперматозоида , за да се създаде дете , проблем на това място означава , че жената блокира женското и мъжкото си начало. Следователно изпитва трудност да създава живота си така , както би искала , а освен това има трудности в отношенията с мъжа си .Твоето тяло ти казва , че е време да се отвориш повече за получените идеи и да започнеш да действаш за създаването на живота си , без да се чувстваш виновна. Така ще се отвориш (отпушиш) повече за това , което мъжът може да внесе в живота ти .

Менопауза

Менопаузата е естествен преход в жизнения път на жената. Тази , която изпитва проблеми като топли вълни , умора , безсъние и тревога , психическа и емоционална нестабилност, то тя трудно възприема остаряването. Нещо повече , тъй като годините й на възпроизводство завършват с менопаузата , на тази жена й е трудно да приеме края на една от най-важните женски функции. Трябва да мине от сътворяването към творчеството за самата себе си. Тази , за която ролята й на майка определя  коя е тя като личност , ще изпитва още по-голяма трудност да преживее този преход. Всъщност , тъй като твърде много се е отдала и идентифицирала с тази роля , тя е изгубила връзката със своите потребности като жена. Трудно й е да осъществи приспособяванията , необходими й за живота й на жена. Много често  продължава да играе ролята си на майка , като се прави на майка за тези , които обича.
Да остаряваш , не означава , че трябва да умреш, да станеш безпомощна , да бъдеш нежелана , и да се окажеш сама , или да се окажеш безполезна и повече да не  можеш да започваш нищо ново. Трябва да си позволиш да искаш да твориш за себе си от този момент нататък . Обикновено преди менопаузата жената е заета да ражда и да твори за другите. Сега е ред на самата теб. Да твориш за себе си , означава да използваш женското си начало , за да почувстваш каква посока да дадеш на този цикъл от живота си .

Менорагия

Менорагията е обилно изтичане на менструална кръв като количество и като продължителност. Тя се среща често при жени , имащи противозачатъчна спирала.
Загубата на голямо количество кръв има връзка със загубата на радосттав живота. Ако обилното кръвотечение се появява след поставянето на противозачатъчна спирала , жената получава посланието , че преживява мъка при мисълта да попречи на евентуална бременност. Тя иска да има дете , но позволява било на страховете си , било на външно влияние да я спрат.


Активен
Elea
Гост
« Отговор #1 -: Октомври 15, 2012, 22:53:48 »

 
Менструация – проблеми

Проблем с менструацията при жената показва , че се затруднява да възприеме своята женственост. Особено през пубертета , когато тя реагира срещу майка си , която е била нейният пръв модел за  жена. Това не означава , че не е женствена , а по-скоро , че намира ролята на жена за не до там желана и завидна, тъй като трябва да спазва твърде много правила. Би предпочела , често несъзнателно , да е мъж , до такава степен , че да се гневи на мъжете за това , че могат да преживяват неща , които тя не би могла да изживее , понеже е жена. Често се мъчи да играе ролята на мъж, но подсъзнателно се чувства виновна за това.
Възможно е също така твоите проблеми да се дължат на разпространени вярвания , предавани в семейството ти. Възможно ли е като малка да са те накарали да повярваш , че да си в мензис е срамно , грешно , че това е болест, че е мръсно и т.н.? Ако е така , само от теб зависи да преосмислиш убежденията си по този въпрос и да приемеш , че менструацията е една безболезнена функция , съвсем естествена и необходима за жената.

Пролапс – смъкване

Пролапс се нарича смъкването на орган или на част от орган. Най-често срещаните пролапси са гениталните , в частност маточните , както и тези на пикочния мехур , наречени „ смъкване на пикочния мехур“. Смъкването е причинено от отслабване на мускулите или на поддържащите тъкани.Подобно отслабване се среща у зависимите хора, страдащи от изоставяне. Тялото на такъв човек му казва да бъде по – твърд .Когато смъкването причини натиск , например в случая на пикочния мехур , тялото изпраща посланието , че е време да освободиш напрежението, защото всяко напрежение изисква отпускане. Човекът се нуждае от това да почувства освобождение от бремето , което носи от известно време.

Стерилност

Стерилността се определя като неспособност за зачеване, сиреч неспособност да се възпроизведат и отделят оплождащи гамети (сперматозоиди и яйцеклетки) или да се постигне срещането им. (Да не се бърка с Импотентност).
Много често се е случвало хора , които са обявени от своя лекар , за стерилни , да имат дете и дори две , а други, които не показват никаква аномалия , сиреч фертилни , не могат да имат. За някои хора това да са стерилни е част от определен опит, който трябва да преживеят в този живот. Може би искат да имат дете само защото смятат , че е нормално да имат , или защото родителите им бързат да станат баби и дядовци.Множество жени искат дете , единствено за да могат да се почувстват повече жени , защото им е трудно да приемат своята женственост. Такава жена може да е бездетна именно за да се научи да бъде щастлива и да се приема пълноценно , без да има дете.
За мнозина други, макар и да искат да имат дете , страхът , който ги измъчва с оглед на този житейски опит, е по-силен от желанието им. Следователно безплодието е несъзнателно средство , използвано , за да нямат деца. Такъв човек не бива да изоставя желанието си да има дете. Стерилността често може да се прояви у човек , който се обвинява , че е непродуктивен , който не постига търсените положителни резултати в определена област . Може дари да се чувства безполезен.

Топли вълни

Топлата вълна е усещане за топлина , прилив на кръв на равнището на лицето , който може да бъде придружен с обилно потене и усещане за задушаване. Тези вълни идват и си отиват бързо. Могат да са указание за храносмилателно смущение с усещане за гастритна тежест. Могат да се появяват и при жени в менопаузата. Трябва да се вземе предвид , че внезапна топлина може да се появи и при разблокиране на енергия в резултат на разрешаване на конфликт.

Фибром на матката

Фибромът е доброкачествен тумор , образуван изключително от фиброзна тъкан, който се развива най-често в областта на матката. Той не е болезнен , но може да създаде тежест в таза и смущения в уринирането. Този тумор може да остане съвсем малък или да се развие и да достигне няколко килограма. Дадена жена може да има фибром в продължение на години , дори без да знае.
Фибромът образува маса , която може да се разглежда като психологическо бебе.  Тъй като всеки израстък или производство на тъкани , които не са необходими на тялото , има връзка със сдържане прекалено дълго на мъка , фибромът е указание , че тази жена сдържа мъка  в повечето време несъзнателно , в резултат от загубата на дете. Тази загуба може да е била преживяна поради аборт , помятане или също така след взето решение детето да бъде дадено за осиновяване или настанено в специализирано заведение за инвалиди.Възможно е също така това да е жена , която не си дава правото да се откаже да иска да има деца. Случва се това да е жена , която иска да има дете , но не желае да се ангажира с мъж – така тя си създава психологическо бебе.
Важно е да осъзнаеш , че твоето тяло ти казва да престанеш да изпитваш тази мъка по детето, което не е тук . Повече не е необходимо да смяташ , че си по-добър човек , ако пазиш мъката си. Няма защо да се страхуваш , че ще те помислят за безсърдечна.Ако си от тези , които не са имали дете , трябва също така да си признаеш правото да направиш този избор. Не е необходимо повече да продължаваш да смяташ , че една жена е истинска жена само ако има дете. Това убеждение вече не е валидно в ерата на Водолея. Всички жени имат да изживеят поне един живот без деца , за да бъдат способни да се обичат , дори и да не са майки. Ако искаш дете , но се страхуваш от мъжете , по-добре би било да решиш проблема с този страх , преди да помислиш да имаш деца.

Фригидност

Фригидността е медицински термин , използван , за да се обозначи отсъствието на преживявано удоволствие от жената при сексуалните й контакти. Не бива да се смесва с  понятието аноргазъм  , което представлява отсъствие на оргазъм , но не и отсъствие на сексуално удоволствие.
Жената страдаща от фригидност , е решила още в детството си да се откъсне от удоволствието – от всякакво удоволствие. Обикновено това е жена с твърд характер , която се стреми да се откъсне от това , което чувства. Изпитва несъзнателен страх да не бъде възприета като топъл човек. Обаче , тази жена изпитва същата нужда от нормален сексуален живот , и дори повече , както по-голямата част от жените. Силният контрол над себе си , който упражнява на сексуално равнище , ще я доведе до загуба на контрол в друга област.
Ако страдаш от фригидност , вероятно си убедена , че „удоволствие“ е синоним на „грях, зло , непочтеност“. Тези убеждения трябва да са много силни , за да стигнеш до там да се контролираш по този начин. Обаче е важно да разбереш , че всяко човешко същество си има граници , и когато ти достигнеш своите , ще изгубиш контрола .  Ако не е в секса, ще е в друго нещо : алкохол, храна , сълзи, неконтролируеми кризи, треперещо тяло и т.н. Това , че не изпитваш сексуално удоволствие , те наказва много повече , отколкото партньорът ти . Позволи си да станеш топлият човек , когото сърцето ти желае. Ти си като бомба , която чака да избухне. Като си дадеш правото да изпитваш удоволствие , за теб това ще е като възраждане , като нов живот.

Генитален херпес

Херпесът е много често срещано вирусно заболяване . Вирусът предизвиква  херпесни  инфекции в гениталните области ( вулва, пенис, вагина , шийка на матката) или парагениталните области ( анус или седалище). Инфекцията се изразява в много болезнени гнойни пъпки и рани , които минават обикновено за около петнадесет дни.
Тази болест се дължи на сексуални вини. Болният човек иска да се накаже за това , че лошо  е използвал половите си органи. Това е човек , който има сексуални желания , но понятията му за добро и лошо , дълбоко вкоренени у него, ръководят сексуалния му живот. Често се случва хората страдащи от генитален херпес , да приписват вината на някого другиго , вместо да видят собствените си желания.
Болките преживявани поради херпеса , представляват твоите болки , дължащи се на умственото ти поведение спрямо сексуалния ти живот. За теб е много важно да си признаеш правото да имаш желания и да преосмислиш сексуалното си възпитание.  Когато твоят вътрешен глас ти казва , че това е лошо , осъзнай, че това идва от възпитанието ти и всъщност представлява чужди убеждения.

Яйчници – проблеми

Яйчниците са жлезите , които свързват физическото тяло на жената с нейната кръстна чакра (енергиен център).Тази чакра е свързана със силата да създава у жената. Двете функции на яйчниците са – възпроизводство(създаването на дете) и женското начало, са засегнати у жена , която страда от заболяване на единия или на двата яйчника. Нейното тяло й казва , че не е в достатъчен контакт със съзидателната си сила. Потънала е в състоянието „ не съм способна“. Лесно се безпокои , когато за нея настъпи времето да създаде нещо сама , най-вече защото е жена. Може дори да й е трудно да започне нещо ново.
Твоето тяло ти казва да започнеш да вярваш в „аз мога сама“. Това , че си жена , не означава , че можеш по-малко. Тази , която се снишава много , понеже  е жена , има освен това и проблем с менструацията. Често се опитва да докаже на мъжете какво може , а вътре в себе си не се чувства способна.  Не забравяй , че да се създаде дете , трябват и мъж и жена.  Така е с теб : за да сътвориш живота си , ти имаш нужда от своя вътрешен мъж и от своята вътрешна жена. Като знаеш , че можеш да се довериш на творческата мощ на мъжа в теб , можеш да дадеш сила и на жената в теб да твори по своя воля. За да успееш , трябва да имаш доверие в себе си , както и в мъжете в твоя живот. Най-вече се довери на своите идеи и на своята интуиция.

Активен
Elea
Гост
« Отговор #2 -: Октомври 15, 2012, 22:56:31 »


Източник: Езикът на симптомите – Курт Тепервайн

Безплодие


За неспособността на жената да зачене съществуват две възможни причини :
-   Подсъзнателен страх от раждането поради свързаните с него отговорност , обвързаност и работа или страх от загубата на привлекателност.
-   Липсата на лоялност или неискрени причини за бременността. Много жени се надяват да могат чрез раждането на дете да изтласкат на заден план или да замажат криза в партньорството, като се опитват да обвържат мъжа към себе си , апелирайки към чувството му за отговорност.
Безплодието на мъжа може да се сведе до същите причини. Интересното е , че в случай на безплодие двамата партньори с много голяма вероятност упорито ще твърдят , че най съкровеното им желание е да имат дете. Това желание обаче вероятно е на нивото на разума, но не и на нивото на чувствата. Напълно възможно е у двамата партньори да съществува желанието за дете , но не и готовността да се откажат от част от личната си свобода.

Менструални оплаквания

Менструалните оплаквания може да са признак на вътрешно отхвърляне на женствеността.Това отхвърляне засяга или ролята и статуса на жената в обществото , или (бъдещата ) й ролята на майка.
В друг случай жената може би най-съкровено желае да има дете , но знае , че нейните житейски обстоятелства или нежеланието на партньора не допускат бременност. В този случай чрез менструацията жената всеки път осъзнава „пропуснатата възможност“, причиняваща й разочарование! Тя страда и физически от тази пропусната възможност“.

Нарушения в менструацията

Месечната менструация изисква от жената малко всеотдайност към естествените процеси, тъй като през този период животът не може да продължава така , както обикновено. Цари друга атмосфера от чувства и телесните неща също изискват внимание и грижа. Освен това месечният цикъл символично е в твърде голяма степен женска тема , която насочва вниманието към понятията половост (сексуалност), отдаване , ролята на жената и раждане.
Ако дадена жена не  е доволна от ролята си , тя има проблеми в сексуалната област, ако е недоволна от все още подчинената роля на жената в ежедневието , тя ще се оплаква от нарушения в менструацията. Жената , която не иска да пусне своенравието си , не иска да се подчини на този повтарящ се непрекъснато процес на женското , нарушава по този начин естествения порядък , правилото. В терапията трябва да бъде включен непременно и партньорът , защото той изпълва , респ. накърнява немалка част от самоосъзнаването на жената.

Проблеми по време на бременността

Жена , която по време на бременността се оплаква от много болестни симптоми , като например прилошаване или повръщане , вътрешно се опитва да се справи с непривичната нова ситуация. Тези симптоми говорят за подсъзнателно отхвърляне на детето , дори и в случаите , в които майката категорично отхвърля подобен „упрек“.
Големите промени ,свързани с раждането на дете , в повечето случаи пораждат вътрешни противоречия , които в крайна сметка са наложителни.Специално при много слаби и крехки жени промененото  хормонално ниво в тялото отключва неразположение. На духовно ниво това означава , че тези жени на първо време не се справят със своята роля на жени. В случая вероятно още е необичайна идентификацията с майчинското , домашното и закрилящото. Но и при трудности и конфликти с бащата на детето може да се стигне до проблеми по време на бременността , които евентуално са породени от страха на майката по-късно сама да трябва да отглежда и изхранва детето…..
Гадене , болки , косопад или нарушаване на пигментацията – всички те са послания на тялото , които заслужават внимание.Чрез бременността проблемите не се създават тепърва , а стават видими. Ето защо проблемите по време на бременността са признак за ново раждане на собственото личност. Те са призив да живеем с „вътрешната мъдрост“ , водени от „вътрешния глас“, и да не определяме всичко с разума. Това , което сме заченали , иска да се прояви във всички области на битието. След бременността жената става повече себе си . Свсяко дете се ражда отчасти собственото й себе.Когато е готова да каже без остатък „да“ на живота , изчезват и неразположенията.

Недоносване (раждане)

Преждевременното раждане говори за вътрешно , често пъти неосъзнавано или потиснато отхвърляне на детето.Майката преждевременно осъзнава каква промяна ще предизвика детето в живота й. За това тя се опитва подсъзнателно по най-бързия начин да „се освободи“ от детето като „причинител“ на тези безпокойства.Преждевременното раждане е опит родилката да се освободи от отговорността , без външно да предизвиква конфликт или противоречия с останалите потърпевши лица.
Подобно е и поведението в случаите на мнима бременност. От една страна е налице желанието на жената за рожба  и възможността да й даде любовта си , от друга страна  , е налице отхвърлянето на партньора и в много случаи на сексуалността.Много от засегнатите жени избягват да се конфронтират с партньора и чрез мнимата бременност символично търсят същество , с което да могат да разполагат и над което могат да властват.

Преносване (раждане)

Закъснялото раждане както и външно , така и на духовно ниво противостои на преждевременното раждане . Майката иска колкото може по-дълго време да притежава детето и да го задържи във властта си . Тялото образно изразява това поведение, но показва твърде ясно , че все някога трябва да настъпи разделянето на майката и детето, защото това съответства на потока на живота. Жените , които преносват трябва да разберат , че новороденото е самостоятелно същество.Те своевременно би трябвало да се идентифицират с ролята на майката , преди същият конфликт да се повтори , когато детето е пораснало и напуска семейното огнище.

