Духовно развитие

          

Страници: [1]   Надолу
Сподели тази тема във Facebook Сподели тази тема във Facebook
Автор Тема: Нещата в живота са предопределени, но до определена степен...  (Прочетена 906 пъти)
iti2
***
Неактивен Неактивен

Публикации: 98

« -: Септември 13, 2012, 14:42:17 »

Здравейте.
Докато се опитвах да укротя вътрешния си яд за нещата , който се случват в живота и защо са такива обстоятелствата, а не по друг начин, стигнах до час от истината, която сама прозрях в този момент на вътрешно негодуване от моя страна.
Начина, по който ще се опитам да обясня нещата и чрез който успях да видя смисъла на живота такъв какъвто е, е чрез тесте карти.

    Тестето карти се състои  от 52 такива и вие ще играете с него в играта на живота. Преди да започне играта на живота тестето карти се разбърква. Да си  представим, че този който разбърква картите е Висшия разум (Бог, Виш Аз). След като картите са разбъркани и се е сформирало едно ново тесте  на вас ви се раздават 2 карти всички останали карти остават в тестето. Това което може човек да направи като извод, е че първо той има предопределено  зададено изходно положение от което да играе с 2 те картите на живота  в самата  играта на живота. (Образно казано, всеки се ражда без да може да избира родителите си, дали да има такива или не, без да може да избира расата си, социалното си положение и времето в което ще съществува - сега или през друг век.)
         Второто нещо е , че картите в самото тесте няма да променят последователността  си, в която ще се раздават в самата игра на живота . От тук следва, че бъдещите неща, който ще се случат неизбежно са предопределени или картите , който ще се вадят от тестето последователно са предварително определени и просто не е настъпило времето за да бъдат разкрити на масата за игра.
        Човешкият избор в играта(живота) е сведен до определени граници. Човек докато държи двете си карти, които са предопределили началното му положение в хода на играта , пред него ще се разтварят една по една последователно картите от тестето и  той сам ще решава какъв избор ще направи с тях и по какъв начин ще реши да играе или не, но самия факт, че в самото тесте картите са подредени предварителни по определен ред един вид демонстрира човешката съдба и пътя, който човек трябва да извърви и който е предопределен (изваждане на карти последователно от тестето) е предопределено ! Колкото по осъзнати сме, толкова по правилни ще за изборите, който ще взимаме докато играем играта на живота  и толкова по близо ще стигаме до истината, която е една за всички извървявайки крачка по крачка към нея !
Самите 52 карти могат да образно казано представени като 52 ситуации, в който ще попадне  човек и ще трябва да направи своя избор. От тук ми идва на ум фразат, която често чувам , че човек само твори своето бъдеще и сам създава възможностите в живота си.
Всъщност ние няма как да творим своето бъдеще,защото то е предопределено чрез ситуациите, които ще ни се случат , но изборите, които ще направим ще ни променят вътрешно, нашите разбирания и и виждания за  нас самите, кой сме , какво можем и на къде вървим или именно целта, заради която играем самата игра, е да осъзнаем самата наша същност и да усъвършенстваме самите себе си вървейки обратно по пътя към твореца !

     Не случайно има хора с дарба, които могат да виждат бъдещето. Фактически щом някой може да погледне и да види бъдещето , то значи ние сме безсилни пред това да го избегнем да не се случи , но в хода на самото събитие и времето когато дойде за да се сбъдне , ние  може да променим нещата, който се случват чрез изборите който ще направим.
Наред с това и древните може би са  били наясно с прословутата дата 21. декември 2012 и , че е ключов момент за съдбата на човечеството предвещавайки нещо, което е неизбежно да не се случи, но сами ние ще направим избора в коя посока ще поемат нещата.

Един цитат, който ми  е любим

Никой човек, независимо колко е велик не знае съдбата си. Не може да види участието си в историята, която ще се развие. Както всички останали той трябва да живее и да се учи.
Няма правилно или грешно нещо в живота. Само това, което е и това, което не е. Никой не може да избере съдбата си и никой не може да я избегне.


Всеки има житейски път, но всички имаме едно общо бъдеще !


Оставям темата за размисъл и всеки, който има желание да се включи  и да сподели нещо по въпроса е добре дошъл  Усмивчица
Активен
Страници: [1]   Нагоре
Отиди на:  


Подобни теми:
Заглавие Започната от Отговори Прегледи Последна
публикация
Мъдрости за живота
Обща тематика
Evolution 8 17591 Последна<br />публикация Август 14, 2012, 23:54:03
от The One
"В ТАЗИ КНИГА НИЩО НЕ Е ВЯРНО, НО НЕЩАТА СА ТОЧНО ТАКА" - Боб Фрисъл
Книги
Kery 1 2435 Последна<br />публикация Юли 21, 2011, 13:52:53
от Sirius_999
Магията на Живота !!!
Видео клипове
Amaranth 1 2123 Последна<br />публикация Ноември 30, 2010, 14:11:29
от небесният ангел
Разпознаване на знаците в живота ни « 1 2 »
Обща тематика
Neverland 24 5435 Последна<br />публикация Май 17, 2012, 21:34:42
от ChaoS
Книга на Живота
Въпроси и отговори
Sue 0 1119 Последна<br />публикация Юни 20, 2012, 10:59:21
от Sue

Бог е Любов и е в мен, аз съм Любовта и с Бога в едно цяло с вярата и упованието в Бога аз съм неговото най-достойно проявление, за което той ме обича и облича в ризница от Любов, която да ме пази и закриля от всякакви зли сили и вмешателства в живота ми и в мен самия! Амин
Паник атака | Планински кристал - Кварц  © Copyright