Фригидност

Зад всички сексуални проблеми се крие страх и неспособността на индивида да пуска нещата. Причините за фригидността са многопластови и в много аспекти съотвестват на причините за мъжката импотентност :
-   За да се изживее сексуално удоволствие , е нужно пускането на собствените представи , на мисленето и на контрола. Именно контролът , „самообладанието“, което така ни се внушава , нарушава изживяването на пълноценна сексуалност. Подсъзнателните модели на поведение , които се налагат или са били наложени в ежездневието , изплуват на повърхността, когато от една страна сме възбудени , а от друга , сме загубили контрола.Страхът от „душевната голота“ , от беззащитността или от (въображаемата) неловкост възпира много жени да се отпуснат истински.
-   Представата за това , как постъпва едно „добро момиче“ и какво не бива да прави , е залегнала дълбоко в съзнанието на много жени и определя поведението им. Мисълта , че си „лека жена“ , ако признаеш собствените си страсти и желания , внася напрежение и разрушава всеки съвместен сексуален живот. За съжаление обаче теза представа все още е широко разпространена.
-   Нежеланието на жената да бъде „подчинена“ , да лежи отдолу , да търпи отношението на мъжа също пречи на изживяването на обща сексуалност.Естествено ,жената трябва също така да се идентифицира с женската си роля и да се научи да я разбира правилно.
Активен
Elea
Гост
« Отговор #3 -: Октомври 15, 2012, 23:01:24 »

Източник : БОЛЕСТТА КАТО ПЪТ -  Торвалд Детлефсен, Д-р Рюдигер Далке

Сексуалност и бременност

СЕКСУАЛНОСТТА е най-разпространената плоскост, върху която хората се справят с темата за полярността, упражнявайки се. Тук всеки чувства своята несъвършена същност и търси това, което му липсва. Той се съединява физически със своя про¬тивоположен полюс и в съединението изживява едно ново състояние на съзнанието, което нарича орга¬зъм. Човекът изпитва това състояние на съзнание¬то като олицетворение на щастието. То има само една неблагоприятна страна: не може да се задържи във времето. Хората се опитват да уравновесят това с честотата на контакта. Колкото и да е кратък този миг на щастие, всеки път той показва на човека, че за нашето съзнание все още има форми на състояния, които качествено далеч пре¬възхождат нашето „нормално" съзнание. Това чувс¬тво на щастие, в края на краищата, не дава покой на човека и го кара постоянно да търси възможност отново да го постигне. Сексуалността вече открива първата половина на тайната: съединят ли се две полярности, така че да станат едно, чувст¬вото за щастие прелива. От това следва, че щас¬тието е „единство". Липсва ни само втората поло¬вина на тайната, която да ни подскаже как, с те¬чение на времето, бихме могли да останем в това състояние на съзнанието, без отново да излизаме от него. Отговорът е прост. Докато съединяване¬то на противоположностите се осъществява само на физическо равнище (сексуалност), появяващото се като резултат от това състояние на съзнание¬то (оргазъм) е ограничено във времето, защото плоскостта на тялото се подчинява на закона за времето. Човек може да се освободи от времето единствено като осъществи съединението на противоположностите и в съзнанието си. Удаде ли ни се единството на тази плоскост, постигнали сме вечно, т. е. простиращо се извън времето върховно блаженство.
С това познание започва езотеричната пътека, която  съответно, на Изток наричат също йога-път. Йога е санскритска дума и се превежда приб¬лизително като хомот (сравни с латинската дума jugum = впряг, чифт, ярем, кобилица). Впрягът ви¬наги съединява една двойственост в единство. Тъй като сексуалността съдържа в себе си основния мо¬дел на пътя и същевременно го представя върху дос¬тъпна за всички хора плоскост, именно тя - сексу¬алността - винаги и във всички времена е била използвана за аналогичното описание на пътя. До ден днешен туристът с изумление вижда порнографски според него изображения в източните храмове. Там обаче сексуалното съединение на две божествени фигури се използва символично, за да изобрази великата тайна на conjunctio oppositorum - съединение¬то на противоположностите.
Особеност на християнската теология е, че оп¬ределени периоди от развитието си е заклеймявала като дяволска плътта и с нея сексуалността до такава степен, че ние, като чеда на християнска кул¬тура, често се стремим да изградим непримирими противоположности от секса и духовния път (ес¬тествено, на християните не винаги е била чужда сексуалната символика, както например показват митовете за Христовите невести). Сред някои гру¬пи, които се смятат за „езотерични", все още грижливо се поддържа мисълта за тази противоположност на плът и дух. В такива кръгове по принцип се бърка трансформиране с потискане. Тук би било дос¬татъчно да се разбере езотеричният принцип „Както горе, така и долу". От това следва също, че каквото човек не може долу, никога вече няма да успее да свърши горе. Следователно, който има сексуални проблеми, трябва да ги решава на физическо ниво, вместо да търси спасение в бягството - обединя¬ването на противоположностите е още по-трудно на „по-високите" равнища!
От тази гледна точка може би ще стане ясно защо Фройд свежда почти всички човешки проблеми до сексуалността. Тази стъпка е напълно основател¬на и има само една малка формална грешка. Фройд (и всички, които мислят така) не прави последната стъпка - от плоскостта на конкретната проява към принципа, който стои зад нея. Сексуалността е само една възможна форма за изразяване на прин¬ципа „полярност", съответно „съединяване на противоположностите". С тази абстрактна форма на¬вярно биха се съгласили и критиците на Фройд: всички човешки проблеми могат да се сведат до по¬лярността и до опита противоположностите да се съединят (тази крачка, в края на краищата, прави Юнг). Все пак, категорично вярно си остава, че по¬вечето хора изучават, изживяват и „преработват" проблемите на полярността най-напред върху рав¬нището на сексуалността. Това е също и причината сексуалността и партньорството да бъдат основ¬ният източник на конфликти за човека: ах, тази толкова трудна тема „полярност", която ни довежда до отчаяние, докато не намерим точката на единството.

Смущения в менструационния цикъл

Месечното кръвотечение е израз на женственост¬та, плодовитостта и оплождането. Жената е подложена на този ритъм. Тя трябва да му се подчинява с всичките му ограничения. С това подчинение се докосваме до централната сфера на женствеността: способността за отдаване. Когато говорим тук за женственост, имаме предвид всеобхватния принцип на женския полюс в света, който китайци¬те наричат „ин", алхимиците символизират с Луна¬та, а дълбинната психология изразява със символа на водата. От тази гледна точка всяка жена е конк¬ретна форма на проявление на архетипно женското. Женското начало може да се дефинира с неговата способност да приема. В „И дзин"  се казва: „Пъ¬тят на творчеството се влияе от мъжкото, пъ¬тят на зачеващото се влияе от женското." На дру¬го място пише: „Зачеващото е най-всеотдайното в света".
Способността за отдаване е главното качество на женското начало, тя е основа на всички други последващи способности, като себеразкриване, при¬емане, зачеване и приютяване. Способността за отдаване същевременно включва и отказа от ак¬тивно действие. Да разгледаме архетипните симво¬ли на женствеността - Луната и Водата. И двете са лишени от възможността сами активно да из¬лъчват и да дават, както това правят техните противоположни полюси Слънце и Огън. По този начин Луната и Водата стават способни да поемат светлината и топлината, да ги допускат в себе си и да ги отразяват. Водата няма изисквания за соб¬ствена форма, тя възприема всяка форма. Тя се приспособява, отдава се.
Зад полярността: Слънце и Луна - Огън и Вода -мъжко и женско - няма място за никаква оценка. Всеки опит за оценка би бил абсолютно безсмислен, понеже Ввеки полюс сам по себе си е само половинчат и нездрав - за цялостност му липсва другият полюс. Тази цялост обаче се постига само когато двата полюса напълно въплътят своето специфич¬но своеобразие. При някои еманципаторски аргумен¬тации тези архетипни закони се пренебрегват с лека ръка. Просто е глупаво Водата да се оплаква, че не може да гори и да свети и от това да се пра¬ви извод за нейната малоценност. Именно защото не може да гори, тя може да поема, от което пък огънят трябва да се лиши. Едното не е по-добро и не е по-лошо от другото, но е различно. От това другояче, от тази разновидност на полюсите се съз¬дава напрежението, което наричаме „живот". Чрез изравняване на полюсите не се постига съединяване на противоположностите. Жена, която напълно е възприела своята собствена женственост и я изжи¬вява, никога няма да се почувства „непълноценна".
Непримиримостта със собствената женстве¬ност е скритата причина за повечето смущения в менструацията, както и за много други симптоми в сексуалната сфера. Способността за отдаване, същността на съгласието винаги е една от най-трудните задачи на човека, това е отказ от „аз искам", отказ от доминирането на нашето его. Човек трябва да жертва нещо от своето его, да пожертва част от себе си, да загуби част от себе си - точ¬но така, както изисква месечното кръвотечение от жената. С кръвта жената жертва от себе си мал¬ко жизнена сила. Менструацията е една малка бре¬менност и едно малко раждане. В зависимост от степента, до която една жена не е съгласна с това регулиране, през периода на месечния й цикъл се по¬явяват смущения и оплаквания. Те определено намек¬ват, че някаква (често неосъзната) сфера у жената не иска да се отдава: на менструацията, на секса, на мъжа. Тъкмо към това бунтуващо се „аз обаче не искам" целенасочено се обръща рекламата за дамски превръзки и тампони. Тя гарантира, че с употреба¬та на съответния продукт жената щяла да бъде не¬зависима и въпреки т.н. дни, можела да прави всичко, каквото си иска. Така рекламата умело се насочва към същинската конфликтна точка: жената е съгласна да бъде жена, но не приема това, което женската същност носи със себе си.
Жена, която изживява болезнено менструацията, болезнено изживява и своята женска същност. От проблемите по време на менструацията винаги може да се направи извода за сексуални проблеми, за¬щото протестът срещу отдаването, който проли¬чава при менструационните смущения, пречи на от¬пускането и в половия живот. Жената, която не може да се отпусне при оргазма, не може да се от¬пусне и при менструацията. Месечното кръвотечение също е малък процес на умиране, умира тъкан, която се изхвърля. Умирането обаче не е нищо друго освен призив да се освободим от гърчовете на своя аз и неговата игра за власт и да оставим не¬щата да се случват. Смъртта заплашва винаги само егото, никога самия човек. Който държи твърдо на егото, изживява смъртта като спазъм. Оргаз¬мът е една малка смърт, защото също изисква да се откопчим от аза, защото оргазмът е единение¬то на аз и ти, което предпоставя отварянето на аз-границата. Който здраво се държи за своя аз, не изживява никакъв оргазъм (същото важи за заспиването, вж. главата по-нататък). Общото между смърт, оргазъм и менструация би трябвало да е ясно: способността за отдаване, готовността да се пожертва една част от егото.
Обяснимо е защо (както вече видяхме) болните от неврогенна анорексия обикновено нямат менст¬руация или пък имат значителни менструационни смущения: тяхната потисната претенция за доми¬ниране е твърде голяма, за да бъде споделена. Те се страхуват от своята женственост, от сексуал¬ността, плодовитостта и майчинството. Извест¬но е, че в ситуации на голяма уплаха и несигурност, при катастрофи, в затвори, трудововъзпитателни и концентрационни лагери менструацията много често спира (вторична аменорея). Всички тези си¬туации природосъобразно не са особено подходящи за „отдаване", а по-скоро изискват от жената да прояви мъжество, да бъде активна и да се справя.
Не бива да пропускаме още една тема във връзка с менструацията: месечното кръвотечение като израз на способността да се раждат деца. Емоцио¬нално то се изживява много различно, според това дали една жена иска да има дете или не. Желае ли жената дете, започващата менструация й показва, че „и този път пак нищо не е станало". В тези слу¬чаи се изживява главно неразположение и лошо нас¬троение преди и през време на периода. Кръвотечението се регистрира като „болезнено". Тези жени предпочитат и несигурни предпазни методи - това е компромис между неосъзнатото желание за дете и едно алиби. Страхува ли се жената от дете, тя с голямо нетърпение очаква менструацията, а точно това може да доведе до забавяне. Тогава често се стига до много продължителни кръвотечения, кое¬то при дадени обстоятелства може да бъде изпол¬звано като претекст за избягване на сексуален кон¬такт. По принцип - както всеки симптом - мен¬струацията също може да бъде използвана като инструмент за власт или за да се отклони възмож¬ността за полово общуване, или за да се получи вни¬мание и нежност.
Менструацията се управлява корпорално със съг¬ласуваната игра на женския хормон естроген и на мъжкия хормон гестаген. Тази съгласувана игра от¬говаря на „сексуалност на хормонално ниво". Нару¬ши ли се „хормоналната сексуалност", появяват се смущения в менструацията. Смущения от подобен вид трудно се лекуват с медикаментозно „подаване" на хормони, понеже хормоните са само вещест¬вен израз на мъжките и женските части на душата. Човек може да се излекува единствено чрез примиряване със собствената полова роля, за да може след това да осъществи в себе си полюса на проти¬воположния пол.

Лъжлива бременност (псевдобременност)

Особено впечатляващо е да се наблюдава соматизирането на психически процеси при лъжливата бре¬менност. При тези състояния вените стигат не само до субективни симптоми на бременност, като глад за определени храни, чувство за плод в утроба¬та, гадене, повръщане, но и до типично набъбване на гърдите, пигментиране на гръдните зърна и дори до млечна секреция. Жената чувства движенията на детето, коремът се надува като при напреднала бременност. Скритата причина за тази позната от древността, но все пак сравнително рядко срещана „бременност", е конфликтът между екстремно сил¬ното желание за деца и неосъзнатият страх от от¬говорност. При поява на лъжлива бременност у са¬мотни и изолирано живеещи жени може да е налице също така конфликт между сексуалност и майчинс¬тво. Жената иска да изпълни благородната роля на майчинството, но без намесата на неблагородния секс. Все пак и при лъжливата бременност тялото казва истината: то се издува без съдържание.

Проблеми на бременността


Проблемите на бременността винаги издават от¬рицателно отношение към детето. Това твърдение положително ще бъде отхвърлено най-бурно от оне¬зи, за които се отнася с пълната си сила. Ако оба¬че държим на истината, ако искаме наистина да опознаем себе си, на първо място трябва да се откъснем от нашите обичайни критерии за оценка. Именно те най-много преграждат пътя на нашата честност. Докато сме убедени, че „човек" трябва да има точно определено държане или начин на по¬ведение, за да бъде добър човек, неизбежно ще по¬тискаме всички онези импулси, които не се вмест¬ват в тази схема. Тъкмо тези потискани импулси, изразени като симптоми в тялото, отново уравновесяват истинността.
Искаме непрекъснато да подчертаваме тази вза¬имна зависимост, за да не се самозалъгваме прибър¬зано: „Това не се отнася за моя случай." Раждането на деца действително спада към най-високо ценени¬те теми, поради което тук всяко нечестно отно¬шение се превръща в симптом. Помятането също показва, че жената иска да се освободи от детето - това е несъзнателен аборт. В по-мека форма от¬рицателното отношение към детето проличава в (почти обичайното) гадене и преди всичко в повръщането при бременността. Този симптом се среща особено често у много нежни и слаби жени, защото бременността предизвиква у тях силно отделяне на женски хормони (естроген). При жени със слабо изявена женска идентификация това (хормонално) нахлуване на женственост навява страхове и ги под¬тиква към отбраната, която се проявява в гадене и повръщане. Често срещащото се неразположение и гаденето по време на бременността казват как наред с радостта очакването на дете буди и негативни чувства. Напълно разбираемо е, че едно дете все пак, означава огромно преустройство на досе¬гашния начин на живот и поемане на отговорност, която отначало всява страх. Според степента, в която човек съзнателно пренебрегва този конф¬ликт, отрицанието потъва в тялото.

Заболявания през бременността (Гестоза)

Гестоза е събирателно понятие за специфичните за¬болявания през бременността. Различават се ранна (6 - 14 седмица) и късна токсикоза при бременност¬та. Ранната се проявява с високо кръвно налягане, загуба на белтъчини през бъбреците, гърчове (еклампсия през бременността), гадене и сутрешно повръ¬щане. Общата картина показва отбрана срещу детето и отчасти конкретни, отчасти символични опити за освобождаване от плода. Белтъчините, които се отделят чрез бъбреците, всъщност са от най-голяма важност за детето. Като се изхвърлят обаче, те не достигат до плода - опит да се зат¬рудни растежът му, Като с урината се отделя градивният материал. Гърчовете отговарят на опита да се прогони детето (сравни с родилни болки). Всички тези сравнително чести симптоми показват гореописания конфликт. По силата и опасност¬та на симптомите може добре да се разбере каква тежест се придава на отказа от детето или доколко майката полага грижи да го приеме.
При късната токсикоза вече имаме много по-екстремна картина, която сериозно застрашава не само бебето, но и майката. При тази картина на заболяването неумолимо намалява кръвоснабдяването на плацентата. Големината на обменната й по¬върхност е дванадесет до четиринадесет Квадрат¬ни метра. При заболяването повърхността й спада до седем квадратни метра, а при четири и полови¬на квадратни метра плодът умира. Плацентата е контактната повърхност между майката и дете¬то. Намали ли се нейното кръвоснабдяване, от този контакт се оттегля животът. Недостатъч¬ността на плацентата в една трета от случаите води до смърт на детето. Ако бебето преживее късната гестоза, то обикновено е много малко, не¬дохранено и изглежда състарено. Късната токсикоза е опит на тялото да задуши бебето, при което майката рискува и своя собствен живот.
В медицината за застрашени от гестоза се смя¬тат диабетичните, бъбречно болните и особено пълните пациентки. От наше гледище, тези три групи пациентки имат един общ проблем: любовта. Диабетичките не могат да приемат любовта и затова не могат и да я отдават, бъбречноболните имат проблеми с партньорството, а пълните паци¬ентки, със своята ненаситна лакомия за храна се опитват да компенсират липсващата им любов. За¬това не е учудващо, че жени, които имат проблеми с темата „любов" срещат и затруднения да прие¬мат детето.


Активен
Elea
Гост
« Отговор #4 -: Октомври 15, 2012, 23:03:13 »


Раждане и кърмене

Всички проблеми, които забавят или затрудняват раждането, в края на краищата показват опит да се задържи детето и отказ да се отдаде. Този пър¬вичен проблем между майка и дете по-късно се пов¬таря още веднъж, когато детето иска да напусне дома на родителите. Същата ситуация се повтаря два пъти на различни равнища. При раждането де¬тето напуска уюта на майчината утроба, по-късно напуска уюта на родителския дом. И двата случая често водят до „тежко раждане", докато най-после се пререже пъпната връв. Повдигнатата тема и тук се нарича „пускам на свобода".
Колкото по-дълбоко проникваме в картината на заболяванията и заедно с това - в проблемите на човека, толкова по-ясно става, че човешкият жи¬вот трепти между двата полюса „допускам да вле¬зе" и „пускам да излезе". Първото често наричаме „любов", второто в крайната му форма - „смъртта". Живот ще рече ритмично да се упражнява допускане и пускане. Често човек може само едното, но не и другото, а понякога не може и двете. При сексуалността жената е трябвало да се отвори и да се разшири, за да допусне в себе си „ти-то". При раждането тя отново трябва да се отбори и да се разшири - този път, за да пусне една част от сво¬ята същност, така че тя да може да се превърне в ти. Ако това не се получи, стига се до усложнения при раждането или до цезарово сечение. Пренесени¬те деца често се изваждат на бял свят с цезарово сечение, при което преносването този път е израз на „не искам да се разделя". Другите причини, които често водят до цезарово сечение, пак изразяват съ¬щия проблем: страха на жената да не е прекалено тясна, страха от разкъсване на перинеума и от това да стане непривлекателна за мъжа.
Противоположният проблем се среща при преж¬девременното раждане, което често се предизвиква от предварително спукване на околоплодния мехур. По-ранното му спукване обикновено се причинява от преждевременни родилни болки или от притиска¬не. Това е опит детето да се изхвърли.
Когато майката кърми детето си, това е нещо много повече от просто хранене. Майчината кърма съдържа антитела, които предпазват детето през първата половин година. Не получава ли детето ни¬каква майчина кърма, то не получава тази защита, при това в много по-широк смисъл. Не се ли кърми детето, липсва му кожният контакт с майката, липсва му и защитата, която би се предала с „при¬тискам до себе си". В това, че не кърми, проличава липсващата готовност на майката да храни и защи¬тава детето си. Този проблем е значително по-дъл¬боко потиснат у жените, които нямат никаква кърма, отколкото у онези, които открито обявяват, че не искат да кърмят.

Стерилност

Щом една жена не забременява, макар да желае дете, значи, че или е налице неосъзната отбрана, или желанието за дете е нечестно мотивирано. Не¬честна мотивация, например, е надеждата с дете да може да се задържи партньорът или съществува¬щи проблеми в партньорството да бъдат изтикани на заден план с едно дете. В такива случаи тялото често реагира по-честно и по-далновидно. В същия смисъл стерилността на мъжа показва страх от обвързване и отговорност, които биха станали част от живота му с появата на едно дете.

Менопауза и климактериум

Както настъпването на менструацията, така и загубата й жената преживява като решаваща про¬мяна в живота си. Менопаузата сигнализира на же¬ната за загубата на способността й да ражда деца и заедно с това за загубата на специфично женска¬та изразна форма. От отношението към собстве¬ната женственост и от сексуалното удовлетворе¬ние в досегашната част от живота зависи как тази промяна ще се изживее от жената и как тя ще реагира. Наред с придружаващите емоционални реакции, като страх, раздразнителност и безинициативност, които, взети заедно, са израз на фак¬та, че встъпването в нова фаза на живота се из¬живява кризисно, познаваме и редица соматични симптоми. Известни са така наречените горещи вълни, които всъщност би трябвало да сигнализи¬рат „сексуална разгорещеност". Това е опит да се демонстрира, че едновременно със загубата на менструацията не е загубена и женската същност в сексуален смисъл, т. е., че още я облива топлина и съответно е гореща жена. Отново настъпващите чести кръвотечения са опит да се симулира плодовитост и младост.
Колко значителни ще бъдат проблемите и време¬то на климактериума до голяма степен зависи от това, доколКо собствената женственост дотогава е била пълноценно живяна и изживяна. Всички неосъ¬ществени желания иначе се натрупват в тази фаза като страхове от пропуснатото и водят до паника и потребност то да се навакса. Само неизживяното пари, не дава мира. Към тази фаза от живо¬та спадат обикновено и честите доброкачествени мускулни вегетации в матката, наречени миоми. Тези вегетации символизират бременност, жената позволява нещо да расте в матката й, а при опера¬цията се изважда, както при раждане. Миомите се използват като повод да се усещат неосъзнати же¬лания за бременност.

Фригидност (аноргазмия) и импотентност


Зад всички сексуални трудности се крие страх. Го¬ворихме вече за сходството между оргазма и смъртта. Оргазмът заплашва нашия аз, защото той отприщва сила, която с нашето его вече не можем да управляваме, не можем да контролираме. Всички състояния на екстаз и опиянение - все едно дали от сексуално или от религиозно естество - винаги будят у човека едновременно магическо очарование и много страхове. Страхът натежава дотолкова, доколкото човек е свикнал да се контролира. Екстазът е загуба на контрол.
Самоконтролът се оценява от нашата социална общност като особено положително качество и за¬това усърдно го втълпяваме на децата („Стегни се най-после!"). Способността за по-голям самоконтрол значително улеснява социалния съвместен живот, но същевременно е израз на невероятното ли¬цемерие на това общество. Самоконтролът всъщ¬ност не значи нищо друго, освен всички неприемли¬ви за една общност импулси да се изтласкат в нео¬съзнатото. Така наистина импулсът изчезва от ви¬димостта, но остава въпросът какво става по-нататък с отстранения импулс. Тъй като на естест¬вото на импулса е присъщо да се осъществява, по-нататък той ще се измъкне във видимостта и така човекът постоянно трябва да влага енергия, ако иска и по-нататък да контролира потиснатия импулс.
Тук става ясно защо хората се страхуват от за¬губа на контрол. Екстатичната или опияняваща ситуация сякаш отваря „похлупака на неосъзнато¬то" и пуска да излезе във видимостта всичко, грижливо потискано досега. Така човек става искрен по начин, който обикновено вече му е неприя¬тен. „In vino veritas" - Във виното е истината" зна¬ели още старите римляни. В опиянено състояние от „кроткото агънце" изригва бурна агресивност, докато „много нахаканият тип" избухва в сълзи. Ситуацията става много искрена и правдива, но социално твърде съмнителна - „затова човек трябва да умее да се владее". В такива случаи бол¬ницата ни прави честни.
Когато чобек се страхува да не загуби контрол и затова всекидневно се упражнява да се владее, изведнъж става много трудно само в сексуалността да се отказва от контрола върху аза и да ос¬тавя нещата да се развиват от само себе си. В оргазма малкият аз, с който толкова се гордеем, просто изчезва. При оргазъм азът умира (за съжаление за съвсем кратко, иначе просветлението би било значително по-просто). Който обаче твърдо държи на своя аз, възпира оргазма. Колкото пове¬че азът се опитва волево да стигне до оргазъм, толкова по-безнадежден става успехът. Този закон, въпреки че е известен със своята значимост, обикновено не се съблюдава. Докато азът иска нещо, човек не може да го постигне. Желанието на аза в последна сметка се преобръща в противополюсното: „Искам да заспя" прогонва съня; „Искам да съм потентен" води до импотентност. Докато азът иска да се просветли, човек никога не може да постигне тази цел! Оргазмът е отказ от аза, само това прави възможно „единението", защото докато е налице аз, има също така едно не-аз и тогава ние съществуваме в двойствеността. От¬пускането и оставянето на нещата да следват своя ход в еднаква степен се изисква от мъжа, както и от жената, ако искат да изживеят орга¬зъм. Наред с тази обща тема обаче мъжът и же¬ната трябва да осъществят различни, специфични за пола си теми, щом трябва да се стигне до хар¬монична сексуалност.
Говорихме вече подробно за способност за отда¬ване като женско начало. Фригидността показва, че дадена жена отказва напълно да се отдаде, а сама¬та тя иска да бъде мъжът. Човекът не иска да се подчини, не иска да бъде „поставеният отдолу", иска да доминира. Тези желания за доминиране и фанта¬зии за власт са израз на мъжкото начало и пречат на жената да се отъждестви пълноценно с женска¬та си роля. Такива измествания разстройват природосъобразно един толкова чувствителен полярен процес, какъвто е сексуалността. Тази взаимозави¬симост се потвърждава и от това, че жени, които с партньора си са фригидни, съумяват с онанизъм да изживеят оргазъм. При онанизма отпада проблемът за доминирането или себеотдаването - човек е сам и не му е необходимо да допуска някого в себе си, с изключение на собствените си фантазии. Азът, кой¬то не се вижда заплашен от ти, по-лесно се оттег¬ля доброволно. Във фригидността обикновено изли¬зат наяве също и страховете на жените от собствения им нагон, особено когато съществуват твърдо установени шаблонни преценки за почтена жена, курва и т. н. Фригидната жена не иска да допусне нищо да влезе и нищо да излезе, тя иска да остане хладнокръвна.
Принципът на мъжкото начало е действието, съ¬зиданието и осъществяването. Мъжкото начало (ян) е активно и заедно с това - агресивно. Потен¬тността е израз и символ на власт, импотент¬ността е безсилие. Зад импотентността се крие страхът от собствената мъжественост и от соб¬ствената агресивност. Човек се страхува, защото му се налага да доказва, че е мъж. Импотентност¬та е страх от женствеността. Женското начало се изживява като заплаха, която иска да погълне ня¬кого. В случая женското се възприема в неговия ас¬пект на поглъщащата прародителка, съответно ве¬щица. На човек съвсем не му се ще да се отправи към „пещерата на вещицата". Тук проличава също нищожната идентификация с мъжествеността и заедно с това - с атрибутите на силата и агресия¬та. Импотентният мъж се отъждествява по-скоро с пасивния пол и с ролята на „поставения отдолу". Той се страхува от това какво ще успее да свърши. Оттук започва дяволският кръг, когато човек се опитва да добие сила с воля и усилия. Колкото по-силно е желанието за постигането й, толкова по-безнадеждна е всяка ерекция. Импотентността би трябвало по-скоро да стане изходна точка - тръг¬вайки от нея човек ще си даде сметка за своето отношение към темите сила, постижение и агресия и свързаните с тях страхове.
При разглеждането на всички сексуални проблеми никога не бива да се забравя, че у всеки човек е за¬ложен както женски, така и мъжки аспект на душа¬та и че в края на краищата всеки - мъж или жена - трябва напълно да развие у себе си и двата аспек¬та. Този труден път обаче започва с това, че трябва първо да постигне съвършена идентифика¬ция с онази част, която представлява полът на не¬говото тяло. Едва когато успее изцяло да изживее единия полюс пътят е отворен - през срещата с другия пол, може да събуди и съзнателно да интег¬рира в себе си срещуположната част от душата.
Активен
Elea
Гост
« Отговор #5 -: Октомври 15, 2012, 23:06:03 »

Източник : Болестта като език на душата  - Рюдигер Далке

Климактериум и остеопороза

   Понеже типичните симптоми като горещите вълни и пристъпите на изпотяване са засегнати в първия том, тук ще се запознаем само с модерния симптом остеопороза. Той е модерен дотолкова, доколкото диагнозата за остеопороза доскоро не се поставяше в автоматична взаимовръзка с менопаузата, въпреки че винаги е съществувала. През този период действително калцият в костите намалява. Това обаче съвсем не е болестен симптом, а нормален белег за телесната пренастройка. Въпреки това гинеколозите отскоро лекуват „заболяването” чрез естроген. Тук допълнително се съдържа и приятният за много жени ефект от игнорирането на менопаузата като „пауза”. Чрез приемането на естроген тялото бива заблудено дотолкова, че приема всичко по старому - все едно че е младо и че промяната изобщо не е предстояща.
   Който се страхува от намаляване или липса на калций в костите, всъщност би трябвало да захрани тялото си с това вещество. Интересно е обаче, че през този период приемането на калций няма никакъв ефект. Тялото разглежда поетия по предписание елемент като излишен и го изхвърля обратно. То изхожда от обстоятелството, че може да се облекчи и не се нуждае повече от масивния скелет, защото с промяната се променят и жизнените теми, а центърът на тежестта се измества към вътрешната активност. Вече става дума не толкова за опора върху физическите кости, колкото за откриване на вътрешните душевни устои. Отнесена към външния живот, менопаузата трябва действително да се разглежда в аспекта на пауза и почивка. Само заблудата принуждава тялото да трупа калций както по-рано.
   Чрез този хормонален трик промяната може да се игнорира и човек да продължи да се прави на млад и да товари костите си. В този смисъл при господстващия култ към младостта и тясно свързаното с него отхвърляне на възрастта, популярността на подобно мошеничество не е учудваща. Все пак остава въпросът: дали в името на подобна житейска лъжа искаме да пожертваме шанса за съзнателно изграждане на тази голяма криза на житейския преход. Струва си да се облекчим както физически, така и духовно и да се подготвим за обратния път и завръщането на душата. Затова е необходимо да изхвърлим баласта. Колкото повече това се осъществи в преносен смисъл, толкова по-стабилна ще остане телесната структура.
   Въпреки противоположните изисквания модерният човек е враждебно настроен към промените в живота. Дори смяната на лято и зима е достатъчна колективно да запуши носа на милиони хора, които, като допълнение на темата, си докарват пролетния или есенен грип. Необходимите болестни причинители се крият зад всеки ъгъл.
   Изглежда много просто да изплакнем от тялото всички неприятности. Обстоятелството, че медицината все още поддържа тази игра, е част от бисерите на нейното променливо развитие. При известно замисляне гинекологичните аргументи могат да предизвикат единствено смайване. Който заплашва жените, че ще си счупят костите, ако не приемат естрогени, трябва между другото да се запита как именно милиардите жени от епохата преди естрогенната мода са преодолели тези опасни времена без костни счупвания и как мнозина възрастни жени правят това и до днес.
   По своята дързост този аргумент е превъзхождан единствено от не по-малко любимото за променливия период предупреждение:„Ако не си оперирате матката, тя може да се изроди злокачествено.” Със същата логика бихме могли да препоръчаме ампутация на ръцете. Те биха могли да заболеят от рак на кожата и да се изродят. Подобно всяване на паника доведе не само до безпримерно нарастване на операциите на матката, но до разпространяване на застрашителна несигурност. Разбира се, че е имало, а и занапред ще има ситуации, при които се налага матката да бъде оперирана. Но откъде една жена би могла да знае дали нейният гинеколог участва в кръстоносен поход против матката, или наистина притежава основателни медицински причини? Към най-срамните случаи от моята медицинска практика причислявам мнението, че миомата* би могла да се свие само защото жените се обръщали към гинеколог без стационар, който нямал личен интерес от операцията.
   За съжаление в проблематиката на остеопорозата не съществува съответен трик освен може би обратното позоваване върху здравия човешки разум и един поглед върху веригата женски поколения от нашите баби до първата жена, Ева. Те всички трябвало да поддържат в добро състояние своята хормонална картина без помощта на гинеколог, като при това преживявали средно по-дълго от мъжете и във всеки случай че счупвали костите си по-често от днес.
   Най-смислената профилактика по отношение на тази проблематика се състои в задоволителен и пълноценен живот на женския пол преди настъпването на промените. Ако е така, натрупването на изостаналите теми на духовно и душевно ниво носи най-голямо облекчение. Ако жената е дарила своя плам на мъжа си в подходящи ситуации, не е нужно по-късно да се прави на пламенна в неподходящи положения. По-добре би било да бъде огън и пламък за други неща и да се въодушевява от противоположния полюс - духовния свят. Онази жена, която е износила желанията си за поколение, не се нуждае от ново покълване в матката след настъпилата промяна. Сега вече плодовитостта и растежът принадлежат на духовното и душевно ниво. Който през периода на климактериума отхвърля баласта и преустройва живота си от външно към вътрешно разгръщане, вече не се нуждае от тежки кости и има достатъчно кураж да издържи без травми пътя на душевното завръщане.
   
ВЪПРОСИ

1. Мога ли да поема задачата на промяната, която върви ръка за ръка с кризата в средата на живота? Изпълних ли желанията си по отношение на поколението и „живота”, или допуснах липсващото да прорасне във формата на миома?
Живях ли достатъчно? Наситих ли се?
2. Съществуват ли равнища, на които с удоволствие бих се променила, но не се решавам? Къде бих могла да бъда плодородна в преносен смисъл?
3. Кой товар съм длъжна да отхвърля? С кои задачи трябва да се заловя?
4. Къде ми липсва структура? Къде мога да я открия? Криза на зрялата възраст


   Кризата на зрялата възраст представлява мъжкият климактериум, респ. изплъзналото се по посока на непознати равнища предизвикателство към поврат. Гръцката дума „криза” означава и „решение” и мъжът действително трябва да реши дали да поеме пътя, или да го изстрада несъзнателно. Решението да продължи както преди или да промени посоката не е във възможностите му. Първообразът не го допуска и принуждава към промяна по единия или другия начин. Вместо валидното за отправния път библейско правило „Подчинете света!”, за обратния път важи: „Истина ви казвам, ако не се обърнете и не станете като децата, няма да стигнете небесното царство Божие.”
   Повечето мъже усещат крачката назад именно по това време. Само че винаги са склонни да издържат нещата на телесно ниво. Тогава вместо да се приближат до децата душевно, петдесетгодишните приемат детска външност, обличат се младежки, купуват спортни коли и си търсят млади приятелки. При господстващия култ към младостта всичко това не е особено трудно. Спортните коли са предназначени предимно за възрастни господа дори само от финансова гледна точка; модата така или иначе е ориентирана младежки, а поради често липсващото душевно отделяне от родителите голям брой млади момичета с удоволствие заместват неразрешения си бащински проблем с някой възрастен господин. Но това донякъде смехотворно разрешение на кризата във външния свят е все пак по-добро от пълната съпротива към извършване на необходимата крачка. Който се противи в преносен смисъл, принуждава към участие тялото. Подобна неподходяща форма на обрат би била депресията. „Депресия” означава буквално „избягване на натиска” или „премахване на напрежението” и фактически съдържа жизненото поведение на отпускане от всякакво напрежение, макар и по напълно неподходящ начин.
   Вместо да скръстим ръце и да предоставим проблема за собствения си живот на социалната държава, по-добре да се отпуснем по-претенциозно. Именно когато разгръщането на властта и влиянието са най-силно изразени, се изисква завръщане в единството, което е лишено от всякакво напрежение. Поговорката формулира това по свой начин: „Нека спрем, когато е най-приятно.” Зад казаното се крие опитът, че иначе всичко ще стане по необходимост по-лошо.
   Митът описва обратния път на душата във всички варианти: Парсифал трябва да търси този път към единството също както Одисеи или аргонавтите. Библейският блуден син получава справедлива награда за своето завръщане при баща си, символ на единството. Той е поставен далеч пред онези, които не са рискували да се отправят в света на двойствеността, раздвоението и разединението. Всеки приказен герой следва този архетипов образец. Понякога напускането на единството се облекчава от някоя зла мащеха, по-късно той трябва да подчини света и да намери своята друга половина, т. е. да интегрира към себе си своята собствена сянка. След като се е оженил за нея в образа на принцеса, двамата се връщат при бащата „и ако не са умрели, живеят щастливо и до днес”.
   Този първообраз е валиден по същия начин и за модерния човек83. По-рано същинската опора по този път е била религията. Дори в епоха, когато великите религии опошляват своите познания, тази задача би била подходяща за свещеното задължение като обратна връзка към праначалото. Медитацията се насочва към същата среда, а по-рано същото е вършела медицината - както се вижда и от самата дума. Във всеки случай това бе едно архетипно лекарство, намиращо опора в символите като пътеуказатели и сравнимо с индианските лекарства. Те не се приемат във вид на таблетки, а се носят в сърцето.
   
Въпроси

1. В коя точка на жизнения първообраз се намирам сега?
2. С кои етапи от моя жизнен път съм „на нож”?
3. Къде и в каква форма оказвам съпротива срещу изисквания от първообраза обрат?
4. Как се справям с напрежението в моя живот?
5. Кои пътища за отпускане са отворени пред мен?
6. Дали осъществих или преживях своите житейски цели?
7. Какво все още би могло да спаси живота ми?
Активен
Elea
Гост
« Отговор #6 -: Октомври 15, 2012, 23:10:53 »

Източник: Възлюби своята болест -   Д-р Валерий Синелников

ЖЕНСКИ БОЛЕСТИ

Когато жената не приема нещо в себе си (във външността си, в поведението си), се появяват женските болести. Тя не иска или не може да се почувства като истинска жена, обичана и желана. Такива жени по всякакъв начин потискат женствеността в себе си, отказват се от самия принцип на женствеността.
При някои жени болестта е породена от убеждението, че всичко, свързано с гениталиите, е греховно или „мръсно".
Феминисткото движение от края на XIX век има своите привърженички и до ден днешен. То донесе на ясените много успехи, но им създаде и множество „женски проблеми". Все пак, за една жена е много важно да се прояви като такава, но при това да получава и мъжка енергия. Мъжкото и женското - това са два полюса, двете половинки на едно цяло. Неслучайно те се привличат взаимно. Създавайки нашия свят, Бог веднага е разделил всичко в него на мъжко и женско начало, на мъжка енергия - ян, и женска енергия - ин. Когато в живота бъде нарушено равновесието между тези енергии, това веднага се отразява върху състоянието на половите органи.
Болестите на половите органи при жените също са резултат от отрицанието и избягването на мъжете или резултат от незадоволителни отношения с противоположния пол. Ако жената не умее да дарява и да получава физическа и духовна наслада по време на близостта си с един мъж, тя със сигурност има някакви проблеми с половите органи.
Състоянието на органите в малкия таз отразява също така количеството и качеството на сексуалната енергия.

Матка

Матката е символ на храма на женското творчество. Състоянието на матката показва до каква степен сте успели да се проявите в този свят като жена, майка, съпруга.

Ендометриоза

Ако страдате от това заболяване, значи се чувствате незащитена като жена. Постоянно ви се струва, че ви нападат, очаквате от мъжете само лоши неща.
Не можете и не знаете как да се реализирате като жена. При това, постоянно отправяте упреци към себе си. Но също така и упреци, претенции и обиди по адрес на мъжете.
Огорченията и разочарованията в живота на жената водят до промени в матката. Често в такива случаи жените заменят любовта с някакви други ценни качества: например почтеност, честност, нравственост.
Една моя пациентка с ендометриоза, съвсем млада жена, ми призна следното:
- Знаете ли, имам прекрасен мъж. Той е добър човек, прекрасен баща на децата си. Но не изпитвам любов към него. Въпреки че знам, че любовта винаги трябва да бъде на първо място.
Друга моя пациентка с ендометриоза и постоянни маточни кръвоизливи сподели кратко и ясно:
- Не обичам мъжете.
Една друга жена със същото заболяване, докато ми разказваше за себе си, каза:
- Мъжът ми е много порядъчен човек, но аз обичам друг.

Фибромиома на матката

Ако постоянно помпите и буквално „носите в себе си" обидата, нанесена ви от някой мъж или съпруга ви, и не можете да му простите, пазете се! Туморът на матката се поражда от натрупани претенции и обиди към мъжете, постоянни мисли за предишни огорчения.
Смятате, че постоянно са нанасяли удари по женското ви достойнство. Често се упреквате като жена и мъжете постоянно са ви виновни.
При мен, като лекар-хомеопат, често идват жени, страдащи от тумор на матката. Съвременната медицина не разполага със средства за лечение на тази болест и лекарите на практика предлагат операция на всяка жена с миома. Но не всяка жена желае да се раздели с такъв важен орган. Още повече, че операцията не е лечение. При оперативната намеса не се отстраняват причините за болестта.
В течение на няколко години аз използвах при лечението на този тип заболявания само хомеопатични средства. Бях доволен от резултатите. В някои случаи туморът изчезваше напълно. В други - значително намаляваше. Когато към лечебния процес добавих и работата с подсъзнателния разум, като директно отстранявах причината за заболяването, тези женски проблеми започнаха да се лекуват много по-бързо и ефективно.
В кабинета ми дойде една жена на четиридесет години. Бяха й поставили диагноза преди година. Нееднократно й предлагали операция. Тя чула за мен от своя позната, която беше преминала при мен успешно лечение, и решила да изпробва хомеопатичния метод. Приготвих й лекарствата. Обясних й как да ги приема. Жената вече се канеше да си тръгва, когато я спрях.
- Почакайте. Ние не поговорихме за най-важното.
- За какво? - попита ме тя с недоумение.
- Как за какво? Нали за да се излекува което и да е заболяване, трябва да се отстранят причините, довели до неговото възникване. Не сте ли съгласна с мен?
- Да - съгласи се тя, но по израза на лицето й личеше, че не разбира какво точно искам да й кажа.
- Какви, мислите, че са причините за болестта ви?
- Нямам представа - каза тя. - Никога не съм се замисляла за това.
-А какво мислите по принцип за болестта си и как се отнасяте към нея?
- Ами, пречи ми и искам да се освободя от нея по-бързо.
- Знаете ли - продължих аз, - убеден съм, че хората сами си създават болестите в този живот.
- Напълно съм съгласна с вас - съгласи се пациентката.
- Само че вижте какво се получава - казах аз, - едва ли бихте искала съзнателно да имате миома на матката, а и сега тя ви пречи. Но подсъзнанието ви не мисли така. Благодарение на него сте получили този тумор. При това съм сигурен, че то не е постъпило по този начин, за да ви вкара по-бързо в гроба.
- Но защо тогава? - попита жената уплашено.
- Сигурно, за да обърнете внимание на себе си като жена. И да промените някои свои мисли и чувства. Но защо да не научим това директно от подсъзнанието? Нека се обърнем към онази част от подсъзнателния ви разум, която е провокирала тумора на матката, и да разберем кои ваши мисли и чувства са я накарали да направи това.
- Няма смисъл да се обръщаме към подсъзнанието - каза жената, - и без това ми е ясно всичко. Докато говорехте, вече получих отговор от самата себе си.
- Споделете с мен - помолих я аз.
- Причината е в мъжа ми.
- В мъжа ви или във вашата реакция по отношение на неговото поведение? - попитах я аз.
- По-скоро в моята реакция. Но кажете - обърна се тя към мен със сълзи на очи, - как трябва да реагира една нормална жена, когато мъжът й пие, вдига скандали и я обижда?
- Нормалните жени, както вие се изразихте, имат нормални мъже - отговорих аз. - А ако мъжът е ненормален, жена, която се смята за нормална, не би търпяла години наред пиянските изпълнения на съпруга си, не би трупала обиди и предявявала претенции, а би се обърнала към вътрешното си „аз" и би си задала логичния въпрос: „Защо изобщо търпя всичко това? Какво в мен самата, кои мои мисли и кое в поведението ми са привлекли такъв мъж в моя живот?"
- Но аз го обичах - промълви жената, - а той уби в мен тази любов.
- Него може би сте обичала, но дали сте обичала себе си? Помните ли, в Библията пише „Обикни своя ближен като себе си." Като себе си! Между другото, как се отнасяте към баща си? - попитах аз пациентката си.
- Ами той също имаше влечение към алкохола и се отнасяше зле с майка ми.
- Сега мисля, че разбирате, че мислите и чувствата, които изпълват душата ви по отношение на вас самата като жена и по отношение на мъжете, са се формирали още в детството ви и по този начин сте привлякла именно такъв мъж в живота си, нали?
- Какво да правя сега? - попита жената.
След този разговор още около час поработихме върху причините за болестта. Дадох на жената „домашно" и се уговорихме да се видим след месец.
След един месец тя дойде на преглед. Настроението, облеклото и прическата й подсказваха, че доста се е променила.
- Знаете ли - съобщи ми тя щастлива, - болките, които чувствах ниско долу в корема, съвсем изчезнаха. Работя върху себе си по един час сутрин и вечер. Забелязвам, че мъжът ми също започва да се променя в по-добра посока. Цял месец не е употребявал алкохол. Нека продължим лечението.
След още два месеца тя ми се обади по телефона:
- Докторе, обаждам ви се, за да споделя с вас една радостна новина. Вчера бях на преглед при гинеколог и онколог - вече не съм под наблюдение. Ултразвуковата диагностика показа, че матката ми е напълно здрава.
- Поздравления! - отвърнах аз. - Но може би е по-добре да се върнем към старото, може би сте оставила там нещо важно за вас?
- Не, какво говорите - каза жената, - сегашното ми състояние ми харесва. И отношенията с мъжа ми вече са коренно различни.

Ерозия на шийката на матката

Ерозията на шийката на матката символизира уязвеното женско самолюбие. Вие сте убедена, че сте непълноценна като жена. Не можете и не знаете как да се реализирате като жена.
Вместо лечение, съвременната медицина предлага изгаряне на ерозията, като вкарва болестта по-надълбоко в организма. Установих, че 90% от жените с тумор на матката в миналото са имали ерозия на шийката на матката и са им я изгаряли. Тоест, борили са се с последиците от болестта. А трябва да се отстраняват причините - да се променят поведението и мислите по отношение на себе си и на мъжете.
- Как да не се чувствам непълноценна - оплака ми се една жена, при която наскоро се бе появил секрет от влагалището вследствие на ерозия на шийката на матката. - Мъжът ми постоянно е в командировки или на дежурство. Аз си седя вкъщи с двете деца. Както се казва - бял ден не виждам. Как в подобна ситуация да се чувствам жена, при това желана?
- Тоест, вие твърдите - казах и аз, - че всяка жена, която има две деца и чийто мъж работи, не може да се чувства желана жена.
- О, не! Защо? Имам една приятелка, която има три деца, мъжът й много работи, а тя, както се казва, „цъфти и връзва". Но за себе си не виждам изход.
- Тогава да потърсим някакъв изход заедно - предложих й аз.
- Добре - съгласи се тя.

Възпаление на външните полови органи, вагинит, бяло течение

Гениталиите символизират женските принципи. Проблемите с външните полови органи отразяват страха да не сте на висота, страха за своята женственост, съмненията в женствеността ви. Изпитвате подсъзнателна агресия към мъжете: натрупани обиди, претенции, яд, презрение. Възпалението на вулвата и влагалището показват, че се чувствате уязвена като жена. Смятате, че жените са безсилни да оказват влияние върху противоположния пол.
Има такава закономерност: мъжете с уязвено самолюбие страдат по-често от язва на дванадесетопръстника, а жените - от възпаление на външните полови органи.
Често при мен на преглед идват жени с възпаление на половите органи. В тези случаи в подсъзнанието на жените се е натрупало силно раздразнение и претенции по отношение на мъжете.
Така, в кабинета ми дойде една млада жена, която страдаше от хронична кандидоза. Болестта се характеризира с чести и обилни секрети с неприятен мирис. Лекарствата подобряваха положението й само за известно време.
Изяснихме подсъзнателната причина - „хронична" омраза към мъжете.
- Знаете ли, постоянно срещам мъже, които не са цвете за мирисане - ми каза тя.
- Какво означава „не са цвете за мирисане"? - помолих я да уточни.
- Ами не знам. Струва ми се, че порядъчни мъже просто не съществуват.
- Изобщо? - учудих се аз.
- Не, докторе, не изобщо. Може би има такива. Просто аз не съм срещала такива. Разведох се с първия си съпруг - не можах да понеса изневерите му. Вторият сам ме напусна. И сега попадам все на някаква измет.

Дисменорея (разстройство на менструалния цикъл)

Изпитвате омраза към женското си тяло, отричате или отхвърляте женствеността си. Или изпитвате съмнения относно женствеността си.
Една девойка беше получила разстройство на менструалния цикъл. Менструацията й беше нередовна и болезнена. След разговор с подсъзнанието изяснихме причините за нарушенията. В състояние на хипнотичен транс девойката си припомни своето детство. Когато тя била малка, майка й често повтаряла, че искала да си има момченце, а не момиченце. Освен това, както й се струвало, в семейството обръщали много по-голямо внимание на брат й, отколкото на нея.
С течение на времето тя забравила за тези неща, но отрицателната подсъзнателна програма се отразила негативно на нейната женственост.
Съмненията във връзка с женствеността ви задължително са свързани с подсъзнателна агресия към мъжете. Момичетата я наследяват от майките си и това се отразява върху половото им развитие.
Друга възможна причина, която може да доведе до нарушение на цикъла - това е чувството за вина и страхът, свързани със секса. Вие сте дълбоко убедена, че всичко свързано с гениталиите, е греховно и мръсно.
Неотдавна имах един доста необикновен случай. В кабинета ми дойде една жена с миома на матката. Освен това, тя страдаше от много болезнена менструация. В продължение на 3-4 дни тя буквално не можеше да се движи, а лекарствата не й помагаха особено. Обърнахме се към подсъзнанието й, за да изясним причините. Получихме следната информация. „В миналия си живот ти си била мъж и си убивала жени - отговори подсъзнателният разум. - Сега в този живот ще страдаш".
Жената отначало се изплаши, но като се окопити, каза:
- Сега разбирам защо винаги се заглеждам по женските крака. Знаете ли, докторе, не съм пропуснала една къса пола. Или когато по телевизията показват момичета с бикини, задължително ги гледам. Но какво да правя? - попита ме тя угрижено. - Сега какво, до края на дните си ли ще страдам така?
Договорихме се с подсъзнателния й разум да престане да предизвиква болките й, ако тя промени отношението към себе си, към всички жени и мъже. Още на другия месец менструацията и протече безболезнено.

Аменорея (липса на менструация)


Липсата на менструация говори за нежеланието на жената да бъде жена, за неприязнено отношение към самата себе си, неприемане на собствената женственост.
Когато момичето навлиза в период на полова зрялост, по правило то вече знае, че трябва да й дойде менструация. И често се идентифицира с майка си. Ако майка й има разстройство на менструалния цикъл или болезнена менструация, най-вероятно и момичето ще има същите проблеми. Открих, че някои жени дори не знаят, че нормалният цикъл трябва да минава без болки, без болезнено набъбване на млечните жлези, без съсиреци. Ако имате поне един от тези признаци, замислете се какво пречи за нормалното протичане на месечния ви цикъл.
Миналата година в кабинета ми дойде едно момиче, което се оплакваше от липсата на менструация. Тя вече беше навършила 20 години, но все още нямаше месечен цикъл. Родителите й отдавна се притесняваха по този повод. На практика те бяха посетили всички специалисти, дори бяха ходили при екстрасенси от „международна величина"; бяха изпробвали всички лекарства, включително и на хормонална основа. Но всичко беше напразно.
Когато за първи път видях това момиче, ми се стори, че половото й развитие е спряло някъде в периода между 12 и 14 години; практически нямаше гърди, бедрата й бяха тесни, гласът - детски. Имаше и други признаци, които потвърждаваха моето предположение.
Веднага се усъмних, че тук се крият определени подсъзнателни мотиви. И така се оказа.
В състояние на хипнотичен транс момичето си припомни какво й се беше случило, когато било на 12 години. В навечерието на това събитие майката обяснила на момичето, че скоро трябва да му дойде месечен цикъл. Момичето силно се обезпокоило, защото по време на менструация майка му получавала много силни болки, които я карали да лежи в леглото по няколко дни. Никакви обезболяващи не й помагали. Майката винаги с ужас очаквала събитието. Цяла седмица момичето тайно плачело и молело Господ да направи всичко възможно то да не става жена, да си остане завинаги момиче. Майката наливала допълнително масло в огъня, като разказвала колко трудно било раждането; при това и бащата бил много груб с майката. И така, дали Господ бил чул молитвите на момичето, или желанието му било прекалено силно, но развитието му спряло.
Момичето все още беше в състояние на хипнотичен транс. Аз му прочетох двучасова лекция за нормалното полово развитие, за това как трябва да протича менструацията, за нормалната бременност, разказах му за радостта от майчинството и за много други неща. С две думи - за всичко, за което навремето би трябвало да му разкаже майката.
Този ден на пациентката и майка й им се наложи да извикат такси, тъй като менструацията на момичето дойде още щом те се наканиха да си тръгват.
А след две седмици в кабинета ми дойде майката. Тя ми призна, че е опитвала сама да се справи с болките си, но без успех. Проблемът й се оказа много по-сложен, защото при нея играеха роля и молитвите за самобичуване и чувството за вина. Оказа се, че тя като девойка бе извършила някаква грешка, за която нейното подсъзнание я наказваше в продължение на двадесет и две години със силни менструални болки.
След половин година момичето отново дойде при мен, но вече с малко нестандартна молба - да спра растежа на гърдите й. За половин година тя се беше променила много: беше станала женствена, изключително привлекателна. Гърдите й наистина се бяха развили доста и ми се наложи да удовлетворя молбата й (въпреки че дотогава, точно обратното, бях помагал на жените да увеличат гърдите си). След това тя ме помоли да я вкарам в състояние на хипнотичен транс и да й разкажа за нормалния и здравословен секс (през времето, когато не се бяхме виждали, тя си беше намерила приятел и мислеше да се омъжва, но вече не разчиташе на помощ от страна на майка си и приятелките си).

Маточен кръвоизлив

Кръвотечението от матката символизира отиващата си радост. Почувствайте се истинска жена и върнете радостта в своя свят. На вас ви пречат да сторите това стари обиди и яд - освободете се от тях.
Веднъж на консултация при мен дойде една жена, която от дълго време страдаше от маточни кръвоизливи. А преди известно време лекарите й бяха открили и миома на матката.
Причините се оказаха следните. Преди няколко месеца тя беше заподозряла съпруга си в изневяра. Вдигнала му скандал, искала да го изгони от вкъщи, но децата я възпрели.
- Отдадох му целия си живот - разказваше тя възбудено. - Той беше първият ми мъж. Преди него не съм била с никого. А той постъпи така подло. Тогава му казах - продължаваше тя, - че мъжете в работата постоянно се въртят около мен, един лекар-хомеопат ми предлагаше дори ръката и сърцето си. Той има голяма къща и западна кола. А аз му отговорих: „Аз си имам семейство, мъж и деца." Щом мъжът ми разбра, че мога да отида да живея с друг - продължи тя, - цяла седмица се търкаляше в краката ми и искаше прошка. Така и не можах да му простя и едва ли някога ще го направя.

Активен
Elea
Гост
« Отговор #7 -: Октомври 15, 2012, 23:13:18 »

Киста и възпаление на яйчниците

Яйчниците символизират женските съзидателни центрове.
Проблемите с яйчниците означават проблеми при реализацията на женското начало в този свят. Тази реализация е възпрепятствана от негативни мисли-блокове по отношение на себе си като жена и по отношение на мъжете.
На консултация при мен дойде едно момиче с аднексит и нарушение на месечния цикъл. Проблемите с нередовната й менструация бяха започнали още с нейното появяване. Веднага забелязах, че както беше облечено, момичето приличаше на момче.
То буквално ми заповяда:
- Докторе, дайте ми някакви лекарства, от които яйчниците ми веднага да започнат да функционират нормално.
- А вие досега не сте ли пили лекарства? - попитах аз момичето.
- Пила съм. Хормонални. Когато ги пия, нямам проблеми с цикъла. Щом ги спра, спира и цикълът ми. Не искам цял живот да карам на хормони. Краката ми вече започнаха да се окосмяват обилно, а косата ми, точно обратното, окапва. Но аз разбрах, че имате билкови екстракти във вид на гранули.
- Имам.
- Ами тогава дайте ми от тях.
- Готов съм да ви ги дам. Но вие дали сте готова да спазвате всички изисквания, необходими за лечението? - попитах аз.
- Разбира се! - отговори то. - А какви са условията?
- Преди всичко, трябва да станете жена.
- Но аз вече съм жена - отговори с недоумение момичето. - Дори вече направих един аборт.
- Не си струва да се хвалите с това. Имам предвид да станете жена не в сексуалния смисъл, говоря за душата. В душата си вие сте момче. В детството си вие сте предпочитала да си играете не с момичета, а с момчета, да носите мъжки дрехи.
Момичето ме изгледа е недоумение.
- Докторе, откъде знаете всичко това?
- Дори се досещам, че учите за „мъжка" професия.
- Да, така е. Уча в техникум и искам бъдещата ми професия да е свързана с ремонта на коли. Обожавам да се ровя в колите и да ремонтирам различни механизми. Знаете ли, бих дала целия си живот, за да мога да поживея десет години като мъж.

Фригидност, липса на оргазъм

Често причина за фригидността е страхът. Страх от всякакво естество: от живота, от мъжете, от бащата.
Строгият баща, побъркан на тема нравственост и почтеност, плашещ дъщеря си с мъже-изнасилвачи и изпитващ презрение към проститутките (между другото, той прави това от благородни подбуди), без да иска формира у дъщеря си негативно подсъзнателно отношение към секса.
- Имам много строг баща - сподели с мен една млада жена, която не можеше да изпита оргазъм. - Той постоянно бдеше над моето целомъдрие. Понякога дори се стигаше до абсурдни ситуации. Веднага след като завърших училище, започнах да се срещам с едно момче и когато се забавех и се прибирах вкъщи по-късно, той ми вдигаше скандали, наричаше ме как ли не и ме плашеше, че ще ме прати на преглед при гинеколог.
Фригидните жени не допускат физическата наслада в живота си или не умеят да се наслаждават на сексуалното общуване. При тях няма равновесие между духовното и физическото. Приоритетно е духовното развитие, а физическо се отрича. Това поведение може да е продиктувано не само от страхове, но и от убеждението, че сексът е нещо лошо и греховно. Тези жени често имат в живота си неумели партньори и по такъв начин оправдават собствената си безчувственост. Те се стремят да заменят липсата на сексуално удоволствие с нещо друго.
Една моя пациентка, която страдаше от липсата на оргазъм, в състояние на хипнотичен транс си припомни една сцена от своето детство. Веднъж тя чула стенанията на майка си, които се чуваха от спалнята. Помислила, че майка й е зле, щом стене. Решила да види какво става с нея. Отворила вратата на спалнята и видяла, че баща й бил притиснал майка й до леглото, държал я за ръцете и „и правел нещо, което й причинявало болка, затова тя стенела, но не можела да се освободи".
- Сега разбрах защо имам негативно отношение към секса - каза жената, когато излезе от състояние на транс. - Сега също така знам откъде имам тази странна за мен неприязън към баща ми и към мъжете въобще. Винаги съм мислела, че те причиняват болка на жените, че ги карат да страдат. Също така сега си спомням и друго - продължаваше пациентката. - Когато майка ми казваше на баща ми: „Не ми късай нервите!", аз кой знае защо свързвах този израз с правенето на секс.
Липсата на нормални и пълноценни сексуални преживявания може да се отрази и на други сфери от живота. Така например, няколко пациентки, страдащи от фригидност, се оказаха вегетарианки. Това в никакъв случай не означава, че всяка вегетарианка е фригидна. Може би това беше случайно съвпадение. Но в случая аз реших да използвам този факт. Убедих пациентката си, че човек не трябва да става вегетарианец по „идейни" съображения. Тоест, не трябва да изхожда от позицията, че да се яде животинско месо е лошо. Нали другите хора могат да възприемат месото по друг начин - да си мислят за него като за вкусен и полезен бифтек. Постепенно, като увеличи месото в менюто си, тя започна да изпитва сексуално удоволствие.
Недоверието към мъжете и изобщо към целия свят води до сексуални проблеми. Поради недоверието си жените стават напрегнати, не могат да се отпуснат и да получат удовлетворение.
По време на сеанс при мен една жена се обърна към подсъзнанието си и го попита: „С кое в поведението си и с кои свои мисли съм предизвикала неспособността да получавам оргазъм?"
Подсъзнанието и отговори кратко и ясно: „С недоверието си към мъжете и към хората изобщо."
Обикновено от фригидност страдат жените, израснали в семейства, в които няма любов и взаимно разбирателство между майката и бащата. В подобни семейства мъжът и жената са свързани помежду си не от любов, а от понятия като почтеност и чувство за дълг.
Напоследък по телевизията пускат много филми (преди всичко американски), които култивират секса, примитивните отношения между мъжа и жената, основаващи се на животинските инстинкти. По такъв начин сексуалното поведение се разглежда независимо от човешката личност. Понятията, като любов, душа, чистота на помислите, просто липсват.
Когато гледат подобни филми, момичетата и момчетата в търсене на щастието и насладата се опитват да пренесат този натрапен им модел на поведение в своя живот. Подобни експерименти често завършват с разочарование от живота, фригидност или безплодие.
Докато човек е прекалено млад, той най-често не осъзнава, че физическата наслада върви ръка за ръка с духовната близост. Сливането на душите събужда желанието на телата. Само любовта може да ви дари с истинска наслада.

БРЕМЕННОСТ

Бременността символизира началото на жизнения процес и подготовката за появата на този свят. Много е важно не само по време на бременността, но и дълго преди зачеването жената да изпитва само положителни емоции. В християнството за целта има една прекрасна процедура-тайнство за духовно пречистване - покаяние и причастие.
Работата е там, че мислите на майката се предават като подсъзнателна програма за поведение на детето и после влияят върху здравето и съдбата му. Например, ако по време на бременността майката си мисли за аборт, детето ще бъде много болнаво, със слаба имунна система, тъй като негативните мисли на майка му създават в неговото подсъзнание програма за самоунищожение.

Токсикози при бременните


Някой беше казал, че токсикозите при бременните жени са плод на цивилизацията. Действително, нито една негърка от африканските племена не познава това явление.
Ако жената страда от токсикоза, значи скрито, подсъзнателно тя не желае да има дете. Организмът й отхвърля плода.
Една бременна с токсикоза изпитваше силен страх от самото раждане. Работата е там, че нейната майка е имала много трудно раждане. Едвам я спасили. Този неин страх се предал на дъщерята.
Друга жена подсъзнателно си мислеше, че бременността й е ненавременна. Тя би искала първо да завърши образованието си, а после вече да роди дете.
В подобни случаи обяснявам на жените, че подсъзнанието им винаги избира най-подходящия момент за забременяване. Затова те трябва просто да приемат бременността си и да се доверят на своето подсъзнание. А то ще се погрижи за това детето да се роди здраво.

Спонтанен аборт

Подсъзнателно изпитвате силен страх. Страх от раждането на детето, страх от бъдещето. Това може да е неувереност в мъжа: „Ами ако ме изостави? Ще остана сама с детето." Или неувереност в собствените сили: „Не сега - по-късно." Усещане за погрешно избран момент за забременяване и раждане на дете.
Както и в случая с токсикозата, жената има скрито, подсъзнателно нежелание да има дете. Организмът й отхвърля плода.
На консултация при мен дойде една много млада жена.
- Докторе - обърна се тя към мен, - помогнете ми да се справя с една стресова ситуация.
- Какво се е случило? - попитах я аз.
- Преди месец загубих детето си - отговори тя, едва сдържайки сълзите си, - направих спонтанен аборт. Не мога да си намеря място, не мога да спя спокойно. Чувствам се много виновна.
В процеса на съвместната ни работа, използвайки общуването с подсъзнателния разум, ние намерихме причините, които я бяха довели до спонтанния аборт.
Преди половин година жената се запознала с един човек и само след месец забременяла от него. Той не се чувствал готов да има собствено семейство и да стане баща. Предложил й да направи аборт. Жената се обидила и решила, че ще роди детето и ще се грижи за него сама. Но тя не си бе представяла по този начин началото на семейния живот, не беше сигурна, че трябва да ражда това дете. А и родителите й бяха против тя да става самотна майка. Три месеца тя живяла със съмненията си. За аборт вече било късно. Човекът дошъл при нея и й предложил да се оженят, но тя му отказала, защото не могла да му прости. След няколко месеца направила спонтанен аборт.
Кой е виновен в случая? Виновни няма. Всеки човек сам създава своя свят. Значи, всеки един от тях - и жената, и мъжът - е трябвало да изживеят такава ситуация, да извлекат полезен урок за себе си.
След няколко сеанса жената се отърси от чувството за вина, научи се да поема отговорност за живота си.

Безплодие

Една от важните функции на подсъзнанието е да осигури появата на здраво и жизнеспособно потомство. Ако жената страда от безплодие, значи в подсъзнанието й има поведение, което унищожава душата на бъдещото дете. Огромната подсъзнателна агресия на майката ще бъде многократно засилена в подсъзнанието на детето. Тоест, такова дете ще бъде нежизнеспособно. В подсъзнанието на безплодната жена действа програма за унищожение на децата.
Във всички религии жената се асоциира със земното, топлото, плодородието. Мъжът - с духовното начало, с духа, оплождането. В християнството има една заповед: „Жената да се бои от мъжа си." Защо жената трябва да се бои от мъжа си? Защото по този начин тя няма да може да проявява агресия към него. Има една такава поговорка: „Страхува се - значи го уважава." Страхът е препятствие пред негативните чувства и емоции. Тоест, жената трябва да уважава мъжа, но ако не го уважава, трябва поне да се бои от него. Жената, която подсъзнателно презира мъжа, е безплодна, тъй като тя презира духа. А мъжът, който презира жената, отрича земното и има болно тяло. Той често страда от импотентност.
Така силната подсъзнателна агресия по отношение на мъжете води до безплодие. Това може да е не само презрение, може да са също претенции към мъжете, натрупани обиди, ревност, омраза.
Преди известно време в кабинета ми дойде една жена с тумор на матката. Причината за тумора й беше силната подсъзнателна агресия по отношение на мъжете.
- Според мен, най-добре би било, ако те изобщо не съществуваха - ми каза тя.
Жената нямаше деца. Беше направила два аборта и беше прекарала две извънматочни бременности, след което всичко бе приключило с отстраняване на маточните тръби.
Понякога препятствие за забременяването са нечистите помисли.
Една моя пациентка ми разказа следната история.
- Моя приятелка имаше проблеми във взаимоотношенията си с един мъж. Тогава тя реши да го „върже", като забременее. „Ще забременея от него - казваше тя, - и тогава той няма да ме изостави. Няма да го направи от чувство за дълг." - „Светла - казвах й аз, - голяма глупачка си. Никой мъж не можеш да задържиш по този начин. Само ще съсипеш своя живот и този на детето. По-добре или се раздели с него, или си оправете отношенията. Тогава всичко ще бъде наред."
Тя обаче не ме послуша и реши да направи, както си беше наумила. Но не успя да забременее от него. Дълго се лекуваше, ходеше по санаториуми. Сега вече ми е ясна причината.
След няколко години те все пак се разделиха. А половин година след това приятелката ми се запозна с друг мъж. Ожениха се и след година им се роди момиче.
Страхът и противопоставянето на жизнения процес, несигурността в бъдещето също могат да бъдат причина за безплодието. Децата все пак са нашето бъдеще. Нямаме нужда от натрупването на родителски опит. За това спомага обстановката в семейството, отношението на родителите един към друг и към децата.
Докато в подсъзнанието ви липсва готовността за появата на дете, ще имате проблеми със забременяването.
Въпреки огромното ви желание на теория да имате дете и въпреки страстните речи, изказани по този повод.
Изходът е един - анализирайте вътрешните си убеждения. Сигурно там ще откриете страх от раждането поради свързаните с него отговорност, ограничения и натоварване.
Понякога важно препятствие е страхът да не погрознеете, да не станете непривлекателна, да не си развалите фигурата и формата на гърдите.
Спомням си едно предаване за някаква известна манекенка. Тя дълго не можела да забременее. Когато след много години все пак успяла, тя попитала мъжа си:
- Обичаш ли ме все още? Сега съм толкова дебела и грозна.
Това, че жените стават непривлекателни след раждане, е мит. Ако жената е готова да ражда и физически, и духовно, тогава бременността съдейства за разцвета на женския организъм. Жените, които са свикнали да се грижат за тялото си по принцип, възстановяват прекрасната си физическа форма и след раждането. Грижата за детето, възпитаването на новия човек правят жената още по-прекрасна, разкриват нови страни от нейната същност.
Щом жената направи преоценка на ценностите си, тя ще може да забременее и да има здрави деца.
Милтън Ериксон, американски психиатър, описва следната случка от практиката си:
Една от сестрите ми отчаяно се опитваше да забременее в продължение на 13 години. Тъй като тя ме възприемаше само като брат, не гледаше на мен като на лекар, което, между другото, е характерно в отношенията между роднини. Затова тя взимаше в дома си новородени, които по някаква причина бяха останали без родители, и се грижеше за тях, докато не се намереше осиновител. Сестра ми се занимаваше с това десет години и най-накрая реши да се обърне към мен за съвет.
Отговорът ми беше прост: „Ти отдавна се опитваш да забременееш. Но нещо при теб не се задейства. Трябва да си осиновиш едно дете и да почувстваш, че то е изцяло твое, имам предвид физическата ви близост, роднинството, особеното чувство за принадлежност - не знам по какъв начин още мога да изразя това - и след три месеца ще забременееш." През март сестра ми си осинови дете, а през юни забременя. След това роди още няколко деца.
Активен
Elea
Гост
« Отговор #8 -: Октомври 15, 2012, 23:15:08 »

МЛЕЧНИ ЖЛЕЗИ

Те символизират майчината грижа, износването на детето, храненето, кърменето.
Заболявания на млечните жлези
Това означава, че се отказвате от „хранене", тоест от любов, внимание, грижа. Поставяте себе си в този живот на последно място. Вашият главен принцип е: „Първо на ближния, а после за мен." Забравяте една от заповедите: „Обичай ближния си като самия себе си!"

Кисти и уплътнения

Те отразяват прекалените грижи, излишната протекция. Вие толкова се грижите за някого, че буквално потискате тази личност. При това вие самите се отказвате от внимание и грижи. Вашият основен принцип гласи: „Всичко за другите, а аз съм после."
По отношение на туморите в гърдите официалната медицина предлага само операция, тъй като не разполага със средства за потискане на тези заболявания. Но както вече знаете - операцията не е лечение. Но човек може много лесно да се излекува, това ми е известно от моята практика. Трябва да промените своето отношение към себе си и към заобикалящия ви свят.
Една моя пациентка толкова много се „ грижеше" и тревожеше за сина си, че по този начин не само си навлече тумор в гърдата, но и детето разви астматични пристъпи. Тъй като чрез поведението си тази жена буквално не даваше на детето си да живее свободно, а значи - и да диша.
При друга жена с тумор в гърдата след контакт с подсъзнанието установихме, че туморът е израз на прекалената загриженост за хората в съчетание с жалост и състрадание. Тя фактически живееше с живота на другите хора, без изобщо да се грижи за себе си. На първо място за нея бе всеки друг, но не и самата тя.
- За себе си не ми остава време - казваше тя.
В продължение на няколко месеца тази жена пиеше хомеопатични лекарства, учеше се да се грижи за себе си на първо място и при това, да отделя внимание и на другите. Беше интересно да се проследи как с всеки изминал сеанс туморът се променяше. Отначало той стана мек и подвижен, после започна да намалява, докато един прекрасен ден не изчезна напълно.
Спомням си как по време на първия сеанс тази жена не можеше да приеме мисълта, че на първо място тя трябва да отделя внимание на себе си.
- Но нали да мислиш на първо място за себе си е много лошо. Това означава да си егоист - казваше тя.
- Човек е егоист, когато мисли и се грижи само за себе си и не мисли за другите. Това е човек, който не се интересува и вълнува от живота на другите. Когато другите хора изобщо не го интересуват. Но когато мислите за себе си и се опитвате да се промените в името на другите - това вече е висша проява на любов и милосърдие към хората. Като променяте своя свят и изпълвате душата си любов, вие се храните с любов, създавате около себе си пространство, изпълнено с любов. В един момент вие започвате да дарявате близките си не с жалост, а с любов. Като престанете да се месите в живота другия човек, вие въпреки това променяте живота му, като променяте себе си, своя свят. Като правите своя свят по-хубав, вие давате своя принос в развитието на Вселената.

Мастит


Маститът се поражда от страх и прекалено силни притеснения за детето, буквално „трескава" грижа. Мислите си, че няма да се справите.
При мен дойде една жена от провинцията, която беше получила мастит. Когато се обърнахме към подсъзнанието и, за да изясним причините за заболяването, получихме следния отговор: „Страх те е, че няма да можеш да се грижиш добре за детето си."
- Разбира се - съгласи се жената с подсъзнателния си разум, - как да не ме е страх. Съпругът ми по цели дни е на работа, а баби и дядовци нямаме. Сама се грижа за всичко. Няма кой да ми помогне, да ми даде съвет.
Понякога маститът се появява, тъй като младите жени нямат елементарна представа как да се грижат за гърдите си.
Людмила роди момченце. Раждането мина без проблеми. На третия ден, както обикновено се случва при кърмещите майки, започна да се образува много кърма. Гърдите й наедряха, станаха твърди и топли. Людмила си премери температурата. С учудване погледна термометъра. Той показваше над 42 градуса.
„Странно - помисли си тя, - сигурно термометърът се е повредил." Тя взе друг термометър и отново си премери температурата. Този път живачният стълб показа още по-висок градус.
„Чудна работа - помисли си тя, - чувствам се добре. Само дето гърдите ми горят. Трябва да извикам медицинската сестра."
Медицинската сестра дойде много бързо. Когато погледна термометъра, на лицето й се изписа ужас.
- Лягайте веднага - извика тя, - и в никакъв случай не ставайте. Сега ще извикам лекаря.
След минута се появиха лекарят и акушерката. Лекарят веднага започна да дава нареждания на медицинската сестра:
- Веднага пригответе аналгин, димедрол, хормони и антибиотици.
Акушерката спокойно погледна гърдите на родилката.
- Изцеждаш ли си млякото? - попита тя.
- Не - отговори Людмила, - никой нищо не ми е казвал.
- Е, скъпа - каза акушерката спокойно, - в такъв случай положението ми е ясно.
Акушерката започна да масажира гърдите и да изцежда млякото. Людмила се гърчеше и стенеше от болка.
- Потърпи малко, скъпа - говореше акушерката, - първо ще ти бъде доста трудно, после всичко ще се оправи.
- Колко много мляко има тази жена - отбеляза лекарят. - А моята жена като раждаше - продължи той, - имаше много малко мляко. Наложи се да й купувам орехи, да пие чай с мляко, да си слага счукан кимион под езика. И след два дни имаше толкова много мляко, че се чудехме какво да го правим. С него можеше да накърми половината новородени.
В този момент дойде сестрата и донесе лекарствата.
- Сега ще ви бием една инжекция - каза лекарят.
- Не можем ли да минем без лекарства? - попита Людмила. - Все пак това е химия. Няма да бъде добре за детето.
- Какво говориш! - възмути се лекарят. - Погледни си гърдите. Върху тях можеш яйце да изпържиш. Имаш температура над 40 градуса.
В този момент в стаята влезе съпругът на Людмила.
- Какво става? - попита той.
Сестрата и лекарят обясниха ситуацията. А през това време акушерката продължаваше работата си - изцеждаше млякото.
Съпругът на Людмила отиде при жена си и я целуна по челото.
- Нека изчакаме с инжекциите - каза той, - температурата й е нормална.
- Как нормална? - в един глас извикаха лекарят и сестрата. - Погледнете термометрите.
Мъжът ги погледна внимателно, пипна с ръка челото на жена си и каза:
- Можете да ги изхвърлите, те не са наред. Докторе, проверете сам. Температурата е напълно нормална.
Лекарят докосна с длан челото на Людмила.
- Лена - каза той на сестрата, - донеси друг термометър.
След няколко минути новият термометър показа напълно нормална температура.
- Какви чудеса стават - каза лекарят, - не е възможно и двата термометъра да са развалени.
- Аз мисля - каза мъжът на Людмила, - че термометрите са наред. Просто когато акушерката изцеди млякото, жлезите са се облекчили и температурата се е нормализирала.
Людмила наистина се чувстваше добре. Млечните й жлези бяха омекнали.
- Сега постоянно ли трябва да си изцеждам млякото по този начин? - попита тя акушерката.
- Само на първо време - отговори акушерката, - докато се разширят млечните канали. После всичко ще се оправи. Ще се образува толкова мляко, колкото му е необходимо на детето.
Акушерката беше права. След седмица вече нямаше нужда Людмила да изцежда млякото.

Недоразвити млечни жлези

Понякога при мен идват млади момичета и ме молят да им помогна да увеличат размера на гърдите си с помощта на хипнозата. В много случаи този метод наистина помага.
Причината по правило е една - отказ от женствеността. Често те имат и други недоразвити вторични полови признаци.
- Докторе, можете ли да увеличите размера на гърдите ми чрез хипноза? - ме попита едно момиче.
- Мога, при условие че следвате инструкциите ми - отговорих й аз.
Много бързо успях да я накарам да изпадне в дълбок транс и изяснихме, че в детството тя си е създала негативно отношение към себе си като към бъдеща жена. Тя имаше болезнена и нередовна менструация. Другите вторични полови признаци бяха слабо изразени.
В състояние на транс й внуших нови представи за женствеността, майчинството, съпружеския живот, нормалното полово развитие. А тя, от своя страна, си създаде нов визуален образ. Това беше достатъчно, за да станат гърдите й по-големи с два номера.

Активен
Elea
Гост
« Отговор #9 -: Октомври 15, 2012, 23:17:31 »

Източник : Луиз Хей

•   Акне - Отхвърляне на собствената личност.Антипатия към себе си.
•   Безплодие -  Страх и противопоставяне на жизнения процес ИЛИ липса на нужда
да се премине през родителство.
•   Вагинит - Гняв към партньора Сексуална вина. Самонаказание.
•   Венерически   болести - Сексуална вина Нужда от наказание. Убеждение, че половите органи са греховни или „мръсни". Злоупотреба с друг човек.
•   Вулва - Представлява уязвимостта
•   Възпалителни процеси - Страх. Гняв. Дразнещи мисли.
•   Женски неразположения - Отричане от себе си. Отхвърляне на женствеността. Отхвърляне на женското начало.
•   Инфекции - Нервност, гняв, раздразнителност.
•   Инфекции на пикочните пътища - Ядосан сте на някого от другия пол или на любовник. Укорявате другите.
•   Кандидоза - Силно усещане за разпиляност. Много неудовлетвореност и гняв.
Прекалени изисквания и недоверчивост в интимните връзки. Ненаситност.
•   Кисти - Отново гледате стария мъчитален филм. Обръщате особено внимание на оскърбления. Мним разтеж.
- фиброзна киста - Силно убеждение, че не ви върви в живота. „Горкият аз".
•   Кожа - Защитава личността ни. Сетивен  орган.
- проблеми - Неспокойствие, страх. Стари, заровени опасения. „Застрашен съм".
•   Кървене - Радостта изтича. Гняв. Но къде?
•   Матка - Представлява база на сьзидателност
•   Менопауза проблеми - Страх от това, че вече няма да сте желана. Страх от остаряване. Отхвърляне на себе си. „Не ме бива достатъчно".
•   Менструация проблеми - Отхвърляш своята женственост. Чувство за вина, страх. Убеждение, че половите органи са греховни или „мръсни".
•   Мигрена - Неприязън към принудите. Отхвърляне на потока на живота. Сексуални страхове. (Обикновено онанирането ги премахва).
•   Помятане - Страх. Страх от бъдещето. „Не сега, по-късно". Неправилна преценка на ремето.
•   Предменструален синдром - Допускате объркването да ви завладее. Давате власт на външни влияния. Отхвърляне на женските процеси.
•   Тумори - „Отглеждате" стари рани и сътресения. Трупате угризения.
-   фиброзни тумори и кисти - В душата си таите обида, нанесена от ваш партньор. Удар по женското ви его.
•   Фригидност - Страх. Отричане от удоволствията. Убеждение, че сексът е вреден. Нечувствителни партньори.
•   Целулит - Прекалено вторачване в болката от ранното детство. Придържане към  скърбленията и препятствията от миналото. Трудности в стремежа да вървиш напред. Страх от избор на собствена посока.
•   Яйчници - Представляват центрове на съзиданието. Творчество.

Активен
Elea
Гост
« Отговор #10 -: Октомври 15, 2012, 23:18:48 »

Източник:Петър Дънов

ТУМОРИТЕ


са лъжливи образувания. При жените туморите в матката, яйчниците и т.н. възникват от това, че те поемат емоционалната болка, възникнала в резултат на удар върху тяхната женственост, с тази болка те живеят дълго преди да се появи туморът. Същото се отнася и за мъжете и тяхната мъжественост. Ако вашите взаимоотношения с някого приключват, това съвсем не означава, че нещо във вас не е наред. Това изобщо не доказва колко всъщност струваме в действителност.

РАКЪТ

е болест, предизвикана от дълбоко натрупана обида, която в буквалния смисъл започва да изяжда тялото. В детството се е случило нещо, подкопаващо вярата ни в живота. Този случай никога не се забравя и човек живее с това бреме и огромно чувство на самосъжаление. Понякога той много трудно създава трайни, сериозни взаимоотношения. Животът за него се състои от безкрайни разочарования. Чувството на безизходност и безнадежност преобладава в съзнанието му, той лесно обвинява другите за своите проблеми. Хората, страдащи от рак, са много самокритични. ЗАПОМНЕТЕ: придобитото умение да обичаш себе си и да се приемаш такъв, какъвто си, лекува болестта.

ГЪРДИТЕ


са олицетворение на майчинството. Когато възникнат проблеми с млечните жлези, това означава, че ние буквално задушаваме с вниманието си друг човек, вещ или ситуация. Ако става дума за рак на гърдата, това е още и допълнително натрупана обида или злоба. Освободете се от страха, злобата и обидата.

Бременност

„Майката , във време на бременността си , може да предаде всичките си качества на детето….Когато жената е бременна , мъжът трябва да бъде с нея в добри отношения и да е винаги справедлив.Всяко неразположение у мъжа се отразява и на детето. В този период мъжът трябва да бъде за жената идеал , да вижда тя в него най –хубави качества , защото породи ли се най-малкото съмнение в нея, то се отразява зле върху детето…….Лекарите казват ,  когато една майка е в такова състояние , че е слаба и няма да износи детето и й дават цяр за помятане. Помятането е десет пъти по-опасно , отколкото раждането , защото Природата , която е разумна , компенсира всяка жена. Тя с всяко раждане се обновява, става по-умна и се развива характерът й, а онази, която помята , губи сърдечни и органически сили……
Когато жените са трудни , два , три , четири месеца , някои жени минават такова едно състояние : онези у които съзнанието не се е развило , прекарват леко , но високо развитите , интелигентните  минават много голяма криза и тази криза зависи от онова състояние на душата на детето , която влиза вътре в света на майката , заражда в нея временна дисхармония , докато майката сполучи да регулира наклонностите и желанията на детето; тогава то изгубва своето съзнание и се подчинява на волята на майката , защото майката взема надмощие , власт над детето.
Когато мъжът и жената живеят един за друг , когато жената не само никога няма да каже на своя възлюбен горчива дума , но даже няма да отправи гневен поглед към него , и при най-големи негови погрешки , ще излива любов към своя другар , само при такава женитба в света могат да се родят добри деца , мъдреци , светии – служители на цялото човечество. Ако майката , която е заченала своето дете е въодушевена от велики от велики идеи за човечеството , още в бременно състояние ще предаде на детето си всички качества: тя е като Бог на детето и може да направи от тази кал там каквото иска , защото излезе ли веднъж от утробата на майка си , детето става вече независимо в мислите и чувствата .
Ако майката вложи всички свои качества на Любов и Мъдрост в детето си при деветмесечното бременно състояние , детето ще има към своята майка , през целия си живот , хубаво разположение и всякога ще бъде готово да се жертва за нея . Когато някой син каже на майка си „Защо си ме родила?“, аз разбирам естествено , че майката когато го е носила , е мислила противни неща или пък баща му е бил в такова състояние. Синовете и дъщерите носят мислите на своите родители.“

Безплодие

Забелязано е, че когато любовта между двама ду-
ши е активна, и двамата стават положителни и се от-
блъсват. Ако са мъж и жена, те остават бездетни. Това
е закон на физическия свят. Когато мъжът и жената ста-
нат отрицателни, раждат им се деца, но не могат дълго
време да живеят. Следователно, в любовта между двама
души, единият трябва да бъде положителен, а другият -
отрицателен; единият да създава, другият да гради. Ако
и двамата създават, не могат да раждат.

КРЪВОТЕЧЕНИЕ


При кръвотечение от носа или от друга част от тялото, вземете серлива, непрана вълна и я изгорете в една чиния. Вземете малко от пепелта, на върха на ножа, и я сложете в устата. Дръжте я там докато се стопи и изчезне с плюнката ви в стомаха. Правете го 2 пъти дневно, сутрин и вечер, всеки ден в продължение на 5 дена, докато спре кръвоизлива. Спре ли, да не се взема повече пенел. Пепелта да се взема на гладно.следва продължение......
« Последна редакция: Октомври 15, 2012, 23:26:07 от v.stankeva » Активен
viosta
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 55


« Отговор #11 -: Декември 11, 2012, 00:09:22 »

"Изповедта на болежките" - Александър Астрогор

Откровенията на Божията Майка за женските болести

Матка

Когато подготвяше конгреса, Мама-болежка обедини много болести в групи според определението им, например, болести на дихателните органи, на кръвообращението и т. н. Тя помоли Божията Майка да разкаже за женските болести, тъй като на нея са й най-близки и понятни всички женски проблеми и болести, тя е покровителка и защитничка на всички жени на Земята, тя е Небесната Царица. В Стария Завет ясно е казано, че Майката Божия ще произлезе от рода Давидов, ще роди Син без мъж и след раждането Му ще си остане Дева, че Тя ще е украсена с всички добродетели и ще е прославена. Общоизвестно е, че на Нея са посветени 364 чудотворни икони, но всъщност чудотворните икони на Майката Божия са колкото звездите на небето, никой още не е могъл да ги изчисли, броят им е известен само на Самата Царица Небесна. Нейният Син я дарил с особена сила да помага на немощните, да изцелява страдащите, да утешава печалните. Всички, които се обръщат към Нея с вяра и усърдие, намират в Нея застъпничество и помощ. За вярващите души Божията Майка е пристанище, защита, подкрепа и свещено убежище. Тя ражда Истинската Светлина, която просвещава всеки човек, затова и в нейния доклад няма да има подробен разбор на заболяванията, както правят това лекарите, а ще има лаконично огласяване на законите за възмездието. Пресвята Богородице, спаси нас!
Божията Майка не се спусна на Земята, защото и без това всички се намираха в Земята на Рая. Облечена в ярки и красиви одежди, излъчваща удивително нежна светлина и гледаща всички от сцената на конгреса, тя започна да говори с толкова спокоен и ласкав глас, че всички почувстваха особена благодат, която изпарява грижите и обидите, успокоява болките и премахва напрежението от работата на ума. При това думите й бяха едновременно изискващи и твърди, въздействащи на всеки орган, клетка, система и функции на организма. По време на изказването й беше видно-как жените, обременени от болежките си, се оживяваха, как на страните им се появяваше руменина, сълзите от радост им придаваха особена светлина, и за всички беше видно как на преден план от мрака излиза, грее и ликува тяхната душа. Само една реч, едно изказване, а онези женски болести, за които тя говореше, спираха развитието си и процесът се връщаше назад. Ето защо, докато четете речта на Богородица, трябва напълно да се успокои¬те, да се отпуснете и да следите мисълта, която ще пробягва пред съзнанието ви, отвеждайки от вас всички ваши болежки.
- Без да мъдрувам лукаво, аз искам да водя с вас спокоен и душевен разговор. Ще ви разказвам за Божествената Хармония, ще ви поведа по пътеките и пътищата на знанията, ще ви припомня думите от Свещените Писания, ще ви разкрия тайните на Природата: как подобното се отразява в подобно или противоположно
и как се лекува по този начин. Ще ви покажа Звездите и Планетите в цялата красота на тяхното влияние върху вашите съдби и здраве. Ще ви разказвам с тези образи и символи, които са на разбираеми и достъпни за разбиране на първопричините за вашите болести. Няма да ви упреквам в първородния грях на Ева, който ви е довел до страдания. Но аз знам как да се живее без страдания, без болести, как да се постигне вечен живот - и за това ще проведа раз¬говор с вас. Ще вмъквам в речта си законите за възмездието, които се наричат Карма, а кармичната медицина ви говори точно и яс¬но, наричайки всичко със собствените имена, за да можете да осъзнаете и да потреперите от греховността на живота си.
-   Простете, майчице - раздаде се гласът на един от свещениците, присъстващи на конгреса - не вярвам на ушите си като чувам от вашите уста за звездите, кармата и кармичната медицина, може би ще говорите и за инкарнация и реинкарнация, а и за Анастасия също ще разкажете?
-   Има неща, - продължи спокойно да говори Божията Майка
-   за които не е прието да се говори в християнското общество, но това не означава, че те не съществуват. Ние търсим Истината и има много пътища към нея. Само поради това, че всички знания са разпръснати и принадлежат на различни народи, човечеството не може по никакъв начин да намери самата Истина. Затова на¬шият Бог-Отец е казал, че, когато хората се научат да се разбират един друг, тогава ще им се открият всички Истини. И днес аз правя този опит, за да дойде прозрението във вашия разум. Досега вие гледате, но не виждате, слушате, но не чувате и аз се отнасям с търпение към това. Вие искате да се ориентирате в причините за възникването на болестите, значи, трябва да умеете да приемате разностранните знания известни на човечеството. Ако ги приемате само с ума си, може да се случи беда, но ако е включено съзнанието и вярата, те ще дадат яснота на ума и спокойствие на душата. Вие, отче, оставате твърд, престанали сте да бъдете гъвкав, не ви достига мъдрост, а това отблъсква мнозина от църквата. Впрочем, ще имаме време да поговорим за това и да отговорим на други ваши въпроси, а сега ще се върна към основната тема на доклада. Слушайте го със сърцето си, защото аз говоря със сърцето си - със сърцето на любяща майка.
-   Девойки, жени и баби, - започна речта си Божията Майка - обръщам се към вас, за да чуете и предадете на всички останали жени да научат своите момичета на тези Истини, които ще ви открия. Ще ви преведа по лабиринта на мисълта, за да намерите правилния и верен път откриващ Истината. Аз чувам вашите мол¬би към мен, виждам очите ви, усещам чувствата и емоциите ви, знам вашите мисли дори, когато те са съвсем тайни. Знам кога сте искрени и кога сте лукави; виждам кога ви е тежко и кога се преструвате, преследвайки с това някаква изгода. Понякога ми се иска да се втурна насреща ви на помощ, но Господ ме удържа, защото казва, че ви е дал ум за да мислите, ръце, за да умеете да нравите нещо с тях, дал ви е крака, за да ви носят с радост през живота; дал ви е сърце, за да умее то да обича. Само онези от вас, които не умеят да се възползват правилно от тях, са излели реки от сълзи към мен, а аз само ви гледам със съжаление и любов, мислейки, че вие все пак ще станете по-умни, ръцете ви ще намерят не само професионално приложение, но ще се научат нежно и ласкаво да прегръщат и галят любимите. Аз чакам да видя кога вашите думи и реч ще придобият постоянна нежност на звученето и дълбочина на искреността. Аз се надявам, че някога ще разберете как животът на децата зависи пряко от живота, който се подрежда при вас в личен план, давайки отражение върху тяхното и вашето здраве.
Активен
viosta
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 55


« Отговор #12 -: Декември 11, 2012, 00:13:39 »


Аз - вашата Богородица - се уморих да гледам смрадта на живота, който водите без да знаете за неговата праведност. Вие съвсем сте забравили за предназначението на жената на Земята, за ролята й на Майка-пазителка на живота. Болно ми е да слушам как се изпращате един друг при нечия майка, без да изпитвате при това и най-малкото угризение на съвестта; когато самите вас ви пращат към същата тази „майка“... от която сърцето ми се свива в мъка и печал. Вие трябва да знаете, че всички ваши думи като белязани атоми придобиват своя форма и енергия, бележейки вас самите с различни болежки. Вие сте разголили и оголили не само своите тела за лична изгода, но и извечните женски тайни: с наслада и безсрамно излагате на показ превръзки и тампони, за които по-рано мъжете даже не се досещаха. И ходите в храмовете с молба търсите помощ от мен. Господи, жени, какво е станало с вас? Какви мерки трябва да взема от любов към вас? Няма да си шушукам с вас, това приспива, ще пробвам да говоря с вас по- твърдо. Понякога ми се иска да ви нашибам с коприва, защото от нея не боли, а дълго пари!!! Иска ме си да изпепеля от вашето съзнание, чувства, емоции и желания всичко онова, което ви причинява физическа и душевна болка. И не аз ще измолвам за това прошка от вас, а вие ще искате прошка от мен, като се покаете, за да имате отново здраве и да си възвърнете гордото име на Жена-Майка!
Колко малко Истински Жени виждам сред вас, способни гордо и красиво да носят гази титла. И колко много екзалтирани жени, отпуснати лелки, разпуснати моми и грохнали старици виждам от Небесата. Гледам с горчивина на всичко това, защото всички вие сте любими дъщери мои! Искам да ви разкрия онази истина, по острието на която ходите, ранявайки чувствата си, разкъсвайки душата си, износвайки тялото си! Вашите болести и болежки ви измъчват стотици пъти повече, отколкото мъжете!
Нима не сте достойни за внимание и грижа, любов и разбиране от страна на мъжете? Но успели ли сте да им откриете полета на своята душа, жаждата за живот, стремежа да създадете такова семейно гнезденце, от което никой няма да иска да отлети? Погледнете пчелите: как пчелата-майка се грижи за потомството си! За целия си живот пчелата-майка лети само веднъж, също както вие се омъжвате за първи път. Но това вдъхновение й стига за целия й останал живот и за цялото многобройно потомство. А то за благодарност живее и работи само заради нея и за нея. А какво става при вас, какво се загнездва в душите ви? Защо сватбеният ви полет стига само за медения ви месец? Вие живеете в сгради и градове, които наричате мравуняци. А как живее семейството на мравките? Всички важни въпроси се решават от мъдрата майка!
Мили мои сестри! Аз ви изпращам толкова много знаци и знамения, за да не бъдете никога нещастни в семейния си живот. Трябва само да умеете да виждате тези знаци със сърцето си, да ги чувате с душата си, да умеете де използвате интуицията и женския си усет. Но почти всички вие сте глухи и слепи, загубили сте понятие за смирението, но пък сте вдигнали по-високо летвата на своето его. По пътищата на живота ви съпровождат завист и похот. Аз ще говоря за вашите болежки и проблеми, но не за да ви унизя и оскърбя (вие ежеминутно правите това и без мен), а за да ви помогна да осъзнаете своето жалко и болно съществувание. Елате и се обърнете към моите икони и аз ще ви покажа това, което досега не сте виждали. Вие ще започнете правилно да чувате думите на Свещените Писания от които и да било богоугодни източници.
Аз съм Царицата Небесна - Майката на Земята, затова съм упълномощила всички жени на Земята да носят бремето на майката-кърмилница, пазителка на домашното огнище, мира, доброто и любовта. Знайте, че вие сте най-важното звено в човешкото съществуване. Само от вас зависи състоянието на мира, любовта и хармонията на Земята. Аз не ви питам къде и как сте загубили тези пълномощия, защото виждам всичко. Съжалявам, че сте забравили за тях, потапяйки се в греховната суета на междуличностните проблеми. Аз виждам какви мръсни думи използвате, маже те се един друг с кал, наричайки я лечебна, поливате с помия близките си. Много ми е болно и неприятно да произнасям такива думи и фрази, но вие няма да разберете по друг начин, няма да осъзнаете в сърцето си, както и не осъзнавате това, което ви е казано в Писанията: „Дръж се с хората така, както искаш те да се държат с тебе“.
Матката е мястото, където се концентрира цялата женска сила. Това е достатъчно нежен, чувствителен и раним орган. Ето защо всички удари о г съдбата се приемат от вашият биологичен орган - матката. Ако душата ви не може да се разграничи от мерзостта на живота, то матката събира цялата тази мръсотия и я попива в себе си. Вие режете истината - матката, а след това се учудвате, защо имате режещи болки. Оттук и хламидиите са станали най-разпространената зараза сред вас.
Хранителна среда почти за всички женски болести на матката са вагиналните течения. Те биват толкова обилни, че никаква медицина не може да се справи с тях. За какво се въздава такава напаст? Животът показва, че онази жена, която оправдавайки себе си кълне други жени, мачкайки ги в калта на своите емоции, получава такъв проблем. Помните ли приказката“ - „Аз ли на света съм най-мила, най-румена и най-бяла" - пита мащехата кралица огледалото. Ето ви и теченията! Целият останал свят за нея е като „Кралство на кривите огледала“. Струва ни се, че ако измием течението - то ще изчезне, но бактериите и отделянията отново и отново бързо съзряват и са способни буквално да удавят жената. Това говори за нескончаем, бързо зреещ мръсен поток от раздразнение и възбуда но отношение на другите жени, пък и на мъже (мъжа) също. Вие сте затънали в тази кал като в зловонно блато и я натъпквате и трамбовате във всички детеродни органи. Вследствие на това се нарушават техните функции, изчезват хормоните, а витамините просто не се усвояват, защото ви липсва устойчивата радост на живота. На практика у вас не съществува Кодекс на Честта в отношенията един към друг. Как да го има, когато до¬ри да сте приятелки, все едно че сте съперници. Така живеете в кралството на кривите огледала. Докато Кодексът на Честта не съзрее във вашето съзнание, докато не легне с душевна топлина на душата ви, много неща още ще зреят в организма ви, причинявайки болка на тялото по-женски и съкращавайки вашия живот. Затова ви давам такова наставление: престанете да се карате, да завиждате и злобеете, да сравнявате себе си с другите жени. Издигнете силата си на нивото на сърцето и го отворете за любовта
Активен
viosta
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 55


« Отговор #13 -: Декември 11, 2012, 00:17:56 »

Нека да разкрием и усвоим още някои истини за причините за женските проблеми. Ще видим, че всички проблеми се намират в самата жена.
Ако мъжкото начало сътворява живот, като разчиства за тази цел пространството с огън, то женското начало оплодотворява тази творческа мисъл, износва я, довеждайки я до съвършенство.
Женското начало се контролира от стихията на водата, където има дълбочина, покой и тишина. Има обаче и друга вода: плитка, която бързо пресъхва; блатна, която мирише лошо; дъждовна - с киселинни валежи и т. н. Всяка жена съответства на някакво качество на водата. Ако вие не можете да отговорите каква вода представлявате, то за това съобщават женските болести. Женското начало черпи силата си от извора, чийто символ са мъжете. Впоследствие този извор се превръща в широка река - кърмилницата -майка, около която се заражда и кипи живот. А кипи ли той около вас изпълнен с живителната енергия на радостта? Или животът се поддържа с кефир или кисела супа, подслажда се с бира, за да не се пени душата?
Огънят и водата са стихии-антагонисти: водата гаси огъня, а той не гори във вода, но я довежда до кипене, превръщайки я в друго състояние: вряла вода и пара. По същия начин мъжът и жената се довеждат до крайни състояния. Жената гаси мъжа и тогава в него угасва огъня на творчеството: да построи дом, да посади дърво и да отгледа син, а на самата жена да подсигури комфортни условия за развитие на семейния живот.
На практика обаче ние виждаме как мъжкият творчески огън се превръща в тлеещо огънче, което много пуши, а пушекът предизвиква сълзи. Излиза, че женските сълзи са отмъщението на огъня. При такива отношения водата се превръща в блатна, а жената като жаба квака от блатото за своите проблеми и все пак се надява, че ще се появи благородният Иванушка-глупакът, който ще й прати вест (стрела) и ще я покани в готовото царство. Но нали всички вие знаете, че не мъжът създава семейството, а жената. Тя сама прави този избор. Една жена сама избира за себе си самец и при това винаги се превръща в самка, а друга си избира спътник за живота, готова е да му служи, да създаде за него „ пространство на любовта както казва Анастасия, така че мъжът, както това е заложено в природата, да направи за нея всякакви жертви. Жертвената любов не е смъртоносна, тя преражда човека в ново, по-висше качество, където хората живеят не чрез страстите, а обвити в нежни думи и нежни чувства. Такава любов скрепява сърцата и ги издига до Небесата. Тук, в Небесата, аз - вашата Майка Божия, виждам сиянието на вашите души и ви изпращам благодат, предпазвам ви от несгодите, покривайки ви с воала на щастието.През това време в блатото всичко гние, покрива се с плесен и специфични миризми - така и женските болести обрастват с ту¬мори, леят слуз, предизвикват изтощителни болки, появяват се гнойници. Това се случва само с тези жени, за които мъжът е единствено самец. На такива самки даже им идва в ума да съдят мъжете си за това, че не изпълняват мъжките си задължения. На мен - вашата Майка Божия ~ми се иска да кажа на всяка жена: „Каквото е състоянието на матката ти - такава майка и жена си ти“.
Вие сте изпълнени с противоречия. Почти всичките ви песни за любовта са тъжни, вашата любов е несподелена, разбита и нещастна, но независимо от това си пожелавате един на друг щастие и любов. Вие ми пеете, че „ не може земната любов да пламти до края...“ И аз ви казвам, че не бива да пламти, а трябва да гори със сърцето. Не бива да изисквате нищо един от друг, ада си помагате и да се подкрепяте в жизнения си път. И тогава вашата любов ня¬ма да пламти със страсти, а ще гори с огъня на душата.
Вашите страсти работят на нивото на инстинкта, а това е принцип на дивата природа. Но в тази природа самците съблазняват самките с външния си вид, със силата си, с гласа си, с издръжливостта си, с умението си да построят дом. Природата ви показва, че в брачните игри самецът се екзалтира, а самката избира най- доброто. При вас всичко е построено по друг начин: екзалтира се жената. Но тя продължава да се екзалтира и след сватбата и поради това не може да се грижи за децата, да ги учи и да ги възпитава. При това колко сили и здраве трябва да губи, за да удържа самеца, да го управлява и да го върти по свое усмотрение.
В източните страни мъжете не позволяват на жените да се екзалтират не само в социума, но и по отношение на чужди мъже. Това дава своите положителни плодове: мъжете не боледуват от простатит, а при жените няма такова голямо разнообразие от женски болести, както при техните западни връстнички. Ето за¬що в страните на Изтока научната медицина е слабо развита, а народната процъфтява с пълна сила.
Екзалтирайки се, вие примамвате самците; при това разумът отсъства, а той трябва да ви подскаже: ще може ли този мъж да ви построи дом? Той строи „въздушен замък“, а вие не сте способни да разберете, че този замък така и ще си остане „въздушен“. Трябва да видите, че мъжът е уверен в себе си, в своите знания, способности и таланти, че именно с него няма да имате грижи за утрешния ден и ще имате спокойна старост. Вие, разбира се, ще попитате, къде да намерите такива мъже? Но не ги ли раждате и възпитавате вие? Всичко се връща при вас като бумеранг. Колкото по-рано се замислите върху това, толкова по-малко проблеми ще вкусите в живота си.
Вие даже и не забелязвате и не се досещате, че няма за какво да си говорите с мъжа си, а към децата имате само претенции. Нямате общи интереси и увлечения и затова носите в себе си цялата неудовлетвореност от подобни семейни отношения. За сметка на това можете с часове да говорите помежду си за своите роднини, да разнищвате живота им и не подозирате, че тази кал се утаява вътре във вашия организъм.
За мен няма значение каква е вашата националност, цветът на кожата, с какво се занимавате. Всички вие сте мои дъщери и вашата задача на Земята е еднаква за всички. Ето защо вие сте обе¬динени от едни и същи заболявания, зад които се крият еднакви проблеми.
Символ на жената е планетата Венера, планетата на любовта и радостта, творчеството, красотата и хармонията. Тя помага на всички жени да запазват младостта и красотата си, да бъдат неувяхващи. Но Венера контролира и чувствата на човека, а вие почти не умеете да ги управлявате и затова губите хармонията, изпратена ви свише; любовта и радостта преминават в разреда на плътското и материалното, а творчеството се превръща в екзалтации - кратки, но ярки изблици на чувства и емоции. Любовта не трябва да бъде постоянна спътница в живота на човека.
Има и друга планета - Луната, тя е символ на майката. В
нея има по-малко чувства и повече емоции, тя е склонна да изпитва състрадание и лесно се превръща в зряла жена. Зрялата жена губи контрол над чувствата, мислите и желанията си, а емоциите просто я заливат. Съвременната зряла жена умее да прикрива това, натрупвайки вътре в себе си недоволство и раздразнение, а те задължително се превръщат в женски болести. Зрялата жена престава да се грижи за себе си като жена, отпуска се до пошлост в постъпките и думите си, не се вълнува от външния си вид. Между тези две женски начала несъзнателно се води постоянна борба: да остане жена или да се превърне в „лелка“.
Срам ме е заради вас, че по пътя към духовно съвършенство сте занемарили своята същност, така сте унизили женското си достойнство, превръщайки се в лелка, че смъкването па матка¬та е станало норма почти за всички вас. А изпадането на матка¬та е характерно за жената без спирачки, тя не иска и не умее да бъде впрегната, да бъде държана на юзда. За да си представим този образ е достатъчно да си спомним А. С. Пушкин с неговата „Приказка за рибаря и рибката“. Мъжът при това се старае да засрами и усмири жената. Вие имате даже такъв анекдот: „Мъжът се прибира в къщи и започва да бие жена си. Тя вика: „Защо ме биеш?“. А той й отговаря : „Ако знаех защо, направо бих те убил!“
Вашият орган, матката, е закрепен с добре развити връзки към бедрата. Ето ви юздите! Ако жената се е отпуснала, престанала е да се грижи за себе си, превърнала се е лелка, то и връзките, „тирантите“ не вършат работата си както трябва, а матката се смъква или изобщо изпада. Тя се смъква и под тежестта на шлаките и мръсотията, които се събират в нея. Вие сте ги натъпкали и трамбовали в себе си чрез своите думи и чрез гнева, осъждайки близките си. Каква майка сте вие? Лекарите ви не знаят за тези кармични явления, а народните лечители, лекарите с дарба от Бога, из¬ползват тези знания много умело и успешно. Чрез биоенергийни манипулации с ръце, чрез билки и молитви към мен, те въздействат именно върху тези „тиранти“ и това води до моментален резултат за страдащата. Само че никой не й обяснява причината, свързана с нейното поведение и поради това „тирантите“ отново се разхлабват, причинявайки нови страдания.
За това заболяване народните лечители много правилно при¬готвят билковите настойки: не от листата, цветовете или корените, а от ствола на билката или от клончетата на дървото (върба). Те винаги са еластични под действието на стихиите и не се разтягат от механично въздействие. Така подобното се лекува с подобно.
Колкото повече научната медицина завоюва за себе си пространство, толкова по-вулгарно за мен - Майката Божия, звучи дума¬та „лекари“, тъй като те са загубили връзката с Природата и Бога, все още страстно воюват с народните лечители и с лечители¬те на душата, пратили са в забвение Божия Промисъл, сами творят и правят магии с вашето здраве, прониквайки в светая светих - генетиката. А зачеването в епруветка!? Боже, докъде се докарахте с вашата наука! ? „Сурогатната“ майка също е приумица на вашите учени. Уверявам ви, че с това те увеличават не само физическото ви уродство, по и духовното. Вашата медицина е в надпревара за пари и слава, а на мен ми е още по-тежко да гледам и осъзнавам това. Има обаче много лекари сред вас, които аз обичам и съм проникната от нежна майчинска грижа и ласка към тях, защото те правят същото В ежедневната си медицинска практика. Очите им светят, сърцата им греят, а ръцете им са нежни към всички, до които се докосват. Именно тези лекари, макар и с лекарства, но и с молитва на уста лекуват болните, а аз им помагам.
Със съжаление искам да ви кажа, че вие не умеете да обичате, отучили сте се да обичате, но се занимавате с любов. При това ви казват, че можете да правите това до последния си дъх, че няма защо да се отказвате от секса, като чрез него можете да поддържате физическото и психическото си равновесие. Господи, не с това трябва да се поддържате, а с любов душевна и с радост сърдечна. И аз ви казвам, че колкото повече сексуални желания имате, толкова по-тежки са вашите женски здравословни проблеми. Матката ви става самонастройващ се инструмент с болезнена реакция към мъжете. Пусков механизъм винаги са чувствата, мислите, желанията ви, а когато всичко това се подгрява от емоциите, именно те включват болезнената реакция. Вашата кармична медицина основателно твърди, че смъденето в половите органи е ярък признак на такива желания. Всъщност душата смъди в телесна похот. Освен това, когато коментират зад гърба ви вашите женски „достойнства“, наричат ви обидно с различни думи, това също може да предизвика смъдене на половите органи. Аз не искам да ви унизявам или обиждам, искам да ви стане срамно за вашите болежки, за да говорите по-малко за тях и да не ги обсъждате на всеки ъгъл. Сега няма да ви жалят заради вашата болежка, а на всеки ъгъл ще ви осъждат и съжаляват заради нея.
Философи, мъдреци, писатели и религиозни деятели са ви оставили огромен капитал за духовен и интелектуален растеж, но вие нищо не сте видели и не сте чули. На какъв език трябва да се разговаря с вас, какви думи още трябва да се намерят, какви мерки да се предприемат, за да бъдете спасени от деградацията, да бъдете извадени от бездната па егото и да бъдете вразумени за нов живот?
Вашата матка с града най-много от туморите заболявания. Те биват доброкачествени и злокачествени. Кармичната медицина вече ви обясни, че туморът е обида. Неслучайно казвате: „ Защо си се надула? Дълго ли още ще се цупиш?“ И вашият тумор-обида расте дотогава, докато се занимавате с нея.
Активен
viosta
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 55


« Отговор #14 -: Декември 11, 2012, 00:25:30 »

Така възникнала миомата на матката. Много жени перманентно не са сигурни в себе си и това е естествено, нали са лунни. За¬това им е необходима опора: майка или мъж, а на стари години - деца. Кармично миомата означава: ,,мила майко, о, колко много ме обиждаш!“. При всяка жена миомата се развива по различен начин. Но във всички случаи миомата е на първо място реакция на жената спрямо нейната майка или свекърва, в чието обкръжен¬ие тя пребивава постоянно - ето защо миомата възниква в обвивката на матката. Миомата може да притиска съседните органи и да им пречи да работят така, както жената в семейството подтиска другите жени, които й пречат да командва. Но най-много миомата обича да се крие вътре в матката така, както жената живее вътре в чуждото семейство (дори това да е семейството на майка й), без да има възможност да държи юздите на управлението в свои ръце.
На някои жени им се отдава да направят това, измествайки майката или свекървата на втори план, но тогава тяхната миома изпълзява на шийката на матката, когато самите те командват всички в семейството. При незначителни обиди или раздразнителни реакции спрямо майката или свекървата миомата образува малки възелчета, които не причиняват особена вреда на женския организъм. Ако тази реакция е рязка и агресивна, то образуванието става злокачествено и го отстраняват. Лекарите уверя¬ват, че всяка трета-четвърта жена има миома. Но нали и всяка трета жена живее с майка си или свекърва си - колко рядко обаче аз виждам между тях добри и любящи отношения, което предизвиква проблем с обмяната на веществата и зависимост от хормонални препарати.Сред вас битува мнението, че миомата е спътница на самотните жени. Но много често именно майката разваля семейството на дъщеря си, ако не се сприятели с мъжа й. Тя има статута на тъща, но дали се чувства щастлива при зет си? Или той не я признава и те са в постоянен болезнен конфликт помежду си? Ясно е, че това няма да доведе до нищо добро. В този план вашите лекари трябва да умеят да различават качествените състояния на миомата в зависимост от това, какъв статут има жената в семейството. На нито един лекар обаче дори и не му минава през главата тази мисъл, затова те не умеят да лекуват миомата, умеят да я изрежат, да я отстранят заедно с органа.
Колкото повече се оплаквате, че не е по силите ви да носите семейния товар: мъж, деца, родители, домакинство, а понякога и многобройни роднини, които стоварвате върху себе си - толкова повече обиди събирате в душата си. А тези обиди се превръщат в образувания, оплетени от многочислената мрежа на кръвоносните съдове. По същия начин и вие сте оплетени в проблемите си, даже другите ви обвиняват, като ви ругаят, че сте еди-каква си майка. Миомата става плътна и грапава, тъй като вашето разочарование по неравния път на живота се е трупало и уплътнявало дълго. Поради тази при¬чина миомата нараства относително бавно, без кръвотечения. Вие използвате с добро всичките си сили (мускули), за да приласкаете и стоплите всички, но заобикалящите ви хора остават равнодушни и неблагодарни към старанията ви. Така на спокойно място се формират доброкачествените обиди. Но ако слушате упреци по свой адрес от родителите, свекървата, мъжа си или децата, развитието на миомата ще бъде съпроводено от циклични кръвоизливи, отмерени със седемдневните фази на Луната.
Аз виждам отгоре как вашите учени са измислили още един метод за борба с миомата: те вкарват със спринцовка в нея стотици малки пластични топчета, които спират достъпа на кръв към многочис- лената мрежа от кръвоносни съдове, което я принуждава да прекрати съществуванието си. Но това е още една тяхна заблуда. Вашите учени изобщо не могат да разберат, че природата на всички болести се на¬мира в друга област от причини. Те не само забравят, но и не знаят, че не можеш да излъжеш Природата, че това задължително ще предизвика още по-лоши последици. Вие продължавате да подхранвате болежката със силата на своите обиди, които се роят в мислите, чувствата, емоциите и желания та ви. Ако само се пусне обидата да си отиде и се прости, то веднага образуванието изчезва и лекарите с почуда констатират, че то само се е разнесло. Вие таите обиди на първо място към близките си и към онези, които унижават женското ви достойнство. А при тези, които вече нямат женско достойнство, които са го загубили, при тях се получава изпадане на матката или нейното ранно отстраняване.
На мен ми е смешно, но и с горчивина осъзнавам, че когато нещо не разбирате, се казва, че „ви липсват гънки“. Именно гънки не достигат нито на вашите учени, нито на онези, за които са предназначени пластичните топчета. Това са бездушните методи на лечение на лекарите и духовната слепота на болните.
Доброкачественото образование говори за това, че като цяло вие сте добър човек, само че не умеете или не искате да прощавате. Хирургът ще ви оперира тумора, но ако причината за душевната обида не е отстранена, не си е отишла от душата ви, заседнала е в чувствата, напряга съзнанието ви, то всичко това ще се локализира във вашата женска същност - в матката, затова и образованието отново се връща на същото място.
Съвсем друга работа е злокачественото образувание. В самата дума звучи „зло“-то, с което се опитвате да отмъстите на обидилия ви. Вие сте готови да го убиете, изтерзаете, да го унищожите, но по този начин си подписвате фатална присъда не само за здравето, но и за живота ви, а това е ракът. Ракът на матката е своеобразна женска тирания. Той се локализира точно в проблемното място, а това може да е всяка част или област от вашето тяло, в това число и матката. Всичко зависи от конкретната злост и агресия, които носите в сърцето си. Ето защо ние разглеждаме методично всяка част от органа. И ако умрете от рак, то в следващия живот отново ще се родите с това образувание. Ето защо малките деца но рождение имат злокачествени тумори, и те единствено могат да се лекуват. Но и възпитанието на такова дете изисква особена програма. Такъв е законът за кармата или законът за възмездието, за който се говори във всички глави на Библията. Познавайки тези закони за възмездието, вие с лекота ще се справяте сами с всеки тумор, ще учите децата си да бъдат по-търпими и благородни, да умеят да прощават, да не трупат злост и обида, а аз ще ви гледам и ще се радвам.
Освен тумори вътре в матката от мускулната тъкан се образуват фиброиди (мускулни възелчета). Имате такъв израз: „Мразя някого или нещо с всички фибри на душата си“. Оттук и фибрите надутата ви се завързват във възелчета на проблемите (фиброиди). Това е ваш проблем, вие не можете да се справите с него и да развържете „гордиевия възел“ на обидите. Мускулите са гладки, равни, а на гладкото място вие завързвате възлите на проблемите. Разсечете тези възли, развържете вътрешния си проблем с близките си и възлите сами ще се развържат, като отпуснат вашето болезнено, но напразно напрежение. У някои от вас почти поради същите тези причини се появяват полипи, което означава буквално - застинали сълзи на жалост към самия себе си. На всяка сълзица на вашата душа, която съдържа в себе си проблем, съответства един полип. А колко ли полипи са се нароили в тялото ви - отвътре и отвън? На вас обаче ви е трудно да се разделите с тях, да ги извадите, да ги отстраните, защото жалостта към себе си е повече от вашето достойнство и гордост.
Иска ми се още веднъж да ви напомня: не таете обиди, не жалете себе си, иначе депресиите ще са ваш постоянен спътник. А вечните и тежки думи за вашата женска участ предизвикват постоянни главоболия и мигрени, които съпровождат всички женски болести.
Сега аз, любящата ви Богородица, ще ви разкажа за шийката на матката, която изпитва най-големи проблеми. Вие казвате, че мъжът е главата, а жената- шията: накъдето искам, натам ще се обърна. Така командвате мъжете си без да подозирате за последствията, които живеят и работят по законите на аналогията: всичко това ще се отрази на другата шия - шийката на матката. Отивайки по-напред ще кажа и за шийката на бедрото, която се чупи по-често при жени те, отколкото при мъжете. Също както вие командвате мъжете по свое усмотрение, така и шийката на матката се върти във всички посоки, създавайки трудности във физически и психичен план. Колкото по- упорито е желанието ви да командвате мъжа си или мъжете, толкова по-трудно шийката на матката заема правилното положение. Изкривяването на шийката на матката означава буквално: в каква по¬сока вървиш, прилагайки чувствената сила на желанията. Ако между мъжа и жената има чисто взаимно разбирателство на сърцата, то шийката на матката не се изкривява, но когато жената гледа на мъжа само като на самец, то реакцията на шийката на матката няма да се забави. Освен това, угрижената от мъжа си или мъжете жена не вижда и не чува проблемите на децата си. Тя не се занимава с тяхното развитие и възпитание и затова такива деца едва-едва се учат в училище и трудно усвояват учебната програма. Трябва да отбележим, че изкривяването на шийката на матката се среща и при малки момичета. Кармичната медицина разглежда това като патологична памет' от минал живот.
Изкривяването на шийката на матката има четири стабилни патологични положения: нагоре, назад, наляво и надясно. Всяко от тези положения носи в себе си своя чувствена програма на желанията към мъжете. И цялата ви беда се състои в това, че при изкривяването на шийката на матката вие можете да удовлетворявате своята похот само в едно положение. Това еднообразие на позата разочарова бързо вашите мъже, после предизвиква раздразнение и те в последствие търсят друга самка, за да има разнообразие. Ето защо този порок трябва да се лекува, но това може да стане само ако промените чувствата и желанията си, ако коригирате отношението си към мъжа или към мъжете.
Най-безобидното изкривяване е назад. Това буквално означава, че жената съвсем няма желание да реагира на мъжете-самци, тя се отвръща от тях, избягва ги, „на никого няма да се дам! “, избягва домогванията с думи, поглед и прочие натрапвания. Тя отвръща глава от тях, а шийката на матката се огъва. Много от тези жени даже ненавиждат мъжете. Независимо от това, когато жената има сексуална връзка с тях, изпитва удоволствие само в положение, когато мъжът е отзад и тя не вижда лицето му. Във всяко друго положение жената остава неудовлетворена. Двамата дълго ще се премятат презглава, докато не намерят удобната за жената поза.
Съществува и защитен механизъм, който помага да не се до¬пусне изкривяване на шийката на матката назад. Той се състои в следното. Трябва да се изправите, с леко разтворени крака и рязко да повдигате ту единия, ту другия крак, сгъвайки го в коляното, все едно че нанасяте удар в известното място на онези мъже, които се домогват до вас. В този случай шийката на матката ви няма да се напряга и да се обръща назад.
Друго упражнение: застанете на четири крака (самците обичат тази поза. ако шийката е обърната назад), залюлейте десния крак леко под себе си и после рязко го изтласкайте назад, като че ли ритате някого (ясно е кого). После направете същото с левия крак. Редувайте тези упражнения, защото ако правите само упражнението с коляно напред, то може да ви заболи. След известно време ще се научите да правите упражненията мисловно, а впоследствие ще се научите и изобщо да не реагирате на такива самци. Но запомнете, че този ритник може да се прави само при явна опасност, когато мъжът гледа на вас с явно сексуално желание и намеква за желанието си за близост с вас. В противен случай енергийното натрупване на вашите чувства ще се върне и ще удари вас, но вече по женски.
Съвсем друга причина води до изкривяване на шийката на мат¬ката нагоре. Това се получава при жени, които винаги са открити за контакт с всеки самец. Тук действително е нужен единствено самец. Такъв тип жена се управлява от страстта и похотта. Вие казвате: „Ако кучката не завърти опашка, песът няма да...“. (Господи, прости ми, че ми се налага да говоря такива думи и фрази.) При жените, при които емоциите са излезли наяве и които са постоянни в желанията си, шийката на матката е обърната нагоре, така че похотта да се напомпа чак до гърлото и да не се разлее нито една капка. „Криво дърво, казвате вие - само брадвата го оправя“. Това важи и за случая с тази патология.
Изкривяването на шийката на матката наляво ши надясно вина¬ги води до това, че мъжът или си тръгва от жената, или спи отдел¬но от нея.
Вие имате такъв израз: „Всеки мъж има право да кривне от пътя“. Жените, склонни към такива мисли и желания, получават изкривяване на шийката наляво. Не е трудно да се досетим към какви последствия в семейния живот води това както при мъжете, така и при жените.
Изкривяването надясно, обратното, възниква при ревниви жени, смятащи мъжете за своя собственост, а не за спътници в живота, които им помагат да вървят през него леко и весело. Такава жена върти своята политика по отношение на мъжа твърдо и строго, затова и получава удовлетворение от него само тогава, когато гой някак се научи и намери подходяща поза само от дясната страна на тялото й, за да удовлетворява желанията й . Може ли мъжът да продължава дълго така? Той започва да спи отделно без да обяснява нищо или ще каже, че е йога и повече няма да се занимава със секс. Тя няма да му позволи да се разведе, но той ще търси разнообразие и душевна мекота е други жени. А пък жената ще чака кога мъжът й ще промени отношението си към нея. Каква заблуда!
Най-болезненият удар, който получавам от вас, е когато виждам отношението ви към децата. Вие само понякога си позволявате да бъдете ласкави, а през цялото останало време не ги виждате и не ги чувате. Колко крясъци, побои, унижения и оскърбления стоварвате върху тях, а после се чудите, когато вече порасналите деца изобщо не се съобразяват с вас и ви връщат вашите обиди - „Каквото посееш, това и ще пожънеш“.
Особена тема на вашите проблеми са яйчниците. В тях зрее женската яйцеклетка, даваща живот на нейното дете, а това е хормонален орган. Яйчниците реагират на отношението ви към децата, които са вашите придатъци, докато напълно усетете себе си като хармонична жена-майка. Каквито мисли, чувства, желания и емоции зреят във вас по отношение на децата, в такова физическо състояние и ще бъдат и вашите яйчници. Раждането и възпитанието на деца е най-важната Космическа и Божествена задача за всяка от вас. Бащите не играят решаваща роля в този процес, но са важно спомагателно звено, опора за семейството. Вие сечете тази опора из корен още от първите дни на семейния живот. А когато се появят децата, вашите проблеми с мъжа ви започват да растат с нова сила.
Простудяване на яйчниците - когато се държите хладно с децата. При това няма значение дали те са собствени или чужди. Ето защо момичетата, които нямат собствени семейства и деца, простудяват яйчниците си. Проблемите е яйчниците при младите момичета могат да бъдат подсилени от употребата на цигари и алкохол, която променя енергетиката па детеродните органи, което се проявява физически като мутация на яйцеклетката.
Когато в майката се развива яд и обида към децата, когато се загуби равновесието и хармонията с тях, то нейните яйчници за¬почват да крещят с болка и проблеми във физическото състояние. Точно както децата ви се сърдят и ядосват, че не им обръщате внимание, че ги лъжете и не спазвате обещанията си. Аз прекрасно виждам колко грубо общувате и се отнасяте към своите деца, а после ме питате с недоумение: „Господи! Царице Небесна! Защо ми се случват такива страдания?“ Бих ви казала, че „каквото повикало, това се обадило“, но и вие самите постоянно казвате това, само че не разбирате смисъла. Как да стигна до вашето съзнание? С болка! Със същата болка, която вие причинявате на свои¬те деца.
Често повтаряте фразата: „Яйцата не учат кокошката“, когато децата ви правят забележка. Вашите учени вече доказаха, че първо било яйцето, а след това кокошката. Затова и всичко, което говорят вашите деца, е програма за действие, която майката трябва да изпълнява. Ако обаче тези действия са пренебрегнати, във вас възниква заболяването, което наричате ,,кокоша слепота“.
Това не са всички възможни проблеми с яйчниците. Колкото повече се оплаквате от неуспешното възпитание и развитие на вашето дете, толкова по-често се образува киста на яйчника с натрупване на секрет в тъканите му. Какво е това, което криете дълбоко в себе си от другите? Това отново са вашите сълзи, понеже в кистата, в една или няколко нейни камери, се събира светла прозрачна течност, точно както и вашите сълзи - това е доброкачествена киста. Поплачи си, ще ти олекне, но спешно взимай мерки по отношение на децата: служи им искрено, а не с изгода за себе си; чувай техни¬те молби и желания, когато искат да се развиват в нещо, да се учат на нещо. Помогни им, тогава и кистата сама ще се разнесе. Такава киста може да означава, че напразно, но силно се вълнувате за децата си. Такова вълнение можете да имате и за вашето болно дете, но именно то затова и боледува, за да отклони вашето неоправдано напрежение към мъжа ви или към мъжете.
А ако в отношението си към децата събирате мръсотия: наричате ги с обидни думи, ругаете ги на всяка крачка, но не ги учите, не им помагате, то във вас ще се развива злокачествена киста, вътре в която се събират зародишни части на кожата, космите, зъбите, а понякога и на костите. Такова състояние на киста на яйчниците може да говори и за онези ваши деца, които сте загубили при аборт - именно техните зародишни остатъци се появяват в кистата. Този проблем може да се реши не само с хирургическа намеса, но и с измолване на опрощение.
На всяко, дори и на най-малкото неприемане на децата, съответства болежка със свое специфично проявление в яйчниците. А колко са майките, които не само не обичат децата, но и ги мразят, а това задължително ще доведе до рак на яйчниците и до тяхното отстраняване. 11ай-болезнените процеси в организма не са само физически, но и психически, те протичат у вас след отстраняването на яйчниците (кастрация). Не е ли това удар и знак, че не сте се изявили като жена и майка, че сте били непълноценни за този отрязък от вечността. Ще ви се наложи отново и отново да се връщате в този живот на Земята, но с аномалия на женските органи преди те да се възстановят напълно, а това вече е голяма духовна работа над грешките. Само след това ще постигнете вечен живот на Небесата.
Трябва да се отбележи още една важна функция, която изпълняват десният а левият яйчници. Кармичната медицина вече ви обясни, че дясната и лявата страна на тялото имат различни психо¬логични натоварвания и кармични задачи. Дясната страна на тя¬лото заедно с десния яйчник - това е вашето Аз със своите проблеми. Никой не е виновен за това, което се случва с вас или че вие сте упорити в нещо, че не желаете да се смирите с нещо, това е вашето упорство спрямо децата. Възпалени са вашите горделивост и его, които господстват над разума. Лявата страна отговаря за външния свят, хората и природата около вас, за всички онези, с които ежедневно имате контакт. Тук е вашето отношение към тях, реакцията ви на техните думи и постъпки. Сега вероятно ви е ясно защо има патология на развитието и заболявания на десния и левия яйчник? Интересно е и защо възпалението на яйчниците обикновено бива двустранно? А това вече са „два остри камъка": и със себе си не мога да се справя, и с детето имат проблем.

Активен
Страници:  [1] 2   Нагоре
Отиди на:  Бог е Любов и е в мен, аз съм Любовта и с Бога в едно цяло с вярата и упованието в Бога аз съм неговото най-достойно проявление, за което той ме обича и облича в ризница от Любов, която да ме пази и закриля от всякакви зли сили и вмешателства в живота ми и в мен самия! Амин
Паник атака | Планински кристал - Кварц  © Copyright